Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kyberykset

Täältä löydät Kyberykset podcastin tuotantokaudet 2018 ja 2019. Kyberykset on Suomen ensimmäinen yksinomaan tieto ja kyberturvaan keskittyvä podcast. Tässä podissa puhutaan päivänpolttavista kyberasioista selvällä suomen kielellä sekä tarkastellaan alan tapahtumia suomalaisesta näkökulmasta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 21 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.1.2018.

Intro: Herrasmieshakkerit

Julkaistu 10.9.2019

Jakso 20│Tietoturvan hallintajärjestelmän sertfiointi ja ISO 27001, vieraina Jyrki Lahnalahti sekä Pasi Heiskanen

Julkaistu 17.5.2019

Jakso 19│GDPR vuotta myöhemmin, vieraana Mikko Viemerö

Julkaistu 8.5.2019

Jakso 18│Kvanttiuhka, vieraana Topias Uotila

Julkaistu 9.4.2019

Jakso 17│Matkaraportti: Kyberykset RSA-tapahtumassa

Julkaistu 13.3.2019

Jakso 16│Mobiiliverkkojen turvallisuus ja 5G

Julkaistu 4.3.2019

Jakso 15│Hakkeriyhteisö, vieraina Benjamin Särkkä ja Tomi Tuominen

Julkaistu 11.2.2019

Jakso 14│Erikoisjakso: Kyberturvallisuuden merkittävimmät ilmiöt ja -uutiset 2018

Julkaistu 27.12.2018

Jakso 13│Tietoturvatyö valmistavassa teollisuudessa, vieraina Mikko Mellin ja Tero Lampiluoto

Julkaistu 7.12.2018

Jakso 12│Microsoft-teknologia ja Windowsin turvallisuus, vieraana Sami Laiho

Julkaistu 12.11.2018

Jakso 11│Haittaohjelma- ja hyökkäystrendit, vieraina Päivi Tynninen ja Kimmo Kasslin

Julkaistu 18.10.2018

Tässä jaksossa keskustelemme haittaohjelma- ja hyökkäystrendeistä sekä näiden tutkinnasta. Selvitämme kuinka haittaohjelmia ja uhkia tutkitaan, minkälaisia trendejä on ollut havaittavissa viime vuosina ja mitkä asiat niihin vaikuttavat? Entä miltä uhkakuvien kehittyminen lähitulevaisuudessa näyttää - onko torjuntapeli jo menetetty? Vieraina studiossa F-Securen labrasta tietoturvatutkija Päivi Tynninen ja labran vetäjä Kimmo Kasslin. 

Jakso 10│Asiaa tietoturva-asiantuntijuudesta, vieraina Jari Pirhonen, Erka Koivunen ja Laura Kankaala

Julkaistu 3.10.2018

Tässä jaksossa puhumme tietoturva-asiantuntijuudesta - mitä sillä tarkoitetaan, miten asiantuntijuus on vuosien saatossa muuttunut ja millaisia taitoja tulevaisuuden kyberosaajilta vaaditaan. Vieraina studiossa ovat Tiedon Chief Security Officer Jari Pirhonen sekä F-Securen Chief Information Security Officer Erka Koivunen. Kokeneiden kehäkettujen lisäksi studiossa on vierailee alan nuori osaaja Laura Kankaala.

Jakso 9│Kyberresilienssi ja kriisiviestintä, vieraina Sara Lindström ja Juha Nieminen

Julkaistu 4.9.2018

Jakso 8│Pilvinatiivit infrastruktuurit, vieraana Matti Paksula

Julkaistu 14.8.2018

Tämänkertaisen Kyberykset-jakson aiheena on pilvinatiivit infrastrukuurit. Mitä ne tarkoittavat sovelluskehityksen kannalta, entä tietoturva-ajattelutavan muutoksissa? Vieraanamme on Matti Paksula, joka on pitkän linjan tutkija, sovelluskehittäjä ja yrittäjä tällä alueella. Lisäksi käymme läpi kesän ajankohtaisia aiheita.

Jakso 7│Kybervakoilu ja yritysten tietopääoma, vieraana Mika Susi

Julkaistu 19.6.2018

Jakso 6│Tekoäly ja koneoppiminen, vieraana Matti Aksela

Julkaistu 8.6.2018

Tässä Kyberykset-jaksossa puhumme koneoppimisesta ja tekoälystä. Vieraana studiossa on Matti Aksela. Matilla on yli 20 vuoden kokemus data-analytiikasta, oppivista algoritmeista ja tekoälystä. Jaksossa Matti kertoo mm. tekoälyn ja koneoppimisen eroista, koneälyn hyödyistä tietoturvamaailmassa sekä paljastaa, kumpi on parempi kuski, tekoälyä hyödyntävä itseohjautuva auto vai hän itse. Ajankohtaisista aiheista juontajakaksikkomme pui tällä kertaa Efail-haavoittuvuuksia sekä VPNFilter-ha

Jakso 5│Tietoturva ohjelmistokehityksessä, vieraana Antti Vähä-Sipilä

Julkaistu 15.5.2018

Aiheenamme on tällä kertaa ohjelmistokehityksen turvallisuus, DevSecOps. Vieraana studiossa on F-Securen monessa liemessä keitetty johtava tietoturvakonsultti Antti Vähä-Sipilä. Antilla on pitkä kokemus kehittäjien kanssa työskentelystä sekä poikkeuksellisen paljon näkemystä siihen, kuinka tietoturvavaatimuksia tulisi käsitellä ohjelmistokehitysprojekteissa.

Jakso 4│Lohkoketjut ja kryptovaluutat, vieraana Henry Brade

Julkaistu 11.4.2018

Kyberykset-podcastin neljännessä jaksossa on aiheena lohkoketjut ja kryptovaluutat. Vieraana studiossa on yksi alan tunneituimmista suomalaisista vaikuttajista, Henry Brade. Henry on Prasos Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä Suomen ensimmäisen bitcoin-aiheisen uutissivuston, Bittiraha.fi:n perustaja. Lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen lisäksi pureudumme tuttuun tapaan viime kuukausien ajankohtaisiin tietoturvatapauksiin.

Jakso 3│Tietoturvamyyttejä murtamassa, vieraina Tomi Tuominen ja Timo Hirvonen

Julkaistu 12.3.2018

Kyberykset-podcastin kolmannessa jaksossa puhutaan tietoturvamyyteistä sekä kyberturvaan liittyvistä uskomuksista ja käsitteistä, jotka ovat vuosien varrella muuttuneet. Vieraina myyttejä murtamassa ovat ansioituneina tietoturvatutkijoina ja -konsultteina tunnetut Tomi Tuominen ja Timo Hirvonen. Lisäksi kertaamme kryptovaluuttojen louhimiseen sekä Office365-haavoittuvuuksiin liittyviä uutisia sekä käymme läpi Viestintäviraston "Tietoturvan vuosi 2017" -julkaisun antia.

Jakso 2│Kohti tietosuoja-asetusta, vieraana Eija Warma

Julkaistu 13.2.2018

Kyberykset-podcastin toisessa jaksossa vieraanamme on Eija Warma, Castrén & Snellmanin IT- ja tietosuoja-asioihin perehtynyt asianajaja. Eija on yksi Suomen johtavista asiantuntijoista ja kansainvälisestikin tunnettu tietosuoja-alalla. Keskustelemme hänen kanssaan tietosuoja-asetuksen vaikutuksista ja haasteista. Miten hahmottaa lakipaketin ydin ja löytää sen merkitys omalle toiminnalle? Lisäksi pohdimme, miten rautatason haavoittuvuudet Meltdown ja Spectre vaikuttavat tietoturva-alueella.

Jakso 1│Asiaa bug bounty -ohjelmista, vieraana Leo Niemelä

Julkaistu 22.1.2018

Tästä se lähtee! Kyberykset-podcastin historiallisessa ensimmäisessä jaksossa puidaan vuoden 2017 tapahtumia kyberturvan näkökulmasta sekä käsitellään yritysten bug bounty -ohjelmia. Pureudumme muun muassa bug bounty -ohjelmien hyötyihin ja haasteisiin sekä keskustelemme siitä, mitä bug bounty -ohjelmaa rakentaessa kannattaa ottaa huomioon. Vieraana studiossa on LähiTapiolan tietoturvajohtaja, vuoden TiVi-vaikuttaja 2017 ja Tietoturva ry:n vuoden tietoturvapäällikkö 2016, Leo Niemelä.

Takaisin podcastien listaan