Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uusimaa urheilutoimituksen podcastit

www.uusimaa.fi

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 194 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.3.2018.

Henri Pulkkinen Ja Johan Lönnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 6.9.2019

FC Futuran miesten edustusjoukkue pääsi taas vaihteeksi potkimaan palloa kotikentällään. Porvoolaiset kohtasivat perjantai-illalla Keskuskentän nurmella Helsingin Vuosaaren FC Viikinkien kakkosjoukkueen miesten Kolmosessa. Kotijoukkue nappasi Futuran kannattajien riemuksi täydet sarjapisteet 8–2 (3–0) lukemin. Hattutempun tehnyt Henri Pulkkinen oli pelkkää hymyä ottelun jälkeen. – Olen kyllä todella tyytyväinen omaan peliini. Tulin penkiltä puolituntia ennen loppuvihellystä kentälle. Itselläni oli hyvin virtaa, ja vastustaja oli väsynyt, Pulkkinen iloitsi. Porvoolaisten päävalmentaja Johan Lönnqvist oli tyytyväinen voittoon, vaikka näki myös samalla parannettavaa. – Hyökkäyssuunnan pelaaminen oli meiltä hyvää. Puolustussuunnassa jäi vielä parannettavaa, ja siellä meillä on vielä töitä tehtävänä, Lönnqvist kommentoi pelin jälkeen.

Conny Lindblom ja Sami Aalto Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 6.9.2019

Loviisan Torin miesten edustusjoukkueen keski-ikä tippui reippaasti viime kaudesta, kun suurin osa edellisen kauden pelaajista vaihtoi maisemaa. Mukana on vielä jonkin verran vanhoja konkareita, mutta joukkueen runko on tulevalla kaudella selvästi nuorempi kuin aiemmilla kausilla. Loviisan juniorituotannon läpi käynyt, ja viime kaudella Torin A-junnut 1-divisioonaan kapteenina johdattanut Conny Lindblom saa nyt kapteeninnauhan käteensä myös miehissä. – Kapteeniksi valinta oli tosi hienoa ihan siksikin, että muu joukkuehan äänesti minut tähän rooliin. Kapteenilla on iso merkitys varsinkin täällä Loviisassa, kun meillä on niin iso fanikulttuuri, Lindblom toteaa. Toissa edellisellä kaudella loviisalaiset etenivät aina liigakarsintoihin saakka. Paukut eivät riittäneet sillä kertaa sarjanousuun, mutta nyt tavoitteet ovat jälleen asetettu sarjanousuun. – Jos et ole valmennuksen näkökulmasta pelaamassa täällä liiganoususta, niin olet väärässä paikassa, päävalmentaja ja pelaajavalmentajana toimiva Sami Aalto sanoo.

Sakari Timonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2019

Porvoolainen Sakari Timonen on jälleen vahvasti mukana ensi vuoden Imatranajojen taustajoukoissa. Timosta pyydettiin tiimeineen vuosi sitten Imatranajojen taustajoukkoihin. Konserttikiertueistaan tunnettu manageri painottaa, että tapahtuma on Etelä-Karjalalle erittäin tärkeä. – Tapahtumasta hyötyivät tietysti Imatran kaupunki, mutta monet muutkin. Imatranajot ovat yksiselitteisesti Kaakkois-Suomen isoin tapahtuma, Timonen painottaa.

Leif Rikberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.9.2019

Porvoon Keskusurheilukentällä kilpailtiin viikonloppuna 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista. Viikonlopun SM-kisat olivat isoimmat mitä Porvoossa on tähän asti nähty. Kisoihin oli ilmoittautunut yli 600 urheilijaa, jotka osallistuivat reiluun tuhanteen lajisuoritukseen. Kaikki sujui hienosti ja kelitkin sattuivat olemaan mitä mainioimmat. – Fiilis on tällä hetkellä erinomainen, koska kisaviikonloppu sujui erittäin hyvin, Porvoon Akilleen ja kisojen järjestelytoimikunnassa toiminut Leif Rikberg kertoi, kun viimeiset lajit olivat ohitse.

Lars Fagerholm Uusimaa urheilutoimituksen haastatelussa

Julkaistu 1.9.2019

Porvoon Keskusurheilukentällä kilpailtiin viikonloppuna 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista. Porvooseen tuli lopulta viisi SM-mitalia. Porvoossa oltiinkin kisasaldoon enemmän kuin tyytyväisiä. – Kisat menivät lähtökohtiin peilaten aika odotetusti. Itse olin valmentaja asettanut toiveeksi viisi mitalia, ja se myös toteutui, Porvoon Akilleen yleisurheilun valmentaja Lars Fagerholm sanoo.

Staffan Mickos Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.9.2019

Porvoon Keskusurheilukentällä kilpailtiin viikonloppuna 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista. Sipoolaiset nappasivat hiukan enemmän mitaleja kotikisoista porvoolaisiin verrattuna. IF Sibbo-Vargarnan yleisurheilun valmentaja Staffan Mickos oli omiensa suorituksiin SM-kisoissa erittäin tyytyväinen. – Kisat menivät yli odotuksien ja erittäin mallikkaasti, Mickos kommentoi.

Anton Kunnas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.9.2019

Porvoon Keskusurheilukentällä kilpailtiin viikonloppuna 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista. IF Sibbo-Vargarnan Anton Kunnas nappasi tämän vuoden Kalevan Kisoista aikuisten SM-hopeaa. Nyt viikonloppuna palkintokaappiin tuli myös toinen SM-hopea seipäästä 22-vuotiaissa. Kunnas olikin tyytyväinen kauteensa. – Hopea täältä Porvoosta maistuu tosi hyvältä, ja olen tosi tyytyväinen omaan suoritukseeni, Kunnas iloitsi.

Viktor ja William Thor Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.9.2019

Porvoon Keskusurheilukentällä kilpailtiin viikonloppuna 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista. 19-vuotiaiden pikajuoksussa nähtiin Akilleen väreissä uudet tuttavuudet, identtiset kaksoset Viktor ja William Thor. Veljekset ovat syntyneet ja asuvat Ruotsissa, mutta viettävät äitinsä sukujuurien vuoksi paljon aikaa myös Porvoossa. Kaksikko oli nyt ensimmäistä kertaa edustamassa Akillesta SM-kisoissa.

Jessica Björksten ja Aatu Kangasniemi Uusimaan urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 22.8.2019

Lähialueen lapset ovat yleisurheilleet jo vuodesta 1972 lähtien Vasakisoissa, eli tällä kertaa oli jo 48:s kerta perinteisen kisan merkeissä. Seurapokaali meni tällä kertaa Porvoon Urheilijoille, joka siten samalla katkaisi Porvoon Akilleen voittoputken. Illan parhaaksi tyttö- ja poikayleisurheilijoiksi valittiin Porvoon Akilleen Jessica Björksten ja Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi. Kumpikin kilpaili kuulassa, ja kaksikko edustavaa oman ikäluokkansa terävintä kärkeä.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 22.8.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev uhkuu itsevarmuutta. Porvoolaisiskijä oli hakemassa terävyyttä syyskuun alussa oleviin MM-kisoihin korkeanpaikanleiriltä Venäjän Elbrus vuorelta. Khataev treenasi kolmen viikon leirin aikana huikeissa maisemissa Terskolin kylässä 3000 metrin korkeudessa IBF-liiton maailmanmestari Artur Beterbievin kanssa. Beterbiev oli MM- ja EM-kultamitalisti jo olympianyrkkeilijänä. Terskol on yksi Venäjän nyrkkeilymaajoukkueen vuoristoleirityspaikkoja. – Artur on erinomainen nyrkkeilijä, ja on samasta treenikeskuksesta lähtöisin missä itsekin olen alunperin aloittanut nyrkkeilyn. Hän antoi minulle hyviä vinkkejä ja meillä oli kovia treenejä keskenään, Khataev kertoo.

Inka Lampinen ja Jukka Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 20.8.2019

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue hio kynsiään kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan Lahden Pelicans SB:tä vastaan Aurorahallilla. Joukkue ei ole lepäillyt laakereillaan kesän aikana. Kova treeni ja tulevaan naisten Salibandyliigaan valmistautuminen näkyi porvoolaisten ja lahtelaisten välisessä harjoitusottelussa. Illan emäntänä toiminut PSS vei varsin vakuuttavalla pelillä voiton Pelicansista 5–2 (1–0, 3–0, 1–2) lukemin. PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Inka Lampinen syötti kotijoukkueen neljännen maalin. Hän olikin kohtuullisen tyytyväinen peli-ilmeeseen tässä vaiheessa kautta. – Eihän tämä peli nyt ihan kaikista kovatempoisin ollut, mutta tässä vaiheessa meidänkin pelimme tietysti onkin hiukan tunnustelevaa, Lampinen totesi ottelun jälkeen. Porvoolaisten päävalmentaja Jukka ”Kode” Kouvalainen oli myös joukkueen tekemiseen kentällä tyytyväinen, vaikka totesi, että pientä fiilausta tarttee vielä tehdä. – Pääsimme pelaamaan paljon pallollista hyökkäyspään peliä ja pidimme hyvin palloa läpi ottelun. Pientä fiilausta pitää kuitenkin vielä tehdä.

Eevu Lassenius Ja Emmi Tiili Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2019

Porvoon Hippo-juoksuja on järjestetty Porvoon Urheilijoiden ja OP Itä-Uusimaa Östnylandin toimesta jo vuodesta 1999. Ennen sitäkin erilaisia Hippo-kisoja on pidetty niin kauan kuin kukaan muistaakaan. Tälläkin kertaa Keskuskentällä riitti vilinää, kun reilut 780 juoksijaa pinkoivat paremmuudesta juoksuradalla. Kun sen päälle lasketaan vielä lasten vanhemmat ja muut taustajoukot, niin kenttä täyttyi solkenaan ihmisistä. 2009–2014 syntyneet tytöt ja pojat kilpailivat nopeudesta juoksuradalla. Matkoja oli 40 metristä aina 400 metrin juoksuun.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.8.2019

Porvoon Akilleen Sara Kuivisto näytti jälleen kerran kovaa kuntoaan, kun Espoon Leppävaaran yleisurheilukentällä kilpailtiin kansainväliset Motonet GP kilpailut. Porvoolainen oli mukana 800 metrin juoksussa, jossa oli mukana kovia juoksijoita. Vaikka Espoossa ei nähty Kuivistolta uutta ennätystä, juoksi 28-vuotias keskimatkojen juoksija erinomaisesti kovassa seurassa. Kuivisto heittäytyi loppusuoralla toiseksi ajalla 2.03,02. Voitto karkasi vaivaisen kahden sadasosan erolla Benin Noelie Yarigolle. – Juoksu oli tosi helppo ja se kulki alusta loppuun saakka tosi hyvin. Matkalla ei tosin menty lopulta kovinkaan kovaa, ja se oli tuollaista tuuppimista. Harmi kun ei juostu kovempaa, Kuivisto kommentoi juoksun jälkeen.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.8.2019

Porvoon Akilleen Sara Kuivisto näytti jälleen kerran kovaa kuntoaan, kun Espoon Leppävaaran yleisurheilukentällä kilpailtiin kansainväliset Motonet GP kilpailut. Porvoolainen oli mukana 800 metrin juoksussa, jossa oli mukana kovia juoksijoita. Vaikka Espoossa ei nähty Kuivistolta uutta ennätystä, juoksi 28-vuotias keskimatkojen juoksija erinomaisesti kovassa seurassa. Kuivisto heittäytyi loppusuoralla toiseksi ajalla 2.03,02. Voitto karkasi vaivaisen kahden sadasosan erolla Benin Noelie Yarigolle. Sara Kuiviston henkilökohtainen valmentaja Ari Suhonen oli tyytyväinen suojattinsa menoon Espoossa, vaikka kauden kärkiaikaa ei juostukaan. – Erinomainen juoksu Saralta. Tuuli oli tänään aika kova, ja se esti kovimman tuloksen tekemisen, Suhonen totesi finaalin jälkeen.

Jessica Hanén Ja Sauli Kouva Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.8.2019

FC Futura Junioreiden naisten edustusjoukkue (FCFJ) jatkoi voittojen tiellä naisten jalkapallon Kakkosessa, kun se kohtasi FC Viikingit Porvoon Keskuskentällä. Ottelun emännät nappasivat täydet sarjapisteen vakuuttavasti 5–1 (2–0) lukemin. FC Futuran kapteeni Jessica Hanén löysi hyvän vireen ottelun toisella puoliajalla kahdella maalillaan. Hanén olikin iloinen, että onnistui kotiottelussa, mutta tunnustaa samalla, että joukkueena Futura pystyy parempaankin, vaikka voitto tulikin Keskuskentällä. – Olen erittäin tyytyväinen, että sain vihdoinkin omat maalihanani avattua. Toki aina on parannettavaa omassakin pelissä, Hanén toteaa. Porvoolaisten päävalmentaja Sauli Kouva oli myös tyytyväinen sarjapisteistä, vaikka myönsi ottelun jälkeen, ettei joukkue pelannut parasta peliään. – Kun taululla seisoo 5–1, niin tulos on toki mairitteleva meille. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että emme ehkä ansainneet ensimmäisen puoliajan 2–0 numeroita, Kouva kommentoi.

Nakke Uutinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 6.8.2019

Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksessä taputettiin käsiä yhteen tyytyväisyydestä, kun maanantaina ravattiin tämän kesän viimeiset kesäravit Loviisan raviradalla. Kauden päätösraveissa oli 1162 maksanutta katsojaa. Kaikkiaan kauden aikana raveja kävi katsomassa 5633 katsojaa, josta yhdistys on mielissään, vaikka viime kesänä katsojia olikin hiukan enemmän, 5942. Ravit kuitenkin kiinnostavat edelleen hyvin, ja Loviisan kesäraveissa on aina ihan omanlaisensa tunnelma. Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen yksi monitoimimiehistä Jouko ”Nakke” Uutinen oli myös päättyneestä kaudesta tyytyväinen. – Meillä oli erittäin hyvä ravikesä. Voimme vain kiittää yhteistyökumppaneistamme, talkooporukkaa, kilpailijoita ja yleisöä, Uutinen kommentoi.

Salli Saimovaara, Petteri Leivo ja Kasper Nyman Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2019

Porvoon Kokonniemen rinteillä ajettiin SM-kilpailut ja samalla Suomi Cupin kolmas osakilpailu. Miesten Suomen mestariksi laski Habanero Mountainbikersin (HHCMB) salolainen Petteri Leivo. Naisten mestariksi laski sen sijaan toistamiseen Retkikunta Racingin lahtelainen Salli Saimovaara. SM-kisojen isäntänä toimi Sladi ry, joka on Porvoon Kokonniemessä toimiva alamäkipyöräilyyn erikoistunut seura.

Petter Larssen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 4.8.2019

Porvoo Rugby Clubin Old Town Shamrocks kohtasi Helsingissä Warriors Rugby Clubin miesten SM-sarjassa. Helsinkiläiset olivat kuitenkin tyly isäntä, ja se veikin voiton varsin ylivoimaisesti 73–7 (43–0). Ottelu oli porvoolaisille yksi heikoimpia tällä kaudella. – Homma meni ihan pipariksi alusta lähtien. Ensimmäiset kymmenen minuuttia oli hyvää peliä, mutta sen jälkeen kaikki menikin pieleen, Porvoo Rugby Clubin Old Town Shamrocksin miesten edustusjoukkueen kapteeni Petter Larsen kommentoi.

Arto Soininen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 4.8.2019

Porvoonseudun Urheiluautoilijoiden (PoSUA) Arto Soininen osallistui ensimmäiseen Neste Ralliinsa Ford Fiesta R5 -ralliautolla. Soininen hehkui tyytyväisyyttä sunnuntaina iltapäivällä, kun mies ylitti Neste Rallin maaliviivan. Koko kisan loppusijoituksissa porvoolainen oli lopulta 36:s. Tavoite oli kuitenkin ajaa ehjänä maaliin saakka, vaikka kerran auto menikin kyljelleen. – Lauantaina oltiin puolisen tuntia penkassa, kun just sillä kohtaa ei ollut katsojia työntää meitä pystyyn, Soininen kertoo.

Turo Sonkajärvi kertoo kommentit MM-turnauksesta

Julkaistu 4.8.2019

Porvoon Räppäkäpälät ovat olleet kestomenestyjä Suomen 40-vuotiaiden miesten SM-sarjassa. Nyt porvoolaiset kirjoittivat nimensä myös maailman kovimpien nelikymppisten joukkueiden listaan, kun se pelasi upeasti MM-hopeaa Espoossa pelatuissa koripallon senioreiden MM-kisoissa. Finaalissa Räppäkäpälät pelasi erittäin kovatasoista Italian joukkuetta vastaan. Tällä kertaa vastus oli liian kova, ja mestaruus matkasi saapasmaahan 66–85 numeroin. Porvoolaisten joukkueessa ei kuitenkaan vaivuttu synkkyyteen häviön jälkeen. – Kisat olivat ihan huikea eri kansojen kohtaaminen koripallossa. Ihan mielettömän siistiä, että 46 eri maasta tullaan Suomeen pelaamaan koripalloa, Räppäkäpälien Turo Sonkajärvi kommentoi.

Ari Suhonen ja Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 4.8.2019

Tämänkin vuoden Kalevan kisat olivat Akilleen Sara Kuiviston juhlaa naisten 800 ja 1500 metrillä. Porvoolainen nappasi vakuuttavat Suomen mestaruudet molemmilla matkoilla. Kummallakaan matkalla ei lopulta ollut juurikaan uhkaajia Kuiviston mestaruuksille.

Sauli Kouva Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 4.8.2019

FC Futura Junioreiden naisten edustusjoukkue (FCFJ) avasi syyskierroksen lauantaina vierasottelulla jalkapallon Kakkosessa Vantaan Jalkapalloseuraa (VJS) vastaan Vantaankosken tekonurmella. Porvoolaiset pelasivat hyvin, mutta tehottomasti. Kotijoukkue nappasi täydet sarjapisteet 3–2 (1–2) lukemin. FC Futura Junioreiden naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Sauli Kouva oli harmissaan sarjapisteiden menetyksestä, mutta iloinen joukkueen peli-ilmeestä. – Vaikka ensimmäisellä puoliajalla teimmekin pari komeaa maalia, emme olleet aivan pelin ytimessä, Kouva kommentoi.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 29.7.2019

Uusimaa Areena sai huippukalliit pukuhuoneet ja vessat. Porvoon Vesi lätkäisi hallille pelkästä vesi- ja viemäriliittymään liittymisestä 47 000 euron laskun. – Henkilökohtaisesti olen pettynyt ettemme saaneet neuvoteltua hintaa kohtuullisemmaksi, Kokonniemen Palloiluhalli Oy:n toimitusjohtaja Toni Nyström kommentoi.

Johan Lönnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 26.7.2019

Porvoon FC Futura palasi kesälomalaitumilta takaisin tosi toimiin, kun se pelasi perjantai-illalla jalkapallon miesten Kolmosen syyskierroksen ensimmäisen pelinsä Puotinkylän voimistelu- Ja urheiluseura Valttia vastaan tämän kotikentällä, Helsingin Puotilan tekonurmella. Futuralla oli säilynyt kevätkierroksen hyvä vire, ja porvoolaiset ottivat syyskierroksen ensimmäiset sarjapisteet Valtilta 3–5 (2–3) lukemin. FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan Lönnqvist oli ottelun jälkeen tyytyväinen. – Keväällä meidän välisessä matsissa tuli nolla maalia, tänään kahdeksan. – Meillä oli muutama turha virhe omassa päässä, muuten ei ollut mitään suurempia ongelmia. Hyvä syyskierroksen avaus meiltä.

Riku Tahko ja Arto Soininen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2019

Porvoonseudun Urheiluautoilijoiden (PoSUA) Arto Soininen lähtee tosi mielessä ensimmäiseen Neste Ralliinsa. Seurakaveri Riku Tahko toimii vastaavasti jo kuudetta vuotta peräkkäin Ylen Ralliradion asiantuntijakommentaattorina. – Aion nauttia autosta täysillä ja ajaa mahdollisimman kovaa, mutta kuitenkin ilman mitään sen suurempia hölmöilyjä, että pääsemme ajamaan koko kisan läpi, Soininen kertoo. Neste Rallissa nähdään Soinisen lisäksi porvoolainen rallisprinttispesialisti, Riku Tahko Mini Cooper S R4 -ralliautollaan. Tahko tosin ei aja koko rallia läpi. – Ajan autolla niin sanotun esittelyajon Jyväskylän MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Harjulla, mutta en siis itse kisassa, Tahko kertoo.

Kari Myyryläinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 22.7.2019

Porvoon Akilleen Pyöräilyn päävalmentaja Kari Myyryläinen ennusti viikonlopun maastopyöräilyn SM-kisoista mitalisadetta Porvooseen. Myyryläisen arvio piti paikkaansa, porvoolaiset valloittivat podiumpaikat miltei joka sarjassa missä olivat mukana. – Kaikki mukana olevat pojat Eliasta lukuun ottamatta ajavat pääsääntöisesti maantietä, ja maastopyöräily on vain täytelaji. Siinä mielessä poikien panokseen ja mitalisaldoon voi olla erittäin tyytyväinen, Myyryläinen sanoo.

Jesper Lindahl, Samuli Öhman ja Veeti Vainio Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 22.7.2019

Porvoolaiset olivat erinomaisessa vireessä maastopyöräilyn SM-kisoissa. XC Olympic (XCO) SM-kilpailuissa Akilleen pyöräilijät esittivät erinomaista tekemistä Hyvinkään Sonnimäen vaativalla radalla. XCO:n Suomen mestaruudet ratkottiin 3,9 kilometrin radalla, jonne Elite-sarjalaiset ampaisivat nuorempien maastopyöräilijöiden kanssa yhteislähdöllä. Sarjasta riippuen rataa kierrettiin eri määrä. MU23-sarjassa Akilleesta kisaan starttasivat Jesper Lindahl, Rasmus Laitala, Roope Vainio ja Joakim Nordström. Sarjan matka oli 23,9 kilometriä eli rataa kierrettiin kuusi kertaa. Porvoolaisista Lindahl polki itsensä varsin selvällä erolla tuoreeksi Suomen mestariksi. M18-sarjassa Akilleesta mukana olivat Samuli Öhman ja Veeti Vainio. Kaksikko kiersi radan viisi kertaa. Sarjan ennakkosuosikki, Ounaksen Pyörä-Poikien Niko Heikkilä meni menojaan, mutta hopeaa ja pronssia tuli Porvooseen. Tällä kertaa Öhman veti pidemmän korren ja Vainio sai tyytyä pronssiin.

Jimi Roiko Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.7.2019

Amerikkalainen jalkapallokin voi olla parhaimmillaan kovaa, mutta rehtiä taistelua voitosta. Lauantaina jenkkifutiksen ystäville tarjottiin jännitystä koko rahan edestä, kun Porvoo Butchers otti mittaa Helsinki Wolverinesista miesten Vaahteraliigassa. Ottelun voittajaa saatiin jännittää aivan viime sekunneille saakka, ja tällä kertaa voi sanoa, että kotijoukkue voitti vain muutamalla sentillä. Helsinkiläisillä oli nimittäin vielä ottelun lopussa kova loppukiri, ja joukkueen viimeinen etenemisyritys aivan porvoolaisten päädyssä jäin vain pari senttiä vajaaksi uusista yrityksistä. Tämä sinetöi käytännössä Butchersille kotivoiton 34–31 (20–17) lukemin. Porvoo Butchersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jimi Roiko oli tyytyväinen erittäin tärkeästä voitosta, vaikka myöntää, että hikikarpalot meinasi nousta hänenkin otsalleen jännityksestä. – Teimme itse ottelusta hiukan jännän itsellemme. Voitimme kuitenkin matsin, ja se oli kaikkein tärkeintä, Roiko korostaa.

Arttu Tennberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.7.2019

Amerikkalainen jalkapallokin voi olla parhaimmillaan kovaa, mutta rehtiä taistelua voitosta. Lauantaina jenkkifutiksen ystäville tarjottiin jännitystä koko rahan edestä, kun Porvoo Butchers otti mittaa Helsinki Wolverinesista miesten Vaahteraliigassa. Ottelun voittajaa saatiin jännittää aivan viime sekunneille saakka, ja tällä kertaa voi sanoa, että kotijoukkue voitti vain muutamalla sentillä. Helsinkiläisillä oli nimittäin vielä ottelun lopussa kova loppukiri, ja joukkueen viimeinen etenemisyritys aivan porvoolaisten päädyssä jäin vain pari senttiä vajaaksi uusista yrityksistä. Tämä sinetöi käytännössä Butchersille kotivoiton 34–31 (20–17) lukemin. Butchersin miesten edustusjoukkueen kapteeni Arttu Tennberg oli iloinen omiensa puolusta, vaikka hänkin jännitti lopputulosta kentällä aivan loppuvihellykseen saakka. – Meni kyllä vähän tiukemmalla kuin olisi tarvinnut. Katsojille tietysti kivaa, että he saavat rahoilleen vastinetta, mutta omalle terveydelle olisi kivempi, jos olisi hiukan selvemmät numerot, Tennberg naureskelee.

Petter Larsen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.7.2019

Porvoolaiset eivät onnistuneet kovasta taistelustaan huolimatta kaatamaan vieraaksi saapunutta Helsinki Rugby Clubia. Rugbyn miesten SM-sarjan sarjapisteet matkasivat Helsinkiin, kun vieraat veivät voiton isäntiensä nenän edestä varsin selkeästi 26–40 (12–26) lukemin. Shamrocks on sarjataulukossa viidentenä. Joukkue on voittanut yhden viidestä pelaamastaan ottelusta. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi tosiaan tasan, ja muut ovat päättyneet tappioon. Petter Larsen uskoo kuitenkin, että joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet tehdä hyvä kausi. – Tässä vaiheessa on pelattu tasan puolet runkosarjasta, eli vielä on pelejä jäljellä, Larsen toteaa.

Casey Dent uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.7.2019

Porvoolaiset eivät onnistuneet kovasta taistelustaan huolimatta kaatamaan vieraaksi saapunutta Helsinki Rugby Clubia. Rugbyn miesten SM-sarjan sarjapisteet matkasivat Helsinkiin, kun vieraat veivät voiton isäntiensä nenän edestä varsin selkeästi 26–40 (12–26) lukemin. Shamrocksin pelaajavalmentaja Casey Dent loukkaantui ottelun ensimmäisellä puoliajalla, eikä pystynyt enää pelaamaan toisella puoliajalla. Hän oli kuitenkin kentän laidalla antamassa ohjeita ja kannustamassa joukkuettaan. Dent ei peitellyt ottelun jälkeen pettymystään. – Totuuden nimissä olen todella pettynyt, että hävisimme ottelun, Dent harmitteli.

Oskari Heinikainen Ja Tatu Ahvenainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.7.2019

Porvoon Akilles on vahvasti edustettuna maastopyöräilyn SM-kisoissa tulevana viikonloppuna, etenkin sunnuntaina ajettavassa olympialajissa XCO:ssa. Mukana on 11 porvoolaispyöräilijää. Oskari Heinikainen ja Tatu Ahvenainen siirtyivät viime kesänä Porvoon Akilleen riveihin Lahden Pyöräilijöistä, koska Porvoossa on heidän mielestään huomattavasti parempaa junioritoimintaa. Kaksikko lähtee itseluottamusta puhkuen ja mitalit mielessä viikonlopun koitokseensa.

Jukka Paananen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.7.2019

Sulkavan Souduilla on pitkä historia: tapahtuma järjestetään jo 52. kerran. Porvoolaisilla soutuharrastajilla on lähes yhtä pitkä historia tapahtumaan osallistumisessa. Tänäkin vuonna Sulkavalle suuntaa veneineen kuusi kirkkoveneiden soutukuntaa, joista kaksi edustaa perinteikästä soutuseura Nesteen Soutajia. Seurasta Sulkavan Suursoutuihin osallistuu joukkueet sekä naisten, että miesten sarjaan. Nesteen Soutajien lisäksi Sulkavalla huhkii Airoihin Sekoojat (yhdisti voimansa tänä vuonna Helsinkiläisen Jouteleen kanssa), Porvoon Flikat, ja uusina joukkueina Porvoon Melamiehet sekä Hakevuori- joukkue. Porvoon Flikoilla on suursoutuhistoriaa jo kolmisenkymmentä vuotta.

Willem Kajander Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 9.7.2019

Viikonloppuna ratkottiin Suomen ruotsinkielisen liiton (SFI) mestaruuskilpailut Karjaalla. Yksi kisojen tiukin taistelu käytiin miesten sadalla metrillä, jossa Akilleen Willem Kajander heittäytyi 23-vuotissyntymäpäivään voittoon. Porvoolainen vei vain yhden sadasosa turvin (10,79) mestaruuden IF Sibbo-Vargarnan Eljas Aallolta (10,80). – Voitto on aina voitto mestaruuskisoissa, ihan sama mikä aika on. Jos olisi ollut paremmat olosuhteen, niin uskon, että useammaltakin juoksijalta olisi nähty parempia aikoja finaalissa, Kajander kommentoi.

Marko Majaniemi Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 7.7.2019

Kesän kolmannet Loviisan kesäravit sujuivat mainioissa merkeissä. Sadepilvet väistyivät juuri sopivasta tapahtuman alkaessa, ja tunnelma oli huipussaan. Ravikansakin oli saapunut jälleen sankoin joukoin katsomaan raviurheilua. Itse ravien jälkeen laitettiin vielä tanssiksi Dirty gentelemen ja Hans murobacka & ratsupoliisien tahdissa. Uusimaa sanomalehti täyttää tänä vuonna 125 vuotta, ja oli myös mukana Porvoon ravipäivässä. Kolmannet kesäravit olivatkin viralliselta nimeltään Uusimaa 125-vuotisravit. Uusimaan sponsoroi kuudetta lähtöä, jossa lämminveriset ottivat mittaa 2120 metrin matkalla. Tässä lähdössä koettiin pienoinen yllätys, kun Argenteuil ravasi voittoon Marko Majaniemen ohjastamana. Lahdessa opettajana työskentelevälle Majaniemelle voitto oli 38 ohjastajaurallaan. – On aina mahtava fiilis, kun voittaa ravilähdön. Viimeisessä kaarteessa en ollut ihan varma kuinka paljon hevosella on vielä voimia, mutta kun käännyttiin loppusuoralle, se lähti innokkaasti maalia kohden ja tiesin, että voimme voittaa lähdön, Majaniemi kertoo.

Johan Lönnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.7.2019

Porvoon FC Futura on pelannut miesten kolmosessa kymmenen ottelua, joista ensimmäinen peli päättyi huhtikuun lopussa 0–0 tasapeliin Helsingin Puotinkylän Voimistelu- ja Urheiluseura Valttia vastaan. Ainoan tappionsa porvoolaiset kohtasivat Riihimäen Palloseuraa (RiPS) vastaan tämän kotikentällä toukokuun puolivälissä. Muuten valkopaidat ovat voittaneet kaikki pelinsä. Maanantai-iltana Nastolan Nopsa sai todeta porvoolaiset vuorostaan paremmiksi 1–5 (0–2) lukemin kotikentällään Nastolan Urheilukeskuksen nurmella. FC Futuran päävalmentaja Johan Lönnqvist olikin pelin jälkeen yhtä hymyä. – Jos katsoo isommin, ja muutakin kuin pelkästään tätä peliä, niin ainoastaan RiPS pelin ensimmäinen puoliaika harmittaa edelleen. Silloin ei oltu hereillä, vaikka pelasimmekin toisen puoliajan hyvin, Lönnqvist kertoo. – Meillä on uusi joukkue, ja kaikki on uutta. Pakkohan tässä on olla tyytyväinen. Vaikka ei aina edes pelata niin viimeisen päälle, niin hyvin on otettu pisteitä sarjassa.

Sakari Timonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.5.2019

Imatranajoilla on pitkä ja värikäs historia. Vähintään yhtä pitkä ja värikäs on myös porvoolaisen Sakari Timosen historia musiikki- ja urheilubisneksen managerionnissa. Tosin Timosen tapauksessa sattumalla on iso rooli miehen ajautumisella vastuullisiin tehtäviin. Itse hän ei ole varsinaisesti missään vaiheessa aktiivisesti hakeutunut managerin tehtäviin. Timonen aloitti opiskelunsa jälkeen työuransa 70-luvulla autoalalla, mutta hyvin nopeasti hän siirtyi manageriksi, jossa hän onkin tehnyt merkittävimmän uransa. Kokemusta managerin tehtävistä löytyykin pienen romaanin verran. Timonen toimi muun muassa 80- ja 90-luvulla Kirill ”Kirka” Babitzin managerina. Urheilussa hän on valvonut muun muassa Arto Bryggaren etuja. Sen lisäksi hän on ollut taustalla erilaisissa moottoriurheilutapahtumissa. Imatran kaupunki ja Imatran Moottorikerho oli Timoseen yhteydessä viime syksynä. Timonen haluttiin mukaan Imatranajojen taustajoukkoihin. – Roolini on ollut rakentaa yhdessä valitsemani kumppanin kanssa uusi toimintamalli itse tapahtumaan, Timonen kertoo.

Nakke Uutinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 27.5.2019

Loviisan ravien kesäkausi potkaistiin käyntiin maanantaina, kun raviradalla juostiin ensimmäiset kesäravit. Myös säänjumalat suosivat tapahtumaa, kun pilvet kaikkosivat sopivasti, ja raveista saatiin nauttia kauniin aurinkoisessa kevätsäässä. Ensimmäisissä kesäraveissa juostiin kaksi ponilähtöä ja kymmenen varsinaista ravilähtöä. Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen yksi monitoimimiehistä, Jouko ”Nakke” Uutinen onkin erittäin iloinen, että paikalliset yritykset ovat joukolla lähteneet mukaan kesäravien yhteistyökumppaneiksi. – Ennen ensimmäistä lähtöä ehdin jännittämään kyllä kieltämättä aika paljon, Uutinen naureskelee.

Maria Kalenius Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 27.5.2019

Loviisan ravien kesäkausi potkaistiin käyntiin maanantaina, kun raviradalla juostiin ensimmäiset kesäravit. Myös säänjumalat suosivat tapahtumaa, kun pilvet kaikkosivat sopivasti, ja raveista saatiin nauttia kauniin aurinkoisessa kevätsäässä. Ensimmäisissä kesäraveissa juostiin kaksi ponilähtöä ja kymmenen varsinaista ravilähtöä. – Tässä vaiheessa on hyvä fiilikset. Olemme pitäneet tätä päivää varten viitenä viikonloppuna talkoita, Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtaja Maria Kalenius kertoo.

Pilvi Ryynänen Uusimaan urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 20.5.2019

Porvoon Butchers järjesti jälleen keväisen Cloud Bowl Porvoo jenkkifutisturnauksen lajin pienemmille harrastajille. Turnaus oli tällä kertaa hiukan pienempi kuin aiempina vuosina, mutta mukaan oli saatu kuitenkin seitsemän joukkuetta Porvoosta, Kotkasta, Espoosta Helsingistä ja Seinäjoelta. – Kyseessä on ystävyysturnaus 7–11-vuotiaille lapsille. Täällä ei laskettu turnausvoittoja tai sijoituksia Tarkoitus oli vain nauttia peleistä, vaikka yksittäisistä otteluista toki aina voittaja löytyikin, Butchersin jefukoulun vastuuohjaaja ja turnauksen vetäjä Pilvi Ryynänen kertoo.

Mika Pietilä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.5.2019

Porvoo Thaiboxing Clubin Onni Haapala ja Kari Viinikainen ottelivat kultaa thaiboxingin Finnish Openista. Porvoon Thaiboxing Clubin päävalmentajan Mika Pietilä oli Haapalan ja Viinikaisen otteisiin tyytyväinen.

Kari Viinikainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.5.2019

orvoo Thaiboxing Clubin Onni Haapala ja Kari Viinikainen ottelivat kultaa thaiboxingin Finnish Openista. Kari Viinikainen otti uusintaottelun SM-kisojen vastustajastaan, Helsinki Thaiboxing Clubin Lasse Järvisestä. SM-kisoissa Viinikainen nappasi mestaruuden. Myös Finnish Openissa porvoolainen oli piirun verran kovempi. Viinikaista nuorempi Järvinen on kuitenkin kehittynyt koko ajan, eikä voitto tullut liian helpolla. – Lasse on selkeästi kehittynyt jälleen meidän viime tapaamisemme jälkeen, Viinikainen naureskeli finaalin jälkeen.

Onni Haapala Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 19.5.2019

Porvoo Thaiboxing Clubin Onni Haapala ja Kari Viinikainen ottelivat kultaa thaiboxingin Finnish Openista. Onni Haapala kohtasi Lahdessa tutun vastustajansa, jota vastaan hän oli otellut tämän vuoden helmikuun SM-kisojen alkuotteluissa. Silloinkin porvoolainen oli selvästi parempi. – Finaali meni ihan suunnitelmien mukaan. Pääsin toteuttamaan itseäni, ja sain moottorin käyntiin hyvin heti ensimmäisestä erästä aina ottelun loppuun saakka, Haapala kertoo.

Karre Anttonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 12.5.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev iski kolmannen aikuisten Suomen mestaruutensa. Tämän vuoden nyrkkeilyn SM-kisoissa nähtiin peräti neljä porvoolaisiskijää. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen oli tyytyväinen Khataevin otteisiin SM-kehässä.

Laura Tervo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 12.5.2019

Borgå Boxingin Laura Tervo osallistui ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihinsa. Tällä kertaa paukut eivät riittäneet aivan finaaliin saakka, vaikka Tervo haastoikin hienosti semifinaalissa Kokkolan Veikkojen Elina Huttusen. Tervo sai kaulaansa SM-pronssia. – Omasta mielestäni ottelin parhaan otteluni nyrkkeilykehässä kaikista otteluistani, Tervo totesi.

Topias Lepo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 12.5.2019

Borgå Boxingin Topias Lepo ei onnistunut aivan mestaruuteen saakka. Mies sai kaulaansa kuitenkin SM-hopeaa. Lepo oli erittäin pettynyt finaalin jälkeen, kun mestaruus meni Kuortaneen Kunnon Krzysztof Wolcichowskille hajatuomariäänin. – Omasta mielestäni tämä olisi pitänyt voittaa, Lepo harmitteli.

Rami El Jahiri Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 12.5.2019

Borgå Boxingin Rami El Jahiri ei onnistunut aivan mestaruuteen saakka. Mies sai kaulaansa kuitenkin SM-hopeaa. El Jahiri hävisi finaalissa 5–0 tuomariäänin Tampereen Voimailuseuran Niazz Ahmadille. – Olen tyytyväinen hopeaan, koska vastustaja oli erittäin kova ja kokenut nyrkkeilijä, El Jahiri toteaa.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 12.5.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev iski kolmannen aikuisten Suomen mestaruutensa. Sunnuntain finaaleissa Khataev otti mittaa Kalvolan Iskun Santeri Kemppaisesta. Khataev iski varmoilla otteilla kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. – Vastustaja oli sama kuin viime vuodenkin SM-kisoissa, Khataev sanoo.

Jasper Svahn Ja Arne Voima Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.5.2019

Tarmon Jasper Svahn ja Aaron Voima pääsivät mukaan Biddy Basketball joukkueisiin. Biddy Basketball on Yhdysvalloissa toimiva nuorille koripallotoimintaa järjestävä organisaatio. Yhdysvalloissa Biddy järjestää harjoituksia, harjoitusleirejä ja turnauksia kolmelle ikäluokalle, tytöille ja pojille: 8, 10 ja 12-vuotiaille. Vuosittainen huipentuma on kansainvälinen lopputurnaus, johon pääsevät mukaan asuinalueidensa All Star -pelaajien muodostamat mestarijoukkueet. Suomalaisjoukkueet pääsevät mukaan vanhimman ikäluokan lopputurnaukseen ilman karsintaturnauksia.

Jukka Nurminen, Jarmo Sinilaakso Ja Antti Tukiainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.5.2019

Keilaseura Mistralin kauden päätavoite oli säilyttää sarjapaikka keilailun divarisarjassa. Pelaajien sihti oli kuitenkin erinomaisella tasolla, ja joukkue muutti kesken kauden tavoitteensa pääsyksi Liigakarsintoihin. Myös täällä keilat kaatuivat, vaikka sarjanoususta käytiinkin lopulta tiukka taistelu Helsingin Talin keilahallissa pelatuissa karsinnoissa. Liigakarsintoihin osallistui viisi joukkuetta. Mistral pelasi neljä ottelua, joista se voitti kolme. Nousu SM-liigaan varmistui viimeisessä ottelussa Lahden Valttia vastaan. Voitto lahtelaisista tuli lopulta kahdella kaadetulla keilalla ja pisteillä 14–6.

Rasmus Swahn Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.5.2019

Porvoolainen koripallokausi on tältä erää ohi. Tarmo päätti kauden Kokonhallissa peleihin, leikkeihin ja eri joukkueiden parhaiden palkitsemiseen. Päätöstapahtuma vedettiin lapset ja nuoret ensisijaisesti huomioiden. Vuodenvaihteessa seuran puheenjohtajuus vaihtui, kun Jaakko Jalonen luovutti puheenjohtajan nuijan Rasmus Svahnille. Tuore puheenjohtaja näkee Tarmon tulevaisuuden valoisana.

Jarno Nissin, Turo Sonkajärvi ja Kari Venäläinen Uusimaan urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 28.4.2019

Porvoon Tarmon Räppäkäpälät nappasi jälleen kerran 40-vuotiaiden miesten Suomen koripallomestaruuden lauantaina Porvoon Urheiluhallilla. Vuosi sitten porvoolaiset kaatoivat finaalissa Keravan Ykköskorin 100–57 (57–31). Tällä kertaa Vantaan Pussihukat saivat todeta vuorostaan Räppäkäpälät paremmiksi 90–67 (47–38) lukemin. Kokemus liigaparketilta näkyi hyvin muun muassa kotijoukkueen Jarno Nissisen ja Turo Sonkajärven otteissa. Kaksikko upotti murhaavan varmasti kolmosia sisään, ja varmistivat siten omalta osaltaan mestaruuden Räppäkäpälille. Nissinen oli porvoolaisten tehokkain pelaaja. Entinen liigapelaaja pussitti finaalissa 27 kotia ja otti 11 levypalloa. – Kulta on aina kulta, vaikka oli pelaaminen tänään välillä aika vaikeaakin, Nissinen kommentoi finaaliottelun jälkeen. – Silloin kun minulla kulkee peli hyvin, niin myös joukkueellakin kulkee hyvin, Sonkajärvi toteaa.

Sauli Kouva Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.4.2019

FC Futura Junioreiden naisten edustusjoukkue avasi kauden kotikentällään Porvoon Pallokentällä. Porvoolaisten kausi sai hyvän startin saman tien kun Vantaan Jalkapalloseura (VJS) kaatui 4–2 (4–1) numeroin. Toisella puoliajalla paras vauhti oli jäänyt pukukoppiin. Vantaalaiset tekivät puoliajan ainoan maalin. Voitto ja täydet sarjapisteet jäivät kuitenkin Porvooseen. – Vaikka ensimmäiselläkin puoliajalla oltiin välillä helisemässä, niin teimme tosi hienoja maaleja, FC Futura Junioreiden naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Sauli Kouva iloitsi.

Jukka Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 28.4.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen pelit finaalisarjassa jatkuivat hyvin samanlaisena kuin aiemmissakin kohtaamissa Nurmijärven SB-Prota vastaan. Nurmijärveläiset ottivat kolmannen kiinnityksen Suomen mestaruuteen kotiareenallaan lauantaina 6–3 (2–1, 1–0, 3–2) lukemin. Tappiosta huolimatta PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli tyytyväinen joukkueensa asenteeseen kentällä. – Olen tosi ylpeä koko ryhmästä. Kyllä me olemme jättäneet joka peliin kaikkemme. Jokainen pelaaja on pistänyt kaiken likoon, Kouvalainen toteaa.

Ella Ja Fanny Holmberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 24.4.2019

Ella ja Fanny Holmberg pelaavat Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueessa samassa ketjussa. Sisarukset ovat löytäneet oivallisen vireen naisten Salibandyliigassa. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen hyökkäyspäässä häärivät sisarukset ovat olleet useammassa pelissä ratkaisijan roolissa. Runkosarjan pistepörssissä Ella Holmberg sijoittui toiseksi heti TPS:n Sofia Leinon jälkeen. Kaksikolla oli samat tehopisteet, Holmbergilla 33 (13+20). Pikkusisko Fanny Holmberg oli vastaavasti runkosarjan pistepörssin seitsemäs tehoilla 29 (16+13). Suomen Cupissa nuorempi Holmberg ratkaisi mestaruuden porvoolaisille. Hänet valittiin myös helmikuussa kuukauden pelaajaksi naisten Salibandyliigasta. Kumpikin on aloittanut salibandyn kuuden vanhana. Ella hiukan pikkusiskoaan aikaisemmin ikänsä puolesta, mutta hyvin pian myös Fanny oli mukana samassa joukkueessa. Pallopelit alkoivat kuitenkin ensi jalkapallolla. – Aloitin aluksi jalkapallon pelaamisen. Koska koko joukkue pelasi talvella salibandyä, niin halusin myös itse kokeilla sitä, Ella Holmberg kertoo. – Itse tuli mukaan, koska Ellakin pelasi salibandya. Pelasin myös Ellan ohella jalkapalloa, käsipalloa ja harrastin yleisurheilua, Fanny Holmberg sanoo.

Mirco Brandt Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.4.2019

Tämän vuoden Uusimaa-liiga keräsi jälleen lätkäkärpäsen purasseita lapsia Kokonniemen jäähalliin. Perinteisessä jääkiekkoturnauksessa oli seitsemän joukkuetta Porvoon Hunters Juniorseista, kolme joukkuetta Loviisan Jääkiekkoklubista, sekä joukkueet Sipoon Wolfista ja Mäntsälän Jää-tiikereistä. Porvoo Hunters Juniorseiden F2-10 joukkueenjohtaja Mirco Brandt oli yksi turnauksen puuhamiehistä. Mies oli turnauksen jälkeen huojentunut ja tyytyväinen. – Kaikki sujui mainiosti. Saimme hyvin vanhempia talkoisiin ja pelaajat ovat olleet tyytyväisiä, Brandt iloitsi.

Sanni Suominen Ja Kalle Alanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.4.2019

Tämän vuoden Uusimaa-liiga keräsi jälleen lätkäkärpäsen purasseita lapsia Kokonniemen jäähalliin. Perinteisessä jääkiekkoturnauksessa oli seitsemän joukkuetta Porvoon Hunters Juniorseista, kolme joukkuetta Loviisan Jääkiekkoklubista, sekä joukkueet Sipoon Wolfista ja Mäntsälän Jää-tiikereistä. Värikkäiden vaiheiden jälkeen, Hunters 09 Panthers ja Jää-tiikerit ratkoivat tämän vuoden Uusimaa-liigan mestaruuden finaalissa. Porvoolaiset ottivat lopulta varsin selvästi voiton 5–0 lukemin. Hunters 09 Panthersissa pelannut 10-vuotias Sanni Suominen aloitti jääkiekon viisi vuotta sitten Hunters Juniorsien Kiekkokoulussa. Kiekkotaituri kehui omiensa joukkuehenkeä. – Tuntui tosi hienolta voittaa mestaruus. Joukkueena pelasimme hyvin, luotimme toisiimme ja autoimme kavereita, Suominen kertoo. Hunters 09 Panthersin valmentaja Kalle Alanen oli ylpeä joukkueestaan. – Meillä oli hieno päivä. Menimme vaikeuksien kautta voittoon, Alanen kertoo.

Johan Lönnqvist Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 14.4.2019

FC Futuran miesten edustusjoukkue hakee vielä parasta iskukykyään parin viikon päästä alkavaan jalkapallon kolmosen sarjaan harjoitusotteluilla. Reilu viikko sitten porvoolaiset pelasivat kotikentällään Lappeenrannan Joutsenon Kultsua vastaan. Silloin Futura otti komean 4–0 (2–0) voiton. Lauantaina porvoolaiset kohtasivat Porvoon Pallokentällä vuorostaan Nummelan Palloseuran (NuPS) miesten edustusjoukkueen. Tällä kertaa vieraat nappasivat kuitenkin voiton tiukan taistelun jälkeen 1–2 (0–1) lukemin. FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan Lönnqvist oli kuitenkin ottelusta kohtuullisen tyytyväinen, vaikka voittoa ei tullutkaan tällä kertaa. – Tappio johtui osittain vastustajan hyvyydestä. NuPS on koko ajan ollut mukana Kolmosen kärkikahinoissa, ja he ovat pelanneet myös Kakkosessa.

Vladimír Kolek Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 14.4.2019

Huntersin miesten edustusjoukkue pelasi ystävyysottelun Islannin miesten maajoukkuetta vastaan lauantaina kokonniemen jäähallilla. Islannin maajoukkueen päävalmentajana toimii kajaanilaistunut Tšekki Vladimír Kolek. Mies asuu virallisesti perheineen Kajaanissa, jossa hän on myös pelannut ja valmentanut Kajaanin Hokkia. Kolek antoikin Huntersille suuren kiitoksen mahdollisuudesta pelata harjoitusottelu Porvoossa. – Meillä on ongelmia saada Islantiin harjoitusotteluja. Sen vuoksi tulimme Suomeen, Kolek kertoo.

Miika Runsala Ja Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 14.4.2019

Huntersin miesten edustusjoukkue pelasi ystävyysottelun Islannin miesten maajoukkuetta vastaan lauantaina kokonniemen jäähallilla. Huntersin miesten edustusjoukkueen kapteeni Miika Runsala nautti kauden viimeisestä ottelusta, ja otti siitä kaiken ilon irti. – Ihan mukava matsi lauantai-iltaan, ja oli kiva nähdä millainen taso Islannissa on, Runsala totesi. Sami Ryhänen oli viimeistä kertaa käskyttämässä porvoolaisia. Huntersin miesten edustusjoukkueen tämän kauden päävalmentaja olikin mielissään kauden viimeisestä ottelusta. – Vastustaja ei ollut niin huono mitä numerot antaa ymmärtää, vaikka ottelussa olikin jonkinlainen tasoero, Ryhänen kommentoi pelin jälkeen.

Juha Aaltonen Ja Sean Bergenheim Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.4.2019

Hunters Juniors päätti kauden Porvoon jäähallilla kauden parhaimpien palkitsemiseen. Kauden aikana tuli kauttaaltaan hienoja onnistumisia tuli kaikissa ikäluokissa, pojissa sekä tytöissä. – Hunters-yhteisössä saavutettiin tällä kaudella historiallista menestystä sekä junioreissa, että edustusjoukkueessa, Hunters Juniorsin puheenjohtaja Juha Aaltonen riemuitsi seuran päätösjuhlissa. Alkuvuodesta Hunters Juniorsien kummiksi hypännyt Sean Bergenheim oli päättäjäisissä jakamassa pokaaleja kauden parhaille. Entinen NHL-kiekkolija viettää Porvoossa perheineen paljon aikaan vapaa-ajanasunnossaan. Bergenheim oli vaikuttunut ilmapiiristä Hunters Juniorsien päättäjäisissä. – On tosi hienoa olla mukana Huntersin toiminnassa mukana, ja autan sen minkä pystyn, Bergenheim sanoo.

Jukka Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 5.4.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkue lähetti naisten salibandyliigan puolivälierissä Tampereen Classicin kesälomille viikko sitten. Porvoolaisten pelit sen sijaan jatkuvat välierissä lauantaina Porvoon Aurorahallilla Tampereen Kooveeta vastaan. PSS on ladannut akkuja viikon verran ja analysoinut tulevan vastustajansa. – Meillä on odottava ja hyvä fiilis, PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen kertoo.

Antti Hirvonen, Aleksi Halsas ja Timo Tarvainen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 5.4.2019

Mediatalo Keskisuomalainen on jyväskyläläisen e-urheiluyhtiö Esports Media Solutions Oy:n tuore yhteistyökumppani. Esports Media Solutions Oy on vastikään perustettu osakeyhtiö, joka on perustamassa joukkuetta e-urheiluun. – Olemme kehittäneet Esports-liiketoimintaamme erilaisia bisnesmalleja ja ratkaisuja yrityksille nuorten kohderyhmien tavoittamiseen. Nuorelle yleisölle pelaaja on enemmän kuin henkilöbrändi, pelaajan kautta rakentuu fanien yhteisö. Tätä on hyödynnetty markkinoinnissa liian vähän, Esports Media Solutionin toinen omistaja Antti Hirvonen sanoo. –Isoillakin yrityksillä on nyt aika toimia, että oma brändi tulee tutuksi 15–25-vuotiaille nuorille. E-urheilun kautta bisnestä voi laajentaa vaikka Kiinan markkinoille kohtuullisella markkinointibudjetilla. Esimerkiksi suomalaiselle matkailulle tämä voisi olla kova juttu, sanoo Hirvosen yhtiökumppani Aleksi Halsas. –Tällä ison potentiaalin omaavalla kokoonpanolla ja pitkäjänteisellä tekemisellä tehdään varmasti kovaa tulosta. Haluamme siivittää joukkuetta kohti kotimaan ja lopulta koko maailman kärkeä, KOVA Esportsin joukkueenjohtaja Timo Tarvainen sanoo.

Matti Valasti Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.4.2019

Porvoon Toldboysissa nautitaan lätkästä. Veteraanikiekkoilijat viilettivät viime kaudella kolmessa eri sarjassa. Toldboysilla on kolme jäävuoroa viikossa harjoituksiin ja peleihin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki veteraanikiekkoilusta kiinnostuneet. Erityisesti 45-vuotiaille kiekkoilijoille olisi kysyntää seurassa. Aivan pystymetsästä mukaan ei kannata kuitenkaan tulla. – Hiukan huolestuttaa ikämieskiekkoilijoiden vähyys. Seurassa on tälle hetkellä noin 60 jäsentä, joista kolmisenkymmentä on hyvin aktiivisia. Osa pelaajista pelaa kahdessa tai kolmessakin eri ikäryhmässä, Toldboysin puheenjohtaja, maalivahtina itse pelaava Matti Valasti kertoo.

Marko Niemi Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 31.3.2019

Porvoon Akilles päätti kauden viimeisen kotiottelunsa voitokkaasti, kun se rökitti Hangon HC HIK:n miesten SM-liigakarsinnassa selvänumeroisesti 41–28 (19–9). Vaikka vieraat tekivätkin ottelun ensimmäisen maalin, siirtyi tahtipuikko nopeasti kotijoukkueelle. Akilleen käsipallon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Niemi oli tulokseen tyytyväinen, vaikka parannettavaakin jäi vielä. – Tuloksellisesti peli meni tietysti hyvin, kun vastassa oli kuitenkin liigajoukkue, Niemi kommentoi.

Jukka Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 31.3.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen kausi jatkui viikonloppuna mainioissa merkeissä, kun joukkue nappasi kolmannen voittonsa Classicista naisten Salibandyliigan puolivälierissä 4–7 (1–2, 2–2, 1–3). Näin tamperelaisille koitti kesäloma, ja porvoolaiset marssivat välieriin. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli tyytyväinen voitosta, vaikka mikään läpihuutojuttu puolivälierä ei joukkueelle ollutkaan. – Aika aaltoileva ja kirjava matsi, johon mahtui paljon tapahtumia, Kouvalainen totesi pelin jälkeen.

Tero Oinonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 31.3.2019

Porvoon Huntersin miesten Suomi-sarjan jääkiekkokausi sai lauantaina päätöksen, kun Heinolan Peliitat nappasi neljännen voittonsa joukkueiden välisessä Mestis-karsinnassa 2–5 (0–0 ,1–1, 1–4) lukemin. Näin Peliitat varmisti pelit Mestiksessä ensi kaudellakin, ja Hunters jatkaa pelejä Suomi-sarjassa. Ottelun lopun valmentajana toiminut Tero Oinonen harmitteli hyvän latauksen sulamista viimeisessä erässä. – Kaksi erää oltiin hyvin pelipäällä, ja ehkä jopa meidän hallintaa, Oinonen sanoi ottelun jälkeen.

Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 31.3.2019

Porvoon Huntersin miesten Suomi-sarjan jääkiekkokausi sai lauantaina päätöksen, kun Heinolan Peliitat nappasi neljännen voittonsa joukkueiden välisessä Mestis-karsinnassa 2–5 (0–0 ,1–1, 1–4) lukemin. Näin Peliitat varmisti pelit Mestiksessä ensi kaudellakin, ja Hunters jatkaa pelejä Suomi-sarjassa. Sami Ryhänen ehti olla Huntersin valmennustiimissä kolme kautta, viimeisimpänä miesten edustusjoukkueen päävalmentaja. Seuraavaksi Ryhänen suuntaa päätoimiseksi valmentajaksi Jokereiden B-junnujen SM-sarjaan. Mies on kuitenkin kiitollinen Hunterssille. – Tämä oli kuitenkin porvoolaisen lätkän kovin suoritus kautta aikain.

Teemu Mielonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 27.3.2019

Porvoon Hunters sai oivallisen vahvistuksen hyökkäyspäähänsä tälle kaudelle, kun 24-vuotias sentteri Teemu Mielonen allekirjoitti viime syksynä kauden mittaisen pelaajasopimuksensa. Tämän kauden Suomi-sarjan runkosarjassa maalihaukka oli porvoolaisten tehokkain pelimies tehopisteillä 38 (13+25). Huntersin varakapteeni kertoo, että tehopisteet ovat vaatineet työtä. – Yritän joka ilta laittaa itseni sata lasissa likoon. Se on ollut mun juttu koko lätkäurani ajan, 24-vuotias Mielonen sanoo.

Jukka Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 27.3.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueella oli mahdollisuus lähettää Tampereen Classic kesälaitumille naisten Salibandyliigan puolivälierien kolmannessa kohtaamissa keskiviikkoiltana Aurorahallissa. Tamperelaiset olivat tulleet kuitenkin päättäväisinä Porvooseen, eivätkä aikoneet selkeästi myydä nahkaansa liian halvalla. Classic nappasikin lopulta selvän voiton 1–5 (1–1, 0–1, 0–3) lukemin. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen ei selitellyt tappiota ja myönsi vastustajan tällä kertaa paremmaksi. – Classic oli selvästi tänään parempi ja ansaitsi voittonsa, Kouvalainen kommentoi ottelun jälkeen.

Erkko Vaniala ja Konsta Kareinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 27.3.2019

Harrastejoukkueiden salibandykausi huipentuu 4.-5. toukokuuta Porvoossa CoSpace Cupiin. Aiemmin perinteinen turnaus on tunnettu Borealis Cupina, mutta nyt turnauksen nimi muuttui uuden yhteistyökumppanin myötä. Turnauksen puuhamiehinä häärivät miesten edustusjoukkueessakin pelaavat Erkko Vaniala ja Konsta Kareinen. – Olemme erittäin innostuneita uudesta tulevasta turnauksesta ja kaikki on lähtenyt rullaamaan tosi hyvin, Vaniala sanoo. – Pari edellistä vuotta turnauksen tekijät ovat olleet hiukan vähissä, ja tekemiseen ei ole ehkä panostettu kovin paljoa, Kareinen kertoo.

Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 22.3.2019

Huntersin menestys miesten Suomi-sarjassa tällä kaudella nojaa suurimmaksi osaksi loistavaan maalivahtipeliin. Maalivahti Dominik Salama löysi kaudelle huiman vireen ja oli lopulta koko sarjan paras portinvartija 93,45 torjuntaprosentillaan. Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sami Ryhänen tutustui Salaman pelitaitoihin Karhu-Kisoissa, joissa maalivahti pelasi A-junioreiden SM-liigaa. Miehen otteet maalin edustalla tekivät vaikutuksen. – Dominik on oman tiensä kulkija ja hyvällä tavalla erikoinen persoona, Ryhänen kertoo. – Hän vihaa häviämistä yli kaiken. Maalivahtina hän on erittäin lahjakas ja potentiaalinen kovempiin sarjoihin.

Dominik Salama Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 22.3.2019

Huntersin menestys miesten Suomi-sarjassa tällä kaudella nojaa suurimmaksi osaksi loistavaan maalivahtipeliin. Maalivahti Dominik Salama löysi kaudelle huiman vireen ja oli lopulta koko sarjan paras portinvartija 93,45 torjuntaprosentillaan. Mies itse antaa pelivireestään suuren kiitoksen joukkuekavereilleen ja päävalmentaja Sami Ryhäselle. – Olen päässyt pelaamaan paljon ja saanut vastuuta, ja siksi tekemiseeni on löytynyt hyvä rentous, Salama kommentoi.

Sami Ryhäsen ajatuksia viikonlopun peleissä

Julkaistu 17.3.2019

Hunters lähetti Kiekko-Espoon kesälomalle. Päävalmentaja Sami Ryhäsellä oli tunteet pinnassa ottelun jälkeen. – Aika sanattomaksi vetää. Loistava joukkue tänään. Huntersin pelit jatkuvat vielä siis Mestiskarsinoilla, joista ensimmäinen pelataan 26.3. Forssan Palloseura (FPS) voitti Hokin sunnuntaina 3–1 (1–0, 0–0, 2–1). Näin ollen tämän otteluparin paremmuus ratkaistaan viidennessä ottelussa Kajaanissa tiistaina. Jos FPS voittaa Hokin, on Hunters tämän vuoden Suomi-sarjan mestari. Jos Hokki kuitenkin voittaa lopulta forssalaiset, on se mestari.

Kim Sandberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.3.2019

Porvoon uimahalli on varattu poikkeuksellisesti koko päivän pienten ja hiukan isompienkin voimankoitoksiin uima-altaissa. Porvoon Uimarit (BS-PU) toimivat isäntänä jo perinteeksi muodostuneessa uimakisassaan, jossa pääpaino oli pienemmissä polskijoissa. Mukaan oli ilmoittautunut 230 kilpailijaa ja startteja oli reilu 650. Kotiseurasta kisaan osallistui 58 kilpailijaa, joilla oli yhteensä 160 starttia. Porvoon Uimareiden päävalmentaja Kim Sandberg oli tyytyväinen saldoon kotikisoista. – Seuralle tuli 50 mitalia, ja noin 70 prosenttia lähdöistä päättyi uimarin omaan uuteen ennätykseen.

Saga Jatkola Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.3.2019

Porvoon uimahalli on varattu poikkeuksellisesti koko päivän pienten ja hiukan isompienkin voimankoitoksiin uima-altaissa. Porvoon Uimarit (BS-PU) toimivat isäntänä jo perinteeksi muodostuneessa uimakisassaan, jossa pääpaino oli pienemmissä polskijoissa. Mukaan oli ilmoittautunut 230 kilpailijaa ja startteja oli reilu 650. Kotiseurasta kisaan osallistui 58 kilpailijaa, joilla oli yhteensä 160 starttia. Porvoon Uimareiden 14-vuotias Saga Jatkola osallistui lauantaina 100 metrin perhosuintiin, 200 metrin sekauintiin ja 800 metrin vapaauintiin. Uimarilahjakkuus nappasi jo viime vuoden joulukuussa 100 ja 200 metrin perhosuinneissa uusilla ennätysajoillaan Ikäkausimestaruusuintien SM-pronssia. Nyt tuli hattutemppu, kun Jatkola ui kaikilla matkoillaan voittoon. – 200 metrin sekarissa tuli kahden sekunnin parannus omaan ennätykseeni. Uinti tuntui kokonaisuudessaan tosi hyvältä, Jatkola riemuitsi.

Niilo Olander ja Saga Jatkola Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 12.3.2019

Porvoon Uimarit järjestää Suomen Uimaliiton luvalla tulevana lauantaina kansalliset lapsille ja nuorille suunnatut uintikilpailut. Porvoon Uimareiden 14-vuotias Saga Jatkola ja 18-vuotias Niilo Olander lähtevät rennosti kotikisoihinsa, vaikka kaksikon varsinaiset tavoitteet ovat hiukan isommissa altaissa.

Karre Anttonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 12.3.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev on aloittanut loistavasti tämän vuoden nyrkkeilynsä. Helmikuussa meriittilistalle tuli historiallinen Bundesliigan voitto BC Traktor Schwerin riveissä. Viikonloppuna porvoolaisiskijä nappasi vuorostaan voiton perinteisestä ja arvostetusta GeeBee-turnauksesta. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen oli suojattinsa otteista kehässä tyytyväinen. – Tämän vuoden turnaus oli erittäin kovatasoinen lähestyvien European Gamesien, MM-kisojen ja olympialaisten vuoksi. – Tämä oli erittäin merkittävä turnausvoitto. Tämä vuosi on meidän olympiaprojektin kannalta äärimmäisen tärkeä. Olemme hyvin aikataulussa, jonka nyt saavutettu voitto osoittaa.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 12.3.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev on aloittanut loistavasti tämän vuoden nyrkkeilynsä. Helmikuussa meriittilistalle tuli historiallinen Bundesliigan voitto BC Traktor Schwerin riveissä. Viikonloppuna porvoolaisiskijä nappasi vuorostaan voiton perinteisestä ja arvostetusta GeeBee-turnauksesta. Viimeisin miessuomalaisvoittaja GeeBee-turnauksessa on 81-kilon sarjavoittaja Lahden Kalevan nyrkkeilijä Ville Hukkanen vuodelta 2012. Khataev arvostaakin voittonsa kovatasoisessa turnauksessa korkealle. – Voitolla oli itselleni tosi iso merkitys, varsinkin kun edellisestä suomalaisvoitosta on aika kauan aikaa, Khataev sanoo.

Tommy Ekblom ja Kasperi Kauhanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.2.2019

Uusien akatemiaurheilijoiden hakuprosessi lukuvuodelle 2019–2020 käynnistyi. Jos mielii mukaan akatemiaan, niin hakemus täytyy jättää viimeistään 17.3. mennessä. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat oppilaitokset ovat Linnankosken lukio, Borgå Gymnasium, Careeria, Prakticum, Inveon, Askolan lukio ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. – Urheiluakatemiatoimintaa on ympäri Suomen ja sen piirissä harjoittelee noin 12 000 nuorta urheilijaa, Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian Koordinaattori Tommy Ekblom kertoo. Porvoon Weikkojen 16-vuotias Kasperi Kauhanen opiskelee Linnankosken lukiossa. Painijalahjakkuus on erittäin tyytyväinen akatemiaan. – Akatemia tukee tavoitteellista harjoitteluani painissa tarjoamalla ilmaisia hieronta kertoja, ja ilmaisen pääsyn aamuisin uimahalliin, Kauhanen sanoo.

Tommy Ekblom ja Kasperi Kauhanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.2.2019

Uusien akatemiaurheilijoiden hakuprosessi lukuvuodelle 2019–2020 käynnistyi. Jos mielii mukaan akatemiaan, niin hakemus täytyy jättää viimeistään 17.3. mennessä. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat oppilaitokset ovat Linnankosken lukio, Borgå Gymnasium, Careeria, Prakticum, Inveon, Askolan lukio ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. – Urheiluakatemiatoimintaa on ympäri Suomen ja sen piirissä harjoittelee noin 12 000 nuorta urheilijaa, Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian Koordinaattori Tommy Ekblom kertoo. Porvoon Weikkojen 16-vuotias Kasperi Kauhanen opiskelee Linnankosken lukiossa. Painijalahjakkuus on erittäin tyytyväinen akatemiaan. – Akatemia tukee tavoitteellista harjoitteluani painissa tarjoamalla ilmaisia hieronta kertoja, ja ilmaisen pääsyn aamuisin uimahalliin, Kauhanen sanoo.

Porvoon Thaiboxing Clubin Mika, Kari, Gia Ja Onni Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.2.2019

Porvoon Thaiboxing Clubin ottelijat olivat erinomaisessa vedossa, kun Lahden Messukeskuksessa iskettiin thainyrkkeilyn Suomen mestaruuksista viikonlopun aikana. Porvoosta mukana oli neljä ottelijaa, joista kaikki selvittivät hienosti tiensä sunnuntaina käytyihin finaaliotteluihin. Viinikaisella oli viime vuonna ongelmia terveyden kanssa, ja useimmat tärkeät arvokisat jäivät väliin. SM-finaalissa hän kohtasi viime vuotiseen tapaan Helsinki Thaiboxing Clubin Lassi Järvisen. Viime kerralla mestaruus tuli aika helpolla, mutta tällä kertaa porvoolainen joutui tekemään kunnon päivätyön. Gia Winberg kohtasi SM-finaalissa Jyväskylä Muay Thain Petra Pirttimäen. 34-vuotias Winberg on yksi kokeneimpia ja menestyneimpiä naisthainyrkkeilijöitä Suomessa, eikä jyväskyläläisestä ollut lopulta hirveästi vastusta sipoolaiselle. Yksi finaaliotteluiden tiukoin taistelu käytiin Porvoon Thaiboxing Clubin Onni Haapalan ja Lahti Thaiboxing Clubin Timo Venäläisen välillä. Haapala vei ottelun kaksi ensimmäistä erää hajatuomariäänin, mutta kolmannessa erässä puhti loppui. Hassan Ghadri osallistui ensimmäisiin SM-kisoihinsa, eikä hänellä ennen viikonloppua muutenkaan ollut takanaan vasta kuin kaksi virallista thainyrkkeilyottelua. Ghadri selvitti tiensä kuitenkin finaaliin, jossa vastaan asteli kokenut kehäkettu, Combat Academy of Finlandin Abdifatah Khalif. Finaalivastustaja oli tällä kertaa liian kova, ja valmentaja Mika Pietilä joutui heittämään pyyhkeen kehään ottelun toisessa erässä. Porvoon Thaiboxing Clubin päävalmentajan Mika Pietilä oli suojatteihinsa SM-kisoissa tyytyväinen. – Täytyy olla tosi tyytyväinen, kun kaikki pääsivät finaaleihin. Minun äänikin pääsi finaaliin, kun huusin niin kovaa tuolla kehän laidalla, Pietilä naureskelee.

Jukka Kouvalainen Uusimaa ruheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.2.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkue pääsi kymmenen vuoden tauon jälkeen nostamaan jälleen salibandyn Suomen Cupin mestaruuspokaalin Tampere Areenalla kattoon, kun se kaatoi finaalissa Helsingin EräViikingit 2–6 (0–2, 1–2, 1–2) lukemin. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli finaalin jälkeen herkällä fiiliksellä. – Olen tosi ylpeä kaikista pelaajista. He tekivät valtavasti töitä tänään pelissä, Kouvalainen sanoi.

Inka Lampinen, Arla Salo Ja Fanni Holmberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.2.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkue pääsi kymmenen vuoden tauon jälkeen nostamaan jälleen salibandyn Suomen Cupin mestaruuspokaalin Tampere Areenalla kattoon, kun se kaatoi finaalissa Helsingin EräViikingit 2–6 (0–2, 1–2, 1–2) lukemin. PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni, 28-vuotias Inka Lampinen hehkuttikin ottelun jälkeen omiensa joukkuehenkeä. – Ihan huikea fiilis, vaikka matka on vielä toki kesken. Tämä oli vain välietappi, Lampinen toteaa. Porvoolaisten maalivahdin Arla Salon torjuntaprosentti naisten Salibandyliigassa on tällä hetkellä 84.27. 25-vuotias maalivahti on pelannut kaikki joukkueensa ottelut, ja on ollut itse varmuus maalilla. Suomen Cupin voitosta voi antaa oman osansa myös nuorten vuoden 2012 maailmanmestarille. – Puolustimme tänään hyvin, ja onnistuimme maaleissa. Oma peli meni ihan ok, mutta kun kaksi meni taakse, niin ei voi olla täysin tyytyväinen, vaatimaton Salo kommentoi ottelun jälkeen. 21-vuotias Fanny Holmberg varmisti omilla maaleillaan Cupin mestaruuden omilleen. – Ihan kohtuullisesti meni, mutta toki aina voisi mennä vielä paremminkin, Holmberg naureskeli kultamitali kaulassaan.

Rainer Vilén Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.2.2019

Akilles Bandy kutsui kaikki kynnelle kykenevät entiset edustusjoukkueen pelaajat ja taustajoukot katsomaan Akilleen ja WP 35:n ottelua. Vuonna -85 Rainer Vilén ratkaisi Akilleen toisen mestaruuden.

Jari Kettunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.2.2019

Akilles Bandy kutsui kaikki kynnelle kykenevät entiset edustusjoukkueen pelaajat ja taustajoukot katsomaan Akilleen ja WP 35:n ottelua. – Ajatus virisi Akilleen jääpallojaoston hallituksessa ja toteuttamista lähti suunnittelemaan työryhmä, jossa olivat mukana Ann-Marie Hänninen, Pia Laakkonen ja Magnus Smeds, Akilles Bandyn puheenjohtaja Jari Kettunen kertoo.

Erik Holmström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.2.2019

Akilles Bandy kutsui kaikki kynnelle kykenevät entiset edustusjoukkueen pelaajat ja taustajoukot katsomaan Akilleen ja WP 35:n ottelua. Illan suurin legenda oli tapahtumaan osallistunut helmikuun alussa 99 vuotta täyttänyt Erik "Pimppu" Holmström. Hän aloitti jääpallon Akilleessa vuonna 1934 14-vuotiaana, jossa hän oli edustuksen paidassa toistakymmentä vuotta. Myöhemmin laji vaihtui kaukalopalloksi, jota Holmström pelasi aina 60-vuotiaaksi saakka. – Tosi hauska nähdä vanhoja pelaajia tällä tavalla, Holmström kertoo.

Borealis jakoi perinteiseen tapaansa taas tukea porvoolaisille seuroille

Julkaistu 4.2.2019

Borealis Polymers Oy jakoi jälleen perinteiseen tapaansa tukea paikallisille urheiluseuroille. Porvoolaisyritys on myöntänyt tukea sen syntyvuodesta 1994 saakka. – Paikallisten seurojen tukeminen on yrityksellemme tärkeää. Tosin tuen saajan pitää olla tiukasti Porvoolainen, Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja ja toimipaikkapäällikkö Salla Roni-Poranen kertoo. Slalom 66 on järjestämässä maaliskuussa omaa isoa laskettelukilpailua, jossa huomioidaan erityisesti nuoret. Tätä varten seura haki tukea, ja sitä myös sai. – Järjestämme nyt ensimmäistä kertaa Kokonniemen hiihtokeskuksessa Etelä-Suomen Alppijuniori osakilpailu ES Cupin, Slalom 66:n hallituksen jäsen Laura Lydecken kertoo. Akilleen Pyöräily on myös saanut Borealikselta tukea jo reilut kymmenisen vuotta. – Tuntuu tosi hyvältä, kun paikalliset yritykset haluavat tukea meidän toimintaa, Akilleen Pyöräilyn varapuheenjohtaja Jussi Kuha kommentoi.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.2.2019

Porvoon Tarmolla oli sunnuntai-iltana Kokonhallissa tärkeä kotiottelu koripallon miesten A divarissa. Tampereelta Porvooseen tullut Pyrintö Akatemia olisi pitänyt voittaa, jotta joukkueella olisi ollut paremmat mahdollisuudet sarjapaikkansa säilyttämiseen. Voitto karkasi kuitenkin Tampereelle, kun Pyrintö Akatemia nappasi täydet sarjapisteet 68–88 (40–40) lukemin. Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas ei peitellyt pettymystään hävityn ottelun jälkeen. – Siinä vaiheessa kun piti voittaa peli, niin hävisimme kaikki levypallot, Mäki-Tulokas manasi ottelun jälkeen.

Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.2.2019

Suomi-sarjan ylempi loppusarja jatkui lauantaina Huntersin osalta kotihallissa Porvoossa, kun se toimi isäntänä Junkkarit Hockey Teamia (JHT) vastaan. Porvoolaiset olivat hakeneet edellisenä päivänä hienon vierasvoiton Nokialta, jossa se kaatoi Pyryn 3–6 (1–1, 0–3, 2–2). Kotiottelussa joukkueen luistin ei kulkenut enää yhtä vauhdikkaasti. Kalajokelaiset nappasi voiton 2–6 (0–0, 1–5, 1–1) lukemin. Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sami Ryhänen oli ottelun jälkeen silmin nähden pettynyt. – Kauden heikoin esitys meiltä. En tiedä johtuiko eilisestä kun oli aika raskas vieraspeli alla, Ryhänen harmitteli.

Rolf Haikkola Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 29.1.2019

Myrkyläläislähtöinen Rolf Haikkola nimettiin Valmentajien Kunniagalleriaan. Haikkola oli Lasse Virénin valmentaja tämän menestysvuosina. Haikkola oli valinnastaan Valmentajien Kunniagalleriaan iloissaan. – Hienoa on se, että nimenomaan valmentajat tekivät ratkaisun, Haikkola iloitsi. Valmentajien Kunniagalleria on yksi konkreettinen toimi ’Valmentajalla on väliä’ -kampanjassa, jota valmentajayhdistykset Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL tekevät yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Jukka Kouvolainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.1.2019

Vaikka naisten Salibandyliiga on vielä pahasti kesken, ja porvoolaistenkin keskittyminen on täysin tämän kauden peleissä, niin samaan aikaan myös ensi kauden kuviot ovat selvillä. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen perusrunko on tässä vaiheessa jo selvillä, eikä kenenkään tarvitse kevään aikana miettiä miten homma jatkuu ensi kaudella. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen aloittaa ensi syksynä jo viidennen kauden joukkueen käskyttäjänä. Myös Kouvalainen viihtyy Porvoossa erinomaisesti. – Ihan samat syyt minullakin on täällä pysymiseen kuin pelaajillakin. Täällä saa keskittyä valmentamiseen ja taustat on hoidettu viimeisen päälle, Kouvalainen toteaa.

Ella Sundström Ja Linda Törnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.1.2019

Vaikka naisten Salibandyliiga on vielä pahasti kesken, ja porvoolaistenkin keskittyminen on täysin tämän kauden peleissä, niin samaan aikaan myös ensi kauden kuviot ovat selvillä. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen perusrunko on tässä vaiheessa jo selvillä, eikä kenenkään tarvitse kevään aikana miettiä miten homma jatkuu ensi kaudella. – PSS:ssä tehdään laadukasta työtä ja täällä on hyvä olla. Kun peli kulkee, niin ei ole mitään syytä vaihtaa seuraa, hyökkääjä Ella Sundström kommentoi. – Täällä saa keskittyä ainoastaan säbän pelaamiseen. Joukkueen taustajoukot on niin hyvät, että he hoitavat kaiken muun meidän pelaajien puolesta. Jos pelaan Suomessa, niin PSS on itselleni ainoa vaihtoehto, puolustaja Linda Törnqvist painottaa.

Jouko Lindqvist, Timo Lavikainen Ja Rami Syrjä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.1.2019

Jos askolalaiset ovat mielineet päästä harjoittelemaan kamppailulajeja, niin lähimmät harrastusmahdollisuudet ovat olleet Porvoossa, Sipoossa ja Keravalla. Nyt ei tarvitse kuitenkaan enää lähteä merta pidemmälle kalaan, kun paikkakunnalle perustettiin ensimmäinen kamppailulajiseura, Budoseura Sankukai. Budoseura Sankukaissa harjoitellaan sankukai karate-jutsu tyylisuuntaa, jonka perustekniikoihin kuuluvat tekniikat karatesta, jujutsusta, judosta, aikidosta ja kobudosta (asetekniikoista). Treenit pyörivät kaksi kertaa viikossa Askola Areenalla junioreille ja aikuisille. – Aluksi toimimme Keravalla Combat Club Sankukain nimellä. Erilaisten vaiheiden jälkeen päädyimme perustamaan oman seuran Askolaan, Budoseura Sankukain puheenjohtaja Rami Syrjä kertoo.

Leena Rantanen-Kolehmainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 11.1.2019

Toni Niukka luovutti FC Futuran puheenjohtajuuden Leena Rantanen-Kolehmaiselle. Tuore puheenjohtaja asunut Porvoossa jo yli kolmekymmentä vuotta. Rantanen-Kolehmainen työskentelee Kilpilahdessa Nesteen Tutkimuskeskuksessa Tutkimus- ja Kehitysyksikössä polttoaineiden asiantuntija- ja tuotekehitystehtävissä. Hän on FC Futuran entisen pelaajan ja nykyisen edustusjoukkueen joukkueenjohtajan Juha Kolehmaisen puoliso. Perheessä on aina harrastettu jalkapalloa. Rantanen-Kolehmainen on ollut siten aktiivisesti mukana futiksessa jo pidemmän aikaa. Leena Rantanen-Kolehmainen tuumasi uuden pestin vastaanottamista vain hetken. – Olen seurannut porvoolaista jalkapalloa 1990-luvun alusta eli FC Futuran perustamisesta lähtien, Rantanen-Kolehmainen kertoo.

Johan Lönnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 11.1.2019

FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan Lönnqvist on saanut valmennustiiminsä kanssa hyvän rungon tulevan kauden joukkueeksi. Sopimus on tehty nyt seitsemän pelaajan kanssa. Suullisesti ensi kaudesta on sovittu kymmenen pelaajan kesken. – Olen erittäin tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon tässä vaiheessa, Lönnqvist kommentoi.

Sean Bergenheim Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Sean Bergenheim kävi turnauksessa korttelikiekkoilijoiden riemuksi heittämässä yläfemmaa ja jakamassa nimikirjoituksia. 34-vuotiaan entisen NHL-kiekkoilijan ajatukset kiinnostivat jonoksi saakka lapsia. Bergenheim asuu perheineen Helsingissä, mutta suvulla on ollut vapaa-ajan asunto Porvoossa kiekkoilijan koko elämän ajan. Bergenheim seurasi innostuneena polvenkorkuisten kiekkoilijoiden taitoja Porvoon jäähallilla. – Vietän paljon aikaa Porvoossa, mutta vähemmän täällä jäähallilla, Bergenheim kertoo. – Tosi kiva seurata toimintaa täällä. Porvoon junnutoiminta on hyvällä mallilla.

Teemu Karppinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa Tapparan (Askola/Hinthaara/Kerkkoo) vakuuttavasti 4–10. – Kaikilla on ollut tosi hauskaa ja joka joukkueessa oli kova tsemppi päällä, Huntersin junioreiden valmennuspäällikkö Teemu Karppinen toteaa.

Juha Aaltonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa Tapparan (Askola/Hinthaara/Kerkkoo) vakuuttavasti 4–10. Huntersin junioreiden puheenjohtaja Juha Aaltonen piti tapahtumaa onnistuneena.

Liam ja Ilkka Järvinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa Tapparan (Askola/Hinthaara/Kerkkoo) vakuuttavasti 4–10. Yksi joukkueen tehopelaaja oli jo kolmatta kertaa turnaukseen osallistunut kuusivuotias Liam Järvinen. – En laskenut maaleja, mutta taisi niitä tulla ainakin kaksikymmentä. Jääkiekko on tosi hauskaa, kun saa tehdä maaleja, vaatimaton Järvinen kommentoi finaalin jälkeen. Ässien valmentajana toimi Liamin isä Ilkka Järvinen. Mies oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin tämän vuoden turnauksessa. – Pakko olla tyytyväinen, kun tuli mestaruus, isä Järvinen naureskeli.

Casper Hänninen, Ville-Veikko Angeria Ja Antti Parviainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 6.1.2019

Porvoon Akilles oli hyvä vedossa Bandyliigan kotiottelussaan Helsingin Botniaa vastaan Porvoon pallokentällä. Isännät veivät vakuuttavasti täydet sarjapisteet 10–4 (7–0) numeroin. Edellispäivänä joukkue oli vastaavasti voittanut Suomen Cupin mestaruuden. Casper Hänninen teki Bandyliigan kotiottelussa maalin ja syötti kolme. Hänet valittiinkin ansaitusti Akilleen parhaaksi pelaajaksi. – Saimme ottelussa pallon paremmin liikkeelle. Miehiä oli enemmän mukana hyökkäyksissä, ja sitä kautta tuli onnistumisia, Hänninen kommentoi pelin jälkeen. Kapteeni Ville-Veikko Angeria oli illan peliin ja omiinsa tyytyväinen. – Tänään oli tosi hieno peli joukkueena. Tuli laajalla rintamalla onnistumia. Nuoret pääsivät myös hyvin mukaan illan otteluun, Angeria iloitsi. Päävalmentaja Antti Parviainen on pelaajien puolesta erittäin iloinen Suomen Cupin voitosta. – Meillä oli ihan selvä siltaote Veiterästä toisella puoliajalla. Se oli ihan selvästi meidän, ja maalipaikkoja oli paljon enempäänkin, Parviainen sanoo.

Mia Grönstrand Ja Anne Lahnajärvi kertovat ajatuksiaan podcasteista

Julkaistu 2.1.2019

Uusimaan urheilutoimitus on julkaissut maaliskuusta 2018 lähtien säännöllisesti podcasteja verkkojuttujen yhteydessä. Nyt myös muu uutistoimitus on seurannut perässä. Podcast-koulutukseen osallistunut kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand on pienen alkuepäröinnin jälkeen pohtinut uusien tekniikoiden avaamia mahdollisuuksia myös kulttuuriuutisoinnissa. – Olen perinteisen printtimedian kannattaja, ja täytyy myöntää, että aluksi suhtauduin varauksella näihin uusiin tuuliin, Uusimaa-sanomalehden kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand kertoo. – Koulutuksen jälkeen innostuin kuitenkin podcasteista. Mietin, miten voisin hyödyntää niitä omassa työssäni kulttuuritoimittajana. Uusimaa-sanomalehden päätoimittaja Anne Lahnajärvi uskoo, että menestyminen media-alalla vaatii tulevaisuudessa avarakatseisuutta ja rohkeutta kokeilla uutta. – Kun lukee ja kuuntelee alan edelläkävijöitä ja median tulevaisuudesta tietäviä, niin kaikki yksimielisesti sanovat, että medianmurros jatkuu ja kiihtyy entisestään, Lahnajärvi toteaa.

Jonna Ahti Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 2.1.2019

Roller Derbyssä riittää lajin harrastajille haasteita ja katsojille vauhdikasta seurattavaa. Laji rantautui Suomeen Yhdysvalloista vuonna 2009, kun ensimmäinen seura Helsinki Roller Derby perustettiin. Porvoossa lajia alettiin harrastamaan kolme vuotta myöhemmin vuonna 2012. – Porvoosta muutama innokas kävi Helsinki Roller Derbyn pitämän alkeiskurssin, Porvoo Roller Derbyn pelaajavalmentaja Jonna Ahti kertoo. – Pienen pohdinnan jälkeen Porvooseen päätettiin perustaa oma seura.

Mikko Nieminen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 26.12.2018

Suomen Yleisurheiluarkisto on julkaissut tässä vaiheessa 23 teosta, joissa on ISBN-numero. Tuorein teos pureutuu yleisurheilun käänteentekeviin 1857–1864 murrosvuosiin. Yleisurheiluarkistolla on ainutlaatuinen 1800-luvun tutkimusohjelma, jota vetää Ari Törmä. Yleisurheiluarkisto on yhdistysmuotoinen, jonka tarkoituksena on pelastaa materiaalia mitä yleisurheilun historiasta on vielä jäljellä. – Keräämme esimerkiksi kilpailupöytäkirjoja, joille ei ole mitään lakisääteistä talletusvelvollisuutta, Suomen Yleisurheiluarkiston puheenjohtaja Mikko Nieminen kertoo.

Akilleen Käsipallon Marko Niemi ja Thomas Åkermarck Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Akilleen käsipallomiehet antoivat ÅIFK Akkupojille oppitunnin käsipallosta. Vaikka kotiottelusta tulikin selvä voitto, ei Akilleen käsipallon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Niemi ollut täysin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen kentällä. – Vieläkin jäi oma peli puuttumaan. Ajoittain oli hyvää tekemistä, mutta silti ei uskallettu teurastaa ihan tosissaan vastustajaa, Niemi toteaa. Akilleen Thomas Åkermarck oli joukkueensa tehokkain pelaaja yhdeksällä maalillaan. Mies oli tyytyväinen voitokkaan kotiottelun jälkeen. – Ihan ok peli oli ja rutiinisuoritus. Odotin kyllä ennakkoon kovempaa vastusta turkulaisista. Siellä on kuitenkin muutamia vanhoja kokeneita pelaajia, Åkermarck sanoo.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoon Tarmo hävisi Torpan Pojille vieraissa – ottelu oli silti peli-ilmeeltään yksi kauden parhaista. Joukkueen päävalmentajan Esa Mäki-Tulokkaan analyysin mukaan Tarmon peli on kulkenut hyvään suuntaan. – Ensimmäistä kertaa kauden aikana peli näytti koripallolta, eikä tulostaulu kerro koko totuutta pelistä, Mäki-Tulokas kommentoi.

Huntersin Teemu Mielonen Ja Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoolaiset kohtasivat kotikaukalossaan lauantaina Karhu HT:n ja sunnuntaina Junkkarit Hockey Teamin. Molemmat joukkueet kaatuivat komeasti, ja varsinkin sunnuntaina Hunters pelasi päävalmentaja Sami Ryhäsen mukaan kauden parhaan pelinsä.

Kasperi Kauhanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoon Weikkojen Kasperi Kauhanen paini kadettien vapaapainin Suomenmestariksi viikonloppuna kotikisoissa. Nyt tuli jo vuoden kolmas SM-kulta, ja Kauhasella oli finaaliottelun jälkeen hymy herkässä. – Tosi hyvät fiilikset. Ainahan voittaminen tuntuu tosi hyvältä, Kauhanen riemuitsi finaalin jälkeen.

Mika Vuori Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoon Weikkojen Kasperi Kauhanen paini kadettien vapaapainin Suomenmestariksi kotikisoissa viikonloppuna. Porvoon Weikot järjesti toista kertaa peräkkäin kadettien vapaapainin suomenmestaruuskilpailut Porvoossa. Talkoolaisia tarvitaan mukaan paljon. – Vapaaehtoisia oli noin kolmisenkymmentä. Jos otetaan lapset laskuun mukaan, niin meitä oli enemmänkin, Porvoon Weikkojen kunniapuheenjohtaja Mika Vuori naureskelee.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 29.11.2018

Tarmo sai kylmää kyytiä Lahdessa. Lahti Basketball vei voiton divarin runkosarjanottelusta selvin numeroin. Porvoolaisten lähtökohdat kohtaamiseen olivat hankalat kun peräti neljä takamiestä loisti poissaolollaan. Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas myöntää, että joukkue jäi pahasti lahtelaisten jalkoihin. – Vaikeaa pärjätä kun näin monta pelaajaa puuttuu tärkeältä pelipaikalta, Mäki-Tulokas harmittelee. Tulevana sunnuntaina Mäki-Tulokas toimii Tarmon valmentajana divarin kotimatsissa, mutta myös pelaajana Räppäkäpälien Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa. Molemmat ottelut pelataan sunnuntaina Kokonhallissa.

Antti Parviainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.11.2018

Akilles Bandy oli voitokas kotiavauksessa ja vei vakuuttavasti Bandyliigan sarjapisteet lauantaina Porvoon pallokentällä. Ottelua oli tullut katsomaan 644 lajin ystävää ja joukkueen kannustusjoukko ”Trömpperit” pitivät tuttuun tapaan tunnelman korkealla. – Tänään oli loisto keli ja loistava yleisö. Hieno tapahtuma kun oli näin paljon porukkaa hyvällä fiiliksellä, Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Antti Parviainen iloitsi pelin jälkeen. – Trömpperit olivat tosi hyvässä iskussa tänään.

Jarno Nissinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 23.11.2018

Porvoolainen Fustra personal trainer Jarno Nissinen on ottanut työhönsä mukaan TE3:n älykepin. Entinen ammattikoripalloilija ja kuusi vuotta yksilövalmentajana toiminut Jarno Nissinen on älykepistä innoissaan. – Älykepillä voi testata asteen kymmenyksen tarkkuudella liikkuvuuksia ja liikkeen kiihtyvyyttä esimerkiksi ponnistuksessa, ja ohjata vartaloa oikeaan liikerataan tärinän avulla, Nissinen toteaa.

Per Högström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 13.11.2018

Jos Kokonniemeen halutaan tulevaisuudessa monitoimihalli, se täytyy huomioida alueen kaavoituksessa. Kokonniemen alueella rakennusoikeutta on tällä hetkellä noin 10 000 neliötä Uusimaa Areenan vieressä sekä toinen mokoma Tennishallin tontilla. Neliöt eivät kuitenkaan riitä, jos uusi monitoimihalli päätetään rakentaa. – Kun huomioidaan, että Kokonniemen alueelle on ollut kiinnostusta muun muassa keilahalliin, tennishalliin ja isoon monitoimihalliin, niin meidän tulee löytää uusia mahdollisuuksia rakentaa, Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kommentoi.

Kjell Carlström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 7.11.2018

Porvoolainen Kjell Carlström on yksi menestyneimpiä suomalaisia maantiepyöräilijöitämme. Hän osallistui Ranskan ympäriajoon vuosina 2005, 2006 ja 2007. Hänen paras sijoituksensa Ranskan ympäriajossa on 8. etapin toinen sija vuodelta 2006. Maantieajon Suomen mestaruuden Carlström voitti 2000, 2004, 2009 ja 2011. Carlström työskentelee tällä hetkellä Israel Cycling Academyn urheilupäällikkönä. Akilleen Pyöräily, josta kaikki sai alkunsa, on edelleen Carlströmille rakas. Hän uskoo, että seurasta nousee huippuja lähivuosina.

Kalle Sormunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.11.2018

Teemu Pukin pelaaja-agenttina toimiva porvoolainen Kalle Sormunen on huolissaan Suomi-jalkapallon nykytilasta. Kansojen liigassa valkopaidat ovat voittaneet jo kolme otteluaan, viimeksi kaatui kovatasoinen Kreikka. Vaikka fanit, jalkapalloasiantuntijat ja osa mediasta on hehkuttanut suorituksia, Sormunen toppuuttelee suurinta intoa. – Kolme viimeistä peliä on sujunut hyvin. Mutta jos katsotaan yhtään taaksepäin, niin en itse pysty kehumaan kehitystä, Sormunen kommentoi.

Mathias Hannus Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.10.2018

Akilleen Pyöräily otti lauantaina rennosti ja pyöräilytrikoot oli heitetty hetkeksi vaatekaappiin. Seura juhli hyvin onnistunutta pyöräilykauttaan ja palkitsi samalla parhaiten onnistuneet pyöräilijänsä. Ole Wackströmin muistoajosta ja 90:stä Porvoon Ajosta muodostuva pyöräilyn superviikonloppu oli pyöräilykauden maantieajon kovin kilpailuviikonloppu Suomessa. Kansainväliset joukkueet ja Suomen parhaimmisto tekivät viikonlopusta huippukuuman. Porvoon Ajojen kilpailun johtaja Mathias Hannus on tyytyväinen tapahtumaan.

Otto Mielikäinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.10.2018

Akilleen Pyöräily otti lauantaina rennosti ja pyöräilytrikoot oli heitetty hetkeksi vaatekaappiin. Seura juhli hyvin onnistunutta pyöräilykauttaan ja palkitsi samalla parhaiten onnistuneet pyöräilijänsä. Akilleen Pyöräilyn vuoden parhaana pyöräilijänä palkittiin Otto Mielikäinen. 18-vuotias pyöräilylahjakkuus oli myös Porvoon ajoissa seuran paras juniori. Hän sijoittui miesten Elite-sarjassa 29:nneksi. Kauden aikana Mielikäinen voitti alle 18-vuotiaiden maantiepyöräilyn aika-ajon Suomen mestaruuden. Hän ajoi lupaavasti myös kansainvälisiä juniorikilpailuja kesän aikana.

Karre Anttonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.10.2018

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev lähtee voitto mielessä tämän vuoden Tammer Turnaukseen. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen uskoo suojattiinsa Tammer Turnauksen nyrkkeilykehässä. – Arslan on todella kovassa kunnossa ja alla ei ole loukkaantumisia. Voittoa lähdetään todellakin hakemaan, Anttonen toteaa.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.10.2018

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev lähtee voitto mielessä tämän vuoden Tammer Turnaukseen. Khataev nyrkkeili vuosi sitten Tammer Turnauksesta pronssia. Khataev nyrkkeilee Tammer Turnauksessa alle 60-kiloisten sarjassa, jossa vastustajat ovat entuudestaan tuttuja. Finaalissa hän uskoo Suomi-Ruotsi maaotteluun. – Ruotsin Ali Youssefi voi hyvinkin selvittää tiensä finaaliin, Khataev pohtii.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 15.10.2018

Perinteinen Kotojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina jo 37. kerran. Mukaan oli ilmoittautunut 106 kilpailijaa. Kovinta vauhtia piti Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto, joka pinkoi 6,8 kilometrin matkan aikaan 24,51. Kuivisto on syksyn aikana osallistunut harjoitusmielessä eri juoksutapahtumiin.

Miika Tuominen uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.10.2018

Perinteinen Kotojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina jo 37. kerran. Tapahtuman järjestelyistä vastannut Laukkosken Taimi oli osanottajamäärään tyytyväinen. – Tänä vuonna oli hiukan enemmän juoksijoita kuin viime kerralla, Laukkosken Taimenen Miika Tuominen kertoo.

Esa Mäki-Tulokkaan kommentit kotipelin jälkeen

Julkaistu 14.10.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen kotipeli sunnuntai-iltana ei sujunut niin kuin Strömsössä. Tosin kotijoukkueen lähtökohdat otteluun oli haastavat. Osa pelaajista joutui poistumaan kesken ottelun armeijan palvelukseen. Lisäksi joukkueen ykköstykki Oscar Storgård loukkasi polvensa edellisessä ottelussa Kouvolan Korikouvoa vastaan, ja oli poissa pelikentältä. Vaikka Kristika Turku vei voiton lopulta selvänumeroisesti 56–97 (27–54), oli Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas tyytyväinen pelaajien asenteeseen kentällä.

Mikko Sumusalo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.10.2018

Porvoolainen 28-vuotias Mikko Sumusalo pääsi harvinaiseen joukkoon. Ansiolistalla on nyt kuusi Suomen mestaruutta jalkapallon pääsarjasta. Sumusalo nostaa tuoreen mestaruuden korkealle omalla jalkapallouralla. – Tosi hyvältä tuntuu, vaikka mestaruuksia onkin tullut jo aika paljon. – Jos voittamiseen kyllästyy, niin sitten pitää vaihtaa toiseen ammattiin.

Christian Heljanko Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.10.2018

Christian Heljanko on noussut kovan työn kautta SM-liigajoukkue Tapparan maalivahdiksi. Määrätietoinen maalivahti on tehnyt junioriajoistaan saakka töitä haaveidensa eteen. – Tavoitteenani on ollut päästä ykkösmaalivahdin rooliin SM-liigassa, Heljako kertoo.

Sami Laakkonen Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 4.10.2018

Varkaudessa syntynyt 44-vuotias Sami Laakkonen lukeutuu Suomen parhaimpiin jääpalloilijoihin. Mies on viilettänyt Akilles Bandyn riveissä vuodesta 2014 lähtien. Jääpallon ystävien riemuksi urheilija jatkaa ansiokasta uraansa myös ensi talvena. – Halu kentälle on edelleen kova. Motivaatiota pelaamiseen riittää vielä paljon, Laakkonen sanoo.

Mika Pietilä kommentoi uutta harjoitussalia

Julkaistu 3.10.2018

Porvoo Thaiboxing Club on pitänyt päämajaansa elokuusta lähtien Suistohallin sijasta Porvoon Urheiluhallilla. Sali on saanut aivan uuden ilmeen pääopettaja Pietilän kautta. Yhdellä seinällä muun muassa on iso valokuva suomalaisesta metsämaisemasta. Vaikka legendaarisesta Suistohallista muuttaminen oli aluksi haikeaa Mika Pietilälle, on uudet tilat innostaneet myös hänet. – Enää en kaipaa takaisin Suistohallille. Meillä on erinomaiset puitteet täällä.

Gia Winberg ja Kari Viinikainen Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 3.10.2018

Battle of Porvoo goes La Fiesta vol.3. otellaan lauantaina La Fiesta -ravintolassa kolmatta kertaa. Porvoo Thaiboxing Clubin Kari Viinikainen on hakenut kuntoa muun muassa seurakaverin Gia Winbergin kanssa. Winbergin otteleminen on vielä epävarmaa lauantaina. Illan pääottelussa Porvoon Kari Viinikainen ottaa mittaa Ruotsin Filiph Waldtista. Panoksena ottelussa on thaiboxingin ammattilaisten pohjoismaiden mestaruusvyö.

Marko Niemi Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.9.2018

Akilles pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä Porvoon urheiluhallilla. Tiukkaakin tiukempi ottelu päättyi SIF Academyn 28–29 (16–14) voittoon. Akilleen käsipallon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Niemi harmittelee voiton karkaamista niukasti SIF Academylle. – Emme saaneet joukkuepeliämme toimimaan, Niemi kommentoi.

Tero Väisänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 26.9.2018

Porvoon Korkealiito järjestää sunnuntaina 30.9. Kokonniemen hiihtokeskuksessa kaikille avoimen Pop-up Frisbeegolfkilpailun. Idea tapahtumasta syntyi kevättalvella 2018 ja nyt se konkretisoituu. – Opiskelen Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa matkailualaa, ja opinnäytetyö oli ajankohtainen, Korkealiidon kilpailuvastaava Tero Väisänen kertoo. – Perinteisen tutkimuksen sijaan tapahtuman järjestäminen tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Mikko Kärnä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.9.2018

Porvoon Shirokawassa talvikausi pyörähti täyteen vauhtiin elokuun puolivälissä, kun alkeiskurssit ja muut eri ryhmät aloittivat harjoittelun. – Tatameilla on todella iloista meininkiä ja hyvää pöhinää. Harrastajamäärät ovat hiukan parempia kuin aiempina vuosina, Porvoon Shirokawanin puheenjohtaja ja lasten jatkokurssin valmentaja Mikko Kärnä (1.dan) iloitsee.

Timi Lindroos Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.9.2018

Porvoon Salibandyn miesten edustusjoukkueesta huokuu itsevarmuus joukkueen harjoituksissa. Alkavan kauden joukkue on kasassa ja sen iskukykyä on hiottu kesästä lähtien. Joukkueesta noin 90 prosenttia on sama kuin viime kaudella, mutta mukaan on saatu hyviä vahvistuksia. Timi Lindroos on hankintojen kovimmasta päästä. Mies on PSS:n oma kasvatti, mutta on pelannut kaksi viimeistä kautta ensin TORissa ja viimeksi Sipoon ÅIF:ssä divaria. – Porvooseen oli kiva palata, koska täällä on tutut pelikaverit ja sarjauudistus takaa kovemmat pelit II divisioonaan, Lindroos sanoo.

Risto Lall Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.9.2018

Porvoon Salibandyn miesten edustusjoukkueesta huokuu itsevarmuus joukkueen harjoituksissa. Alkavan kauden joukkue on kasassa ja sen iskukykyä on hiottu kesästä lähtien. Joukkueesta noin 90 prosenttia on sama kuin viime kaudella, mutta mukaan on saatu hyviä vahvistuksia. PSS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Risto Lall on joukkueeseen tyytyväinen. – Sanoisin, että meillä on tasollisesti parempi joukkue kuin viime kaudella, Lall toteaa.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Porvoon Jump In täytti Uusimaa Areenan. Mukana oli 40 eri urheiluseuraa esittelemässä toimintaansa. Sen lisäksi, että siitä toivotaan yhtä Uudenmaan vetovoimaisinta urheiluteemaan liittyvää tapahtumaa, Jump In korkkasi virallisesti Uusimaa Areenan käyttöön. Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström oli tyytyväinen sunnuntain saldoon. – En osannut odottaa etukäteen, että tapahtumasta tulisi näin onnistunut, Nyström riemuitsi. – Koko päivän on käynyt paljon ihmisiä, ja aamusta iltapäivään on ollut mielenkiintoista ohjelmaa.

Srba Lukic Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuma sopi koko perheelle, koska jännää tekemistä, katsomista ja kuulemista löytyi saman katon alta niin taaperoille, nuorille, aikuisille kuin ikäihmisillekin. Areenalla oli mahdollisuus kokeilla 35:tä eri lajia. Mukana oli 40 eri urheiluseuraa esittelemässä toimintaansa. Järjestelyistä vastaavalla Srba Lukicilla on visio jo ensi vuoden tapahtumasta. – Monet nyt mukana olleista tulivat sanomaan, että tätä on pakko jatkaa myös vuoden päästä, Lukic kommentoi. – Uskon, että ensi vuonna mukana on vieläkin enemmän seuroja ja yleisöä.

Petri Hänninen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Paneelikeskustelujen puheenjohtajana toimi Ylen urheilutoimittaja Petri Hänninen. – Yleisöltä tuli positiivista palautetta ja porukka tykkäsi keskusteluista, Hänninen kertoo. – Tapahtuma itsessään on loistava idea. Täällä lapsilla on mahdollisuus kokeille eri lajeja ja saada kipinä urheilemiseen.

Hanno Möttölä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Kolmannessa paneelissa Tapio Korjus (keihäänheittäjä ja Kuortaneen urheiluopiston rehtori), Hanno Möttölä (koripalloilija ja valmentaja), Ari Suhonen (juoksija ja valmentaja) ja Jukka Erätuli (lumilautailija) keskustelivat menestyksen reseptistä.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Kolmannessa paneelissa Tapio Korjus (keihäänheittäjä ja Kuortaneen urheiluopiston rehtori), Hanno Möttölä (koripalloilija ja valmentaja), Ari Suhonen (juoksija ja valmentaja) ja Jukka Erätuli (lumilautailija) keskustelivat menestyksen reseptistä. – Meillä oli kivaa keskustelua. Olimme samanhenkisiä ja samoilla linjoilla, Suhonen sanoo. – Menestyminen huipputasolla on kokonaisvaltaista, ja siinä on monta tekijää. Kaikki lähtee jo lapsuudesta liikkeelle.

Amanda Kotaja Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Toisessa paneelikeskustelussa Harri Aalto (SUL-toimitusjohtaja), Samuli Vasala (Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikön toimitusjohtaja), Amanda Kotaja (pyörätuolikelaaja), Kristiina Mäkelä (kolmiloikkaaja) ja Mikko Vanni (toimitusjohtaja) pohtivat urheilun rahoitusta. – Raha on vaikea aihe, mutta keskustelussa tuli esille hyviä pointteja, Kotaja toteaa. – Kaikille on selvää, että urheilu tarvitsee lisää rahoitusta, jotta voidaan menestyä huipulla.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Ensimmäisessä paneelissa keskustelijoina olivat Sara Kuivisto (juoksija), Kari-Pekka Kyrö (valmentaja), Mikko Sumusalo (jalkapalloilija) ja Tommy Ekblom (Itä-Uudenmaan Urheilu Akatemian koordinaattori). – Meillä oli todella mielenkiintoinen ja tärkeä aihe, Kuivisto painottaa. – Lapset eivät nykyään liiku tarpeeksi, ja sitä pitäisi pystyä muuttamaan.

Tero Nurme Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Järjestelyistä vastasi Porvoon Salibandyseura. Ottelu myytiin loppuun noin 12 minuutissa. Maajoukkuesalibandya nähtiin nyt ensimmäistä kertaa Porvoossa, mutta ei välttämättä viimeistä. – Otteluun tuli paljon porukkaa, ja onnistuimme selkeästi luomaan onnistuneen tapahtuman, PSS:n naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Tero Nurme kommentoi.

Markus Huhtimo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Naisten maajoukkueen kakkosvalmentaja Markus Huhtimo oli joukkueen esityksiin tyytyväinen.

Jasmiina Järvinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Alle 19-vuotiaiden taistossa ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan 3–3. Joukkueen riveissä viilettivät Porvoon Salibandyseuran Jasmiina Järvinen ja Veera Nousiainen. Järvinen nappasi ottelusta yhden syöttöpisteen ja pelasi kelpo matsin. Porvoolainen valittiin ottelun parhaaksi suomalaispelaajaksi.

Mia Karjalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Suomen naismaajoukkueen kapteeni Mia Karjalainen oli iloinen päästessään pelaamaan maaottelua Porvooseen. – Ihan mieletöntä olla täällä Porvoossa. Katsomossa oli tosi hyvä tunnelma, Karjalainen iloitsi.

Toni Nyström ja Srba Lukic Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.8.2018

Tulevana sunnuntaina Uusimaa Areena täyttyy urheilusta ja siitä kiinnostuneista ihmistä. Jump In on kaikenikäisille suunnattu vapaa-ajan tapahtuma, joka kutsuu kokeilemaan ja tutustumaan eri liikuntalajeihin. Uudella Uusimaa Areenalla liikutaan, kisaillaan ja ollaan yhdessä. Mukana on laaja kattaus itäisen Uudenmaan urheiluseuroja sekä urheilu-, liikunta- ja hyvinvointialan yrityksiä. Paikan päältä voi bongata myös tuttuja urheilulegendoja, joista osa on mukana mielenkiintoisissa paneelikeskusteluissa. Kolmessa eri paneelissa pureudutaan niin huippu-urheilun, harrastusliikunnan kuin terveyden teemoihin. – Ensimmäisessä paneelikeskustelussa aiheena on urheilu ja nuoret, toisessa rahoitus ja kolmannessa menestyksen resepti, Uusimaa Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström kertoo. – Kaikki paneelit ovat mielenkiintoisia, mutta rahoitusta koskettava paneeli on erityisen tärkeä, Jump In -tapahtuman järjestelyistä vastaava Srba Lukic kommentoi.

Johan Graeffe Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2018

Borgå Segelsällskap järjesti viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailut ja kadettisarjan kilpailun Porvoossa. Kilpailuiden johtaja Johan Graeffe antaa kiitosta kaikille vapaaehtoisille, joita mukana oli reilu 50. Borgå Segelsällskapin kommodori ja junioripäällikkönä toimiva Johan Graeffe on myös seuran junioritilanteeseen tyytyväinen.

Silja Oikkonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2018

Borgå Segelsällskap järjesti viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailut ja kadettisarjan kilpailun Porvoossa. Borgå Segelsällskap -seurasta parhaat tuulet SM-kisoissa löysi 13-vuotias Silja Oikkonen, joka sijoittui SM-tuloksissa toiseksi ja tytöissä ykköseksi. Lajin hän aloitti peruskoulun ensimmäisellä luokalla, ja nyt on menossa jo seitsemäs vuosi. Nuori purjehtija nauttii kilpailemisesta.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.8.2018

Lapinjärveläinen Esa Huttunen hikoili Pyhän Tunturimaratonilla kolmanneksi. Pisin matka kilpailuissa oli noin 43 kilometriä (Tunturimaraton, BUFF Trail Tour Finland -osakilpailu). Esa Huttunen solmi heinäkuun lopussa tallisopimuksen italialaisen La Sportiva -urheilubrändin kanssa. Tallisopimuksen myötä Huttunen osallistuu kaikkiin tärkeimpiin polkujuoksukilpailuihin Suomessa. Yhteystyökumppaniltaan hän saa laadukkaat varusteet tulevia koitoksia varten.

Uusimaan päätoimittaja Anne Lahnajärvi haastattelee urheilutoimittaja Toni Degerlundia

Julkaistu 13.8.2018

Uusimaan urheilutoimitus on tehnyt maaliskuusta 2018 lähtien myös podcasteja. Urheilutoimittaja Toni Degerlund kertoo mitä lisäarvoa podcastit voivat tuoda juttuun, ja millainen on hyvä podcast.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.8.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkueen sopimuspaperit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta valmiit. Joukkue on viime kauden tapaan jälleen kerran erittäin nuori, mutta päävalmentaja Esa Mäki-Tulokkaan mukaan nuoruus on myös vahvuus.

Oscar Storgård Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.8.2018

Tarmon oma kasvatti, 17-vuotias Oscar Storgård, pelasi viime kaudella hyvin ja pääsee tulevallakin kaudella joukkueessa isoon rooliin. Porvoolainen teki myös debyytin koripallon Sudenpennuissa, kun hän oli Suomen maajoukkueessa 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Storgård onnistui hienosti, tehden pisteitä joka ottelussa. Kaikkiaan hän teki 44 pistettä, joista suuri osa oli kolmosia.

Jyri Lohikoski Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 10.8.2018

Tarmon oma kasvatti, 17-vuotias Oscar Storgård, pelasi viime kaudella hyvin ja pääsee tulevallakin kaudella joukkueessa isoon rooliin. Porvoolainen teki myös debyytin koripallon Sudenpennuissa, kun hän oli Suomen maajoukkueessa 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Storgård onnistui hienosti, tehden pisteitä joka ottelussa. Kaikkiaan hän teki 44 pistettä, joista suuri osa oli kolmosia. Päävalmentaja Jyri Lohikoski oli vakuuttunut nuoren pelaajan taidoista.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.8.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto teki tiistaina debyyttinsä arvokisoissa, kun hän juoksi 800 metrin alkuerissä Berliinin EM-kilpailuissa. Kuiviston henkilökohtainen valmentaja Ari Suhonen oli suojattinsa menoon tyytyväinen. Seuraavana on tavoitteena päästä 1500 metrin finaaliin.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.8.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto teki tiistaina debyyttinsä arvokisoissa, kun hän juoksi 800 metrin alkuerissä Berliinin EM-kilpailuissa. Seuraavaksi porvoolaisen tavoitteena on päästä 1500 metrillä finaaliin EM-kisoissa.

Jukka "Kode" Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Porvoon Salibandyseura julkisti naisten edustusjoukkueensa lauantaina Aurorahallilla. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka ”Kode” Kouvalainen on tyytyväinen tulevan kauden joukkueeseen. Nuoresta joukosta löytyy nälkää, jonka Kouvalainen uskoo siivittävän porvoolaiset pitkälle naisten salibandyliigassa. Puolustuksemme oli viime kaudella liigan paras. Uskaltaisin väittää, että meillä on jälleen yksi liigan parhaista puolustuksista Kouvalainen toteaa.

Inka Lampinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Porvoon Salibandyseura julkisti naisten edustusjoukkueensa lauantaina Aurorahallilla. Kapteenin saappaisiin hyppää ensi kaudeksi puolustaja Inka Lampinen, jolla on pitkä kokemus salibandystä. Hän on myös vakiinnuttanut paikkansa naisten maajoukkueessa. Pyrin pitämään joukkueessa yllä hyvää tekemisen meininkiä oman esimerkkini kautta Lampinen kertoo.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Mustijoella nähtiin lauantai iltapäivällä väsyneitä mutta iloisia polkujuoksijoita. Kaikki olivat päässeet onnellisesti maaliin - kukaan ei eksynyt metsään. Kilpamielessä aikaa, toisia tai itseä vastaan juoksi 87 lajin harrastajaa. Kuntoilijoita juoksutapahtumaan osallistui noin kolmisenkymmentä. Tapahtuma oli kerännyt paljon muitakin uteliaita Mustijoen metsään. Järjestelyistä vastannut Esa Huttunen oli tyytyväinen mies. Tapahtuma keräsi hyvin porukkaa. Moni tuli pelkästään kuntoilemaan, mikä on hienoa Huttunen iloitsi.

Tero Miettinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Riihimäen Kiista-Veikkojen Tero Miettinen oli valinnut Hercules Trail Runissa urakakseen pisimmän 21 kilometrin matkan. Mies kipitti selvään voittoon miesten sarjassa, vaikka kaatuikin viimeisellä kierroksella pahannäköisesti. Miettisen varsinainen laji on maastohiihto, mutta polkujuoksutapahtumat ovat kesäisin tulleet tutuiksi.

Robert Helenius Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 26.7.2018

Robert "Nordic Nightmare" Helenius kohtaa 11. elokuuta uudestaan valkovenäläisen Juri Byhautsun. Viime matsi Byhautsun kanssa meni niin tiukoilla loukkaantumiseni vuoksi Helenius kertoo. Sen vuoksi haluan näyttää kaikille, että pystyn häntä vastaan parempaan.

Wilhelm Stenbacka Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2018

Polkujuoksu kiinnostaa liikunnan harrastajia tällä hetkellä paljon. Erilaisia tapahtumia järjestetään enenevässä määrin eteläisestä Suomesta aina Lappiin saakka, ja ne keräävät paljon osallistujia. Polkujuoksun harrastajat eivät sinänsä ole uusia liikunnanharrastajia Suomen Ladun polkujuoksun lajivastaava Wilhelm Stenbacka toteaa.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2018

Kolmas Hercules Trail Run järjestetään elokuun 4. päivä Porvoon Mustijoella. Ilahduttavaa ennakkoon ilmoittautumisissa on se, että prosentuaalisesti joukossa on enemmän paikkakuntalaisia kuin edellisenä vuonna tapahtuman järjestelyistä vastaava Esa Huttunen iloitsee.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 22.7.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotiaan keskimatkojen juoksijan Sara Kuiviston tärkein tavoite Kalevan Kisoissa oli puolustaa viime kesän 800 ja 1500 metrin suomenmestaruuksia. Juoksu sujui Jyväskylässä erinomaisesti, ja porvoolainen palasi kotiin kaksi kultamitalia kaulassaan. Kuiviston valmentaja Ari Suhonen oli enemmän kuin tyytyväinen suojattinsa suorituksiin Jyväskylässä.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 22.7.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotiaan keskimatkojen juoksijan Sara Kuiviston tärkein tavoite Kalevan Kisoissa oli puolustaa viime kesän 800 ja 1500 metrin suomenmestaruuksia. Juoksu sujui Jyväskylässä erinomaisesti, ja porvoolainen palasi kotiin kaksi kultamitalia kaulassaan.

Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 17.7.2018

Porvoo Hunters lähtee jääkiekko Suomi-sarjan kauteensa nuoruuden innolla. Miesten edustusjoukkueen runko on selvillä, ja nimet ovat paperilla. Uusi päävalmentaja Sami Ryhänen kertoo ajatuksiaan uudesta joukkueestaan.

Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 17.7.2018

Kiekko-Espoo sai Jääkiekkoliiton liittohallitukselta villin kortin Suomi-sarjaan, ja näin espoolaiset pääsivät kuin varkain mukaan. Tämä ei porvoon Hunterssia ilahduttanut. Seuran puheenjohtaja Markku Välimäki kertoo näkemyksiään asiasta, sekä siitä kuinka espoolaiset yrittävät haalia porvoolaiset pelaajat omaan joukkueeseensa.

Nakke Uutinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 13.7.2018

Loviisan tämän kauden 4:siin raveihin oli saapunut 1316 katsojaa. Loviisan ravirataa ylläpitää ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys. Ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän Loviisan torilta. Ravien yhteistyökumppaneista vastaava Nakke Uutinen kertoo Loviisan Ravien värikkäästä historiasta.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 11.7.2018

Kokonniemen Palloiluhallin toimitusjohtaja Toni Nyström on tyytyväinen, että hallin rakennusprojekti on vihdoinkin saatu maaliin. Halli avaa ovensa 20.7.

Sampo Viinamäki Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.7.2018

Porvoo Butchersin U19-joukkue päätti Amerikkalaisen jalkapallokautensa SM-hopeaan. Amerikkalaisen jalkapallon U19-sarjan suomenmestaruutta juhli tänä(kin) vuonna Roosters, mutta myös porvoolaiset onnistuivat kauden aikana. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Sampo Viinamäki.

Seppo Paju Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.7.2018

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Latitude 64° Tyyni päättyi lauantaina Sipoon Sibben frisbeegolfradalla. Turun 7k-frisbeegolfseuran 23-vuotias Seppo Paju sijoittui miesten pro-luokassa kolmanneksi.

Juha Kytö Uusimaa urheilutoimituksen haastettalussa.

Julkaistu 2.7.2018

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Latitude 64° Tyyni onnistui hyvin. Turnaus oli järjestyksessään viides, ja alusta saakka järjestelyistä on vastannut vapaa-aikakeskus Sibben toimintaa pyörittävä Juha Kytö.

Kari Viinikainen ja Gia Winberg Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 27.6.2018

Porvoon Thaiboxing Clubin Gia Winberg hakee Suistohallilla iskukuntoa 2018 EM-kilpailuihin. Sparrauskaverina toimii pitkän linjan thaiboxaaja Kari Viinikainen. Thaiboxingin EM-kilpailut isketään Prahassa 29.6.–8.7.2018. Uusimaan urheilutoimitus kävi seuraamassa kaksikon treenejä.

Antti Parviainen Ja Rasmus Lindqvist Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 26.6.2018

Antti Parviainen palaa Akilles Bandyn päävalmentajaksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Parviainen teki jatkosopimuksen myös Suomen Jääpalloliiton kanssa miesten jääpallomaajoukkueen päävalmentajan pestistä. Rasmus Lindqvist teki vastaavasti jatkosopimuksen joukkueen riveissä. 38-vuotias Lindqvist on seuran oma kasvatti, ja hän on pelannut pelaajista eniten otteluita Akilleen riveissä.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilun haastattelussa kesätreenien lomassa.

Julkaistu 20.6.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkue aloitti kesätreenit toukokuun puolivälissä. Päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas toimii liikunnanopettajana Porvoon ammattiopistolla, missä harjoituksetkin pidetään. Perinteisen lenkkeilyn ja koripallon lisäksi harjoitteluohjelmaan sisältyy myös tavallisesta poikkeavaa tekemistä.

Tommi Hölsö Etelä-Suomen Median haastattelussa.

Julkaistu 15.6.2018

Neljän vuoden odottelu päättyi, kun jalkapallon MM-kilpailut potkaistiin käyntiin Venäjällä. Sporttibaareille MM-turnaus on yksi tärkeimmistä tapahtumista. Vantaalaisessa Old Storyssa kisoja voi seurata yhdeksästä televisiosta terassilla, seitsemästä sisätiloissa ja sen lisäksi isommalta screeniltä. Etelä-Suomen Media kävi haastattelemassa ravintolapäällikkö Tommi Hölsöä.

Juho Kytö Uusimaa urheilutoimiksen haastattelussa.

Julkaistu 4.6.2018

Sipoolainen Juha Kytö on harrastanut frisbeegolfia vuodesta 2011 lähtien. Hän kilpailee myös kansallisella tasolla Sipoon Discstroyersissa ja on mukana Suomen Frisbeegolfliiton hallituksessa. Itäisen Uudenmaan kenttäkapasiteettiin hän toivoisi parannusta.

Riku Mikkonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.6.2018

Porvoo Thaiboxing Clubin Riku Mikkonen kohtaa 9.6. ruotsalaisen supertähden Filiph Waldtin. Kuuntele mitä Mikkonen on tulevasta ottelustaan mieltä.

Huhtisten koulun rehtori Minna Sumusalo haastattelussa.

Julkaistu 23.5.2018

Para School Daytä havitteli omaan oppilaitokseensa noin 200 eri koulua, mutta vain kymmenen koulua valittiin mukaan. Huhtisten koulun rehtori Minna Sumusalo oli erittäin tyytyväinen, kun onni potkaisi omaa koulua.

Para School Day -kiertueen koordinaattori Reeta Lindeman haastattelussa.

Julkaistu 23.5.2018

Para School Day -kiertueen koordinaattori Reeta Lindeman kertoo näkemyksiään paraurheilun arvostuksesta ja kiertueen tärkeydestä. Kiertua on supersuosittu, eikä kaikki halukkaan koulut pääse mukaan. Sen vuoksi konseptia ollaankin muuttamassa ensi vuonna. Myös tästä Reeta kertoo enemmän.

Porvoon Miekkailijoiden Sari Kojo Ja Anssi Alanen Uusimaan urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 20.5.2018

Porvoossa ratkottiin Suomen taitavimmat miekkailijat kalvassa ja säilässä Porvoon urheiluhallilla. Porvoon Miekkailijoiden Sari Kojo eteni pisimmälle SM-kilpailussa. Kuuntele mitä Sari ja Porvoon Miekkailijoiden päävalmentaja Anssi Alanen olivat viikonlopun kisoista mieltä.

Annika Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.5.2018

Porvoolainen Annika Suhonen voitti koripallon A-tyttöjen Suomen mestaruuden Helsingin NMKY:ssa. Kesän jälkeen alkavat opiskelut Yhdysvalloissa Queens University of Charlotessa. Kuuntele mitä unelmia Annikalla on vielä koripallon suhteen.

Mika Pietilä elää thaiboxingia omien valmennettavien kautta.

Julkaistu 24.4.2018

Porvoo Thaiboxing Clubin päävalmentaja Mika Pietilä on yksi lajin legendoista. Mies aloitti lajin 14-vuotiaana vuonna -85. Nyt omat otteluhanskat on ripustettu naulakkoon, mutta samaa tunnetta mies elää uudestaan omien valmennettavien kautta. Kuuntele Mikan ajatuksia ja muistelmia matkan varrelta.

Petteri Saario kertoo kuinka hän toi thaiboxin Porvooseen.

Julkaistu 24.4.2018

Petteri Saario aloitti thaiboxingin Porvoossa vuonna 1984. Seuraavana vuonna alkoi ensimmäinen alkeiskurssi, jolle myös silloin 14-vuotias Mika Pietilä ilmoittautui. Kuuntele millainen Petterin ja Mikan ensitapaaminen oli ja millaisia ajatuksia Petterillä ylipäänsä on lajista.

Räppäkäpälien Turo Sonkajärven kommentit SM-finaalin jälkeen.

Julkaistu 20.4.2018

Uusimaan urheilutoimitus kyseli Porvoon Tarmon Räppäkäpälien Turo Sonkajärveltä oliko mies tyytyväinen omaan peliinsä 40-vuotiaiden SM-finaalin jälkeen. Sonkajärvi oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Räppäkäpälien pelaajavalmentajan Kari Venäläisen kommentit SM-finaalin jälkeen.

Julkaistu 20.4.2018

Porvoon Tarmon Räppäkäpälät voitti torstaina näytöstyyliin 40-vuotiaiden miesten Suomen mestaruuden. Kuuntele mitä ajatuksia joukkueen pelaajavalmentajalla ja kapteenilla Kari Venäläisellä oli mielessä kun kultamitali oli ripustettu kaulaan.

Mia Karjalainen kertoo tunteistaan hävityn pronssiottelun jälkeen.

Julkaistu 15.4.2018

Kuuntele mitä Porvoon Salibandyn naisjoukkueen kapteeni Mia Karjalainen ajatteli kun pronssi karkasi kotiareenalla lauantaina.

PSS:n naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli pettynyt mies lauantaisen pronssiottelun jälkeen.

Julkaistu 15.4.2018

Porvoon Salibandyseuran naiset eivät onnistunut nappaamaan pronssia lauantaina kotikentällään. Kuuntele mitä ajatuksia joukkueen päävalmentajalla Jukka Kouvalaisella oli päällimmäisenä mielessä heti ottelun jälkeen.

Kim Sandberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa Porvoon uimahallilla.

Julkaistu 12.4.2018

30-vuotias Kim Sandberg aloitti helmikuun alussa Porvoon Uimareiden uutena päävalmentajana. Tarkoitus on tehdä uimaseuran nuorista lahjakkuuksista tulevaisuuden tähtiä. Kuuntele kuinka mies itse on uintiin tullut mukaan ja mitkä ovat miehen omat parhaat muistot lajista.

Filip Roms kävi Porvoossa ja Uusimaan urheilu haastatteli miestä ennen F1-venekauden alkua.

Julkaistu 10.4.2018

Porvoon Moottorivenekerhon Filip Roms lähtee tavoitteellisena uuteen F1-venekauteen. Toiveena sijoitus kuuden parhaan joukkoon MM-kokonaispisteissä. Kuuntele kuinka vauhtihirmu löysi lajin ja millaiselta tuntuu lentää veden päällä yli 200 kilometrin tuntivauhtia.

Uusimaan urheilutoimitus haastatteli Suomessa pyörähtänyttä ammattigolffaaja Oliver Lindelliä.

Julkaistu 5.4.2018

Porvoolainen ammattigolffari Oliver Lindell tavoittelee pääsyä Challenge Tourin 15 parhaan joukkoon. Tällä sijoituksella avautuisi paikka European Tourille. Kuuntele mitä nuorimies pitää parhaimpina saavutuksinaan ja miten golfista tuli ammatti.

Marianne Saarhelo kommentoi suorituksiaan EM-kisoissa Uusimaan urheilutoimitukselle.

Julkaistu 2.4.2018

Porvoo Heraklesin Marianne Saarhelo sijoittui painonnoston EM-kisoissa kahdeksanneksi. Vaikka oma ennätys ei rikkoutunut, oli porvoolainen tyytyväinen suoritukseensa. Kuuntele Saarhelon ajatukset kilpailuista ja jatkotavoitteistaan.

Marko Paju kommentoi divarin finaalisarjaa Uusimaan urheilutoimitukselle.

Julkaistu 2.4.2018

Loviisa Tor ei onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta kaatamaan Porin Karhuja divarin finaalisarjassa. Kuuntele mitä päävalmentaja Marko Paju otteluista tuumasi ja mitä hän toisaalta ajattelee lähestyvästä karsintasarjasta Steelersiä vastaan.

Jukka Kouvalainen analysoi tulevaa välierävastustajaa, Oulun Rankkoja Ankkoja.

Julkaistu 23.3.2018

Porvoon Salibandyseuran naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen on joukkueensa kanssa ensimmäistä kertaa menossa puolivälieriin ennakkosuosikkina.

Mia Karjalainen sai salibandytaitonsa jo äidinmaidossa.

Julkaistu 23.3.2018

PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Mia Karjalainen on liiga- ja maajoukkuepelaaja jo toisessa sukupolvessa. Itse hän aloitti lajin seitsemönvuotiaana ja rakastaa edelleen kilpailemista. Viikko sitten täyteen tuli 200. runkosarjan ottelu naisten SM-liigassa.

Jonas Hällström luottaa Torin mahdollisuuksiin Karhuja vastaan

Julkaistu 22.3.2018

Loviisalainen Tor nappasi finaalipaikan Helsingin M-Teamin nenän edestä jatkoaikavoitolla 4–5 JA (1–0, 1–2, 2–2, 0–1). Joukkueen kapteeni Jonas Hällfors taitaa maalinteon salibandykentällä, ja hauskasti sattumalta myös ammatikseen. Miesten I divisioonassa maalitohtori ja kapteeni Hällförs oli runkosarjan 11:nneksi paras maalintekijä ja joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 21+11. Pudotuspeleissä Hällfors on ollut tässä vaiheessa yhdeksänneksi tehokkain pelaaja kaikista joukkueista pistein 4+1.

Mika Pietilä ja Suistohalli.

Julkaistu 15.3.2018

Porvoon Thaiboxingin kotiluola on ollut viimeiset 33 vuotta Suistohalli. Nyt seura on muuttamassa haikein mielin uusiin tiloihin. Vanhaan treenisaliin jää osa suomalaista ja porvoolaista thaiboxing historiaa.

Takaisin podcastien listaan