Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Muutosrakentaja

Muutosrakentaja on podcast rakentamisen evoluutiosta – tule kuulolle, jos haluat pysytellä pulssilla siitä, mihin rakentaminen on menossa. Näkökulmat ovat peräisin Lehto Groupista, joka on innovatiivinen rakennusalan uudistaja.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.1.2019.

Muutosrakentaja – Osa 8: Miten puukerrostaloja suunnitellaan?

Julkaistu 16.11.2020

Puukerrostalot ovat tulleet tänne jäädäkseen. Eero Lunden, yksi Lunden Architecture Companyn perustajista kertoo niiden suunnittelusta ja taustoista. Mutta miten puukerrostalot valmistetaan tehtaissa?

Muutosrakentaja – Osa 7: Mitä putkiremontista pitää tietää?

Julkaistu 1.6.2020

Putkiremontti on monen taloyhtiön elinkaaren väistämätön paha - tai hyvä, jos se tehdään kunnolla. Koska putkiremontti pitää tehdä? Mikä on hankesuunnitelma? Minkälaisia urakkamalleja on? Mitä putkiremontin aikana tapahtuu? Voiko kotona olla putkiremontin ajan? Pitääkö aikataulu, entä kustannukset? Kuinka paljon putkiremontti maksaa? Voiko taloyhtiö rahoittaa putkiremontin muuten kuin osakkaiden rahalla?

Muutosrakentaja – Osa 6: Kirittäjä

Julkaistu 17.1.2020

Mikä ihmeen Kirittäjä? Lehto Tilojen palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä kertoo, miten asiakkaalle voidaan tuottaa toimiva ratkaisu toimitiloista viidessä päivässä.

Muutosrakentaja – Osa 5: Lehto Deco -puukerrostalo

Julkaistu 3.4.2019

Lehto julkisti maaliskuussa 2019 uuden puukerrostalokonseptin, Lehto Decon. Mutta miten kerrostaloja rakennetaan puusta, mitä hyötyä siitä on... ja miksi Decon mukana voidaan ostaa mukaan taloon sopiva astiasto? Näihin kaikkiin kysymyksiin vastaa Lehto Asuntojen hankejohtaja Riku Kimpimäki, avaten tätä mystistä, mutta modernia ja vastuullista aihetta nimeltä puukerrostalo.

Muutosrakentaja – Osa 4: Lehto Raha

Julkaistu 7.3.2019

Voiko vuokraamalla saada oman asunnon? Voi, mikäli Lehdolta kysytään. Kun pankit kiristävät nöyrejään, on ensiasunnon rahoittaminen entistä haastavampaa. Tilanteeseen ei ole näkynyt helpotusta, joten Lehto esitteli ensimmäisenä Suomessa rent to own -konseptin, Lehto Rahan. Konsepti herättää paljon kysymyksiä, mutta niihin kaikkiin löytyy vastaus. Muutosrakentaja-sarjan neljännessä podcastissa tärkeimpiin kysymyksiin vastaa Lehto Rahan projektipäällikkö Markus Vekara.

Muutosrakentaja – Osa 3: Lehdon tarina

Julkaistu 18.2.2019

Lehdon tarina lähti liikkeelle vuonna 1985 Utajärven kirkon paanukaton tervausprojektista, mutta sen ja nykyhetken välissä on monta Hiacella ajettua kilometriä. Mitä kaikkea nähin kilometreihin onkaan sisältynyt? Toimitusjohtaja Hannu Lehto kertoo yrityksen syntytarinan ja nousun pörssiyhtiöksi.

Muutosrakentaja – Osa 2: Talousohjattu rakentaminen

Julkaistu 4.2.2019

Lehto on lanseerannut oman terminsä rakentamisen toimialalla – talousohjatun rakentamisen. Mutta mitä se oikein tarkoittaa? Muutosrakentaja-podcastin toisessa jaksossa Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto avaa sanaista arkkuaan ja paljastaa mitä termin takaa löytyy.

Muutosrakentaja – Osa 1: Rakentamisen tulevaisuus

Julkaistu 16.1.2019

Muutosrakentaja-podcastin ensimmäisessä osassa pohditaan rakentamisen tulevaisuutta yhdessä Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehdon kanssa. Miten rakentaminen on kehittynyt? Mihin rakentaminen on menossa? Miksi rakentaminen siirtyy työmailta tehtaisiin? Miten tehdastuotetun talon mielikuvat ja vaikuttavat viihtyisyyteen? Miten rakennusalan digitalisaatio tulee muuttamaan toimialaa – entä rakennuksen käyttäjää?

Takaisin podcastien listaan