Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Apinalaatikko

Jättiteemoihin perehtyneet toimittajat avaavat ajatteluaan juttujensa takaa. Rankkaa, hauskaa ja älykästä puhetta tärkeistä asioista. Juontajana Sami Kuusela. Mainostajina A-lehdet ja Storytel. Lisä- ja taustatiedot: apu.fi/apinalaatikko

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.10.2020.

Laura Myllymäki ja piilossa pysyvät paperittomat

Julkaistu 17.12.2020

Miltä salaisessa osoitteessa sijaitsevassa paperittomien päiväkeskuksessa näyttää? Mitä laittomasti Suomessa oleskelijoille pitäisi tehdä? Apu-lehden Laura Myllymäki selvitti.

Kimmo Ohtonen ja Juha Sipilän susiviha

Julkaistu 10.12.2020

Susista raivotaan. Väärämielisten tappouhkausetkaan eivät ole harvinaisia. Voiko sudesta keskustella normaalisti? Onko susien puolustaminen poliittinen itsemurha esimerkiksi kepulaiselle poliitikolle ja mitä susista oikeasti pitäisi ajatella?

Anna-Kaisa Huusko ja epäilyttävän edulliset joulupallot

Julkaistu 3.12.2020

Kun jouluvalosetti tai pukin naamari maksaa muutaman euron, pitäisi hälytyskellojen kilkattaa. Joulutavararoita tuotetaan yhä enemmän maissa, joissa työntekijät ja luonto kärsivät.

Apinalaatikko - Mari Karsikas ja #ImWithSanna

Julkaistu 26.11.2020

Sanna Marin esiintyi Trendi-lehdessä ilman paitaa ja siitä nousi ensin someraivo ja sen jälkeen naisvihaa vastaan taisteleva kansanliike #ImWithSanna. Trendi-lehden päätoimittaja kertoo, miten maailman mediat innostuivat taas kerran pääministeristämme ja kuinka Sanna Marinilla on täydellinen kamerailme.

Apinalaatikko - Juhani Karila ja mutkikas suhde kotiseutuun

Julkaistu 18.11.2020

Millainen haava repeää, kun maalainen muuttaa kaupunkiin? Helsinkiin muuttanut kirjailija ja toimittaja Juhani Karila kirjoittaa kaipuustaan Lappiin. Onko maalla juntteja? Ovatko hesalaiset itseään täynnä? Mistä maaltamuuttajan äijäilypaineet tulevat?

Apinalaatikko - Milka Sauvala ja pitkittynyt korona

Julkaistu 11.11.2020

Mitä jos koronaviruksesta ei parane? Jos oireet kestävät kuukausia eikä kukaan voi auttaa? Apu-lehden toimittaja Milka Sauvala tapasi pitkäkestoisesta koronasta kärsiviä.

Apinalaatikko - Sammeli Heikkinen ja hanhet

Julkaistu 5.11.2020

Mitä raivo hanhia kohtaan kertoo suhteestamme luontoon? Miksi Avun toimittaja Sammeli Heikkinen rakastaa hanhia? Onko kauheaa, jos tekee mieli potkaista hanhia ja miten hanhet reagoivat teknoon.

Apinalaatikko - Sonja Saarikoski ja #metoo

Julkaistu 29.10.2020

Miksi klassisen musiikin piirissä on niin paljon seksuaalista häirintää? Image-lehteen osin omakohtaisen artikkelin kirjoittanut Sonja Saarikoski pohtii #metoo-asioita.

Apinalaatikko - Markus Leikola ja Amerikka

Julkaistu 29.10.2020

Toimittaja, kirjailija ja bisnesmies Markus Leikola analysoi Yhdysvaltoja presidentinvaalien alla. Miten Trumpin kaltainen mölytoosa voi olla vallassa ja miksi Joe Biden on niin tylsä? Ja mitä Amerikka merkitsee meille suomalaisille?

Takaisin podcastien listaan