Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


KinoSilmä 2.0

Pii ja Juha käsittelevät elokuvia, analysoivat merkittävien elokuvien merkitystä ja tuovat oman perspektiivinsä elokuvien tuotantoon. Pii kirjoittaa elokuva-arvosteluja myös muun muassa Iso Numero -lehteen sekä KinoSilmän omalle YouTube-kanavalle. Juha tuottaa stop motion -elokuvia ammattimaisesti.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.1.1970.

Missing Link ja Stop-motion

Julkaistu 15.4.2020

Juha ja Pii käsittelevät tuoretta stop-motion elokuvaa, isomman luokan flopiksi jäänyttä Missing Link:ä (Huippujengi Himalajalla) ja samalla puhuvat syvemmin spot-motionista, striimauspalveluista ja jopa Sorjosesta. Web: kinosilma.com Face: https://www.facebook.com/groups/111014108160/

Marvel-elokuvasaaga

Julkaistu 16.1.2020

Lataa MP3 Marvel-elokuvien merkitys elokuvateollisuudelle on ollut merkittävä riippumatta pitääkö kyseisistä elokuvista erityisemmin. Juha ja Pii analysoivat suuren eepoksen merkitystä.

Bram Stoker’s Draculea

Julkaistu 1.1.1970

Pii ja Juha menevät taas kauhun maailmaan kun käsittelyn kohteena on Francis Ford Coppolan romanttisen kauhudraaman lisäksi muun muassa Netflixin Dracula ja What We Do In The Shadows.

Dawn of the Dead

Julkaistu 1.1.1970

Yllättäen ihmiset eivät olekaan keskittyneet katsomaan mahdollisimman paljon yleisistä olosuhteista mieltä pois vievää eskapismia vaan erityisen paljon ihmisiä on kiinnostaneet kaikenlaiset pandemiaelokuvat. Ja mikäpä olisikaan ultimaattisempaa pandemiaviihdettä kuin zombit?!

KinoSilmä: Aurora

Julkaistu 1.1.1970

Kylmäntylyä maahanmuuttotarinaa Rovaniemeltä käsittelevät Pii ja Juha. Vaan onko kylmäntyly sittenkään kylmäntylyä, vai paljastuuko huurteisesta ihmissuhdedraamasta sittenkin lämmin sydän?

KinoSilmä: BlacKkKlansman ja Arkipäivän Rasismi

Julkaistu 1.1.1970

Maailmanlaajuiseksi levinneet rasismin ja poliisin ylilyöntien vastaiset mielenosoitukset ovat myös KinoSilmän aiheena välillisesti. Tällä kertaa nimittäin katsotaan Spike Leen mainio aiheeseen liittyvä elokuva, sekä peilataan sen kuvaamia tapahtumia tähän päivään. Ikävä kyllä edistys ei ole ollut kaksista.

KinoSilmä: Euroviisut

Julkaistu 1.1.1970

Amerikkalainen mukahauskuttaja Will Ferrell on ottanut Netflix -elokuvassaan tähtäimeen Eurooppalaisen perinteen. Mutta voiko jo itsensä parodiaksi muuttaneesta instituutiosta tehdä parodiaa? Tätä pohtivat Juha ja Pii.

KinoSilmä: Hyvät, Pahat & Podcastit

Julkaistu 1.1.1970

Italialaiset villissä lännessä! Mitä siitäkin nyt sitten muka tulee? No, ilmeisesti aika maineikas klassikkoleffa...

KinoSilmä: Kissain Valtakunta – Korjattu

Julkaistu 1.1.1970

Studio Ghiblin jopa keskimääräistä kissaisampi animaatio on tällä kertaa Juhan ja Piin syväanalyysissä!

KinoSilmä: Mank

Julkaistu 1.1.1970

KinoSilmän Pii ja Juha puhuvat retroHollywoodpläjäyksestä, Manksta!

KinoSilmä: Muistoissa 2020

Julkaistu 1.1.1970

Pienen tauon jälkeen Pii ja Juha puhuvat näkemistään elokuvista sekä sarjoista ja elokuvateattereiden ahdingosta.

KinoSilmä: Puhelinkoppi

Julkaistu 1.1.1970

Kuinka mielenkiintoinen voikaan olla elokuva jossa ollaan puhelinkopissa. Mutta vielä tärkeämpää; mikä ihme on puhelinkoppi??? Siitä keskustelemassa Pii ja Juha.

Marriage Story

Julkaistu 1.1.1970

Streamauspalvelut ovat nostaneet profiiliaan jo ennen koronakriisiä. Joten tällä kertaa Pii ja Juha käsittelevät jopa Oscar-pysteihin asti venynyttä Netflix-originaalia.

Olemisen sietämätön seksileffa

Julkaistu 1.1.1970

KinoSilmäläiset Juha ja Pii käsittelevät 80-luvun kohuttua eroottista elokuvaa Olemisen Sietämätön Keveys. Mutta onko sietämätöntä oleminen vai elokuva? Se selviää perin juurin bonusarvostelun ja palautteen läpikäynnin lisäksi.

Planeta Bur

Julkaistu 1.1.1970

Pii ja Juha sukeltavat kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti neuvostoscifin syväikköön, sillä tällä kertaa keskustelun aiheena on vuoden 1962 Planeta Bur!

Professori Marston & Ihmenaiset

Julkaistu 1.1.1970

Supersankarielokuvat ovat aikamme kassamagneetti. Mutta tässä jaksossa Pii ja Juha ottavat askeleen taaksepäin ja tutkailevat erään tietyn supersankarin omaperäistä syntytarinaa kuvaavaa elokuvaa.

Ruotsalainen Juhannus

Julkaistu 1.1.1970

Kauheita asioita tapahtuu kun Ruotsalaiset viettävät juhannusta, ainakin elokuvan Midsommar mukaan! Näistä karmaisevista perinteistä kertovat Juha ja Pii.

Se Matriisi

Julkaistu 1.1.1970

Liekö kyseessä kenties kaikkein väärintulkituin elokuva ikinä? Se ja muut ehdottoman todelliset faktat löytää kätevässä paketissa kun Juha ja Pii käsittelevät kulttileffan juuriaan myöten.

Striimipalvelusuositukset

Julkaistu 1.1.1970

Jostain syystä kaikki ovat jumissa sisällä ilman sen kummempaa tekemistä. Tähän tarttuvat myös Juha ja Pii kertoen mitä kannattaa katsoa kaikista maailman suoratoistopalveluista kun nyt niitä on viimein aikaakin katsoa! https://kinosilma.com

Vuosikymmenen elokuvat

Julkaistu 1.1.1970

Vuosikymmen on vaihtunut ja kaikki uskottavat elokuvasnobit keräävät vuosikymmenlistansa. Tehkööt siis KinoSilmän Juha ja Pii samoin!

Takaisin podcastien listaan