Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Vepsän käsikirja liftareille

Vepsän käsikirja liftareille on podcast-sarja liftaamisesta. Se etenee pitkin maanteitä Emma Vepsän jalanjäljissä ja avaa näkymiä liftauskulttuuriin maailmalla.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.4.2017.

Jakso 17 - Hitchball 4000 - vuosisadan road trip

Julkaistu 25.12.2017

Kylmiä öitä ja epätoivoa. Liftauslauluja ja maagisia auringonnousuja. Lihamukeja ja outoja pikkukyliä. Hitchball 4000 on liftauskilpailu, joka on muuttanut monen maailmankuvaa. Kisatiimi kutsui Suomen 100-vuotisjuhlan hengessä ihmiset "vuosisadan road tripille", rikkomaan yhteiskuntakuplia ja kiertämään Suomen tarinaan liittyviä kohteita. Kesäkuun kilpailussa taustoista kertovat muun muassa järjestäjät Aleksi Wallenius, Matti Fouchault-Airasmaa, Hanna Ritari ja Emma Vepsä.

Jakso 16 - Iltanuotiolla Joniškisissa

Julkaistu 16.12.2017

Kuudestoista jakso. Liftauskilpailun ensimmäisenä iltana Liettuan Joniškisissa liftarilegenda Dainius Kinderis kertoi tarinoita Afrikan-reissulta.

Jakso 15 - Baltija 2017

Julkaistu 8.12.2017

Viidestoista jakso. Baltija 2017 on perinteikäs liettualainen liftauskilpailu, jota on järjestetty jo yli 20 vuoden ajan. Tämän vuoden tapahtumassa harva joukkue pääsi perille määräaikaan mennessä. Yöpymispaikalla Dainius Kinderis paljasti konkariliftarien kisaniksejä.

Jakso 14 - Qešmin saarella

Julkaistu 25.11.2017

Neljästoista jakso. Itämeren rannikolta alkanut liftausretki päättyi Persianlahdelle. Sen jälkeen liftaamisesta ei enää päässytkään irti.

Jakso 13 - Iranin konservatiivisten kulissien takana

Julkaistu 10.11.2017

Kolmastoista jakso. Konservatiivisessa Iranissa naisten liftauskulttuuri leviää matkablogien ja Instagramin kautta. Emma Vepsä tapasi muun muassa Sanamin, joka bloggaa reissuistaan miehen nimellä.

Jakso 12 - Viimein Teheranissa

Julkaistu 31.10.2017

Kahdestoista jakso. Turkin rajaseudulla epäilyttävä liftari sai kintereilleen poliisin - ja Iranin kaduilla moraalipoliisin.

Jakso 11 - Turkin kulkukoirat

Julkaistu 14.10.2017

Yhdestoista jakso. Turkissa vastaanotto oli lämmin. Kiinaan pakettiautolla matkaava pariskunta poimi liftarin kyytiin ja yksinäinen koira esitteli Amasran parhaita näköalapaikkoja.

Jakso 10 - Kauhutarinoista

Julkaistu 22.9.2017

Kymmenes jakso. Bulgariassa käytiin keskustelua liftaamisen turvallisuudesta. Tue laatujournalismia ja tilaa Rapport osoitteessa Rapport.fi, niin saat jatkossakin tämän podcastin ja paljon muuta.

Jakso 9 - Transnistrian neuvostoliittolainen charmi

Julkaistu 24.8.2017

Yhdeksäs jakso. Joskus liftari haluaa vain olla hiljaa, rentoutua ja kuunnella autostereoista täysillä Slayeriä. Tue laatujournalismia ja tilaa Rapport osoitteessa rapport.fi, niin saat jatkossakin tämän podcastin ja paljon muuta.

Jakso 8 - Liftariperheen tarinat

Julkaistu 5.8.2017

Kahdeksas jakso. Konkariliftari Odessasta osaa ottaa hyödyn irti poliisien kohtaamisesta.

Jakso 7 - Tallinnasta Teheraniin

Julkaistu 15.7.2017

Seitsemäs jakso. Pitkin Via Balticaa guitalele kainalossa.

Jakso 6 - Lennon liftaamisesta

Julkaistu 23.6.2017

Kuudes jakso. Pussillinen suklaata voi avata yllättäviä ovia.

Jakso 5 - Afganistanin raja häämöttää

Julkaistu 15.6.2017

Viides jakso. Uzbekistanin poliisi huutaa kielimuuria nurin. Tue laatujournalismia ja tilaa Rapport osoitteessa rapport.fi, niin saat jatkossakin tämän podcastin ja paljon muuta.

Jakso 4 - Riskit tien päällä

Julkaistu 31.5.2017

Neljäs jakso. Kun oikeaa valuuttaa ei ole, maksu hoituu vaikka banaaneina. Tue laatujournalismia ja tilaa Rapport osoitteessa rapport.fi, niin saat jatkossakin tämän podcastin ja paljon muuta.

Jakso 3 - Nopeuslaskelmia

Julkaistu 12.5.2017

Kolmas jakso. Aina on hyvä aika hieroa autokauppaa. Tue laatujournalismia ja tilaa Rapport osoitteessa rapport.fi, niin saat jatkossakin tämän podcastin ja paljon muuta. Jos sinulla on Emmalle kysymys, tai palautetta sarjasta, ota yhteyttä. Tviittaa tunnuksella #Vepsänkäsikirjaliftareille tai kirjoita sähköpostia osoitteeseen [email protected] Otamme kysymykset ja palautteet jossain vaiheessa käsittelyyn.

Jakso 2 - Paukkupakkasia

Julkaistu 1.5.2017

Toinen jakso. Montako villapaitaa liftari tarvitsee talvisen Kazakstanin tuulissa? Tämän sarjan mahdollistaa joukkorahoitus Rapport-palvelussa. Tue laatujournalismia ja tilaa Rapport osoitteessa rapport.fi niin saat jatkossakin tämän podcastin ja paljon muuta.

Jakso 1 - Hyvän tahdon varassa

Julkaistu 24.4.2017

Ensimmäinen jakso. Emma Vepsä sai venäläisten liftarien uudenvuodenjuhlassa elintärkeitä vinkkejä Keski-Aasian teille. Siitä alkoi yli 7000 kilometrin liftausretki kohti Mazar-i-Sharifia. Vepsän käsikirja liftareille on podcast-sarja, joka avaa näkymiä liftauskulttuuriin maailmalla. Sarja etenee pitkin maanteitä Emma Vepsän jalanjäljissä. Yksi rasti matkalla on Pohjois-Euroopan suurin liftauskilpailu - tarkoitus on dokumentoida kisahumua Helsingin Hitchball 4000 -tapahtumassa kesäkuun al

Takaisin podcastien listaan