Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Koodarikuiskaajan podcast
Jos se liittyy ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja devaajan ammattiin, se liittyy tähän podcastiin.
Jaksot
Yhteensä 34 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.6.2019.
34: Näin tehdään Koodarikuiskaajan podcast | Eelis Eskelinen
Koodarikuiskaajan podcastin suuressa metajaksossa vieraana on jakson editoija Eelis Eeppo Eskelinen ja kerromme, miten tätä podcastia oikein tehdään.
33: Teemme yhä tehokkaammin kokonaan vääriä asioita | Hermanni Hyytiälä
Työelämämme on täynnä sivistynyttä hulluutta. Siksi organisaatioiden kyvykkyyttä parantava Hermanni Hyytiälä vierailee Koodarikuiskaajan podcastissa.
32: Huono etäpalaveri on turha, ryhditön ja oletuksia täynnä | Jonas Rajanto
N+1 etäpalaverin jälkeen ruudun ääressä istuu varsin loppuun puristettu ihmisolento. Mikä tekisi etäpalavereista parempia? Kysymykseen tarttuu virallinen etäkokousmies, virtuaalifasilitaattori Jonas Rajanto.
31: Just sopivasti ketterä ei lukittaudu mihinkään metodiin | Antti Niemi
Millaista on olla just sopivasti ketterä ja mitä ketteryys tarkoittaa yksilön kannalta? Kysymyksiä pohtii jaksossa Goforen Head of Agile, Antti Niemi.
30: Jotta jokainen voisi oppia | Petteri Kallio
Miten ihminen oppii ja oppiiko se verkossa yhtään mitään? Jaksossa puidaan digitaalisen opettamisen mahdollisuuksia ja oppimisen mahdottomuutta eOppivan rakennusmestarin Petteri Kallion kanssa.
29: Ryhmätyö ja tiimityö ovat eri asioita | Petri Heiramo
Ketterän ohjelmistokehityksen parissa 15 vuotta työskennellyt Petri Heiramo avaa tiimityön ja ryhmätyön eroja sekä tiimin syntymisen edellytyksiä.
28: Keskon digipalvelut rakennetaan monitoimittajaympäristössä | Hanna-Reetta Luukkainen
Mitä pehmeitä taitoja kovan luokan konsultti tarvitsee monitoimittajaympäristössä pärjätäkseen? Jakson vieraana on Keskon Head of Customer Data and Loyalty Services Hanna-Reetta Luukkainen.
27: Algoritmit eivät ole objektiivisia ja puolueettomia | Otto Sahlgren
Algoritmit tuntuvat puolueettomilta, mutta käytännössä ne eivät kuitenkaan ole. Algoritmista syrjintää tutkiva Otto Sahlgren kertoo, mistä ilmiössä on kyse.
26: Työnhakija, kuka sinä olet? | Saana Rossi
Kuinka erottua työhaastattelussa? Mitä IT-alan rekrytoijat juuri nyt etsivät? Rekrytoija-kirjan kirjoittaja Saana Rossi avaa asiaa rekrytoijan näkökulmasta.
25: Yllättäen julkkariprojektit ovat alkaneet kiinnostaa | Harri Sieppi
Korona-aika on yllättäen saanut työntekijät kiinnostumaan jälleen julkishallinnon projekteista sekä esimerkiksi pankki- ja vakuutusalasta. Mutta miltä syksy näyttää, Harri Sieppi, onko töitä tarjolla?
24: Tavoitteet saavutetaan OKR-mallilla | Viljami Väisänen
OKR eli Objectives and Key Result on Googlen tunnetuksi tekemä, monien yritysten käyttöönottama tavoitejohtamismalli. Miksi yhä useampi IT-talo tai IT-talon asiakas ottaa sen käyttöön?
23: Keho on yhtä tärkeä aivotyöläiselle kuin urheilijallekin | Antti Akonniemi
Viimeistään oman kuolevaisuutensa tajutessaan (tyypillisesti siinä kolmenkympin tietämillä) havahtuu yleensä miettimään, minkä verran omaa kehoaan kannattaa laiminlyödä, jos sen tahtoo toimivan vielä vuosien päästäkin.
22: Kommunikaatiokatkokset aiheuttavat bugista koodia | Max Romantschuk
Ihmiset, vuorovaikutus, viestintä ja tunteet. Niistä meidän ihmisten arki koostuu ja siksi niiden johtaminen on IT-alallakin johtajan tärkeintä työtä. Jaksossa haastateltavana on Verkkokauppa.comin kehityspäällikkö Max Romantschuk.
21: Yllättävän moni taistelee työuupumuksen kanssa | Natanael Sinisalo
Stressiperäiset sairaudet ovat Euroopassa tällä hetkellä yleisin sairausloman syy. Niihin kuuluu myös työuupumus, josta kärsii miltei joka neljäs suomalainen. Jaksossa Natanael Sinisalo kertoo, miltä uupuminen tuntuu ja miten siitä selviää.
20: Oliko ennen kunnollista? | Pekkis Forsström
Oliko ennen todella kunnollista? Entä mahtaako olla kunnollista nytkään? Koodarikuiskaajan podcast-vieraaksi saapuu tekkialan vuorisaarnaaja, the hopeakettu Pekkis Forsström.
19: Muutosmeteori saa tunnenorsut säntäilemään | Mikael Siirtola
Norsu edustaa alitajuista ja tunneohjautuvaa osaa aivoistamme, ratsastaja puolestaan rationaalista ja ajattelevaa osaa. Norsu on pääasiassa leppoisa kaveri, mutta kun se pillastuu, se raahaa perässään väkevämpääkin ratsastajaa. Jakson vieraana on DevOps manager Mikael Siirtola.
18: Pysähdy kuuntelemaan | Aki Salmi
Kun aika on epävarma ja monenlaiset tunteet myllertävät, on kuunteleminen parasta, mitä voimme toisillemme antaa. Jaksossa keskustelemme Aki Salmen kanssa siitä, miten kuunnellaan ja mitä on empatia.
17: Sosiokratialla vähemmän paskoja päätöksiä | Petri Aukia
Sosiokratia on sosiaalinen teknologia, open source pattern language, joka pyrkii parantamaan organisaation päätöksentekoa ja toimintaa. Jakson vieraana on sosiokratian Codentolla käynnistänyt Petri Aukia.
16: Avoimuus auttaa ahdistukseen | Rolle Laukkarinen
Roni Rolle Laukkarinen on isä, koodari, digitoimiston perustaja ja CTO. Tämän lisäksi hän elää yleistyneen ahdistushäiriön kanssa arjen jokainen päivä. Jaksossa hän kertoo, miten GADn kanssa tulee toimeen.
15: Introvertti, ekstrovertti – mitä väliä? | Timo Kataja
Onko jako introvertteihin ja ekstrovertteihin todellinen ja mitä väliä sillä edes on. Jaksossa on vieraana digimaailmasta osuvasti ja piikikkäästi bloggaava introvertti kissaihminen, Timo Kataja.
14: Kiusaaminen jättää kiduttavat jäljet | Celinda Byskata
Kiusaamisen vaikutukset aivoissa vastaavat kidutuksen jälkiä. Seurauksia kannetaan mukana koko loppuelämä. Jakson vieraana on kokemusasiantuntija Celinda Byskata, joka on päättänyt kääntää traumaattisten kouluvuosien kokemukset muiden avuksi.
13: Rajallisen ihmismielen riemuja | Mikko Suominen
Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa ihmetellään ihmisen kognition rajoitteita ja kognitiivista saavutettavuutta.
12: Koodaaminen on naisten ammatti | Milja Köpsi
Arastelen käyttää tästä otsikkoa kahdesta syystä. Yhtäältä en haluaisi vahvistaa harhaista miesten ammatti – naisten ammatti stereotypiaa ja dikotomiaa. Toisaalta on olemassa riski, että koodaamisen nimeäminen naistenkin työksi ei lisää naisten kiinnostusta, vaan sen sijaan vähentää miesten kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan. Silti otsikko on myös totta ja jaksossa kerrotaan, että miten niin.
11: Huijarisyndrooma on kettumainen ilmiö | Teppo Suominen
Huijarisyndroomaan liittyvät sankarimyytit, marttyyrit, perfektionistit ja nerot. Pohjimmiltaan koko jaksoa riivaa kuitenkin vain ja ainoastaan yksi kysymys: miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon?!?
10: Asiakaspalvelija sanoo jämäkästi ei | Mikko Saari
Jokainen devaaja on omalla tavallaan asiakaspalvelija. Asiakaspalvelijan ei tarvitse kuitenkaan olla avuton tiskirätti.
9: Huipputiimien rakentumista ei voi hallita | Pekka Rundgren
Huipputiimissä syntyy kollektiivinen flow ja työn jälki sekä tulokset ovat ennenkuulumattomia. Huipputiimejä ei kuitenkaan osata kaivata organisaatioon, koska valtaosa ei ole koskaan sellaista itse kokenut.
8: Voiko esiintyjäksi oppia? | Marko Suomi
Onko ihminen joko luontaisesti hyvä puhuja tai sitten ei? Kuinka tapahtuu transformaatio esiintymistä inhoavasta koodarista työkseen kouluttavaksi konsultiksi?
7: Kuinka hakkeri nukkuu yönsä? | Iiro Uusitalo
Kenellä on lupa ja kuka pystyy nukkumaan yönsä hyvin, kun maailma on tietoturva-aukkoja täynnä. Saako koodari synninpäästön? Entä miten saa unen päästä kiinni hakkeri?
6: Itsevastuu ei paina harteita | Ferrix Hovi
Toisin kuin ajatellaan vastuullisuus ei ole häpeämistä eikä oikein tekemistä. Mutta mitä se sitten oikein on?
5: Pitääkö jokaisen devaajan henkilöbrändätä? | Riku Rouvila
Henkilöbrändääminen on keinotekoista ja ällöä, tyhjää egon suitsutusta. Mutta entä jos se olisikin oman asiantuntemuksen ammattimaista esiin tuomista? Mitä hyötyä siitä silloin voisi olla? Ja mikä on hinta, jos sen jättää tekemättä? Vieraana jaksossa on Webbidevaus.fi-podcastin Riku Rouvila.
Jakso 4: tunteet ja tunneretro | vieraana Aleksi Lumme
Kuuluvatko tunteet työelämään ja onko ihan pakko, vaikkei tahdo? Millainen vaikutus tunteiden tunnistamisella on rationaaliseen ajatteluun? Opitaanko järjellä – tehdäänkö kaikki tunteen vuoksi? Mukana keskustelussa Reaktorilla työskentelevä töölöläinen perheenisä ja metsästävä esikoiskirjailija Aleksi Lumme.
Jakso 3: tekoäly ja kuunteleminen | vieraana Henri Leisma
Koodarikuiskaajan kolmannessa podcast-jaksossa aiheena on tekoäly ja kuunteleminen. Voiko tekoälystä tulla parempi kuuntelija kuin ihmisestä? Vieraana keskustelussa Henri Leisma, joka etsii jatkuvasti tapoja tehdä scifistä todellisuutta.
Jakso 2: projektiviestintä | vieraana Jussi Sivonen
Koodarikuiskaajan toisessa podcast-jaksossa puhutaan projektiviestinnästä ja miten sen saisi onnistumaan. Vieraana varsinainen projektikonkari Jussi Sivonen (@jsivonen).
Jakso 1: palaute | vieraana Sami Keijonen
Koodarikuiskaajan ensimmäisessä podcast-jaksossa puhutaan palautteen vastaanottamisesta ja antamisesta. Vieraana WordPress-maailmasta tuttu matikanope Sami Keijonen (@samikeijonen).