Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pieni ihminen suuressa mukana

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummelan podcast. Kun kuuntelet tätä, saat jokaisessa jaksossa tavata mielenkiintoisia vieraita ja innostavaa keskustelua Raamatusta, elämästä ja lähetystyöstä.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 116 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.1.2021.

Mikä teologiassa innostaa?

Julkaistu 21.6.2024

Mitä on teologia ja missä sitä voi opiskella? Mikä teologiassa innostaa ja kiinnostaa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Wäinö Lyytinen.

Hengellisestä kodista

Julkaistu 14.6.2024

Minkälainen on ihanteellinen ''Hengellinen koti'' ja mitkä tekevät vahvan perustan hengelliselle kodille? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Mika Järvinen ja Mikko Tiira.

Onko meillä yhteinen ymmärrys miten Kansanlähetyksen näkyä toteutetaan -paneelikeskustelu

Julkaistu 7.6.2024

Paneelikeskustelu äänitetty työntekijäseminaarissa keväällä 2024. Keskustelua vetää Matti Korhonen. Keskustelijoina Mikko Tiira, Aleksi Soininen ja Mika Ebeling.

Kansanlähetys näky

Julkaistu 7.6.2024

Mitä kaikkea pitää sisällään Kansanlähetyksen näky ''Raamattu Rakkaaksi Evankeliumi Kaikille''? Miten se eroaa aikaisemmista Kansanlähetyksen näyistä? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Mika Järvinen ja Mikko Tiira.

Mitä Kansanlähetys tekee Ruotsissa

Julkaistu 31.5.2024

Mitä Kansanlähetys tekee Ruotsissa ja miksi on meidän Suomalaisten hyvä tietää enemmän Kansanlähetyksen työstä ja historiasta Ruotsissa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Ruotsin Kansanlähetyksen puheenjohtaja Ari Into.

Maailman tärkein tehtävä ja rajallinen ihminen

Julkaistu 24.5.2024

Jeesus antoi meille maailman tärkeimmän tehtävän, mutta sen tekemiseen tarvitaan tiimityötä. Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Esko.

Miten olla oma itsensä eri tilanteissa?

Julkaistu 10.5.2024

Miten voin olla oma itseni erilaisissa tilanteissa? Mitä pitäisi tehdä jos joudun tilanteeseen missä minun pitää kertoa omasta uskostani ja millä tavalla voin tuoda esiin uskonasiat arkisissa tilanteissa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Ossi Mäki-Reini ja Aava Tontasse. Tämä jakso on äänitetty yleisön edessä Quiet Action -tapahtumassa Ryttylässä.

Mistä tunnistaa totuus?

Julkaistu 26.4.2024

Mitä on totuus ja osaako tekoäly määritellä totuuden? Onko olemassa useita totuuksia vai vain yksi? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Pasi Turunen.

Why the co-operation between the Nordic mission organisations is important?

Julkaistu 19.4.2024

In this episode of ''Pieni Ihminen Suuressa Mukana'' -podcast the topic is about the importance of co-operation between Nordic Mission organisations. Daniel Nummela is the host of this podcast and his guests are the regular guest Mika Järvinen and Daniel Ringdahl from Swedish Lutheran Mission.

Elokuvakeskustelu - Dyyni osa 2

Julkaistu 12.4.2024

Tässä jaksossa keskustelua uudesta Denis Villeneuven ohjaamasta ja Frank Herbertin kirjaan perustuvasta Dyyni osa 2 elokuvasta. Kyseinen elokuva tuo vahvasti esille teemoja moraalista, uskonnosta ja vallasta. Elokuvasta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Mika Järvinen ja Joakim Keuru.

Miten uudistua hengellisessä työssä läpi elämän?

Julkaistu 29.3.2024

Miten välttää leipääntyminen hengellisessä työssä ja millä eväillä pystyy uudistumaan hengellisessä työssä läpi elämän? Tästä aiheesta Daniel Nummelan kanssa keskustelemassa Mikko Aalto.

Kansanlähetyksen lähetystyön suuntaviivat

Julkaistu 15.3.2024

Minkälaiset on Kansanlähetyksen lähetystyön suuntaviivat ja miten kuuluu ymmärtää Jeesuksen antama ''Lähetyskäsky''? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Markus Alajoki.

Kansanlähetyksen lähetystyön tulevaisuus?

Julkaistu 8.3.2024

Miltä näyttää lähetystyön tulevaisuus ja miltä se näyttää nyt tässä ajassa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Teijo Peltola.

Tekisinkö jotain toisin, jos saisin mahdollisuuden?

Julkaistu 1.3.2024

Jos saisit uuden mahdollisuuden elää elämäsi niin muuttaisitko jotain? Tätä teemaa Danielin kanssa on pohtimassa Juha Vihriälä.

Jalkapallomaailmassa

Julkaistu 16.2.2024

Minkälaista on elää kristittynä uskovana ammattijalkapallomaailmassa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa jalkapallonpelaaja Sauli Väisänen ja vakiovieras Mika Järvinen.

Lisääkö tieto tuskaa

Julkaistu 2.2.2024

Onko se meille hyväksi, että tiedon määrä ja saatavuus on helpottunut vuosien varrella vai lisääkö se meille enemmän tuskaa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Vesa Ollilainen.

Rauhaa etsimässä

Julkaistu 19.1.2024

Kuuluuko kristityn elämään rauha niinkuin Jeesus lupaa ja mitä tarkoittaa Jeesuksen sanat '' Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille.'' ? Tästä keskustelemassa mukana Daniel Nummelan kanssa kansanedustaja Päivi Räsänen.

Suomalaisten tavoittaminen tänäpäivänä

Julkaistu 5.1.2024

Miten tavoittaa Suomalaiset tässä ajassa ja minkälainen historia on ollut tavoittavalla työllä Suomessa? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa vuoden 2024 ensimmäisessä -podcast jaksossa Piispa Matti Repo ja Tom Säilä.

Millainen oli vuosi 2023

Julkaistu 29.12.2023

Vuoden viimeisessä jaksossa käydään hieman vuotta 2023 läpi kuuntelemalla otteita kuluneen vuoden ohjelmista niistä keskustellen.

Uskonelämän hoitaminen erityisesti jumalanpalveluksen näkökulmasta

Julkaistu 23.12.2023

Daniel Nummela ja Leif Nummela keskustelevat uskonelämän hoitamisesta.

Lahjoittamisen esteet

Julkaistu 15.12.2023

Mitä esteitä löytyy lahjoittamiselle ja miten meidän kuuluisi suhtautua rahaan? Tästä aiheesta aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Hannele Keuru ja Tuulia Taipale.

Miten elää kaikissa tilanteissa oman arvomaailman mukaan?

Julkaistu 8.12.2023

Miten elää kristittynä uskovana omassa ympäristössä ja minkälaisissa tilanteissa on hyvä tuoda oma usko ja omat arvot esille? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Sami Asp.

Mitä muutosneuvottelut tarkoittavat?

Julkaistu 1.12.2023

Suomen Ev.lut Kansanlähetys kävi syksyllä 2023 läpi muutosneuvottelut. Prosessita keskustelemassa Mika Järvisen johdolla lähetysjohtaja Daniel Nummela ja luottamusmies Anne Lepikko. Ohjelmassa keskustellaan muun muassa että kuinka tähän tilanteeseen päädyttiin ja entä tästä eteenpäin.

Father Stu

Julkaistu 24.11.2023

Jälleen on aika ottaa käsittelyyn elokuva tässä ''Pieni ihminen suuressa mukana'' -podcast jaksossa. Tällä kertaa tarkastelussa on elokuva nimeltä -Father Stu, missä Mark Wahlberg näyttelee pappiskutsumuksen saanutta nyrkkeilijää. Elokuvasta keskustelemassa Danielin kanssa Mika Järvinen ja Joakim Keuru.

Isyys

Julkaistu 10.11.2023

Mitä on isyys ja millä tavalla isän rooli on merkityksellinen? Tästä teemasta Daniel Nummelan kanssa keskustelemassa Exit -yhtyeestä tuttu Pekka Simojoki.

Hengellistä kotia rakentamassa

Julkaistu 3.11.2023

Lähetysjohtaja Daniel Nummela ja Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen piirijohtaja Peeti Kallonen keskustelevat hengellisestä yhteisöstä Mika Järvisen johdolla.Ohjelmassa pohditaan muun muassa kysymystä kuinka yhteisö pysyy ulospäin suuntautuvana sekä entä kun omalla paikkakunnalla ei tapahdu mitään.Ohjelma julkaistu ensin Raamattuavain Extra -radio-ohjelmassa .Lisää asiasta voit lukea Suuressa mukana -lehdestä :https://kansanlahetys.fi/lue-tuore-suuressa-mukana-lehti-sahkoisena/

How to find new people to work for TWR?

Julkaistu 27.10.2023

This podcast episode features a special guest, Samuel Bekx from the Netherlands. In this episode, Samuel talks about his work as an HR Recruiter in an organization called ''TWR'' (Trans World Radio) and in addition to that, he opens up a bit of his own career path in missionary work. This episode is entirely in English.Tässä -podcast jaksossa on erityinen vieras Samuel Bekx Alankomaista. Samuel kertoo tässä jaksossa hänen työstään HR-Rekrytoijana järjestössä nimeltä ''TWR'' ( Trans Worl...

Mihin työnohjausta ja mentorointia tarvitaan

Julkaistu 20.10.2023

Mitä on työnohjaus ja mentorointi ja mihin sitä tarvitaan? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Hanna-Mari Vuorinen.

Elokuvakeskustelu - Jesus Revolution

Julkaistu 13.10.2023

Tässä jaksossa käsittelyssä paljon huomiota ja keskustelua herättänyt elokuva -Jesus Revolution. Daniel Nummelan kanssa mukana keskustelemassa tästä tosi tapahtumiin perustuvasta elokuvasta Joakim Keuru ja Outi Müller.

Hengellistä jargonia

Julkaistu 29.9.2023

Minkälaisia vanhoja sanontoja tai sanoja käytämme kristillisessä puheessa, mikä voidaan tulkita ''hengelliseksi jargoniaksi''? Minkälaisia mielikuvia ''hengellinen jargonia'' voi herättää niiden ihmisten parissa jotka ei usko?

Hengellisenä johtajana tämän päivän Suomessa

Julkaistu 15.9.2023

Minkälaista on toimia hengellisenä johtajana tänä aikana Suomessa? Mitä haasteita tulee vastaan ja miten pitää huolta omasta hengellisestä elämästä kiireisen johtamistyön keskellä?

Uuden Tien uuden päätoimittajan haastattelu

Julkaistu 1.9.2023

Mitä Uuden tien johto ajattelee tulevaisuudesta?

Satunnaisia sanoja

Julkaistu 18.8.2023

Tässä -podcast jaksossa matkustetaan junassa Ouluun ja vedetään ''Random Word Generator'' -sivulta satunnaisia sanoja joista keskustelua ja pohdintaa.

Miten tukea lasta arvojen sekamelskassa?

Julkaistu 4.8.2023

Miten tukea kristittynä vanhempana omia lapsia modernissa muuttuvassa maailmassa? Miten suhtautua siihen, jos omat lapset päättävätkin valita toisenlaiset arvot elämälleen vanhempana? Näistä teemoista keskustelua tässä ''Pieni ihminen suuressa mukana'' -podcastin jaksossa.

Bisnesmaailmasta lähetysjärjestön toiminnan johtajaksi

Julkaistu 21.7.2023

Tässä jaksossa Antti Lampinen kertoo omasta työstään lähetysjärjestön toiminnan johtajana. Samalla hän avaa eroavaisuuksia bisnesmaailman ja hengellisen työn välillä.

Polttopistepuhe 2023 - Kansanlähetyspäivät

Julkaistu 10.7.2023

8.7. Kansanlähetyspäivillä pidetty ajankohtaispuhe. Mukana myös alussa ja lopussa radiohaastattelut. Puhe alkaa (6:49).

Lähetä minut

Julkaistu 5.7.2023

Tässä jaksossa syvennytään tarkemmin vuoden 2023 Kansanlähetyspäivien teemaan ''Tässä olen, lähetä minut'' Kati Förbomin kanssa. Keskustelua kutsumuksesta ja omien lahjojen hyödyntämisestä lähetetyn elämässä.

Kristitty ja luonto

Julkaistu 30.6.2023

Miten kristityn kuuluisi suhtautua ilmastonmuutokseen ja mitä Raamattu opettaa meille luonnon merkityksestä? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Tommi Parikka.

Ihmisen ajattelu ja teknologia

Julkaistu 23.6.2023

Tässä Juhannusaaton podcast-jaksossa keskustelua teknologiasta ja tekoälystä kristinuskon näkökulmasta. Samalla kumotaan jotain tekoälyn kehitykseen liittyviä pelkokuvia ja tuodaan realismia kehiin.

Suurkokouksia vai henkilökohtaista kohtaamista

Julkaistu 9.6.2023

Keskustelua evankeliumin eteen päin viemisestä tämän ajan yhteiskunnassa. Mitä erilaisia metodeja löytyy ja onko evankeliointi kaikkien juttu? Vastauksia näihin kysymyksiin tässä jaksossa.

Lapsen tukeminen kristilliseen kasvatukseen

Julkaistu 19.5.2023

Miten rohkaista ja tukea omaa lasta uskon tiellä ja oman uskon löytämisessä. Tästä aiheesta keskustelua syvemmin tässä -podcast jaksossa, jossa vieraana Isä Mikko Tuohimaa ja tytär Lumi-Helmi Tuohimaa.

Pappeuden ilot ja surut

Julkaistu 12.5.2023

Minkälaisia iloja ja suruja papin työ sisältää? Miten pappeuteen suhtaudutaan tänä päivänä? Tästä aiheesta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa Toni Kokkonen.

Paavin manaaja - Pope's Exorcist

Julkaistu 28.4.2023

Tässä podcastjaksossa keskustelua uudesta Russel Crowen tähdittämästä kauhu/trilleri elokuvasta Pope's Exorcist. Elokuva perustuu Vatikaanin päämanaajan elämään löyhästi . Mukana keskustelemassa jaksossa -podcastin vakiovieras Mika Järvinen ja Raamattuavain ohjelmien juontaja ja editoija Joakim Keuru. Jakso sisältää juonipaljastuksia!

Töiden ja vapaa-ajan erottaminen on yhä vaikeampaa

Julkaistu 14.4.2023

Daniel Nummela juttelee vakio vieras Mika Järvisen kanssa siitä kuinka työ häiritsee välillä vapaa-aikaa. Vai häiritseekö?

Tasapainoinen elämä kristittynä

Julkaistu 1.4.2023

Miten uskonelämää tulee hoitaa ja minkälaista elämää tasapainoinen kristitty elää? Miten niin sanottu neljä pöydänjalkaa näkyvät siinä parhaiten? Daniel Nummelan kanssa tästä aiheesta keskustelemassa Teijo Peltola.

Lähetystyöhön lähteminen ja sieltä paluu

Julkaistu 17.3.2023

Tässä jaksossa Daniel Nummela ja Toni Lindholm keskustelevat lähtemisestä ja palaamisesta erityisesti lähetystyön kontekstissa.

Armolahjat seurakunnassa

Julkaistu 10.3.2023

Keskustelua armolahjoista ja miten niitä kuuluisi käyttää, jotta ne olisivat rakennukseksi seurakunnalle. Podcastin vieraana Gerson Mgaya ja vakiovieras Mika Järvinen.

Hyveet!

Julkaistu 17.2.2023

Mitä hyveet on ja miten ne näkyvät nykypäivän yhteiskunnassa? Hyveistä ja paheista keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa mukana Matti Korhonen -Uusi Tie lehdestä.

Sydämellä lapset ja nuoret

Julkaistu 20.1.2023

Keskustelua lapsi- ja nuorisotyön merkityksestä ja tärkeydestä Irma Väisäsen (Impun) kanssa joka on toiminut pitkään vapaaehtoisena -Kansanlähetyksen lapsityössä.

Kiitollisuus

Julkaistu 6.1.2023

Vuoden 2023 ensimmäisessä ''Pieni ihminen suuressa mukana'' -podcast jaksossa käydään keskustelua siitä miten kiitollisuutta voi harjoitella. Jaksossa keskustelemassa mukana on Sanna Myllärinen.

Millainen oli vuosi 2022

Julkaistu 30.12.2022

Tässä jaksossa Daniel Nummela ja Mika Järvinen käyvät läpi kulunutta vuotta ja samalla on kuuntelussa vuoden 2022 podcast-tuotantokauden kohokohtia.

Elämäntehtävänä lähetystyö

Julkaistu 23.12.2022

Tässä jaksossa kaksi lähetystyöntekijää: Daniel Nummela ja Lauri Palmu keskustelevat omista kokemuksistaan lähetystyön parissa ja lähetystyön merkittävyydestä. Lopuksi keskustelua käydään myös joulun sanomasta.

Uutena kristilliseen yhteisöön

Julkaistu 9.12.2022

Daniel Nummelan vieraana Esa ja Kirsi Karppinen. He keskustelevat, että millaista on ollut tulla uutena kristilliseen yhteisöön. Tulisiko muuttamista miettiä sen mukaan että mistä löytyy jumalanpalvelusyhteisö?

Rakkaani Merikapteeni

Julkaistu 25.11.2022

Keskustelua Klaus Härön elokuvasta ''Rakkaani Merikapteeni'' vakiovieras Mika Järvisen kanssa. Jakso sisältää juonipaljastuksia.

Future of Christian communities

Julkaistu 18.11.2022

This podcast episode is exceptionally in English and the theme is about differences and struggles in Christian communities in Finland and Norway. This episode's guest is Jarleif Gaustad. He is working in the Norwegian Lutheran Mission.

Miksi jäin Kansanlähetykseen 70-luvulla?

Julkaistu 11.11.2022

Rehellistä keskustelua Kansanlähetyksen jakaantumisesta vuonna 1974. Miltä tilanne näytti Etiopiassa lähetystyötä tehneen Anneli Jokimiehen näkökulmasta ja miksi he päätyivät pysymään Kansanlähetyksestä. Miltä Kansanlähetyksen ja Kylväjän lähentynyt yhteistyö tuntuu tänä päivänä kriisiajat henkilökohtaisesti kokeneesta lähetystyöntekijästä. Entä mitä voimme oppia Jumalan armosta tämän kaiken kautta?

Kärsimys keskellämme

Julkaistu 28.10.2022

Miksi joudumme kokemaan ja näkemään kärsimystä elämämme aikana? Onko osa kokemistamme kärsimyksistä osa Jumalan suunnitelmaa? Keskustelua kärsimyksestä Kansanlähetysopiston Raamattulinjan vastaavan opettajan Jarkko Haapasen kanssa.

Millainen on onnellinen elämä?

Julkaistu 14.10.2022

Kaksi keski-ikää lähestyvää miestä istuu Pyhäselkä järven rannalla pohtimassa sitä, millainen on onnellinen elämä. Mitä aikamme opettaa meille onnellisuudesta ja miten tähän tulisi suhtautua kristittynä? Mikä merkitys ihmisen jumalasuhteella on kysymykselle onnellisuudesta?

Erityislapsen isänä

Julkaistu 30.9.2022

Pohdintaa siitä millaista on olla kehitysvammaisen lapsen isä. Onko oman lapsen sairaus ollut helppo hyväksyä? Millaisia kysymyksiä tämä on nostanut esille? Miten tämä on vaikuttanut perheen elämään? Entä miten kehitysvammaisen lapsen vanhemmuus on vaikuttanut uskonelämään?

Mihin sillanrakentajia tarvitaan

Julkaistu 16.9.2022

Keskustelua yhteyden mahdollisuuksista ja rajoista vaikeitakaan kysymyksiä karttamatta.

Onko kristillinen musiikki alennustilassa? -bonus

Julkaistu 13.9.2022

Keskustelu jatkuu kristillisen musiikin alennustilasta Juhani Tikkasen kanssa tässä ''Pieni ihminen suuressa mukana'' -podcastin bonus jaksossa.

Onko kristillinen musiikki alennustilassa?

Julkaistu 2.9.2022

Keskustelua tämän päivän kristillisen musiikin tilasta. Miksi kristillisen musiikin kenttä on tänä päivänä erilainen kuin 20 vuotta sitten ja mitä siitä tulisi ajatella?

Kun aviopuoliso menehtyy

Julkaistu 19.8.2022

Pohdintaa ajasta ennen ja jälkeen sitä hetkeä kun kuolema erottaa aviopuolisot.

Kutsumuksena evankeliointi

Julkaistu 5.8.2022

Evankelioimistyön näkyjä 1960-luvulta 2020-luvulle. Mitä evankelioiminen tarkoittaa ja miksi evankeliumissa on kyse elämästä ja kuolemasta? Miten tavoittaa tämän päivän ihminen? Keskustelua evankelioinnin teeman äärellä.

Mistä voimat kantaa vastuuta vapaaehtoisena työn ohella?

Julkaistu 22.7.2022

Mistä löytää arjesta aikaa ja voimia seurakunnan vapaaehtoistoiminnalle? Keskustelua aiheesta vakiovieras Mika Järvisen sekä Tanja Eskelisen kanssa.

Liikunnan merkitys kristitylle

Julkaistu 8.7.2022

Paavali vertaa Raamatussa omaa hengellistä elämäänsä hyvään kilpailuun. Toisaalta hän toteaa myös, että ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä. Keskustelua siitä, mitä kristityn tulisi ajatella liikunnasta ja sen merkityksestä itselleen.

Polttopistepuhe - Kansanlähetyspäivät

Julkaistu 2.7.2022

Kuuntela Daniel Nummelan polttopistepuhe Kansanlähetyspäiviltä 2022. Tässä voit kuunnella myös haastattelut jotka kuultiin Radio Deillä.

Minkälaista tukea nuoret kaipaavat

Julkaistu 1.7.2022

Tämä pieni ihminen suuressa mukana äänitettiin liveyleisön edessä 1.7. 2022 Kansanlähetyspäivillä. Mukana keskustelemassa Eevi Seppänen ja Eeli Nieminen.

Kansanlähetys hengellisenä kotina

Julkaistu 1.7.2022

Mitä tarkoittaa hengellinen koti? Miksi sellainen pitäisi olla? Mitkä ovat Kansanlähetyksen erityispiirteitä hengellisenä kotina? Keskustelua ja pohdntaa hengellisistä kodeista, niiden tarpeesta ja merkityksestä.

Minkälaista kristillisyyttä Suomi kaipaa?

Julkaistu 24.6.2022

Miten parantaa kristillisen sanoman uskottavuutta? Miksi kristittyjen oma käytös on käytännössä todiste kristinuskon puolesta tai sitä vastaan. Avointa keskustelua siitä, minkälainen kristillisyys on omiaan lisäämään sanoman perille menoa ja minkälainen ei.

Tästä emme puhu ääneen

Julkaistu 10.6.2022

Mistä aiheista ei ole soveliasta puhua julkisesti? Keskustelua erilaisista ''kielletyistä aiheista'' ja syistä miksi on hyvä muistaa kyseisten keskusteluaiheiden kanssa tiannetaju. Vieraana vakiovieras Mika Järvinen.

Kristittynä vanhempana tässä ajassa

Julkaistu 27.5.2022

Keskustelua siitä, miten kasvattaa lapsia kristillisesti tänä päivänä.

Kristittyjen yhteydestä

Julkaistu 13.5.2022

Avointa keskustelua kristittyjen yhteydestä. Miksi sille on tänään tarvetta enemmän kuin koskaan? Mitä pitäisi ajatella muureista kristittyjen välillä?

Riitely

Julkaistu 29.4.2022

Danielin kanssa ohjelmassa riitelemässä... eikun siis keskustelemassa riitelystä vakiovieras Mika Järvinen.

Töissä Kiinassa

Julkaistu 15.4.2022

Millaista on elää kristittynä ulkomaalaisena Kiinassa. Keskustelua tämän päivän Kiinasta ulkomaalaisen silmin.

Seurakuntayhteistyö

Julkaistu 1.4.2022

Miten lähetysjärjestön jo seurakunnan yhteyksiä hoidetaan? Miksi lähetystyöntekijä tarvitsee useita seurakuntia tuekseen? Keskustelua lähetystyön yhteisestä todellisuudesta 2020-luvulla.

Elokuvakeskustelu: Don´t look up

Julkaistu 18.3.2022

Pohdintaa Don´t look up -elokuvan esille nostamista teemoista ja kysymyksistä. Varoitus, sisältää juonipaljastuksia.

Rakennuksia rakkaudesta ihmisiin

Julkaistu 25.2.2022

Keskustelua siitä, miksi rakennusten, teiden ja muun infrastruktuurin rakentaminen on keskeinen ja välttämätön osa lähetystyötä sekä historiassa että myös tänä päivänä.

Voiko kristittynä luottaa yhteiskunnan tarjoamaan tietoon?

Julkaistu 18.2.2022

Kuinka luotettavaa tietoa koulun historian kirjat antavat kristinuskosta? Mitä vanhempana pitäisi tehdä suhteessa koulukirjoissa oleviin virheiisin? Kuinka vakavia historiallisia virheitä koulukirjoissa esiintyy? Miksi tämä kaikki johtaa siihen, että kristittyjen on yhä tärkeämpää perehtyä uskonsa sisältöön?Danielin vieraana on Veritas Forumin koordinaattori Suomessa sekä Areiopagin entinen päätoimittaja Miikka Niiranen.

Jokainen meistä tekee virheitä

Julkaistu 4.2.2022

Miten suhtautua omiin ja toisten virheisiin? Onko parempi oppia virheistä vai virheiden kautta? Mitä eväitä kristillinen usko tarjoaa virheiden käsittelemiseen?

Saako Suomessa uskoa vapaasti?

Julkaistu 21.1.2022

Keskustelua sananvapaudesta ja sen rajoista. Saako Suomessa puhua vapaasti? Saako toista loukata tahallaan? entä voiko synnistä vielä puhua tänä päivänä? Vieraana Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Santeri Marjokorpi.

Jeesuksen ainutlaatuisuus

Julkaistu 7.1.2022

Onko Jeesus ainutlaatuinen verrattuna muihin uskontoihin? Millä tavalla kristinuskon sanoma eroaa muista uskonnoista? Daniel Nummelan kanssa mukana keskustelemassa Jukka Kääriäinen.

Vuoden läpikatsaus ja joulumuistoja

Julkaistu 24.12.2021

Pieni ihminen suuressa mukana -podcastin ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa käydään läpi kulunutta vuotta ja keskustellaan samalla hieman joulusta. Danielin kanssa keskustelemassa mukana vakiovieras Mika Järvinen.

Inkerin kirkon tarina

Julkaistu 10.12.2021

Mistä ja miten Inkerin kirkon historia muotoutuu? Mikä on Inkerin kirkon alkuhetki? Väläyksiä Inkerin kirkon syntyhistoriasta näihin päiviin saakka.

Kirkkovuoden merkitys?

Julkaistu 26.11.2021

Mitä kirkkovuosi tarkoittaa? Miksi sellainen on käytössä ja mitä se antaa kristityille? Mitä kirkkovuodesta voi oppia ja miten se liittyy Jeesukseen?

How to reach new generation?

Julkaistu 19.11.2021

Tämä jakso on poikkeuksellisesti englannin kielinen. In this episode, Daniel, Mika, and Joel Russu are discussing how to reach new generations of our time?

USS Greyhound

Julkaistu 1.11.2021

Greyhound -elokuvasta keskustelemassa Daniel Nummelan kanssa kulttuurituottaja Joakim Keuru ja radiokoordinaattori Mika Järvinen. Ohjelma sisältää juonipaljastuksia.

Mikä uskossa innostaa?

Julkaistu 29.10.2021

Keskustelua innostumisesta ja innostamisesta. Mikä saa keski-ikäisen miehen innostumaan kristinuskosta? Tarvitseeko kristityn kokea tunteita ollakseen oikea kristitty? Onko oikein kaivata syvempiä hengellisiä kokemuksia?

Mitä vanhurskaus merkitsee minulle?

Julkaistu 15.10.2021

Vanhurskas tarkoittaa Jumalalle kelvollinen. Luterilaisen opetuksen mukaan ihminen voi olla Jumalalle kelvollinen ainoastaan uskon kautta Jeesukseen. Keskustelemassa ja omia löytöjä uskoon ja vanhurskauteen liittyen jakamassa Kansanlähetysopiston rehtori Niilo Räsänen.

Pieni ihminen suuressa mukana -kirja

Julkaistu 1.10.2021

Lähetysjohtajan podcastin 26 jaksossa keskustellaan ''Pieni ihminen suuressa mukana'' -kirjasta, jonka kirjoittamiseen Daniel ja Mari Nummela sai inspiraation ollessaan Japanissa lähetystyössä. Toisena keskustelijana jaksossa mukana podcastin vakiovieras Mika Järvinen.

Kokemuksia lähettilapseudesta

Julkaistu 17.9.2021

Mikä on lähettilapsi? Onko lähettilapsen elämä erilaista kuin muiden lapsien? Mikä on kodin merkitys? Lähettilapset aimi ja Topi pohtivat yhdessä Danielin kanssa lähettilapseuden eri puolia ja omaa kokemustaan ulkomailla asumisesta.

Kristitty ja henkinen treenaaminen?

Julkaistu 3.9.2021

Voiko kristitty meditoida tai harjoittaa henkisyyttä Jumalan edessä? Aiheesta keskustelemassa Sanna Myllärinen.

Laki ja evankeliumi

Julkaistu 20.8.2021

Mitä laki ja evankeliumi tarkoittavat? Mikä on lain ja evankeliumin suhde toisiinsa? Mitä jos laki ja evankeliumi menevät sekaisin? Suoraa puhetta Jumalan vaatimusten ja lahjojen suhteen.

Yhteisön rakentaminen

Julkaistu 6.8.2021

Kekustelua yhteisöllisyydestä. Mikä yhteisöissä sytyttää? Onko yhteisöllä ja seurakunnalla jotain olemuksellista eroa? Miksi yhteisöjä tarvitaan lisää? Keskustelemassa näistä ja monista muista mielenkiintoisista kysymyksistä pastori Timo Pöyhönen.

Tunnelmia Kansanlähetyspäiviltä

Julkaistu 23.7.2021

Tunnelmia heti Kansanlähetyspäivien jälkeen. Vapaata pohdiskelua aiheen äärellä. Kuuntele myös Danielin polttopisteessa-puhe, joka löytyy bonusjaksona.

Missä menee maallisen ja hengellisen rajapinta?

Julkaistu 9.7.2021

Onko kristillisessä työssä maalliset ja arkiset asiat läsnä? Onko hengellisessä työssä työskenteleminen merkittävämpää, kuin maallisessa päivätyössä?

Polttopisteessä -puhe (Kansanlähetyspäivät 2021)

Julkaistu 6.7.2021

Tässä bonusjaksossa Daniel Nummelan polttopiste -puhe Kansanlähetyspäiviltä 2021. Puheen alussa kuulet hänen tunnelmia ennen varsinaista puhetta, ja lopussa vielä hänen kanssaan käytyä jälkipuintia. Haastattelut aikaisemmin julkaistu ainoastaan radion livelähetyksessä.

Evankeliumi kaikille

Julkaistu 2.7.2021

Mikä on evankeliumi? Miksi se tulee viedä kaikille? Pohdintaa ja puhetta Jeesuksen antaman lähetyskäskyn ympärillä.

Kesäjuhlien merkitys Suomalaisille kristityille

Julkaistu 25.6.2021

Keskustelua suomalaisista hengellisistä kesäjuhlista. Mikä niissä innostaa? Miksi kesäjuhlille kannattaa osallistua? Mikä yhdistää eri toimijoiden kesäjuhlia?

Mistä inspiraatio työhön?

Julkaistu 11.6.2021

Saanko olla innostunut työstäni? Entä kun into vie focuksen?

Uskoon pystymetsästä

Julkaistu 28.5.2021

Keskustelua uskosta ja uskoon tulemisesta. Onko uskoon tuleminen mystistä ja ihmeellistä vai tavallista ja arkista? Mitä usko ihmiselle antaa?

Miksi Kristus meni pois?

Julkaistu 14.5.2021

Miksi Jeesus ei jäänyt pysyvästi elämään maan päällä opetuslasten kanssa? Eikö Jeesus olisi voinut perustaa uuden paratiisin ajanlaskumme alun Jerusalemiin? Keskustelua Jeesuksen kuoleman, ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen merkityksestä ja seurauksista.

Onko uskovan elämä tylsää?

Julkaistu 30.4.2021

Onko uskovan elämä tylsää? Sopiiko huumori kristityn elämään? Joutuuko kristitty luopumaan elämän nautinnoista vai onko hänen elämässään iloja yhtä lailla kuin muillakin?

Mitä ehtoollisella tapahtuu?

Julkaistu 16.4.2021

Mitä ehtoollisella tapahtuu? Miksi kristityt nauttivat jumalanpalveluksessa tilkan viiniä ja palan leipää. Mitä ehtoolliselle tullessa pitäisi ajatella ja kuinka usein ehtoollisella tulisi käydä?

Jeesus kuoli, Jeesus elää

Julkaistu 2.4.2021

Miksi Jeesuksen täytyi kuolla ristillä? Miten Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus liittyvät toisiinsa? Pohdintaa kristinuskon ydinsanoman äärellä.

Olenko minä kansanlähetysläinen?

Julkaistu 19.3.2021

Mitä tarkoittaa olla kansanlähetysläinen? Aiheesta Daniel Nummelan kanssa keskustelemassa vakiovieras Mika Järvinen.

Pohjakin on nähty

Julkaistu 5.3.2021

Danielin kanssa keskustelemassa Lauri Kiviranta. Jakson aiheena on masennus ja loppuunpalaminen.

Mihin tarvitaan uskonratkaisu?

Julkaistu 19.2.2021

Mikä merkitys on henkilökohtaisella uskonratkaisulla ja parannuksenteolla? Tarvitaanko elämään U-käännös? Aiheesta keskustelemassa Liisi Jokiranta.

Ystävä pomona

Julkaistu 5.2.2021

Mitä tapahtuu kun ystävästä tulee pomo? Säilyykö ystävyys? Voiko ystäväolla edes pomo? Lähetysjohtaja Daniel Nummelan vieraana asistakeskustelemassa hänen ystävänsä.

Kun lähetys toi Suomeen

Julkaistu 22.1.2021

Daniel Nummelan vieraan on henkilö, joka tuli Bulgariasta Suomeen opiskelemaan Raamattu Kansanlähetysopistolle. Ja nyt hän on taas Bulgariassa. Mutta miksi.

Elokuvakeskustelu: Silence

Julkaistu 15.1.2021

Daniel Nummela keskustelee vakiovieras Mika Järvisen kanssa Martin Scorsesen ohjaamasta Japanin kristittyjen vainoista kertovasta elokuvasta.

Kristittynä ajassamme

Julkaistu 15.1.2021

Daniel Nummelan vieraana Kankaanpään seurakunnan lähetyssihteeri Tuomo Talja.

Nykypäivän ihmeet

Julkaistu 15.1.2021

Tapahtuuko ihmeitä nykyäänkin. Voiko ihminen ihmeparantua? Daniel Nummelan kanssa keskustelemassa vuoden 2020 joulukuussa taivaskutsun saanut raamattuopettaja ja teologi Pirkko Valkama.

Perheen isä – Jumalan mies?

Julkaistu 15.1.2021

Danielin kanssa keskustelemassa Kansanlähetysopiston apologialinjan linjavastaava Vesa Ollilainen.

Vuosi raamattukurssilla

Julkaistu 15.1.2021

Danielin kanssa keskustelemassa Kansanlähetysopistolla opiskeleva Tamara. Kuulemme kuinka hän on löytänyt uskon ja minkälaista opiskelu raamattukoulussa on ollut.

Mikä on Pieni ihminen suuressa mukana -podcast

Julkaistu 13.1.2021

Tässä jaksossa lähetysjohtaja Daniel Nummela keskustelee vakiovieraan kanssa mitä on on tulossa.

Takaisin podcastien listaan