Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Skumppalenkki

Korona kevät 2020 ja maassa vallitsee poikkeustila. Mitä tekee kaksi menevää uranaista, kun seinät alkavat kaatua päälle? Suuntaavat lenkille kera skumppapullon ja tuoksukynttilän - Skumppalenkki konsepti oli syntynyt. Skumppalenkki tarjoilee elämänmakuisia aiheita ja keskusteluja korkeakoulutettujen, perheellisten naisten värikkäästä arjesta, unelmista ja alati muuttuvista elämäntilanteista. Tervetuloa mukaan puolen tunnin mittaisille lenkeille, jotka tarjoavat vertaistukea ja selviytymisvinkkejä erityisesti ruuhkavuosissa rämpiville. Ilon kautta! Instagram @skumppalenkki

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.10.2021.

8. Välipäivälenkki

Julkaistu 27.12.2021

Lomakauden tiimellyksessä hetki omaa aikaa Skumppalenkillä.

Lenkillä pohditaan mennyttä ja kaavaillaan tulevaa. Mitä opittiin menneistä ja mistä luovutaan? Millä ajatuksilla ensi vuoteen?

7. Rahaa, rahaa, rahaa!

Julkaistu 13.12.2021

Skumppalenkin seitsemännessä jaksossa käydään keskustelua raha-asioista. 

Joulu lähestyy, mikä tarkoittaa luonnollisesti kasvavia menoja lahjojen ja tarjoilujen hankkimisen suhteen. Oletko sinä kartalla omasta taloudestasi? Onko menot eriteltynä tarkasti exceliin vai hummaatko huolettomana, kunnes tilin saldo on miinuksella?  

Jakson aikana kuulet, kuinka Ellu oppi jo lapsena säästämisen jalon taidon, ja kuinka Sanna säästää yhdessä ystäviensä kanssa reissuja varten. 

Toisaalta keskustelua käydään myös kohdista, jossa pihistäminen ei tule kyseeseen. 

Keskustelu rahasta jatkuu Instagramin puolella @skumppalenkki. 
6. Miten sujuu palautteen antaminen ja vastaanottaminen?

Julkaistu 29.11.2021

Vuosi lähenee loppuaan, joten Skumppalenkillä valmistaudutaan tuleviin kehityskeskusteluihin tai vastaaviin sparrailemalla palautteen antamisesta ja vastaanottamisesta. Sannan ja Elinan mielestä palaute on tärkeä osa oman kehittymisen välineenä sekä ammatillisesti että ihmisenä. Teemaan yhdistyy myös kokemus merkityksellisestä työstä ja työmotivaatiosta.

Lisäksi jaksossa koetaan hämmentävä hetki siinä kumman puoliso saa toisen mielestä heikosti positiivista palautetta puolisoltaan.

Lopputulemana Skumppalenkkiläiset innostuvat pitämään tammikuussa omat kehityskeskustelunsa. Stay tuned!

Liity mukaan Instragramin puolella @skumppalenkki.

5. Kiristääkö pikkumusta?

Julkaistu 15.11.2021

Tällä kertaa Skumppalenkillä virittäydytään pikkujoulutunnelmiin. 

Luvassa on kuplivaa keskustelua muun muassa korona-ajan pikkujouluihin valmistautumisesta. Kuinka valmistautuminen pikkujouluihin on ylipäänsä muuttunut lasten saamisen myötä. Kiristääkö pikkumusta etätyöajan jälkeen? Voisiko mekon lainata ostamisen sijaan tai ommella? Onko koronarokotepassi ladattuna puhelimeen? Mitä voisi antaa tällä kertaa pikkujoululahjaksi? 

Miten reagoimme vuorovaikutustilanteisiin pitkän jatkuneen poikkeustilanteen jälkeen? Olisiko syytä lukea etukäteen käytöksen kultainen käsikirja?

Näihin kaikkiin kysymyksiin saat pirskahtelevia vastauksia ala Ellu ja Sanna. 

Ps. osallistu mukaan treffipurkin arvontaan ja keskusteluun Instagramin puolella @skumppalenkki 

Instagram (Facebook) ei ole mukana arvonnassa.

4. Korkataan ensimmäiset unelmat

Julkaistu 1.11.2021

Skumppalenkillä päästään korkkaamaan ensimmäiset unelmat käsittelyyn!

Naisten unelma-aiheet ovat yllättäen hyvin erilaiset triathlonista rakentamiseen, muttei se ystävän sparrauksen tarvetta muuta miksikään. Lenkillä tuuletetaan tuntoja ja pohditaan unelmien suuruusluokkia. Tarvitseeko unelman eteen aina vuodattaa verta, hikeä ja kyyneliä?

Skumppalenkillä vahvistuu käsitys siitä, että on hyvää pitää huoli ettei jää yksin unelmansa kanssa. 

Yhdessä olemme enemmän ja jaettu ilo! Jutut jatkuu Instagramissa @skumppalenkki.
3. Oma aika - onko sitä ja kuinka sitä järjestetään ruuhkavuosien keskellä?

Julkaistu 18.10.2021

Tässä jaksossa Skumppalenkillä keskustellaan omasta ajasta - onko sitä olemassa? Miten sitä järjestetään ja mitä sillä sitten tehdään?

Miten oma aika käsite on muuttunut lasten syntymisen jälkeen? Miten parisuhteessa elävät järjestävät itselleen omaa aikaa ruuhkavuosien keskellä? Lenkin aikana pohditaan myös sitä, mitä kukakin tekee kuuluisalla omalla ajallaan. Oletko sinä aktiivinen oman ajan käyttäjä vai kaadutko tilaisuuden tullen lepotuoliin naistenlehden kanssa?

Skumppalenkki tarjoaa vinkkejä oman ajanhallintaan, unelmien edistämiseen sekä värikästä keskustelua elämän eri vaiheista. 

Osaatko sinä ottaa omaa aikaa? Ota hetki omaa aikaa ja lähde Skumppalenkille!

1. Skumppalenkin synty - korona-ajan vertaistuki

Julkaistu 11.10.2021

Koronakevät 2020 ja maassa vallitsee poikkeustila. Mitä tekee kaksi menevää ura- ja perheenäitiä, kun seinät alkavat kaatua päälle ja kesäfestaritkin on peruttu? Naiset pakkaavat reput ja suuntaavat tietenkin lenkille kera skumppapullon ja tuoksukynttilän. Ystävän kanssa pellon laidalla korkattu skumppa ja elämän parantaminen toimivat lopulta pelastuksena ja "terapiana" korona keväästä alkaen. Keskustelut käsittelivät kaikkea maan ja taivaan väliltä aina lasten kasvatuksesta asuntosijoittamiseen. Yhdessä jaetut unelmat saivat lopulta kuplivan alun, ja näin syntyi ainutlaatuinen konsepti: Skumppalenkki.

2. Paluu arkeen - Google-kalenteri ja treffipurkki kunniaan

Julkaistu 11.10.2021

Kesälomat lusittu ja Skumppalenkillä avaudutaan arjen yllättävistä käänteistä. Arjen rumba on lähtenyt taas käyntiin eikä säätämiseltä ole vältytty. Tällä lenkillä puidaan kaikkea mikromanageerauksesta mikroaterioihin sekä piristetään parisuhteita treffipurkin avulla. Oi, riennä arjen apuun Martat ja Google-kalenteri!

Mielensitkeyden vinkit jaetaan Instagramissa @skumppalenkki

Takaisin podcastien listaan