Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Nappulakengät

Klubin miesten pelien jälkihöyryt muutaman itäkatsomossa istuvan kertomana. | Miten meni? Miten olisi pitänyt mennä? Mitä seuraavaksi? | Twitter/Facebook @Nappulakengat #Nappulakengät

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 74 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.12.2019.

Erään eurocupin anatomia

Julkaistu 10.12.2021

Kostona Itävallan matkan peruuntumisesta Nappulakenkien porukka vetäytyi mökille puimaan Klubin lohkovaiheen suoritusta. Tämä jakso piti nauhoittaa peliä seuraavana aamuna itävaltalaisessa hotellissa, mutta toisin kävi, kun koko Itävalta meni kiinni.

Lohkovaiheessa HJK ei tänä vuonna onnistunut yllättämään kovempia joukkueita, vaan ennemminkin murtui paineen alla. Teknisesti ottaen palkintorahoihin ja voitettuihin pisteisiin voi kai olla tyytyväinen, mutta kannattajan näkökulmasta parannettavaa jäi selvästi. Esimerkiksi oman pelin kehittyminen polki paikoillaan, eikä siinä nähty ensimmäisten kohtaamisten jälkeen parannusta. 

Kausi pakettiin ja pelikamat pesuun

Julkaistu 17.11.2021

Kotimaan kausi on paketissa ja viimeiset europelit lähestymässä. Pysähdyimme keskustelemaan siitä millainen fiilis kaudesta 2021 jäi?

HJK voitti mestaruuden puolustamalla ja draaman kaari oli täydellinen, mutta mitkä olivat finaalin rinnalla vuoden huippuhetkiä?

Jakson lopussa julistetaan Nappulakengät MOTM-rankingin voittaja.

KuPS-HJK 1-1 | On meillä Suomen paras joukkue!

Julkaistu 31.10.2021

Klubi teki mitä piti!

HJK-HIFK 1-0 | Stadin Derby 27.10.2021

Julkaistu 27.10.2021

Tänään napattiin Stadin herruus ja sunnuntaina pidetään pysti Töölössä. Sunnuntain viimeisestä kierroksesta tulee äärimmäisen jännittävä peli. Vai milloin viimeksi HJK on ollut tilanteessa, jossa mestaruus on omissa käsissä ja ratkeaa viimeisellä kierroksella? Puhumattakaan siitä että mestaruus ratkotaan Klubin ja viimeisen kierroksen vastustajan välillä. Lähtökohdat finaaliin ovat hyvät, kun Roope on taas saanut maalihanat auki ja Atom on päässyt pitkän toipilasajan jälkeen takaisin kentälle. Nähdäänkö japanilainen dynamo sunnuntaina avauksessa, toivottavasti. Puolustuspään virheettömyys on avain mestaruuteen - ei virheitä, ei mitään ongelmaa hoitaa homma kotiin.

HJK-Maccabi Tel Aviv 0-5 | Ägä Cup 3. ottelu 21.10.2021

Julkaistu 21.10.2021

Tervetuloa kaikki eurooppalaiset kriisijoukkueet Helsinkiin!


Klubi antautui (jälleen) kotona ja pyyhki surkeudellaan israelilaisten kriisin pois.

Ennakko: HJK-Maccabi Tel Aviv | Ägä Cup lohkovaiheen 3. ottelu

Julkaistu 18.10.2021

Veikkausliigan mestaruustaistelu lähestyy kliimaksia, mutta viikonlopun kierroksella ei sarjan kärkipaikkojen piste-eroon ollut mitään vaikutusta. Klubi on jo hetken aikaa päästänyt liikaa maaleja, eikä lauantain 3-2 vierasvoitto tehnyt poikkeusta. Halvat maalit voivat koitua kohtaloksi, jos mestaruus lopulta ratkeaisi maalieron turvin kuopiolaisten hyväksi.


Mutta torstaina on aika taas kaivaa europelipaidat esiin, kun HJK saa vieraaksi Maccabi Tel Avivin, joka johtaa A-lohkoa maalieron turvin neljässä pisteessä. Tämän kolmannen pelin jälkeen olemme varmasti viisaampia sen suhteen onko meillä todellista saumaa päästä lohkovaiheesta jatkoon. Voitto kotona antaa hyvät lähtökohdat toisen kierroksen kohtaamisiin. Tappion myötä täytyisi jo alkaa toivoa suotuisia tuloksia muiden joukkueiden keskinäisistä matseista.


Joka tapauksessa on taas aika nauttia harvinaista herkkua iltavaloissa. Nähdään torstaina!

HJK-SJK 2-3 | Veikkausliiga 3.10.2021

Julkaistu 5.10.2021

Kun epätoivo valtaa mielen, alkaa kokeneinkin kannattaja haikailla entisaikojen pelaajien perään. Niin myös nyt, kun Markus toivoo, että "Haapala rappaa, Haapala tappaa" huudot olisivat tätä päivää.


Klubi on viimeksi hävinnyt kolme peliä putkeen vuonna 1996. Nyt se tehtiin taas. Edellisellä kerralla oli hilkulla, ettei tiputtu porrasta alempaan sarjaan. Tällä kertaa tuskaillaan mestaruuden luisumista kilpailijalle. Vielä voi kuitenkin elätellä toivetta mestaruudesta, sillä urheilussa, ja varsinkin jalkapallossa, voi tapahtua mitä vain. Vaikka homma ei ole enää omissa näpeissä, jotain hyvää voi tapahtua.

Alashkert-HJK 2-4 | Ägä Cup 2. ottelu 30.9.2021

Julkaistu 1.10.2021

Ägä voi kävellä lohkovaiheen ensimmäisen vieraspelin jälkeen hymyillen pankkiin, Klubin tilille kilahtaa puoli miljoonaa euroa. Tässä hetkessä palkintorahoja tärkeämpää kuitenkin on, että Klubi avasi pistetilinsä lohkossa ja joukkue sai taas maalihanat auki - se oli elinehto syksyn jatkoa ajatellen.


Klubilta useampi pelaaja ansaitsee hyvän arvosanan eilisestä pelistä, mutta joukkueena pelaaminen ei ollut pelkkää ilotulistusta. Vaikka peli oli ihan kivasti näpeissä, parempaan olisi pitänyt vastustajan taso huomioiden pystyä. HJK odotteli pelissä turhan pitkään ennen kuin se hyppäsi kuskin paikalle.

Ennakko: Alashkert-HJK | Ägä Cup lohkovaiheen 2. ottelu

Julkaistu 27.9.2021

Jakakaa jo se pytty - itse asiassa älkää vielä. Kotimaan pelien tuska aiheuttaa keskustelua, vaikka katseet ja keskittyminen pitäisi olla jo torstain europelissä. Ensimmäisen LASK kotipelin optimismi on vaihtunut tukevaan realismiin. Vedonlyöntikertoimet lähettävät Klubin matkaan ennakkosuosikkina, mutta kertoimet eivät taida tietää, että meillä on isoja ongelmia maalinteon kanssa.

HJK-HIFK 0-2 | Veikkausliiga 22.9.2021

Julkaistu 22.9.2021

Voi jumalauta! Kuinka nopeasti voi sarjajohto sulaa yhteen pisteeseen?


Ei auta selittelyt. Kaikki on edelleen omissa käsissä, mutta Klubin olisi korkea aika ryhdistäytyä. Kahdesta edellisestä pelistä on saldona vain 1 piste ja sunnuntaina pelataan viimeinen kierros ennen loppusarjan alkamista. Ei olisi muutama viikko takaperin uskonut, että HJK ottaa vielä kuopiolaiset mukaan mestaruustaistoon, mutta niin vain kävi.

HJK-LASK 0-2 | Ägä Cup, A-lohko 1. ottelu 16.9.2021

Julkaistu 17.9.2021

HJK hukkasi mahdollisuutensa yllättää lohkon ykkössuosikki LASK. Ennakko-odotukset torstain peliin olivat kasvaneet isoiksi, mutta itävaltalaiset vieraat pyyhkivät ne lattialle pelin käynnistyttyä. Kotijoukkue oli ahtaalla lähes koko ensimmäisen puoliajan. Hätäily ja huonot ratkaisut kostautuivat jo ensimmäisen vartin jälkeen, kun LASK pääsi iskemään 1-0 maalin. Toiselle puoliajalle HJK vaihtoi hieman ryhmitystään, kun Euro-Riku tuli vaihdosta sisään ja sen myötä Valenčič siirtyi laidalta keskelle. Vaihdon ja puoliajan taktiikkapalaverin myötä kenttä aukesi Klubille paremmin, isännät saivat hyvän otteen pelistä. Muutamista vaarallisista maalintekopaikoista ei kuitenkaan onnistuttu viimeistelemään laadukkaasti joten tasoitusmaali jäi roikkumaan ilmaan. Vimmattu takaa-ajo päättyi vieraiden maaliin varsinaisen peliajan viimehetkellä.

Ennakko: HJK-LASK | Ägä Cup lohkovaiheen 1. ottelu

Julkaistu 13.9.2021

HJK aloittaa lohkovaiheen pelit kotona Töölössä, kun torstaina 16.9. vieraaksi saapuu ykköskorista nostettu itävaltalainen LASK. Klubi on pelannut vakuuttavasti kotimaassa ja eurokarsinnoissa. Vierasjoukkueella sen sijaan on kova turbulenssi päällä, kun se on kerännyt ensimmäisestä seitsemästä Bundesligan ottelusta vain 6 pistettä. Surkean menestyksen takia seura antoi maanantaina kenkää päävalmentajalle ja nosti kakkosvalmentajan toistaiseksi ruoriin. Klubilla on nyt selvä mahdollisuus yllättää monta pykälää isommalla budjetilla operoiva itävaltalaisseura, joka on ennakkoon ajateltuna A-lohkon kovin vastustaja.

HJK-KuPS 1-1 | Veikkausliiga 29.8.2021

Julkaistu 30.8.2021

HJK hallitsi ottelua läpi pelin, mutta sunnuntain kärkikamppailu päättyi silti tasalukemiin 1-1. Tavoilleen uskollisesti Klubin teki yhden maaliin alhaalla makaava puolustusta vastaan. Yksi maali ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kuten se monesti aimmin tällä kaudella on riittänyt, sillä savolaiset pääsivät ensimmäisellä puoliajalla 0-1 johtoon Klubin maalivahdin karmaisevan virheen seurauksena. Kotijoukkueen tasoitusta jouduttiin odottamaan 86. minuutille, ja lopussa HJK:n myllytyksellä olisi voinut useammankin maalin tehdä.


Lopputulokseen voi kait olla tyytyväinen, sillä Klubi säilyttää tukevan piste-eron sarjakärjessä, mutta tapa jolla tasapali tuli, ei miellyttä.

HJK-Fenerbahçe 2-5 | Eurooppa-liiga play-off, ottelu 2/2

Julkaistu 27.8.2021

HJK jäi tylysti Fenerbahçen jyrän alle. Kotona ei hävitä -mantra oli vain kaunis ajatus, kun Klubi sortui kerta toisen perään huonoon puolustamiseen. Silti tappiosta huolimatta matka jatkuu Ägä Cupin lohkovaiheeseen. Perjantaina arvottiin tulevat lohkovastustajat ja arpaonni suosi, sillä HJK onnistui välttämään paperilla kovimmat vastustajat. Mutta onko lohkovaiheesta mahdollisuuksia edetä jatkoon?

Fenerbahçe-HJK 1-0 | Eurooppa-liiga play-off, ottelu 1/2

Julkaistu 20.8.2021

Klubilta ryhdikäs esitys Istanbulin illassa. Maalipaikat jäivät vähiin, mutta HJK onnistui pitämään Fener poissa parhailta paikoilta. Ensi viikolla on hyvä mahdollisuus napata Eurooppa-liigan lohkopaikka.


Koskelan valmennustiimi oletettavasti joutui hieman soveltamaan pelisysteemin ja -taktiikan kanssa, kun Tenho ja Lingman olivat yllättäen poissa illan kokoonpanosta, vaikka kumpikin oli matkustanut joukkueen mukana Turkkiin. Siihen peilaten valmennus ja joukkue onnistui hyvin.


Kotijoukkue Fenerin ainokainen maali aiheutti keskustelua. Taas kerran joudutaan spekuloimaan olisiko Tånnander voinut, tai olisiko hänen pitänyt torjua maaliin johtanut laukaus.

Ennakko: Fenerbahçe-HJK | Eurooppa-liiga play-off

Julkaistu 17.8.2021

HJK voi lähteä Eurooppa-liigan play-off-ottelupariin ilman suurempia paineita, kun paikka vähintään uudessa Konferenssiliigassa on varma. Vastaan asettuu turkkilainen Fenerbahçe, joka on vieraillut säännöllisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Kovimpana saavutuksena voi pitää etenemistä vuoden 2013 semifinaaliin, jossa turkkilaiset kuitenkin taipuivat Benficalle.


Turkin liigan avauskierros pelattiin sunnuntaina 15. elokuuta, joten Fenerillä on takanaan yksi ottelu kotimaan sarjassa. Joukkueen päävalmentaja vaihtui edellisen kauden jälkeen ja uudeksi valmentajaksi tuli seuralle entuudestaan tuttu Vitor Pereira, joka on uudistanut Fenerin pelisysteemiä.


Selvää on, että Fenerbahçe on tämän otteluparin ylivoimainen suosikki. Klubilla ei ole muuta kuin voitettavaa ja pelaajilla on mahdollisuus todistaa oma taso. Joten, hyökkää HJK!

HJK-Neftçi 3-0 | Lohkovaihe varmistettu

Julkaistu 13.8.2021

Euro-Riku vei Klubin lohkovaiheeseen vain kahdella kosketuksella. Kuulostaa helpolta ja sitähän se lopulta olikin, vaikka ensimmäisellä puoliajalla myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa. Toisen puoliajan salama alku varmisti sen, että HJK:n loppu vuoden kalenteri on täynnä europelejä ja se tuntuu ihanalta - niin ihanalta.

Ennakko: HJK-Neftçi

Julkaistu 10.8.2021

Torstaina on iso ottelu. Odotus ja jännitys kasvoi niin suureksi, että oli pakko tehdä terapeuttinen ennakkojakso, jossa sivutaan lyhyesti lauantain ottelua Kotkassa ja yritetään lievittää torstain odotuksen tuskaa. Mitä pitää tehdä, jotta lohkopaikka varmistuu?

Neftçi-HJK 2-2 | Eurooppa-liigan 3. karsintakierro, ottelu 1/2

Julkaistu 4.8.2021

Tämän helpommaksi se ei mene. Mikäli Klubi haluaa olla uskottava ja potentiaalinen joukkue europelien lohkovaiheeseen, tältä korkeudelta ei voi rimaa tiputtaa. Helppoa se ei ole, mutta Neftçi on sitä tasoa, joka pitää pystyä voittamaan kotona. Muuten lohkovaiheeseen ei yksinkertaisesti ole asiaa. Onneksi kaikki viittaa siihen, että Klubi selvittää tiensä ainakin Ägä Cupin lohkovaiheeseen. Nimittäin otteluruuhkasta ja lyhyestä valmistautumisesta huolimatta, HJK sai Bakun vieraspelistä hyvän tuloksen. Ensi viikon kotipeli voi räjäyttää juhlat käyntiin ja varmistaa syksyn europelit. Sitä odotamme sydän kurkussa.

HJK-Malmö 2-2 | Mestarien Liigan 2. karsintakierros, ottelu 2/2

Julkaistu 27.7.2021

Kotona ei hävitä - se pätee myös Malmön tasoista joukkuetta vastaan.

Valitettavasti tämä päivän pelistä jäi muistoksi vain loistava tunnelma ja hyvä taistelu. Varsinaista palkintoa ei saatu, sillä Mestarien Liigan karsinnat päättyivät Klubin osalta ja kamppailu jatkuu Eurooppa-liigan karsintojen puolella.

Koko HJK:n joukkue teki tänään parhaansa eikä ketään voi varsinaisesti syyttää jatkopaikan häviämisestä. Nyt Veikkausliiga ja europelit jatkuvat nopealla tahdilla. Karkeloihin saadaan mukaan ainakin Huuhkajien kapteeni Tim Sparv, muista tulijoista tai lähtijöistä myös kuullaan varmasti pian.

Hyökkää HJK!

Malmö-HJK 2-1 | Mestarien Liigan 2. karsintakierros, ottelu 1/2

Julkaistu 22.7.2021

Malmö oli odotetun rutinoitunut eurovastus. Mutta ei Klubi missään nimessä jyrän alle jäänyt. Tulos tekee oikeutta pelitapahtumille, sekä tietysti Roope Riskin perseelle, jonka kautta Malmö onnekkaasti voittomaalinsa teki.

Tästä otteluparista on vielä mahdollista kairata voitto, mutta se vaati jokaiselta pelaajalta täydellistä suoristusta ensi viikon kotipelissä. Heitämme toiveena, että HJK pääsee jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen - se olisi ikimuistoista.

HJK-Budućnost 3-1 | Mestarien liigan karsinta 1/2

Julkaistu 6.7.2021

Klubi aloitti mestarien liigan karsinnan kuin kesämyrsky. Taululla oli nopeasti 3-0, eikä montenegrolaisista ollut mitään vaaraa. Kauneusvirheeksi tuli vieraiden rangaistuspotkun seurauksena 3-1 kavennus, mistä huolimatta peli pysyi täysin kontrollissa. Otteluparin ensimmäisen matsin jälkeen HJK on selvä suosikki jatkoon. Lohkovaihe, täältä tulee Klubi!

HIFK-HJK 0-1 | Veikkausliiga 30.6.2021

Julkaistu 30.6.2021

Stadi on sinivalkoinen! Useampaan maaliinkin olisi ollut mahdollisuus, mutta yksi maali riitti tänään ja HJK pitää Helsingin herruuden tukevasti itsellään.

Pikkuveli ei missään vaiheessa saanut peliään käyntiin niin, että siitä olisi varsinaista huolta aiheutunut. Eniten puhututti se, että Klubi olisi voinut terävämmin hyödyntää yhden miehen ylivoimansa. Vaikka voitto tuli helpon oloisesti, olisi pelin voinut selkeämmin tappaa, kun muistetaan Stadin Derbyjen aiemmat tapahtumat ja käänteet.

Joka tapauksessa, tämä ottelut toimi hyvänä henkisenä valmistautumisena ensi viikolla alkavaan europelien taipaleeseen, jossa yksittäiset pelit ovat ratkaisevia ja yksikin virhe voi tulla kalliiksi.

HJK-Ilves 2-1 | Veikkausliiga 18.6.2021

Julkaistu 18.6.2021

Vihdoinkin. VIHDOINKIN KOTONA! Olipa ihana päästä katsomaan kotipeliä livenä ja kunnon kesäillassa.

HJK hoiteli kolme pistettä varmalla otteella, vaikka Ilves sai hetkellisen piristysruiskeen Murnanen oman maalin jälkeen. Tässä jaksossa ihastellaan Matti Peltolan varmoja otteita kentällä. Hän on saanut toimia Koskelan yleismiehenä ja on paikannut puolustuslinjaa missä vain tarvetta on ollut.

Nauhoituksen lopussa käytämme hetken rakentavaan kritiikkiin stadionin fasiliteeteistä. Tapahtuman tasoa nostaisi esimerkiksi se, että vessa ei haise kuin ruumishuone.

Haka-HJK 1-2 | Veikkausliiga 10.6.2021

Julkaistu 10.6.2021

Tapio Suominen lisäsi selostuksellaan kotikatsomoon urheilujuhlan tuntua, kun Haka ja Klubi kohtasivat aidossa klassikossa. HJK joutui tekemään täyden työn, jotta se sai kolme pistettä mukaan isolle kirkolle. Hakan pelisuunnitelma onnistui nollaamaan Klubin parhaan syömähampaan. Onneksi se ei estänyt kolmen pisteen nappaamista, vaan Klubi takoi toisella puoliajalla hyvien yksilösuoritusten seurauksena kaksi komeaa maalia, jotka tänään riittivät kolmeen pisteeseen.

Monien loukkaantumisten jälkeen avauskokoonpano herätti pelin alla erityistä kiinnostusta. Klubilla oli pitkästä aikaa melkein kaikki pelaajat käytettävissä Valkeakoskella. Juttelimme siitä oliko avauksessa ykkösnyrkki ja ketkä ovat jatkossa nokkimisjärjestyksessä ykkösiä?

HJK-AC Oulu 3-1 | Veikkausliiga 28.5.2021

Julkaistu 29.5.2021

Klubi on aloittanut kauden vakuuttavasti. Kuudesta pelistä on kasassa viisi voittoa ja yksi tasuri. Tasoero Veikkausliigan kärjen ja viimeisen välillä oli selvä, kun oululaiset vierailivat Töölössä. Peli oli alusta lähtien täysin Klubin kontrollissa. Se myös teki ottelusta tylsän ja hidastempoisen. Istuimme pitkästä aikaa yhdessä samassa paikassa naihoittamassa ja totesimme, että Koskelan todellinen näytönpaikka tulee kesällä, kun Klubi lähtee valloittamaan Eurooppaa.

SJK-HJK 0-2 | Veikkausliiga 22.5.2021

Julkaistu 22.5.2021

Onko mehukkaampaa tapaa voittaa, kuin lisäajan maalilla, tai kuten tänään, lisäajan kahdella maalilla?

SJK oli onnistunut virittämään itsensä niin, että HJK ei päässyt myllyttämään hyökkäyksiään läpi pelin. Seinämäkeläiset halusivat näyttää parastaan tämän vuoden (tähän mennessä) suurimman Veikkausliiga yleisön edessä. Edellisestä Lahtea vastaan pelatusta ottelusta tutun kaavan mukaisesti Klubin vastustajat puolustivat tiiviisti ja luovuttivat pelin hallinnan helsinkiläisille. Kotijoukkueen suunnitelma toimi hienosti 90 minuutin ajan, mutta lopussa HJK pisti viimeisen vaihteen silmään ja puski väkisin kaksi lisäajan maalia.

HJK-Lahti 2-0 | Veikkausliiga 17.5.2021

Julkaistu 17.5.2021

Rutiininomaisella voitolla kolme pistettä ja takaisin sarjataulukon kärkeen. Klubi jaksoi jauhaa omaa peliään niin kauan, että pari pakollista maalia saatiin helpohkosti tehtyä. Valtteri Moren hoiti ruutunsa oikean pakin tuuraajana ja Casper Terho sai jatkaa avauksessa. Kärjessä oli hieman yllättäen Luis Henrique, joka valitettavasti missasi avauspuoliajan parhaan maalipaikan.

HJK-KuPS 0-0 (rp 4-5) | Suomen Cup finaali 8.5.2021

Julkaistu 8.5.2021

Peli joka olisi pitänyt voittaa. Peli joka antoi vähän nautintoa. Onnittelut Kuopioon. Tappion karvasta kalkkia. Hävityn Suomen Cup finaalin jälkeen tuntuu, että kaikki on pielessä. Ainakin siltä kuulostaa, kun Markus, Tuomo ja Lauri purkavat tuntojaan heti pelin jälkeen.

KuPS-HJK 0-0 | Veikkausliiga 2.4.2021

Julkaistu 2.5.2021

Klubin tarkka puolustaminen ja hukattu avopaikka oikeutti yhteen vieraspisteeseen, mikä on siedettävä tulos tämän päivän pelistä.

Kumpikin joukkue onnistui hyvällä puolustamisella nollaamaan vastustajan hyökkäyspelin. Pelisuunnitelmana näytti olevan ennemmin tappion välttäminen kuin armoton voiton metsästäminen.

HJK käytti pelissä kaikki viisi vaihtoa, joista ensimmäinen tehtiin jo puoliajalla, kun Riku Riski korvasi Atomin. Keskikentän pelaamiseen haettiin tasaisuutta nopeasti sen jälkeen, Peltola korvasi Bubacarin 50. minuutin kohdalla. Buba saattaa löytää itsensä penkiltä ensi pelissä, sen verran tahmeea hänen peli valitettavasti on viime aikoina ollut. Päivän iloinen uutinen oli Murillon paluu pelikuntoon ja kentällä 65. minuutin kohdalla.

HJK-Honka 4-2 | Veikkausliiga 24.4.2021

Julkaistu 24.4.2021

Sellainen kauden avaus! HJK ei jättänyt kylmäksi, mutta vähemmilläkin sydämentykytyksillä olisi toki pärjätty.

Klubin prässi oli alussa agressiivinen ja Honka joutui ahtaalle. Sitten tapahtui sarja onnettomia suorituksia, mikä johti vieraiden maaliin. Kotijoukkue oli kuitenkin lopulta parempi, mutta puolustukseen jäi myös parannettavaan. Viikon päästä on syytä olla hereillä koko 90 minuuttia.

Päivän 'man of the match' on Filip Valenčič, joka teki maalin ja syötti Roope Riskin voittomaalin. Pakko tietysti mainita myös 17-vuotiaan Casper Terhon liigauran upea debyyttimaali.


Bissevedot 2021

Julkaistu 23.4.2021

Väite: Klubi voittaa tällä kaudella viisi peliä putkeen. Panoksena on kylmä ja huurteinen tuoppi, joten nyt on tosi kyseessä. Tässä jaksossa Tuomo, Markus, Lauri ja Eero lyövät alkavan kauden tapahtumista oluen verran vetoa.

Tuplamestarina uuteen kauteen | 2021 kausiennakko

Julkaistu 18.4.2021

Viime kaudella Klubin joukkuetta ja pelaamista uudistettiin reilulla otteella. Kauden päättyminen tuplamestaruuteen osoitti, että urheilullinen menestys saadaan tarvittaessa käännettyä paremmille raiteille, eikä se vaadi monen kauden mittaista työtä.

Vaikka kaikki viime kauden avainpelaajat eivät ole enää ringissä mukana, on voitokkaan viime vuoden pelillinen idea ja pelaajamateriaalin runko säilynyt hyvinkin samana. Lisäksi suuri osa alkavan kauden uusista pelaajista on tavalla tai toisella vanhastaan tuttuja nimiä Veikkausliigassa, mikä on varmasti auttanut valmennustiimiä kauteen valmistautumisessa.

Kausiennakossa Eero, Lauri, Markus ja Tuomo jakavat odotuksiaan tulevasta Veikkausliiga kaudesta. Mitkä tai ketkä ovat suurimmat vahvuudet tämän vuoden pelissä? Löytyykö heikkouksia? Ja kuljettaako Koskela meidät lohkovaiheeseen Ägä cupissa?

Tervetuloa kausi 2021 - on vain yksi Klubi!

HJK-Inter 4-0 | Suomen Cup välierä 10.4.2021

Julkaistu 10.4.2021

Mitä tähän nyt sanoisi - on meillä Suomen paras joukkue. HJK oli tänään erittäin vakuuttava ja kävi väsymättömästi turkulaisten kimppuun. Klubin prässi pakotti Interin hätiköityihin ratkaisuihin jo pelin alkumetreiltä.

Ottelun kiistaton maestro oli Filip Valenčič, joka tuntui olevan monessa paikassa yhtä aikaa. Voitto ei kuitenkaan ollut yhden miehen show, sillä kotijoukkue oli kautta linjan kovassa iskussa. Tämän esityksen jälkeen on todella hyvä suunnata kohti parin viikon päässä odottavaa Veikkausliigan käynnistymistä. Kiitos Klubi!

HIFK-HJK 0-3 | Suomen Cup puolivälierä 3.4.2021

Julkaistu 3.4.2021

Pelataan hallissa tai ulkona, Klubi on Stadin herra. Hifkiläiset kuvittelivat saavansa jotain etua hallipelistä, mutta HJK ei jättänyt hyyryläisilleen mitään saumaa tässä pääsiäislauntain puolivälierässä. Vaikka muutamista loukkaantumisista toipuvalla Klubilla on ollut parin viikon tauko peleistä, se ei kentällä näkynyt. Tiukka prässi pakotti vastustajan huonoihin avauksiin ja peli oli hyvin hallussa 90 minuuttia. Ottelun valopilkkuja olivat varsinkin Sakselan debyytti ja maali, Atomin pelivire sekä Santeri Väänäsen dominointi keskikentällä.

Haastattelu: Lucas Lingman

Julkaistu 3.3.2021

HJK:n kymppipaitaa kantavalla Lucas Lingmanilla on mahdollisuus tällä kaudella ottaa lopullinen askel Veikkausliigan parhaimmistoon. Rovaniemellä 2018-2019 vietetyt kaksi kautta tekivät hyvää Klubi kasvatin uralle. Tämän kauden alussa hänelle tulee täyteen 100 Veikkausliigapeliä. Nyt hän sanoo, että on aika astua isompiin saappaisiin ja nousta HJK:n keskikentän johtavaksi pelaajaksi.

Lucas paljastaa, että ennen kotiinpaluuta, hänelle tarjoutui mahdollisuus lähteä Ruotsiin pelaamaan, mutta rooli Klubissa vaikutti järkevämmältä valinnalta.

Haastattelu: Valtteri Moren

Julkaistu 28.2.2021

Kuusi Suomen mestaruutta, kolme Suomen Cup mestaruutta ja viisi vuotta Belgian korkeimmalla sarjatasolla. Kesällä 30 vuotta täyttävä Valtteri Moren on vaivihkaa tehnyt komean uran kotimaassa ja Belgiassa, ja topparilla on vielä monta vuotta uraa jäljellä.

Hän kertoo, että jalkapallon harrastaminen vei nuorempana voiton jääkiekosta, koska futista oli kivempi pelata. Silti se oli pitkään enemmän harrastamista kuin kilpaurheilua, mutta ajatus jalkapalloilijan ammatista alkoi hiipiä mieleen viimeistään Klubin04:n riveihin siirtymisen jälkeen.

Tässä haastattelussa Valtteri kertaa uran eri vaiheita ja kertoo minkälaista oli pelaaminen joukkueessa, jossa vilisi eri kansallisuuksia ja joukkuekaverit vaihtuivat vuosittain. Lisäksi kuullaan syyt Suomeen paluun taustalla, vaikka kotoinen Veikkausliiga ei välttämättä ole uran päätepysäkki.

Haastattelu: Joel Untersee (in English)

Julkaistu 25.2.2021

Täksi kaudeksi Klubin puolustulinjan oikeaan laitaan värvättiin sveitsiläinen Joel Untersee, joka on pelannut Italian kovassa Serie B:ssä 54 ottelua ja kolme ottelua Serie A:ssa. Lisäksi hänellä on vyöllään 51 ottelua Sveitsin liigassa.

Tällaisella ansioluettelolla ei pelaajaa Veikkausliigassa nähdä ilman, että taustalla on jokin syy. Joel siirtyi nuorena Italiaan Juventuksen organisaatioon ja pääsi seuraamaan huippupelaajia läheltä. Italialaiseen tyyliin hän päätyi lainalle muihin seuroihin.

Loukkaantumiset ovat sotkeneet uran kehittymistä ja viimeiset pari vuotta ovat olleet vaikeita, peliaika on jäänyt vähiin. Nyt hän haluaa päästä taas pelaamaan ja nauttia jalkapallosta.

HJK-HIFK 2-1 | Suomen Cup 13.2.2021

Julkaistu 13.2.2021

Pelissä oli kaikki Stadin derbyn elementit, kun HJK teki oman elämänsä vaikeaksi ja pikkuveli teki ensimmäisestä paikastaan maaliin.

Klubin peli oli selvästi parempaa kuin kauden kahdessa harjoitusottelussa tai viikon takaisessa Suomen Cup avauksessa Lahtea vastaan. Päivän sankariksi nousi nuori Santeri Väänänen, joka latasi huikean maalin päästyän kentälle aivan pelin viimeisillä minuuteilla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lahti-HJK 1-1 | Suomen Cup 6.2.2021

Julkaistu 6.2.2021

Uusi vuosi, uusi kausi, vanhat vitsit. Ihanaa saada kausi käyntiin Nappulakengät-podcastin osalta.

Tässä jaksossa paneudumme varsinkin uusiin pelaajiin. Onko Jari uusi pelinrakentaja? Täyttääkö Tukkajumala kapteenin jättämät saappaat? Mitä Valenčič tekee kentällä?

Tervetuloa kyytiin!

Liukutaklaus on viimeinen vaihtoehto - kausi 2020 paketissa

Julkaistu 12.12.2020

Omaa maalia on puolustettava kunnialla tai häpeällä, ei väliä kummalla, kunhan sitä puolustetaan. Niccolò Machiavellin ajatus valtion puolustamisesta toimii analogiana myös jalkapalloon. Klubilla oli kauden alkaessa isot odotukset ja niitä lähdettiin puolustamaan kaikin keinoin. Veikkausliigan voittamiseen oli varattu ylivoimainen nippu pelaajia, eikä HJK pettänyt odotuksia, vaan joukkue nappasi kunniakkaasti sekä Suomen Cup että Veikkausliiga mestaruuden. Kiitos tästä kaudesta kaikille kuuntelijoille ja kiitos Klubi!

HJK- Inter 1-1 | Veikkausliiga 4.10.2020

Julkaistu 5.11.2020

Klubin kausi päättyi iloisissa tunnelmissa tuplamestaruuteen. Miten tässä näin kävi? Koskela ja muu valmennus löysivät kauden kuluessa pelitavan, jolla joukkueen laatu ja leveys saatiin ulosmitattua täyteen mittaan. Muista joukkueista ei ollut enää haastajiksi, vaan pytty palasi kotiin helpon tuntuisesti.

HJK-HIFK 3-0 | Veikkausliiga 18.10.2020

Julkaistu 18.10.2020

Selvää dominointia, HJK pisti Stadin derbyssä isompaa vaihdetta silmään. Koskela on onnistunut virittämään Klubin pelaamisen tasaisemmaksi ja tehokkaammaksi. Voitolla Klubi otti kolmen pisteen hajuraon kuopiolaisiin. Tämän paremmin ei olisi viikko voinut päättyä.

SJK-HJK 1-2 | Veikkausliiga 15.10.2020

Julkaistu 15.10.2020

Olipas kiva paluu arkeen - Klubi hyppäsi vierasvoitolla takaisi sarjan kärkee, kun KuPS hävisi Turussa, ja bonuksena pikkuveli hävisi kotona Ilvekselle. Ihana torstai! Ei vaan tosissaan, Veikkausliigassa alkaa kivasti paineet kasvaa. Taistelu pisteistä tiivistyy ennen ylä- ja alaloppusarjaa, ja taustalla kummittelee mahdollinen koronan aiheuttamata tilanne, jossa mestaruus (ja muut sijoitukset) ratkeaisi suoraan alkusarjan perusteella.

Inter-HJK 0-2 | Suomen Cup finaali 3.10.2020

Julkaistu 4.10.2020

Hieno reissu Turkuun, ja Suomen Cup sai arvoisensa päätöksen, kun finaali pelattiin kauniissa syksyisessä auringonpaisteessa. Alun salama maalista huolimatta pelin jännitys säilyi loppuun asti. Inter yritti kaikkensa, saadakseen pallon Regueron selän taakse, mutta oma linja piti. HJK onnistui pelaamaan ehjän 90 minuuttisen, eikä turkulaisille lopulta jäänyt jossiteltavaa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan minkälaisen nosteen tämä antaa loppu kautta ajatellen. Mestaruuden eteen täytyy tehdä vielä hartiavoimin töitä.

HJK-TPS 2-2 | Veikkausliiga 24.9.2020

Julkaistu 24.9.2020

Uskomaton sulaminen ja kahden pisteen menetys. HJK on näennäisesti hyvä, mutta tulokset eivät valehtele. Viimeisistä neljästä ottelusta on kertynyt vain viisi pistettä. Klubi pelaa nyt niin huonosti, että mestaruus on alkanut valua taas kuopiolaisille. Kannattaa pysähtyä miettimään, miten taas ollaan tässä tilanteessa, ettei parhailla työkaluilla saada parasta tulosta irti.

Honka-HJK 0-0 | Veikkausliiga 20.9.2020

Julkaistu 20.9.2020

Tähän mennessä kautta Honka on hävinnyt vain yhden pelin ja päästänyt sarjassa vähiten maaleja, joten odotuksissa oli nihkeä nolla-nolla tasuri, ja sellainen saatiinkin. HJK hallitsi pelitapahtumia, mutta varsinainen dominointi jäi piippuun. Honka onnistui pitämään Klubin poissa vaarallisilta alueilta ja yksittäisiä maalintekotilanteita lukuun ottamatta, pelin pyörittäminen oli vaaratonta.

Ilves-HJK 1-2 | Veikkausliiga 13.9.2020

Julkaistu 13.9.2020

Jokainen peli on 'pakko' voittaa. Tänään se piti normaaliakin enemmän paikkansa. Pisteiden valossa ja torstaina hävityn derbyn takia nyt ei ollut varaa hävitä. Onneksi Klubi kairasi rutiinilla voiton. Ensimmäiset 15 minuuttia oli etsimistä ja viimeiset 20 minuuttia outoa kuoreen vetäytymistä. Vaikka tästä pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, oli päivän peli pisteiden puolesta yhtä tärkeä kuin paraskin seksikaruselli. Siispä kiitos Klubi!

HIFK-HJK 4-3 | Veikkausliiga 10.9.2020

Julkaistu 11.9.2020

Huonompi joukkue voitti. Niin siinä helposti käy, kun puhutaan Stadin derbyistä, joissa on aina normaalia sarjapeliä enemmän panosta. Tulosta on silti kunnioitettava.

HJK-IFKM 6-1 | Veikkausliiga 30.8.2020

Julkaistu 30.8.2020

Tätä on kaivattu. IFK Mariehamn joutui ikäväkseen osallistumaan tähän sunnuntai illan löylytykseen, kun Klubi latoi taululle tylysti 6-1. Koko joukkue pelasi hyvällä asenteella, vaikka ensimmäisen puoliajan neljästä maalista vastasi käytännössä Roope ja Riku. Varsinkin vasemman laidan tehokkuus pisti silmään, sillä Murillo, Browne ja Atom repivät nopeilla hyökkäyksillään vieraiden puolustuksen auki kerta toisensa jälkeen.

Pelaajasta kannattajaksi - Markus | 28.8.2020

Julkaistu 28.8.2020

Tässä erikoisjaksossa avataan podcastissamme mukana olevan Markuksen omaa polkua pelaajana, valmentaja ja fanina. Maku muistelee Heliskosken joukkuetta lämmöllä ja kertoo elämänmakuisen tarinan Hongan junioriajoista, sekä omista huippuhetkistään kentällä ja katsomossa.

Samalla selviää miksi juuri Markus Halstin paluu klubipaitaan on niin iso juttu, ja kuka on se klubilainen, jonka ihon alle pääseminen kentällä oli Makusta palkitsevaa.

HJK-SJK 2-0 | Veikkausliiga 26.8.2020

Julkaistu 26.8.2020

Edellisestä kotivoitosta ehti kulua kuukauden päivät, kunnes Klubi vihdoin tänään sai juonesta taas kiinni ja tarjoili kotiyleisölle tyylipuhtaan 2-0 näytöksen. Voiton myötä HJK nousi sarjassa piikkipaikalle. Joukkueen sairastupa on täyttynyt otteluruuhkan aikana. Se ei näkynyt avauskokoonpanossa, mutta avasi muutamalle nuorelle mahdollisuuden päästä vaihdosta kentälle. Äänessä tänään: Tuomo, Markus, Lauri

HJK-Honka 1-1 | Veikkausliiga 15.8.2020

Julkaistu 15.8.2020

Kolmesta kotipelistä kolme tasapeliä, mitä ihmettä? Toivoimme kauden alla Töölön stadionista linnoitusta, josta vastustajille ei pisteitä tipu, mutta se ei ole toteutunut. Hälytyskellot eivät kuitenkaan soi, Koskela näyttää löytäneen toimivan pelisysteemin. Äänessä tänään: Tuomo, Markus

KuPS-HJK 0-3 | Veikkausliiga 9.8.2020

Julkaistu 9.8.2020

Kuopion helteisessä kelissä pelatussa ottelussa paremmuus ei jäänyt epäselväksi. HJK jyräsi viime vuoden mestarin näytöstyyliin kolmella komealla maalilla. Klubin tilanne peliin lähdettäessä oli sikäli hyvä, että lähes kaikki pelaajat olivat käytettävissä ja terveinä. Edellisen ottelun jälkeen oli ollut vain kaksi päivää palautumisaikaa, mutta se ei kentällä näkynyt. Klubi sai kerta toisensa jälkeen ohitettua kuopilaisten prässin ja juoksutettua kotijoukkuetta pallon perässä. Pelin lopussa KuPS tyytyi 0-3 tappioasemassa puolustamaan ja antoi Klubin pitää palloa. Äänessä tänään: Eero, Lauri, Tuomo

HJK-Lahti 1-1 | Veikkausliiga 6.8.2020

Julkaistu 6.8.2020

Jalkapallo on helppo ja yksinkertainen peli. Mutta vastustajan tullessa kentälle, homma menee mutkikkaammaksi. Se pääsi näköjään yllättämään Klubin, joka menetti Lahdelle kaksi pistettä. Äänessä tänään: Lauri, Markus, Tuomo

HJK-KuPS 2-2 | Veikkausliiga 1.8.2020

Julkaistu 1.8.2020

Tunnettaja ja draamaa, tämä oli kunnon peli. Viihdyttävämpiä pelejä harvoin tulee vastaan. KuPS painoi kovalla prässillä päälle, mutta Klubi hallitsi peliä. Ainoa ongelma vain oli, että HJK joutui puskemaan miltei koko pelin tappioasemassa. Lopputulosta voi pitää oikeutettuna, ainakin se jättää jännitystä viikon päästä Kuopiossa pelattavaan toiseen näytökseen. Nyt pelataan mestaruudesta! Äänessä tänään: Lauri, Eero, Tuomo

HJK-Ilves 2-0 | Veikkausliiga 25.7.2020

Julkaistu 25.7.2020

Valtteri Moren palaa kotiin! Päivän pelissä Klubi laittoi systeemin uusiksi, kun Roope ja Tim kumpikin saivat paikan avauksessa, ja puolustuksessa oli kolmen topparin linja. Tahmeiden vieraspelien jälkeen valmennus näytti, että Klubin pelikirjasta löytyy uusia temppuja. Äänessä tänään: Markus ja Tuomo

Inter-HJK 1-0 | Veikkausliiga 17.7.2020

Julkaistu 17.7.2020

Klubin aurinkoisesta vierasreissusta tulikin tahmeaa kyntämistä. Inter sai läpi ottelun painettua klubilaisten pelin avaamisen ahtaaksi, mikä pakotti vieraat huonoihin ratkaisuihin. Hyvällä tuurilla tuliaisina olisi voinut pisteitä tulla, mutta turkulaiset olivat tänään parempi joukkue ja Riveiro parempi valmentaja, siten ansaittu voitto Interille. Äänessä tänään: Eero ja Tuomo

HJK-Haka 3-1 | Veikkausliiga 8.7.2020

Julkaistu 8.7.2020

Klubin kotikentän täytyy olla linnoitus, jota kaikki vastustajat pelkäävät, ja sillä asenteella HJK kauden kotiavaukseen lähtikin. Haka ei pelin alussa päässyt omalta puolustusalueelta pois kuin pitkillä palloilla. Klubi sortui pelin edetessä itsekin pitkiin syöttöihin, jotka eivät tuottaneet haluttua lopputulosta. Joukkueiden paremmuudesta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä, Klubi dominoi joukkueena ja yksilöinä. Pohdimme kuka oli Klubin päivän paras pelaaja ja väittelemme David Brownen taidoista. Lopussa ajatukset Roni Peiposen uran päätöksestä. Äänessä tänään: Eero, Lauri, Markus, Tuomo

Lahti-HJK 0-4 | Veikkausliiga 1.7.2020

Julkaistu 2.7.2020

Veikkausliiga lähti vihdoin käyntiin, eikä Klubin avauspeli jättänyt kannattajia kylmäksi. HJK päätti vieraspeli kiertueensa Lahdessa ja kävi nappaamassa 4-0 voiton. Pelin alun rankkasateen jälkeen Klubi otti ohjakset. Vaikka omasta pelistä hiottavaa vielä löytyy, on joukkuepelaaminen niin hyvissä uomissa, että ensi viikon kotipeliin lähdetään hakemaan samanlaista tulosta.

Hae mulle bisse | kausiennakko 2020 (osa 2/2)

Julkaistu 24.6.2020

Kausiennakon toisen jakson alkuun heitetään pöytään vedot tulevaa kautta koskien. Eero väittää, että Tim Väyrynen tekee enemmän maaleja kuin Roope Riski. Lauri uskoo, että Klubi häviää enintään 3 peliä tämän vuoden Veikkausliigassa. Vedonlyöntien jälkeen paneudutaan pelipaikkakohtaisiin spekulointeihin.

Kaltsibisse | kausiennakko 2020 (osa 1/2)

Julkaistu 19.6.2020

Veikkausliigan avauskierros on kulman takana. Klubin joukkue on ollut kasassa jo hyvän aikaa. Nyt pureudutaan kauden 2020 näkymiin ja oman pelin lähtökohtiin. Tämä on kaksiosaisen kausiennakon ensimmäinen jakso.

KPV-HJK 0-2 | Suomen Cup neljännesvälierä 16.6.2020

Julkaistu 17.6.2020

Suomen Cup startattiin käyntiin neljännesvälierän pelillä, jossa Klubi matkasi Kokkolan aurinkoiseen iltaan. Peli meni tuloksellisesti kuten pitikin ja HJK hallitsi kentän tapahtumia. Pelaaminen näyttää pienestä tahmeudesta huolimatta hyvältä. Markus ja Tuomo näkevät yksilötasolla monelle jääneen varaa kiristää ruuvia.

HJK-Honka 2-1 | Harkkapeli 10.6.2020

Julkaistu 11.6.2020

Kotimainen futiskausi on vihdoin pääsemässä vauhtiin. Klubi ravisteli poikkeusajan karstoja pois tyylikkäällä voitolla Honkaa vastaan. Joukkue näyttää taas valmiilta dominoimaan Veikkausliigaa ja jatkamaan urakkaa Suomen Cupissa.

HJK-Honka 4-2 (v. 2013) | Maailman paras Veikkausliiga-peli?

Julkaistu 15.5.2020

Klubin ja Hongan välinen kärkikamppailu elokuussa 2013 oli vedenjakaja, jonka jälkeen HJK jyräsi näystöstyyliin mestariksi. Kuitenkin muistoissa kyseistä kautta varjostaa europelien fiasko ja surkea reissu Tallinnaan. Näitä muistoja ja Boströmin aikaa Klubin peräsimessä kertaavat Eero, Markus ja Tuomo.

HJK-Schalke | Sexy football orgasmi

Julkaistu 12.4.2020

Torstaina 18.8.2011 Klubi nappasi yhden kaikkien aikojen suurimmista voitoista kukistamalla Schalken kotona Töölössä 2-0. Kukaan paikan päällä peliä seurannut ei varmasti ikinä unohda Teemu Pukin viimeistelemiä maaleja tai Jari Litmasen tylyä taklausta, jonka kohteeksi valikoitui Schalken kapteeni. Mukana iltaa muistelemassa ovat Markus, Lauri, Eero ja Tuomo.

Atomin paluu 2020

Julkaistu 6.3.2020

Täysin puskista tullut uutinen Atomu Tanakan paluusta Veikkausliigaan oli iloinen uutinen klubilaisille. Markus ja Tuomo palaavat maanantain siirtouutisen aiheuttamiin fiiliksiin ja muistelevat Atomin HJK-uraa. Mutta onko realistista odottaa häneltä samanlaista dominointia kuin kausilla 2015-2017? Entä jos Atom tuli tänne jäähdyttelemään?

Honka-HJK 1-1 | Suomen Cup 27.2.2020

Julkaistu 27.2.2020

HJK sai viimeisessä Suomen Cup alkulohkon pelissä vastaansa Hongan. Klubi oli jo varmistanut paikkansa cupin jatkopeleissä ja Hongalle riitti yhden pisteen varmistaminen, mutta vauhtia ja vääntöä ei pelistä puuttunut. Markus ja Tuomo katsovat pelin viimeiset minuutit samalla, kun nauhuri jo pyörii. Klubi alotti pelin terävästi, mutta parhaat paikat tuhlattiin ohilaukauksiin tai maalitolppiin.

HJK-Inter 1-0 | Suomen Cup 8.2.2020

Julkaistu 9.2.2020

Klubi varmisti lauantaina jatkopaikkansa Suomen Cupin alkulohkosta. FC Inter kaatui Talin jalkapallohallissa pelatussa kärkikamppailussa 1-0. Tuomo ja Markus puivat lauantain pelin saldoa. Kumpikin peräänkuuluttaa terävyyttä Enoch Banzan pelaamiseen. Vaihdosta tulleen Riku Riskin vaikutus joukkueen peli-ilmeeseen on suuri, mutta myös vaihdosta peliin tullut Bubacar saa kehuja koko ajan paranevista otteista kentällä.

Stadin derby 1.2.2020 | HIFK-HJK 1-2 (Suomen Cup)

Julkaistu 1.2.2020

Valmistautuuko Koskelan joukkue Stadin derbyihin eri tavalla kuin Lehkosuon joukkue teki? Lauri, Markus ja Tuomo keskustelevat siitä miten Klubi onnistuu virittäytymään derbyihin. Sen jälkeen pureudutaan ensimmäisen derbyn tapahtumiin ja yksittäisten pelaajien onnistumisiin. PAHOITTELUT TÄSSÄ JAKSOSSA ESIINTYVISTÄ HÄIRIÖÄÄNISTÄ JA NAUHOITUKSEN LEIKKAUKSISTA. ÄÄNITARKKAILIJAMME OLI HUMALASSA. | Twitter @Nappulakengat

Antonio Regueron ja Ferhan Hasanin haastattelut

Julkaistu 29.1.2020

HJK järjesti 29.1.2020 lehdistötilaisuuden, jossa esiteltiin kauden 2020 uudet pelaajat. Jakson alussa Eero ja Tuomo keskustelevat siitä minkälaisen haasteen joukkuehengen rakentaminen aiheuttaa, kun uusia pelaajia on paljon. Sen jälkeen kuunnellaan Rovaniemeltä saapuneen Antonio Regueron mietteet joukkueen tilanteesta. Lopuksi monipuolisen keskikenttäpelaaja Ferhan Hasanin haastattelu, jossa hän paljastaa, että sopimus Klubin kanssa syntyi jo ennen kuin paikka tämän vuoden europeleihin hävittiin. | Twitter @Nappulakengat

HJK-TPS 3-0 | Suomen Cup 25.1.2020

Julkaistu 25.1.2020

Kilpailullinen kausi on vihdoinkin oikeasti alkanut, hurraa! Markus ja Tuomo käyvät läpi helpolta vaikuttaneen Suomen Cup avauksen antia. Vasta 17-vuotiaan Matti Peltolan maali ei jättänyt kumpaakaan kylmäksi. Tämän kauden joukkueessa ei penkkimiehiä tunnu olevan, vaan kaikille pitäisi saada peliaikaa. | Twitter @Nappulakengat

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2020 ja uudet hankinnat

Julkaistu 10.1.2020

Lauri, Markus ja Tuomo käsittelevät Klubin tulevan kauden joukkueen rakentumista. Miten rakentaa joukkuetta, kun ei tarvitse miettiä europelejä? Varmalta kuulostava huhu Rasmus Schüllerin paluusta keskeyttää puheen keskikentän puuttuvasta palasesta, mutta onko kärjessä tarpeeksi kovat maalintekijät? | Twitter @Nappulakengat

Riittääkö Klubin nuorten taso Veikkausliigaan?

Julkaistu 16.12.2019

Tuomo ja Markus keskustelevat Klubin nuorista lahjakkuuksista ja siitä minkälaisia pelaajia HJK:n junnuputkesta tulee miesten joukkueeseen. Jakson lopuksi etsitään ratkaisua johtavien pelaajien tarpeeseen. | Twitter @Nappulakengat

Takaisin podcastien listaan