Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


KinoSilmä 2.0

Pii ja Juha käsittelevät elokuvia, analysoivat merkittävien elokuvien merkitystä ja tuovat oman perspektiivinsä elokuvien tuotantoon. Pii kirjoittaa elokuva-arvosteluja myös muun muassa Iso Numero -lehteen sekä KinoSilmän omalle YouTube-kanavalle. Juha tuottaa stop motion -elokuvia ammattimaisesti.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.5.2020.

KinoSilmä: Kissain Valtakunta – Korjattu

Julkaistu 24.9.2020

Studio Ghiblin jopa keskimääräistä kissaisampi animaatio on tällä kertaa Juhan ja Piin syväanalyysissä!

KinoSilmä: Hyvät, Pahat & Podcastit

Julkaistu 17.9.2020

Italialaiset villissä lännessä! Mitä siitäkin nyt sitten muka tulee? No, ilmeisesti aika maineikas klassikkoleffa…

KinoSilmä: Euroviisut

Julkaistu 25.8.2020

Amerikkalainen mukahauskuttaja Will Ferrell on ottanut Netflix -elokuvassaan tähtäimeen Eurooppalaisen perinteen. Mutta voiko jo itsensä parodiaksi muuttaneesta instituutiosta tehdä parodiaa? Tätä pohtivat Juha ja Pii.

KinoSilmä: Puhelinkoppi

Julkaistu 8.8.2020

Kuinka mielenkiintoinen voikaan olla elokuva jossa ollaan puhelinkopissa. Mutta vielä tärkeämpää; mikä ihme on puhelinkoppi??? Siitä keskustelemassa Pii ja Juha.

KinoSilmä: Aurora

Julkaistu 31.7.2020

Kylmäntylyä maahanmuuttotarinaa Rovaniemeltä käsittelevät Pii ja Juha. Vaan onko kylmäntyly sittenkään kylmäntylyä, vai paljastuuko huurteisesta ihmissuhdedraamasta sittenkin lämmin sydän?

Ruotsalainen Juhannus

Julkaistu 30.6.2020

Kauheita asioita tapahtuu kun Ruotsalaiset viettävät juhannusta, ainakin elokuvan Midsommar mukaan! Näistä karmaisevista perinteistä kertovat Juha ja Pii.

Se Matriisi

Julkaistu 22.6.2020

Liekö kyseessä kenties kaikkein väärintulkituin elokuva ikinä? Se ja muut ehdottoman todelliset faktat löytää kätevässä paketissa kun Juha ja Pii käsittelevät kulttileffan juuriaan myöten.

KinoSilmä: BlacKkKlansman ja Arkipäivän Rasismi

Julkaistu 10.6.2020

Maailmanlaajuiseksi levinneet rasismin ja poliisin ylilyöntien vastaiset mielenosoitukset ovat myös KinoSilmän aiheena välillisesti. Tällä kertaa nimittäin katsotaan Spike Leen mainio aiheeseen liittyvä elokuva, sekä peilataan sen kuvaamia tapahtumia tähän päivään. Ikävä kyllä edistys ei ole ollut kaksista.

Professori Marston & Ihmenaiset

Julkaistu 4.6.2020

Supersankarielokuvat ovat aikamme kassamagneetti. Mutta tässä jaksossa Pii ja Juha ottavat askeleen taaksepäin ja tutkailevat erään tietyn supersankarin omaperäistä syntytarinaa kuvaavaa elokuvaa.

Bram Stoker’s Draculea

Julkaistu 27.5.2020

Pii ja Juha menevät taas kauhun maailmaan kun käsittelyn kohteena on Francis Ford Coppolan romanttisen kauhudraaman lisäksi muun muassa Netflixin Dracula ja What We Do In The Shadows.

Takaisin podcastien listaan