Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


I don't like mondays

Suomenkielinen podcast joka käsittelee katoamisia, murhia ja muita mielenkiintoisia rikostapauksia. Joka jaksossa kerrotaan yksi tositarina ja välillä myös kuuntelijat saavat jakaa omia tarinoitaan. Uusia jaksoja tulossa!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 33 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.4.2019.

Jakso 24 - Cabin 28

Julkaistu 30.9.2021

Keddie on amerikassa sijaitseva mökkikylä, joka on nykypäivänä vain muutaman ihmisen asuttama aavekaupunki. Vielä 70-luvulla Keddie oli suosittu kesälomakohde perheille, kunnes 80-luvulla mökkikylässä kävi jotain niin hirveää, että tapahtuma leimasi paikan ikuisesti. Tässä jaksossa kerron Sharpien perheen tragediasta, sekä siitä seuranneista poliisitutkinnoista jotka saivat salaliittoteoreetikot heräämään.

Jakso 23 - Kellerinzestmonster

Julkaistu 30.8.2021

Fritzleiden tarina on yksi euroopan tunnetuimmista rikotapauksista. Mitä perheen kellarissa oikeasti tapahtui? Elisabeth Fritzlin kokemat julmuudet vavisuttivat maailmaa ja tässä jaksossa käymme läpi mistä tapauksessa oli oikeasti kyse.

Jakso 22 - Iyoshan

Julkaistu 30.6.2021

Perussa "ayahuascaturismi" on jo 60-luvulla yleistynyt ilmiö. Mutta mitkä ovat tämän bisneksen varjopuolet? Kanadalainen Sebastian Woodroffe on esimerkki siitä, mitä voi pahimmillaan tapahtua kun sukeltaa ayahuascan mystiseen maailmaan. Tässä jaksossa kerron Sebastianin hitaasti etenevästä hermoromahduksesta sekä "isoäitinä" tunnetusta rakastetusta shamaanista Olivia Arevalosta.

Jakso 21 - Someone killed my parents

Julkaistu 13.6.2021

Lyle ja Erik Menendezin tapaus on yksi true crime historian tunnetuimmista. Mikä näissä veljeksissä kiehtoo ihmisiä edelleen? Tämä on tapaus jossa samaan aikaan kaikki on selvää, mutta mistään ei voi olla täysin varma.

Jakso 20 - Èlan school

Julkaistu 30.3.2021

Amerikassa ongelmanuorille suunnatut kurileirit sekä sisäoppilaitokset ovat iso bisnes. Mutta Èlanin koulu oli kenties pahamaineisin niistä kaikista. 70-luvulla avattu koulu onnistui pitämään ovensa auki hämmästyttävän pitkään seinien sisäpuolella tapahtuvasta aivopesusta ja väkivallasta huolimatta. Tässä jaksossa käymme läpi koulun historiaa sen perustajan motiiveista alkaen, aina 2000-luvun nettikampanjointiin saakka.

Kuulijoilta 9

Julkaistu 12.3.2021

Podcastin kuuntelijat jakavat jälleen omia henkilökohtaisia kokemuksiaan liittyen tosielämän rikoksiin. Tällä viikolla kuulemme mm. vaanivasta kirvesmiehestä ja traagisesta perhesurmasta.

Jakso 19 - Candyman

Julkaistu 31.1.2021

Urbaanilegenda tuntemattomasta möröstä joka myrkyttää lasten karkkeja on pelottanut ihmisiä jo monien sukupolvien ajan. Mistä tämä legenda on oikeastaan lähtöisin ja onko sille mitään perää? Yksi tapaus 70-luvun Texasista voi olla ehkä isoin syy sille miksi tämä ajatus pelottaa vanhempia aina halloweenin aikaan.

Jakso 18 - Vi må ikke give op

Julkaistu 28.10.2020

Vuonna 2018 Marokossa toteutettiin kaksi henkirikosta jotka vavisuttivat maailmaa. Uhrit olivat 24-vuotias Louisa Vesterager Jespersen ja 28-vuotias Maren Ueland. Mitä Toubkal-vuoren juurella tarkalleenottaen tapahtui tuona joulukuisena yönä?

Jakso 17 - Party monster

Julkaistu 7.9.2020

80- ja 90- luvulla New Yorkin klubiskeneä hallitsi club kidseinä tunnettujen nuorten ryhmä. Kaikki hauskanpito loppuu kuitenkin aikanaan ja pahimmillaan rajujen huvien lopputuloksena voi olla murha.

Jakso 16 - Nyt aletaan leikkiä

Julkaistu 12.8.2020

Suomessa on vain yksi ihminen jonka FBI on luokitellut sarjamurhaajaksi. Hän on Michael "sarjakuristaja" Penttilä, joka on syyllistynyt useisiin väkivaltarikoksiin aina 16-vuotiaasta lähtien. Osalla teoista on ollut kuolettavat seuraukset.

Kuulijoilta 8

Julkaistu 1.8.2020

Podcastin uskolliset kuuntelijat jakavat taas omia kokemuksiaan. Tällä kertaa luvassa tarinoita mm. tirkistelijöistä ja kuumottavista työkavereista.

Jakso 15 - Least likely to be forgotten

Julkaistu 1.12.2019

Maailmankuulu muotisuunnittelija Gianni Versace ammuttiin kartanonsa edustalle heinäkuussa 1997. Kuka oli järjettömän teon takana ja mikä oli motiivi?

Jakso 14 - Mayday

Julkaistu 10.11.2019

Jakso 14 käsittelee MS Estonian uppoamista. 852 ihmistä menettivät henkensä tässä tragediassa vuonna 1994.

Jakso 13 - Kunnon tyttö

Julkaistu 14.9.2019

Uudenvuoden lähestyessä vuonna 1957 helsinkiläinen tarjoilija nousee ystävänsä ja kahden tuntemattoman miehen kanssa bussiin. Se oli päätös joka sinetöi 30-vuotiaan Inga Myllärin kohtalon mitä hirveimmällä tavalla.

Jakso 12 - Affaire Grégory

Julkaistu 31.8.2019

Jakso 12 käsittelee pikku Gregoryn tapausta. Ranskan rikoshistorian kenties tunnetuin tapaus järkytti ihmisiä 80-luvun puolivälissä.

Kuulijoilta 7

Julkaistu 24.8.2019

Podcastin kuuntelijat jakavat taas omia kokemuksiaan. Tällä kertaa kuulemme poikkeuksellisen henkilökohtaisia tarinoita siitä millaista on menettää läheinen henkirikoksessa. Lisäksi kuulemme hyytävän tarinan öisestä vaaratilanteesta.

Jakso 11 - Deadly lessons

Julkaistu 12.8.2019

Tällä viikolla kerron Pamela Smartin oikeudenkäynnistä ja hänen miehensä Gregory Smartin murhasta. Ansaitseeko Pam rangaistuksensa ja oliko hänellä oikeastaan mitään osuutta koko murhaan?

Jakso 10 - Relationship of chaos

Julkaistu 4.8.2019

Kymmenennessä jaksossa käydään läpi Jodi Ariasin ja Travis Alexanderin katastrofaalista suhdetta joka päättyi murhaan. Mikä teki juuri tästä tapauksesta niin mielenkiintoisen, että tuhannet ihmiset ympäri maailman seurasivat oikeudenkäyntiä tietokoneruuduiltaan?

Jakso 9 - If I could bring him back, I would

Julkaistu 27.7.2019

Tällä viikolla kerron legendaarisen laulajan Marvin Gayen traagisesta elämästä ja kuolemasta. Monet tietävät hänen olleen henkirikoksen uhri, mutta kuka oli murhan takana ja mitkä seikat johtivat tähän tapahtumaan?

Kuulijoilta 6

Julkaistu 20.7.2019

Tällä viikolla kuuntelijoiden tarinat kertovat muun muassa mökiltä löytyneestä luurangosta sekä Kuortin niinsanotusta ABC murhasta.

Jakso 8 - Born to raise hell

Julkaistu 13.7.2019

Aamuvarhain 14. heinäkuuta vuonna 1966 Chicagolaisesta opiskelija-asunnosta löydettiin kahdeksan sairaanhoitajaopiskelijaa raa'asti murhattuina. Tässä jaksossa käymme läpi mitä tuona murhayönä oikeasti tapahtui ja millainen teon takana ollut Richard Speck oikeastaan oli.

Kuulijoilta 5

Julkaistu 6.7.2019

Kuuntelijoiden tarinat ovat taas täällä! Tällä viikolla kuulemme kahdelta eri henkilöltä vuoden 2008 Keravan puukotuksesta ja luvassa on myös podcastin ensimmäinen paranormaali tarina.

Jakso 7 - End the hate

Julkaistu 30.6.2019

Hyvää pridea! Tällä viikolla on tärkeää muistaa niitä jotka olemme menettäneet ennakkoluulojen ja viharikosten takia ja sen vuoksi tässä jaksossa kerron Matthew Shepardin traagisesta murhasta.

Kuulijoilta 4

Julkaistu 22.6.2019

Juhannusjaksossa kerron jälleen kuulijoilta saapuneita tarinoita. Tällä viikolla kerrotte Lappeenrannassa tapahtuneesta neuvolahoitajan surmasta sekä Hervannan selvittämättömästä puukotuksesta.

Jakso 6 - Forever and ever, she is with me

Julkaistu 15.6.2019

Tällä viikolla tarkastelun kohteena Carl Tanzler ja hänen ainutlaatuinen rakkaudenosoitus Elena Hoyosia kohtaan. Lisäksi kerron Anatoly Moskvinin nukkekokoelmasta.

Jakso 5 - I like to play with you people

Julkaistu 8.6.2019

Tänään kerron mystisestä Beast of Jerseystä joka piinasi idyllistä pientä saarta yli kymmenen vuoden ajan.

Kuulijoilta 3

Julkaistu 1.6.2019

Uudessa kuulijoilta - jaksossa kuulemme muunmuassa Evijärven discosurmasta ja luen postissa saapuneen kirjeen.

Jakso 4 - Yukaihan

Julkaistu 26.5.2019

Tässä jaksossa käydään läpi melko tuntematonta tapausta Japanista. Kuka myrkytti limsa-automaattien juomapulloja 80-luvulla?

Kuulijoilta 2

Julkaistu 19.5.2019

On tullut taas aika jakaa podcastin kuuntelijoiden tarinoita! Tällä kertaa luen viestejä liittyen muunmuassa Nurmijärven paloittelumurhaan ja Kikan musiikki saa uuden merkityksen.

Jakso 3 - Äiti, en pääse ikinä kotiin enää

Julkaistu 12.5.2019

Äitienpäivä on yhden suomen rikoshistorian tunnetuimman murhan vuosipäivä. Vilja Eerikan murhasta on tänään seitsemän vuotta ja se on hyvä syy keskustella kansaamme järkyttäneestä tapauksesta.

Kuulijoilta 1

Julkaistu 4.5.2019

Ensimmäinen jakso jossa luen kuulijoiden omakohtaisia tarinoita rikosmysteereihin ja katoamisiin liittyen! Kuulemme muunmuassa Teemu Puumalan katoamisesta ja Porvoossa tapahtuneesta kidnappauksesta.

Jakso 2 - You're not looking so hot now, are you?

Julkaistu 29.4.2019

Tässä jaksossa käymme läpi Shanda Sharerin hirvittävän murhatapauksen.

Jakso 1 - I don't like mondays

Julkaistu 19.4.2019

Ensimmäisessä jaksossa käymme läpi amerikan ensimmäisen kouluammuskelun taustoja ja yksityiskohtia.

Takaisin podcastien listaan