Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pieninkin olento

Suomenkielinen D&D-roolipelipodcast, jossa joukko ystäviä seikkailevat Sasanian värikkäässä maailmassa. Luvassa naurua, herkkiä hetkiä ja haparoivaa sankaruutta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 29 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.2.2020.

CIRIA 09. Ciria, loistava kaupunki

Julkaistu 22.2.2021

Koti kullan kallis! Ystävykset saapuvat lopulta takaisin Ciriaan, Valon Valtakunnan häikäisevään keskukseen ja heidän kotikaupunkiinsa. Mutta missä kunnossa he löytävät tutun kaupunkinsa? Entä tutut ja rakkaat, jotka kaupungissa odottavat?

CIRIA 08. Lojaaliudesta ja liitoista

Julkaistu 29.1.2021

Ystävyksillä on viimeiset bisnekset hoidettavana Ferrarassa ennen kuin matka jatkuu. Miten Enzon neuvottelut Ada siskon kanssa sujuvat? Tuottaako käynti Verimetsästäjien killalla tulosta? Entä miten menee tutustumiskierros Innovaattorien Liiton innovatiivisessa päämajassa?

CIRIA 07. Auringonlaskun aikaan

Julkaistu 23.12.2020

On taistelun aika! Enzo, Tatti ja Barion joutuvat kohtaamaan Cirian Valon Armeijan 17. legioonan "kerman" todistaakseen Hargin Keihäälle kyvykkyytensä. Sen lisäksi ystävät onnistuvat kaikkien yllätykseksi virittämään lapsivakoojien verkoston tuekseen. Mutta onko lopulta auringonlaskun aika ja oikea hetki tavata Enzon sisko Ada Solara?

CIRIA 06. Vauhdilla Ferraraan

Julkaistu 11.12.2020

Ystävykset suuntaavat seuraavaksi Ferraran kasarmikaupunkiin rekrytoimaan itselleen armeijan! Mutta miten sujuvat neuvottelut Tyrannioinin, Hargin keihään ja Widderin teurastajan kanssa?

CIRIA 05. Pilailua Palomassa

Julkaistu 25.11.2020

Ah Paloma, tuo Cirian seniorien paratiisi! Selvittyään vaarallisesta väijytyksestä on ystävysten aika hiukan hengähtää ja huvitella. Mutta minkälaisia uutisia teinijengimme kuulevat Mestari Oraattori Senaattori Junius Messinus Maximus Anusnus Fuligulan vieraina? Entä kuinka matalalle on Tatti valmis kyykkäämään maagisten voimien metsästyksessä?

CIRIA 04. Lankkuja, vankkureita ja tulivasamia

Julkaistu 11.11.2020

Väijytys! Ystävysten matka tyssää lyhyeen, kun joukko gnolleja käy heidän kimppuunsa. Miten saattue selviää häijyjen villikoirien hyökkäyksestä? Löytyykö vaaran hetkellä uusia ystäviä vai lisää vihollisia? Entä pääsevätkö sankarimme koskaan Ferraraan asti?

CIRIA 03. Imperator on kuollut. Kauan eläköön Imperator!

Julkaistu 28.10.2020

Uutiset Imperator Julia Astran murhasta ravistelvat ystävyksiä. Barion solmii liiton Elpenor Rubecolan kanssa ja Lorenzo miettii miten hänen perheensä uutisiin suhtautuvat. Tatti vuorostaan edelleen himoitsee Laocoonin loitsukääröä. Nyt kun Imperator on kaatunut, on ystävystemme aika päättää huviloma Sävelmailla. Mutta kehen he voivat Ciriassa luottaa?

CIRIA 02. Reviisorin rikokset

Julkaistu 14.10.2020

Ystävykset ovat saapuneet Lorenzon sukua palvelleen reviisorin toimistolle, jossa heitä vastassa on tunnollisesti todisteita tuhoava haamu. Auttaako huolellista haamua vai ottaako aseisiin, siinä vasta pulma? Ja mitä todisteta reviisori oikeastaan yrittää tuhota? Se selviää vain kuuntelemalla jakso!

CIRIA 01. Huvielämää

Julkaistu 30.9.2020

Tervetuloa toisen tuotantokauden pariin! Ensimmäisessä jaksossa tapaatte pelaajat ja heidän uudet hahmonsa. Pääsette myös tutustumaan Cirian Valon Valtakuntaan, johon tarinamme sijoittuu. Selviää myös, onko toinen tuotantokausi pelkkää hupia vai ei? Pieninkin olento on taas luonasi!

CIRIA traileri

Julkaistu 23.9.2020

Pieninkin olento palaa toisella tuontantokaudella entistä pienempänä. Uudet hahmot! Uudet juonet! Parempi äänenlaatu! Pieninkin olento on taas luonasi.

ARMARA 18. Kaksintaistelu

Julkaistu 21.8.2020

Golrathanin klaani ryntää Pökön johtamana kohti taistoa Turekia vastaan. Turek haastaa kuitenkin Pökön kaksintaisteluun virtaavan vesiputouksen yllä. Kenestä tulee goljattien oikeutettu johtaja ja voiko Turekiin ja hänen kätyriinsä Argokseen luottaa, että peli on puhdasta? Kuuntele ensimmäisen tuotantokauden viimeinen jakso, saadaksesi kysymyksiin vastaukset!

ARMARA 17. Kaksi mummoa

Julkaistu 4.8.2020

Jevaun on kiperässä paikassa 30 metrin korkeudessa tarraten viimeisellä voimillaan kallioseinämään. Myös Élyohn, Umbra ja Noki ovat kiperässä paikassa törmätessään lopulta pahamaineiseen Turekiin. Kiperät ovat paikat tosiaan koko saattueella! Entä miten mummot asiaan liittyvät? Se selviää vain kuuntelemalla jakso!

ARMARA 16. Gondin syöksy (2/2)

Julkaistu 8.7.2020

Saattue etsii Myyren heimoa Gondin syöksyn takaisesta luolasta. Jevaun, Pökkö ja Mjau saavat kokea kuinka vaikeaa reikiä voi olla kiivetä alas. Umbra ja Élyohn vuorostaan löytävät enemmän Goljatteja kuin kenties halusivat…

ARMARA 15. Gondin syöksy (1/2)

Julkaistu 16.6.2020

Saattue jakautuu lähtiessään tutkimaan Gondin syöksyn saloja (mitäs ryhmän jakamisesta sanotaankaan…). Umbra ja Élyohn yrittävät huijata ja (kiusata) tiensä sisään Goljattien ohi alaovesta. Jevaun, Mjau ja Pökkö vuorostaan joutuvat kovan ystävyyskriisin keskelle selvittäessään mitä mystisestä montusta syöksyn huipulta löytyy.

ARMARA 14. Joku on piirtänyt taivaankanteen merkin (2/2)

Julkaistu 8.6.2020

Varjoja ja valoa! Élyohn saa uuden ystävän epäilyttävän Mustan Helmen muodossa. Saattue vuorostaan kohtaa uudestaan valo-olento Chloen, joka heille alun perin antoi tehtäväksi kerätä Sasanian maan Kaeran Helmet. Chloe ohjaa sankarimme Gondin syöksylle, jossa hän uskoo Pökön vanhempien tappaneen Turekin piileksivän. Mutta mitä vesiputouksen pyörteistä löytyykään…

ARMARA 13. Joku on piirtänyt taivaankanteen merkin (1/2)

Julkaistu 27.5.2020

Pelastaakseen Pökön siskon, ja kenties koko hajoavan maailman, päättää saattue jättää karavaanin taakseen ja kiirehtiä arojen halki kohti myyttistä Horn-vuorta. Hyvästit ovat kuitenkin aina haikeat ja Élyohn antaa yllättävän jäähyväislahjan Vibjörnille. Umbran mieli vuorostaan järkkyy hänen nähdessään yötaivaalla näkyjä!

ARMARA 12. Pimeää ei tarvitse pelätä (2/2)

Julkaistu 19.5.2020

Matka jatkuu Steinfestingin läpi, mutta mitä tiellä tuleekaan vastaan, jos ei lisää arvoituksia! Missä Pökön sisko Kara viipyy? Entä kuka Nirha oikeasti on ja miksi hän pitää niin kissoista? Taivaalla vuorostaan liikkuu muutakin kuin petoja, ja sankarimme ovat Kynttilä-yön jälkeen vaikean päätöksen edessä…

ARMARA 11. Pimeää ei tarvitse pelätä (1/2)

Julkaistu 11.5.2020

Sankarimme tekevät parhaansa liehitelläkseen pakkasjätti Fryndiriä. Mutta miten he selviävät pimeästä Remorhaz luolasta ja mitä kaikkea sieltä löytyy? Entä kuinka seksikkäästi Umbra oikeastaan osaa tanssia? Näihin kysymyksiin löydät jaksosta vastauksen. Siis D&D:tä parhaimmillaan!

ARMARA 10. Steinfesting (2/2)

Julkaistu 4.5.2020

Kuka arvasi, että jättejä sittenkin on olemassa? En minä ainakaan! Uusimmassa jaksossa selviää mitä pakkasjätti Fryndir sankareistamme haluaa. Jätin suostuttelussa Mjaun diplomaatin taidot ja Umbran sukkapottuviina pannan koetukselle. Ja kenties selviää mitä verisen polun päädystä löytyy…

ARMARA 09. Steinfesting (1/2)

Julkaistu 23.4.2020

Jättien kivet!? No nyt on kyllä fantasiaa kerrassaan! Karavaanin uuden johtajan, Pökön, johtamana saattue matkaa sisälle uhkaavaan Steinfestingiin. Mitkäköhän he sieltä löytävät? Kukkia kenties? Tai uusia ystäviä? Vai elämän merkityksen!? Vähän epäilen, onhan pelin nimi sentään lohikäärmeitä ja luolastoja!

ARMARA 08. Nurinkurisia tuttavuuksia

Julkaistu 13.4.2020

Laulua, tikaritemppuja ja akrobatiaa puiden oksilla! Onko tämä sirkussimulaattori vai seikkailuroolipeli podcast?! Sankarimme viettävät railakasta leirielämää, selvittävät Kunglan saattueen saloja ja tutustuvat Nirha-mummeliin.

ARMARA 07. Firbolgi ja rodeo (2/2)

Julkaistu 19.3.2020

Haluan nähdä vuoria! Saattue kääntyy itään, toivoen vuorten tarjoavan lohikäärmeiltä ja muilta vaaroilta suojan. Leirissä Jevaun parantamaan muiden mielialaa, Umbran etsiessä varastettua omaisuuttaan. Mutta yhtäkkiä aroilla liikkuu jotain vauhdilla karavaania kohti! Onko se lintu? Vai lentokone? Ei, sillä se on Gorgon!

ARMARA 06. Firbolgi ja rodeo (1/2)

Julkaistu 12.3.2020

Lohikäärmeitä! Oikeastiko?! Matka jatkuu saattueen keräillessä itseään tullilla kokemansa nöyryytyksen jälkeen. Tiellä he kuitenkin kohtaavat mysteeristä druidijoukkoa johtavan Firbolgin, jolla on huonoja uutisia. Onko karavaanin sittenkään turvallista matkata Armaran arojen halki?

ARMARA 05. Pulmia tullilla (2/2)

Julkaistu 5.3.2020

Jännitys kiristyy! Maksu on suoritettu ja karavaani päästetään tullin läpi. Mutta eihän tästä niin helpolla selvitä, sillä Umbra päättää järjestää Pohjoisen Sotureille yllätyksen! Mitäköhän konsteja saarnamiehellä mahtaa olla hihassaan? Selviääkö saattue sittenkään hengissä Armaran Aukon tullista?

ARMARA 04. Pulmia tullilla (1/2)

Julkaistu 27.2.2020

Tie on suljettu! Epäonnistunut hiipimisoperaatio johtaa Mjaun, Élyohnin ja Preerian vangitsemiseen tullilla. Miten loput saattueesta reagoi huonoihin uutisiin? Entä onnistuuko Mjau selvittämään tilanteen tullia pitävien Pohjoisten Soturien kanssa?

ARMARA 03. Karavaanielämää (2/2)

Julkaistu 10.2.2020

Armaran aukko lähestyy! Saattue pohtii muiden karavaanin jäsenten kanssa miten aukolle pystytetyn tullin suhteen tulisi toimia. Lopulta sankarit päättävät itse lähteä tutkimaan epäilyttävää tullia tarkemmin. Mutta mitenköhän hiiviskely tullille onnistuu… Jaksossa kuullaan myös Jevaunin tarina Hazardin puolipeikoista.

ARMARA 02. Karavaanielämää (1/2)

Julkaistu 10.2.2020

Pohjoisesta tuulee! Saattue totuttelee karavaanielämään, metsästää vaihtelevalla menestyksellä ja kouluttaa matkakumppaneistaan sotureita. Illan tullen kokon äärellä Jevaun, Mjau ja Pökkö löytävät yhteneväisyyksiä traagisista taustoitaan. Umbra ja Elyohn vuorostaan kokevat kummatkin omanlaisen hämmentävän yllätyksen.

ARMARA 01. Matka alkaa

Julkaistu 10.2.2020

Tarina alkaa! Saattue löytää itsensä La'loekan-kylästä, josta heidän on määrä matkata pohjoiseen Armaran aroille. Tehtävänä on etsiä mystinen Neyan talja, goljatti-kansan Kaeran helmi. Saattue lyöttäytyy osaksi Thyra "Tornin" johtamaa karavaania. Mutta miten onnistuu matkavalmistelut ja muonanhankintareissu?

Tervetuloa Pieninkin olento -podcastin pariin

Julkaistu 10.2.2020

https://soundcloud.com/jaksofi/pieninkin-olento-jakso-0-tervetuloa-pieninkin-olento-podcastin-pariin Pieninkin olento on komedia podcast, jossa joukko ystäviä kokoontuu saman pöydän äärelle pelaamaan Dungeons & Dragonsiä. Tässä esittelyjaksossa pelinohjaaja Oskar ja hänen aisapari Ben kertovat lyhyesti Sasanian maailmasta ja siitä, mitä roolipelaaminen podcastissä oikeastaan tarkoittaa. Sen jälkeen pelaajat pääsevät esittelemään omat hahmonsa ja niiden taustatarinat.

Takaisin podcastien listaan