Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Arkadia

Arkadia-ohjelman virallinen podcast. Arkadia on puoluerajat ylittävä yhteisö ja keskustelufoorumi, jossa tulevaisuuden vaikuttajat ja elinkeinoelämän eri alojen asiantuntijat kohtaavat, haastavat toisiaan sekä keskustelevat Suomen suunnasta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.1.2019.

Ilmastomyyttien murtajat

Julkaistu 10.5.2022

Arkadia-podcastin neljännessä jaksossa jatketaan ilmastonmuutos-teemalla. Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja Coel Thomas sekä Helenin tuotepäällikkö Joose Väinölä käsittelevät ja murtavat ilmastonmuutokseen liittyviä myyttejä. Podcastissa vieraillaan myös maailman suurimmassa lämpöpumppulaitoksessa Katri Valassa. Onko uusiutuva energia avain ilmastonmuutoksen torjuntaan? Onko ydinvoima kestävä ratkaisu ilmastokriisissä? Tuhoaako ihminen maapallon? Onko Suomen ilmastotoimilla mitään merkitystä? Podcastin videoversio on katsottavissa Youtubessa

Energian tulevaisuus

Julkaistu 28.4.2022

Arkadia-podcastin kolmannessa jaksossa paneudutaan ilmastonmuutokseen energia-alan näkökulmasta. Meidän vieraanamme on Nesteen yhteiskuntasuhdejohtaja Illka Räsänen, joka kaivaa kristallipallon esiin ja katsoo tulevaisuuteen. Mitkä ovat tärkeimmät energiamuodot 50 tai 100 vuoden päästä, ja mistä tullaan luopumaan kokonaan? Mikä on vedyn rooli tulevaisuudessa? Miten ihmiset ja tavarat liikkuvat Euroopassa vuonna 2040? Miten poliittisilla päätöksillä voitaisiin tukea energia-alan yrityksiä tasapuolisesti? Tämän lisäksi Ilkka kertoo muun muassa Nesteen reaktiosta Venäjän aloittamaan sotaan Ukrainassa sekä yhtiön kestävyystyöstä. Podcast on nauhoitettu 30.3.2022.

Kiertotalous – onko se viherpesua vai oikeaa liiketoimintaa?

Julkaistu 25.2.2022

Mitä oikeastaan on kiertotalous? Onko se pelkkää viherpesua vai oikeaa liiketoimintaa? Miten kiertotalous tulisi ottaa huomioon tuotteiden valmistuksessa? Mitkä asiat yleensä unohtuvat, kun puhutaan kiertotaloudesta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen kuuntelemalla Arkadia-podcastin toisen jakson. Vihreiden nuorten puheenjohtaja Peppi Seppälä keskustelee UPM:n vastuullisuusjohtaja Sami Lundgrenin sekä Fortumin Waste & Recycling VP Kalle Saarimaan kanssa kaikesta kiertotalouteen liittyvästä. Podcastin videoversio on katsottavissa Youtubessa.

Finanssialan Arkadia-podcast

Julkaistu 15.12.2021

Arkadia 2023 -ohjelman ensimmäisessä podcastissa Finanssialan kehityspäällikkö Jussi Karhunen sekä toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi keskustelevat mm. finanssialasta, sen sääntelystä, EU:sta ja säästämisestä sekä vastaavat arkadialaisten esittämiin kysymyksiin. Onko Piia-Noora rahavallan kätyri? Kuuntele nyt ja saat vastauksen tähän ja moneen muuhun finanssialaan liittyvään kysymykseen.

Arkadian rappusilla #11 - Jenni Pajunen

Julkaistu 2.4.2019

Jenni Pajunen on paljasjalkainen helsinkiläinen, kauppatieteen ja EU-politiikan maisteri ja pienen lapsen äiti. Hän on kaupunginvaltuutettu kolmannessa polvessa ja Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas. Jenni asui 10 vuotta ulkomailla ja työskenteli Maailmanpankilla ja EU:lla. Hänen mukaansa hän lähti maailmalle parikymppisenä idealistina ja palasi Suomeen kolmikymppisenä realistina. Juttelimme Jennin kanssa podcastissa mm. siitä, miten lapsen syntymä juuri ennen vaalikampanjan alkua on vaikuttanut häneen politiikkona? Oliko perhetaustalla merkitystä puolueen valinnassa? Ja mitä Helsinki ensin -slogaani tarkoittaa?

Arkadian rappusilla #10 - Juho Ojares

Julkaistu 29.3.2019

Juho Ojares on 27-vuotias perheyrittäjätaustainen rakennustekniikan diplomi-insinööri ja Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja. Hänelle yrittäjyyden arvostus ja periksiantamattomuus tulevat verenperintönä. Juho uskoo, että työntekijä ja työnantaja ovat tarkoituksenmukaisimmat neuvotteluosapuolet sopimaan työn palkkauksesta ja ehdoista – ei kolmas osapuoli. Ja siksi suomalaista kolmikantaista järjestelmää on syytä arvioida ja verrata esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan. Keväällä 2018 Juho oli ehdolla Kansallisen Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Nyt hän on ehdolla eduskuntaan Pirkanmaan vaalipiirissä.

Arkadian rappusilla #9 - Mai Kivelä

Julkaistu 26.3.2019

Mai Kivelä on helsinkiläinen kansalaisaktivisti, kaupungin- ja maakuntavaltuutettu, ja Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas. Hän toimii eläinten oikeuksia edistävän asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Animalian toiminnanjohtajana. Mai liittyi Greenpeaceen jo 9-vuotiaana ja toimi järjestön vapaaehtoisena ja aktivistina koko opiskelun ajan. Hänen mielestään meidän aikamme tullaan muistamaan siitä, miten me toimimme ilmastonmuutoksen edessä.

Arkadian rappusilla #8 - Kaarle Hurtig

Julkaistu 20.3.2019

Kaarle Hurtig on 36-vuotias yrittäjä ja toimittaja, joka on ehdolla eduskuntaan RKP:n listalta Helsingissä. Hän on kahden lapsen isä, kaupunkipyöräilijä, lihateollisuutta vastustava sekasyöjä, amatöörivalokuvaaja sekä pötköttelyn äänekäs puolestapuhuja. Kaarle haluaa tuoda kansalliseen politiikkaan konkreettisia ideoita ja ehdotuksia. Hänen mielestään suomalaisesta politiikasta puuttuu keskustelua siitä, mitä politiikan pitäisi olla ja varsinkin siitä, mitä se voisi olla. Kaarlen omakustannepodcasteja – dialogeja ja monologeja, joissa pyritään ymmärtämään maailmaa paremmin – on kuunneltu yli 190 000 kertaa.

Arkadian rappusilla #7 - Atte Harjanne

Julkaistu 13.3.2019

Atte Harjanne on 34-vuotias vihreä diplomi-insinööri, ilmastonmuutostutkija ja kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Hän on myös teknologiaa, tiedettä ja dinosauruksia fanittava pohdiskelija, jolle politiikka on yhteistä haasteiden ratkomista ja paremman tulevaisuuden luomista. Ilmastonmuutoksen hillintä, lajikadon pysäyttäminen ja vapaan, tasa-arvoisen demokratian ja sivistyksen puolustaminen ovat Atteelle politiikan ykkösjutut. Hän on ehdolla eduskuntaan kevään vaaleissa.

Arkadian rappusilla #6 - Suvi Mäkeläinen

Julkaistu 6.3.2019

Suvi Mäkeläinen on 24-vuotias Keskustanuorten puheenjohtaja ja Tampereen kaupunginhallituksen jäsen. Hän on ehdolla eduskuntaan Keskustan listalta Pirkanmaan vaalipiiristä. Pienellä paikkakunnalla kasvanut Suvi osallistui ensimmäisiin kuntavaaleihinsa vielä lukio-opiskelun aikana. Hänen mielestään toisista välittäminen on kaiken lähtökohta elämässä, niin myös politiikassa.

Arkadian rappusilla #5 - Samuli Voutila

Julkaistu 27.2.2019

Samuli Voutila on yrittäjä, kaupunginvaltuutettu Kuopiossa ja eduskuntavaaliehdokas Savo-Karjalan vaalipiirissä. Hän toimi Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana vuosina 2017–2018. Samuli on aktiivinen reserviläinen ja erämies, jolle suomalainen luonto on hyvin tärkeä. Arkadian rappusilla -podcastissa keskustelimme Samulin kanssa yrittäjyydestä, maanpuolustuksesta sekä mm. suomalaisuuden ja isänmaallisuuden merkityksestä.

Arkadian rappusilla #4 - Mikkel Näkkäläjärvi

Julkaistu 20.2.2019

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi on maailmankansalainen Lapista. Hän on ehdolla eurovaaleissa 2019. Arkadian rappusilla -podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan Mikkelin poliittisesta urasta, ehdokkuudesta Eeva-lehden Vuoden seksikkäin mies -äänestyksessä, nuoruuden kokemuksista poronhoidon parissa Inarissa ja rakkaudesta luontoon ja corgi-koiriin. Kuulemme myös, mikä on hänen suosikkijääkiekkojoukkue.

Arkadian rappusilla #3 - Fatim Diarra

Julkaistu 13.2.2019

Fatim Diarra on vihreä liberaali, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, järjestötoimija ja yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija. Fatim on ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa, sillä hän uskoo, että eduskunta tarvitsee rohkeutta pysäyttää rehottava rasismi, uskallusta tehdä ratkaisuja laadukkaan koulutuksen puolesta ja halua edistää politiikka, joka hillitsee ilmastonmuutosta.

Arkadian rappusilla #2 - Aki Ruotsala

Julkaistu 6.2.2019

Aki Ruotsala on KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, virkamies ja pienen tytön isä. Kristillisdemokraattien Kauhavan paikallisosasto on pyytänyt Akia puolueen kansanedustajaehdokkaaksi Vaasan vaalipiiristä ja hän lupasi harkita asiaa vakavasti. Podcastissa keskustelun virta vei heti politiikan syvään päätyyn. Akin mukaan keskustelun aikana hän huomasi miettivänsä vaikuttamista aika henkilökohtaisella ja vähän filosofisellakin tasolla.

Arkadian rappusilla #1 - Henrik Vuornos

Julkaistu 21.1.2019

Henrik Vuornos on 25-vuotias valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Espoosta. Hän työskentelee Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja opiskelee taloustiedettä Helsingin Yliopistossa. Hänen mielestään huhtikuun vaaleissa on aika tehdä sukupolvenvaihdos eduskuntaan.

Takaisin podcastien listaan