Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Välitunteilua

Lukiossa ystävystyneet Ilona, Nea ja Anni käyvät keskusteluja elämästä eri oppiaineiden pohjalta välituntimaisesti; tunteella ja kavereiden kesken. Ota haltuun Instagramissa @valitunteilua ja liity ihmeessä mukaan keskusteluihin! Uusi jakso joka torstai!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.2.2021.

Päihteitä, finswejä ja Michyel Koks

Julkaistu 15.4.2021

WUHUU!! Nyt on aihetta juhlaan, sillä ensimmäinen kausi on purkissa🥳 Kauden viimeisessä jaksossa seilataan abiristeilyillä, hypätään katupesurin matkaan Hakaniemessä sekä hankitaan porttikielto kuopiolaiseen baariin. Jakson aiheena on siis ruotsi. Tytöt puhuvat jaksossa päihteiden käytön historioistaan, pakkoruotsista, suomenruotsalaisista, abiristeilystä sekä hauskoista kännitarinoista. Disclaimer: Jakson aikana nautitaan juhlaan ja aiheeseen sopivasti alkoholia. Jos olet alaikäinen kuulija, älä koske päihteisiin! Emme kannusta, emmekä suosittele siihen. Mikäli olet täysi-ikäinen ja haluat nauttia kanssamme niin teen näin, mutta muista olla vastuullinen!  Kaikenikäiset voivat kuitenkin kuunnella ja nauraa jutuillemme kanssamme. Varoituksen sanana kuitenkin vain, että kyseessä on astetta rajumpi jakso. Kiitos kaikille teille kuuntelijoille upeasta kaudesta ja me palaamme teihin jälleen seuraavan kauden merkeissä. Luvassa paljon mielenkiintoisia puheenaiheita sekä vieraita, joten pysykäähän kuulolla. Otahan myös seurantaan @valitunteilua Instagramissa niin tiedät mitä milloinkin tapahtuu! Aurinkoista ja hauskaa kesälomaa ihanat!

Abstrakti kasvattajamme Musiikki

Julkaistu 8.4.2021

Musisoidaan, lauletaan ja keikkaillaan! Tämän kertaisella välkällä tytöt keskustelevat siitä, millainen vaikutus musiikilla on ollut heidän elämiinsä. Jaksossa puhutaan muun muassa suosikkiartisteista, lempibiiseistä sekä parhaimmista keikka/festarikokemuksista. Tytöt syventyvät myös pohtimaan musiikin merkitystä heille sekä yleisesti yhteisöllistävänä tekijänä erilaisille ihmisille.  Kuka sai Reino Nordinin kanssa yhteiskuvan Lasipalatsin pyöräkaistalla? Kuka saapui kouluun myöhässä Uuberilla Gettomasan räpit kuulokkeissa pauhuen? Ketkä kävivät yhdessä Machine Gun Kellyn keikalla? Entä kuka pääsi esittämään Egyptin pääministerille kanteleen soittotaitojaan? Kaikkiin kysymyksiin saat vastauksen tässä jaksossa! #välitunteiluapodcast

Tunnelukkoja ja terapiaa

Julkaistu 3.4.2021

Tässä jaksossa jatkamme jälleen psykologian parissa. Jatkamme siitä mihin torstaina jäimme. Jaksossa käsittelemme tunnelukkoja ja kehumme toisiamme osiossa, jota kutsumme nimellä "hype girls club". Jos jaksosta innostuneena kehut omia frendejäsi somessa näkyvällä tavalla, tägää meidät @valitunteilua ja käytä hashtagia #hypegirlsclub. Olemme erittäin otettuja jokaisesta tägäyksestä ja toivomme, että tällä tägillä saadaan hyvä kiertämään! <3

Teimme ennen jakson nauhoittamista tunnelukkotestit. 

Tunnelukko on lapsuudessa tai nuoruudessa opittu haitallinen ajattelutapa, joka nykypäivänä aktivoituessaan lukitsee meidät itsellemme haitallisiin toimintatapoihin.

Tekemämme testin tarkoitus on auttaa meitä tunnistamaan tunnelukkomme. Kysymyksiä on yhteensä 54. Vastasimme kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti.

Jos sinua kiinnostaa itse tehdä testi, löydät sen sivustolta tunnelukkosi.fi.

Disclaimer: Testin tekeminen saattaa aktivoida tunnelukkojasi ja aiheuttaa ahdistusta. Tämä on ihan luonnollinen ilmiö eikä sinun tarvitse siitä huolestua. Mikäli testin tekeminen tuntuu liian vaikealta, pidä tauko ja jatka myöhemmin.

Muistakaa pitää huolta itsestänne rakkaat kuuntelijat! <3

#välitunteiluapodcast

Miksi mielenterveydestä täytyy pitää huolta?

Julkaistu 1.4.2021

Tässä jaksossa keskitytään psykologiaan. Nea, Anni ja Ilona keskustelevat muun muassa mielenterveydestä ja sen merkityksestä. Miksi mielenterveydestä on tärkeä pitää huolta? Liity välkälle pieneen terapiasessioon! 

#välitunteiluapodcast

Siesta Fiesta ft. Hanne Soukkala

Julkaistu 25.3.2021

Tässä jaksossa Nea ja Ilona ovat saaneet vierailevan tähden mukaansa keskustelemaan välitunnille. Aiheena on Espanja ja jaksossa käsitellään matkailua ja rentoutumista sekä muistellaan lukioaikojen Espanjan tunteja. 

#välitunteiluapodcast

"Seasonal Simps" OSA 2 - kuumia julkkiksia & spessu shout out

Julkaistu 20.3.2021

Jaksossa jauhetaan jälleen Fysiikasta ja Kemiasta sekä jatketaan siitä, mihin edellinen osa jäi eli Annin esittämään kovaan kysymykseen. Tytöt jakavat myös tämän hetkiset celebrity crush -listansa sekä käyvät läpi internetin listaamia vuoden 2020 kuumimpia julkkiksia HOT or NOT osiossa. Jakson kruunaa erityinen shout out tyttöjä inspiroineen podcastin ylläpitäjien suuntaan!  Ketkä ovat kyseessä? Laita jakso pyörimään ja ota selvää! #välitunteiluapodcast 

"Yhtenä päivänä se lähti pelaamaan jalkapalloa eikä ikinä tullut takasin" OSA 1 - ihastuksia & deittailua

Julkaistu 18.3.2021

Jaksossa tytöt lähestyvät Fysiikan & Kemian oppiaineita omalla twistillään eli puhumalla ihastuksista, seurustelusta sekä deittailusta. Erittäin pitkien äänitysten jälkeen päädytään myös siihen tulokseen, että nytpä tehdäänkin kaksi osaa ja niin tapahtui.  Tässä siis ensimmäisen osa, joka loppuu Annin esittämään mielenkiintoiseen kysymykseen Nealle ja Ilonalle: "Mitä te sanoisitte nyt näille teidän entisille ihastuksille tai treffikumppaneille?" And let the tea spilling begin! #välitunteiluapodcast

Rakkaudesta lajiin

Julkaistu 11.3.2021

Tämän kertaisessa jaksossa tanssahdellaan Liikunnan parissa! 

Tytöt keskustelevat muun muassa liikunta(harrastus)historioistaan, liikkumistyyleistään sekä liikunnan merkityksestä heidän elämässään. Lisäksi uppoudutaan muistelemaan erästä ikimuistoista prinsessapäivää eli Vanhojen tansseja! 

Mikä motivoi liikkumaan? Onko liikunta enemmän intohimo vai velvollisuus? Miten tytöt saivat itselleen Vanhojen parit? Entä millaisia muistoja heille jäi tanssitreeneistä sekä jatkoilta?

Seksiä, syndroomia ja särkylääkkeitä

Julkaistu 4.3.2021

Kolmannessa ja samalla ensimmäisessä, astetta pidemmässä, tuplajaksossa keskustellaan Terveystiedon ja Biologian aihealueista. Tytöt puivat vastauksia monenlaisiin kysymyksiin kuten: Onko tullut ikinä kyseenalaistettua omaan seksuaalista suuntautumista? Mikä on parasta tapa tutkia omaa seksuaalisuuttaan? Millaisia noloja tai ikimuistoisia menkkamokia on sattunut? Mitkä ihmeen Kiltin tytön syndrooma ja Huijari syndrooma? Miltä aikuistuminen on tuntunut? Onko tytöillä jotain sairauksia ja miten ne ovat vaikuttaneet elämiseen? sekä Mitä tytöt mieluiten tekevät ja syövät ollessaan kipeinä?

Ei oo itsekästä olla välillä itsekeskeinen

Julkaistu 25.2.2021

Tässä jaksossa välkällä keskustellaan siitä, mitä jäi käteen lukion Filosofian tunneilta.  Kysymykset, jotka tyttöjä mietityttävät kuuluvat muun muassa näin:  Millaiset arvot ovat heille tärkeitä elämässä? Tuleeko arjessa kohdattua paljon moraalisia dilemmoja? Millainen on hyvä ihminen? Mikä on elämän tarkoitus? Mitä on onnellisuus? sekä Pitääkö aina jaksaa kuunnella toisten murheita?

Laiska kissa ja aikaiset aamut

Julkaistu 18.2.2021

Ensimmäisessä jaksossa Anni, Nea ja Ilona keskustelevat Yhteiskuntaopin tunnin jälkeisistä ajatuksistaan yhdessä välitunnilla.  Päivän polttaviin kysymyksiin kuuluvat muun muassa:  Mitkä asiat auttavat kesätöiden saannissa?, Millaista on yhteiskunnan mielestä "arvokas elämä"? sekä Miksi on niin tärkeää olla feimi sosiaalisessa mediassa?  Hyppää mukaan pohdintoihin ja ota seurantaan podcast Instagramissa @valitunteilua, josta löydät milloin mitäkin hauskaa behind the scenes materiaalia!

Liity Välitunteilemaan meidän kanssa!

Julkaistu 17.2.2021

Trailer / Pilotti.

Älä missaa monipuolisia behind the scenes materiaaleja ja kerro omia ajatuksiasi aiheisiin > ota haltuun Instagramimme @valitunteilua !

Hauskoja kuunteluhetkiä, toivottaa Välitunteilua jengi :)

Takaisin podcastien listaan