Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Suhde klinikalla

Suhde klinikalla -podcastissa vastataan kysymyksiin rakkaudesta ja ihmissuhteiden kiemuroista sekä mietitään ratkaisuja parisuhteen karikoihin. Kysymyksiin pureutuvat perheneuvojat ja psykoterapeutit Paula Ruotsalainen ja Juha Petterson.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.10.2019.

Parisuhde eri-ikäisenä

Julkaistu 5.1.2024

Miten erilaiset ikävaiheet vaikuttaa parisuhteeseen? MIten se, että ikää tulee lisää, vaikuttaa meihin jokaiseen? Entä seksuaalisuus, miten se muuttuu iän myötä?

Raha ja parisuhde

Julkaistu 5.1.2024

Miten raha vaikuttaa parisuhteeseen? Yhteistä talouttakin voi käyttää toisen alistamiseen. Miten ikä vaikuttaa parisuhteeseen ja yhteiseen talouteen? Näitä asioita pohtivat perheneuvojat Paula Maria Mäkelä ja Juha Petterson.

Erilaisuus parisuhteessa

Julkaistu 5.1.2024

Tuo kumppani on ihan erilainen kuin minä! Miten erilaisuus vaikuttaa parisuhteeseen?

Älä tee näin parisuhteessa

Julkaistu 5.1.2024

Perheneuvojat Paula Maria Mäkelä ja Juha Petterson keskustelevat siitä, mitä ei ainakaan kannata tehdä tai sanoa parisuhteessa.

Riitely ja sopiminen

Julkaistu 17.10.2019

Riitelyssä voi olla takana monenlaisia tarpeita: yhteisten pelisääntöjen luominen, yhteyden palauttaminen, tyytymättömyyden ilmaiseminen, paineiden purkaminen ja huomion saaminen. Mutta miten pitäisi toimia, jos toinen haluaa puhua ja toinen mököttää? Mitä riitely kertoo meistä? Miten tehdä sovinto?

Uusperhe

Julkaistu 16.10.2019

Uusperhe rakentuu uuden rakkauden ja siitä syntyneen parisuhteen varaan. Toisen tai molempien lapset ovat valmiina olemassa parisuhteen alusta saakka. Miten huomioida uusperheen tuomat haasteet parisuhteessa? Mitä jos lapsen ja uuden puolison välit eivät toimi? Miten perheenjäsenet löytävät oman paikkansa uusperheessä?

Eroaminen

Julkaistu 16.10.2019

Ennen niin tärkeä ja itsestään selvästi olemassa oleva parisuhde lakkaa olemasta eron tullen. Tämä koskettaa lukuisia pareja joka vuosi. Eron seurauksena tulee monenlaisia menetyksiä ja luopumisia, joihin ei välttämättä ole osattu valmistautua. Suru niistä koskettaa suhteen molempia osapuolia. Mutta mitä jos eron jälkeen haluaa palata takaisin yhteen? Voiko eron jälkeen olla rakkautta?

Mustasukkaisuus

Julkaistu 16.10.2019

Mustasukkaisuus on yleisinhimillinen piirre.Parhaimmillaan se voi vahvistaa rakkauden tunnetta ja toimia vastavoimana toisen pitämiselle itsestäänselvyytenä. Liiallista mustasukkaisuus on silloin, kun se syttyy ilman syytä tai ilmenee tilanteeseen nähden ylimitoitettuna. Vahingollista se on silloin, kun se saa ihmisen käyttäytymään puolisoa ahdistavalla tavalla. Mitä tehdä, kun puoliso on mustasukkainen? Voiko mustasukkaisen ihmisen kanssa olla parisuhteessa? Elääkö rakkaus vain vapaudessa?

Uskottomuus

Julkaistu 16.10.2019

Uskottomuus on lähes aina traumaattinen kriisi parisuhteelle. Se on asia, joka satuttaa
ja on yleensä kipeä ja vaikea asia molemmille puolisoille. Voiko toiselle antaa uskottomuutta anteeksi?

Seksuaalisuus parisuhteessa

Julkaistu 16.10.2019

Parisuhteen tekee erityiseksi se, että siinä yhdistyvät ystävyys, rakkaus, sitoutuminen
ja seksuaalisuus. Mitä tehdä, kun parisuhteessa toinen haluaa seksiä enemmän kuin toinen? Miten lapsen saaminen muuttaa parisuhdetta ja seksielämää? Mitä tehdä, jos tulen torjutuksi?

Vuorovaikutus ja kommunikaatio

Julkaistu 16.10.2019

Vuorovaikutusta on kaikki se, miten olemme toisen ja toisten kanssa tekemisissä.
Siihen kuuluu sanallinen vuorovaikutus sekä se, mitä jätetään sanomatta. Miten osoittaa toiselle, että hän on rakkauden arvoinen? Miten ilmaista omia tunteita kumppanille? Miten nähdä toisen kiukuttelun taakse?

Rakastuminen ja sitoutuminen

Julkaistu 16.10.2019

Toisesta ihmisestä kiinnostuminen ja ihastuminen on ensimmäinen ja tärkeä askel parisuhteen polulla. Entä kun sitä oikeaa ei tunnu löytyvän? Mitä jos treffeillä käyminen tuntuu kauhistuttavalta? Kuinka uskaltaa päästää toisen lähelle?

Takaisin podcastien listaan