Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Henki ja elämä: Suhdetohtori H. Neitsytsaari ja parisuhteen ihmeelliset ilmiöt

Sarjassa käsitellään humoristisesti parisuhteen keskeisiä teemoja. Aiheina muun muassa ihastuminen, rakastuminen, erilaisuus, tunteet, seksi ja seksuaalisuus, puhuminen ja viestintä. Eletään paikallisradioiden kulta-aikaa 90-luvun alkupuolella. Lipevähkö Suhdetohtori kuvittelee olevansa parisuhdeasioiden ammattilainen. Hänellä on käytössään supertietokone, joka löytää aina ne oikeat vastaukset. Vakiosoittaja Ellu saa apua kysymyksiinsä, ei suinkaan suhdetohtorilta vaan alan varsinaisilta asiantuntijoilta. Parisuhde.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.6.2017.

Suhdetohtori H. Neitsytsaari ja parisuhteen ihmeelliset ilmiöt

Julkaistu 15.6.2017

Sarjassa käsitellään humoristisesti parisuhteen keskeisiä teemoja. Aiheina muun muassa ihastuminen, rakastuminen, erilaisuus, tunteet, seksi ja seksuaalisuus, puhuminen ja viestintä. Fiktiivisessä kuunnelmassa eletään paikallisradioiden kulta-aikaa 90-luvun alkupuolella. Lipevähkö Suhdetohtori kuvittelee olevansa parisuhdeasioiden ammattilainen. Hänellä on käytössään supertietokone, joka löytää aina ne oikeat vastaukset. Vakiosoittaja Ellu saa apua kysymyksiinsä, ei suinkaan suhdetohtorilta vaan alan varsinaisilta asiantuntijoilta.

Asiantuntijoina jaksoissa Matti J. Kuronen, Liisa Tuovinen, Hannu Nyman ja Maija Nyman. Kirkon tiedotuskeskus tilasi sarjan, joka jaettiin kaikkien Suomessa toimivien kaupallisten radioasemien vapaaseen käyttöön. Palaute oli positiivinen ja joillakin asemilla 16-osainen sarja esitettiin useampaankin kertaan.
Heikki Impiö -suhdetohtori ja Leila Jokiniemi - Ellu. Ideointi ja käsikirjoitus - Heikki Impiö.

Suhdetohtori, jakso 1 – Ihastumisesta ja rakastumisesta osa 1

Julkaistu 15.6.2017


"Me rakastumme ja ihastumme matelijan aivoilla". "Rakastuminen on ylimenovaihe, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen kaksi yhteensopimatonta ihmistä".
Mitähän Ellu mahtaa tuumia Suhdetohtorin löytämistä vastauksista?

Suhdetohtori, jakso 2 – Ihastumisesta ja rakastumisesta osa 2

Julkaistu 15.6.2017


"Rakastunut ihminen ei paljoa ajattele, vaan reagoi selkäytimellä". Taantuuko ihminen silloin lajikehityksessään miljoonia vuosia? Suhdetohtori ja Ellu jatkavat keskustelua ihastumisesta ja rakastumisesta.

Suhdetohtori, jakso 3 – Unelmien kanssa naimisiin

Julkaistu 15.6.2017


Ellu arvelee, että rakastuminen on eri asia kuin rakkaus. Suhdetohtori päättää tarkastaa tietokoneellaan väitteen todenperäisyyden. Pian keskustelu kääntyy arkeen ja unelmiin.

Suhdetohtori, jakso 4 – Avioliiton tarkoitus

Julkaistu 15.6.2017


"Kukaan ei tee toista onnelliseksi", tämä edellisjaksossa kuultu väite on jäänyt mietityttämään Ellua. Mitä tapahtuu kun lumo häviää, onko peli silloin menetetty? Vai pitäisikö kysymys asetella kokonaan toisella tavalla?

Suhdetohtori, jakso 5 – Erilaisuus

Julkaistu 15.6.2017


"Mies ja nainen ovat pohjimmiltaan kovin erilaisia", näin on sanottu. Ellu haluaa, että suhdetohtori tarkistaisi asian. Suhdetohtorin valinta haun avainsanaksi tuntuu kuitenkin jotenkin kummalliselta.


Suhdetohtori, jakso 6 – Avioliiton arkea osa 1

Julkaistu 15.6.2017


Avioliiton arki on joskus enemmän inhorealisimia kuin todellista rakkautta, tuumii Ellu. Suhdetohtori innostuu välittömästi ajatuksesta, koska siitä päästään mukavasti liikkeelle.

Suhdetohtori, jakso 7 – Avioliiton arkea osa 2

Julkaistu 15.6.2017


"Olenko vain jonkun joku, vai kuka mä oikein oon"? Ellu haluaa jatkaa keskustelua avioliiton arjesta ja ehkä pettymyksistäkin.

Suhdetohtori, jakso 8 – Puhuminen ja viestintä

Julkaistu 15.6.2017


Ajatus kumppanista ajatustenlukijana kuulostaa Ellusta jotenkin tutulta. Olisiko kuitenkin selkeämpää arvailujen sijasta kertoa toiselle, mitä oikeasti haluaa?

Suhdetohtori, jakso 9 – Tunteet ja niiden ilmaisu

Julkaistu 15.6.2017


Ellulla on tunteet olleet viime aikoina pinnassa. Se sopii hyvin suhdetohtorille, joka tunnustaa olevansa tunneihminen.

Suhdetohtori, jakso 10 – Kielteiset tunteet

Julkaistu 15.6.2017


Suhdetohtori haluisi tietää, millainen Ellu on suuttuessaan. Ellu puolestaan haluaisi kuulla, onko olemassa järkevää tapaa suuttua.

Suhdetohtori, jakso 11 – Seksuaalisuus ja seksi osa 1

Julkaistu 15.6.2017


Suhdetohtori haluaa vihdoin päästä käsiksi intiimielämän kysymyksiin. Avainsanat tuottavat kuitenkin tällä kertaa pienoisia pettymyksiä.

Suhdetohtori, jakso 12 – Seksuaalisuus ja seksi osa 2

Julkaistu 15.6.2017


Suhdetohtori tarttuu lempiaiheeseensa niin innokkaasti, että huomaa syöttävänsä hakusanoiksi omia tajunnanvirran tuotoksiaan. Huomaakohan Ellu mitään?

Suhdetohtori, jakso 13 – Seksuaalisuus ja seksi osa 3

Julkaistu 15.6.2017


Suhdetohtori löytää oikean rytmin, joka on tällä kertaa sambaa. Toisille saattaisi näissä merkeissä tosin sopia paremmin jokin slovari.

Suhdetohtori, jakso 14 – Seksuaalisuus ja seksi osa 4

Julkaistu 15.6.2017


Seksuaalisuus kiinnostaa suhdetohtoria huomattavasti enemmän kuin sääasiat. Fantasioiden sijaan Ellu puolestaan haluaisi kuulla lisää rajoista.

Suhdetohtori, jakso 15 – Pakoon

Julkaistu 15.6.2017


"Kun sattuu joutumaan naimisiin, niin eteenkin me miehet, meillä on mahdottoman järkeviä tapoja yrittää olla niin vähän naimisissa kuin mahdollista".

Suhdetohtori, jakso 16 – Eteenpäin

Julkaistu 15.6.2017


Pitääkö parisuhdetta huoltaa kuin autoa? Tarvitseeko se syys- ja keväthuoltoa, jotta matka voisi jatkua eteenpäin?

Takaisin podcastien listaan