Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Koodarikuiskaajan podcast

Jos se liittyy ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja devaajan ammattiin, se liittyy tähän podcastiin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 29 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.6.2019.

29: Ryhmätyö ja tiimityö ovat eri asioita | Petri Heiramo

Julkaistu 12.10.2020

Ketterän ohjelmistokehityksen parissa 15 vuotta työskennellyt Petri Heiramo avaa tiimityön ja ryhmätyön eroja sekä tiimin syntymisen edellytyksiä. 

28: Keskon digipalvelut rakennetaan monitoimittajaympäristössä | Hanna-Reetta Luukkainen

Julkaistu 27.9.2020

Mitä pehmeitä taitoja kovan luokan konsultti tarvitsee monitoimittajaympäristössä pärjätäkseen? Jakson vieraana on Keskon Head of Customer Data and Loyalty Services Hanna-Reetta Luukkainen.

27: Algoritmit eivät ole objektiivisia ja puolueettomia | Otto Sahlgren

Julkaistu 13.9.2020

Algoritmit tuntuvat puolueettomilta, mutta käytännössä ne eivät kuitenkaan ole. Algoritmista syrjintää tutkiva Otto Sahlgren kertoo, mistä ilmiössä on kyse.

26: Työnhakija, kuka sinä olet? | Saana Rossi

Julkaistu 31.8.2020

Kuinka erottua työhaastattelussa? Mitä IT-alan rekrytoijat juuri nyt etsivät? Rekrytoija-kirjan kirjoittaja Saana Rossi avaa asiaa rekrytoijan näkökulmasta.

25: Yllättäen julkkariprojektit ovat alkaneet kiinnostaa | Harri Sieppi

Julkaistu 16.8.2020

Korona-aika on yllättäen saanut työntekijät kiinnostumaan jälleen julkishallinnon projekteista sekä esimerkiksi pankki- ja vakuutusalasta. Mutta miltä syksy näyttää, Harri Sieppi, onko töitä tarjolla?

24: Tavoitteet saavutetaan OKR-mallilla | Viljami Väisänen

Julkaistu 14.6.2020

OKR eli Objectives and Key Result on Googlen tunnetuksi tekemä, monien yritysten käyttöönottama tavoitejohtamismalli. Miksi yhä useampi IT-talo tai IT-talon asiakas ottaa sen käyttöön?

23: Keho on yhtä tärkeä aivotyöläiselle kuin urheilijallekin | Antti Akonniemi

Julkaistu 31.5.2020

Viimeistään oman kuolevaisuutensa tajutessaan (tyypillisesti siinä kolmenkympin tietämillä) havahtuu yleensä miettimään, minkä verran omaa kehoaan kannattaa laiminlyödä, jos sen tahtoo toimivan vielä vuosien päästäkin.

22: Kommunikaatiokatkokset aiheuttavat bugista koodia | Max Romantschuk

Julkaistu 17.5.2020

Ihmiset, vuorovaikutus, viestintä ja tunteet. Niistä meidän ihmisten arki koostuu ja siksi niiden johtaminen on IT-alallakin johtajan tärkeintä työtä. Jaksossa haastateltavana on Verkkokauppa.comin kehityspäällikkö Max Romantschuk.

21: Yllättävän moni taistelee työuupumuksen kanssa | Natanael Sinisalo

Julkaistu 3.5.2020

Stressiperäiset sairaudet ovat Euroopassa tällä hetkellä yleisin sairausloman syy. Niihin kuuluu myös työuupumus, josta kärsii miltei joka neljäs suomalainen. Jaksossa Natanael Sinisalo kertoo, miltä uupuminen tuntuu ja miten siitä selviää.

20: Oliko ennen kunnollista? | Pekkis Forsström

Julkaistu 19.4.2020

Oliko ennen todella kunnollista? Entä mahtaako olla kunnollista nytkään? Koodarikuiskaajan podcast-vieraaksi saapuu tekkialan vuorisaarnaaja, the hopeakettu Pekkis Forsström.

19: Muutosmeteori saa tunnenorsut säntäilemään | Mikael Siirtola

Julkaistu 5.4.2020

Norsu edustaa alitajuista ja tunneohjautuvaa osaa aivoistamme, ratsastaja puolestaan rationaalista ja ajattelevaa osaa. Norsu on pääasiassa leppoisa kaveri, mutta kun se pillastuu, se raahaa perässään väkevämpääkin ratsastajaa. Jakson vieraana on DevOps manager Mikael Siirtola.

18: Pysähdy kuuntelemaan | Aki Salmi

Julkaistu 22.3.2020

Kun aika on epävarma ja monenlaiset tunteet myllertävät, on kuunteleminen parasta, mitä voimme toisillemme antaa. Jaksossa keskustelemme Aki Salmen kanssa siitä, miten kuunnellaan ja mitä on empatia.

17: Sosiokratialla vähemmän paskoja päätöksiä | Petri Aukia

Julkaistu 1.3.2020

Sosiokratia on sosiaalinen teknologia, open source pattern language, joka pyrkii parantamaan organisaation päätöksentekoa ja toimintaa. Jakson vieraana on sosiokratian Codentolla käynnistänyt Petri Aukia.

16: Avoimuus auttaa ahdistukseen | Rolle Laukkarinen

Julkaistu 16.2.2020

Roni Rolle Laukkarinen on isä, koodari, digitoimiston perustaja ja CTO. Tämän lisäksi hän elää yleistyneen ahdistushäiriön kanssa arjen jokainen päivä. Jaksossa hän kertoo, miten GADn kanssa tulee toimeen.

15: Introvertti, ekstrovertti – mitä väliä? | Timo Kataja

Julkaistu 2.2.2020

Onko jako introvertteihin ja ekstrovertteihin todellinen ja mitä väliä sillä edes on. Jaksossa on vieraana digimaailmasta osuvasti ja piikikkäästi bloggaava introvertti kissaihminen, Timo Kataja.

14: Kiusaaminen jättää kiduttavat jäljet | Celinda Byskata

Julkaistu 19.1.2020

Kiusaamisen vaikutukset aivoissa vastaavat kidutuksen jälkiä. Seurauksia kannetaan mukana koko loppuelämä. Jakson vieraana on kokemusasiantuntija Celinda Byskata, joka on päättänyt kääntää traumaattisten kouluvuosien kokemukset muiden avuksi.

13: Rajallisen ihmismielen riemuja | Mikko Suominen

Julkaistu 5.1.2020

Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa ihmetellään ihmisen kognition rajoitteita ja kognitiivista saavutettavuutta. 

12: Koodaaminen on naisten ammatti | Milja Köpsi

Julkaistu 2.12.2019

Arastelen käyttää tästä otsikkoa kahdesta syystä. Yhtäältä en haluaisi vahvistaa harhaista miesten ammatti – naisten ammatti stereotypiaa ja dikotomiaa. Toisaalta on olemassa riski, että koodaamisen nimeäminen naistenkin työksi ei lisää naisten kiinnostusta, vaan sen sijaan vähentää miesten kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan. Silti otsikko on myös totta ja jaksossa kerrotaan, että miten niin.

11: Huijarisyndrooma on kettumainen ilmiö | Teppo Suominen

Julkaistu 10.11.2019

Huijarisyndroomaan liittyvät sankarimyytit, marttyyrit, perfektionistit ja nerot. Pohjimmiltaan koko jaksoa riivaa kuitenkin vain ja ainoastaan yksi kysymys: miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon?!?

10: Asiakaspalvelija sanoo jämäkästi ei | Mikko Saari

Julkaistu 27.10.2019

Jokainen devaaja on omalla tavallaan asiakaspalvelija. Asiakaspalvelijan ei tarvitse kuitenkaan olla avuton tiskirätti.

9: Huipputiimien rakentumista ei voi hallita | Pekka Rundgren

Julkaistu 13.10.2019

Huipputiimissä syntyy kollektiivinen flow ja työn jälki sekä tulokset ovat ennenkuulumattomia. Huipputiimejä ei kuitenkaan osata kaivata organisaatioon, koska valtaosa ei ole koskaan sellaista itse kokenut.

8: Voiko esiintyjäksi oppia? | Marko Suomi

Julkaistu 29.9.2019

Onko ihminen joko luontaisesti hyvä puhuja tai sitten ei? Kuinka tapahtuu transformaatio esiintymistä inhoavasta koodarista työkseen kouluttavaksi konsultiksi?

7: Kuinka hakkeri nukkuu yönsä? | Iiro Uusitalo

Julkaistu 15.9.2019

Kenellä on lupa ja kuka pystyy nukkumaan yönsä hyvin, kun maailma on tietoturva-aukkoja täynnä. Saako koodari synninpäästön? Entä miten saa unen päästä kiinni hakkeri?

6: Itsevastuu ei paina harteita | Ferrix Hovi

Julkaistu 1.9.2019

Toisin kuin ajatellaan vastuullisuus ei ole häpeämistä eikä oikein tekemistä. Mutta mitä se sitten oikein on?

5: Pitääkö jokaisen devaajan henkilöbrändätä? | Riku Rouvila

Julkaistu 18.8.2019

Henkilöbrändääminen on keinotekoista ja ällöä, tyhjää egon suitsutusta. Mutta entä jos se olisikin oman asiantuntemuksen ammattimaista esiin tuomista? Mitä hyötyä siitä silloin voisi olla? Ja mikä on hinta, jos sen jättää tekemättä? Vieraana jaksossa on Webbidevaus.fi-podcastin Riku Rouvila.

Jakso 4: tunteet ja tunneretro | vieraana Aleksi Lumme

Julkaistu 4.8.2019

Kuuluvatko tunteet työelämään ja onko ihan pakko, vaikkei tahdo? Millainen vaikutus tunteiden tunnistamisella on rationaaliseen ajatteluun? Opitaanko järjellä – tehdäänkö kaikki tunteen vuoksi? Mukana keskustelussa Reaktorilla työskentelevä töölöläinen perheenisä ja metsästävä esikoiskirjailija Aleksi Lumme.

Jakso 3: tekoäly ja kuunteleminen | vieraana Henri Leisma

Julkaistu 21.7.2019

Koodarikuiskaajan kolmannessa podcast-jaksossa aiheena on tekoäly ja kuunteleminen. Voiko tekoälystä tulla parempi kuuntelija kuin ihmisestä? Vieraana keskustelussa Henri Leisma, joka etsii jatkuvasti tapoja tehdä scifistä todellisuutta.

Jakso 2: projektiviestintä | vieraana Jussi Sivonen

Julkaistu 7.7.2019

Koodarikuiskaajan toisessa podcast-jaksossa puhutaan projektiviestinnästä ja miten sen saisi onnistumaan. Vieraana varsinainen projektikonkari Jussi Sivonen (@jsivonen).

Jakso 1: palaute | vieraana Sami Keijonen

Julkaistu 23.6.2019

Koodarikuiskaajan ensimmäisessä podcast-jaksossa puhutaan palautteen vastaanottamisesta ja antamisesta. Vieraana WordPress-maailmasta tuttu matikanope Sami Keijonen (@samikeijonen).

Takaisin podcastien listaan