Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kaikille teille

André Noël Chakerin isännöimässä podcastissa pureudutaan suomalaisuuden ja teillä liikkumisen ytimeen: maisemiin, matkan tekoon, tarinoihin ja kulttuuriin. Jokaisessa jaksossa kuullaan ajankohtaisen ja mielenkiintoisen vieraan tarinoita autoilevasta Suomesta. Podcastin tarjoaa Suomen suurin huoltoasemaketju Neste.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.4.2016.

Kaikille Teille: Jorma Uotinen

Julkaistu 17.8.2016

Kaikille teille –podcastin uusimmassa jaksossa Andrén vieraana kuullaan tanssijana, koreografina sekä laulajana tunnetuksi tullutta Jorma Uotista. Paina siis ”play” ja kuuntele miksi Jorma rakastaa autolla ajamista ja minkälainen taideteos syntyi erään kerran ratin takana.

Kaikille teille: Jarkko Tamminen

Julkaistu 22.7.2016

Naurulta ei voi välttyä tuoreimman Kaikille teille -jakson parissa, kun André saa vieraakseen valovoimaisen esiintyjän ja imitaattorin, Jarkko Tammisen. Jarkko on imitoinut urallaan yli sataa suomalaista julkisuudenhenkilöä ja paljastaa nyt, kenet heistä hän mieluiten ottaisi mukaan pitkälle automatkalle. Jaksosta selviää myös mistä Jarkon pitkä ura on saanut alkunsa ja mitkä kaikki kirjaimet hänen ajokortistaan löytyy.

Kaikille teille: Anne Berner

Julkaistu 30.6.2016

Kaikille teille podcastin kymmenennessä jaksossa André saa vieraakseen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin, jonka tausta on vahvasti yrittäjyydessä: hän on toiminut sukunsa perheyrityksen – Vallila Interiorin – johdossa vuodesta 1989 lähtien. Uransa alussa hän kuitenkin ajoi vuosittain 70 000 kilometriä esitellen yrityksen kankaita ympäri Suomea ja hänellä onkin kerrottavanaan monta mielenkiintoista tarinaa vuosien varrelta aina autokouluajoista saakka. Jaksossa André ja Anne keskustelevat muun muassa yrittäjyydestä ja liikenneinnovaatioista, Suomen ja Sveitsin liikennekulttuurien yhteneväisyyksistä ja eroavaisuuksista sekä ylinopeussakoista. Mutta mitä mieltä ministeri on Suomen sakotusjärjestelmästä ylinopeussakkojen osalta? Kuuntele ja saatat yllättyä.

Kaikille teille: Jussi Raittinen

Julkaistu 26.5.2016

Pitkän linjan muusikko Jussi Raittinen tunnetaan soolouransa sekä The Boys –yhtyeen lisäksi monien kappaleiden sanoittaja-säveltäjänä sekä sovittajana. ”The Absolute Rock Legend of Finland” – kuten André Jussia kutsuu – aloitti uransa vuonna 1960 ja onkin ollut tien päällä jo huikeat 56 vuotta, joiden aikana hän on ehtinyt kiertämään Suomea ristiin ja rastiin keikkamatkoilla – mutta ei kuitenkaan koskaan kuskin paikalla. Kahden musiikkimiehen keskustelun tuoksinnassa selviää muun muassa, miksi Jussin oma autoilu-ura kesti ainoastaan viisi päivää ja miksi eräs keikkamatka Ylihärmään on yksi hänen uransa ikimuistoisimmista.

Kaikille teille: Bettina Sågbom

Julkaistu 9.5.2016

”Suomessa usein tuntuu tosi vaaralliselta mennä tien yli”, kertoo Bettina S. –keskusteluohjelmasta sekä Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tuttu Bettina Sågbom. Kaikille teille -podcastin kahdeksannen jaksossa Andrén ”yhteiskunnaliseksi näkijäksi” tituleerama Bettina antaa suomalaisten autoilijoiden kuulla kunniansa, mutta muistattaa toisaalta että autoilukulttuurissamme on myös paljon hyvää. Bettina kertaa jaksossa niin kauneimpia kuin dramaattisimpia tien päällään kokemiaan hetkiä raadollisen rehellisesti, mutta missä ja milloin Suomen teiden varsien maisemat ovat hänen mielestään upeimmillaan?

Kaikille teille: Juhani Tamminen

Julkaistu 22.4.2016

Tällä kertaa André saa vieraakseen suuren jääkiekkomiehen Juhani "Tami" Tammisen. Koko häkki täyttyy energiasta, kun Aurinkokuningas kertoo Andrélle, mikä on hänen ikimuistoisin jääkiekkojoukkuematkansa ja minkä tien hän osaa ajaa omien sanojensa mukaan vaikka silmät sidottuna, keskellä yötä ja takaperin. Arvaatko miksi HIFK:n jääkiekkojoukkueen bussimatka Poriin 1974 on jäänyt Tami Tammiselle kaikista ikimuistoisimpana pelireissuna ja mikä auto on Tamin mielestä yhtä sisukas ja kestävä kuin Suomi?

Kaikille teille: Kaj Kunnas

Julkaistu 5.4.2016

Andrén vieraana on tällä kertaa energinen urheilutoimittaja Kaj Kunnas, joka tosin perheensä mielestä on aivan liian hidas ja puhelias kuski. Tämä kaksikielinen sanaseppo paljastaa, miksi Volvo ei olekaan ruotsalainen. Kuuntele, ketä rallikuskia Kaj fanittaa ja mitä sattumuksia kävi Kunnaksen perheen tehdessä 70-luvulla automatkan Neuvostoliittoon? Ja mitä tekemistä sukkahousuilla oli matkan kanssa?

Takaisin podcastien listaan