Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kasvumatka

Haluatko rohkeaa kasvua? Tarvitsetko siihen selkeitä näkemyksiä, kokemuksesta kumpuavia neuvoja, kannustusta ja inspiraatiota? Kasvumatka on Talent Vectian podcast kaikille kasvuhalukkaille. Podcastin jokaisessa jaksossa keskustellaan Talent Vectian kasvun tekijän ja kiinnostavan vieraan kanssa merkityksellisestä ja rohkeasta kasvusta. Saat matkaevääksesi aina kolme konkreettista kasvun teesiä ja kuulet myös vieraan oman, henkilökohtaisesta kokemuksesta opitun teesin. Kasvumatka-podcast tietää, mistä puhuu, mutta tekee sen rennosti ja hyväntuulisesti. Se on sopivasti työmatkan mittainen alle puolituntinen helposti lähestyttävää täyttä asiaa.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.7.2018.

Miten organisaatiot selvittävät työn murroksen haasteet?

Julkaistu 21.10.2019

Kasvumatka-podcastin kuudennessa jaksossa puhutaan työn tulevaisuudesta Demos Helsingin Johannes Koposen ja Talent Vectian Sanna-Ketonen Oksin kanssa. Keskustelua vetää Kati Järvi. Mitä yritykset voivat saavuttaa pitkän aikavälin ennakoinnilla? Podcastissa esitetään kolme teesiä työn tulevaisuudesta ja pohditaan, kuinka niin organisaatiot kuin yksilötkin voisivat parhaiten navigoida työn murroksen keskellä. Juuri nyt on käynnissä samanaikaisesti poikkeuksellisen monia suuria muutoksia. Ilmastokriisi, muutokset globaaleissa valtasuhteissa, väestörakenne sekä kiihtyvä uusien teknologioiden käyttöönotto. Muutokset ovat yhä dynaamisempia, mikä tekee ennakoinnista yhä vaikeampaa.

Miten yhdessäohjautuvuudessa onnistutaan?

Julkaistu 8.10.2019

Kasvumatka-podcastissa puretaan kolme teesiä yhdessäohjautuvuudesta ja kuullaan myös vieraan omiin kokemuksiin pohjautuva teesi. Yhdessäohjautuvuus vaatii tiimin jäseniltä parempaa itsensä johtamista. Psykologisen turvallisuuden merkitys korostuu, kun johtamisen hierarkioita puretaan: tiimin jäsenten täytyy saada olla omia itsejään ja kokeilla vapaasti. Tärkeää on muistaa, että vaikka johtajia on vähemmän, johtamista ja johtajuutta tarvitaan yhä. Näistä aiheista ovat keskustelemassa Elisan Piia Säylä ja Talent Vectian Hanna Rainio.

Millaista osaamista vaatii tulevaisuuden työ?

Julkaistu 13.6.2019

Millaista on tulevaisuuden työ, mitä se meiltä vaatii ja miten omaa osaamista kannattaa kehittää? Miten ihmisten omien arvojen muutos vaikuttaa työn muutokseen, ja tuleeko meistä kaikista tulevaisuudessa vähintäänkin itsemme johtajia? Talent Vectian Kasvumatka on podcast kaikille kasvuhalukkaille. Nyt pohditaan tulevaisuuden työtä ja osaamisia. Jaksossa puretaan taas kolme teesiä merkityksellisestä ja rohkeasta kasvusta ja kuullaan myös vieraan omista kokemuksista opittu teesi. Vieraana jaksossa ovat ABB:n Head of Integrated Talent Samuli Kivilehto ja Talent Vectian kasvuntekijä Saara Karhula.

Miten itse- ja yhdessäohjautuvuutta johdetaan?

Julkaistu 5.3.2019

Itseohjautuvuus on ollut pitkään vain pienten, tiettyjen toimialojen yritysten juttu, mutta nyt myös isommat yritykset kokeilevat ketterämpiä tapoja toimia. Itseohjautuvuus ei kuitenkaan tarkoita johtamisesta luopumista, vaan se vaatii aina rinnalleen johtajuutta. Mutta millaista sen pitäisi olla? Miten rakennetaan johtamismalli, joka tukee ketteryyttä ja onnistumista? Entä miten yrityksen arvoilla voi tukea ihmisten itse- ja yhdessäohjautuvuutta?  Vieraina jaksossa ovat Talent Vectian kasvuntekijä Sini Lindholm ja Berggrenin kulttuuri- ja henkilöstöjohtaja Kati Sasse. Kasvumatka-podcastissa puretaan taas kolme teesiä merkityksellisestä ja rohkeasta kasvusta ja kuullaan myös vieraan omista kokemuksista opittu teesi.

Kasvun moninkertaistaminen pakottaa johdon muuttumaan

Julkaistu 4.7.2018

Kasvun moninkertaistaminen vaatii johdolta uutta roolia, mutta millaista? Miten johto rohkaisee kaasun painamisessa? Onko johdon tehtävä rakentaa kasvua itse – vai palvella kasvun monikertaistajia? Kasvumatka-podcastin kakkosjakso kysyy, miten johto voi rakentaa kasvuasennetta ja ruokkia rohkeutta ja uskoa moninkertaiseen kasvuun. Vieraina ovat kasvun tekijä Sini Takatalo Talent Vectialta ja henkilöstöjohtaja Taru Salo Destialta. Kasvumatka-podcastissa puretaan taas kolme teesiä merkityksellisestä ja rohkeasta kasvusta ja kuullaan myös vieraan omista kokemuksista opittu teesi. Podcastin juontaa Talent Vectian Kati Järvi.

Miten tehdään kasvua, jolla on merkitystä?

Julkaistu 2.7.2018

Kasvumatka on Talent Vectian podcast rohkeasta kasvusta. Se tarjoaa oivalluksia ja käytännön työvälineitä kaikille kasvuhalukkaille. Kasvumatka-podcastin ensimmäinen jakso kysyy, miten tehdään kasvua, jolla on merkitystä omistajille, asiakkaille, henkilöstölle ja yhteiskunnalle. Podcastin vieraana ovat kasvun tekijä Jarkko Pallasaho Talent Vectialta ja pääjohtaja Pekka Soini Business Finlandilta. He kertovat, miten haet kasvu-uralle suuntaa yrityksen tai toimijan omasta missiosta – ja miten onnistut rohkeissa lupauksissa. Kasvumatka-podcastissa puretaan kolme teesiä merkityksellisestä ja rohkeasta kasvusta ja kuullaan myös vieraan oma, henkilökohtaisesta kokemuksesta opittu teesi. Podcastin juontaa Talent Vectian Kati Järvi.

Takaisin podcastien listaan