Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hepodi

Hepodi on ilmainen, tutkimuksiin perehtyvä podcast, joka jakaa tietoa laadukkaasti ja viihdyttävästi. Tavoitteemme on lisätä ymmärrystä hevosen ja ihmisen suhteesta sekä hevosen tunteista, tarpeista ja kognitiivisista kyvyistä. Jaksojen lisätiedot ja lähteet: hepodi.fi

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.5.2022.

Älä tappele, vaan anna tauko!

Julkaistu 21.7.2022

Hermostunut hevonen voi olla vaarallinen. Se voi vahingoittaa itseään – tai ihminen voi jäädä jalkoihin. Pitkään jatkunut stressi myös sairastuttaa. Siksi on tärkeää auttaa stressaantunutta hevosta rauhoittumaan.

Tässä jaksossa hevosten valmentamisen, käyttäytymisen ja kouluttamisen maisteri Jaana Pohjola ja ratsastuksenopettaja, eläintenkouluttaja Susanna Hämäläinen antavat vinkkejä, miten hermostuneen hevosen saa palaamaan levolliseen mielentilaan.

Tämä jakso on Hepodin stressipodcastin jälkimmäinen osa. Ensimmäisessä osassa etsimme stressin merkkejä Susanna Hämäläisen, Jaana Pohjolan ja hevosharrastaja Michele Murphy-Kaulasen kanssa.

Jakson lisätiedot ja lähteet: hepodi.fi/jaksot/1/3

Miten tunnistat stressaantuneen hevosen?

Julkaistu 30.6.2022

Hevoset ilmaisevat stressiä lukemattomin eri tavoin ja usein hyvin hienovaraisesti. Ihminen sekoittaa pakkaa tulkitsemalla – tai ohittamalla hevosen viestit. Jokainen meistä voi kuitenkin kehittyä paremmaksi stressin havaitsijaksi. Kun tunnistamme stressin aiemmin, pystymme auttamaan hevosta ja tukemaan sen hyvinvointia. Rento ja rauhallinen hevonen on turvallinen harrastuskaveri.

Hepodin toinen jakso on kaksiosainen. Tässä ensimmäisessä osassa etsimme stressin merkkejä ratsastuksenopettaja, eläintenkouluttaja Susanna Hämäläisen, hevosten valmentamisen, käyttäytymisen ja kouluttamisen maisteri Jaana Pohjolan sekä kauppiaan rouvan, hevosharrastaja Michele Murphy-Kaulasen kanssa. Toisessa osassa on luvassa vinkkejä siihen, miten auttaa stressaavaa hevosta.

Jakson lisätiedot ja lähteet: hepodi.fi/jaksot/1/2

Miksi lyömme ja potkimme hevosia?

Julkaistu 5.5.2022

Kuka tahansa meistä voi stressaantuneena ja vihaisena tuuppia tai mätkiä hevosta. Mutta on monta muutakin syytä, miksi päädymme kohtelemaan hevosia huonosti. Hepodin ensimmäisessä jaksossa pohdimme ihmisluonnon ihmeellisyyksiä psykologi Anna Andersenin, entisen kilparatsastajan, näyttelijä Ville Virtasen sekä Heppalääkäri, väitöskirjatutkija Kati Tuomolan kanssa.

Jakson lisätiedot ja lähteet: hepodi.fi/jaksot/1/1

Takaisin podcastien listaan