Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Mieletöntä, Anja Snellman!
Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Kirjailija, ratkaisukeskeinen terapeutti Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen.
Jaksot
Yhteensä 39 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.10.2019.
Miksi meillä on väärä mielikuva hypnoosista?
Hypnoosiin liittyy paljon mystiikkaa ja mielikuvia, joita niin elokuvat, kirjat kuin hypnoosiesityksetkin ovat olleet luomassa. Hypnoosissa on oikeastaan kyse ihmisen omasta kyvystä päästä hyvin syvään, jopa unenomaiseen rentoutumisen tilaan, kertoo Työelämäprofessori ja ylilääkäri Hannu Lauerma. Mutta millaisia eettisiä kysymyksiä hypnoosiin liittyy?
Millainen on planetaarinen elämäntapa?
Mitä huonommin voimme, sitä enemmän kuormitamme luontoa ja toisaalta huonosti voiva luonto ja ympäristö kuormittaa ihmisen terveyttä. Neurologian erikoislääkäri ja planetaarisen terveyden lääkäri Hanna Haverin mukaan nykyaikaisessa lääketieteessä ihmiset elävät kuplassa, jossa ei kunnolla ymmärretä yhteyttä luonnon ja ihmisen terveyden välillä. Planetaarinen elämäntapa pyrkii korjaamaan ihmisen luontosuhdetta ja samalla parantamaan ihmisen terveyttä.
Milloin mustasukkaisuudesta tulee vaarallista?
Mustasukkaisuus on intensiivinen tunne, joka tuo ihmisen synkempiä puolia esiin, sanoo psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Katja Myllyviita. Mustasukkaisuus on uhan tunnetta ja pelko siitä, että olisi menettämässä tärkeän ihmissuhteensa. Kuinka tunnistetaan itsestä se, milloin mustasukkaisuus on normaalia ja milloin vaarallista tai kontroloivaa ympärillä oleville ihmisille? Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Kuinka urheilijaa valmennetaan psyykkisesti?
Urheilusuoritukset saattavat olla hyvinkin vaativia ja paineisia. Siksi urheilijat tarvitsevat hyvän kunnon ja lihasten lisäksi myös psykologista joustavuutta. Nykyaikaisessa valmennuksessa tulisi huomioida ihminen kokonaisuutena, eikä tarkastella häntä vain urheilijuuden kautta, sanoo psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Arto Pietikäinen ja urheilupsykologi Riikka Pasanen. Hyvinvoinnin tulisi tulla kaikissa tapauksissa ennen suoriutumista. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Pitäisikö vanhuuden sijaan alkaa puhua myöhäiskeski-iästä?
Meillä on harhaluulo siitä että kun elämä pitenee, niin vanhuus pitenee. Vanhuus on oikeastaan noin 10 vuotta ennen kuolemaa oleva aika, viimeinen elämänvaihe, sanoo Gerontologian ja kansanterveyden professori Taina Rantanen. Eläkkeelle jäämisen ja vanhuuden välissä on parhaimmillaan 10-15 hyvää vuotta, jonka aikana ihminen on edelleen aktiivininen toimija ja ajattelija, joka haluaa kuulua yhteiskuntaan. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Miksi haluamme viestittää terveydentilastamme muille?
Kaikki pyrkivät kohti hyvinvointia ja pois kivusta. Pyrkimykseen liittyy kuitenkin myös halua viestittää omaa terveyttä muille, sanoo terveyssosiologian professori Piia Jallinoja. Terveydellä osoitetaan arvoja, sitä että olemme tehokkaita, hoikkia, hyviä ja ajassa mukana pysyviä kunnon ihmisiä ja kansalaisia. Vääristävätkö sosiaalisen median ”fitnessgurut" ja trendit käsitystä terveydestä? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Kuinka yhdenvertaisuutta edistetään terveydenhuollossa?
Jokaisella on oikeus terveyteen ja siksi kulttuurinen ja ihmisten moninaisuus on otettava huomioon terveydenhuollon palveluita suunniteltaessa, sanoo psykologian dosentti ja THL:n tutkimuspäällikkö Anu Castaneda. Ihmisen kokemus nähdyksi tulemisesta vaikuttaa hänen terveyteensä ja siksi tulisikin huolehtia, että vähemmistöt huomioidaan terveydenhuollossa ja ihan ruohonjuuritasolla. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Kuinka pienillä teoilla päästään kohti suuria elämänmuutoksia?
Yleensä ajatellaan terveellisten elintapojen tarkoittavan sitä, että pitää lopettaa tai luopua jostain mitä tekee. Se tekee muutoksen ajatuksesta ikävän ja vaikean, sanoo kansanterveystieteen professori ja käyttäytymistieteilijä Pilvikki Absetz. Tottumukset, automaatiot, ympäristön tuki ja jopa addiktiot tukevat meissä valmiina olevia käyttäytymismalleja. Mutta mitä on ympäristön valinta-arkkitehtuuri ja miten se vaikuttaa meihin? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Miten paljon voin vaikuttaa terveyteeni?
Terveys on käsitteenä paljon laajempi kuin luulisi, eikä se ole ainoastaan meistä itsestämme kiinni. Terveyteen vaikuttavat laajalti fyysiset, psyykkiset, yhteiskunnalliset ja sosiaaliset asiat, eikä niiden täydellistä balanssia ole olemassakaan. Kaikilla ei ole samoja lähtökohtia terveyteen, sanoo terveydenhuollon professori Kristiina Patja. Jääkö ihminen näkemättä terveysjärjestelmän pyörteissä? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Joustava perfektionismi tietotyöläisen työvälineenä
Tietotyö ja etätyö ovat tehneet työskentelystä toisaalta helpompaa ja toisaalta ne pitävät sisällään omia haasteitaan. Julkisessa keskustelussa keskitytään usein uupumiseen ja sen kautta armollisuuteen itseään kohtaan, mutta psykologi Sanna Aulankosken mukaan työelämään liitettyvät termit, kuten tehokkuus ja perfektionismi eivät ole lähtökohtaisesti ristiriidassa työssä jaksamisen kanssa. Joustava perfektionismi ja tehokas työskentely päinvastoin auttavat jaksamaan ja tekemään työstä mielekästä. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtö-oletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Tietotyön taidot-kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Peliriippuvuus aiheuttaa kärsimystä ja silti siihen voi olla vaikeaa hakea apua
Peliriippuvuuden takia hoitoon hakeutuu hälyttävän harva siitä kärsivä. THL:n erikoistutkija ja psykologi Sari Castrénin mukaan ongelma koetaan hävettäväksi, sitä ei uskalleta kohdata tai asiaksi joka täytyy salata muilta. Peliriippuvuus saatetaan huomata nousevan esiin jonkin muun asian, kuten vaikka masennuksen hoidon yhteydessä. Peliriippuvuus ei useinkaan näy ihmisestä päällepäin. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Kliininen neuropsykiatria -kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Pidetäänkö opiskelijoista riittävästi huolta?
Opiskelijoiden henkinen hyvinvointi on ollut paljon mediassa esillä, mutta myös fyysiseen terveyteen tulisi keskittyä riittävässä määrin. Lääketieteen tohtorin ja terveyden edistämisen dosentin Kristina Kuntun mukaan opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä ei luoda terveydenhuollon hoitohuoneissa. Siihen tarvitaan oppilaitokset, opiskelijayhteisöt ja useat muut toimijat, joilla on vaikutus opiskelijoiden hyvinvointiin. Hakevatko ja saavatko nuoret herkemmin apua ongelmiinsa kuin aiemmin? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Kliininen neuropsykiatria -kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Kuinka rakennetaan vahva motivaatio?
Tahdonvoima ja motivaatio ovat aaltoliikettä, jossa toisten ihmisten motivaatio liikkuu tiuhemmassa tahdissa ja toisten suuremmissa kaarissa. Aina ei myöskään riitä, että on motivoitunut ja haluaisi tehdä tai saavuttaa jonkin asian. Sen lisäksi pitää omata toimeenpanotaitoja, eli osata kääriä hihat ja laittaa itsensä toimimaan, sanoo työterveyteen erikoistunut psykologi ja hypnoterapeutti Jouni Luukkala. Millaisia motivaatiopuheita pitää pitää itselleen, että saavuttaa tavoitteensa? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraidensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Luja tahtotila – Mikä meitä motivoi?-kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Ovatko mieli ja aivot erottamattomat?
Yhteiskunnassa on kova tarve korostaa sitä että olemme aina järkeviä ja loogisia. Aivot kuitenkin tekevät usein ratkaisuja niin ettemme päätä niitä, sanoo neurologian ja psykiatrian erikoislääkäri Risto Vataja. Kliininen neuropsykiatria tutkailee esimerkiksi toiminnallisia oireita, eli tilanteita, joissa ei löydy järjen mukaista selitystä oireille. Ihminen on voinut kokea työpaikkakiusaamista ja menettää sen jälkeen kävelykykynsä, eikä sille löydetä selitystä. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Kliininen neuropsykiatria -kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Psykopaatti nauttii toisten kärsimyksestä
Olemmeko haluttomia näkemään tunnekylmyyttä lapsissa ja nuorissa? Näemme lapset usein ruusunpunaisten lasien läpi, jolloin emme vältämättä halua uskoa että heissä voisi olla psykopatian piirteitä, sanoo lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen. Psykopatiasta puhuttaessa mieleen tulevat usein sarjamurhaajat ja rikolliset, mutta normiväestöstä löytyy myös psykopatian piirteitä ihmisistä, joista osa aiheuttaa kärsimystä ympäristöönsä ja osa ei. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Psykopatian monet kasvot -kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Kuinka harjoitetaan hyvää itsetuntoa?
Millaisia tarinoita mielemme kertoo meille itsestämme, ja kertooko se jotain meitä ympäröivistä ihmisistä? Anjan vieraana on psykologi Arto Pietikäinen, jonka kirjan kulmakivenä on ollut antaa konkreettisia työkaluja itsetunnon hyvinvoinnin kehittämiseen. Omia ajatuksia ei voi pakottaa paremmaksi, mutta psykologista joustavuutta harjoittamalla tarinat itsestämme voi viedä hiljalleen suuntaan jossa voimme paremmin. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Joustava mieli ja hyvän itsetunnon ABC -kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Uskalletaanko naisen seksuaalisuudesta puhua avoimesti?
Onko olemassa normaalia seksuaalista viettiä ja miten sooloseksiin pitäisi suhtautua? Anja Snellmanin vieraana on tällä kertaa gynekologi ja kliininen seksologi Leena Väisälä, joka avaa podcastissa naisen seksuaalikäyttäytymiseen liittyviä ongelmia ja ennakkoluuloja. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Seksuaalilääketiede-kirja on ostettavissa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen Kustannus Oy Duodecimin yleisistä tietokirjoista.
Pakkoajatuksista pääsee eroon vain kohtaamalla ne
Pakko-oireilla on monta ilmenemisen tapaa. Toiset painivat vasten tahtoa mieleen tulevien ajatusten kanssa, jotka haittaavat elämää. Toisten arkea voivat haitata rituaalinomaisesti toistettavat tavat. Pakko-oireista kärsiviä hoitava psykologi ja psykoterapeutti Riitta Suvanto-Witikka kertoo, että oireista voi selvitä kohtaamalla ne. Apua on saatavilla ja toivoa löytyy. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Miten itsetuntemus auttaa työelämässä?
Usein työelämän haasteisiin vastataan puremalla hammasta, muuttamatta mitään. Seurauksena voi olla loppuunpalaminen tai masennus. Apua työelämän haasteisiin voi löytyä itsetuntemuksesta. Modernin työelämän haasteista ja omien rajojen tuntemisesta Anja Snellmanin vieraana puhuu psykologian tohtori ja työterveyspsykologi Marjo Pennonen. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Anja Snellmanin ja hänen vieraidensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selviää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Podcastin vieraan teoksen voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen käsiteltävistä kirjoista.
Millaisia tunteita on riippuvuuden takana?
Päihdetyön ammattilainen ja A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki kaipaa muutosta siihen, miten Suomessa suhtaudutaan päihdeongelmiin ja riippuvuuksiin. Miten päihteistä pitäisi keskustella ja miten riippuvuuksiin pitäisi suhtautua? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Anja Snellmanin ja hänen vieraidensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selviää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Podcastin vieraan teoksen voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen käsiteltävistä kirjoista.
Miten nuori mieli selviää koronasta?
Nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola ymmärtää nuoria, jotka kokoontuvat viettämään aikaansa ostoskeskuksiin ja juna-asemille. Aikuistuva nuori tarvitsee ystäviä itsenäistyäkseen, ja nyt korona on hankaloittanut tärkeää kehitysvaihetta nuorten elämässä. Anja Snellman keskustelee Kosolan kanssa muun muassa siitä, millaisia vaikutuksia koronalla voi olla nuorten kehitykseen. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraidensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selviää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Podcastin vieraan teoksen voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen käsiteltävistä kirjoista.
Millaisen jäljen korona jättää mielenterveyteen?
Mielenterveyden professori Anna Keski-Rahkonen vertaa korona-aikaa supistuksiin, välillä kurjuus ottaa kovemman otteen ihmismielestä ja välillä helpottaa. Miten suomalaiset käsittelevät koronaa ja miten ahdistus vaikuttaa suomalaisten kansanterveyteen? Anja Snellmanin vieraana koronan vaikutuksia mielenterveyteen avaa Anna Keski-Rahkonen, joka on tutkinut muun muassa nuorten ja nuorten aikuisten fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraidensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selviää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Podcastin kuulijat saavat Duodecimin verkkokaupasta alennusta aiheen kirjoista.
Hyvä uni puhdistaa aivot – Mistä tietää omaavansa riittävät unentaidot?
Milloin unettomuuteen olisi hyvä hakea hoitoa? Nykyajan korostuneen stressaavassa ja älylaitekeskeisessä maailmassa olisi hyvä pysähtyä ja varmistaa, ettei ainakaan itse aiheuta itselleen univaikeuksia. Anja Snellmanin vieraana podcastissa on sairaanhoitaja ja uniterapeutti Anna-Mari Aronen. Hän kertoo lääkkeettömästä unenhoidosta, sekä siitä että nukkumiseen kuuluu myös huonosti nukutut yöt. Millaista oikeastaan on normaali uni? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Kuinka vaikeiden tunteiden kanssa opitaan elämään?
Miksi tunteiden tasapaino voi olla haastavaa saavuttaa? Milloin kannattaa hakea apua omiin tunnesäätelyn ongelmiin? Anja Snellmanin vieraana podcastissa on psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Miikka Häkkinen. Hän kertoo mm. Kuinka tunnesäätelyvaikeuksista kärsiminen voi tarkoittaa ihmiselle sitä, että hän on täysin tunteiden riepoteltavissa tai vaihtoehtoisesti pyrkii pääsemään eroon kaikista tunteistaan. Millaisia työkaluja tunteiden työkalupakkiin kuuluu? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Voiko epävakaasta persoonallisuudesta parantua?
Miten eletään epävakaan persoonallisuuden kanssa? Anja Snellmanin vieraana podcastissa on tällä kertaa psykoterapeutti ja psykiatri Maaria Koivisto, joka kertoo epävakaan persoonallisuuden eri ilmenemismuodoista ja mm. siitä millaiset lapsuusajan traumat voivat johtaa häiriön syntymiseen. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Millaista on työskennellä kuoleman parissa?
Mikä saa lääkärin valitsemaan työskentelyn kuoleman parissa? Millaista keskustelua saattohoidosta tulisi käydä? Vieraana podcastissa on lääkäri Juha Hänninen, joka kertoo työstään saattohoidon ja palliatiivisen hoidon parissa – Hän on edistänyt Suomessa ihmisten kärsimyksen vähenemistä saattohoidossa koulutuksen ja tiedon lisäämisen myötä ja toiminut äänenä kuoleville. Onko kuolemaa ymmärretty ennen paremmin kuin nykyään, vaikka sitä kohdataankin fiktiivisissä ympäristöissä parhaimmillaan joka päivä? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Miksi häpeä tuntuu niin pahalta?
Miksi häpeä on niin perustavanlaatuinen tunne? Entä mitä ovat häpeän sukuiset tunteet? Anja Snellmanin vieraana podcastissa on tällä kertaa kouluttaja, psykoterapeutti ja tietokirjailija Katja Myllyviita, joka selvittää häpeän taustoja ja sitä kuinka sanoitamme häpeää itsellemme ja muille. Miten häpeä näyttäytyy suomalaisessa kulttuurissa? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Miten resilienssi näyttäytyy arjessamme?
Miksi vahva resilienssi on tärkeää hyvän elämän kannalta? Entä miten resilienssi näkyy esimerkiksi kulttuurissamme? Anja Snellmanin vieraana podcastissa on tällä kertaa sosiaalipsykologi ja vaativan erityistason psykoterapeutti Krisse Lipponen, joka kertoo mm. ettei resilienssi tarkoita sitä, että vastoinkäymiset kohdataan hymyssä suin ja ollaan kuin mitään ei olisi sattunutkaan. Tärkeää on nähdä, että huonojen kokemusten jälkeen on elämässä jotain muutakin, eivätkä ikävät asiat määrittele meitä. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Ehtivätkö lääkärit oikeasti kohtaamaan potilaat?
Potilaana kaipaamme lääkäreiltä neuvojen lisäksi myös ymmärrystä ja empatiaa. Tulisiko lääkärin ymmärtää paremmin kehon ja mielen yhteyttä tunnistaessaan sairauksia? Anja Snellmanin vieraana podcastissa on tänään syöpätautien erikoislääkäri ja ylemmän erityistason yksilöpsykoterapeutti Päivi Hietanen, jonka kanssa keskustellaan lääkärin ja potilaan vuorovaikutuksesta. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Onko meillä enää aikaa surra?
Koemme surua monta kertaa elämässämme, mutta silti surusta puhutaan vähän. Moni jää surussaan yksin, ja surua saatetaan hoputtaa ja jopa mitätöidä. Eikö meillä ole enää aikaa surra, ja mikä surun ja surevan kohtaamisessa pelottaa? Tässä Mieletöntä, Anja Snellman -podcastin jaksossa puhutaan surun kulttuurista. Vieraana on dosentti Tuuli Lahti, joka on kirjoittanut kirjan Suru. Hän kertoo, miten voimme tukea toisiamme surun keskellä. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Pääseekö syömishäiriöstä koskaan eroon?
Anja Snellmanin vieraana podcastissa on tänään Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier, jonka kanssa keskustellaan syömishäiriöstä. Miltä tuntuu kun läheisellä on syömishäiriö? Kuka siihen sairastuu ja mitä tunteita eri syömishäiriöiden taustalla on? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Jari Sinkkonen, miten turvattoman lapsuuden jäljet voi korjata?
Anja Snellmanin vieraana podcastissa on tänään lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen, jonka kanssa keskustellaan kiintymyssuhteista elämänkaaressa. Miten laajasti turvattoman lapsuuden jäljet ja pitkäaikainen kaltoinkohtelu vaikuttavat koko aikuisuuteen? Entä voiko vanhempi huolehtia lapsistaan liikaa? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Korona-ekstra: Kuinka käsitellä koronan aiheuttamaa epävarmuutta ja pelkoa?
Millaisia tunteita koronan kaltainen globaali kriisi aiheuttaa, ja miten niitä tulisi käsitellä? Mitkä ovat karanteenin ja sosiaalisen eristäytymisen psykologiset vaikutukset? Millainen ihminen selviää henkisesti kriisistä parhaiten, mistä luotettavaa etäapua voi hakea, ja miten voimme auttaa muita? Mieletöntä, Anja Snellman -podcastin erikoisjaksossa käsitellään koronaa. Anjan vieraana on psykologi, psykoterapetti Jan-Henry Stenberg, joka on kirjoittanut tietokirjoja muun muassa murehtimisesta. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Onko koskaan liian myöhäistä saada hyvä seksielämä?
Mistä omat fantasiat kertovat ja miksi niitä kannattaisi kuunnella? Voiko itselleen ajatella loistavan seksielämän? Tässä jaksossa Anja Snellmanin vieraana on tutkimusprofessori Osmo Kontula, joka tietää kaiken suomalaisesta seksistä. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Onko pakko olla onnellinen, jotta elämä on hyvää?
Käyvätkö onnelliset ihmiset terapiassa? Miksi kaikki muut tuntuvat onnellisemmilta ja onnekkaimmilta? Millaisia onnen taitoja ihmiset tarvitsevat, ja millaisissa tilanteissa auttaisi näkökulman vaihdos? Onnellisuudesta puhuu tässä podcastin jaksossa lastenpsykiatri, terapeutti Antti S. Mattila, joka on kirjoittanut Kustannus Oy Duodecimin julkaiseman Onnen taidot -kirjan. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Vieraan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Mihin tarvitaan joustavaa mieltä?
Käyttäytymisterapeutti Arto Pietikäinen keskustelee Anja Snellmanin kanssa joustavasta mielestä. Miten psykologista joustavuutta voi soveltaa ja kehittää vaikeiden ajatusten kanssa painiskellessa? Millaisia työkaluja tarjoaa Pietikäisen käyttämä hyväksymis- ja omistautumisterapia? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Arto Pietikäisen teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Elämmekö murehtimisen kulta-aikaa?
Mitä murehdit eniten ja mitä viimeksi? Miksi me tunnumme murehtivan asioita enemmän kuin koskaan, vaikka kaikki on hyvin? Vieraana Mieletöntä, Anja Snellman! -podcastissa on psykologi ja tietokirjailija Jan-Henry Stenberg, joka kertoo, milloin jatkuva vatvominen alkaa haitata elämää ja miten patologiseksi muuttuneesta murehtimisesta voi päästä eroon. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Jan-Henry Stenbergin teoksia ja HUS Mielenterveystalon nettiterapioihin perustuvia itsehoito-oppaita voit ostaa Kustannus Oy Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Miksi työ saa meidät uupumaan?
Uupuuko uupunut aika uudelleen? Miksi elämme aikaa, jossa on kaksikymppiset väsyvät työelämään ensimmäisen kerran? Anja Snellmanin vieraana on psykologi, psykoterapeutti Sanna Aulankoski, joka on kirjoittanut työuupumuksesta. Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Sanna Aulankosken teoksia voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.
Olemmeko hukassa tunteidemme kanssa?
Mieletöntä, Anja Snellman! -podcastin ensimmäisen jakson vieraana on tietokirjailija, psykologi ja psykoterapeutti Katja Myllyviita. Mistä viiltelyssä on oikeasti kysymys ja miksi ihmeessä pitäisi aina haluta seksiä? Mieletöntä, Anja Snellman! on asiaa, tarinoita ja tunteita poreileva podcast. Snellmanin ja hänen vieraittensa kohtaamisissa setvitään, omakohtaisia kokemuksia pelkäämättä, miksi joku uupuu kerta toisensa jälkeen ja toinen selvää aina yhtä onnellisena kuopista takaisin tasaiselle. Podcastin lähtöoletuksena on: elämä on kummallista ja ihmismieli ihmeellinen. Katja Myllyviidan teokset voit ostaa Duodecimin verkkokaupasta. Podcastin kuulijat saavat alennuksen jaksoissa käsiteltävistä kirjoista.