Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hevoset Podcast

Puhetta hevosista ja ratsastuksesta. Meille kahdelle siskokselle ratsastus on rakas harrastus. Tervetuloa jaksojen pariin ja oppimaan meidän kanssa! Joka sunnuntai uusi jakso kuunneltavissa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 34 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.12.2019.

K2 #4 Ratsastajan keho ja Method Putkisto – vieraana Sanna Siekkinen

Julkaistu 20.9.2020

Tässä jaksossa tarkastellaan ratsastajan kehoa ja sen vaikutusta hevoseen Method Putkisto -menetelmän kautta. Jaksoa varten haastattelimme Method Putkisto -diplomiohjaajaa, ratsastuksen opettajaa ja hevosalan yrittäjää Sanna Siekkistä. Meitä mietitytti erityisesti, mihin ratsastaja tarvitsee liikkuvuutta, kehonhallintaa ja lihasvoimaa ja mikä on niiden suhde.

K2 #3 Q&A: hevoshaaveita ja maastakäsittelyä

Julkaistu 13.9.2020

Mitä Kaapo syö? Jos teidän pitäisi ostaa toinen hevonen, millainen se olisi? Mitä olette mieltä maastakäsittelystä? Toisen kauden Q&A-jaksossa vastaamme kuulijoiden Instagramin kautta lähettämiin kysymyksiin.

K2 #2 Hevoskärry perään ja menoksi eli faktat BE-ajokorttia varten

Julkaistu 8.9.2020

Hevosen kanssa matkustaminen vaatii ajokorttia, mutta minkälainen ajokortti on riittävä vedettäessä kahden hevosen traileria, entä yhden? Tässä jaksossa kerrotaan faktoja etenkin BE-ajokortin eli Pikku-e:n hankkimisesta sekä annetaan vinkkejä inssiä ja teoriakoetta varten.

K2 #1 Miten kesän kilpailut sujuivat?

Julkaistu 30.8.2020

Elisa pääsi osallistumaan heinäkuussa estekilpailuihin useamman kuukauden kisatauon jälkeen. Mikä kisaamisessa jännitti ja mistä otettiin opiksi? 2. kauden ensimmäisessä jaksossa Elisa ruotii kesän kilpailusuorituksia ja Silja kertoo, miltä tuntuu kavuta hevosen selkään yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.

#30 Esittelyssä me – ensimmäisen kauden päätös

Julkaistu 5.7.2020

Kauden viimeisessä jaksossa esittelemme toisemme ja jaamme omat mielipiteemme toisesta ratsastajana ja hevosen omistajana. Kesälaitumet kutsuvat, mutta käännämme katseemme jo podcastin toiseen kauteen, joka starttaa elokuussa. Kiitos kaikille tähän asti mukana olleille!

#29 Nuoren kilpaesteratsastajan arkea – vieraana Jasmin Kallio

Julkaistu 28.6.2020

Studiossamme käväisi vieraana nuori kilpaesteratsastaja Jasmin Kallio, joka kertoi meille treenaamisestaan ja kilpaesteratsastajan arjesta. Jasminin saavutuksia ovat mm. Suomenmestaruus, Poni GP:n voitto, PM-edustukset ja kansainväliset sijoitukset. Hän pitää perheensä kanssa tallia Kirkkonummella, jossa hänellä on tällä hetkellä viisi omaa hevosta, joista kolme on kilpailukäytössä.

#28 Hevosen kanssa maastossa

Julkaistu 22.6.2020

Jakson aiheena on tällä kertaa maastossa ratsastaminen. Miksi mennä maastoon ja mitä siellä ratsastaessa olisi hyvä pitää mielessä? Pohdimme myös turvallista liikkumista muun liikenteen seassa, sillä esimerkiksi uusi tieliikennelaki toi joitakin muutoksia ratsukoiden liikkumiseen 1.6.2020 alkaen.

#27 Hevosista ammatti – vieraana kouluratsastaja Mona-Lisa Westman

Julkaistu 14.6.2020

Keskustelemme studiossa valmentajamme ja pitkän linjan hevosalan ammattilaisen Mona-Lisa Westmanin kanssa siitä, millaista on, kun työ ja vapaa-aika yhdistyvät. Mona kertoo meille mm. millaista oli työskennellä huippuratsastaja Kyra Kyrklundin tallilla ja opiskella Ypäjän hevosopistossa. Tämä jakso kannattaa kuunnella, jos toiveissa on saada hevosista itselleen ammatti.

#26 Eläinlääkärin vuositarkastus

Julkaistu 8.6.2020

Mitä Kaapon vuositarkastuksessa selvisi? Mitä eläinlääkäri oli mieltä ja miten Kaapoa hoidettiin? Ajankohta ei osunut tällä kertaa ihan nappiin, mutta pohdimme, miten se olisi fiksumpi hoitaa ensi kerralla.

#25 Kuulumisia: laidunkauden aloitus ja klinikkareissu

Julkaistu 1.6.2020

Kaapo on päässyt kesän makuun, Silja odottaa kuumeisesti heinäkuuta ja Elisa pohtii, milloin pääse lyömään kisat lukkoon kalenteriin. Kuulumisia siis luvassa hevosrintamalla ja vähän sen ulkopuolellakin. Kesäkuuta varjostaa toistaiseksi Kaapon selittämätön vaiva, jota menemme jatkotutkimaan tällä viikolla klinikalle.

#24 Asiaa hoitohevosista

Julkaistu 24.5.2020

Miten saada oma hoitohevonen? Tässä jaksossa pohdimme, minkälaisia asioita kannattaa miettiä ennen oman hoitohevosen hankkimista ja muistelemme omia hoitohevosiamme.

#23 Paluu kesän ratsastusleireille

Julkaistu 17.5.2020

Juttelemme tällä kertaa hyvän ystävämme Manskun kanssa kesän ratsastusleireistä. Mikä heppaleireillä oli parasta ja mikä hurjinta? Mansku myös kertoo ratsastusleirikokemuksestaan aikuisiällä.

#22 Koronaspekulaatio – Minkälaisia tapahtumia kesällä voidaan järjestää?

Julkaistu 10.5.2020

Soitimme SRL:n Minna Peltoselle ja kysyimme koronakuulumisia. Tässä jaksossa pohdimme kesän kisojen tulevaisuutta ja muistutamme itseämme vielä hygieniasuosituksista.

#21 Katsaus meidän treeniviikkoon

Julkaistu 3.5.2020

Millä tavalla Kaapon treeniviikko muodostuu? Miksi hevosta on hyvä liikuttaa joka päivä? Jaksossa pureudumme peruskuntokaudella treenaamiseen ja pohdimme, minkälainen treeni soveltuu juuri Kaapolle.

#20 Hyppyjä eli esteratsastuksen parhaus

Julkaistu 26.4.2020

Esteratsastuksessa viehättää vauhti ja nopeat tilanteet. Jaksossa annamme treenivinkkimme sekä pohdimme lajin hienoutta ja haasteita. Elisa jakaa kokemuksensa esteratsastuksen aloittamisesta aikuisiällä.

#19 Vieras studiossa – vastaamme kinkkisiin kysymyksiin ratsastusurheilusta

Julkaistu 19.4.2020

Miten este- ja kouluratsastajan fysiikka eroaa toisistaan, mitkä ovat ratsastajan tärkeimmät lihakset? Hevosmaailman ulkopuolelta tulevaa valmentajavierailijaamme kiinnosti ratsastus urheilun näkökulmasta, niinpä jouduimme pohtimaan ratsastajan harjoittelua ja fysiikkaa.

#18 Vauva tulossa!

Julkaistu 5.4.2020

Millaista ratsastaminen on raskaana ja miten vauvan kanssa tallille meneminen onnistuu? Siljalle on tulossa vauva, joten keskustelemme siitä, miten raskaus vaikuttaa hevosteluun ja ratsastukseen.

#17 Q&A: Vastaamme kuulijoiden kysymyksiin

Julkaistu 29.3.2020

Mitä tehdä, jos hevonen hyppää pystyyn? Miten hevonen näyttää tunteitaan? Ensimmäisessä Q&A-jaksossa vastaamme kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. Annamme myös vinkkejä esteistuntaan!

#16 Miksi meitä jännittää hevosten kanssa?

Julkaistu 22.3.2020

Hevosten kanssa jännittäminen on usein läsnä, mutta jännittämisestä voi päästä yli ja sitä voi hyödyntää omassa suorituksessa.

#15 Salaiset kansiot osa 2: entinen hevosemme Simppa

Julkaistu 17.3.2020

Kaivamme jälleen esiin tallipäiväkirjat, joiden sivuilta löytyy muistoja entisestä hevosestamme Cimmaronista eli Simpasta. Toisen hevosen myötä saimme enemmän vastuuta ja kehityimme hevosen omistajina.

#14 Vieras studiossa – Millaisena hevosharrastus näyttäytyy ulkopuolelta katsottuna?

Julkaistu 8.3.2020

Millaisia ovat hevosihmiset ja mitä hevosilta voisi oppia? Studioomme saapuu ensimmäinen vieras, kun Elisan puoliso Jarkko tulee kertomaan, millaisena hän näkee hevosharrastuksen.

#13 Miksi hevonen kuumuu? GoExpo Horsesta vinkkejä hevosen ruokintaan

Julkaistu 1.3.2020

Vierailimme viikonloppuna GoExpo Horsessa ja kävimme kuuntelemassa mm. eläinlääkäri Katja Lappalaisen luentoa hevosen ruokinnasta. Meille selvisi, että ruokinnan voi jakaa neljään palikkaan ja maitohappobakteerit eivät aina päädy paksusuoleen asti.

#12 Salaiset kansiot osa 1: Tallipäiväkirjat ja ensimmäinen hevosemme Maxi

Julkaistu 24.2.2020

Miten ensimmäiset vuodet oman hevosen kanssa menivätkään? Onneksi muistin tukena ovat säilyneet tallipäiväkirjat, jotka löytyivät siivouksen yhteydessä. Tässä jaksossa luemme hulvattomia otteita kirjoituksistamme ja muistelemme edesmennyttä hevostamme Maxia.

#11 Hevosen varusteet – Kurkkaus Kaapon kaappiin

Julkaistu 16.2.2020

17 vuotta vanha enkkuviltti ja muita uudempia ja vanhempia varusteita, joita Kaapon kaapista löytyy. Missä kannattaa panostaa ja missä pihistää oman hevosen varusteiden kohdalla?

#10 Parhaat ja kehnot ratsastajan varusteet

Julkaistu 10.2.2020

Kuinka monta kertaa ratsastushousut voivat revetä yhden viikonlopun aikana? Tässä jaksossa keskitytään ratsastajan varusteisiin. Paljastamme mm. mihin varusteisiin olemme valmiita panostamaan ja missä säästämme.

#9 Mitä tulee ottaa huomioon ennen hevosen ostamista?

Julkaistu 3.2.2020

Oma hevonen vaatii aikaa, rahaa ja pitkää pinnaa. Tässä jaksossa pohdimme, mitä asioita tulisi miettiä ennen hevosen ostamista.

#8 Esittelyssä hevosemme Kaapo

Julkaistu 26.1.2020

Yksi podcastin päähenkilöistä on hevosemme Kaapo, joka tuli meille noin neljä vuotta sitten myyntitallilta. Tässä jaksossa muistelemme Kaapon vaiheita ja kerromme, mitä olemme hevosestamme oppineet näiden vuosien aikana.

#7 Ennen ja jälkeen ratsastuksen eli miten hevosta hoidetaan

Julkaistu 19.1.2020

Tänään keskitymme lähinnä siihen, mitä tapahtuu ennen ratsastusta ja ratsastuksen jälkeen eli hevosen hoitamiseen. Annamme omat parhaaksi havaitut vinkkimme ja paljastamme mokat kilpailuissa ja arjessa.

#6 Rahajakso: Mitä ratsastus maksaa?

Julkaistu 12.1.2020

On selvää, että hevosharrastus maksaa, mutta kuinka paljon? Tässä jaksossa käydään läpi ratsastuksen kustannuksia oman hevosen, vuokrahevosen ja ratsastuskoulussa harrastamisen näkökulmasta.

#5 Hevosen mahahaava

Julkaistu 5.1.2020

Käsittelyssä yksi hevosen yleisimmistä ruoansulatuskanavan sairauksista eli mahahaava. Miten mahahaava syntyy ja oireilee, entä kuinka sitä hoidetaan?

#4 Joulukalenteri: 24 faktaa meistä ja hevosista

Julkaistu 23.12.2019

Jouluspesiaali! Tällä kertaa availlaan joulukalenterin luukkuja, joista paljastuu faktoja meistä ja hevosista. Tervetuloa kuuntelemaan!

#3 Kilpaileminen esteissä

Julkaistu 15.12.2019

Vuoden loppu on hyvää aikaa katsoa hetkeksi menneisiin kisoihin ja asettaa tavoitteita tulevaan. Kolmannessa jaksossa puhutaan omista kilpailumuistoista ja kisajännityksestä sekä kerrataan estekilpailujen sääntöjä.

#2 Oma hevonen vai ratsastuskoulussa harrastaminen?

Julkaistu 4.12.2019

Toisessa jaksossa muistellaan ratsastuskouluaikoja ja avataan hevosen omistajuuden hyviä ja huonoja puolia.

#1 Talvikauden riesa: ähky!

Julkaistu 4.12.2019

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään hevosten parissa puuhasteleville tuttua vaivaa eli ähkyä. Tervetuloa oppimaan meidän kanssa lisää!

Takaisin podcastien listaan