Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Radio Tapiola

Pitkän linja toimittaja ja tuottaja Sakari Heiskanen heittäytyy tekemään sitä mitä itse haluaisi kuulla. Mielenkiintoisia ihmisiä, historiaa nykypäivänä, vähän Tapiolaa ja enemmän Espoota.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 28.8.2020.

Tulitikkutyttö: Eija Ahvo tapasi kaksi Miettistä

Julkaistu 17.3.2021

Levyllä on mukana sävelinä, sanoittajina, soittajina monia tuttuja nimiä, mutta myös tuntemattomampia. Heistä Minna Miettinen julkaisee levyllä kypsiä lauluja, ensijulkaisunaan.

Antti Huttusen Retkipaikan päämaja on Haltia

Julkaistu 28.2.2021

Retkipaikka.fi on kymmenessä vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä retkeilypalveluista. Wine in the Woods taas on hauska konspeti, jossa pääsee maistelemaan viinejä metsään. Näiden kahden takana on Antti Huttunen, joka on viime kesäkuusta lähtien pyörittänyt Suomen luontokeskus Haltiaa Nuuksiossa. Halusin tietää, mitä korona teki retkeilylle, mutta myös lisää luontevasta luontoyrittäjyydestä.

Fat Lizard – Otaniemen oluenpanijat

Julkaistu 24.9.2020

On helppo ajatella, että oluesta pitävä alkaisi harrastaa sen tekemistä, mutta mitä vaatii, että oluenpanemisesta tulee bisnes? Ainakin se vaatii valtavan määrän tarkkaa tietoa ja taitoa. Nyt maistetaan Glims-olutta, joka on ainutlaatuisesta espoolaisesta humalalajikkeesta tehty wet hop -olut?

Jorma Kajaste ja pieni antikvariaatti Tapiolassa.

Julkaistu 18.9.2020

Tässä jaksossa tavataan Tessin labyrinttimaisessa alakerrassa antikvariaatin pitäjä Jorma Kajaste ja otetaan osaa Tapiolasta käytävään keskusteluun.

Träskända – tsaarin vessa ja hyväntekijän kultaiset aterimet

Julkaistu 12.9.2020

Aurora Karamzin, Diakonissalaitoksen perustaja, oli rikkaan suvun tytär, joka päätyi vielä rikkaampiin naimisiin ja tsaarin hoviin Pietarissa. Auroran koti Pietarissa oli yksi loisteliaimpia ja Träskändan kartano oli hänen kesämökkinsä. Kun Aleksanteri II tuli Träskändaan, hänelle rakennettiin oma vessa, metsään laivattiin riistaa ja tanssiaisia varten tehtiin oma rakennus. Kerrotaan, että kartanon aterimet olivat kultaa. Aurora oli kuitenkin myös hyväntekijä, joka välitti paitsi tsaarin lapsista myös tilansa työntekijöistä, ja tavallisten ihmisten terveydestä ylipäätään. Museolehtori Tiina Hero kertoo eläneensä jollain tavalla Auroran kanssa viisitoista vuotta, ja sanoo, ettei suhde ole pelkästään ihaileva.

Espoo Ciné 2020 – Aalto, Tarkovski, Ukraina & korona

Julkaistu 2.9.2020

Espoo Ciné tulee sittenkin! Tapasin Espoo Ciné elokuvafestivaalin (2.-6.9.2020) ohjelmapäällikkö Mickael Suomisen. Puhuimme WeeGee-talon terassilla festivaalin koronakurimuksesta ja siitä, vaikuttiko pandemia ohjelmistovalintoihin. Kävimme myös läpi mielenkiintoisimpia elokuvatapauksia, joihin liittyy Tarkovski, Alvar Aalto ja Ukrainan sota. Espoo Ciné oli alun perin elokuussa. Silloin se määritti kesän lopun: kuulaassa kesäillassa – niin sen haluan muistaa – käytiin tiukkoja keskusteluja leffojen sisällöstä, siitä, mitä oltiin juuri nähty, viinilasin ääressä. Sitten festari siirtyi toukokuulle ja siitä tuli kesän aloitus. Korona peruutti festivaalin, mutta nyt aurinko tuntuu seuraavan sitä syyskuun alkuun. Entä miten ohjelmistosta vastaava tekee työnsä? Ja mikä on elokuvan paikka maailmassa, jossa voimme katsoa hyvänlaatuista kuvaa kännykänruudulta ruuhkabussissa? Kertaamme luonnollisesti myös Espoo Ciné 2020:n turvatoimet.

Tapiola – näemmekö katoavan vai jäljellä olevan?

Julkaistu 29.8.2020

Olen tapiolalainen. Kun tein tätä jaksoa, ymmärsin että näen kotikaupunginosani aivan liian usein negatiivisten silmälasien läpi. Kyllä, siihen on syytä, en halua että uimahalli puretaan, tai että Silkkiniitty kavennetaan. Mutta on myös kyse siitä, onko lasi puolitäysi vai puolityhjä.

Minna Eväsoja

Julkaistu 29.8.2020

Japanilaisuus ja suomalaisuus on samanlaista, väitetään. Filosofian tohtori ja kirjailija Minna Eväsoja on eri mieltä. Hän näkee Tapiolassa japanilaisia vaikutteita, muttei katso, että kulttuureissamme olisi niin paljon yhteistä.

Radio Tapiola

Julkaistu 28.8.2020

Podcast-sarjan voi aloittaa monella tavalla. Tässä aloitusjaksossa sanoitetaan Radio Tapiolan tausta-ajatuksia.

Takaisin podcastien listaan