Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tuuliajolla

Olen purjehduksesta innostunut maakrapu, joka viime kesänä hankki 70-luvun alun Albin Vega-veneen ruotsista. Tulen Tuuliajolla podcastissa pohtimaan purjehtimiseen, purjeveneen omistamiseen ja kunnostamiseen liittyviä asioita. Tulen kertomaan teille ne kaikki kauheimmatkin tekemäni mokat, joita tulee taatusti tekemään matkan varrella.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 14 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.2.2020.

Kauden 2021 läpikäynti

Julkaistu 4.10.2021

Enpä ole teille jaksoa saanut nauhoitettua koko kesänä… mutta nytpä nauhoitin, ja ihan videon kanssa. Video löytyy youtubesta Tuuliajollapodcast:in omalta kanavalta, käykäähän kurkkaamassa. Kausi on ollut karu, pettymyksiä kasvamista ja omien asenteiden tarkistelua. Kiitos kaikille kuuntelijoille ja kommentoijille. Jatketaan yhteistä tuuliajolla olemista jatkossakin.

Tuuliajolla podcast season 2 alkaa pian

Julkaistu 22.6.2021

Tästä pienoinen tilannepäivitys pikaisesti ennen uuden kauden alkua. Kohta on vene vesillä ja veneilykesä21 siintää ja horisontissa. Olkaa kuulolla ja lähtekää mukaan tuuliajolle.

Tuuliajolla podcast - Plotteriextra

Julkaistu 6.10.2020

Pahoittelen pitkää taukoa, tahtoo olla kiire kaikkialle koko ajan... Mutta tässäpä elokuussa nauhoittamani jakso, jossa käyn läpi plotteriprojektiani. Halvallakin voi saada toimivaa, kunhan jaksaa hiukan värkätä ja tutkia. Tässä on läpikäynti siitä, mitä toimivan opensource plotterin toteuttaminen vaatii ja mitä se maksaa. Kiitos kaikille kuuntelijoille! Olkaa toki yhteydessä, jos teillä on ehdotuksia tai ajatuksia liittyen purjehtimiseen ja sillee... ollaan kuulolla. #openplotter #opencpn #raspberrypi #pypilot #kaikkipaitsipurjehdusonturhaa #albinvega #tuuliajollapodcast

Tuuliajolla 10

Julkaistu 29.7.2020

Nopea päivitys kesän veneilyistä ja projekteista. Kiitos, kun kuuntelette!

Tuuliajolla 9

Julkaistu 2.6.2020

Venerivit kuivalla harvenee ja Iris istua nököttää odottamassa vesille pääsyä. On pakkeloitu ja hiottu ja maalattu, mutta vielä menee hetki ennen purjehduskauden alkamista. Tässä jaksossa juttua edellämainituista asioista ja plotterista ja anemometristä sun muusta. Kannattaa kuunnella loppuun asti :)

Tuuliajolla 8

Julkaistu 17.5.2020

Tuuliajolla podcastin kahdeksas jakson on täällä ja vieraana on Markus Vilmi, joka vuonna 2014 lähti purjehtimaan maailman ympäri Laurinkoster 28 -veneellä. Viime talven meidän veneet viettivät naapureina ja nyt pääsin tutustumaan hänen Liisa Storfidraan. Liisa on jo vedessä odottelemassa kesän purjehduksia. Tuolta linkin takaa voitte lukea YLEn tekemän jutun Markuksen reissusta. https://yle.fi/uutiset/3-9825973

Tuuliajolla 7

Julkaistu 5.5.2020

Kevät etenee, naapurusto väljenee. Pohdintaa jäljellä olevista tehtävistä, tulevista jaksoista ja kilpailemisesta. Vielä ei ole vene vesillä, mutta ehkä parin viikon sisällä kuitenkin.

Tuuliajolla 6

Julkaistu 23.4.2020

Kevättä pukkaa. Tässä on nyt sellainen tilkkutäkkijakso, jota on nauhoitettu parin vene-vierailun aikana. Löytyy fiilistelyä, pilssiin uppoavia työkaluja, pesemistä, perhettä, vahaamista ja ystävällisyyttä. Pahoittelen vaihtelevaa äänenlaatua ja -tasoa, ens jakson kohdalla koitan olla tasalaatuisempi. Kiitos kaikille kuuntelijoille! Muistakaa ottaa podcasti seurantaan myös somessa, löytyy facesta (https://facebook.com/tuuliajollapodcast) ja instagramista (https://www.instagram.com/tuuliajollapodcast)

Tuuliajolla 5

Julkaistu 7.4.2020

Kävin veneellä ”värkkäämässä”. Tässä jaksossa luvassa suunnittelua, yllätyksiä ja paljastuksia. Kevät on tulossa ja kaikkea pitäisi ehtiä tekemään ennen kauden alkua. Kiitos kaikille kuuntelijoille! Laittakaa kommenttia ja kertokaa toki kaverille kans :)

Tuuliajolla 4

Julkaistu 16.3.2020

Nyt on puhetta lämmityksestä, ohjaamisesta ja muista projekteista. Ostin halvan kiinalaisen lämmittimen ja mietin tiller pilotin ostamista vs. tuuliohjaimen (windvane) rakentamista.

Tuuliajolla 3

Julkaistu 9.3.2020

Viimeinen etappi Monäs-Kokkola. Matkan varrelle mahtui heikkoa tuulta, moottoriongelmia (yllätys yllätys) ja hienoja maisemia. Saimme lopultakin Albin Vegamme (Iris) uuteen kotisatamaansa Kokkolan Venekerhon laituriin Pottiin.

Tuuliajolla 2

Julkaistu 2.3.2020

Vene ostettu ja sitten alkoi merenkurkun ylitys Härnösand-Raippaluoto (Klobbskat). Siitä matka jatkui vielä kohti Kokkolaa hitusen, moottoriongelmien saattelemana.

Tuuliajolla 1

Julkaistu 18.2.2020

Tarina veneen ostamisesta ja noutamisesta alkaa.

Tuuliajolla (Trailer)

Julkaistu 11.2.2020

Takaisin podcastien listaan