Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


TaskuLähetys

TaskuLähetys - Lähempänä ihmistä PockectBroadcast - A bit closer another human TaschenSendung - nächer an der andere Menchen

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.8.2016.

TaskuLähetys 2000 kuuntelua

Julkaistu 12.7.2021

Tuleeko huomenna pouta, Anniina Valtonen

Julkaistu 26.6.2021

Sää, ilma, keli, ilmanala puhututtaa lähes varmasti. Meteorologi Anniina Valtonen kävi vieraana TaskuLähetys podcastissa kesäkuussa 2021. Keskustelussa avaamme hieman tieteellisiä käsitteitä ja mietimme eläviä myyttejä. Vallitsevan säätilan voi käydä katsastamassa Ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilta.

Psykologiaa Psykopodiaa - Nina Lyytinen

Julkaistu 19.5.2021

Psykologiaa Pyskopodiaa - Nina Lyytinen TaskuLähetyksessä keskustelemme psykologian näkymisestä arjessa tukena ja turvana kuin myös käyttäytymisen selvittäjänä. Käy myös kuuntelemassa psykologi Nina Lyytisen ja Mikko Heiskalan tuottama Psykopodiaa podcastin anti.

Ilpo

Julkaistu 31.3.2021

Tämä jakso on kunnianosoitus miehelle, joka elämää täynnä olevana perheenisänä ja puolisona toteutti intohimoisesti sähkötekniikkaan liittyvää harrastetta yhdessä ystävien ja harrastekaverien kanssa. Haastattelu on tehty syksyllä 2016. Ilpo J Leppänen kuoli keväällä 2017.

TaskuLahetys 2021 Promo

Julkaistu 20.3.2021

Tervetuloa TaskuLähetyksen kanavalle. Uusia ohjelmia julkaistaan kun ne valmistuvat. Welcome TaskuLähetys - PocketBroadcast channel. New episodes will published right after postprosess. Willkommen zu TaskuLähetys - TaschenSendung. Neue sendungen soll kommen wann fertigh gemacht.

LanssiElämää

Julkaistu 4.3.2021

Tekninen este muutti työnkuvan toisenlaiseen. Nyt jatketaan toisella suunnitelmalla eteenpäin. Personal technical defect did change my work image to anotherkind - permanently. I am grateful for these years in paramedic. Now, forward with plan B. Persönliche technische Mängel haben mein Arbeitsbild dauerhaft verändert. Ich bin dankbar für diese Jahre als Sanitäter. Fahren Sie nun mit Plan B fort.

Digiosallisuus kuuluu kaikille

Julkaistu 11.1.2021

Haastattalussa Piia Niilola, projektipäällikkö Sininauhaliitto ry:stä, Digiosallisuutta asunnottomille -hankkeessa. Tavoitteena edistää digitaalisen yhteiskunnan tasa-arvoa ja tasapuolista saavutettavuutta.  Kohderyhmänä on asunnottomat, vähävaraiset tai ihmiset, joilla arkipäiväisten asioiden toimittamisessa on haasteita.

AmateurLogic.TV 15 years and going on

Julkaistu 15.12.2020

AmateurLogic.tv did celebrate 15 years of HAM related video shows in October 2020. Host Tommy Martin N5ZNO in interview.

Temelle kuuluu

Julkaistu 24.11.2020

Kaikenlaisia asioita on viimeisen puolen vuoden aikana ehtinyt tapahtumaan sun vaikka mitä. Kuuntele pätkä niin tiedät oikeasti enemmän ja jää tilaa huhuille vähemmän.

Podcastin tekemisestä

Julkaistu 24.11.2020

Uuden alkua

Julkaistu 24.11.2020

TaskuLähetys Promo

Julkaistu 14.11.2020

Syränvilmiä tulpat korvissa

Julkaistu 14.11.2020

EKG, eli kansanomaisesti sydänfilmi. Kertoo paljon, mutta edellyttää asiayhteyksien  ymmärtämistä. Joten jätetään niiden arviot ammattilaisille. Neuvoa voi kysyä terveydenhuollon ammattilaisilta ja hätätilanteessa soitetaan 112. AirPod Pro skeptismi kalpeni nopeasti, kun nämä kuulokkeet sai korville. Toimii! AppleWatch series 5 - halvennettuna uutena Verkkokauppa.comin ulosheittoverkkolaarista.  EKG:n saa kellolla talteen ja tekee se monia muitakin asioita arjen helpottamiseen

Amateurlogic.tv 15 years

Julkaistu 17.10.2020

YOTA NOTA 2019

Julkaistu 16.10.2020

NOTA 2019 leiriasema oli ahkerassa käytössä koko tapahtuman ajan. Vielä vailla omaa kutsua (radioamatöörilisenssiä) saattoi työskennellä second operator luvalla kun vastuullinen oli läsnä.

Kun nippu erimaalaisia nuoria laitetaan samaan leiripaikkaan on tuloksena takuuvarmasti hauskaa ja mieleen jäävää aktiviteettia. Varsinkin kun asialla ovat nuoret radioamatöörit. Siis sellaiset, jotka ovat suorittaneet lupaprosessin saadakseen käyttää radiolähetintä. YOTA eli Youngster

Resyklinkiä ja kotoautomaatiota

Julkaistu 14.10.2020

Tietokoneesta puretuilla magneeteilla tehtiin seinäteline langattomalle näppäimistölle. Kiinnitys säänkestävällä kaksipuoleisella teipillä. ApuPajassa kierrätetään ja uusiokäytetään. Kirpputorit kierrätyksen sydämenä pienen viitseliäisyyden siivittämänä monikin käyttökelpoinen asia saa uuden elämän ja elinkaari pitenee. Robotti-imurit saivat jatkoaikaa pienellä korjauksella. Onko tämä vastaväite kertakäyttökulttuurille?

Kuuletteko hiljaisuuden ?

Julkaistu 13.10.2020

Sony WH1000XM3 vastamelukuulokkeet taittuvat mukaan omaan koteloonsa.

Elämän äänet häiritsevät tämän päivän eläjää ja sen seurauksena ollan ärtyneitä ja väsyneitä. Nokia - tuo matkapuhelinmoguli - aikanaan teki myös vastamelu kuulokkeet. Aikanaan hyvinkin arvokkaat ovat edelleen käytössä, joskin hieman ylläpidettynä.

Kuuleminen on osa arkipäiväämme ja sen saattaa voida myös menettää.
Ajantasaisena hankintana Sony WX-1000M3 saa nyt sanailtuna

Uusi TaskuLähetys on lähempänä ihmistä

Julkaistu 9.10.2020

Puhetta asioista ihmisen läheltä, ihmisyydestä ja tekniikasta.

Lunta ja linkousta

Julkaistu 3.3.2019

Telkkaripöydästä siirrettävä apupöytä vain sirkkerillä jalat poikki surauttamalla.
Komposti on herännyt, vaikka pihalla on pakkasta on eristetyssä kompostorissa hyvinkin lämmintä.
HAM Nation videopodcast viikottain ilmestyvä radioamatööriaiheinen ohjelma.
Tamitha Skov, space wheather women auringon aktiviteetistä.
Aurinkopaneeli sähköä kentällä itse tuottaen, OH8STN Julian omalla videokanavallaan.

Ham Radio 2016 Friedrichshafen

Julkaistu 23.8.2016

Original publish 23.8.2016 kirjoittaja Teme - OH7T
Ham Radio 2016 Friedrichshafen, Süd Deutschland

41. Kerran järjestetty Radioamatöörien tapahtuma keräsi yli 14 tuhatta kävijää kesäkuun lopulla 2016. TaskuLähetyksen erikoistoimittaja kävi paikalla kyselemässä vierailijoiden kuulumisia.

Takaisin podcastien listaan