Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Alkon podcastit
Alkon virallinen SoundCloud-tili: inspiroidu juomien maailmasta! Tarjoamme minicasteja ja podcasteja alkoholijuomien monipuolisesta maailmasta, juomien ja ruoan yhdistämisestä sekä juomakulttuurin uusista ilmiöistä. Lähde mukaan makumatkalle ja löydä vinkkejä erilaisiin hetkiin – aina ammattitaidolla ja rennolla otteella.
Jaksot
Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.10.2017.
Juomasuosituksia: joulun jälkiruoat
Mikä juoma sopii joulun jälkiruoille? Joulun jälkiruoat saavat arvoisensa parin oikealla juomavalinnalla. Alkon valmennuspäällikkö Mikko Lehtiniemi antaa suositukset, miten makeat portviinit, raikkaat jälkiruokaviinit ja aromikkaat oluet kruunaavat joulun jälkiruoat. Poimi talteen vinkit suklaalle, juustoille ja marjaisille herkuille – tervetuloa makumatkalle!
Juomasuosituksia: vegaaninen joulupöytä
Mikä juoma sopii vegaanisen joulupöydän kylkeen? Vegaanisen joulupöydän monipuoliset maut kaipaavat juomia, jotka täydentävät niiden vivahteikkuuden. Alkon valmennuspäällikkö Mikko Lehtiniemi antaa vinkit, miten marjaisat punaviinit, pirteät valkoviinit ja monipuoliset oluet täydentävät kasvisruokien makumaailman. Tervetuloa makumatkalle vegaanisen joulupöytään!
Juomasuosituksia: joulun kalapöytä
Mikä juoma sopii parhaiten joulun kalapöytään? Joulun kalapöytä on täynnä herkullisen hienostuneita makuja, jotka ansaitsevat tarkoin valitut juomat. Alkon valmennuspäällikkö Mikko Lehtiniemi antaa vinkit, millaiset juomat tuovat esiin kalojen parhaat puolet. Tervetuloa makumatkalle!
Juomasuosituksia: kinkun kaveriksi
Soundcloud-kuvaus: Mikä juoma sopii perinteisen joulukinkun kylkeen? Alkon valmennuspäällikkö Mikko Lehtiniemi antaa juomasuositukset joulupöydän klassikoille. Kuuntele, miten hedelmäiset punaviinit, pehmeän aromikkaat lagerit ja rapsakkaat alet tuovat esiin jouluruokien parhaat puolet. Helppoja ja toimivia ideoita joulun makuelämyksiin – tervetuloa makumatkalle!
Parempi lounas: Amarone ja Samuil Angelov
Paremmalla lounaalla master-sommerlier Samuil Angelov. Juustolautasen kanssa maistellaan Amaronea. Jälkiruoaksi on tarjolla suklainen perinneherkku, jonka kanssa testataan Reciotoa.
Parempi lounas: Prosecco ja Manuela Bosco
Paremmalla lounaalla näyttelijä, taiteilija ja keittokirjailija Manuela Bosco. Laseihin kaadetaan kuplivaa Proseccoa ja samalla maistellaan Veneton alueen pieniä makupaloja cicchettejä.
Parempi lounas: Valpolicella ja Saku Tuominen
Paremmalla lounaalla luova johtaja ja keittokirjailija Saku Tuominen. Maisteltavana Valpolicella Classico sekä Ripasso. Klassisten punaviinien seurana maistellaan kolmea erilaista pizzaa.
Parempi lounas: Soave ja Sikke Sumari
Paremmalla lounaalla ruokapersoona, keittokirjailija ja ravintoloitsija Sikke Sumari. Laseissa on kaikille suomalaisille tuttua Soavea, jonka seurana maistuu ruokayllättäjä: possunposkipata polentalla.