Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#vapaaehtoinen100

Podcast, joka auttaa tekemään parempaa vapaaehtoistyötä.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.12.2017.

Mitä tehdä, jos vapaaehtoiset sairastuvat reippauteen?

Julkaistu 5.1.2018

Entä jos iloa tuottava vapaaehtoistyö kääntyykin kuormittavaksi – tai pahimmassa tapauksessa aiheuttaa loppuunpalamista? Miten sitä voisi ehkäistä, ja mitä tehdä, jos niin käy? Vieraana on Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, joka on juuri aloittanut Kansalaisareenan puheenjohtajana. Jaksossa kuullaan myös Suomen Punaisen ristin pääsihteeri Kristiina Kumpulaa.

Miten sitoutumiskammo taltutetaan eli kaikki vapaaehtoistyön johtamisesta

Julkaistu 29.12.2017

Jaksaako kukaan enää sitoutua vapaaehtoistyöhön, vai pitääkö kaiken olla popuppia? #vapaaehtoinen100-podcastin nelosjaksossa tutkija Henrietta Grönlund kertoo vapaaehtoistyön uusista muodoista ja motiiveista. Kaupunkiaktivisti ja Jaakko Blomberg kuvaa, miten muiden saaminen mukaan voi vaatia omien vanhentuneiden käsitysten muuttamista ja uskallusta antaa oma visionsa muiden käsiin. Täytyykö vapaaehtoistyön muuttua?

Entä jos vapaaehtoistyö pahentaa maailmaa?

Julkaistu 22.12.2017

Millaista maailmaa vapaaehtoistyöllä rakennetaan? Sysätäänkö julkisen sektorin tehtäviä kolmannelle sektorille vapaaehtoisvoimin hoidettavaksi? Tarkoittaako vapaaehtoistyö hyväntekeväisyysyhteiskuntaa. Ja mitä sote-uudistus tarkoittaa vapaaehtoistyölle?

Näin saat järjestön kukoistamaan ja kaikki mukaan

Julkaistu 15.12.2017

Miten saada järjestön kasvamaan ja kukoistamaan? Siihen vastaa Anna Munsterhjelm, joka on toiminut Suomen Partiolaisten puheenjohtajana ja saanut kolmen vuotensa aikana jäsenmäärän käännettyä kasvuun koko 2000-luvun kestäneen laskun jälkeen.

Rahaa ei ole koskaan riittävästi, mutta sitä pitää silti ajatella

Julkaistu 12.12.2017

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan siitä mistä järjestömaailmassa on melkein aina puute, eli rahasta. Eräs ikuisuuskysymyksistä on, mistä rahaa saadaan ja miten sitä käytetään parhaiten. Entä mikä on paras tapa pyörittää järjestöä, jossa osa ihmisistä saa palkkaa ja osa ei? Liisa Mayow'n vieraana ovat urheiluseuratoimintaan erikoistunut konsultti ja kehittäjä Mikko Mäntylä sekä Finnwatchin Markus Viljasalo.

Teaser: Miten tehdä vapaaehtoistoiminnasta vieläkin mahtavampaa?

Julkaistu 6.12.2017

#vapaaehtoinen100 on podcast-ohjelmasarja, joka auttaa tekemään parempaa vapaaehtoistyötä. Se antaa vertaistukea, palvelua ja tietoa jokaiselle vapaaehtoiselle ja vapaaehtoistyötä johtavalle, ja etsii testattuja ratkaisuja kaikkia yhdistäviin haasteisiin. Pyöritätkö itse vapaaehtoistoimintaa omalla paikkakunnallasi? Tästä podcastista saat ideoita ja uutta intoa työhön.
Tilaa podcast nyt, niin saat ensimmäisen jakson uunituoreena soittimeesi 11.12.2017.

Takaisin podcastien listaan