Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Paluu tulevaisuuteen

Paluu Tulevaisuuteen on Heurekan podcast tieteestä ja tulevaisuudesta – siis tutkimusmatka tieteen ja tulevaisuuden kiehtovimpiin aiheisiin!

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 2 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.3.2018.

8. Ruoka ja tulevaisuuden ruoantuotanto

Julkaistu 9.3.2018

YK on arvioinut maailman väestön on olevan 9,8 miljardia vuonna 2050. Samanaikaisesti ilmaston muuttuminen ja sen nopeus asettavat suuria haasteita ruoantuotannolle. Haastattelussa vastikää NASA Research Parkissa kesän viettänyt disruptiivisten teknologioiden erikoisasiantuntija Lauri Reuter VTT:ltä. Mukana VTT:ltä myös johtava tutkija Juha-Pekka Pitkänen ja Lappeenrannan Teknillisen yliopiston sähkötekniikan professori Jero Ahola. Pitkänen ja Ahola kehittävät yhteisessä hankkeessa menetelmää ruoan tuottamiseksi ilmasta. Lisäksi selvitämme vesistöjen mikromuovitilannetta Maiju Lehtiniemen kanssa Suomen Ympäristökeskuksen Merikeskukselta. Arkipäivän keksinnöissä kofeiini. Viikon videona CRISPR-geenisakset. Kauden viimeisen jakson studiokommentaattorina toimittaja, Maikkarin uutisankkuri ja Suomen luotetuin kasvo, Jaakko Loikkanen. Studissa lisäksi Klaus Elfving, Tuuti Piippo ja Kira Elfving.

7. Elinikäinen oppiminen, opetus ja koulutus – Minna Huotilainen

Julkaistu 2.3.2018

Tällä viikolla puhumme (tulevaisuuden) oppimisesta, elinikäisestä oppimisesta, opetuksesta ja koulutuksesta. Vieraana Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Mukana vakio-osioista Viikon video. Lisäksi mukana muutama innostava yrittäjä-erimerkki koulutuksen maailmasta! Studiossa Klaus Elfving, Tuuti Piippo & Kira Elfving

Takaisin podcastien listaan