Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hevoset Podcast

Puhetta hevosista ja ratsastuksesta. Meille kahdelle ratsastus on rakas harrastus. Tervetuloa jaksojen pariin ja oppimaan meidän kanssa! Joka sunnuntai uusi jakso kuunneltavissa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.12.2019.

#17 Q&A: Vastaamme kuulijoiden kysymyksiin

Julkaistu 29.3.2020

Mitä tehdä, jos hevonen hyppää pystyyn? Miten hevonen näyttää tunteitaan? Ensimmäisessä Q&A-jaksossa vastaamme kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. Annamme myös vinkkejä esteistuntaan!

#16 Miksi meitä jännittää hevosten kanssa?

Julkaistu 22.3.2020

Hevosten kanssa jännittäminen on usein läsnä, mutta jännittämisestä voi päästä yli ja sitä voi hyödyntää omassa suorituksessa.

#15 Salaiset kansiot osa 2: entinen hevosemme Simppa

Julkaistu 17.3.2020

Kaivamme jälleen esiin tallipäiväkirjat, joiden sivuilta löytyy muistoja entisestä hevosestamme Cimmaronista eli Simpasta. Toisen hevosen myötä saimme enemmän vastuuta ja kehityimme hevosen omistajina.

#14 Vieras studiossa – Millaisena hevosharrastus näyttäytyy ulkopuolelta katsottuna?

Julkaistu 8.3.2020

Millaisia ovat hevosihmiset ja mitä hevosilta voisi oppia? Studioomme saapuu ensimmäinen vieras, kun Elisan puoliso Jarkko tulee kertomaan, millaisena hän näkee hevosharrastuksen.

#13 Miksi hevonen kuumuu? GoExpo Horsesta vinkkejä hevosen ruokintaan

Julkaistu 1.3.2020

Vierailimme viikonloppuna GoExpo Horsessa ja kävimme kuuntelemassa mm. eläinlääkäri Katja Lappalaisen luentoa hevosen ruokinnasta. Meille selvisi, että ruokinnan voi jakaa neljään palikkaan ja maitohappobakteerit eivät aina päädy paksusuoleen asti.

#12 Salaiset kansiot osa 1: Tallipäiväkirjat ja ensimmäinen hevosemme Maxi

Julkaistu 24.2.2020

Miten ensimmäiset vuodet oman hevosen kanssa menivätkään? Onneksi muistin tukena ovat säilyneet tallipäiväkirjat, jotka löytyivät siivouksen yhteydessä. Tässä jaksossa luemme hulvattomia otteita kirjoituksistamme ja muistelemme edesmennyttä hevostamme Maxia.

#11 Hevosen varusteet – Kurkkaus Kaapon kaappiin

Julkaistu 16.2.2020

17 vuotta vanha enkkuviltti ja muita uudempia ja vanhempia varusteita, joita Kaapon kaapista löytyy. Missä kannattaa panostaa ja missä pihistää oman hevosen varusteiden kohdalla?

#10 Parhaat ja kehnot ratsastajan varusteet

Julkaistu 10.2.2020

Kuinka monta kertaa ratsastushousut voivat revetä yhden viikonlopun aikana? Tässä jaksossa keskitytään ratsastajan varusteisiin. Paljastamme mm. mihin varusteisiin olemme valmiita panostamaan ja missä säästämme.

#9 Mitä tulee ottaa huomioon ennen hevosen ostamista?

Julkaistu 3.2.2020

Oma hevonen vaatii aikaa, rahaa ja pitkää pinnaa. Tässä jaksossa pohdimme, mitä asioita tulisi miettiä ennen hevosen ostamista.

#8 Esittelyssä hevosemme Kaapo

Julkaistu 26.1.2020

Yksi podcastin päähenkilöistä on hevosemme Kaapo, joka tuli meille noin neljä vuotta sitten myyntitallilta. Tässä jaksossa muistelemme Kaapon vaiheita ja kerromme, mitä olemme hevosestamme oppineet näiden vuosien aikana.

#7 Ennen ja jälkeen ratsastuksen eli miten hevosta hoidetaan

Julkaistu 19.1.2020

Tänään keskitymme lähinnä siihen, mitä tapahtuu ennen ratsastusta ja ratsastuksen jälkeen eli hevosen hoitamiseen. Annamme omat parhaaksi havaitut vinkkimme ja paljastamme mokat kilpailuissa ja arjessa.

#6 Rahajakso: Mitä ratsastus maksaa?

Julkaistu 12.1.2020

On selvää, että hevosharrastus maksaa, mutta kuinka paljon? Tässä jaksossa käydään läpi ratsastuksen kustannuksia oman hevosen, vuokrahevosen ja ratsastuskoulussa harrastamisen näkökulmasta.

#5 Hevosen mahahaava

Julkaistu 5.1.2020

Käsittelyssä yksi hevosen yleisimmistä ruoansulatuskanavan sairauksista eli mahahaava. Miten mahahaava syntyy ja oireilee, entä kuinka sitä hoidetaan?

#4 Joulukalenteri: 24 faktaa meistä ja hevosista

Julkaistu 23.12.2019

Jouluspesiaali! Tällä kertaa availlaan joulukalenterin luukkuja, joista paljastuu faktoja meistä ja hevosista. Tervetuloa kuuntelemaan!

#3 Kilpaileminen esteissä

Julkaistu 15.12.2019

Vuoden loppu on hyvää aikaa katsoa hetkeksi menneisiin kisoihin ja asettaa tavoitteita tulevaan. Kolmannessa jaksossa puhutaan omista kilpailumuistoista ja kisajännityksestä sekä kerrataan estekilpailujen sääntöjä.

#2 Oma hevonen vai ratsastuskoulussa harrastaminen?

Julkaistu 4.12.2019

Toisessa jaksossa muistellaan ratsastuskouluaikoja ja avataan hevosen omistajuuden hyviä ja huonoja puolia.

#1 Talvikauden riesa: ähky!

Julkaistu 4.12.2019

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään hevosten parissa puuhasteleville tuttua vaivaa eli ähkyä. Tervetuloa oppimaan meidän kanssa lisää!

Takaisin podcastien listaan