Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Bondaillaan

James Bond -podcast. Kolme leffaharrastajaa kulkee elokuva kerrallaan kohti Daniel Craigin viimeistä 007-seikkailua. Uusi jakso joka viikko.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.5.2020.

Lupa tappaa (Licence to Kill, 1989)

Julkaistu 14.9.2020

James Bond lähtee kostoreissulle - ja vie sarjan pitkälle tauolle. Kuinka monta viittausta muihin toimintaelokuviin leffasta löytyy, entä miten hyvin se kestää vertailun kilpailijoihinsa?

007 vaaran vyöhykkeellä (The Living Daylights, 1987)

Julkaistu 6.9.2020

Tervetuloa Timothy Daltonin aikaan! Onko hän yksi parhaista Bond-näyttelijöistä vai hukattu mahdollisuus? Onko elokuvan ylimonimutkaisessa juonessa mitään järkeä? Entä kestääkö bondaajien mielenterveys sarjan loppuun asti?

007 ja kuoleman katse (A View to a Kill, 1985)

Julkaistu 31.8.2020

Vuorossa on Roger Mooren viimeinen Bond - ja on aikakin! Räväkkä konnapari varastaa huomion Bondilta, joka vaikuttaa entistä enemmän ikääntyvältä seksituristilta. Kuinka vanhoina salaiset agentit eläköityivätkään kenttähommista Flemingin kirjoissa?

Octopussy - mustekala & Älä kieltäydy kahdesti (Octopussy & Never Say Never Again, 1983)

Julkaistu 23.8.2020

Tupla-Bond! Vuosia pelätty uhka kilpailevasta Bond-elokuvasta toteutuu viimein. Käsittelyssä onkin kerralla kaksi leffaa ja luvassa vastaus polttavaan kysymykseen siitä, kumpi on kovempi: Roger Moore vai Sean Connery.

Erittäin salainen (For Your Eyes Only, 1981)

Julkaistu 15.8.2020

Kuuraketin tieteisfantasiasta palataan kylmän sodan tunnelmiin, kun 007 etsii kadonnutta vakoilulaitetta Välimeren maisemissa. Bond saa aisaparikseen kaunottaren, jolla on varsijousi aseena ja kosto mielessä. Mutta miten Uuno Turhapuro liittyy asiaan?

Kuuraketti (Moonraker, 1979)

Julkaistu 8.8.2020

James Bond avaruudessa! Agenttisarja lähti täysin rinnoin mukaan Tähtien sodan luomaan scifi-buumiin. Onko usein pilkattu elokuva sarja paarialuokkaa vai löytääkö se ymmärtäjänsä? Entä kuka ohjelman jäsenistä näyttää tämänkertaiselta konnahahmolta?

007 Rakastettuni (The Spy Who Loved Me, 1977)

Julkaistu 2.8.2020

Elokuvasarjan etsikkoaika päättyy tyylikkäästi. Suurtuotanto vie Bondin meren pohjaan, kun toisaalla jo tähytään tähtiin. Virkistävästi elokuva saa vaihteeksi kehuja naishahmostaan.

007 ja kultainen ase (The Man With the Golden Gun, 1974)

Julkaistu 25.7.2020

Maailman parhaat vastakkain! Roger Mooren uran toisessa James Bond -seikkailussa agentti 007 kohtaa Christopher Leen esittämän hienostuneen palkkatappajan, jolla on iso ase ja pieni miespalvelija. Elokuvasarja hakee edelleen suuntaansa. Jaksetaanko suunnan löytymistä odottaa?

Elä ja anna toisten kuolla (Live and Let Die, 1973)

Julkaistu 17.7.2020

Vahva avaus, lapsuudensuosikki vaiko uusi lisä inhokkipinoon? Bondin esittäjä vaihtuu jo kolmatta elokuvaa peräkkäin, kun Roger Moore aloittaa tuplanollakautensa. Vaan millaisen vastaanoton hänen ensimmäinen elokuvansa saa?

Timantit ovat ikuisia (Diamonds Are Forever, 1971)

Julkaistu 12.7.2020

Sean Connery on täällä taas! Hän tuo mukanaan poskettomat palkkakulut, huonot erikoistehosteet, repaleisen juonen sekä sarjan vähiten uhkaavimman Blofeldin. Emme innostu supertähden paluusta, muttei hänkään liian sähäkältä näytä.

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (On Her Majesty's Secret Service, 1969)

Julkaistu 1.7.2020

Kaikkien aikojen huonoin Bond-näyttelijä? Entä kaikkien aikojen paras Bond-elokuva? Käsittelyssä katsojien mielipiteet jakava Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, jolle myöhempi elokuvasarja on paljon velkaa.

Elät vain kahdesti (You Only Live Twice, 1967)

Julkaistu 27.6.2020

Sean Conneryn viimeinen Bond-elokuva! Tai niin ainakin kerrottiin aikanaan. Elät vain kahdesti esittelee katsojalle Japani-eksotiikkaa, entistä suurempia puitteita ja entistä enemmän hittirooliinsa kyllästyneen tähtinäyttelijän. Elokuva paljastuu lapsuudensuosikiksi, mutta miltä se näyttää aikuisen silmin?

Pallosalama (Thunderball, 1965)

Julkaistu 13.6.2020

Rikollisjärjestö Spectre kaappaa kaksi ydinkärkeä, mutta kumpi tarina on kiinnostavampi: valkokankailla nähtävä vai kulisseissa tapahtuva? Varautukaa loputtomiin sukelluskohtauksiin ja oikeussali-istuntoihin.

007 ja Kultasormi (Goldfinger, 1964)

Julkaistu 7.6.2020

Bond-sarjan palaset loksahtavat kerralla paikoilleen sarjan kolmannessa elokuvassa, joka on vuorattu ikonisilla konnilla, tilanteilla ja repliikeillä. Odotatteko meidän puhuvan?

Salainen agentti 007 Istanbulissa (From Russia with Love, 1963)

Julkaistu 29.5.2020

James Bondin toinen tehtävä vie hänet Turkkiin ja suoraan ilmiselvään ansaan. Kyseistä seikkailua taltioivan elokuvan tuotantoa vaikeuttaa kuolemansairas näyttelijä, pieleen menevät olosuhteet ja hengenvaaraan joutuva ohjaaja. Lopputuloksena on kuitenkin yksi sarjan pienimuotoisimpia ja parhaimpina pidettyjä elokuvia. Miten ihmeessä?

Salainen agentti 007 ja tohtori No (Dr. No, 1962)

Julkaistu 23.5.2020

“I admire your luck, Mister...?” Kolme sokeaa hiirtä aloittaa seikkailunsa Bond-elokuvien läpi. Suurin spektaakkeli loistaa vielä poissaolollaan, kun puheenaiheeksi riittää Sean Conneryn kävelytyyli. Vaan missä ovat jäätyneet tappajaravut ja kuolemanradan huipentava jättiläiskalmari?

Esittely: mikä podcast, kuka Bond?

Julkaistu 9.5.2020

Mikä podcast? Kuka James Bond? Kolme leffaharrastajaa kertoo suhteestaan maailman tunnetuimman salaisen agentin seikkailuihin. Esittelyssä on myös itse Ian Flemingin luomus sekä hänen siirtymisensä kirjoista valkokankaalle. Vaan kuinka paljon ohjelma sisältää tuotesijoittelua?

Takaisin podcastien listaan