Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Koodarikuiskaajan podcast

Jos se liittyy ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja devaajan ammattiin, se liittyy tähän podcastiin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 67 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.6.2019.

Yrityskulttuurin ytimessä on yhteinen tarina | Outi Sivonen

Julkaistu 25.2.2024

Kun yrityksen arvot ohjaavat vahvasti sen koko liiketoimintaa, alkaa yritykselle muodostua oma kulttuurinsa. Vaikka kulttuuri ei ole muuttumaton museoesine, sen arvopohjainen ydin voi säilyä murroksessakin. Jakson vieraana on yrityskulttuurien murroksia pohtiva Outi Sivonen.

Huipuksi tullaan harjoittelemalla | Mikko Hyppönen

Julkaistu 28.1.2024

Miten puhutaan teknisistä asioista ymmärrettävästi ja kiinnostavasti kaikenlaisille yleisöille? Yksinkertaistamalla ja tiivistämällä, tarinoin ja metaforin, toiston ja taukojen avulla. Näin neuvoo yleistajuisesta esiintymisestään tunnettu WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Ohjelmistoalan psykoterapeutti ymmärtää ihmistä | Ari-Pekka Skarp

Julkaistu 17.12.2023

Ketterä ohjelmistokehitys edellyttää ymmärrystä ihmisestä ja ihmisen toiminnasta, sillä ongelmat liittyvät useammin ihmisiin kuin teknologiaan. Näkökulmia näihin teemoihin antavat psykologia, psykoterapia ja sosiologia. Jakson vieraana on agile coach ja psykoterapeutti Ari-Pekka Skarp.

Valmentava palaute katsoo eteenpäin | Eeva Lennon

Julkaistu 26.11.2023

Palaute katsoo usein taaksepäin: mikä meni hyvin, mikä huonosti. Onneksi enenevässä määrin katse siirtyy palautekeskusteluissakin menneestä kohti tulevaa. Miten voisimme parantaa? Mitä tehdään seuraavaksi? Mitä sovitaan? Vieraana on Eeva Lennon.

Tietoturvakonsultointia positiivisella otteella | Tuomo Makkonen

Julkaistu 29.10.2023

Tietoturvakonsultoinnilla on vähän synkähkö kaiku. Tuleeko joku osoittelemaan sormella tietoturva-aukkoja? Red teaming ja social engineering herättävät mielikuvia, joissa hyväksikäytetään ihmisten heikkouksia ja hyväuskoisuutta. Asiaa voi lähestyä kuitenkin myös toisin, kuten tekee jakson vieras, Fraktalin CTO Tuomo Makkonen.

Puhukaamme neuromonimuotoisuudesta | Lopperi ja Rasimus

Julkaistu 24.9.2023

Neuromonimuotoisuus saattaa tuntua jotenkin isolta, vaikealta ja hämärältä kokonaisuudelta ja juuri siksi siitä pitää puhua. Jakson aihetta ruotimaan saapuvat Goforen Head of Continuity Services Ella Lopperi ja Mehiläisen työterveyspsykologi Susanna Rasimus.

Sisäinen viestintä voi olla toimivaa vain hetken | Olli Vistbacka

Julkaistu 27.8.2023

Firman sisäinen viestintä pitää usein kärkipaikkaa henkilöstötyytyväisyyskyselyiden kehityskohteiden listalla. Voiko sisäinen viestintä koskaan edes toimia täydellisesti – ainakaan enempää kuin ohikiitävän hetken? Tätä jaksoon pohtimaan saapuu yle.devin valmentaja Olli Vistbacka.

Hankalan maineessa | Christian Nikkanen

Julkaistu 28.5.2023

Leimat istuvat yleensä tiukassa ja uusiutuvat sitkeästi pienimmästäkin todistusaineistosta. Etenkin, kun piirit ovat pienet eikä internet unohda. Miten hankalan maine syntyy ja millaista sen kanssa on elää? Jakson vieraana on ohjelmistokehittäjä Christian Nikkanen.

Sovittelija on kaikkien puolella | Ulla Sara-aho

Julkaistu 30.4.2023

Kun kaikki muu on jo kokeiltu, eikä mitään tunnu olevan enää tehtävissä, kutsutaan paikalle sovittelija. Mitä sitten tapahtuu? Vieraana on Ulla Sara-aho.

Projektinhallinnan vaikeuskerroin kaakkoon | Jussi Salmio

Julkaistu 26.3.2023

Viestintä ja projektinhallinta voi olla hankalaa, jos tiimi on täysin hajautettu, asiakas on Saudi-Arabiassa, projektissa on kolme eri työaikaa ja kokonaisuuteen kuuluu useita kansalaisuuksia ja kulttuureja. Miten tällaisesta selviää? Vieraana on Jussi Salmio Oivanilta.

Vahvuuspuheen vallankumous | Aliisa Holkko

Julkaistu 26.2.2023

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen tekee ihmiselle hyvää. Vahvuuksien äärellä ihminen syttyy ja innostuu. Vahvuuksista keskustelemassa on sosiaalipsykologi Aliisa Holkko.

Tunti on hassu mittayksikkö luovalle työlle | Hape Haavikko

Julkaistu 29.1.2023

Kun haluaa saada asioita aikaan, on hyvä hieman tarkastella omia aikaansaamisen tapoja. Tunneissa on nimittäin eroja. Mitä luovempaa aivotyötä tekee, sitä merkittävämpää on se, milloin ja millaisissa olosuhteissa työhön tarttuu. Koodarikuiskaajan podcastin vieraana on Fakiirimedian Hape Haavikko.

En tahtoisi neuvoa, mutta kuuntele Kimmoa | Kimmo Aro

Julkaistu 18.12.2022

Elämä on peli, jonka lopputulos on jokaisella tiedossa. Siksi aina aika ajoin on parempi suhtautua siihen kevyesti. Koodarikuiskaajan podcastissa vieraana on stand-up koomikko Kimmo Aro.

Tunne- ja tietoisuustaidot tekevät koulussa ihmeitä | Sari Torniainen

Julkaistu 27.11.2022

Tunne- ja tietoisuustaitoihin käytetty aika maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin tehokkuutena ja hyvinvointina. Näin havaittiin Lappeenrannassa, kun koulunkäynnin ohjaaja Sari Torniainen alkoi oikein tosissaan tuoda näitä taitoja osaksi lasten opetusta. Miten se tehtiin, miten se meni ja mitä siitä opittiin?

Tarvitseeko jokainen yhteisö yhteiset pelisäännöt? | Timi Wahalahti

Julkaistu 30.10.2022

Yhteisö ei tarvitse yhteisiä pelisääntöjä, kunnes se tarvitsee yhteiset pelisäännöt. Miten luodaan yhteisön Code of Conduct, kun sellaista ei ole aiemmin ollut? Jaksossa vieraana on WordPress-yhteisön aktiivinen yhteisömanageri Timi Wahalahti.

Ohjelmistoala houkuttelee uranvaihtajia – ja syystäkin | Susanna Kyllönen

Julkaistu 25.9.2022

Miten sitä uraa oikeasti vaihdetaan ja miten ohjelmistoala mahtaa ottaa uranvaihtajat vastaan? Tässä jaksossa aihetta käsitellään neljän hyvin erilaisen uranvaihtopolun läpikäyneen ohjelmistoalan asiantuntijan voimin.

Yhteisöohjelmoinnissa tehdään yllättäviä asioita | Pyhäjärvi ja Salmi

Julkaistu 28.8.2022

Parikoodaus ja yhteisöohjelmointi saattavat hirvittää, mutta toisaalta mahdollisuus uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen houkuttelee. Koodarikuiskaajan podcastissa yhdessä ohjelmoinnista ovat keskustelemassa Maaret Pyhäjärvi Vaisalalta ja Aki Salmi BRYTERiltä.

Voiko työminä olla ihmisen ainoa identiteetti? | Teemu Suoranta

Julkaistu 19.6.2022

Työidentiteetti on tärkeä osa monen persoonaa, mutta se ei suinkaan ole – eikä sen välttämättä kannatakaan olla – ihmisen ainoa identiteetti. Aihetta jaksossa pohtii internetin rakennusmestari Teemu Suoranta.

Monimuotoisuus syntyy mukaan ottamisesta | Salmani & Saarinen

Julkaistu 29.5.2022

Monimuotoisuuskeskustelu keskittyy paljon diversiteettiin, mutta olisiko keskustelu hedelmällisempi, jos sitä lähestyisi inklusiivisuus edellä? Vieraana jaksossa Riimu Solutionsin toimitusjohtaja Ville Saarinen ja DEI-asiantuntija Sara Salmani.

Entä jos saisitkin käyttää työssäsi vahvuuksiasi? | Susanna ja Miika

Julkaistu 24.4.2022

Rekrytoinnissa on jo kauan tehty kaikenlaisia soveltuvuuskokeita ja persoonallisuustestejä. Ework Group halusi tuoda ketterämmällä ja kevyemmällä tavalla työpersoonan soveltuvuuden myös konsultointiprojekteihin ja niin syntyi Workstyles-profiili. Asiasta lisää kertoo Susanna Kekäläinen ja Miika Nykänen.

Itsemyötätunto ei tee veteläksi | Ronnie Grandell

Julkaistu 27.3.2022

Jos luovun itsekritiikistä, tuleeko minusta silloin totaalisen veltto vätys? Ronnie Grandell on myötätuntokeskeiseen terapiaan erikoistunut itsemyötätunnon puolestapuhuja. Tässä jaksossa hän kertoo, miksi kyseinen huoli on ymmärrettävä, muttei todellinen.

Emme puhu digipalveluiden hiilijalanjäljestä | Jaakko Alajoki

Julkaistu 27.2.2022

Digipalveluiden hiilijalanjäljestä puhutaan liian vähän ja siksi vieraaksi saapuu Evermaden CTO Jaakko Alajoki. Pohdimme, mitä kukin meistä voi tehdä omaa digitaalista hiilijalanjälkeä pienentääkseen.

Itseoppineiden ja uranvaihtajien asema ohjelmistoalan rekrytoinnissa | Marko Nissilä

Julkaistu 30.1.2022

Itseoppineiden ja uranvaihtajien asema ohjelmistoalan rekrytoinnissa ei ole sen huonompi kuin muidenkaan junioreiden. Valitettavasti junioreiden asema ylipäätään ei ole pelkkiä yksisarvisia ja sateenkaaria. Omalla toiminnalla voi kuitenkin vaikuttaa, kertoo Teamitin rekrytoija Marko Nissilä.

Oletukset ovat huonosti kommunikoituja odotuksia | Sami Söderblom

Julkaistu 19.12.2021

Miten odotuksia muka voi hallita? Nehän ovat oman vaikutuspiirin ulottumattomissa! Jakson vieraana on SOK:n QA-linjaorganisaation vetäjä Sami Söderblom, joka on opetellut hallitsemaan odotuksia – ulkoisia, sisäisiä, omia ja muiden.

Millainen on omena, jos on afantasia? | Aleksis Tulonen

Julkaistu 28.11.2021

Ihminen, jolla on afantasia, ei näe mielessään kuvia, ei kärsi korvamadoista, eikä pysty palauttamaan mieleensä läheistensä ääniä. Mitä hyötyä ja mitä haittaa on aistimuistittomuudesta? Jakson vieraana on Aleksis Tulonen.

42: Koodi on kommunikaatiota ihmiseltä ihmiselle | Heikki Ritola

Julkaistu 31.10.2021

Mitä muuta koodin täytyy tehdä kuin komentaa tietokonetta? Jos asiaa kysytään Heikki Ritolalta, niin hän vastaa, että koodin tehtävä on olla kommunikaatiota.

41: Kuinka lähdetään koodaamaan Kaliforniaan | Otto Kivikärki

Julkaistu 26.9.2021

Miten Kaliforniaan lähdetään ja millaista siellä on? Jaksossa on vieraana Vincit USAn lead developer Otto Kivikärki, joka on työskennellyt Kaliforniassa kohta kolme vuotta ja on ehtinyt nähdä niin normaalia elämää kuin korona-ajan kommervenkitkin. 

40: Suorinta reittiä unelmatyöhön IT-konsultiksi | Eetu Niemi

Julkaistu 27.6.2021

Kenelle IT-konsultin työ on unelmatyö ja miten sen saavuttaa suorinta mahdollista reittiä? Kysymyksiin vastaa aiheesta kirjankin kirjoittanut Eetu Niemi.

39: Rohkeasti haavoittuvuuden äärellä | Jaakko Alajoki

Julkaistu 30.5.2021

Brené Brownin Dare to Leadin siivittämänä jaksossa pohditaan johtajan tärkeimpiä ominaisuuksia, talonmiehiä, aikalisiä sekä hengittämistä. Vieraana Evermaden CTO, Kampiapina Jaakko Alajoki.

38: Miten käy uralle, jos muuttaa Turkuun? | Eero Rostiala

Julkaistu 25.4.2021

Jos kaipaa poispäin pääkaupunkiseudulta, voiko tietokoneensa hilata esimerkiksi Turkuun? Vieraana Goforen Turun toimiston vetäjä Eero Rostiala.

37: Mikä susta tulee isona? | Jarenko & Kankkunen

Julkaistu 28.3.2021

Miten ja millä keinoin kehittää itseään ammatillisesti, jos se ei tule työpaikan kautta luontaisesti? Asiaa pohtivat Kohti-kirjan kirjoittajat Karoliina Jarenko ja Jenni Kankkunen.

36: Coach aukoo kysymyksillä tietä kohti ratkaisua | Arto Miekkavaara

Julkaistu 28.2.2021

Ihmisen tehdasasetukset ajavat hänet toisinaan oikosulkuun. Osaavalla coachilla on merkittävä mahdollisuus auttaa. Aihetta jaksossa avaa Arto Miekkavaara.

35: Konsulttikin on ihminen | Jarkko Kailanto

Julkaistu 31.1.2021

Miten konsultiksi kasvetaan ja kannattaako sellaisesta ylipäätään haaveilla? Vieraana Reaktorin konsulttikoulun kouluttaja, valmentaja Jarkko Kailanto.

34: Näin tehdään Koodarikuiskaajan podcast | Eelis Eskelinen

Julkaistu 28.12.2020

Koodarikuiskaajan podcastin suuressa metajaksossa vieraana on jakson editoija Eelis Eeppo Eskelinen ja kerromme, miten tätä podcastia oikein tehdään.

33: Teemme yhä tehokkaammin kokonaan vääriä asioita | Hermanni Hyytiälä

Julkaistu 13.12.2020

Työelämämme on täynnä sivistynyttä hulluutta. Siksi organisaatioiden kyvykkyyttä parantava Hermanni Hyytiälä vierailee Koodarikuiskaajan podcastissa.

32: Huono etäpalaveri on turha, ryhditön ja oletuksia täynnä | Jonas Rajanto

Julkaistu 29.11.2020

N+1 etäpalaverin jälkeen ruudun ääressä istuu varsin loppuun puristettu ihmisolento. Mikä tekisi etäpalavereista parempia? Kysymykseen tarttuu virallinen etäkokousmies, virtuaalifasilitaattori Jonas Rajanto.

31: Just sopivasti ketterä ei lukittaudu mihinkään metodiin | Antti Niemi

Julkaistu 15.11.2020

Millaista on olla just sopivasti ketterä ja mitä ketteryys tarkoittaa yksilön kannalta? Kysymyksiä pohtii jaksossa Goforen Head of Agile, Antti Niemi.

30: Jotta jokainen voisi oppia | Petteri Kallio

Julkaistu 25.10.2020

Miten ihminen oppii ja oppiiko se verkossa yhtään mitään? Jaksossa puidaan digitaalisen opettamisen mahdollisuuksia ja oppimisen mahdottomuutta eOppivan rakennusmestarin Petteri Kallion kanssa.

29: Ryhmätyö ja tiimityö ovat eri asioita | Petri Heiramo

Julkaistu 12.10.2020

Ketterän ohjelmistokehityksen parissa 15 vuotta työskennellyt Petri Heiramo avaa tiimityön ja ryhmätyön eroja sekä tiimin syntymisen edellytyksiä. 

28: Keskon digipalvelut rakennetaan monitoimittajaympäristössä | Hanna-Reetta Luukkainen

Julkaistu 27.9.2020

Mitä pehmeitä taitoja kovan luokan konsultti tarvitsee monitoimittajaympäristössä pärjätäkseen? Jakson vieraana on Keskon Head of Customer Data and Loyalty Services Hanna-Reetta Luukkainen.

27: Algoritmit eivät ole objektiivisia ja puolueettomia | Otto Sahlgren

Julkaistu 13.9.2020

Algoritmit tuntuvat puolueettomilta, mutta käytännössä ne eivät kuitenkaan ole. Algoritmista syrjintää tutkiva Otto Sahlgren kertoo, mistä ilmiössä on kyse.

26: Työnhakija, kuka sinä olet? | Saana Rossi

Julkaistu 31.8.2020

Kuinka erottua työhaastattelussa? Mitä IT-alan rekrytoijat juuri nyt etsivät? Rekrytoija-kirjan kirjoittaja Saana Rossi avaa asiaa rekrytoijan näkökulmasta.

25: Yllättäen julkkariprojektit ovat alkaneet kiinnostaa | Harri Sieppi

Julkaistu 16.8.2020

Korona-aika on yllättäen saanut työntekijät kiinnostumaan jälleen julkishallinnon projekteista sekä esimerkiksi pankki- ja vakuutusalasta. Mutta miltä syksy näyttää, Harri Sieppi, onko töitä tarjolla?

24: Tavoitteet saavutetaan OKR-mallilla | Viljami Väisänen

Julkaistu 14.6.2020

OKR eli Objectives and Key Result on Googlen tunnetuksi tekemä, monien yritysten käyttöönottama tavoitejohtamismalli. Miksi yhä useampi IT-talo tai IT-talon asiakas ottaa sen käyttöön?

23: Keho on yhtä tärkeä aivotyöläiselle kuin urheilijallekin | Antti Akonniemi

Julkaistu 31.5.2020

Viimeistään oman kuolevaisuutensa tajutessaan (tyypillisesti siinä kolmenkympin tietämillä) havahtuu yleensä miettimään, minkä verran omaa kehoaan kannattaa laiminlyödä, jos sen tahtoo toimivan vielä vuosien päästäkin.

22: Kommunikaatiokatkokset aiheuttavat bugista koodia | Max Romantschuk

Julkaistu 17.5.2020

Ihmiset, vuorovaikutus, viestintä ja tunteet. Niistä meidän ihmisten arki koostuu ja siksi niiden johtaminen on IT-alallakin johtajan tärkeintä työtä. Jaksossa haastateltavana on Verkkokauppa.comin kehityspäällikkö Max Romantschuk.

21: Yllättävän moni taistelee työuupumuksen kanssa | Natanael Sinisalo

Julkaistu 3.5.2020

Stressiperäiset sairaudet ovat Euroopassa tällä hetkellä yleisin sairausloman syy. Niihin kuuluu myös työuupumus, josta kärsii miltei joka neljäs suomalainen. Jaksossa Natanael Sinisalo kertoo, miltä uupuminen tuntuu ja miten siitä selviää.

20: Oliko ennen kunnollista? | Pekkis Forsström

Julkaistu 19.4.2020

Oliko ennen todella kunnollista? Entä mahtaako olla kunnollista nytkään? Koodarikuiskaajan podcast-vieraaksi saapuu tekkialan vuorisaarnaaja, the hopeakettu Pekkis Forsström.

19: Muutosmeteori saa tunnenorsut säntäilemään | Mikael Siirtola

Julkaistu 5.4.2020

Norsu edustaa alitajuista ja tunneohjautuvaa osaa aivoistamme, ratsastaja puolestaan rationaalista ja ajattelevaa osaa. Norsu on pääasiassa leppoisa kaveri, mutta kun se pillastuu, se raahaa perässään väkevämpääkin ratsastajaa. Jakson vieraana on DevOps manager Mikael Siirtola.

18: Pysähdy kuuntelemaan | Aki Salmi

Julkaistu 22.3.2020

Kun aika on epävarma ja monenlaiset tunteet myllertävät, on kuunteleminen parasta, mitä voimme toisillemme antaa. Jaksossa keskustelemme Aki Salmen kanssa siitä, miten kuunnellaan ja mitä on empatia.

17: Sosiokratialla vähemmän paskoja päätöksiä | Petri Aukia

Julkaistu 1.3.2020

Sosiokratia on sosiaalinen teknologia, open source pattern language, joka pyrkii parantamaan organisaation päätöksentekoa ja toimintaa. Jakson vieraana on sosiokratian Codentolla käynnistänyt Petri Aukia.

16: Avoimuus auttaa ahdistukseen | Rolle Laukkarinen

Julkaistu 16.2.2020

Roni Rolle Laukkarinen on isä, koodari, digitoimiston perustaja ja CTO. Tämän lisäksi hän elää yleistyneen ahdistushäiriön kanssa arjen jokainen päivä. Jaksossa hän kertoo, miten GADn kanssa tulee toimeen.

15: Introvertti, ekstrovertti – mitä väliä? | Timo Kataja

Julkaistu 2.2.2020

Onko jako introvertteihin ja ekstrovertteihin todellinen ja mitä väliä sillä edes on. Jaksossa on vieraana digimaailmasta osuvasti ja piikikkäästi bloggaava introvertti kissaihminen, Timo Kataja.

14: Kiusaaminen jättää kiduttavat jäljet | Celinda Byskata

Julkaistu 19.1.2020

Kiusaamisen vaikutukset aivoissa vastaavat kidutuksen jälkiä. Seurauksia kannetaan mukana koko loppuelämä. Jakson vieraana on kokemusasiantuntija Celinda Byskata, joka on päättänyt kääntää traumaattisten kouluvuosien kokemukset muiden avuksi.

13: Rajallisen ihmismielen riemuja | Mikko Suominen

Julkaistu 5.1.2020

Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa ihmetellään ihmisen kognition rajoitteita ja kognitiivista saavutettavuutta. 

12: Koodaaminen on naisten ammatti | Milja Köpsi

Julkaistu 2.12.2019

Arastelen käyttää tästä otsikkoa kahdesta syystä. Yhtäältä en haluaisi vahvistaa harhaista miesten ammatti – naisten ammatti stereotypiaa ja dikotomiaa. Toisaalta on olemassa riski, että koodaamisen nimeäminen naistenkin työksi ei lisää naisten kiinnostusta, vaan sen sijaan vähentää miesten kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan. Silti otsikko on myös totta ja jaksossa kerrotaan, että miten niin.

11: Huijarisyndrooma on kettumainen ilmiö | Teppo Suominen

Julkaistu 10.11.2019

Huijarisyndroomaan liittyvät sankarimyytit, marttyyrit, perfektionistit ja nerot. Pohjimmiltaan koko jaksoa riivaa kuitenkin vain ja ainoastaan yksi kysymys: miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon?!?

10: Asiakaspalvelija sanoo jämäkästi ei | Mikko Saari

Julkaistu 27.10.2019

Jokainen devaaja on omalla tavallaan asiakaspalvelija. Asiakaspalvelijan ei tarvitse kuitenkaan olla avuton tiskirätti.

9: Huipputiimien rakentumista ei voi hallita | Pekka Rundgren

Julkaistu 13.10.2019

Huipputiimissä syntyy kollektiivinen flow ja työn jälki sekä tulokset ovat ennenkuulumattomia. Huipputiimejä ei kuitenkaan osata kaivata organisaatioon, koska valtaosa ei ole koskaan sellaista itse kokenut.

8: Voiko esiintyjäksi oppia? | Marko Suomi

Julkaistu 29.9.2019

Onko ihminen joko luontaisesti hyvä puhuja tai sitten ei? Kuinka tapahtuu transformaatio esiintymistä inhoavasta koodarista työkseen kouluttavaksi konsultiksi?

7: Kuinka hakkeri nukkuu yönsä? | Iiro Uusitalo

Julkaistu 15.9.2019

Kenellä on lupa ja kuka pystyy nukkumaan yönsä hyvin, kun maailma on tietoturva-aukkoja täynnä. Saako koodari synninpäästön? Entä miten saa unen päästä kiinni hakkeri?

6: Itsevastuu ei paina harteita | Ferrix Hovi

Julkaistu 1.9.2019

Toisin kuin ajatellaan vastuullisuus ei ole häpeämistä eikä oikein tekemistä. Mutta mitä se sitten oikein on?

5: Pitääkö jokaisen devaajan henkilöbrändätä? | Riku Rouvila

Julkaistu 18.8.2019

Henkilöbrändääminen on keinotekoista ja ällöä, tyhjää egon suitsutusta. Mutta entä jos se olisikin oman asiantuntemuksen ammattimaista esiin tuomista? Mitä hyötyä siitä silloin voisi olla? Ja mikä on hinta, jos sen jättää tekemättä? Vieraana jaksossa on Webbidevaus.fi-podcastin Riku Rouvila.

Jakso 4: tunteet ja tunneretro | vieraana Aleksi Lumme

Julkaistu 4.8.2019

Kuuluvatko tunteet työelämään ja onko ihan pakko, vaikkei tahdo? Millainen vaikutus tunteiden tunnistamisella on rationaaliseen ajatteluun? Opitaanko järjellä – tehdäänkö kaikki tunteen vuoksi? Mukana keskustelussa Reaktorilla työskentelevä töölöläinen perheenisä ja metsästävä esikoiskirjailija Aleksi Lumme.

Jakso 3: tekoäly ja kuunteleminen | vieraana Henri Leisma

Julkaistu 21.7.2019

Koodarikuiskaajan kolmannessa podcast-jaksossa aiheena on tekoäly ja kuunteleminen. Voiko tekoälystä tulla parempi kuuntelija kuin ihmisestä? Vieraana keskustelussa Henri Leisma, joka etsii jatkuvasti tapoja tehdä scifistä todellisuutta.

Jakso 2: projektiviestintä | vieraana Jussi Sivonen

Julkaistu 7.7.2019

Koodarikuiskaajan toisessa podcast-jaksossa puhutaan projektiviestinnästä ja miten sen saisi onnistumaan. Vieraana varsinainen projektikonkari Jussi Sivonen (@jsivonen).

Jakso 1: palaute | vieraana Sami Keijonen

Julkaistu 23.6.2019

Koodarikuiskaajan ensimmäisessä podcast-jaksossa puhutaan palautteen vastaanottamisesta ja antamisesta. Vieraana WordPress-maailmasta tuttu matikanope Sami Keijonen (@samikeijonen).

Takaisin podcastien listaan