Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kriisin anatomia

Suomen ensimmäinen kriisiviestinnän podcast esittelee kahdeksan mielenkiintoista henkilöä. Käymme läpi heidän kokemuksiaan kriiseistä sekä kriisiviestinnästä. Voiko mustan kääntää valkoiseksi vai kannattaisiko olla vain rehellinen? Ohjelmaa juontavat itsekin kriisin ryvettämä entinen Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sekä markkinointiviestintätoimisto Source & Kitchenin kriisiviestintäasiantuntija Juhana Harju.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.3.2020.

Jakso 8: Tupakkaa ja turkiksia - kriisiviestijä menee tulta päin

Julkaistu 21.4.2020

Kriisin anatomian viimeisessä jaksossa kuulemme Philip Morris Finlandin yhteiskuntasuhdejohtaja Päivi Mononen-Mikkilän havaintoja tupakkateollisuuden ja turkisteollisuuden maailmasta. Helpolla siellä ei viestijä pääse, mutta helppoja tehtäviä ei olla hakemassakaan. Rauhallisuus ja suhteellisuudentaju ovat kriisiviestijän työvälineitä, kun paine kasvaa.

Jakso 7: Jos olet kriisissä ja korviasi myöden turpeessa: rauhoitu

Julkaistu 14.4.2020

Kriiseissä johtoon ja asiantuntijoihin kohdistuu äärimmäinen paine. Mitä kriisiviestijä silloin tekee? Vapon yhteiskuntasuhdejohtaja Ahti Martikainen muistuttaa, että kriisin tullessa on tärkeintä estää lisävahingot. Tämän jälkeen katsotaan reittiä eteenpäin. Martikainen tietää mistä puhuu: Turpeen lisäksi Ahti on viestinyt pankkikriisin ja pernaruton keskellä.

Jakso 6: Minuuttipeliä – mitä kun somemyrsky iskee?

Julkaistu 7.4.2020

Kun kriisi on kuumimmillaan, voivat minuutit olla ratkaisevia. Pystytkö seuraamaan somemyrskyn kehittymistä reaaliajassa? Saatko kiinni ratkaisevalla hetkellä taustajoukkosi? Pori Jazzin toimitusjohtajan paikalta syrjäytetty Aki Ruotsala kertoo dramaattisesta päivästä, joka muutti hänen elämänsä suunnan. Mitä kriisiviestijä voi koetusta oppia?

Jakso 5: Kriisinhoito on tiimipeliä

Julkaistu 31.3.2020

Tässä jaksossa OP-ryhmän viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuuli Kousa käy läpi politiikan sekä yritysmaailman kriisiviestinnän eroja ja yhtäläisyyksiä. Kummat ovat repivämpiä? Hän kertoo myös neuvoja vaikeiden kriisien hoitamiseen: yhteistyössä on voimaa.

Jakso 4: Paholaisen asianajaja

Julkaistu 24.3.2020

Tässä jaksossa. Source & Kitchenin senior adviser Juhani Pajunen pohtii, mikä on viestinnän ammattilaisen moraali. Onko olemassa toimialaa, jota ei kertakaikkiaan voi edustaa? Kriisin anatomiassa liikutaan tässä jaksossa harmaalla vyöhykkeellä.

Jakso 3: Välikädessä – kun poliitikon teflonpinta naarmuuntuu

Julkaistu 17.3.2020

Poliitikko ei saa jäädä kiiinni yhdestäkään virheestä eikä saa toimia toisin kun saarnaa. Tässä jaksossa kuulemme maamme kärkipoliitikkoja avustanutta Lauri Korkeaojaa. Hän on sekä selättänyt kriisejä että kompastunut niihin. Mitä tehdä, kun huippupoliitikkoon poliitikkoon osuu?

Jakso 2: Syytön huumepoliisi – kunnes toisin todistetaan

Julkaistu 10.3.2020

Jari Aarnion kollega, huumepolliisi Mikael Runeberg joutui valtavan mediapyörityksen keskelle ja joutui selviytymään siitä ilman aiempaa kokemusta tai minkäänlaista apua. Samalla kollegat hylkäsivät hänet. Millaisia tunteita hän joutui käymään läpi ja miten hän lopulta selvisi? Entä mitä opittavaa tästä kaikesta voi olla?

Jakso 1: Kun poliitikko kaatuu

Julkaistu 2.3.2020

Touko Aalto valittiin yllättäen Vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuussa 2017. Syyskuussa 2018 hän ilmoitti jäävänsä sairauslomalle uupumuksen vuoksi, ja kuukautta myöhemmin hän vetäytyi tehtävästään puolueen johdossa. Touko Aalto, mitä oikein tapahtui ja mitä tuumaat suomalaisesta politiikasta nyt?

Takaisin podcastien listaan