Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pieninkin olento

Tervetuloa roolipelipöytämme äärelle. Liity pelinohjaaja Oskar Sandqvistin ja hänen kahdeksan hengen saattueensa seuraan kun he seikkailevat Sasanian värikkäässä maailmassa Dungeons & Dragons -pelissä. Luvassa on paljon naurua, herkkiä hetkiä, haparoivaa sankaruutta ja kohtalokkaita nopanheittoja!

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.2.2020.

16. Gondin syöksy (2/2)

Julkaistu 8.7.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-16-gondin-syoksy-2-2

Saattue etsii Myyren heimoa Gondin syöksyn takaisesta luolasta. Jevaun, Pökkö ja Mjau saavat kokea kuinka vaikeaa reikiä voi olla kiivetä alas. Umbra ja Élyohn vuorostaan löytävät enemmän Goljatteja kuin kenties halusivat…

15. Gondin syöksy (1/2)

Julkaistu 16.6.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-15-gondin-syoksy-1-2

Saattue jakautuu lähtiessään tutkimaan Gondin syöksyn saloja (mitäs ryhmän jakamisesta sanotaankaan…). Umbra ja Élyohn yrittävät huijata ja (kiusata) tiensä sisään Goljattien ohi alaovesta. Jevaun, Mjau ja Pökkö vuorostaan joutuvat kovan ystävyyskriisin keskelle selvittäessään mitä mystisestä montusta syöksyn huipulta löytyy.

14. Joku on piirtänyt taivaankanteen merkin (2/2)

Julkaistu 8.6.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-14-joku-on-piirtanyt-taivaankanteen-merkin-22

Varjoja ja valoa! Élyohn saa uuden ystävän epäilyttävän Mustan Helmen muodossa. Saattue vuorostaan kohtaa uudestaan valo-olento Chloen, joka heille alun perin antoi tehtäväksi kerätä Sasanian maan Kaeran Helmet. Chloe ohjaa sankarimme Gondin syöksylle, jossa hän uskoo Pökön vanhempien tappaneen Turekin piileksivän. Mutta mitä vesiputouksen pyörteistä löytyykään…

13. Joku on piirtänyt taivaankanteen merkin (1/2)

Julkaistu 27.5.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-13-joku-on-piirtanyt-taivaankanteen-merkin-1-2

Pelastaakseen Pökön siskon, ja kenties koko hajoavan maailman, päättää saattue jättää karavaanin taakseen ja kiirehtiä arojen halki kohti myyttistä Horn-vuorta. Hyvästit ovat kuitenkin aina haikeat ja Élyohn antaa yllättävän jäähyväislahjan Vibjörnille. Umbran mieli vuorostaan järkkyy hänen nähdessään yötaivaalla näkyjä!

12. Pimeää ei tarvitse pelätä (2/2)

Julkaistu 18.5.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-12-pimeaa-ei-tarvitse-pelata-22

Matka jatkuu Steinfestingin läpi, mutta mitä tiellä tuleekaan vastaan, jos ei lisää arvoituksia! Missä Pökön sisko Kara viipyy? Entä kuka Nirha oikeasti on ja miksi hän pitää niin kissoista? Taivaalla vuorostaan liikkuu muutakin kuin petoja, ja sankarimme ovat Kynttilä-yön jälkeen vaikean päätöksen edessä…

11. Pimeää ei tarvitse pelätä (1/2)

Julkaistu 11.5.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-11-pimeaa-ei-tarvitse-pelata-12

Sankarimme tekevät parhaansa liehitelläkseen pakkasjätti Fryndiriä. Mutta miten he selviävät pimeästä Remorhaz luolasta ja mitä kaikkea sieltä löytyy? Entä kuinka seksikkäästi Umbra oikeastaan osaa tanssia? Näihin kysymyksiin löydät jaksosta vastauksen. Siis D&D:tä parhaimmillaan!

10. Steinfesting (2/2)

Julkaistu 4.5.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-10-steinfesting-22

Kuka arvasi, että jättejä sittenkin on olemassa? En minä ainakaan! Uusimmassa jaksossa selviää mitä pakkasjätti Fryndir sankareistamme haluaa. Jätin suostuttelussa Mjaun diplomaatin taidot ja Umbran sukkapottuviina pannan koetukselle. Ja kenties selviää mitä verisen polun päädystä löytyy…

09. Steinfesting (1/2)

Julkaistu 23.4.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-09-steinfesting-1-2

Jättien kivet!? No nyt on kyllä fantasiaa kerrassaan! Karavaanin uuden johtajan, Pökön, johtamana saattue matkaa sisälle uhkaavaan Steinfestingiin. Mitkäköhän he sieltä löytävät? Kukkia kenties? Tai uusia ystäviä? Vai elämän merkityksen!? Vähän epäilen, onhan pelin nimi sentään lohikäärmeitä ja luolastoja!

08. Nurinkurisia tuttavuuksia

Julkaistu 13.4.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-8-nurinkurisia-tuttavuuksia

Laulua, tikaritemppuja ja akrobatiaa puiden oksilla! Onko tämä sirkussimulaattori vai seikkailuroolipeli podcast?! Sankarimme viettävät railakasta leirielämää, selvittävät Kunglan saattueen saloja ja tutustuvat Nirha-mummeliin.

07. Firbolgi ja rodeo (2/2)

Julkaistu 19.3.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-07-firbolgi-ja-rodeo-22

Haluan nähdä vuoria! Saattue kääntyy itään, toivoen vuorten tarjoavan lohikäärmeiltä ja muilta vaaroilta suojan. Leirissä Jevaun parantamaan muiden mielialaa, Umbran etsiessä varastettua omaisuuttaan. Mutta yhtäkkiä aroilla liikkuu jotain vauhdilla karavaania kohti! Onko se lintu? Vai lentokone? Ei, sillä se on Gorgon!

06. Firbolgi ja rodeo (1/2)

Julkaistu 12.3.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-06-firbolgi-ja-rodeo-12

Lohikäärmeitä! Oikeastiko?! Matka jatkuu saattueen keräillessä itseään tullilla kokemansa nöyryytyksen jälkeen. Tiellä he kuitenkin kohtaavat mysteeristä druidijoukkoa johtavan Firbolgin, jolla on huonoja uutisia. Onko karavaanin sittenkään turvallista matkata Armaran arojen halki?

05. Pulmia tullilla (2/2)

Julkaistu 5.3.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-05-pulmia-tullilla-22

Jännitys kiristyy! Maksu on suoritettu ja karavaani päästetään tullin läpi. Mutta eihän tästä niin helpolla selvitä, sillä Umbra päättää järjestää Pohjoisen Sotureille yllätyksen! Mitäköhän konsteja saarnamiehellä mahtaa olla hihassaan? Selviääkö saattue sittenkään hengissä Armaran Aukon tullista?

04. Pulmia tullilla (1/2)

Julkaistu 27.2.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-04-pulmia-tullilla-12

Tie on suljettu! Epäonnistunut hiipimisoperaatio johtaa Mjaun, Élyohnin ja Preerian vangitsemiseen tullilla. Miten loput saattueesta reagoi huonoihin uutisiin? Entä onnistuuko Mjau selvittämään tilanteen tullia pitävien Pohjoisten Soturien kanssa?

03. Karavaanielämää (2/2)

Julkaistu 10.2.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-03-karavaanielamaa-osa-2

Armaran aukko lähestyy! Saattue pohtii muiden karavaanin jäsenten kanssa miten aukolle pystytetyn tullin suhteen tulisi toimia. Lopulta sankarit päättävät itse lähteä tutkimaan epäilyttävää tullia tarkemmin. Mutta mitenköhän hiiviskely tullille onnistuu… Jaksossa kuullaan myös Jevaunin tarina Hazardin puolipeikoista.

02. Karavaanielämää (1/2)

Julkaistu 10.2.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-02-karavaanielamaa-osa-1

Pohjoisesta tuulee! Saattue totuttelee karavaanielämään, metsästää vaihtelevalla menestyksellä ja kouluttaa matkakumppaneistaan sotureita. Illan tullen kokon äärellä Jevaun, Mjau ja Pökkö löytävät yhteneväisyyksiä traagisista taustoitaan. Umbra ja Elyohn vuorostaan kokevat kummatkin omanlaisen hämmentävän yllätyksen.

01. Matka alkaa

Julkaistu 10.2.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-01-matka-alkaa

Tarina alkaa! Saattue löytää itsensä La'loekan-kylästä, josta heidän on määrä matkata pohjoiseen Armaran aroille. Tehtävänä on etsiä mystinen Neyan talja, goljatti-kansan Kaeran helmi. Saattue lyöttäytyy osaksi Thyra "Tornin" johtamaa karavaania. Mutta miten onnistuu matkavalmistelut ja muonanhankintareissu?

Tervetuloa Pieninkin olento -podcastin pariin

Julkaistu 10.2.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-0-tervetuloa-pieninkin-olento-podcastin-pariin

Pieninkin olento on komedia podcast, jossa joukko ystäviä kokoontuu saman pöydän äärelle pelaamaan Dungeons & Dragonsiä. Tässä esittelyjaksossa pelinohjaaja Oskar ja hänen aisapari Ben kertovat lyhyesti Sasanian maailmasta ja siitä, mitä roolipelaaminen podcastissä oikeastaan tarkoittaa. Sen jälkeen pelaajat pääsevät esittelemään omat hahmonsa ja niiden taustatarinat.

Takaisin podcastien listaan