Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kaikille teille

André Noël Chakerin isännöimässä podcastissa pureudutaan suomalaisuuden ja teillä liikkumisen ytimeen: maisemiin, matkan tekoon, tarinoihin ja kulttuuriin. Jokaisessa jaksossa kuullaan ajankohtaisen ja mielenkiintoisen vieraan tarinoita autoilevasta Suomesta. Podcastin tarjoaa Suomen suurin huoltoasemaketju Neste.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 13 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.2.2016.

Kaikille Teille: Jorma Uotinen

Julkaistu 17.8.2016

Kaikille teille –podcastin uusimmassa jaksossa Andrén vieraana kuullaan tanssijana, koreografina sekä laulajana tunnetuksi tullutta Jorma Uotista. Paina siis ”play” ja kuuntele miksi Jorma rakastaa autolla ajamista ja minkälainen taideteos syntyi erään kerran ratin takana.

Kaikille teille: Jarkko Tamminen

Julkaistu 22.7.2016

Naurulta ei voi välttyä tuoreimman Kaikille teille -jakson parissa, kun André saa vieraakseen valovoimaisen esiintyjän ja imitaattorin, Jarkko Tammisen. Jarkko on imitoinut urallaan yli sataa suomalaista julkisuudenhenkilöä ja paljastaa nyt, kenet heistä hän mieluiten ottaisi mukaan pitkälle automatkalle. Jaksosta selviää myös mistä Jarkon pitkä ura on saanut alkunsa ja mitkä kaikki kirjaimet hänen ajokortistaan löytyy.

Kaikille teille: Anne Berner

Julkaistu 30.6.2016

Kaikille teille podcastin kymmenennessä jaksossa André saa vieraakseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin, jonka tausta on vahvasti yrittäjyydessä: hän on toiminut sukunsa perheyrityksen – Vallila Interiorin – johdossa vuodesta 1989 lähtien. Uransa alussa hän kuitenkin ajoi vuosittain 70 000 kilometriä esitellen yrityksen kankaita ympäri Suomea ja hänellä onkin kerrottavanaan monta mielenkiintoista tarinaa vuosien varrelta aina autokouluajoista saakka. Jaksossa André ja Anne keskustelevat muun muassa yrittäjyydestä ja liikenneinnovaatioista, Suomen ja Sveitsin liikennekulttuurien yhteneväisyyksistä ja eroavaisuuksista sekä ylinopeussakoista. Mutta mitä mieltä ministeri on Suomen sakotusjärjestelmästä ylinopeussakkojen osalta? Kuuntele ja saatat yllättyä.

Kaikille teille: Jussi Raittinen

Julkaistu 26.5.2016

Pitkän linjan muusikko Jussi Raittinen tunnetaan soolouransa sekä The Boys –yhtyeen lisäksi monien kappaleiden sanoittaja-säveltäjänä sekä sovittajana. ”The Absolute Rock Legend of Finland” – kuten André Jussia kutsuu – aloitti uransa vuonna 1960 ja onkin ollut tien päällä jo huikeat 56 vuotta, joiden aikana hän on ehtinyt kiertämään Suomea ristiin ja rastiin keikkamatkoilla – mutta ei kuitenkaan koskaan kuskin paikalla. Kahden musiikkimiehen keskustelun tuoksinnassa selviää muun muassa, miksi Jussin oma autoilu-ura kesti ainoastaan viisi päivää ja miksi eräs keikkamatka Ylihärmään on yksi hänen uransa ikimuistoisimmista.

Kaikille teille: Bettina Sågbom

Julkaistu 9.5.2016

”Suomessa usein tuntuu tosi vaaralliselta mennä tien yli”, kertoo Bettina S. –keskusteluohjelmasta sekä Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tuttu Bettina Sågbom. Kaikille teille -podcastin kahdeksannen jaksossa Andrén ”yhteiskunnaliseksi näkijäksi” tituleerama Bettina antaa suomalaisten autoilijoiden kuulla kunniansa, mutta muistattaa toisaalta että autoilukulttuurissamme on myös paljon hyvää. Bettina kertaa jaksossa niin kauneimpia kuin dramaattisimpia tien päällään kokemiaan hetkiä raadollisen rehellisesti, mutta missä ja milloin Suomen teiden varsien maisemat ovat hänen mielestään upeimmillaan?

Kaikille teille: Juhani Tamminen

Julkaistu 22.4.2016

Tällä kertaa André saa vieraakseen suuren jääkiekkomiehen Juhani "Tami" Tammisen. Koko häkki täyttyy energiasta, kun Aurinkokuningas kertoo Andrélle, mikä on hänen ikimuistoisin jääkiekkojoukkuematkansa ja minkä tien hän osaa ajaa omien sanojensa mukaan vaikka silmät sidottuna, keskellä yötä ja takaperin. Arvaatko miksi HIFK:n jääkiekkojoukkueen bussimatka Poriin 1974 on jäänyt Tami Tammiselle kaikista ikimuistoisimpana pelireissuna ja mikä auto on Tamin mielestä yhtä sisukas ja kestävä kuin Suomi?

Kaikille teille: Kaj Kunnas

Julkaistu 5.4.2016

Andrén vieraana on tällä kertaa energinen urheilutoimittaja Kaj Kunnas, joka tosin perheensä mielestä on aivan liian hidas ja puhelias kuski. Tämä kaksikielinen sanaseppo paljastaa, miksi Volvo ei olekaan ruotsalainen. Kuuntele, ketä rallikuskia Kaj fanittaa ja mitä sattumuksia kävi Kunnaksen perheen tehdessä 70-luvulla automatkan Neuvostoliittoon? Ja mitä tekemistä sukkahousuilla oli matkan kanssa?

Kaikille teille: Aki Riihilahti

Julkaistu 23.3.2016

Viidennessä jaksossa Andrén kanssa tarinoi valovoimainen Aki Riihilahti. Hän muistelee jalkapallouransa aikaisia pelimatkoja, joihin kuului olennaisesti räävitön huumori ja takapenkin korttirinki. Akin mukaan “kun on viettänyt puolet elämästään tien päällä, oppii katsomaan asioita eri perspektiivistä.” Jaksossa innostutaan myös puhumaan ranskaa ja kuullaan, kenet Aki ottaisi mukaan ajomatkalle Helsingistä Inariin. Osaatko arvata, mikä suomirockin klassikkokappale on ex-jalkapalloilijan mielestä parasta kuunneltavaa automatkoille?

Kaikille teille: Esko Aho

Julkaistu 9.3.2016

Neljännessä jaksossa Andrén vieraaksi saapuu politiikan konkari ja Pohjanmaan kasvatti - entinen pääministerimme Esko Aho. Suomea 18-vuotiaasta asti kiertäneenä hän uskoo, että aina ei kannata noudattaa annettuja sääntöjä, sillä vain silloin syntyy elämyksiä. Kuulemme nostalgisia tarinoita sattumista tien päältä sekä kotimaasta että ulkomailta. Mitä tapahtui, kun Eskon auton tankki tyhjeni juuri ennen bensa-asemaa? Entäpä kenet Esko ottaisi mukaan automatkan tiukkaan visailuun?

Kaikille teille: Marita Taavitsainen

Julkaistu 27.2.2016

Kolmannessa jaksossa Andrén kanssa kahvikupin äärelle istuu koko kansan suosikki Marita Taavitsainen. Luvassa on paitsi tarinoita autoilusta Suomessa ja maailmalla myös spontaania yhteislaulua. Siinä sivussa selviää mikä kappale saa Maritan laulamaan äänensä käheäksi ratin takana.

Kaikille teille: Saimi Hoyer

Julkaistu 16.2.2016

Podcastin toisessa jaksossa André saa vieraakseen ihastuttavan Saimi Hoyerin. Saimi paljastaa, että hänellä rakkaussuhde ensimmäiseen autoonsa, joka on palvellut uskollisesti jo yli 10 vuotta sekä reissuilla sienimetsään että häämatkalla eteläiseen Eurooppaan. Saimin kulkupelissä radiokin on rikki, mutta se ei kuitenkaan menoa haittaa, sillä hänellä on ollut jo vuosia autoilulaulu, joka kajahtaa ilmoille aina Simpeleen kohdalla matkalla kotiin Punkaharjulle – mutta mistä klassikosta mahtaakaan olla kyse? Mallintyönsä merkeissä maailmaa kiertänyt ja ulkomailla pitkään asunut Saimi kertoo jaksossa muun muassa miltä Suomi tuoksuu ja muistelee varsin poikkeuksellisia kokemuksia autokoulusta. Mitä luulet, kenet Saimi ottaisi matkalle Suomen läpi Helsingistä Inariin?

Kaikille teille: podcastin esittely

Julkaistu 7.2.2016

Lämpimästi tervetuloa podcastin pariin! T. André Noël Chaker

Kaikille teille: Mikko Kuustonen

Julkaistu 7.2.2016

Kaikille teille -podcastin ensimmäisestä jaksosta ei puutu herskyvää naurua, sillä vieraana on ainutlaatuinen ja upea Mikko Kuustonen. Suomea ristiin ja rastiin uransa aikana autoillut muusikko keskustelee isäntemme André Noël Chakerin kanssa ikimuistoisimmista hetkistä Suomen maanteillä. Muun muassa YK:n hyväntahdon lähettiläänä maapalloa kiertänyt mies avaa suomalaisen autoilijan sielunmaisemaa vertaamalla autoilukulttuuriamme muuhun maailmaan ja kertoo oman näkemyksensä siitä, miksi hänet on valittu toistamiseen vuoden taksiasiakkaaksi. Mutta mitä koomista sattui, kun Mikko kiirehti sairaalaan Iina tyttärensä synnytykseen? Entä miltä Suomi tuoksuisi, jos se olisi Wunderbaum?

Takaisin podcastien listaan