Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Nappulakengät

Nappulakengät-podcastissa neljä itäkatsomossa istuvaa pitkän linjan kannattajaa keskustelee HJK:n miesten joukkueesta. Twitter & Instagram: @Nappulakengat

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 147 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.12.2019.

HJK-Lahti 4-0 | Veikkausliiga 11.4.2024

Julkaistu 13.4.2024

Tässä jaksossa juhlitaan Klubin Veikkausliiga-kauden avausvoittoa, 4-0 Töölön turpajaisia Lahdesta. Katsotaan mitä muutoksia tehtiin ja miten HJK:n pelaaminen parani KuPS pelistä – ja käydään myös läpi mitä pitää vielä parantaa. Lopetetaan jakso rähjäämällä hieman Klubin lastentarhamaisesta ja nolosta pilkun veto riitelystä.

KuPS-HJK 3-1 | Veikkausliiga 6.4.2024

Julkaistu 7.4.2024

HJK avasi kautensa heikosti. KuPS oli selvästi valmiimpi ja parempi. Mikä meni pieleen? Mitä muutoksia torstain kotipeliin on odotettavissa? Muun muassa näitä kysymyksiä käymme läpi tässä jaksossa.

Haastattelu: Lucas Lingman

Julkaistu 1.4.2024

Lucas Lingman on pelaaja ja fani. Klubin kundi.

Tammikuussa pysyvällä siirrolla kotiin palannut Luke kertoo tunnelmistaan kauden alla. Muun muassa mikä on tämän kauden joukkueen vahvuus?

Kuva: Mira Lönnqvist

Kausiennakko 2024 - "Mun valtaa hämmästys ja kauhu"

Julkaistu 27.3.2024

Veikkausliigan kausi 2024 on aivan nurkan takana. Tässä jaksossa puhumme muun muassa odotuksista Klubin uutta valmennusta ja sen pelillisiä valintoja koskien. Onnistuuko HJK yllättämään monipuolisuudella?

Joukkue on valmis

Julkaistu 16.3.2024

Klubin tulevan kauden joukkue on kasassa. Tässä jaksossa käymme läpi talven hankintoja. Vastaavatko ne odotuksia?

Haastattelu: Vesa Mäki

Julkaistu 21.2.2024

Haastattelussa HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki listaa pelipaikkakohtaisesti miltä joukkueen kasaaminen näyttää nyt, kun kauden alkuun on reilut kuusi viikkoa. Lisäksi hän kertoi mitä muutoksia Klubin urheilupuolella on tehty viime syksyn jälkeen.


Haastattelu: Ossi Virta

Julkaistu 8.2.2024

Ossi Virta antaa haastattelussa rautaisannoksen HJK:n kauden 2024 hyökkäysvaihtoehdoista ja pelitavasta, selventää valmennuksen roolijakoa ja puhuu intohimoisesti kaikesta, mikä liittyy Klubin valmentamiseen ja aluilla olevaa kauteen.

Hankinnat saavat odottaa

Julkaistu 17.1.2024

Kausi alkaa huhtikuun alussa, mutta hankinnat saavat vielä odottaa. Tässä jaksossa on vieraana Axel Storbacka, jonka kanssa jutellaan Klubin joukkueen kasaamisesta. Onko aihetta huoleen, kun kotimaisen siirtomarkkinan pelaajat ovat menneet Klubilta ohi? Löytyykö ulkomailta korvaajia?

HJK -Aberdeen 2-2 | Ägä-cup 30.11.2023

Julkaistu 1.12.2023

Kauden viimeisessä kotipelissä todistettiin kaikkien aikojen komein Suomessa nähty tifo. Klubi aloitti pelin ylivoimaisesti ja meni helposti 2-0 johtoon. Tasapeli olikin siksi pettymys. Pelin lisäksi puhumme myös myyttisestä 'seuraavasta tasosta'. Eikä jaksoa voitu lopettaa ilman jäähyväisiä Perpalle.


Kauden päätösjuhla

Julkaistu 19.11.2023

Tässä jaksossa käydään läpi mitä Klubin Veikkausliiga kauden varrella tapahtui. Puhumme muun muassa valmentaja kuvioista, parhaista pelaajista ja kohokohdista.

Antaisitko Tokelle jatkopahvin?

Julkaistu 18.10.2023

Onko Toni Korkeakunnas antanut riittävät näytöt jatkaakseen HJK:n päävalmentajana? Tuohon kysymykseen pureudumme tässä jaksossa. Vieraanamme on jalkapalloanalyytikko Axel Storbacka, joka tarkastelee asiaa datan kautta ja neutraalina kotimaisen jalkapallon ystävänä.

Mestaruus pitkän kaavan kautta

Julkaistu 12.10.2023

Pöly on laskeutunut viime viikon Aberdeen ja Vaasa vierasotteluiden jälkeen. Mitkä fiilikset reissuista jäi, siitä puhumme tässä jaksossa. Lisäksi katse kääntyy ensi viikon lauantaina luvassa olevaan mestaruusjuhlaan. Minkälainen peli on luvassa? Olisiko vihdoin aika kaataa KuPS näytöstyyliin?

HJK-Honka 3-0 | Veikkausliiga 27.9.2023

Julkaistu 29.9.2023

HJK:n härkäviikko on takana ja mestaruusjuna on hienosti raiteillaan. Kuuteen päivään kolme peliä ja täydet pisteet kotimaan liigassa on saldo, johon saa olla tyytyväinen. Suomen mestaruus voi varmistua jo sunnuntaina, jos KuPS häviää kotonaan SJK:lle. Tässä jaksossa paneudumme etenkin keskiviikon tyylipuhtaaseen 3-0 kotivoittoon.

HJK-PAOK 2-3 | Ägä-cup lohkovaihe 1/6

Julkaistu 22.9.2023

Ilta eurooppalaisen seurajoukkueturnauksen parissa lähti hienosti käyntiin, mutta tavoite jäi saavuttamatta. Tässä jaksossa käymme läpi Ägä-cupin lohkovaiheen avauksen vaiheita ja fiiliksiä. Lisäksi tartumme tuoreeseen skuuppiin, jossa Tokelle pedataan jatkoa Klubin päävalmentajana.

Lohkovaiheeseen ja runkosarjan voitto

Julkaistu 3.9.2023

Klubi raivasi torstaina tiensä syksyn Konferenssiliigan lohkovaiheeseen ja varmisti sunnuntaina Veikkausliigan runkosarjan voiton. Oikein hyvä viikko siis. Tässä jaksossa puhumme muun muassa torstain Farul-pelin nappisuorituksesta ja onnistujista. Lisäksi keskustelemme siitä, millaisista asemista mestaruussarjaa lähdetään voittamaan.

Oulu-HJK 1-3 | Veikkausliiga 27.8.2023

Julkaistu 28.8.2023

Klubilla on edessä iso viikko. Torstaina ratkeaa Ägä-cupin lohkovaiheeseen pääsy ja sunnuntaina pelataan Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kierros. On sanomattakin selvä, että kolmas perättäinen lohkovaiheeseen pääsy oli kilpailullisesti ja taloudellisesti loistava suoritus. Sunnuntain KuPS-peli taas on mestaruuden kannalta todella tärkeä. Tässä jaksossa puhumme muun muassa siitä kumpi peli merkkaa enemmän ja millaisessa iskussa Klubi kulkee kohti syksyn pelejä.

Inter-HJK 1-3 | Veikkausliiga 20.8.2023

Julkaistu 20.8.2023

HJK onnistui jälleen nappaamaan tärkeät kolme pistettä eurokiireiden keskellä. Avauskokoonpanossa oli torstain raskaan Qarabağ pelin jäljiltä paljon kierrätystä. Inter pystyi ensimmäisellä puoliajalla hyökkäämään vaarallisesti vastaiskuilla ja menikin 1-0 johtoon. Ottelun käänne tapahtui Klubin triplavaihdon jälkeen, kun Bojan alkoi mättää maaleja. Tässä jaksossa keskustelemme sössitystä Eurooppa-liigan karsinnasta, uusista hankinnoista sekä tulevan syksyn kiireistä.

Qarabağ otteluparista jatkoon

Julkaistu 13.8.2023

Klubi varmistaa paikan vähintään Ägä-Cupin lohkovaiheessa, jos se onnistuu torstaina kaatamaan Qarabağin. Ensimmäisen vieraissa pelatun osaottelun jälkeen azerbaidžanilaiset johtavat 2-1. Tilanne on kuitenkin käännettävissä kotona Töölössä. Klubin pitää vain olla kärsivällinen. Tässä jaksossa puhumme muun muassa siitä millaista draaman kaarta odotamme torstaille.

Molde kaatui - jatkuuko Token putki?

Julkaistu 29.7.2023

Molde kaatui. Klubilla oli peli täysin hallinnassa, vaikka jouduttiinkin puolustamaan. Onnistuneen stategian lisäksi tärkeää oli yksittäisten pelaajien onnistuminen, mistä tärkeimpänä Topi-Seksisen maali. Tässä jaksossa puhumme myös Token positiiivisesta vaikutuksesta Klubin peliin. Lisäksi pohdimme SJK-ottelun merkitystä loppu kauden kannalta.

Larne-HJK 2-1 (2-3) | Mestarien liigan 1. karsintakierros 19.7.2023

Julkaistu 20.7.2023

Klubi etenee Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle. Viime vuoden tapaan, jatkopaikka ei irronnut helpolla. Klubin pelillisest haasteet jatkuvat. Larnea vastaan ensimmäisellä puoliajalla pelaaminen oli suoraviivaisempaa. Hyvä ote kuitenkin kirposi toisella puoliajalla. Nyt vain täytyy toivoa, että uusi valmennus saa pikakelauksella sisäänajettua pysyvämpiä muutoksia pelaamiseen. Sen lisäksi tarvitaan ehdottomasti vahvistusta pelaajarinkiin.

Uusi tuttu Toni

Julkaistu 13.7.2023

Klubin päätös antaa potkut päävalmentaja Toni Koskelalle oli odotettu, mutta silti se pääsi vähän yllättämään. Skappari on kiistatta HJK:n menestyneimpiä valmentajia. Tulosta on tullut - Koskela on nero. Näin nämä tarinat vain tuppaavat päättymään.

Tässä jaksossa pohdimme väliaikaiseksi päävalmentajaksi värvätyn Toni Korkeakunnaksen ylimenokautta. Kaikki on vielä pelastettavissa. Nähtäväksi jää miten se onnistuu. Viikon päästä on kauden tähän mennessä tärkein matsi.

Tasapeliputki

Julkaistu 3.7.2023

HJK on pelasi viime viikolla kaksi 1-1 tasapeliä. Tässä jaksossa keskustelemme edellisen viikon peleistä ja pohdimme mille pelipaikalle Klubi kaipaisi vahvistusta kesän siirtoikkunassa.

Maksimi oli minimi - tauko tulee hyvään paikkaan

Julkaistu 13.6.2023

Klubi lähtee maajoukkuetauolle kaksi perättäistä voittoa vyöllään. Se on minimi suoritus, joka piti Lahden ja Kotkan tasoisia joukkueita vastaan tulla.

Tässä jaksossa pohdimme, onko Koskelan metodille ominaista se, että maksimi tehdään minimillä. Lisäksi keskustelemme haasteista keskikentällä. Miksi HJK pelaa kuten pelaa? Onko realistista odottaa, että Klubin peli paranee kauden edetessä?

HJK-SJK 0-0 | Veikkausliiga 3.6.2023

Julkaistu 4.6.2023

Uutta tuulta siipien alle haikaileva HJK, ei kovista odotuksista huolimatta onnistunut kaatamaan Seinäjokea. Klubin hyökkäyspelaaminen on nihkeää, tahmeaa ja tehotonta.

Tässä jaksossa keskustelemme siitä mihin suuntaan kausi on menossa ja mitä kentällä pitäisi tapahtua, että paluu voittojen tielle onnistuisi. Seuraavat pelit tulevat nopeasti ja niistä on pakko saada voittoja. Mestaruuteen ei riitä se, että joukkueen henki on hyvä, mutta tulosta ei synny.

Ilves-HJK 1-1 | Veikkausliiga 21.5.2023

Julkaistu 25.5.2023

HJK teki vaaditun ryhtiliikkeen Interiä vastaan toisella puoliajalla ja murskasi tylysti hyvin ottelun aloittaneet vierailijat. Tampereelta oli tuomisina kuitenkin vain yksi piste ja sekin erittäin kuivakan peliesityksen jälkeen.

Tässä jaksossa puhutaan Perpan maagisesta vaikutuksesta Inter-ottelussa ja pohditaan miksi Klubin neljästä viimeisestä puoliajasta vain yksi on ollut vakuuttava. Käydään läpi muutama pelaaja, joilta voi odottaa parempaa, mutta myös iloitaan siitä, että Roope Riski on jälleen pelikunnossa ja koko ajan lähempänä paluuta Veikkausliiga-kentille.

KTP-HJK 3-3 | Veikkausliiga 9.5.2023

Julkaistu 9.5.2023

Kotkan reissusta ei tullut ryhtiliikettä. Sen sijaan saatiin kaameaa löysäilyä ja heikkoa puolustamista. Klubi pääsi ensimmäisellä puoliajalla helposti 2-0 johtoon. Sen jälkeen kuviteltiin, että kolme pistettä on paketissa. Kotijoukkue KTP ei luonut varsinaista uhkaa, mutta iski vaarattomista tilanteista kolme maalia. Saako olla pettynyt? Pitääkö panikoida!?

HJK-Oulu 1-1 | Veikkausliiga 23.4.2023

Julkaistu 24.4.2023

Onko aurinkoiset kevätjuhlat Klubilta nyt juhlittu ja paluu Veikkausliigan arkiseen puurtamiseen edessä? Tuskinpa vain mutta Oulu-ottelu jätti paljon parantamisen varaa ja kavensi rosteria entisestään Toivion otettua suoran punaisen kortin.

Kokonaiskuvassa Klubi oli parempi joukkue ja loi tarpeeksi tekopaikkoja jatkaakseen voittoputkea. Heikko viimeistely, huolimattomuus ja huono tuuri ratkaisupaikoilla kuitenkin kostautuivat, kun Oulu paransi peliä toisella puoliajalla, sai luotua painetta ja lopulta tasoitti ottelun. HJK:n pallollinen pelaaminen meni kelvollisen ensimmäisen puoliajan jälkeen sitä väkinäisemmäksi mitä pidemmälle ottelu eteni. Maltin mukaan tuominen hyökkäämiseen onkin yksi tärkeimmistä asioista, joissa pitää parantaa, kun Klubi siirtää katseen kohti haastavaa vieraspelikiertuetta tämän viikon jälkeen.

Ensimmäisestä pistemenetyksestä huolimatta Klubi kuitenkin jatkaa ilman tappioita Veikkausliigan kärjessä, mikä antaa erinomaiset lähtökohdat ensi launtain Klassikko-otteluun Hakaa vastaan.

HJK-VPS 4-0 | Veikkausliiga 19.4.2023

Julkaistu 20.4.2023

HJK jatkoi hyvin alkanutta kautta keskiviikkona, kun vastaan tuli uudestaan VPS, jonka Klubi kukisti viime viikolla Vaasassa 0-1. Töölössä pelatun toisen näytöksen juoni oli yksinkertainen, kotijoukkue vei ja vieraat yrittivät pysyä kyydissä.

HJK:n peli on uomissaan. Aggressiivinen prässi puree ja maaleja tulee kuin kaudella 2020. Tässä jaksossa puhumme muun muassa hyvän maalivireen syistä. Lisäksi pohdimme, onko puolustus yhtä kovassa iskussa kuin parilla edellisellä kaudella. Se ei ole vielä joutunut testiin.

Instagram: @nappulakengat

Twitter: @nappulakengat

HJK-Honka 2-0 | Veikkausliiga 5.4.2023

Julkaistu 6.4.2023

Klubi polkaisi sarjakauden näyttävästi käyntiin kotona Töölössä. Viileässä alkuillassa yli 6000 silmäparia saapui seuraamaan kauden oletetun päävastustajan kohtaamista. Nyt olemme karistaneet kauden odotuksen jännityksen. Klubin peli-ilme on juuri niin aktiivinen ja vauhdikas kuin talven harkkamatsit antoivat ymmärtää. Tässä jaksossa puhumme muun muassa Topi Keskisen kovasta Veikkausliiga debyytistä ja Atomin loppumattomasta virrasta.

Kausiennakko 2023 - Välikausi vai menestyskausi?

Julkaistu 27.3.2023

Nappulakengät-podcastin kausiennakossa pohditaan, onko Klubilla edessä välikausi vai uusi menestyskausi. Tähän liittyviä puheenaiheita ovat muiden muassa joukkueen kokoaminen ja pelaajarinki, potentiaaliset kilpailijat sekä talven peleissä nähty uusi pelitapa. Minimivaatimuksena on aina Veikkausliiga-mestaruus.

Instagram: @nappulakengat

Twitter: @nappulakengat

Haastattelu: Miro Tenho

Julkaistu 22.3.2023

Tässä jaksossa seuraamme liittyy Klubin kapteeni Miro Tenho. Veikkausliiga-kauden avauksen alla sopivasti pelikuntoon päässyt Miro kertoo, miltä joukkueen valmistautuminen on näyttänyt kapteenin silmissä. Hän raottaa hiukan Klubin pelikirjaa ja kertoo meille, miksi joukkue on siirtynyt pelaamaan neljän puolustajan linjalla sekä millaisen HJK:n näemme kaudella 2023.


Miro myös kertoo, miltä tuntuu olla Klubin kapteeni ja juttelee omista lyhyen ja pitkä tähtäimen tavoitteistaan. Hän myös analysoi vahvuuksiaan ja heikkouksiaan ulkomaille siirtymisen näkökulmasta.


Lopuksi ryhdymme hieman filosofisiksi puheen siirtyessä puolustamiseen ja siihen, millaista puolustaminen on nykyjalkapallossa.


Kuva: Mira Lönnqvist


Haastattelu: Topi Keskinen

Julkaistu 9.3.2023

Tässä jaksossa vieraana on talven sensaatio Topi Keskinen aka Topi Seksinen. Jakson aikana Seksi-Topi kertoo siitä, miksi hän tuli Klubiin ja mitä haasteita nuorella pelaajalla voi olla. Lisäksi keskustellaan siitä, kuinka paljon kentällä pitää miettiä taktisia kuvioita ja muuttuuko hänen oma pelaaminen HJK:n kanssa, kun vastustajat puolustavat alhaalla. Topi paljastaa myös, että hänen lempi puuhansa on haastaminen pieniin tiloihin. Hän pitää puolustajan ohittamista helppona, kunhan saa pidettyä vauhdin yllä. Jakson aikana käydään myös läpi, kenen kanssa Topilla on kentällä yhteinen sävel ja millaista roolia hän ennustaa itselleen alkavalle kaudelle.

Interview: Luis Anula

Julkaistu 3.3.2023

In this English episode, the guest is HJK's new fitness coach, Luis Anula. He talks about how he became a fitness coach and why he chose to work in football, and describes his internal drive to help players achieve their goals.


Luis discusses his responsibilities within the team and coaching staff, as well as how players are monitored and the actions taken based on that monitoring. He emphasizes the importance of human contact in the daily analysis of player readiness, even though modern technology is an important part of a coach's toolkit.


He also shares his view on the current condition of the team and the types of exercises he aims to do with the team. Luis also addresses important lessons for young players and shares his thoughts on where all Finnish clubs should invest.


Kuva: Mira Lönnqvist

Haittaako Klubin strategia kotimaista jalkapalloa?

Julkaistu 20.2.2023

Tässä jaksossa puhumme Klubin pelaajahankintojen strategian muutoksesta ja siitä, kuinka se on tehnyt satsauksia nuorten pelaajien kehittämiseen. Pohdimme myös, onko suomalaiselle jalkapallolle haitallista, jos Klubi hankkii itselleen kaikki lupaavimmat pelaajat. 


Keskustelemme myös Seksi-Topin talven aikana antamista näytöistä. Odotamme, että hän saa selkeän paikan ensi kauden avauskokoonpanossa, mikä olisi luonnollinen jatkumo hänen kehityskaarelleen. David Ezeh ei kuuluu enää Kakkoseen, mutta aika näyttää onnistuuko hän lyömään kunnolla läpi edustuksessa tällä kaudella.


Lopuksi käsittelemme Maksim Stjopinin kiinnostavaa hankintaa Klubiin. Hänen lopullinen roolinsa joukkueessa on vielä arvoitus.

Talvikausi hyvässä vauhdissa

Julkaistu 10.2.2023

Tänään puhuimme vuoden ensimmäisistä peleistä. Suoraviivaisen pelaamisen ja tehokkaan viimeistelyn ansiosta HJK on tehnyt mielettömän määrän maaleja. Silmiinpistävin ero kentällä on ollut paluu neljän puolustajan linjaan ja hyvin suoraviivainen hyökkäyspelaaminen. Joukkue näyttää vanhojen hyvien vuosien tapaan valmiilta aloittamaan kauden, vaikka heti. Kotikenttäetu on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen, että Klubin peli on näyttänyt todella valmiilta. Kaikki ovat myös onnistuneet kentällä antamaan näyttöjä. Erityismaininnan ansaitsevat Topi Seksinen ja Tuomas Ollila, jotka muodostavat vaarallisen kaksikon vasemmalla laidalla. Kannattajat ovat ilahduttavasti olleet aktiivisia ja mukana kannustamassa joukkuetta. Katsojamäärät ovat olleet vuodenaikaan nähden upeita.

Haastattelu: Joonas Lyytikäinen

Julkaistu 2.2.2023

Tässä jaksossa haastateltavana on Joonas Lyytikäinen. Hänestä on kannattajan silmin katsottuna kasvamassa HJK Oy:n puheenjohtajuuden manttelinperijä. Tämä haastattelu antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Joonaksen ajatuksiin hänen roolistaan dynastian jatkajana.


Samalla hän kertoo ajatuksiaan Klubin ja Lyytikäisen perheen yhteisestä historiasta sekä HJK:n paikasta omassa elämässään. Saamme myös vastauksen siihen, miten tunteet vaikuttavat omistajan ratkaisuihin ja millaisia vahvuuksia hänellä on HJK:n hallitustyöskentelyssä.


Joonas kommentoi myös viime kauden peliesityksistä noussutta kritiikkiä sekä sitä, miten hyvinä vuosina tienatut miljoonat voisi investoida. Lisäksi hän jakaa fiiliksiään urheiluyhtiön pitkän aikavälin kehittymisestä ja kertoo, miten koko HJK-yhteisöä ohjataan eteenpäin. Lopuksi hän kommentoi lieveilmiöitä kannattajapäädyssä ja kauden aloittamista tyhjille katsomoille.

Haastattelu: Matti Peltola

Julkaistu 19.1.2023

Vuoden ensimmäisessä jaksossa haastateltavaksi saatiin 20-vuotias Matti Peltola. Hän avaa ajatuksiaan siitä, miten nuori pelaaja voi parhaiten kehittyä täysiveriseksi ammattilaiseksi. Peltola kertoo, että tärkeintä on harjoitella kovaa ja olla valmis ottamaan vastaan haasteet. Pre-seasonin kova työnteko tuntuu maistuvan viime kauden luottopakille. Masa sanoo, että uuden fysiikkavalmentajan mukaan tulo on näkynyt treenikauden alun harjoittelussa.

Pelipaikkatoiveiden lisäksi haastattelussa käydään myös hänen vahvuuksiaan. Omien vahvuuksien listalta löytyy syöttely, juoksunopeus ja kaksinkamppailujen voittaminen. Masa kertoo, että hänen unelman on pelata yhdessä Euroopan huippusarjoista. Lisäksi hän paljastaa, mikä on huippukohta futarin elämässä.

Kokonaisuudessaan tämä jakso tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman nuoren ammattilaispelaajan ajatuksiin ja haasteisiin urallaan. Saamme kurkistaa sisälle Masan ajatuksiin ja motivaatioon.

Kuva: Mira Lönnqvist

Kuka korvaa Väänäsen?

Julkaistu 21.12.2022

Kasvoiko Santeri Väänäsestä viime kaudella korvaamaton pelaaja? Ainakin hänestä kuoriutui keskikentän monipuolinen dynamo ja johtava pelaaja, joka ei pelityylillään säästele itseään tai vastustajia. Nousevan tähden korvaaminen ei tule olemaan helppoa.


Tässä jaksossa tutkimme Axel Storbackan avustuksella klubilaisten dataa ja kehittymistä edellisten kahden kauden aikana. Samalla Axel pääsee näyttämään osaamistaan ja kaivaa esiin Sanden kaltaisilla vahvuuksilla pelanneita nuoria pelaajia naapurimaiden alemmista sarjoista.


Käymme läpi Tenhon, Peltolan, Väänäsen ja Olusanyan tilastoja. Soppaa tulee hämmentämään myös Kai Meriluoto, joka edelleen odottaa vuoroaan Klubin edustuksen kärkipaikalle.


Suosittelemme kuunnellessa ottamaan 'data pizzat' esiin twitteristä tai instagramista: @Nappulakengat


Hyvää ja rauhallista joulua!


Materia voitti hengen - yhteenveto kaudesta 2022

Julkaistu 17.11.2022

Kotimaisen kauden päätteeksi HJK juhli kolmatta perättäistä Suomen mestaruutta ja jatkoi pelejään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Loukkaantumisten ja muun sekoilun värittämä vuosi oli kaikkea muuta kuin helppo, mutta se antoi paljon enemmän kuin viime talvena uskalsimme edes toivoa. Klubi onnistui kaatamaan ja haastamaan ennakkoon kovempia vastustajia Euroopassa ja hyödynsi materiaaliylivoimansa kotimaassa. Enempää ei kai uskalla vaatia - vai uskaltaako?

Tässä jaksossa käymme läpi mieleen painuneita kohokohtia kauden varrelta ja kerromme kuka oli mielestämme paras pelaaja. Lisäksi Markus paljastaa, kuka keräsi eniten pisteitä Nappulakengät-motm -kisassa.

Samalla päättyy Nappulakengät-podcastin kolmas kausi - pytty on nyt jaettu. Kiitos, kun kuuntelit!

Kuva: Mira Lönnqvist


HJK-AS Roma 2-2 | Eurooppa-liiga 27.10.2022

Julkaistu 28.10.2022

Tasainen vääntö AS Romaa vastaan, mikä upea tapa lopettaa tämän vuoden pelit Töölössä. Oli ilo kokea tämä peli ja tunnelma.

HJK:n edellinen europeli Bulgariassa meni penkin alle ja nyt oli kasvojenpesun paikka. Kannattajat halusivat nähdä rohkeasti pelaavan kotijoukkueen. Ilmiselvästä tasoerosta huolimatta Klubi onnistui pelaamaan tasaisen ysikymppisen ja luomaan riittävästi paikkoja tasapeliä varten - pistämään AS Roman ahtaalle.


Suomen mestarit 2022

Julkaistu 10.10.2022

HJK osoitti sunnuntaina olevansa jälleen mestaruuden arvoinen joukkue. Kun mahdollisuus pytyn varmistamiseen tarjottiin ennen viimeistä kierrosta, se myös käytettiin. Klubi on tämän vuosituhannen puolella osoittanut voittamisen kulttuurin merkityksen. Välillä joku haastajista voi ryöstää kirkkaimman mitalin, mutta lähtökohtaisesti pysti kuuluu Töölöön. 

Tänä vuonna kolme pistettä on kerta toisensa perään hoidettu pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Eli jälleen kerran rautaisella puolustuspelillä. Juuri siksi usko homman hoitamiseen ei horjunut myöskään sunnuntaina. 

Kolmannen perättäisen mestaruuden arvoa nostaa lohkovaiheen paikan uusiminen. Se on saavutus, joka ei onnistu helposti edes pohjoismaisilta verrokeiltamme. Onnistumiset ovat seurausta yksilöiden kyvystä ratkaista otteluita, sekä koko laajan materiaalin oikeasta roolituksesta ja hyödyntämisestä. 

Kiitos Klubi! 

Tämän jakson lopussa myös lyhyt kertaus torstain europelistä Ludogoretsia vastaan.Esittelyssä PFC Ludogorets

Julkaistu 3.10.2022

HJK:n matka Eurooppa-liigan lohkovaiheessa jatkuu torstaina kotikentällä, kun bulgarialainen PFC Ludogorets saapuu vieraaksi Töölöön. Klubin pistesaldo ja tehtyjen maalien sarake näyttää kahden kierroksen jälkeen nollaa, joten nyt olisi ryhtiliikkeen paikka. Ludogorets on Bulgarian sarjan kestomenestyjä ja rutinoitunut lohkovaiheen kävijä, joten HJK lähtee peliin selvästi altavastaajan asemasta. Tässä jaksossa tutustumme kiljuen hyökkäävään kotkaan ja sen historiaan.

Honka-HJK 3-1 | Veikkausliiga 29.9.2022

Julkaistu 30.9.2022

Klubi olisi torstaina voinut ottaa tukevan kiinnityksen mestaruuteen, mutta tappio niskassa taistelu mestaruudesta on edelleen kahden kauppa. Tapiolassa pelattuun otteluun tuli toisella puoliajalla huolestuttava keskeytys, kun erotuomarina toiminut Al-Emara sai tiedon, että Hongan fysioterapeutti olisi kuullut HJK:n kannattajilta rasistista apinaääntelyä. Rasismille ei saa antaa mitään tilaa jalkapallokatsomossa. Syytös rasistisesta huutelusta on niin vakava asia, että varsinkin valtakunnalliselle medialle toivoisi malttia antaa selkeä kuva siitä mitä tiedetään tapahtuneen ja mitä ei vielä varmaksi voida sanoa. Nyt klubikannattajat on mielikuvallisesti leimattu rasistisiksi huutelijoiksi, vaikka tarkka raportti tapahtuneesta on vasta tulossa.

AS Roma-HJK 3-0 | Eurooppa-liiga 15.9.2022

Julkaistu 16.9.2022

Terveiset Roomasta! Tämä nauhoitus tulee suoraan Trasteveren terassilta. Tänään muistelimme torstain vieraspelipäivää ja yhteistä iltaa Stadio Olimpicolla. Kiitos kaikki, jotka jakoivat tämän kokemuksen kotona tai Roomassa. Nähdään Stadissa!

Honka-HJK 1-2 | Veikkausliiga 11.9.2022

Julkaistu 11.9.2022

Metro kuljetti sunnuntaina täyden pistepotin Espoosta, kun härkäviikkonsa päättänyt HJK nappasi runkosarjan voiton Tapiolan aurinkoisessa syyskelissä. Ottelu oli Veikkausliigan runkosarjan viimeinen peli ja Anthony Olusanya paukautti voittomaalin lisäajalla, varmistaen samalla Klubille alkusarjan kärkipaikan. Se takaa suotuisan pelikalenterin Eurooppa-liigan lohkovaiheen kanssa rinnakkain pelattavaan yläloppusarjaan. HJK pelaa loppusarjassa kolme kotipeliä (SJK, Inter, KuPS) ja kaksi vieraspeliä (Honka, Haka).


Sunnuntain pelin ruotimisen lisäksi käännämme tässä jaksossa myös katseen ensi viikon torstaille, jolloin HJK matkustaa ikuiseen kaupunkiin AS Roman vieraaksi.


HJK-Betis 0-2 | Eurooppa-liiga 8.9.2022 lohko C (1/6)

Julkaistu 10.9.2022

HJK aloitti Eurooppa-liigan lohkovaiheen kotiottelulla espanjalaista Real Betisiä vastaan. Kotijoukkue Klubi aloitti pelin tiivillä puolustamisella ja pääsi rakentamaan peliään rauhallisesti. Ensimmäisen puoliajan viimeisiä minuutteja mentiin 0-0 tilanteessa, kun ottelun päätuomari yllättäen vei pallon pilkulle Klubin päädyssä - VAR tuli peliin mukaan. Niinpä tauolle jouduttiin kuitenkin 0-1 tappioasemassa.

Vaikka Klubi sai pidettyä pakan kasassa toisellakin puoliajalla, Betis onnistui taikomaan vielä toisenkin maalin ja peli päättyi 0-2 tappioon. Kuitenkin on sanottava, että HJK pelasi hyvän pelin ja joukkueessa oli selviä onnistujia. Tästä rohkeasti eteenpäin - jatkossa kotona ei hävitä.

HJK-HIFK 2-1 | Stadin derby 5.9.2022

Julkaistu 6.9.2022

Stadin derbyt ovat suomalaisen jalkapallon ja urheilun puhutuimpia tapahtumia. Tällä kertaa väärästä syystä.

Kaikesta huolimatta, oli mukava keskustella siitä, että HJK siirtyi sarjan kärkeen juuri ennen alkusarjan päätöskierrosta. Klubin pelaaminen ei tällä kertaa ollut kummoista, mutta mestaruus on nyt omissa käsissä.

Bojanin loukkaantuminen tuli todella huonolla hetkellä, sillä hänelle ei löydy suoraa korvaajaa joukkueesta. Toivottavasti vamma osoittautuu ennakokuvia lievemmäksi ja mies saadaan nopeasti takaksin kokoonpanoon.

Veikkausliigan lisäksi otamme vilkaisun torstaina alkavaan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja tutustumme ensimmäisenä vastaan asettuvaan Real Betisiin.


Klubi jyräsi Eurooppa-liigaan

Julkaistu 26.8.2022

Jos kellään oli epäilyksiä siitä, mihin HJK tällä kaudella pystyy ja kuinka paljon laajasta ringistä saadaan tehoja irti, ne epäilykset kuitattiin Jyllannin niemimaalla. Klubin peli on tämän vuoden eurokarsinnoissa kehittynyt upealla tavalla.

Tässä jaksossa käymme tuoreeltaan läpi Eurooppa-liigan lohkovaiheen arvontatulosta, Silkeborg-otteluparia, ja koko eurokarsintojen polkua.

Meillä on edessä hieno syksy. Kiitos Klubi!


Haka-HJK 0-3 | Veikkausliiga 21.8.2022

Julkaistu 21.8.2022

Helsingin jalkapalloklubi haki Valkeakoskelta täydet kolme pistettä sunnuntai-iltana pelatussa klassikossa. Kotijoukkue Haka jaksoi ensimmäiset 30 minuuttia tehdä Klubin pelinavaamisen vaikeammaksi, mutta sen jälkeen Klubin karuselli lähti pyörimään ja kotijoukkue tipahti kyydistä. Peli ratkesi ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin aikana. HJK kävi latomassa kolme tyylikästä maalia ja nousi kolmen pisteen myötä sarjan kärkeen tasapisteissä kuopiolaisten kanssa. Syksyn mestaruustaistosta tulee taas jännitysnäytelmä.


HJK pelasi torstaina tiukan Eurooppa-liigan karsintapelin. Sen johdosta sunnuntain avauskokoonpanossa nähtiin selvää kierrätystä. Etenkin Aapo Halmeen paluu ja paikka avauskokoonpanossa herätti kiinnostuksen ennen pelin alkua, sillä tutun topparin pelivireestä ei ollut tuoreita näyttöjä. Halme esiintyikin varmoin ottein ja viimeisteli ensimmäisen puoliajan sinetiksi jääneen 3-0 maalin päällään. Toinen puoliaika ei tarjoillut enää lisää maaleja. HJK tyytyi pitämään palloja ja varmistelemaan johtoasemaa.


Nyt katseet kääntyvät torstain ratkaisevaan playoff-peliin Klubin ja Silkeborgin välillä. Voittaja saa paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, häviäjälle jää paikka Ägä-cupin lohkovaiheessa.

HJK-Maribor 1-0 | Eurooppa-liigan 3. karsintakierros (ottelu 2/) 11.8.2022

Julkaistu 12.8.2022

HJK varmisti paikkansa syksyn europelien lohkovaiheessa, kun se kaatoi Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ottelussa Mariborin 1-0 lukemin (yhteistulos 3-0). Töölössä pelattu toinen osaottelu oli käsikirjoitukseltaan jokseenkin samanlainen kuin viikko sitten Sloveniassa käyty kamppailu. Klubi ei lähtenyt väkisin pitämään palloa tai puskemaan eteenpäin, vaan luovutti pelivälineen välillä helpostikin vastustajalle. Samalla HJK tukki hanakasti keskustan ja pakotti vieraat hyökkäämään laitojen kautta.


Voiton myötä Klubi etenee otteluparista jatkoon, mikä on sulka hattuun Koskelan valmennustiimille ja koko joukkueelle. Kuntokäyrä on saatu hyvää asentoon juuri oikealla hetkellä. Seuraavaksi nähdään mihin se riittää, kun vastus selvästi kovenee. Eurooppa-liigaan pääsyn viimeinen ratkaiseva play-off-kierros tuo vastaan tanskalaisen Silkeborg IF:n. Ottelupari alkaa HJK:n kotipelillä 18. elokuuta ja voittaja saa paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Häviäjä putoaa Ägä-cupin lohkovaiheeseen.


Pelivire näyttää monella pelaajalla löytyneen juuri Mariboria vastaan. Toivottavasti kehitys jatkuu niin yksilö- ja joukkuepelaamisen osalta. Ensi torstain kotipeli on voitettava, jotta paikka Eurooppa-liigassa on realistista saavuttaa. Voitto lepää jälleen paljolti onnistuneen puolustuspelin varassa. Nyt testataan valmennustiimin kyky taikoa esiin avaimet, joilla portti Eurooppa-liigaan aukeaa.

Maribor-HJK 0-2 | Eurooppa-liigan 3. karsintakierros (1. osaottelu) 4.8.2022

Julkaistu 5.8.2022

HJK kävi Sloveniassa hakemassa kiinnityksen tämän vuoden lohkovaiheeseen. Klubi kaatoi Mariborin vieraskentällä 2-0. Erinomaisesti mennyt toinen puoliaika petasi herkullisen asetelman ensi viikon ratkaisevaan kotipeliin. Otteluparin voittaja jatkaa Eurooppa-liigan play-off kierrokselle ja sen myötä vähintään Ägä-cupin lohkovaiheeseen.

Poissaolojen riivaamana matkaan lähtenyt Klubi onnistui pitämään pelin hienosti näpeissään. Varsinkin toinen puoliaika oli poikkeuksellisen hallittu esitys. Pelin ensimmäiset 45 minuuttia olivat tasaista vääntöä, molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä maali. Tauolle lähdettiin kuitenkin 0-0 tasatilanteessa. 

Puoliajalla tehdyt muutokset ja pelaajavaihdot käänsivät pelin pian Klubin eduksi. HJK sai pelin hallintaansa iskemällä nopeasti 1-0 maalin, joka oli puhdasta jalkapalloerotiikkaa. Hyökkäys alkoi siitä, kun Lingman pyöräytti itsensä hienosti vapaaksi omalla kenttäpuoliskolla ja syötti eteenpäin puoliajalla sisään vaihdetulle Atomille. Huimassa vireessä ollut japanilainen lähetti pallon tyhjään tilaan juosseelle David Brownelle ja siitä alkoi varsinainen alkoi euromaali-show, jossa Browne jätti koko Mariborin puolustuksen hölmistyneenä kantapäilleen. Ensin hän vei oman puolustajansa kahville, syötti sitten Hostikalle, joka puolestaan tarjoili pallon kantapäällä/jalanpohjalla takaisin Brownelle. Siitä vielä pari askelta ja vasurin veto alakulmaan - silkkaa seksiä.

Johtoasemaan päästyään HJK pelasi erittäin viisaasti. Jalka ei noussut kaasulta, mutta peli onnistuttiin jäähdyttämään sopivasti. Mariborille ei annettu enää mahdollisuutta päästä kyytiin mukaan. Kun lukemat saatiin vielä toisen upean maalin seurauksena kasvatettua 2-0 johdoksi, slovenialaisilta hukkui viimeisetkin menohalut. Klubi surffasi turvallisesti voittoon.

ILVES-HJK 1-2 | Veikkausliiga 23.7.2022

Julkaistu 25.7.2022

Hyvä Tampereen reissu takana ja kotiin tuomisina maukkaat kolme pistettä. Fiiliksen vuoksi kävimme kurkkaamassa Tammelan stadionin rakennustyömaata ja nauhoitimme Salhojankadun Pubissa.

Juttelimme myös VPS- ja Plzen-pelistä. Klubin peli-ilme osoittaa paranemisen merkkejä, mutta riittääkö se lohkovaiheeseen pääsyyn? Tai onko liigan mestaruus hyvästä vireestä huolimatta omissa käsissä?

RFS-HJK 2-1 | Mestarien liigan 1. karsintakierros (2. osaottelu) 12.7.2022

Julkaistu 13.7.2022

HJK haki Latviasta työvoiton ja eteni jatkoon Mestarien liigan karsintojen ensimmäiseltä kierrokselta. Klubi lähti peliin kovin varovaisesti ja kotijoukkue RFS ansaitsi 2-1 voiton.

Kotijoukkue ehti karata 2-0 johtoon, mutta onneksi Klubin rutiini riitti yhteistuloksen tasoittavaan kavennusmaaliin, mikä tarkoitti jatkoajan jälkeen, että otteluparin voittaja ratkaistiin rangaistuspotkuilla.

Viime vuodelta tuttuun tapaan ensimmäisen kierroksen selvittäminen tarkoittaa, että luvassa on taas kiireinen kesä karsintapelien ja kotimaisen liigan kanssa. Nyt on kolme otteluparia aikaa hoitaa paikka jonkin eurocupin lohkovaiheeseen. Se kuitenkin edellyttää timanttista puolustuspeliä ja pelaamisen tasonnostoa.

HJK-KUPS 1-1 | Veikkausliiga 3.7.2022

Julkaistu 3.7.2022

Klubin ja Kupsin kohtaamisten tavaksi alkaa muodostua vähämaalinen tasuri. Tulos on pelitapahtumat huomioiden oikeutettu, mutta Klubin kannalta voitto olisi (vihdoin) tähän saumaan ollut henkisesti tärkeä.

Tällä kaudella HJK:n suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteko ja ehjän 90-minuuttisen pelaaminen, niin myös nyt. Ottelu kuitenkin jätti meille positiivisen fiiliksen onnistuneen toisen puoliajan takia. Ja toinen puoliaika onnistui Santeri Väänäsen paluun takia - tai siltä se ainakin näytti.

Sanden paluu yli kolmen kuukauden loukkaantumisesta ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Aivan kuin hän yksin olisi ryöstänyt keskikentän hallinnan isännille ja nostanut prässin ahdistamaan kuopiolaisten pelinavaamista. Sitä myötä myös Klubin hyökkäämiseen löytyi toiselle puoliajalla aivan uusi vaihde. Toisen puoliajan edetessä HJK pääse vyöryttämään hyökkäyksiään entistä enemmän kummankin laidan kautta ja lopulta Browne tienasi rohkealla haastamisellaan rangaistuspotkun, jolla päästiin tasoihin.

Pelin viimeiset 45 minuuttia Klubin pelaaminen näytti siltä, miltä sen pitäisi näyttää jokaisessa matsissa, siinä oli vauhtia ja ratkaisuhalua. Hyökkääminen oli aloitteellista ja yksilöt näyttivät omia vahvuuksiaan, esimerkiksi Terho ja Soiri, joista jälkimmäinen tuntuu vihdoin löytäneen pelivireen hyökkäyspelaamiseen.

Inter-HJK 0-0 (rp 5-4) | Suomen Cup välierä 29.6.2022

Julkaistu 30.6.2022

Siihen päättyi Klubin cup-taival ennen kuin se ehti oikein alkaakaan. Kuntopuntarin käyrä osoittaa nyt vakavasti alaspäin. Viidessä viimeisessä pelissä HJK on tehnyt vain yhden maalin, eikä ole varsinaisen peliajan puitteissa voittanut niistä yhtään - hävitty on kaksi kertaa.

Pettymys ja kiukku alkavat läikkyä yli kotikatsomossa. Miten helvetissä tähän on jälleen tultu?

Loukkaantumiset voi vaivata, tuomari saattaa olla huono, kenttä on kuiva ja hidas, viimeistely ei onnistu - selityksiä löytyy. Mutta nyt on käynyt valitettavan selväksi, ettei Koskela saa joukkueestaan ja käytettävissä olevista pelaajista irti odotettuja tehoja. Tässäkin ottelussa hyökkäyspelaaminen on aivan liian varovaista ja varmistelevaa, kun kollektiivinen hyökkäyspeli näytti hyvin aneemiselta. Jos tämä meno jatkuu lauantain kotipelissä, alkaa katsomosta todennäköisesti kuulua huutoja Koskelalle.

HJK-Oulu 0-1 | Veikkausliiga 18.6.2022

Julkaistu 20.6.2022

HJK juhli viikonloppuna 115-vuotista taivaltaan juhlaottelussa AC Oulua vastaan. Päivässä oli sateisesta säästä huolimatta juhlan tuntua.

Valitettavasti synttäriviikkoa varjosti musta maanantai, jolloin Klubi kävi Vaasassa pelaamassa Suomen Cupin neljännesvälierän. Aivan cup-ottelun alla tuli tieto Jairin järkyttävästä rikoksesta, joka vetää sanattomaksi. Kaiken kukkuraksi kahden runkopelaajan kausi on ohi samaisen pelin loukkaantumisten vuoksi.

Haluamme tässä jaksossa myös muistaa toissa viikolla 51-vuotiaana menehtynyttä Aarno Turpeista, joka on HJK Hall of Fameen kuuluva luottopuolustaja. Apa ei kentällä säästellyt ketään eikä mitään ja hoitelisi nykyfutiksessa heittämällä wingbackin roolin.

Yhteenvetona päädymme toteamaan, että lauantaina kärsitty tappio ja avainpelaajien pois tippuminen nostaa selvän kysymysmerkin joukkueen kuntohuipusta. Eurokarsintojen avaus lähestyy ja todellinen pelisesonki on juuri lähdössä käyntiin, mutta porukka ei saa itsestään sen vertaa irti, että Oulu kotona hoituisi kunnialla. Kaikkien pitää nyt nostaa tasoa.

Alkukausi tilastojen valossa - haluamme hallittua kaaosta

Julkaistu 9.6.2022

HJK:n alkukausi on mennyt tilastojen valossa hyvin, kuten sopii odottaakin, kun maajoukkuepelaajia riittää vaihtopenkille asti.

Viime kauden passivoituminen on jätetty taakse ja prässääminen on selvästi aktiivisempaa. Hieman yllättäen Klubi on myös tähän mennessä sarjan eniten rikkeitä tehnyt joukkue, mikä ei välttämättä ole huono asia, jos rikkeet vain tulevat fiksuissa paikoissa.

Kaiken kaikkiaan hallitsevan mestarin pullat ovat tilastollisesti hyvin uunissa, sillä Klubin puolustus ja puolustaminen on ollut sarjan parasta. Onnistumisesta kertoo se, että vastustajien maaliodottama on saatu pienenä, minkä lisäksi oma maaliodottama on Veikkausliigan kärkipäätä.

Suurimpana toiveena esiin nousee hyökkäyspään hallitun kaaoksen lisääminen. Sillä tarkoitamme suurempaa 1v1 uhkaa kohti vastustajan rangaistusaluetta eli yksilösuorituksia, jotka repivät kuoreensa vetäytyneen puolustuksen auki.

Mukana jaksossa on Axel Storbacka, joka on erikoistunut analysoimaan kotimaisia pelaajia ja joukkueita (www.minorleaguesoccer.wordpress.com).

Kuva: Mira Lönnqvist

KuPS-HJK 0-0 | Veikkausliiga 29.5.2022

Julkaistu 29.5.2022

Sunnuntain KuPS-ottelu oli Klubille hyvä tasonmittauspeli. Sen perusteella voi todeta, ettei syytä huoleen ole. Klubi pelasi tasapainoisimman ja eheimmän ottelunsa tällä kaudella. Vain voittomaali jäi puuttumaan. Lähellä se oli. 

Veikkausliigan kaksi parasta joukkuetta tarjosivat maalittomasta tasapelistä huolimatta laadukasta jalkapalloviihdettä. Vaikka HJK ja KuPS välttelivät virheitä, eivät ne tyytyneet vain puolustamaan. Kumpikin joukkue pyrki aktiivisesti luomaan maalintekotilanteita pallonhallinnan avulla. Tässä Klubi oli parempi.

Kun kaudesta on pelattu kolmannes, näyttää siltä, että mestaruus ratkaistaan HJK:n ja KuPS:n välillä. Nappulakengät pohtii, mikä voisi tässä kamppailussa tuoda etua Klubille. Ehkä leveämpi pelaajarinki ja sen kierrättäminen. 

KuPS-ottelu antoi osviittaa paitsi mestaruustaistelun, myös europelien näkökulmasta. Päästäkseen taas Konferenssiliigan lohkovaiheeseen Klubin on tiputettava jatkosta luultavasti vähintään KuPS:n tasoinen joukkue.

HJK-Haka 4-1 | Veikkausliiga 22.5.2022

Julkaistu 23.5.2022

Klubin suurinumeroista voittoa, etenkin kotivoittoa, on odotettu pitkään. Sunnuntaina se saatiin. Viimeisessä kahdessa pelissä Lahtea ja Hakaa vastaan Klubi on parhaimmillaan ollut vauhdikas ja luova, mistä kertoo niissä tehtyjen maalien määrä: seitsemän. 

Haasteita kuitenkin edelleen on. Erityisen vaikeaa Klubille on pelata hyvin koko ottelun ajan. Viimeiselle kahdelle pelille yhteistä on, että ensimmäisellä puoliajalla Klubi oli huono, ellei peräti surkea, ja toisella puoliajalla pääosin hyvä. Erityisesti kärkipelaajan alapuolella pelaavan kahden hyökkääjän on pystyttävä myös puolustamaan, jotta keskialueelle ei synny vastustajille tilaa hyökätä. Klubin kenttätasapaino on ollut ajoittain heikko, minkä vuoksi sen verkkoon on tehty melko paljon maaleja.

Ensi sunnuntain isoa KuPS-ottelua Nappulakengät odottaa kuitenkin toiveikkaana. Yksilöinä Klubin pelaajat vaikuttavat olevan hyvässä vireessä. Kunhan Koskela osaa panna voittavan kokoonpanon kentälle...

Lahti-HJK 1-1 | Veikkausliiga 12.5.2022

Julkaistu 12.5.2022

HJK on sarjapisteiden näkökulmasta hyvässä vauhdissa kohti mestaruutta, mutta silti täytyy taas todeta, ettei peli kulje riittävän hyvin. Klubilla oli mahdollisuudet napata kolme pistettä ja pitää paikkansa sarja piikkipaikalla, mutta niitä ei käytetty.

Matsiennakossa Toni Koskela korosti nopeiden hyökkäysten puutetta tällä kaudella, ja siihen oli tänään selvästi panostettu. Ainokainen maalikin syntyi nopean hyökkäyksen jälkeen. Siitä huolimatta taas saatiin vain yksi maali aikaiseksi. Kahdeksassa pelissä on verkkoa heilutettu vasta kymmenen kertaa.

Mitä onnistunut pelaaminen voi tarkoittaa valmennusjohdon näkökulmasta ja mikä on kannattajan näkökulmasta hyvää peliä? Onnistuiko vaihdot tänään parantamaan vai sekoittamaan Klubin pelin? Näitä kysymyksiä pyörittelimme pelin jälkeen.

HJK-ILVES 2-1 | Veikkausliiga 8.5.2022

Julkaistu 9.5.2022

Jos katsoo sarjataulukkoa, Veikkausliiga-kauden alku sujuu Klubilta mallikkaasti. Se voitti Ilveksen kotikentällään ja siirtyi sarjan kärkeen. Jos taas katsoo Klubin peliä, on syytä olla huolissaan. 

Klubi pelasi suurimman osan ottelua huonosti. Sen peli oli totuttuun tapaan hidasta ja kaavamaista. Maalintekotilanteiden luominen oli jälleen Klubille vaikeaa. Tauolle se siirtyi tappioasemassa buuausten saattelemana.

Onneksi käänne tapahtui vaihtojen myötä. Oli hyvä, että Koskela teki ne riittävän aikaisin. Murilo tuli kentällä pyörittämään näytöstä vasemmalla laidalle ja Jair toi suoraviivaisuutta keskustaan. Hyvät yksilösuoritukset ja Jairin kaksi maalia toivat Klubille lopulta voiton.

Mitä tulisi tehdä Klubin pelillisten ongelmien korjaamiseksi? Antaako Koskela pelaajien käyttää vahvuuksiaan ja pelata itselleen sopivilla pelipaikoilla? Voidaanko joka ottelussa luottaa vaihtopelaajien tehokkuuteen? Miten peli saataisiin vauhdikkaammaksi ja viihdyttävämmäksi? Vai onko niin, etteivät nämä ole Koskelan Klubin päämääriä? Tässä Nappulakengät-jaksossa pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä.

Inter-HJK 0-1 | Veikkausliiga 3.5.2022

Julkaistu 3.5.2022

Klubi haki Turusta tärkeän revanssin tiistaina. Tässä jaksossa Tuomo vetää nopean yhteenvedon omista havainnoistaan: Manuel ja Nassim saivat paikan avauksessa; Klubi ei vieläkään saanut maalihanoja auki; Hazard pelasti voiton.

HIFK-HJK 0-2 | Stadin Derby 28.4.2022

Julkaistu 28.4.2022

Stadin herruudesta ei tänään jäänyt mitään epäselvyyttä, kun Klubi ulkoilutti Mixun joukkuetta viileässä kevätillassa.

Ensimmäisen puoliajan HJK kylläkin tuhlaili tehottomaan hallintaan, mutta tauolle päästiin kuitenkin 1-0 asemasta. Aivan ensimmäisen jakson lopulla Tenho tuikkasi kulmasta pallon päällä maaliin.

Toinen jakso lähti käyntiin uneliaasti ja kotijoukkue sai muutaman vaarallisen maalipaikan, jotka Jani Bäckman onneksi tunaroi yli, ohi ja päin Klubin maalia vartioinutta Conor Hazardia. Tokan jakson edetessä sinivalkoisten liike lisääntyi ja keskikentälle alkoi tulla tilaa, jota varsinkin Jair, Atom ja Perpa pääsivät hyödyntämään. Viimeistään Bojan Radulovićin kentälletulo avasi punaisten puolustuksen.

Tässä jaksossa pohdimme josko hyökkäyksen lukkoihin vihdoin alkaisi löytyä avaimia. Selvästi ainakin Bojanin pääpelivoimaa pitää ruokkia laadukkailla keskityksillä myös jatkossa. Tärkeintä olisi löytää niin sanottu avauskokoonpano.


Huomenna hän tulee - Perpan paluu

Julkaistu 21.4.2022

Serie A:ssa 300 peliä pelannut ikoni tekee paluun Klubiin - viimeinkin.

Perparim Hetemaj lähti kuusitoista vuotta sitten ulkomaille ja päätyi Italiaan, jossa hän teki upean 13 vuotta jatkuneen uran kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Nyt ura jatkuu Suomessa 2+1 sopimuksella. Klubi on ainoa kotimainen seura, jonka väreissä hän on pelannut.

Tässä jaksossa fiilistelemme Perpan paluuta Klubi-paitaan ja keskutelemme siitä, millaisen pelaaja Klubi saa. Lopuksi väittelemme siitä pitäisikö Perpaa peluuttaa jo lauantaina.

SJK-HJK 0-1 | Veikkausliiga 8.4.2022

Julkaistu 8.4.2022

HJK haki Seinäjoelta kolme pistettä, kuten tapana on ollut. Ottelun ratkaisija löytyi taas penkiltä, kun Johannes Yli-Kokko latasi pallon Olusanyan jalan kautta maaliin. Kumpikin heistä oli tullut vähän aiemmin vaihdosta kentälle, mikä merkitsi myös Yli-Kokon debyyttiä Veikkausliigassa. Klubilla oli kolme muutakin debytanttia, avauskokoonpanoon kuuluneet Joona Toivio, Conor Hazard ja Bojan Radulović saivat ensikosketuksen Veikkausliigaan.

Klubin otteet eivät vielä lupaa shampanjafutista, sillä maaliteko on edelleen vaikeaa. Sen lisäksi keskikentän pelaajatilanteen ylle kerääntyi synkkiä pilviä. Jo aiemmin tällä viikolla tuli yllätysuutinen Pyry Hannolan siirrosta Seinäjoelle, mutta tänään menetimme myös Santeri Väänäsen sairastuvalle - luultavasti pidemmäksi aikaa. Seuran urheilujohdon on pakko reagoida keskikentän pelaajakatoon, muuten ei hyvä heilu.

HJK-Honka 1-0 | Veikkausliiga 2.4.2022

Julkaistu 4.4.2022

Klubi avasi lauantaina Veikkausliiga-kauden Honkaa vastaan ottelussa, jossa oli sähköä ja kovaa kamppailua. HJK hallitsi pelin kulkua, mutta hyökkäyspäässä ei tuntunut tulevan tulosta. Klubi pääsi iskemään vasta toisella puoliajalla, kun tauon jälkeen vaihdosta sisään tullut Casper Terho täräytti upean yhteispelin päätteeksi pallon maaliin 68 minuutin kohdalla.

Poissaolijoiden lista oli jo ennen ottelua pitkä ja pelin alussa sille lisättiin Roope Riski, joka telottiin ulos kentältä. 

Miltä Klubin pelaaminen näytti ja mikä sitä leimasi kauden avauksessa? Ketkä onnistuivat ja mitä esim. Fabian Serrarens toi hyökkäyspelaamiseen? Onko keskikentän pohjapelaajan paikka jo jaettu? Näihin ja muihin aiheisiin pureudumme kauden avausjaksossa.

Kausiennakko - entistä isompi Klubi

Julkaistu 24.3.2022

Veikkausliiga-kauden avauspotku lähestyy. Kausiennakossa puhumme alkavaan kauteen liittyvistä odotuksista ja pohdimme, minkälaisella taktiikalla Klubin tulisi pelata.

Vielä on kuitenkin vaikea nähdä tarkasti, minkälainen uudistunut Klubi on. Jatkaako se harjoituskaudella käytetyllä taktiikalla? Ja jos jatkaa, tuleeko se toimimaan?

Onko Klubilla maalivahtistrategiaa? Selvää ainakin on, kuka on ykkösmaalivahti alkavalla kaudella.

Puolustus oli viime kauden Klubin kivijalka. Onko se sitä myös tällä kaudella?

Keskikenttä on johtajaa vailla. Kuka astuu esiin?

Hyökkäykseen on tarjolla tupla tai kuitti.

Haastattelu: Roope Riski

Julkaistu 18.3.2022

Roope Riski on urallaan kiertänyt monessa eri maassa ja sarjassa. Nyt edelliset kaksi kautta hän on kantanut isoa vastuuta HJK:n maalinteosta. Henkinen koti tuntuukin löytyneen Helsingistä, sillä viime vuonna uusittu sopimus pitää hänet Suomen suurimmassa ja kauneimmassa ainakin seuraavat kaksi kautta.

Kysyimme Roopelta minkälaisen matkan hän teki päätyäkseen Klubiin? Kuka Roope Riski on kentän ja pelin ulkopuolella?

Keskustelimme myös tulevan kauden tavoitteista ja pelaamisesta, miten pelaaminen muuttuu, kun maalintekijän paikalla on enemmän kilpailua ja erilaisia vaihtoehtoja?

Kuva: Mira Lönnqvist

Haastattelu: Pyry Hannola

Julkaistu 9.3.2022

Lokakuussa 20 vuotta täyttäneen Pyry Hannolan ura on nyt mielenkiintoisessa vaiheessa. Hän teki Veikkausliiga-debyyttinsä jo viisi vuotta sitten RoPS:n paidassa (v. 2017). Samana vuonna hän siirtyi kolmen vuoden mittaisella sopimuksella tanskalaiseen FC Midtjyllandiin, ollessaan vasta 15-vuotias. Pyryn omin sanoin kertomana Tanskan vuodet olivat hyvä kokemus, joka auttoi häntä kehittymään ja parantamaan omaa pelaamista joka päivä.

Paluu Suomeen tapahtui kesäkuussa 2020, kun hän solmi 2+1 vuotta sopimuksen Klubiin. Hän pelasi kauden 2021 lainalla SJK:ssa ja kellotti käytännössä kaikki mahdolliset minuutit siellä. Nyt vuorossa on saman tempun uusiminen Töölössä, jossa keskikentän peliminuuteille on paljon ottajia. Nuoren keskikenttäpelaajan ura mielenkiintoisessa vaiheessa sekä hänen itsensä että HJK:n näkökulmasta, kun ilmiselvänä tavoitteena on ura ulkomailla.

Kuva: Jussi Eskola

Haastattelu: Toni Korkeakunnas

Julkaistu 3.3.2022

Tiistaina saimme vieraaksi itäkatsomosta tai vastustajan leiristä jo vuosien ajan Klubia tarkkailleen, ja tammikuussa valmennustiimiin liittyneen Toni Korkeakunnaksen. Koska hänen valmentajaprofiili poikkeaa aiempien vuosien apuvalmentajista, tuntui luonnolliselta kysyä, yllättyikö hän pyynnöstä tulla mukaan Klubin valmennustiimiin?

Tässä Venäjän hyökkäyssodan varjossa nauhoitetussa jaksossa Toke avaa tulevan kauden pelisuunnitelmia ja mitä muutoksia tälle kaudelle hän itse on nähnyt tarpeelliseksi. Ainakin iso kärkipelaaja tulee mainituksi, ja hänet me onneksi jo saimmekin. Toke myös vinkkaa, mitä kannattaa seurata muiden ulkomailta tulleiden uusien hankintojen pelaamisessa.

Lisäksi puhe kääntyi jälleen kerran myös kolmella topparilla pelaamiseen. Tätäkin keskustelua Toke lähestyy kuin katuviisas akateemikko – sillä tavalla, että tavallisena kannattajanikin sen ymmärtää.

Kuva: Jussi Eskola

Haastattelu: Toni Koskela

Julkaistu 26.2.2022

Saimme tällä kertaa vieraan, joka parhaiten tietää, miten kauteen valmistautuminen on sujunut. Toni Koskela kertoo avoimesti minkälaisia kehitysaskeleita Klubin peliin on tulossa ensi kaudella. Pelilliset muutokset kytkeytyvät pitkälti vaihdoksiin joukkueen pelaajistossa. Valmennuksen täytyy samaan aikaan paikata pois lähteneiden pelaajien ominaisuuksia ja hyödyntää uusien pelaajien taitoja. Talven aikana terveenä pysyneet pelaajat ovat tähän mennessä harjoituskautta saaneet melko tasaisesti peliaikaa, mutta jossain vaiheessa minuuttien jakautuminen alkaa tiivistyä, kertoi Koskela.

Haastattelussa selviää myös, minkälaisena valmentajana Toni itsensä näkee ja lentääkö huonona päivänä juomapullot. Entä mitkä ovat hänen henkilökohtaiset tavoitteet valmentajan uralla?

Kuva: Jussi Eskola

HJK-Inter 2-1 | Liigacup 19.2.2022

Julkaistu 19.2.2022

Talven harjoituskausi on jo pitkällä. Liigacupin lohkovaiheen päättymisen kunniaksi päätimme avata 2022 kauden myös Nappulakengät-podcastin osalta.

Tämän päivän voitolla Klubi varmisti paikan Liigacupin jatkopeleissä. Käymme läpi päivän peliä ja fiiliksiä tähän asti pelatuista Liigacup- ja harkkapeleistä. Miltä näyttää uusien pelaajien suoriutuminen? Miksi ihmeessä pitää pelata kolmella topparilla?Klubi tilastojen valossa

Julkaistu 18.1.2022

Jotta voimme keskittyä täysillä vuoteen 2022, Nappulakengät-podcast otti vielä viimeisen vilkaisun vuoteen 2021. Mukana keskustelemassa oli Axel Storbacka, joka on keskittynyt analysoimaan kotimaisia pelaajia ja joukkueita (www.minorleaguesoccer.wordpress.com). Axel avasi meille ikkunan viime kauden takana olevaan dataan. 

Miten yksilöt ja joukkue kokonaisuutena onnistuivat tilastojen valossa? Alkaako ikä jo painaa ja pitäisikö huolestua ikääntyvien pelaajien määrästä?

Entä kuka täyttää Ruotsiin lähteneen Lucas Lingmanin saappaat? Onko 20-vuotias Pyry Hannola sopiva korvaaja ja saako hän kunnonllisen mahdollisuuden nousta Klubin keskikentän moottoriksi?

Tästä se lähtee ystävät, tervetuloa kausi 2022!

Erään eurocupin anatomia

Julkaistu 10.12.2021

Kostona Itävallan matkan peruuntumisesta Nappulakenkien porukka vetäytyi mökille puimaan Klubin lohkovaiheen suoritusta. Tämä jakso piti nauhoittaa peliä seuraavana aamuna itävaltalaisessa hotellissa, mutta toisin kävi, kun koko Itävalta meni kiinni.

Lohkovaiheessa HJK ei tänä vuonna onnistunut yllättämään kovempia joukkueita, vaan ennemminkin murtui paineen alla. Teknisesti ottaen palkintorahoihin ja voitettuihin pisteisiin voi kai olla tyytyväinen, mutta kannattajan näkökulmasta parannettavaa jäi selvästi. Esimerkiksi oman pelin kehittyminen polki paikoillaan, eikä siinä nähty ensimmäisten kohtaamisten jälkeen parannusta. 

Kausi pakettiin ja pelikamat pesuun

Julkaistu 17.11.2021

Kotimaan kausi on paketissa ja viimeiset europelit lähestymässä. Pysähdyimme keskustelemaan siitä millainen fiilis kaudesta 2021 jäi?

HJK voitti mestaruuden puolustamalla ja draaman kaari oli täydellinen, mutta mitkä olivat finaalin rinnalla vuoden huippuhetkiä?

Jakson lopussa julistetaan Nappulakengät MOTM-rankingin voittaja.

KuPS-HJK 1-1 | On meillä Suomen paras joukkue!

Julkaistu 31.10.2021

Klubi teki mitä piti!

HJK-HIFK 1-0 | Stadin Derby 27.10.2021

Julkaistu 27.10.2021

Tänään napattiin Stadin herruus ja sunnuntaina pidetään pysti Töölössä. Sunnuntain viimeisestä kierroksesta tulee äärimmäisen jännittävä peli. Vai milloin viimeksi HJK on ollut tilanteessa, jossa mestaruus on omissa käsissä ja ratkeaa viimeisellä kierroksella? Puhumattakaan siitä että mestaruus ratkotaan Klubin ja viimeisen kierroksen vastustajan välillä. Lähtökohdat finaaliin ovat hyvät, kun Roope on taas saanut maalihanat auki ja Atom on päässyt pitkän toipilasajan jälkeen takaisin kentälle. Nähdäänkö japanilainen dynamo sunnuntaina avauksessa, toivottavasti. Puolustuspään virheettömyys on avain mestaruuteen - ei virheitä, ei mitään ongelmaa hoitaa homma kotiin.

HJK-Maccabi Tel Aviv 0-5 | Ägä Cup 3. ottelu 21.10.2021

Julkaistu 21.10.2021

Tervetuloa kaikki eurooppalaiset kriisijoukkueet Helsinkiin!


Klubi antautui (jälleen) kotona ja pyyhki surkeudellaan israelilaisten kriisin pois.

Ennakko: HJK-Maccabi Tel Aviv | Ägä Cup lohkovaiheen 3. ottelu

Julkaistu 18.10.2021

Veikkausliigan mestaruustaistelu lähestyy kliimaksia, mutta viikonlopun kierroksella ei sarjan kärkipaikkojen piste-eroon ollut mitään vaikutusta. Klubi on jo hetken aikaa päästänyt liikaa maaleja, eikä lauantain 3-2 vierasvoitto tehnyt poikkeusta. Halvat maalit voivat koitua kohtaloksi, jos mestaruus lopulta ratkeaisi maalieron turvin kuopiolaisten hyväksi.


Mutta torstaina on aika taas kaivaa europelipaidat esiin, kun HJK saa vieraaksi Maccabi Tel Avivin, joka johtaa A-lohkoa maalieron turvin neljässä pisteessä. Tämän kolmannen pelin jälkeen olemme varmasti viisaampia sen suhteen onko meillä todellista saumaa päästä lohkovaiheesta jatkoon. Voitto kotona antaa hyvät lähtökohdat toisen kierroksen kohtaamisiin. Tappion myötä täytyisi jo alkaa toivoa suotuisia tuloksia muiden joukkueiden keskinäisistä matseista.


Joka tapauksessa on taas aika nauttia harvinaista herkkua iltavaloissa. Nähdään torstaina!

HJK-SJK 2-3 | Veikkausliiga 3.10.2021

Julkaistu 5.10.2021

Kun epätoivo valtaa mielen, alkaa kokeneinkin kannattaja haikailla entisaikojen pelaajien perään. Niin myös nyt, kun Markus toivoo, että "Haapala rappaa, Haapala tappaa" huudot olisivat tätä päivää.


Klubi on viimeksi hävinnyt kolme peliä putkeen vuonna 1996. Nyt se tehtiin taas. Edellisellä kerralla oli hilkulla, ettei tiputtu porrasta alempaan sarjaan. Tällä kertaa tuskaillaan mestaruuden luisumista kilpailijalle. Vielä voi kuitenkin elätellä toivetta mestaruudesta, sillä urheilussa, ja varsinkin jalkapallossa, voi tapahtua mitä vain. Vaikka homma ei ole enää omissa näpeissä, jotain hyvää voi tapahtua.

Alashkert-HJK 2-4 | Ägä Cup 2. ottelu 30.9.2021

Julkaistu 1.10.2021

Ägä voi kävellä lohkovaiheen ensimmäisen vieraspelin jälkeen hymyillen pankkiin, Klubin tilille kilahtaa puoli miljoonaa euroa. Tässä hetkessä palkintorahoja tärkeämpää kuitenkin on, että Klubi avasi pistetilinsä lohkossa ja joukkue sai taas maalihanat auki - se oli elinehto syksyn jatkoa ajatellen.


Klubilta useampi pelaaja ansaitsee hyvän arvosanan eilisestä pelistä, mutta joukkueena pelaaminen ei ollut pelkkää ilotulistusta. Vaikka peli oli ihan kivasti näpeissä, parempaan olisi pitänyt vastustajan taso huomioiden pystyä. HJK odotteli pelissä turhan pitkään ennen kuin se hyppäsi kuskin paikalle.

Ennakko: Alashkert-HJK | Ägä Cup lohkovaiheen 2. ottelu

Julkaistu 27.9.2021

Jakakaa jo se pytty - itse asiassa älkää vielä. Kotimaan pelien tuska aiheuttaa keskustelua, vaikka katseet ja keskittyminen pitäisi olla jo torstain europelissä. Ensimmäisen LASK kotipelin optimismi on vaihtunut tukevaan realismiin. Vedonlyöntikertoimet lähettävät Klubin matkaan ennakkosuosikkina, mutta kertoimet eivät taida tietää, että meillä on isoja ongelmia maalinteon kanssa.

HJK-HIFK 0-2 | Veikkausliiga 22.9.2021

Julkaistu 22.9.2021

Voi jumalauta! Kuinka nopeasti voi sarjajohto sulaa yhteen pisteeseen?


Ei auta selittelyt. Kaikki on edelleen omissa käsissä, mutta Klubin olisi korkea aika ryhdistäytyä. Kahdesta edellisestä pelistä on saldona vain 1 piste ja sunnuntaina pelataan viimeinen kierros ennen loppusarjan alkamista. Ei olisi muutama viikko takaperin uskonut, että HJK ottaa vielä kuopiolaiset mukaan mestaruustaistoon, mutta niin vain kävi.

HJK-LASK 0-2 | Ägä Cup, A-lohko 1. ottelu 16.9.2021

Julkaistu 17.9.2021

HJK hukkasi mahdollisuutensa yllättää lohkon ykkössuosikki LASK. Ennakko-odotukset torstain peliin olivat kasvaneet isoiksi, mutta itävaltalaiset vieraat pyyhkivät ne lattialle pelin käynnistyttyä. Kotijoukkue oli ahtaalla lähes koko ensimmäisen puoliajan. Hätäily ja huonot ratkaisut kostautuivat jo ensimmäisen vartin jälkeen, kun LASK pääsi iskemään 1-0 maalin. Toiselle puoliajalle HJK vaihtoi hieman ryhmitystään, kun Euro-Riku tuli vaihdosta sisään ja sen myötä Valenčič siirtyi laidalta keskelle. Vaihdon ja puoliajan taktiikkapalaverin myötä kenttä aukesi Klubille paremmin, isännät saivat hyvän otteen pelistä. Muutamista vaarallisista maalintekopaikoista ei kuitenkaan onnistuttu viimeistelemään laadukkaasti joten tasoitusmaali jäi roikkumaan ilmaan. Vimmattu takaa-ajo päättyi vieraiden maaliin varsinaisen peliajan viimehetkellä.

Ennakko: HJK-LASK | Ägä Cup lohkovaiheen 1. ottelu

Julkaistu 13.9.2021

HJK aloittaa lohkovaiheen pelit kotona Töölössä, kun torstaina 16.9. vieraaksi saapuu ykköskorista nostettu itävaltalainen LASK. Klubi on pelannut vakuuttavasti kotimaassa ja eurokarsinnoissa. Vierasjoukkueella sen sijaan on kova turbulenssi päällä, kun se on kerännyt ensimmäisestä seitsemästä Bundesligan ottelusta vain 6 pistettä. Surkean menestyksen takia seura antoi maanantaina kenkää päävalmentajalle ja nosti kakkosvalmentajan toistaiseksi ruoriin. Klubilla on nyt selvä mahdollisuus yllättää monta pykälää isommalla budjetilla operoiva itävaltalaisseura, joka on ennakkoon ajateltuna A-lohkon kovin vastustaja.

HJK-KuPS 1-1 | Veikkausliiga 29.8.2021

Julkaistu 30.8.2021

HJK hallitsi ottelua läpi pelin, mutta sunnuntain kärkikamppailu päättyi silti tasalukemiin 1-1. Tavoilleen uskollisesti Klubin teki yhden maaliin alhaalla makaava puolustusta vastaan. Yksi maali ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kuten se monesti aimmin tällä kaudella on riittänyt, sillä savolaiset pääsivät ensimmäisellä puoliajalla 0-1 johtoon Klubin maalivahdin karmaisevan virheen seurauksena. Kotijoukkueen tasoitusta jouduttiin odottamaan 86. minuutille, ja lopussa HJK:n myllytyksellä olisi voinut useammankin maalin tehdä.


Lopputulokseen voi kait olla tyytyväinen, sillä Klubi säilyttää tukevan piste-eron sarjakärjessä, mutta tapa jolla tasapali tuli, ei miellyttä.

HJK-Fenerbahçe 2-5 | Eurooppa-liiga play-off, ottelu 2/2

Julkaistu 27.8.2021

HJK jäi tylysti Fenerbahçen jyrän alle. Kotona ei hävitä -mantra oli vain kaunis ajatus, kun Klubi sortui kerta toisen perään huonoon puolustamiseen. Silti tappiosta huolimatta matka jatkuu Ägä Cupin lohkovaiheeseen. Perjantaina arvottiin tulevat lohkovastustajat ja arpaonni suosi, sillä HJK onnistui välttämään paperilla kovimmat vastustajat. Mutta onko lohkovaiheesta mahdollisuuksia edetä jatkoon?

Fenerbahçe-HJK 1-0 | Eurooppa-liiga play-off, ottelu 1/2

Julkaistu 20.8.2021

Klubilta ryhdikäs esitys Istanbulin illassa. Maalipaikat jäivät vähiin, mutta HJK onnistui pitämään Fener poissa parhailta paikoilta. Ensi viikolla on hyvä mahdollisuus napata Eurooppa-liigan lohkopaikka.


Koskelan valmennustiimi oletettavasti joutui hieman soveltamaan pelisysteemin ja -taktiikan kanssa, kun Tenho ja Lingman olivat yllättäen poissa illan kokoonpanosta, vaikka kumpikin oli matkustanut joukkueen mukana Turkkiin. Siihen peilaten valmennus ja joukkue onnistui hyvin.


Kotijoukkue Fenerin ainokainen maali aiheutti keskustelua. Taas kerran joudutaan spekuloimaan olisiko Tånnander voinut, tai olisiko hänen pitänyt torjua maaliin johtanut laukaus.

Ennakko: Fenerbahçe-HJK | Eurooppa-liiga play-off

Julkaistu 17.8.2021

HJK voi lähteä Eurooppa-liigan play-off-ottelupariin ilman suurempia paineita, kun paikka vähintään uudessa Konferenssiliigassa on varma. Vastaan asettuu turkkilainen Fenerbahçe, joka on vieraillut säännöllisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Kovimpana saavutuksena voi pitää etenemistä vuoden 2013 semifinaaliin, jossa turkkilaiset kuitenkin taipuivat Benficalle.


Turkin liigan avauskierros pelattiin sunnuntaina 15. elokuuta, joten Fenerillä on takanaan yksi ottelu kotimaan sarjassa. Joukkueen päävalmentaja vaihtui edellisen kauden jälkeen ja uudeksi valmentajaksi tuli seuralle entuudestaan tuttu Vitor Pereira, joka on uudistanut Fenerin pelisysteemiä.


Selvää on, että Fenerbahçe on tämän otteluparin ylivoimainen suosikki. Klubilla ei ole muuta kuin voitettavaa ja pelaajilla on mahdollisuus todistaa oma taso. Joten, hyökkää HJK!

HJK-Neftçi 3-0 | Lohkovaihe varmistettu

Julkaistu 13.8.2021

Euro-Riku vei Klubin lohkovaiheeseen vain kahdella kosketuksella. Kuulostaa helpolta ja sitähän se lopulta olikin, vaikka ensimmäisellä puoliajalla myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa. Toisen puoliajan salama alku varmisti sen, että HJK:n loppu vuoden kalenteri on täynnä europelejä ja se tuntuu ihanalta - niin ihanalta.

Ennakko: HJK-Neftçi

Julkaistu 10.8.2021

Torstaina on iso ottelu. Odotus ja jännitys kasvoi niin suureksi, että oli pakko tehdä terapeuttinen ennakkojakso, jossa sivutaan lyhyesti lauantain ottelua Kotkassa ja yritetään lievittää torstain odotuksen tuskaa. Mitä pitää tehdä, jotta lohkopaikka varmistuu?

Neftçi-HJK 2-2 | Eurooppa-liigan 3. karsintakierro, ottelu 1/2

Julkaistu 4.8.2021

Tämän helpommaksi se ei mene. Mikäli Klubi haluaa olla uskottava ja potentiaalinen joukkue europelien lohkovaiheeseen, tältä korkeudelta ei voi rimaa tiputtaa. Helppoa se ei ole, mutta Neftçi on sitä tasoa, joka pitää pystyä voittamaan kotona. Muuten lohkovaiheeseen ei yksinkertaisesti ole asiaa. Onneksi kaikki viittaa siihen, että Klubi selvittää tiensä ainakin Ägä Cupin lohkovaiheeseen. Nimittäin otteluruuhkasta ja lyhyestä valmistautumisesta huolimatta, HJK sai Bakun vieraspelistä hyvän tuloksen. Ensi viikon kotipeli voi räjäyttää juhlat käyntiin ja varmistaa syksyn europelit. Sitä odotamme sydän kurkussa.

HJK-Malmö 2-2 | Mestarien Liigan 2. karsintakierros, ottelu 2/2

Julkaistu 27.7.2021

Kotona ei hävitä - se pätee myös Malmön tasoista joukkuetta vastaan.

Valitettavasti tämä päivän pelistä jäi muistoksi vain loistava tunnelma ja hyvä taistelu. Varsinaista palkintoa ei saatu, sillä Mestarien Liigan karsinnat päättyivät Klubin osalta ja kamppailu jatkuu Eurooppa-liigan karsintojen puolella.

Koko HJK:n joukkue teki tänään parhaansa eikä ketään voi varsinaisesti syyttää jatkopaikan häviämisestä. Nyt Veikkausliiga ja europelit jatkuvat nopealla tahdilla. Karkeloihin saadaan mukaan ainakin Huuhkajien kapteeni Tim Sparv, muista tulijoista tai lähtijöistä myös kuullaan varmasti pian.

Hyökkää HJK!

Malmö-HJK 2-1 | Mestarien Liigan 2. karsintakierros, ottelu 1/2

Julkaistu 22.7.2021

Malmö oli odotetun rutinoitunut eurovastus. Mutta ei Klubi missään nimessä jyrän alle jäänyt. Tulos tekee oikeutta pelitapahtumille, sekä tietysti Roope Riskin perseelle, jonka kautta Malmö onnekkaasti voittomaalinsa teki.

Tästä otteluparista on vielä mahdollista kairata voitto, mutta se vaati jokaiselta pelaajalta täydellistä suoristusta ensi viikon kotipelissä. Heitämme toiveena, että HJK pääsee jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen - se olisi ikimuistoista.

HJK-Budućnost 3-1 | Mestarien liigan karsinta 1/2

Julkaistu 6.7.2021

Klubi aloitti mestarien liigan karsinnan kuin kesämyrsky. Taululla oli nopeasti 3-0, eikä montenegrolaisista ollut mitään vaaraa. Kauneusvirheeksi tuli vieraiden rangaistuspotkun seurauksena 3-1 kavennus, mistä huolimatta peli pysyi täysin kontrollissa. Otteluparin ensimmäisen matsin jälkeen HJK on selvä suosikki jatkoon. Lohkovaihe, täältä tulee Klubi!

HIFK-HJK 0-1 | Veikkausliiga 30.6.2021

Julkaistu 30.6.2021

Stadi on sinivalkoinen! Useampaan maaliinkin olisi ollut mahdollisuus, mutta yksi maali riitti tänään ja HJK pitää Helsingin herruuden tukevasti itsellään.

Pikkuveli ei missään vaiheessa saanut peliään käyntiin niin, että siitä olisi varsinaista huolta aiheutunut. Eniten puhututti se, että Klubi olisi voinut terävämmin hyödyntää yhden miehen ylivoimansa. Vaikka voitto tuli helpon oloisesti, olisi pelin voinut selkeämmin tappaa, kun muistetaan Stadin Derbyjen aiemmat tapahtumat ja käänteet.

Joka tapauksessa, tämä ottelut toimi hyvänä henkisenä valmistautumisena ensi viikolla alkavaan europelien taipaleeseen, jossa yksittäiset pelit ovat ratkaisevia ja yksikin virhe voi tulla kalliiksi.

HJK-Ilves 2-1 | Veikkausliiga 18.6.2021

Julkaistu 18.6.2021

Vihdoinkin. VIHDOINKIN KOTONA! Olipa ihana päästä katsomaan kotipeliä livenä ja kunnon kesäillassa.

HJK hoiteli kolme pistettä varmalla otteella, vaikka Ilves sai hetkellisen piristysruiskeen Murnanen oman maalin jälkeen. Tässä jaksossa ihastellaan Matti Peltolan varmoja otteita kentällä. Hän on saanut toimia Koskelan yleismiehenä ja on paikannut puolustuslinjaa missä vain tarvetta on ollut.

Nauhoituksen lopussa käytämme hetken rakentavaan kritiikkiin stadionin fasiliteeteistä. Tapahtuman tasoa nostaisi esimerkiksi se, että vessa ei haise kuin ruumishuone.

Haka-HJK 1-2 | Veikkausliiga 10.6.2021

Julkaistu 10.6.2021

Tapio Suominen lisäsi selostuksellaan kotikatsomoon urheilujuhlan tuntua, kun Haka ja Klubi kohtasivat aidossa klassikossa. HJK joutui tekemään täyden työn, jotta se sai kolme pistettä mukaan isolle kirkolle. Hakan pelisuunnitelma onnistui nollaamaan Klubin parhaan syömähampaan. Onneksi se ei estänyt kolmen pisteen nappaamista, vaan Klubi takoi toisella puoliajalla hyvien yksilösuoritusten seurauksena kaksi komeaa maalia, jotka tänään riittivät kolmeen pisteeseen.

Monien loukkaantumisten jälkeen avauskokoonpano herätti pelin alla erityistä kiinnostusta. Klubilla oli pitkästä aikaa melkein kaikki pelaajat käytettävissä Valkeakoskella. Juttelimme siitä oliko avauksessa ykkösnyrkki ja ketkä ovat jatkossa nokkimisjärjestyksessä ykkösiä?

HJK-AC Oulu 3-1 | Veikkausliiga 28.5.2021

Julkaistu 29.5.2021

Klubi on aloittanut kauden vakuuttavasti. Kuudesta pelistä on kasassa viisi voittoa ja yksi tasuri. Tasoero Veikkausliigan kärjen ja viimeisen välillä oli selvä, kun oululaiset vierailivat Töölössä. Peli oli alusta lähtien täysin Klubin kontrollissa. Se myös teki ottelusta tylsän ja hidastempoisen. Istuimme pitkästä aikaa yhdessä samassa paikassa naihoittamassa ja totesimme, että Koskelan todellinen näytönpaikka tulee kesällä, kun Klubi lähtee valloittamaan Eurooppaa.

SJK-HJK 0-2 | Veikkausliiga 22.5.2021

Julkaistu 22.5.2021

Onko mehukkaampaa tapaa voittaa, kuin lisäajan maalilla, tai kuten tänään, lisäajan kahdella maalilla?

SJK oli onnistunut virittämään itsensä niin, että HJK ei päässyt myllyttämään hyökkäyksiään läpi pelin. Seinämäkeläiset halusivat näyttää parastaan tämän vuoden (tähän mennessä) suurimman Veikkausliiga yleisön edessä. Edellisestä Lahtea vastaan pelatusta ottelusta tutun kaavan mukaisesti Klubin vastustajat puolustivat tiiviisti ja luovuttivat pelin hallinnan helsinkiläisille. Kotijoukkueen suunnitelma toimi hienosti 90 minuutin ajan, mutta lopussa HJK pisti viimeisen vaihteen silmään ja puski väkisin kaksi lisäajan maalia.

HJK-Lahti 2-0 | Veikkausliiga 17.5.2021

Julkaistu 17.5.2021

Rutiininomaisella voitolla kolme pistettä ja takaisin sarjataulukon kärkeen. Klubi jaksoi jauhaa omaa peliään niin kauan, että pari pakollista maalia saatiin helpohkosti tehtyä. Valtteri Moren hoiti ruutunsa oikean pakin tuuraajana ja Casper Terho sai jatkaa avauksessa. Kärjessä oli hieman yllättäen Luis Henrique, joka valitettavasti missasi avauspuoliajan parhaan maalipaikan.

HJK-KuPS 0-0 (rp 4-5) | Suomen Cup finaali 8.5.2021

Julkaistu 8.5.2021

Peli joka olisi pitänyt voittaa. Peli joka antoi vähän nautintoa. Onnittelut Kuopioon. Tappion karvasta kalkkia. Hävityn Suomen Cup finaalin jälkeen tuntuu, että kaikki on pielessä. Ainakin siltä kuulostaa, kun Markus, Tuomo ja Lauri purkavat tuntojaan heti pelin jälkeen.

KuPS-HJK 0-0 | Veikkausliiga 2.4.2021

Julkaistu 2.5.2021

Klubin tarkka puolustaminen ja hukattu avopaikka oikeutti yhteen vieraspisteeseen, mikä on siedettävä tulos tämän päivän pelistä.

Kumpikin joukkue onnistui hyvällä puolustamisella nollaamaan vastustajan hyökkäyspelin. Pelisuunnitelmana näytti olevan ennemmin tappion välttäminen kuin armoton voiton metsästäminen.

HJK käytti pelissä kaikki viisi vaihtoa, joista ensimmäinen tehtiin jo puoliajalla, kun Riku Riski korvasi Atomin. Keskikentän pelaamiseen haettiin tasaisuutta nopeasti sen jälkeen, Peltola korvasi Bubacarin 50. minuutin kohdalla. Buba saattaa löytää itsensä penkiltä ensi pelissä, sen verran tahmeea hänen peli valitettavasti on viime aikoina ollut. Päivän iloinen uutinen oli Murillon paluu pelikuntoon ja kentällä 65. minuutin kohdalla.

HJK-Honka 4-2 | Veikkausliiga 24.4.2021

Julkaistu 24.4.2021

Sellainen kauden avaus! HJK ei jättänyt kylmäksi, mutta vähemmilläkin sydämentykytyksillä olisi toki pärjätty.

Klubin prässi oli alussa agressiivinen ja Honka joutui ahtaalle. Sitten tapahtui sarja onnettomia suorituksia, mikä johti vieraiden maaliin. Kotijoukkue oli kuitenkin lopulta parempi, mutta puolustukseen jäi myös parannettavaan. Viikon päästä on syytä olla hereillä koko 90 minuuttia.

Päivän 'man of the match' on Filip Valenčič, joka teki maalin ja syötti Roope Riskin voittomaalin. Pakko tietysti mainita myös 17-vuotiaan Casper Terhon liigauran upea debyyttimaali.


Bissevedot 2021

Julkaistu 23.4.2021

Väite: Klubi voittaa tällä kaudella viisi peliä putkeen. Panoksena on kylmä ja huurteinen tuoppi, joten nyt on tosi kyseessä. Tässä jaksossa Tuomo, Markus, Lauri ja Eero lyövät alkavan kauden tapahtumista oluen verran vetoa.

Tuplamestarina uuteen kauteen | 2021 kausiennakko

Julkaistu 18.4.2021

Viime kaudella Klubin joukkuetta ja pelaamista uudistettiin reilulla otteella. Kauden päättyminen tuplamestaruuteen osoitti, että urheilullinen menestys saadaan tarvittaessa käännettyä paremmille raiteille, eikä se vaadi monen kauden mittaista työtä.

Vaikka kaikki viime kauden avainpelaajat eivät ole enää ringissä mukana, on voitokkaan viime vuoden pelillinen idea ja pelaajamateriaalin runko säilynyt hyvinkin samana. Lisäksi suuri osa alkavan kauden uusista pelaajista on tavalla tai toisella vanhastaan tuttuja nimiä Veikkausliigassa, mikä on varmasti auttanut valmennustiimiä kauteen valmistautumisessa.

Kausiennakossa Eero, Lauri, Markus ja Tuomo jakavat odotuksiaan tulevasta Veikkausliiga kaudesta. Mitkä tai ketkä ovat suurimmat vahvuudet tämän vuoden pelissä? Löytyykö heikkouksia? Ja kuljettaako Koskela meidät lohkovaiheeseen Ägä cupissa?

Tervetuloa kausi 2021 - on vain yksi Klubi!

HJK-Inter 4-0 | Suomen Cup välierä 10.4.2021

Julkaistu 10.4.2021

Mitä tähän nyt sanoisi - on meillä Suomen paras joukkue. HJK oli tänään erittäin vakuuttava ja kävi väsymättömästi turkulaisten kimppuun. Klubin prässi pakotti Interin hätiköityihin ratkaisuihin jo pelin alkumetreiltä.

Ottelun kiistaton maestro oli Filip Valenčič, joka tuntui olevan monessa paikassa yhtä aikaa. Voitto ei kuitenkaan ollut yhden miehen show, sillä kotijoukkue oli kautta linjan kovassa iskussa. Tämän esityksen jälkeen on todella hyvä suunnata kohti parin viikon päässä odottavaa Veikkausliigan käynnistymistä. Kiitos Klubi!

HIFK-HJK 0-3 | Suomen Cup puolivälierä 3.4.2021

Julkaistu 3.4.2021

Pelataan hallissa tai ulkona, Klubi on Stadin herra. Hifkiläiset kuvittelivat saavansa jotain etua hallipelistä, mutta HJK ei jättänyt hyyryläisilleen mitään saumaa tässä pääsiäislauntain puolivälierässä. Vaikka muutamista loukkaantumisista toipuvalla Klubilla on ollut parin viikon tauko peleistä, se ei kentällä näkynyt. Tiukka prässi pakotti vastustajan huonoihin avauksiin ja peli oli hyvin hallussa 90 minuuttia. Ottelun valopilkkuja olivat varsinkin Sakselan debyytti ja maali, Atomin pelivire sekä Santeri Väänäsen dominointi keskikentällä.

Haastattelu: Lucas Lingman

Julkaistu 3.3.2021

HJK:n kymppipaitaa kantavalla Lucas Lingmanilla on mahdollisuus tällä kaudella ottaa lopullinen askel Veikkausliigan parhaimmistoon. Rovaniemellä 2018-2019 vietetyt kaksi kautta tekivät hyvää Klubi kasvatin uralle. Tämän kauden alussa hänelle tulee täyteen 100 Veikkausliigapeliä. Nyt hän sanoo, että on aika astua isompiin saappaisiin ja nousta HJK:n keskikentän johtavaksi pelaajaksi.

Lucas paljastaa, että ennen kotiinpaluuta, hänelle tarjoutui mahdollisuus lähteä Ruotsiin pelaamaan, mutta rooli Klubissa vaikutti järkevämmältä valinnalta.

Haastattelu: Valtteri Moren

Julkaistu 28.2.2021

Kuusi Suomen mestaruutta, kolme Suomen Cup mestaruutta ja viisi vuotta Belgian korkeimmalla sarjatasolla. Kesällä 30 vuotta täyttävä Valtteri Moren on vaivihkaa tehnyt komean uran kotimaassa ja Belgiassa, ja topparilla on vielä monta vuotta uraa jäljellä.

Hän kertoo, että jalkapallon harrastaminen vei nuorempana voiton jääkiekosta, koska futista oli kivempi pelata. Silti se oli pitkään enemmän harrastamista kuin kilpaurheilua, mutta ajatus jalkapalloilijan ammatista alkoi hiipiä mieleen viimeistään Klubin04:n riveihin siirtymisen jälkeen.

Tässä haastattelussa Valtteri kertaa uran eri vaiheita ja kertoo minkälaista oli pelaaminen joukkueessa, jossa vilisi eri kansallisuuksia ja joukkuekaverit vaihtuivat vuosittain. Lisäksi kuullaan syyt Suomeen paluun taustalla, vaikka kotoinen Veikkausliiga ei välttämättä ole uran päätepysäkki.

Haastattelu: Joel Untersee (in English)

Julkaistu 25.2.2021

Täksi kaudeksi Klubin puolustulinjan oikeaan laitaan värvättiin sveitsiläinen Joel Untersee, joka on pelannut Italian kovassa Serie B:ssä 54 ottelua ja kolme ottelua Serie A:ssa. Lisäksi hänellä on vyöllään 51 ottelua Sveitsin liigassa.

Tällaisella ansioluettelolla ei pelaajaa Veikkausliigassa nähdä ilman, että taustalla on jokin syy. Joel siirtyi nuorena Italiaan Juventuksen organisaatioon ja pääsi seuraamaan huippupelaajia läheltä. Italialaiseen tyyliin hän päätyi lainalle muihin seuroihin.

Loukkaantumiset ovat sotkeneet uran kehittymistä ja viimeiset pari vuotta ovat olleet vaikeita, peliaika on jäänyt vähiin. Nyt hän haluaa päästä taas pelaamaan ja nauttia jalkapallosta.

HJK-HIFK 2-1 | Suomen Cup 13.2.2021

Julkaistu 13.2.2021

Pelissä oli kaikki Stadin derbyn elementit, kun HJK teki oman elämänsä vaikeaksi ja pikkuveli teki ensimmäisestä paikastaan maaliin.

Klubin peli oli selvästi parempaa kuin kauden kahdessa harjoitusottelussa tai viikon takaisessa Suomen Cup avauksessa Lahtea vastaan. Päivän sankariksi nousi nuori Santeri Väänänen, joka latasi huikean maalin päästyän kentälle aivan pelin viimeisillä minuuteilla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lahti-HJK 1-1 | Suomen Cup 6.2.2021

Julkaistu 6.2.2021

Uusi vuosi, uusi kausi, vanhat vitsit. Ihanaa saada kausi käyntiin Nappulakengät-podcastin osalta.

Tässä jaksossa paneudumme varsinkin uusiin pelaajiin. Onko Jari uusi pelinrakentaja? Täyttääkö Tukkajumala kapteenin jättämät saappaat? Mitä Valenčič tekee kentällä?

Tervetuloa kyytiin!

Liukutaklaus on viimeinen vaihtoehto - kausi 2020 paketissa

Julkaistu 12.12.2020

Omaa maalia on puolustettava kunnialla tai häpeällä, ei väliä kummalla, kunhan sitä puolustetaan. Niccolò Machiavellin ajatus valtion puolustamisesta toimii analogiana myös jalkapalloon. Klubilla oli kauden alkaessa isot odotukset ja niitä lähdettiin puolustamaan kaikin keinoin. Veikkausliigan voittamiseen oli varattu ylivoimainen nippu pelaajia, eikä HJK pettänyt odotuksia, vaan joukkue nappasi kunniakkaasti sekä Suomen Cup että Veikkausliiga mestaruuden. Kiitos tästä kaudesta kaikille kuuntelijoille ja kiitos Klubi!

HJK- Inter 1-1 | Veikkausliiga 4.10.2020

Julkaistu 5.11.2020

Klubin kausi päättyi iloisissa tunnelmissa tuplamestaruuteen. Miten tässä näin kävi? Koskela ja muu valmennus löysivät kauden kuluessa pelitavan, jolla joukkueen laatu ja leveys saatiin ulosmitattua täyteen mittaan. Muista joukkueista ei ollut enää haastajiksi, vaan pytty palasi kotiin helpon tuntuisesti.

HJK-HIFK 3-0 | Veikkausliiga 18.10.2020

Julkaistu 18.10.2020

Selvää dominointia, HJK pisti Stadin derbyssä isompaa vaihdetta silmään. Koskela on onnistunut virittämään Klubin pelaamisen tasaisemmaksi ja tehokkaammaksi. Voitolla Klubi otti kolmen pisteen hajuraon kuopiolaisiin. Tämän paremmin ei olisi viikko voinut päättyä.

SJK-HJK 1-2 | Veikkausliiga 15.10.2020

Julkaistu 15.10.2020

Olipas kiva paluu arkeen - Klubi hyppäsi vierasvoitolla takaisi sarjan kärkee, kun KuPS hävisi Turussa, ja bonuksena pikkuveli hävisi kotona Ilvekselle. Ihana torstai! Ei vaan tosissaan, Veikkausliigassa alkaa kivasti paineet kasvaa. Taistelu pisteistä tiivistyy ennen ylä- ja alaloppusarjaa, ja taustalla kummittelee mahdollinen koronan aiheuttamata tilanne, jossa mestaruus (ja muut sijoitukset) ratkeaisi suoraan alkusarjan perusteella.

Inter-HJK 0-2 | Suomen Cup finaali 3.10.2020

Julkaistu 4.10.2020

Hieno reissu Turkuun, ja Suomen Cup sai arvoisensa päätöksen, kun finaali pelattiin kauniissa syksyisessä auringonpaisteessa. Alun salama maalista huolimatta pelin jännitys säilyi loppuun asti. Inter yritti kaikkensa, saadakseen pallon Regueron selän taakse, mutta oma linja piti. HJK onnistui pelaamaan ehjän 90 minuuttisen, eikä turkulaisille lopulta jäänyt jossiteltavaa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan minkälaisen nosteen tämä antaa loppu kautta ajatellen. Mestaruuden eteen täytyy tehdä vielä hartiavoimin töitä.

HJK-TPS 2-2 | Veikkausliiga 24.9.2020

Julkaistu 24.9.2020

Uskomaton sulaminen ja kahden pisteen menetys. HJK on näennäisesti hyvä, mutta tulokset eivät valehtele. Viimeisistä neljästä ottelusta on kertynyt vain viisi pistettä. Klubi pelaa nyt niin huonosti, että mestaruus on alkanut valua taas kuopiolaisille. Kannattaa pysähtyä miettimään, miten taas ollaan tässä tilanteessa, ettei parhailla työkaluilla saada parasta tulosta irti.

Honka-HJK 0-0 | Veikkausliiga 20.9.2020

Julkaistu 20.9.2020

Tähän mennessä kautta Honka on hävinnyt vain yhden pelin ja päästänyt sarjassa vähiten maaleja, joten odotuksissa oli nihkeä nolla-nolla tasuri, ja sellainen saatiinkin. HJK hallitsi pelitapahtumia, mutta varsinainen dominointi jäi piippuun. Honka onnistui pitämään Klubin poissa vaarallisilta alueilta ja yksittäisiä maalintekotilanteita lukuun ottamatta, pelin pyörittäminen oli vaaratonta.

Ilves-HJK 1-2 | Veikkausliiga 13.9.2020

Julkaistu 13.9.2020

Jokainen peli on 'pakko' voittaa. Tänään se piti normaaliakin enemmän paikkansa. Pisteiden valossa ja torstaina hävityn derbyn takia nyt ei ollut varaa hävitä. Onneksi Klubi kairasi rutiinilla voiton. Ensimmäiset 15 minuuttia oli etsimistä ja viimeiset 20 minuuttia outoa kuoreen vetäytymistä. Vaikka tästä pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, oli päivän peli pisteiden puolesta yhtä tärkeä kuin paraskin seksikaruselli. Siispä kiitos Klubi!

HIFK-HJK 4-3 | Veikkausliiga 10.9.2020

Julkaistu 11.9.2020

Huonompi joukkue voitti. Niin siinä helposti käy, kun puhutaan Stadin derbyistä, joissa on aina normaalia sarjapeliä enemmän panosta. Tulosta on silti kunnioitettava.

HJK-IFKM 6-1 | Veikkausliiga 30.8.2020

Julkaistu 30.8.2020

Tätä on kaivattu. IFK Mariehamn joutui ikäväkseen osallistumaan tähän sunnuntai illan löylytykseen, kun Klubi latoi taululle tylysti 6-1. Koko joukkue pelasi hyvällä asenteella, vaikka ensimmäisen puoliajan neljästä maalista vastasi käytännössä Roope ja Riku. Varsinkin vasemman laidan tehokkuus pisti silmään, sillä Murillo, Browne ja Atom repivät nopeilla hyökkäyksillään vieraiden puolustuksen auki kerta toisensa jälkeen.

Pelaajasta kannattajaksi - Markus | 28.8.2020

Julkaistu 28.8.2020

Tässä erikoisjaksossa avataan podcastissamme mukana olevan Markuksen omaa polkua pelaajana, valmentaja ja fanina. Maku muistelee Heliskosken joukkuetta lämmöllä ja kertoo elämänmakuisen tarinan Hongan junioriajoista, sekä omista huippuhetkistään kentällä ja katsomossa.

Samalla selviää miksi juuri Markus Halstin paluu klubipaitaan on niin iso juttu, ja kuka on se klubilainen, jonka ihon alle pääseminen kentällä oli Makusta palkitsevaa.

HJK-SJK 2-0 | Veikkausliiga 26.8.2020

Julkaistu 26.8.2020

Edellisestä kotivoitosta ehti kulua kuukauden päivät, kunnes Klubi vihdoin tänään sai juonesta taas kiinni ja tarjoili kotiyleisölle tyylipuhtaan 2-0 näytöksen. Voiton myötä HJK nousi sarjassa piikkipaikalle. Joukkueen sairastupa on täyttynyt otteluruuhkan aikana. Se ei näkynyt avauskokoonpanossa, mutta avasi muutamalle nuorelle mahdollisuuden päästä vaihdosta kentälle. Äänessä tänään: Tuomo, Markus, Lauri

HJK-Honka 1-1 | Veikkausliiga 15.8.2020

Julkaistu 15.8.2020

Kolmesta kotipelistä kolme tasapeliä, mitä ihmettä? Toivoimme kauden alla Töölön stadionista linnoitusta, josta vastustajille ei pisteitä tipu, mutta se ei ole toteutunut. Hälytyskellot eivät kuitenkaan soi, Koskela näyttää löytäneen toimivan pelisysteemin. Äänessä tänään: Tuomo, Markus

KuPS-HJK 0-3 | Veikkausliiga 9.8.2020

Julkaistu 9.8.2020

Kuopion helteisessä kelissä pelatussa ottelussa paremmuus ei jäänyt epäselväksi. HJK jyräsi viime vuoden mestarin näytöstyyliin kolmella komealla maalilla. Klubin tilanne peliin lähdettäessä oli sikäli hyvä, että lähes kaikki pelaajat olivat käytettävissä ja terveinä. Edellisen ottelun jälkeen oli ollut vain kaksi päivää palautumisaikaa, mutta se ei kentällä näkynyt. Klubi sai kerta toisensa jälkeen ohitettua kuopilaisten prässin ja juoksutettua kotijoukkuetta pallon perässä. Pelin lopussa KuPS tyytyi 0-3 tappioasemassa puolustamaan ja antoi Klubin pitää palloa. Äänessä tänään: Eero, Lauri, Tuomo

HJK-Lahti 1-1 | Veikkausliiga 6.8.2020

Julkaistu 6.8.2020

Jalkapallo on helppo ja yksinkertainen peli. Mutta vastustajan tullessa kentälle, homma menee mutkikkaammaksi. Se pääsi näköjään yllättämään Klubin, joka menetti Lahdelle kaksi pistettä. Äänessä tänään: Lauri, Markus, Tuomo

HJK-KuPS 2-2 | Veikkausliiga 1.8.2020

Julkaistu 1.8.2020

Tunnettaja ja draamaa, tämä oli kunnon peli. Viihdyttävämpiä pelejä harvoin tulee vastaan. KuPS painoi kovalla prässillä päälle, mutta Klubi hallitsi peliä. Ainoa ongelma vain oli, että HJK joutui puskemaan miltei koko pelin tappioasemassa. Lopputulosta voi pitää oikeutettuna, ainakin se jättää jännitystä viikon päästä Kuopiossa pelattavaan toiseen näytökseen. Nyt pelataan mestaruudesta! Äänessä tänään: Lauri, Eero, Tuomo

HJK-Ilves 2-0 | Veikkausliiga 25.7.2020

Julkaistu 25.7.2020

Valtteri Moren palaa kotiin! Päivän pelissä Klubi laittoi systeemin uusiksi, kun Roope ja Tim kumpikin saivat paikan avauksessa, ja puolustuksessa oli kolmen topparin linja. Tahmeiden vieraspelien jälkeen valmennus näytti, että Klubin pelikirjasta löytyy uusia temppuja. Äänessä tänään: Markus ja Tuomo

Inter-HJK 1-0 | Veikkausliiga 17.7.2020

Julkaistu 17.7.2020

Klubin aurinkoisesta vierasreissusta tulikin tahmeaa kyntämistä. Inter sai läpi ottelun painettua klubilaisten pelin avaamisen ahtaaksi, mikä pakotti vieraat huonoihin ratkaisuihin. Hyvällä tuurilla tuliaisina olisi voinut pisteitä tulla, mutta turkulaiset olivat tänään parempi joukkue ja Riveiro parempi valmentaja, siten ansaittu voitto Interille. Äänessä tänään: Eero ja Tuomo

HJK-Haka 3-1 | Veikkausliiga 8.7.2020

Julkaistu 8.7.2020

Klubin kotikentän täytyy olla linnoitus, jota kaikki vastustajat pelkäävät, ja sillä asenteella HJK kauden kotiavaukseen lähtikin. Haka ei pelin alussa päässyt omalta puolustusalueelta pois kuin pitkillä palloilla. Klubi sortui pelin edetessä itsekin pitkiin syöttöihin, jotka eivät tuottaneet haluttua lopputulosta. Joukkueiden paremmuudesta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä, Klubi dominoi joukkueena ja yksilöinä. Pohdimme kuka oli Klubin päivän paras pelaaja ja väittelemme David Brownen taidoista. Lopussa ajatukset Roni Peiposen uran päätöksestä. Äänessä tänään: Eero, Lauri, Markus, Tuomo

Lahti-HJK 0-4 | Veikkausliiga 1.7.2020

Julkaistu 2.7.2020

Veikkausliiga lähti vihdoin käyntiin, eikä Klubin avauspeli jättänyt kannattajia kylmäksi. HJK päätti vieraspeli kiertueensa Lahdessa ja kävi nappaamassa 4-0 voiton. Pelin alun rankkasateen jälkeen Klubi otti ohjakset. Vaikka omasta pelistä hiottavaa vielä löytyy, on joukkuepelaaminen niin hyvissä uomissa, että ensi viikon kotipeliin lähdetään hakemaan samanlaista tulosta.

Hae mulle bisse | kausiennakko 2020 (osa 2/2)

Julkaistu 24.6.2020

Kausiennakon toisen jakson alkuun heitetään pöytään vedot tulevaa kautta koskien. Eero väittää, että Tim Väyrynen tekee enemmän maaleja kuin Roope Riski. Lauri uskoo, että Klubi häviää enintään 3 peliä tämän vuoden Veikkausliigassa. Vedonlyöntien jälkeen paneudutaan pelipaikkakohtaisiin spekulointeihin.

Kaltsibisse | kausiennakko 2020 (osa 1/2)

Julkaistu 19.6.2020

Veikkausliigan avauskierros on kulman takana. Klubin joukkue on ollut kasassa jo hyvän aikaa. Nyt pureudutaan kauden 2020 näkymiin ja oman pelin lähtökohtiin. Tämä on kaksiosaisen kausiennakon ensimmäinen jakso.

KPV-HJK 0-2 | Suomen Cup neljännesvälierä 16.6.2020

Julkaistu 17.6.2020

Suomen Cup startattiin käyntiin neljännesvälierän pelillä, jossa Klubi matkasi Kokkolan aurinkoiseen iltaan. Peli meni tuloksellisesti kuten pitikin ja HJK hallitsi kentän tapahtumia. Pelaaminen näyttää pienestä tahmeudesta huolimatta hyvältä. Markus ja Tuomo näkevät yksilötasolla monelle jääneen varaa kiristää ruuvia.

HJK-Honka 2-1 | Harkkapeli 10.6.2020

Julkaistu 11.6.2020

Kotimainen futiskausi on vihdoin pääsemässä vauhtiin. Klubi ravisteli poikkeusajan karstoja pois tyylikkäällä voitolla Honkaa vastaan. Joukkue näyttää taas valmiilta dominoimaan Veikkausliigaa ja jatkamaan urakkaa Suomen Cupissa.

HJK-Honka 4-2 (v. 2013) | Maailman paras Veikkausliiga-peli?

Julkaistu 15.5.2020

Klubin ja Hongan välinen kärkikamppailu elokuussa 2013 oli vedenjakaja, jonka jälkeen HJK jyräsi näystöstyyliin mestariksi. Kuitenkin muistoissa kyseistä kautta varjostaa europelien fiasko ja surkea reissu Tallinnaan. Näitä muistoja ja Boströmin aikaa Klubin peräsimessä kertaavat Eero, Markus ja Tuomo.

HJK-Schalke | Sexy football orgasmi

Julkaistu 12.4.2020

Torstaina 18.8.2011 Klubi nappasi yhden kaikkien aikojen suurimmista voitoista kukistamalla Schalken kotona Töölössä 2-0. Kukaan paikan päällä peliä seurannut ei varmasti ikinä unohda Teemu Pukin viimeistelemiä maaleja tai Jari Litmasen tylyä taklausta, jonka kohteeksi valikoitui Schalken kapteeni. Mukana iltaa muistelemassa ovat Markus, Lauri, Eero ja Tuomo.

Atomin paluu 2020

Julkaistu 6.3.2020

Täysin puskista tullut uutinen Atomu Tanakan paluusta Veikkausliigaan oli iloinen uutinen klubilaisille. Markus ja Tuomo palaavat maanantain siirtouutisen aiheuttamiin fiiliksiin ja muistelevat Atomin HJK-uraa. Mutta onko realistista odottaa häneltä samanlaista dominointia kuin kausilla 2015-2017? Entä jos Atom tuli tänne jäähdyttelemään?

Honka-HJK 1-1 | Suomen Cup 27.2.2020

Julkaistu 27.2.2020

HJK sai viimeisessä Suomen Cup alkulohkon pelissä vastaansa Hongan. Klubi oli jo varmistanut paikkansa cupin jatkopeleissä ja Hongalle riitti yhden pisteen varmistaminen, mutta vauhtia ja vääntöä ei pelistä puuttunut. Markus ja Tuomo katsovat pelin viimeiset minuutit samalla, kun nauhuri jo pyörii. Klubi alotti pelin terävästi, mutta parhaat paikat tuhlattiin ohilaukauksiin tai maalitolppiin.

HJK-Inter 1-0 | Suomen Cup 8.2.2020

Julkaistu 9.2.2020

Klubi varmisti lauantaina jatkopaikkansa Suomen Cupin alkulohkosta. FC Inter kaatui Talin jalkapallohallissa pelatussa kärkikamppailussa 1-0. Tuomo ja Markus puivat lauantain pelin saldoa. Kumpikin peräänkuuluttaa terävyyttä Enoch Banzan pelaamiseen. Vaihdosta tulleen Riku Riskin vaikutus joukkueen peli-ilmeeseen on suuri, mutta myös vaihdosta peliin tullut Bubacar saa kehuja koko ajan paranevista otteista kentällä.

Stadin derby 1.2.2020 | HIFK-HJK 1-2 (Suomen Cup)

Julkaistu 1.2.2020

Valmistautuuko Koskelan joukkue Stadin derbyihin eri tavalla kuin Lehkosuon joukkue teki? Lauri, Markus ja Tuomo keskustelevat siitä miten Klubi onnistuu virittäytymään derbyihin. Sen jälkeen pureudutaan ensimmäisen derbyn tapahtumiin ja yksittäisten pelaajien onnistumisiin. PAHOITTELUT TÄSSÄ JAKSOSSA ESIINTYVISTÄ HÄIRIÖÄÄNISTÄ JA NAUHOITUKSEN LEIKKAUKSISTA. ÄÄNITARKKAILIJAMME OLI HUMALASSA. | Twitter @Nappulakengat

Antonio Regueron ja Ferhan Hasanin haastattelut

Julkaistu 29.1.2020

HJK järjesti 29.1.2020 lehdistötilaisuuden, jossa esiteltiin kauden 2020 uudet pelaajat. Jakson alussa Eero ja Tuomo keskustelevat siitä minkälaisen haasteen joukkuehengen rakentaminen aiheuttaa, kun uusia pelaajia on paljon. Sen jälkeen kuunnellaan Rovaniemeltä saapuneen Antonio Regueron mietteet joukkueen tilanteesta. Lopuksi monipuolisen keskikenttäpelaaja Ferhan Hasanin haastattelu, jossa hän paljastaa, että sopimus Klubin kanssa syntyi jo ennen kuin paikka tämän vuoden europeleihin hävittiin. | Twitter @Nappulakengat

HJK-TPS 3-0 | Suomen Cup 25.1.2020

Julkaistu 25.1.2020

Kilpailullinen kausi on vihdoinkin oikeasti alkanut, hurraa! Markus ja Tuomo käyvät läpi helpolta vaikuttaneen Suomen Cup avauksen antia. Vasta 17-vuotiaan Matti Peltolan maali ei jättänyt kumpaakaan kylmäksi. Tämän kauden joukkueessa ei penkkimiehiä tunnu olevan, vaan kaikille pitäisi saada peliaikaa. | Twitter @Nappulakengat

Joukkueen rakentuminen kaudelle 2020 ja uudet hankinnat

Julkaistu 10.1.2020

Lauri, Markus ja Tuomo käsittelevät Klubin tulevan kauden joukkueen rakentumista. Miten rakentaa joukkuetta, kun ei tarvitse miettiä europelejä? Varmalta kuulostava huhu Rasmus Schüllerin paluusta keskeyttää puheen keskikentän puuttuvasta palasesta, mutta onko kärjessä tarpeeksi kovat maalintekijät? | Twitter @Nappulakengat

Riittääkö Klubin nuorten taso Veikkausliigaan?

Julkaistu 16.12.2019

Tuomo ja Markus keskustelevat Klubin nuorista lahjakkuuksista ja siitä minkälaisia pelaajia HJK:n junnuputkesta tulee miesten joukkueeseen. Jakson lopuksi etsitään ratkaisua johtavien pelaajien tarpeeseen. | Twitter @Nappulakengat

Takaisin podcastien listaan