Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hevoset Podcast

Puhetta hevosista ja ratsastuksesta. Meille kahdelle siskokselle ratsastus on rakas harrastus. Tervetuloa jaksojen pariin ja oppimaan meidän kanssa! Joka viikko uusi jakso kuunneltavissa.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 81 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.12.2019.

K4 #5 Kuulumisia ja synnytyksestä palautumista

Julkaistu 26.3.2023

Jaamme rehellisiä kuulumisia vauva-arjesta ja synnytyksestä palautumisesta. Pohdimme myös, mitä tämänhetkinen fyysinen ja henkinen kuntomme tarkoittaa hevosten kanssa nyt ja lähitulevaisuudessa.

K4 #4 Meidän viime vuosi hevosten kanssa

Julkaistu 28.2.2023

Kaapon ja Jakin viime vuosi oli ihan hyvä, mutta aika erilainen kuin edellinen vuosi. Mekin pääsimme kokemaan uutta ensimmäisten taitoarvosteluluokkien muodossa ja tulipa treenattua ennätyksellisen paljon myös käynnissä ridausta. Avaamme jaksossa tarkemmin mm. kuka meidän hevosia on ratsastanut, kun olemme olleet puolet vuodesta raskauden takia pois pelistä ja miksi Jakin kanssa ei vieläkään ole päästy takaisin normaaliin treeniohjelmaan.

K4 #3 Jakin polvivamman kuntoutus

Julkaistu 14.2.2023

Saimme jälleen huomata, että hevosenomistajan arki ei aina ole niin hohdokasta, ja vuoden aikana olemmekin ravanneet eläinlääkärillä enemmän kuin laki sallii. Jaksossa avaamme Jakilla diagnosoitua polvivammaa ja palauttelemme mieleen kuntoutuksen eri vaiheita vesikävelystä puomijumppaan.

K4 #2 Kaapon onnettomuus

Julkaistu 31.1.2023

Rakas hevosemme Kaapo aiheutti meille sydämentykytyksiä loukattuaan pahasti jalkansa tarhassa. Tässä jaksossa käymme läpi Kaapon onnettomuuspäivää ja sitä seuranneita viikkoja. Jälleen tuli todistettua, että hevosten kanssa voi sattua mitä tahansa milloin tahansa.

K4 #1 Takaisin raskausmahojen kera

Julkaistu 17.1.2023

Kääk, olemme palanneet, vauvat mahassa! Käymme läpi kuulumisia viimeisiltä kuukausilta, jolloin olemme olleet raskaana. Miten isot mahamme ja hevoset sopivat yhteen? Milloin uskomme pääsevämme kapuamaan takaisin heppojen selkään? Raskaus lähenee kovaa vauhtia loppuaan ja into heppailuun kasvaa samaa tahtia. Tervetuloa mukaan meidän matkaan!

K3 #12 Joulu on täällä! 24 kysymystä meidän hevosista

Julkaistu 19.12.2021

Tässä jouluisessa jaksossa vastaamme kuulijoiden "kumpi meidän hevosista" -kysymyksiin ja avaamme omia jouluperinteitämme ja ikimuistoisia jouluhetkiä hevostemme kanssa.

K3 #11 Tähtäimessä olympialaiset – vieraana Janni Martikainen

Julkaistu 14.11.2021

Janni Martikainen on 24-vuotias kansainvälinen kilparatsastaja, jolla on saavutuksina kouluratsastuksen SM- ja PM-mitaleita sekä EM-edustuksia. Jaksossa pureudumme Jannin uratarinaan, siihen mistä kaikki lähti liikkeelle ja mitä kaikkea tälle tasolle pääseminen on vaatinut. Jaksossa Janni mm. jakaa ikimuistoisimpia kisamuistoja ja kertoo, minkälaista on valmentaa muita ratsukoita.

K3 #10 Kisakausi pakettiin

Julkaistu 7.11.2021

On aika paketoida vuosi 2021 ja pohtia, miten se meidän osalta meni. Mietimme mm. kisamenestystä, parhaita onnistumisia ja kehityskohteita. Jotain jäi hampaankoloon ja "hauskoilta" kommelluksiltakaan ei vältytty.

K3 #9 Rakkaudesta hevosiin ja kilpailemiseen – vieraana Janniina Nikku

Julkaistu 31.10.2021

Janniina Nikku on 29-vuotias amatöörikilpaesteratsastaja, joka on aloittanut tavoitteellisen treenaamisen verrattain myöhään ja pitänyt lajista useamman vuoden tauon, mutta edennyt jo 130-radoille. Jaksossa inspiroidumme Janniinan tarinasta, motivaatiosta ja kilpailuvietistä ja kuulemme mm., mistä kaikki sai alkunsa, miksi kuusi vuotta vierähti ilman hevosia ja miten Janniina palasi takaisin lajinsa pariin.

K3 #8 Meidän mielipide kuulijoiden kysymyksiin

Julkaistu 25.10.2021

Jaksossa kuulet meidän mielipiteitä kuulijoita askarruttaviin kysymyksiin. Kerromme mm., mitä mieltä olemme ex-ravureista, ilman varusteita ratsastamisesta ja eläinkommunikaatiosta.

K3 #7 Varustehöpinää Jakin kaapin inspiroimana

Julkaistu 17.10.2021

Hevostelu on siinä mielessä varusteurheilua, että ilman varusteita ei ratsastuksesta tai muustakaan puuhasta hevosten kanssa tulisi mitään. Jaksossa keskustelemme Jakin varustekaapin tilanteesta ja pohdimme mm., mikä on käytetyin varuste, mikä ostettu second handina ja mikä ei vain toimi.

K3 #6 Dressagea kerran viikossa

Julkaistu 10.10.2021

Säännöllinen kouluvalmennus kehittää hitaasti mutta varmasti sekä meitä että hevosia. Valmennukset ruokkivat myös meidän motivaatiota ja itsevarmuutta ja antavat onnistumisen tunteita. Tässä jaksossa pohdimme, mitä kouluvalmennuksissamme tapahtuu, mistä on lähdetty ja mihin tultu; ja milloin olkanivelemme ovat alkaneet pyörimään oikeaan suuntaan.

K3 #5 Puolikas vuosi uuden hevosen kanssa

Julkaistu 27.9.2021

Miten ensimmäinen puoli vuotta uuden hevosen Jakin kanssa on sujunut? Päällimmäinen fiiliksemme on kiitollinen ja onnellinen, sillä asiat ovat menneet paremmin kuin odotimme. Haasteitakin on matkalla ollut, ja tässä jaksossa kuulet, mitä kaikkea puoleen vuoteen on mahtunut.

K3 #4 Vertaistukea ja vastakkainasettelua somessa – vieraana @kimoprojekti Sofia Manninen

Julkaistu 19.9.2021

Sofia Manninen eli @kimoprojekti on sosiaalisen median vaikuttaja ja amatööriratsastaja. Jaksossa vaihdamme Sofian kanssa ajatuksia ja saamme oivalluksia heppasomen ongelmista, hyvistä puolista ja kiinnostavista ilmiöistä. Sofia kertoo myös omasta tiestään vaikuttajaksi, somefilosofiastaan ja tavastaan käsitellä saamaansa palautetta.

K3 #3 Treeni ilman valmentajaa – uhka vai mahdollisuus?

Julkaistu 13.9.2021

Meistä kumpikaan ei varsinaisesti rakasta ratsastamista ilman valmentajaa, mutta ero vuosien takaiseen treenaamiseen on onneksi suuri. Enää emme pelkästään kierrä maneesissa ympyrää. Tässä jaksossa pohdimmekin, treenaammeko enemmän itseämme vai hevosta ja miten suunnittelemme itsenäiset ratsastuskerrat. Uusilta oivalluksiltakaan ei tässä jaksossa vältytä.

K3 #2 Onko meillä jotain muutakin elämää?

Julkaistu 5.9.2021

Vain hevoshullut tietävät, miksi vaivautua heräämään kukonlaulun aikaan tallille, ja muille sitä ei kannata edes ehkä yrittää selittää. Tässä jaksossa pohdimme, miten sovitamme harrastuksemme muuhun elämään ja miten voisimme parantaa omaa ajanhallintaa.

K3 #1 Vähintäänkin hyvä kesä haasteineen ja onnistumisineen

Julkaistu 29.8.2021

Miksi heinäkuussa meitä ei nähty kisakentillä? Mitä Jakille ja Kaapolle kuuluu? Hevoset Podcastin kolmas tuotantokausi on täällä! Ensimmäisessä jaksossa teemme yhteenvedon kesästämme. Olemme viimein valmiit ottamaan heppasyksyn vastaan!

K2 #34 Ikimuistoiset hevosmuistot (feat. kuulijat)

Julkaistu 4.7.2021

Toisen kauden viimeisessä jaksossa kuulemme, mitä erityistä te kuulijat olette kokeneet hevosten kanssa. Kiitos kaikille tarinansa lähettäneille! Pohdimme myös, onko meillä ollut "once in a lifetime" -hevosta ja mikä on unohtumattomin ratsastuskokemuksemme. Podcastin uusi kausi starttaa taas elokuussa.

K2 #33 Hevosesta luopuminen

Julkaistu 22.6.2021

Meillä kaikilla eläinten omistajilla on joskus edessä vaikea hetki, ystävästä luopuminen. Tässä jaksossa keskustelemme hevosista, joista olemme elämän varrella joutuneet luopumaan, jäähyväisten aiheuttamista tunteista ja päätöksistä luopumisten takana.

K2 #32 Hevostemme erot ja yhtäläisyydet

Julkaistu 13.6.2021

Meillä on kaksi todella kivaa hevosta, joista löytyy yllättävän paljon samaa, mutta toisaalta myös eroavaisuuksia. Jaksossa kerromme tarkemmin, minkälaisia hevosia Kaapo ja Jakki ovat. Pohdimme hevostemme samankaltaisuuksia ja eroavaisuuksia mm. heidän luonteenpiirteidensä ja ratsastettavuuden osalta.

K2 #31 Harrastajasta talliyrittäjäksi – vieraana Mira Flinkkilä

Julkaistu 6.6.2021

Elämäntapahevostelija Mira Flinkkilä on saapunut studioon kertomaan, miten hänestä tuli reilun 30 hevosen tallia pyörittävä sivutoiminen yrittäjä, vaikkei asiasta varsinaisesti koskaan haaveillutkaan. Mira kertoo tallin toiminnasta ja avaa tarkemmin vastuullansa olevaa myyntihevostoimintaa. Hän antaa myös vinkkinsä sopivan hevosen löytämiseksi.

K2 #30 Mikä voi mennä pieleen?

Julkaistu 30.5.2021

Silmätulehdus, kaviopaise, väärän mallinen satula...Tässä jaksossa esittelemme 10 asiaa, joiden olisimme toivoneet sujuneen toisella tavalla hevosten kanssa. Kuuntelemalla jakson ehkä vältyt meidän mokilta.

K2 #29 Käännekohtia meidän harrastuksessa

Julkaistu 24.5.2021

Tässä jaksossa inspiroidumme Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastista ja pohdimme omia tärkeitä käännekohtia hevosharrastuksessamme. Jaksossa kuulet, minkälaiset sattumukset ja tapahtumat ovat tuoneet meidät tähän pisteeseen.

K2 #28 Kisat ovat täällä taas!

Julkaistu 16.5.2021

Kisat ovat taas käynnissä ja me valmistaudumme kauden ensimmäisiimme. Jaksossa keskustelemme kesän kilpailukalenterista ja siitä, millä tavoin meillä on tapana valmistautua kisapäivään.

K2 #27 Hevosen omistaminen yhdessä

Julkaistu 9.5.2021

Meillä ei ole koskaan ollut ikiomaa hevosta, vaan hevoset ovat olleet perheemme yhteisiä jo 18 vuoden ajan. Jaksossa pohdimme systeemin plussia ja miinuksia sekä kerromme, miten homma käytännössä meillä toimii ja minkälaisista asioista on vuosien varrella tullut erimielisyyksiä. Jaksossa kuulet myös, kumpi meistä olisi valmis hankkimaan oman hevosen ja kumpi empii asian kanssa.

K2 #26 Mitä estevalmennuksesta jää käteen

Julkaistu 2.5.2021

Tässä jaksossa puimme menneitä estevalmennuksia ja niistä saatuja oppeja. Jatkossa olisi tarkoitus välttää mm. jäykkiä käsiä, kaarteisiin sammuvaa laukkaa ja hengityksen pidättämistä.

K2 #25 Mitä meille kuuluu?

Julkaistu 25.4.2021

Tänään jaamme meidän ja hevosten kuulumisia oikein olan takaa. Huhtikuun vauhdikkaisiin tapahtumiin mahtuu mukaan mm. aivotärähdys, Jakin muutto uuteen talliin ja eläinlääkärin kotikäynti.

K2 #24 Q&A: Unelmien talli ja aikatauluhaasteet

Julkaistu 18.4.2021

Tässä jaksossa te kysyitte ja me vastasimme. Mikä on vaikeinta perhe-elämän, työn ja ratsastuksen yhdistämisessä? Tavoitteet ensi kesälle? Paljonko osallistuminen kilpailuihin on maksanut? Kuka hevosistamme on opettanut meille eniten?

K2 #23 Ikoniset heppahullujen lehdet

Julkaistu 4.4.2021

Pääsimme nostalgisoimaan, kun avasimme vuosikymmeniä vanhat Villivarsa- ja Hevoshullu-lehdet. Lehtien inspiroimana meitä puhututtaa mm. pinteleiden oikeaoppinen kääriminen, hevosten valokuvaaminen ja karsinoiden pohjat. Jaksoa varten luetut lehdet: Hevoshullu 12/1993, Villivarsa 2/1993, Villivarsa 9/1993, Villivarsa 10/1993, Villivarsa 7/00, Villivarsa 12/00 Lähde: Rasta Heidi: Hevosten juottaminen : kirjallisuuskatsaus, Helsingfors universitet 2007

K2 #22 Hevosen (Jakin) osto ulkomailta

Julkaistu 28.3.2021

Miten uuden hevosemme Jakin hankinta Hollannista eteni ja ketkä meitä auttoivat? Tällä kertaa käsittelemme ja jaamme oman kokemuksemme hevosen hankinnasta ulkomailta.

K2 #21 Uusi hevosemme on täällä!

Julkaistu 21.3.2021

Jakki on saapunut tiimiimme Hollannista, mutta kuka hän on? Jaksossa esittelemme Jakin ja keskustelemme siitä, kuinka valmistauduimme Jakin saapumiseen ja mitä olemme ehtineet tehdä hänen kanssaan viimeiset viikot.

K2 #20 Hevosta etsimässä osa 2: puoli tusinaa kokeilua Suomessa

Julkaistu 14.3.2021

Sen oikean löytäminen ei käy helposti, mutta oppia voi tässäkin asiassa matkan varrella. Jaksossa jaamme kokemuksemme koeratsastuksista viimeisen puolen vuoden ajalta ja kerromme, minkälaiseen lopputulokseen päädyimme.

K2 #19 Kokeilu ratsastussimulaattorissa

Julkaistu 7.3.2021

Kiipesimme hieman erilaisen hevosen selkään, kun pääsimme ratsastamaan Equstomin ratsastussimulaattorilla! Sanna Siekkisen opissa paransimme omaa kehon käyttöämme ja pohdimme ratsastajan ja hevosen liikettä. *simulaattoritunti saatu yhteistyönä Equstom Oy:n kanssa.

K2 #18 Paras talvi vuosiin ja muutama viikko kevääseen

Julkaistu 21.2.2021

Vuodenajat vaikuttavat niin hevosten kuin niiden omistajienkin elämään. Keskustelemme talven ja kevään hyvistä puolista ja pohdimme, mitkä asiat harrastuksessa aiheuttavat meille harmaita hiuksia ja hevoselle vatsanväänteitä talvi- ja kevätaikaan.

K2 #17 Ystävänpäivä-special – Kumpi meistä on fiksumpi ja kumpi filmaattisempi?

Julkaistu 14.2.2021

Vastaamme IG:n puolella tulleisiin kumpi meistä -kysymyksiin. Monista vastauksista olemme yllättäen täysin samaa mieltä, mutta osa on melko kinkkisiä! Kuuntele perustelujen kera, kumpi meistä suuttuu helpommin ja kumpi pitäisi hevosaiheisen luennon.

K2 #16 Vauhtia ja ei niin vaarallisia tippumisia

Julkaistu 7.2.2021

Silja on laskeutunut ketterästi ukemilla kentälle ja Elisa puolestaan päättänyt tippumisen täydelliseen telemark-alastuloon. Ratsastukseen sisältyy eittämättä loukkaantumisriski, ja niinpä pohdimme, mitä hevosen selästä tippuminen meille oikeastaan merkitsee ja onko se meillä mielessä usein.

K2 #15 Sääntökirja aukeaa taas! – Kouluratsastuskilpailujen kilpailijoita koskevista määräyksistä

Julkaistu 24.1.2021

Kouluratsastajat ovat tunnetusti tarkkoja ja niin ovat lajin säännötkin. Täytyykö seurakilpailuihin tälläytyä viimeisen päälle ja onko keventäminen sallittua joissain luokissa? Pohdimme myös, onko glittersatulahuovan käyttö koulukilpailuissa ok.

K2 #14 Tarkastelussa vuosi 2020 – omia ennätyksiä ja paluu satulaan

Julkaistu 17.1.2021

Meille vuosi 2020 oli ihmeellinen ja yllättävä. Tällä kertaa teemme katsauksen koko vuoteen ja kerromme viime vuoden kohokohdat hevosrintamalla ja asiat, jotka jäivät painamaan mieltä. Lopuksi suuntaamme katseet myös tulevan kilpailu- ja treenikauden tavoitteisiin.

K2 #13 Ratsastaja treenaa – vieraana fysiikkavalmentaja Nia-Maria Gröhn

Julkaistu 20.12.2020

Vuoden viimeisessä jaksossa meillä on vieras studiossa! Ratsastajan fysiikkavalmennusta työkseen tekevä Nia-Maria Gröhn kertoo mm., mitä lihaksia ratsastaja tarvitsee ja miten motivoida itsensä treenaamaan. Tästä kaikille treenimotivaatiota vuoteen 2021! Jaksoa varten olemme saaneet testiin Valmennuskeskus Huipun treeniohjelmat ratsastajalle.

K2 #12 Kun hevosista ei saa tarpeekseen – puhetta heppakirjoista ja -leffoista

Julkaistu 13.12.2020

Tässä jaksossa puhutaan hevosaiheisista kirjoista ja elokuvista. Keskustelemme myös heppatyttöydestä lukemamme Heppatytöt-kirjan pohjalta (kirjoittanut Marika Riikonen). Kuuntele jakso ja poimi talteen kirja- ja leffavinkit! Vinkkaa myös meille Instagramissa oma suosikkiheppakirjasi tai -leffasi.

K2 #11 Puolipidätteitä ja piaffea – Kouluratsastuksen säännöt eli miten hevosta kuuluu ratsastaa

Julkaistu 16.11.2020

Avasimme sääntökirjan kouluratsastuksen osalta ja järkytykseksemme tajusimme sen sisältävän kaiken, mistä ratsastuksessa on kyse. Sisäiset kouluratsastajamme heräsivät sääntöjä kahlatessa eloon ja heitimme itsellemme myös haasteen ilmaan!

K2 #10 Hevosta etsimässä osa 1: Hevoskokeiluja Suomessa ja Virossa

Julkaistu 12.11.2020

On taas se aika elämästä, kun haaveissa on uusi hevonen. Meillä on ollut elämämme aikana useampi hevonen ja etsiessämme sitä oikeaa olemme päässeet erilaisten hevosten selkään. Tässä jaksossa muistellaan, minkälaisilla hevosilla olemme päässeet ratsastamaan ja mitä kokeiluista on jäänyt käteen. Avaamme myös meidän toiveitamme tulevasta harrastekumppanista.

K2 #9 Esteratsastuskilpailujen säännöistä

Julkaistu 3.11.2020

Jos on hetki vierähtänyt siitä, kun viimeksi olet tarttunut esteratsastuskilpailujen sääntöihin, kannattaa olla kuulolla. Olemme poimineet säännöistä meidän mielestämme hauskimmat, mielenkiintoisimmat ja meitä eniten koskettavat kohdat.

K2 #8 Hevoset ja vauva-arki eli aikataulutusta, suunnittelua ja vielä vähän suunnittelua!

Julkaistu 25.10.2020

Miten hevosharrastuksen ja arjen pienen vauvan kanssa voisi parhaiten yhdistää? Silja on joutunut pohtimaan asiaa viime aikoina ja avaa tässä jaksossa kokemuksiaan ensimmäisistä ratsastuskerroista synnytyksen jälkeen sekä kertoo, miten hänen tallipäivänsä vauvan kanssa ovat sujuneet.

K2 #7 Mitä olemme oppineet?

Julkaistu 11.10.2020

Takana on parisenkymmentä vuotta harrastamista hevosten parissa, mutta mitä opetuksia matkan varrelta on jäänyt mieleen? Miksi taluttaessa hevosta kannattaa olla hanskat kädessä ja tulisiko ammattilaisen tarkistaa satulan istuvuus? Aiheesta voisi tehdä useammankin jakson, sillä tässä harrastuksessa oppii jatkuvasti!

K2 #6 Hevosen fysioterapia – miten hevonen pysyy kunnossa? (feat fysioterapeutti Selma Piha)

Julkaistu 5.10.2020

Hevosen fysioterapian tarkoitus on tunnistaa ja auttaa lievittämään hevosen tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisia kiputiloja. Jaksoa varten haastattelimme fysioterapeutti Selma Pihaa.

K2 #5 Oman tallin pyörittäminen – vieraana La Bella's tallin Bella Lehmusvirta

Julkaistu 27.9.2020

Voisimme melkein vannoa, että lähes jokainen hevosharrastelija haaveilee jossain vaiheessa omasta tallista, mutta millaista on oikeasti talliarki? Saimme vieraaksemme Bella Lehmusvirran, joka pitää viiden hevosen kotitallia Lohjalla. Bella paljasti meille mm. lempi- ja inhokkitallityönsä.

K2 #4 Ratsastajan keho ja Method Putkisto – vieraana Sanna Siekkinen

Julkaistu 20.9.2020

Tässä jaksossa tarkastellaan ratsastajan kehoa ja sen vaikutusta hevoseen Method Putkisto -menetelmän kautta. Jaksoa varten haastattelimme Method Putkisto -diplomiohjaajaa, ratsastuksen opettajaa ja hevosalan yrittäjää Sanna Siekkistä. Meitä mietitytti erityisesti, mihin ratsastaja tarvitsee liikkuvuutta, kehonhallintaa ja lihasvoimaa ja mikä on niiden suhde.

K2 #3 Q&A: hevoshaaveita ja maastakäsittelyä

Julkaistu 13.9.2020

Mitä Kaapo syö? Jos teidän pitäisi ostaa toinen hevonen, millainen se olisi? Mitä olette mieltä maastakäsittelystä? Toisen kauden Q&A-jaksossa vastaamme kuulijoiden Instagramin kautta lähettämiin kysymyksiin.

K2 #2 Hevoskärry perään ja menoksi eli faktat BE-ajokorttia varten

Julkaistu 8.9.2020

Hevosen kanssa matkustaminen vaatii ajokorttia, mutta minkälainen ajokortti on riittävä vedettäessä kahden hevosen traileria, entä yhden? Tässä jaksossa kerrotaan faktoja etenkin BE-ajokortin eli Pikku-e:n hankkimisesta sekä annetaan vinkkejä inssiä ja teoriakoetta varten.

K2 #1 Miten kesän kilpailut sujuivat?

Julkaistu 30.8.2020

Elisa pääsi osallistumaan heinäkuussa estekilpailuihin useamman kuukauden kisatauon jälkeen. Mikä kisaamisessa jännitti ja mistä otettiin opiksi? 2. kauden ensimmäisessä jaksossa Elisa ruotii kesän kilpailusuorituksia ja Silja kertoo, miltä tuntuu kavuta hevosen selkään yhdeksän kuukauden tauon jälkeen.

#30 Esittelyssä me – ensimmäisen kauden päätös

Julkaistu 5.7.2020

Kauden viimeisessä jaksossa esittelemme toisemme ja jaamme omat mielipiteemme toisesta ratsastajana ja hevosen omistajana. Kesälaitumet kutsuvat, mutta käännämme katseemme jo podcastin toiseen kauteen, joka starttaa elokuussa. Kiitos kaikille tähän asti mukana olleille!

#29 Nuoren kilpaesteratsastajan arkea – vieraana Jasmin Kallio

Julkaistu 28.6.2020

Studiossamme käväisi vieraana nuori kilpaesteratsastaja Jasmin Kallio, joka kertoi meille treenaamisestaan ja kilpaesteratsastajan arjesta. Jasminin saavutuksia ovat mm. Suomenmestaruus, Poni GP:n voitto, PM-edustukset ja kansainväliset sijoitukset. Hän pitää perheensä kanssa tallia Kirkkonummella, jossa hänellä on tällä hetkellä viisi omaa hevosta, joista kolme on kilpailukäytössä.

#28 Hevosen kanssa maastossa

Julkaistu 22.6.2020

Jakson aiheena on tällä kertaa maastossa ratsastaminen. Miksi mennä maastoon ja mitä siellä ratsastaessa olisi hyvä pitää mielessä? Pohdimme myös turvallista liikkumista muun liikenteen seassa, sillä esimerkiksi uusi tieliikennelaki toi joitakin muutoksia ratsukoiden liikkumiseen 1.6.2020 alkaen.

#27 Hevosista ammatti – vieraana kouluratsastaja Mona-Lisa Westman

Julkaistu 14.6.2020

Keskustelemme studiossa valmentajamme ja pitkän linjan hevosalan ammattilaisen Mona-Lisa Westmanin kanssa siitä, millaista on, kun työ ja vapaa-aika yhdistyvät. Mona kertoo meille mm. millaista oli työskennellä huippuratsastaja Kyra Kyrklundin tallilla ja opiskella Ypäjän hevosopistossa. Tämä jakso kannattaa kuunnella, jos toiveissa on saada hevosista itselleen ammatti.

#26 Eläinlääkärin vuositarkastus

Julkaistu 8.6.2020

Mitä Kaapon vuositarkastuksessa selvisi? Mitä eläinlääkäri oli mieltä ja miten Kaapoa hoidettiin? Ajankohta ei osunut tällä kertaa ihan nappiin, mutta pohdimme, miten se olisi fiksumpi hoitaa ensi kerralla.

#25 Kuulumisia: laidunkauden aloitus ja klinikkareissu

Julkaistu 1.6.2020

Kaapo on päässyt kesän makuun, Silja odottaa kuumeisesti heinäkuuta ja Elisa pohtii, milloin pääse lyömään kisat lukkoon kalenteriin. Kuulumisia siis luvassa hevosrintamalla ja vähän sen ulkopuolellakin. Kesäkuuta varjostaa toistaiseksi Kaapon selittämätön vaiva, jota menemme jatkotutkimaan tällä viikolla klinikalle.

#24 Asiaa hoitohevosista

Julkaistu 24.5.2020

Miten saada oma hoitohevonen? Tässä jaksossa pohdimme, minkälaisia asioita kannattaa miettiä ennen oman hoitohevosen hankkimista ja muistelemme omia hoitohevosiamme.

#23 Paluu kesän ratsastusleireille

Julkaistu 17.5.2020

Juttelemme tällä kertaa hyvän ystävämme Manskun kanssa kesän ratsastusleireistä. Mikä heppaleireillä oli parasta ja mikä hurjinta? Mansku myös kertoo ratsastusleirikokemuksestaan aikuisiällä.

#22 Koronaspekulaatio – Minkälaisia tapahtumia kesällä voidaan järjestää?

Julkaistu 10.5.2020

Soitimme SRL:n Minna Peltoselle ja kysyimme koronakuulumisia. Tässä jaksossa pohdimme kesän kisojen tulevaisuutta ja muistutamme itseämme vielä hygieniasuosituksista.

#21 Katsaus meidän treeniviikkoon

Julkaistu 3.5.2020

Millä tavalla Kaapon treeniviikko muodostuu? Miksi hevosta on hyvä liikuttaa joka päivä? Jaksossa pureudumme peruskuntokaudella treenaamiseen ja pohdimme, minkälainen treeni soveltuu juuri Kaapolle.

#20 Hyppyjä eli esteratsastuksen parhaus

Julkaistu 26.4.2020

Esteratsastuksessa viehättää vauhti ja nopeat tilanteet. Jaksossa annamme treenivinkkimme sekä pohdimme lajin hienoutta ja haasteita. Elisa jakaa kokemuksensa esteratsastuksen aloittamisesta aikuisiällä.

#19 Vieras studiossa – vastaamme kinkkisiin kysymyksiin ratsastusurheilusta

Julkaistu 19.4.2020

Miten este- ja kouluratsastajan fysiikka eroaa toisistaan, mitkä ovat ratsastajan tärkeimmät lihakset? Hevosmaailman ulkopuolelta tulevaa valmentajavierailijaamme kiinnosti ratsastus urheilun näkökulmasta, niinpä jouduimme pohtimaan ratsastajan harjoittelua ja fysiikkaa.

#18 Vauva tulossa!

Julkaistu 5.4.2020

Millaista ratsastaminen on raskaana ja miten vauvan kanssa tallille meneminen onnistuu? Siljalle on tulossa vauva, joten keskustelemme siitä, miten raskaus vaikuttaa hevosteluun ja ratsastukseen.

#17 Q&A: Vastaamme kuulijoiden kysymyksiin

Julkaistu 29.3.2020

Mitä tehdä, jos hevonen hyppää pystyyn? Miten hevonen näyttää tunteitaan? Ensimmäisessä Q&A-jaksossa vastaamme kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. Annamme myös vinkkejä esteistuntaan!

#16 Miksi meitä jännittää hevosten kanssa?

Julkaistu 22.3.2020

Hevosten kanssa jännittäminen on usein läsnä, mutta jännittämisestä voi päästä yli ja sitä voi hyödyntää omassa suorituksessa.

#15 Salaiset kansiot osa 2: entinen hevosemme Simppa

Julkaistu 17.3.2020

Kaivamme jälleen esiin tallipäiväkirjat, joiden sivuilta löytyy muistoja entisestä hevosestamme Cimmaronista eli Simpasta. Toisen hevosen myötä saimme enemmän vastuuta ja kehityimme hevosen omistajina.

#14 Vieras studiossa – Millaisena hevosharrastus näyttäytyy ulkopuolelta katsottuna?

Julkaistu 8.3.2020

Millaisia ovat hevosihmiset ja mitä hevosilta voisi oppia? Studioomme saapuu ensimmäinen vieras, kun Elisan puoliso Jarkko tulee kertomaan, millaisena hän näkee hevosharrastuksen.

#13 Miksi hevonen kuumuu? GoExpo Horsesta vinkkejä hevosen ruokintaan

Julkaistu 1.3.2020

Vierailimme viikonloppuna GoExpo Horsessa ja kävimme kuuntelemassa mm. eläinlääkäri Katja Lappalaisen luentoa hevosen ruokinnasta. Meille selvisi, että ruokinnan voi jakaa neljään palikkaan ja maitohappobakteerit eivät aina päädy paksusuoleen asti.

#12 Salaiset kansiot osa 1: Tallipäiväkirjat ja ensimmäinen hevosemme Maxi

Julkaistu 24.2.2020

Miten ensimmäiset vuodet oman hevosen kanssa menivätkään? Onneksi muistin tukena ovat säilyneet tallipäiväkirjat, jotka löytyivät siivouksen yhteydessä. Tässä jaksossa luemme hulvattomia otteita kirjoituksistamme ja muistelemme edesmennyttä hevostamme Maxia.

#11 Hevosen varusteet – Kurkkaus Kaapon kaappiin

Julkaistu 16.2.2020

17 vuotta vanha enkkuviltti ja muita uudempia ja vanhempia varusteita, joita Kaapon kaapista löytyy. Missä kannattaa panostaa ja missä pihistää oman hevosen varusteiden kohdalla?

#10 Parhaat ja kehnot ratsastajan varusteet

Julkaistu 10.2.2020

Kuinka monta kertaa ratsastushousut voivat revetä yhden viikonlopun aikana? Tässä jaksossa keskitytään ratsastajan varusteisiin. Paljastamme mm. mihin varusteisiin olemme valmiita panostamaan ja missä säästämme.

#9 Mitä tulee ottaa huomioon ennen hevosen ostamista?

Julkaistu 3.2.2020

Oma hevonen vaatii aikaa, rahaa ja pitkää pinnaa. Tässä jaksossa pohdimme, mitä asioita tulisi miettiä ennen hevosen ostamista.

#8 Esittelyssä hevosemme Kaapo

Julkaistu 26.1.2020

Yksi podcastin päähenkilöistä on hevosemme Kaapo, joka tuli meille noin neljä vuotta sitten myyntitallilta. Tässä jaksossa muistelemme Kaapon vaiheita ja kerromme, mitä olemme hevosestamme oppineet näiden vuosien aikana.

#7 Ennen ja jälkeen ratsastuksen eli miten hevosta hoidetaan

Julkaistu 19.1.2020

Tänään keskitymme lähinnä siihen, mitä tapahtuu ennen ratsastusta ja ratsastuksen jälkeen eli hevosen hoitamiseen. Annamme omat parhaaksi havaitut vinkkimme ja paljastamme mokat kilpailuissa ja arjessa.

#6 Rahajakso: Mitä ratsastus maksaa?

Julkaistu 12.1.2020

On selvää, että hevosharrastus maksaa, mutta kuinka paljon? Tässä jaksossa käydään läpi ratsastuksen kustannuksia oman hevosen, vuokrahevosen ja ratsastuskoulussa harrastamisen näkökulmasta.

#5 Hevosen mahahaava

Julkaistu 5.1.2020

Käsittelyssä yksi hevosen yleisimmistä ruoansulatuskanavan sairauksista eli mahahaava. Miten mahahaava syntyy ja oireilee, entä kuinka sitä hoidetaan?

#4 Joulukalenteri: 24 faktaa meistä ja hevosista

Julkaistu 23.12.2019

Jouluspesiaali! Tällä kertaa availlaan joulukalenterin luukkuja, joista paljastuu faktoja meistä ja hevosista. Tervetuloa kuuntelemaan!

#3 Kilpaileminen esteissä

Julkaistu 15.12.2019

Vuoden loppu on hyvää aikaa katsoa hetkeksi menneisiin kisoihin ja asettaa tavoitteita tulevaan. Kolmannessa jaksossa puhutaan omista kilpailumuistoista ja kisajännityksestä sekä kerrataan estekilpailujen sääntöjä.

#2 Oma hevonen vai ratsastuskoulussa harrastaminen?

Julkaistu 4.12.2019

Toisessa jaksossa muistellaan ratsastuskouluaikoja ja avataan hevosen omistajuuden hyviä ja huonoja puolia.

#1 Talvikauden riesa: ähky!

Julkaistu 4.12.2019

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään hevosten parissa puuhasteleville tuttua vaivaa eli ähkyä. Tervetuloa oppimaan meidän kanssa lisää!

Takaisin podcastien listaan