Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pottikästi

STOP! Pottikästi on podimaailman pysäyttävin keskusteluohjelma. Podcastin keulahahmot Mikael ja Antti tarjoilevat kuuntelijalle nokkelia näkemyksiään maailmankaikkeuden mysteereistä. Kuuntelijoilla on myös mahdollisuus osallistua kiinnostaviin keskusteluihin somessa. Paina siis play ja tulet kuulemaan kaikkea self help -sisällöistä aina hauskoihin tarinoihin ja shokeeraaviin tietoiskuihin. Löydät Pottikästin instagramista: @pottikasti

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 87 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.10.2019.

Joskus pitää ottaa askel taakse, päästäkseen eteenpäin

Julkaistu 17.7.2022

Mitä tehdä sillon, kun tuntuu ettei jaksa? Tämän kesän ensimmäisessä Pottikästin jaksossa Mikael ja Antti pohtivat mm. elämän aaltoliikkeitä sekä hankalien asioiden käsittelemistä. Jaksossa käydään läpi poikien viimeistä puolivuotista kaikkine haasteineen sekä onnistumisineen. Jakso tarjoaa näkökulmaa hustlaamiseen sekä itsensä kehittämisen rooliin elämässä ja painottaa tylsistymisen sekä balanssin tärkeyttä. Tututtuun Pottikästin tyyliin löytyy jaksosta myös kevyempiä huumorihuiskauksia. Kuuntele jakson lopusta miksi Mikael kommunikoi viittomakielellä, vaikka ei oikeasti osaa edes viittoa.

TÄÄLLÄ JÄLLEEN

Julkaistu 27.2.2022

Life update 1/2022 Pottikästin kokoelma saa jatkoa, kun Mikael ja Antti löytävät tiensä pitkästä aikaa mikrofonien eteen. Tarjolla on aikaisemmasta tuotannosta tuttua pohdintaa, mutta myös uusia tuulia sekä tarinoita. Pojat keskustelevat yksinäisyydestä, partakarvoista ja kosmetiikasta, suomalaisuudesta sekä elämän suurista muutoksista! MItä kaikkea on tapahtunut viime jakson jälkeen? Kästi korville ja kotitöihin tai lenkille!

Riippuvuudet

Julkaistu 5.11.2021

Terveppä terve! ✌️ Meillä ois vähän tiedotettavaa. Ei siis mitään über-vakavaa, mutta kuuntele jakso loppuun niin tiedät mistä on kyse! 😏 Muutaman kerran ovat ehtineet sivut almanakassa jo kääntyä viime jakson jälkeen. Nyt olisi taas tarjolla aimoannos Pottikästin Mikaelin ja Antin kultaisia pohdintoja. Kuuntele jaksosta riippuvuuksia koskevat vinkit ja pohdinnat, jotka laittavat varmasti jokaisen aivonystyrät raksuttamaan kahta kovempaa!

Verkostoituminen

Julkaistu 8.10.2021

Verkostoituminen. Onko se vain bisnes-ihmisten puvut päällä harjoittamaa pöhinää ja oman edun ajamista vai miten sitä nyt miettisi? 🤔 👔Pottikästin pojat pallottelevat verkostoitumisen ympärillä pyörivää oman edun ajamisen stigmaa ja kehittelevät omilla ajatuksillaan positiivisempaa suhtautumista verkostoitumisen ympärille. 👔”Mehän siis verkostoidutaan oikeastaan kokoajan.” Kuuntele poikien mielipiteet networkingistä ja vinkit vaivattomaan verkostoitumiseen.

Kamppailulajit

Julkaistu 24.9.2021

Onko nyky-yhteiskunnassa tarvetta kamppailajien osaamiselle? Tämän viikon Pottikästin jaksossa Antti ja Mikael keskustelivat uusista aluevaltauksistaan Thainyrkkeilyn parissa. Jaksossa pojat tuovat kattavasti esiin kamppailulajien hyötyjä sekä niiden luomia uhkakuvia. Kamppilulajien (itsejulistama) ekspertti Mikael kertoo, miksi sinunkin kannattaa haastaa itsesi ja mahdolliset stereotypiat kamppilulajien parissa. 🧠

Opintouupumus

Julkaistu 17.9.2021

Tämän viikon Pottikästin pläjäyksessä Mikael ja Antti suuntasivat korkeakoulujen kampuksille Turussa tekemään aitoa kenttätyötä. 😉 Huikeilla haastatteluilla höystetyssä jaksossa pohditaan uupumusta etenkin opiskelijoiden keskuudessa. Kuuntele jaksosta poikien pohdinnat ja gallup-tulokset opiskelu-uupumuksesta ja sen evoluutiosta. 🗯 IG: @pottikasti

Kiitollisuus

Julkaistu 10.9.2021

Tämän viikon Pottikästin jaksossa Antti ja Mikael tutustuvat tarkemmin kiitollisuuden voimaan. Kiitollisuus on voimakas työkalu arjen hyvinvoinnin työkalupakkiin. Jaksosta voitkin kuunnella ajankohtaiset vinkit ja knoppitiedot kiitollisuuden hyödyistä ja harjoittamisesta! IG: @pottikasti

Yksinäisyys

Julkaistu 3.9.2021

Eipä siitä helppo ole puhua, nimittäin yksinäisyydestä. Tässä Pottikästin jaksossa Mikael ja Antti pureskelevat yksinäisyyden ja yksin olemisen syvimpiä syntyjä. Mitä yksinäisyys on ja miten voimme yksilönä ja yhteisönä taistella yksinäisyyttä vastaan? Miten yksin oleminen eroaa yksinäisyydestä, sekä miten luoda yksin olemisesta itselleen vahvuus? Löydät vastaukset näihinkin kysymyksiin tästä jaksosta! Uskalla olla avoin ja haavoituvainen. IG: @pottikasti <-- salaisuuksia, shh!

Persoonallisuuden vanki vai taitojen kehittäjä?

Julkaistu 27.8.2021

Voiko persoonallisuutta muuttaa vai onko se ainaisesti pysyvä, meitä määrittelevä koodisto? Mikael ja Antti pohtivat tässä Pottikästin jaksossa persoonallisuuden muuttamisen mahdollisuuksia ja taitojen kehittämisen tärkeyttä elämän seikkailuissa. Kuuntele jaksosta Mikaelin ja Antin pohdinnat persoonallisuuden syvistä saloista sekä taitojen ja tavoitteiden ihmeellisestä maailmasta. Käy myös kurkistamassa Pottikästin instagram-tili: @pottikasti

Miten voimme hidastaa vanhenemista tai jopa nuortua?

Julkaistu 20.8.2021

“Haluaisitko elää 150-vuotiaaksi?” Mikaelin kutkuttava kysymys siivittää Pottikästin tämänkertaista keskustelua vanhenemisen ja sen hidastamisen iänikuisista kysymyksistä. Tutkimusten ja ihmiskunnan kehityksen myötä olemme keksineet tapoja, tavalla tai toisella hidastaa vanhenemista, mutta voimmeko nuortua tai “mennä iässä taaksepäin”? Käännä uusin jakso korville, sillä näitä haastavia kysymyksiä pääset pohtimaan tämän jakson parissa!

Miksi on vaikeaa pitää salaisuus?

Julkaistu 13.8.2021

Hiiohoi! Pottikästin uusi kausi alkaa näillä askelmerkeillä. Antin ja Mikaelin kesätauko sujui mukavasti työn touhussa sekä aivoja lepuutellessa. Toisen kauden ensimmäinen jakso kattaa uuden intron ja outron lisäksi oivaltavaa pohdintaa salaisuuksista. Oletko koskaan miettinyt miksi salaisuuksien kertominen jännittävää ja miksi niiden salassa pitäminen on toisinaan niin hankalaa? Muun muassa nämä kelat kuulet Pottipoikien comeback jaksosta! Suuntaa siis oitis Podplay-sovellukseen ja laita jakso korville. Hyvää viikonloppua!

Kiire, Kiire Kiire. Tässäkö tää oli...

Julkaistu 30.4.2021

Kiireiset ajat ovat käsillä. Niin Pottikästillä, kuin kaikilla muillakin. "Ensimmäisen kauden" viimeisessä jaksossa Antti ja Mikael pohtivat mistä kiire syntyy ja miten kiirettä vastaan voi taistella. Tämän jakson jälkeen Pottikästi jää pienelle kevät tauolle, mutta palaa takaisin akvaarioon ryminällä tuota pikaa. Suuret kiitokset kuulijoille ensimmäisten 76. jakson mittaisesta matkasta tähän asti.

Positiivisuuden voima

Julkaistu 23.4.2021

Tämän perjantain Pottikästissä pohditaan, miksi on tärkeää olla positiivinen, miten suhtautua kun elämä heittää kiviä rattaisiin ja miten kääntää negatiiviset kierteet voiton puolelle. Intuitiivinen aihe ja intensiivinen keskustelu upottivat Antin ja Mikaelin positiivisuuden ja energioiden maailmaan. Kesäkunto tai pohja pysyvälle liikunnalle hakusessa? Pottikästi tuo mahdollisuuden lähteä toteuttamaan omia fitnesstavoitteita 6 viikon intensiivisessä ja kaiken kattavassa HALLUSSA-valmennuksessa. Aloita treenaaminen meidän kanssa 3.5. osoitteessa tnfitness.fi. Paikat viedään käsistä!

Vedettiin hatusta

Julkaistu 16.4.2021

Tällä kertaa kuuntelijat ovat päättäneet, mistä Pottikästissä puhutaan! Kuuntelijoiden lähettämät aiheet pääsivät Mikaelin viralliseen kysymyslippikseen, josta aiheet otettiin tarkkaan perkuuseen. Yliluonnollisia asioita, sähköpotkulautoja, luovuutta sekä pitkäjänteisyyttä. Ota selvää mistä on kyse! Kesäkunto tai pohja pysyvälle liikunnalle hakusessa? Pottikästi tuo mahdollisuuden lähteä toteuttamaan omia fitnesstavoitteita 6 viikon intensiivisessä ja kaiken kattavassa HALLUSSA-valmennuksessa. Aloita treenaaminen meidän kanssa 3.5. osoitteessa tnfitness.fi. Paikat viedään käsistä!

Pottikästin äänivisa - Tunnistatko äänen?

Julkaistu 9.4.2021

Pottikästin historian ensimmäisessä äänivisassa Mikael ja Antti arvuuttelevat Samun valitsemien äänien mystisiä alkuperiä. Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua äänivisaan! Äänivisan vastaukset julkistetaan sunnuntaina klo 20 Pottikästin instagram ja facebook -tileillä. Siis korvat hörölle ja selvitetään yhdessä, kuka kruunataan ensimmäisen Äänivisan mestariksi! @pottikasti Instagramissa ja "Pottikästi" Facebookissa.

Miten ohjata unia? Selkounet, haastattelussa Kalle Koivisto

Julkaistu 2.4.2021

Tänä perjantaina Pottikästi saa vieraakseen Kalle Koiviston. Mestari Koiviston unianalyysien siivittämä ennätyspitkä spesiaalijakso pitää sisällään kolmikon pohdintaa Lucid Dreamingistä eli selkounista, unihalvauksesta ja unista ylipäätään! Jakso korville, tervetuloa mukaan!

Onko elämän tarkoitus ikuinen arvoitus?

Julkaistu 26.3.2021

Elämällä voi olla monia tarkoituksia ja Pottikästin pojat uskovatkin, että elämän tarkoitus on jokaiselle henkilökohtainen arvoitus. Kysymys elämän tarkoituksellisuudesta ei todellakaan ole yksinkertainen, minkä takia Antti ja Mikael pohtivatkin sitä, miten yksilö voi luoda elämälleen tarkoituksen. Jos olet valmis lennokkaaseen pohdintaan ja toimiviin, konkreettisiin vinkkeihin, olet saapunut oikeaan paikkaan.

Tästä piti puhua + Koronan 400 nimipäivää

Julkaistu 19.3.2021

Seksuaalinen häirintä ja väkivalta. Vuosi ilman tapahtumia. Pottikästin Antti ja Mikael pohtivat tämän viikon jaksossa kulunutta korona vuotta ja tuovat myös tuottaja-Samun mukaan tasa-arvoa ja seksuaalista häirintää koskevaan keskusteluun. Yksi historian pisimmistä Pottijaksoista tuo mukanaan laadukasta pohdintaa tärkeistä aiheista ja konkreettisia keinoja tasa-arvon edistämiseksi.

Nostalgiset muistot, joihin samaistut varmasti!

Julkaistu 12.3.2021

Tiedätkö, kun tsekkaat kellosta ajan ja 10 sekunnin jälkeen katsot kelloa uudestaan, koska unohdit jo mitä kello on? Kyllä, me kaikki ollaan koettu tämä! Tämänkertaisessa Pottikästin jaksossa Mikael ja Antti nauravat ja nostalgisoivat samaistuttavien asioiden parissa. Mukaan ovat päässeet alakoulu ajan nostalgisimmat muistot, sekä nykypäivän hämmentävimmät tavat. Jälleen kerran, tervetuloa Pottikästiin!

Meistä tuli Disney-pariskunta!

Julkaistu 5.3.2021

Tällä kertaa Pottikästin pojat selvittävät, mikä Disney-pariskunta kuvaa parhaiten Mikaelin ja Antin suhdetta. Kuuntele jaksosta Antin ja Mikaelin mietteet Disney-elokuvista ja prinsessa-visan lopputuloksesta! Testaa visaa itse: https://anna.fi/viihdy/testit/mita-disney-kaksikkoa-sina-ja-han-muistutatte-tee-annan-hauska-testi-ja-ota-asiasta-selvaa

Miksi väkivalta kiinnostaa?

Julkaistu 26.2.2021

Väkivalta ja katastrofit ovat kiinnostaneet meitä ihmisiä kautta aikojen. Tämänkertaisessa Pottikästin jaksossa syvennytään meidän ihmisten väkivaltasuhtautumiseen. Väkivalta on turhaa, mutta toisaalta niin luonnollinen asia. Väkivalta ja katastrofit kiinnostavat meitä, mikä näkyy ihmisten väkivallan kulutuksen ja tuottamisen suurissa määrissä. Onko ihmiskunnan mahdotonta elää ilman väkivaltaa? Miten edistää omaa väkivaltasuhtautumista? Näihinkin kysymyksiin löydät vastaukset PLAY-nappulan takaa. ;)

Kumpi mieluummin…, Q&A!

Julkaistu 21.2.2021

Kumpi mieluummin Pottikästi vai hiljaisuus? Pottikästi tietenkin! Tämänkertaisessa jaksossa käsittelyyn ovat päässeet teidän lähettämät tiukat dilemmat ja kumpi mieluummin -kysymykset. Kuuntele valitsevatko Mikael ja Antti mieluummin auringonnousun vai -laskun.

Parhaat iskurepliikit Q&A!

Julkaistu 19.2.2021

Tänä perjantaina Pottikästin pojat vetävät asiantuntijahatut päähän ja käyvät läpi parhaista parhaat, teidän lähettämien kategorioiden mukaan. Käsittelyyn pääsevät mm. Turun parhaat pizzeriat, iskurepliikit sekä parhaat sarjat ja leffat.

Mitä te halusitte tietää meistä, Q&A!

Julkaistu 14.2.2021

Pottikästin neljäosainen Q&A -sarja puskee eteenpäin höyryjunan lailla. Tällä kertaa tiukan mankelin läpi prässätyt, Mikaelia ja Anttia koskevat kysymykset näkevät päivänvalon, vastauksista puhumattakaan. Laita jakso nyt korville ja kuuntele mm. mistä asioista Mikael ja Antti ovat ylpeitä elämässään.

Yliarvostettu vs. Aliarvostettu, Q&A!

Julkaistu 12.2.2021

Tervetuloa Pottikästin neliosaiseen Q&A -sarjaan! Sarjassa Mikael ja Antti käsittelevät kuunteijoiden lähettämiä kysymyksiä neljässä eri kategoriassa. Q&A jaksot ilmestyvät tuttuun tapaan perjantaina, mutta nyt myös sunnuntaina. Tuplajaksoviikot HERE WE COME! Sarjan ensimmäisessä jaksossa tiukkaan käsittelyyn pääsevät kuuntelijoiden lähettämät “Yliarvostettu vs. Aliarvostettu” kysymykset. Onko parisuhde yli- vai aliarvostettua? Se selviää tässä jaksossa!

9 vinkkiä parempaan esiintymiseen

Julkaistu 5.2.2021

Pottikästin uusimmassa jaksossa jaetaan 9 varmaa kikkaa, joiden avulla opit nauttimaan esiintymisestä ja päihität esiintymiskammosi. Antti ja Mikael muistelevat piinaavia esiintymishetkiä peruskoulun puulta maistuvien aiheiden parissa ja reflektoivat kehitystään sujuviksi esiintyjiksi. Nappaa jaksosta mukaan hyvät vinkit ja naurut! Käy tsekkaamassa meidän IG reelsit @pottikasti

Tekeekö raha rikkaaksi?

Julkaistu 29.1.2021

Tämänkertaisessa Pottikästin jaksossa Antti ja Mikael keskustelevat rahasta ja rikkaudesta. Tekeekö raha rikkaaksi tai rikkaus onnelliseksi? Miksi kaikki eivät voi olla rahallisesti rikkaita? Vastaukset näihin sekä muihin kutkuttaviin kysymyksiin kuulet Pottikästin uudesta jaksosta.

Itsevarma vai ylimielinen?

Julkaistu 22.1.2021

Miltä tuntuu, jos joku käyttäytyy ylimielisesti? Pottikästin pojat pohtivat tässä jaksossa miten itsevarmuus ja ylimielisyys eroavat toisistaan. Itsevarmuudella ja ylimielisyydellä on monissa tapauksissa hiuksen hieno ero. Laita jakso korville ja kuuntele, mikä on itsevarmuuden ja ylimielisyyden tärkein erottava tekijä.

Kuntosalimaailman yrittäjätarina, haastattelussa Topias Nordblad

Julkaistu 15.1.2021

Tällä viikolla Pottikästi tarjoilee sinulle rautaista asiaa treenimaailmasta ja fitness-yrittäjyydestä reisilihasten täydeltä. Jakson keskustelua tähdittää Waynexin Topias Nordblad, jonka yrittäjätarina sekä hauiksen koko saivat Antin ja Mikaelin silmät muuttumaan sydämiksi. Jakson aikana käydään kattavasti läpi Topiaksen tie drop-outista Personal Traineriksi, yrittäjäksi ja kuntosalin omistajaksi. Tämä mies jos joku, omistaa timanttisen työmoraalin sekä päättäväisen asenteen! Laita jakso korville! Et tule katumaan sitä. Topiaksen löydät IG @topiasnordblad ja meidät @pottikasti

Koti on siellä, missä voi käydä rennosti kakalla

Julkaistu 8.1.2021

Tämän kertaisessa Pottikästin jaksossa Antti ja Mikael pohtivat mitä koti oikeastaan tarkoittaa. Kodin ja kotona olemisen vastakohtana kuulet vangitsevia tarinoita koti-ikävän hetkistä. Kuuntelemalla jakson opit luomaan kotoisaa oloa ympäristöösi ja käsittelemään koti-ikävän hetkiä. Ota meihin yhteyttä instagramissa @pottikasti “Ehkei koti olekaan mikään paikka, vaan yksinkertaisesti vain kumoamaton olotila.” -James Baldwin

Kansainvälisyys ja vaihto-opiskelu, haastattelussa Kaiken maailman millenniaalit

Julkaistu 1.1.2021

Pottikästi aloittaa uuden vuoden ryminällä! Historian ensimmäisessä vierailujaksossa studion sohvalle istahtaa Saana Kaiken maailman millenniaaleista. Jakson timanttinen keskustelu vie sinut kansainvälisyyden avainten, hulvattomien vaihtotarinoiden sekä tulevaisuuden uran timanttien matkalle! Kaiken maailman millenniaalit on Saanan ja Roosan määrätietoinen podcast ja blogi kansainvälisyydestä, itsensä kehittämisestä ja unelmien uran luomisesta. Käy tsekkaamassa Kaiken maailman millenniaalit podcast-palveluista ja instagramista @kaikenmaailman! Meidät löydät instagramista @pottikasti

Hei Hei 2020, Tervetuloa 2021

Julkaistu 25.12.2020

Vuosi 2020 on ollut meille kaikille erikoinen ja ikimuistoinen. Niin myös Pottikästille. Tämän kalenterivuoden viimeisessä jaksossa Mikael & Antti pohtivat kuluneen vuoden tapahtumia sekä niiden merkitystä oman elämän tapahtumiin. Erikoisen vuoden tapahtumien lisäksi löydät jaksosta valitut sanat tulevalle vuodelle. Hyvää uutta vuotta teille toivottaa Pottikästiboys!

Pottikästin joulu 2020

Julkaistu 18.12.2020

Hahaa, täältä tulevat Joulumestarit! Pottikästin vuoden 2020 jouluspesiaalissa pääset visailemaan tuottaja-Samun juontaman jouluisen joukkuevisan tahdissa. Jakson mukaansatempaavasta joulujubailusta kuulet myös Mikaelin & Antin ikimuistoisimmat joululahjat sekä -perinteet. Yhdessäolon ja ilontäyteistä joulua toivottaa Pottikästiboys!

Uskallan olla oma itseni

Julkaistu 11.12.2020

Mitä tarkoittaa olla aito ja miksi se on tärkeää? Tässä Pottikästin pläjäyksessä avataan solmuja aitouden ja aitona olemisen parissa. Hyppää kyytiin ja kuule, miten kehittää omana itsenä olemista! Pottikästi instagramissa @pottikasti

Kohti parempaa jaksamista

Julkaistu 4.12.2020

Pottikästin tämän kertainen jakso tarjoaa aimo annoksen tiivistä tykitystä paremman arjen ja jaksamisen ympärillä. Teidän vinkkien avulla Pottikästin pojat loivat jaksoon inspiroivien vinkkien lisäksi myös paremman jaksamisen runon sekä meditatiivisen tarinan. Hyppää siis suoraan jaksoon ja kuuntele, mitä pojat ovat mieltä arjen jaksamisesta! IG @pottikasti

Haluatko Anttinääriksi?

Julkaistu 27.11.2020

Paljon pyydetty Pottikästin Tietovisa-saaga saa jatkoa! Tällä kertaa pääset mukaan visailemaan Antin kanssa jännittävässä "Haluatko Anttinääriksi?" -visassa. Hulvattoman visailun lisäksi jakson loppu tarjoaa juuri sinulle eväitä ja pohdittavaa onnellisen elämän kulmakivistä. Seuraa Pottikästiä instagramissa @pottikasti

Itsekuri, No Nut November

Julkaistu 20.11.2020

Pottikästin käsittelyssä on tällä viikolla melko tabunhohtoista asiaa...Oletko nimittäin kuullut No Nut Novemberistä? Loppusyksystä trendaava internetilmiö ja varsinkin miesten keskuudessa yleistyvä buumi, No Nut November, sai Mikaelin ja Antin keskustelemaan ilmiön hyödyistä sekä haitoista ja itsekurista yhtenä itsensä kehittämisen osa-alueena. Seuraa meitä Instagramissa! @pottikasti

Perjantai 13. taikauskoa?

Julkaistu 13.11.2020

Mistä syystä perjantai 13. on epäonnen päivä? Pottikästin uudessa jaksossa pureskellaan perjantai 13:tta koskevia legendoja, ja tarkemmin taikauskoa. Taikausko on monelle ihmiselle iso osa elämää esimerkiksi opiskelussa, töissä, urheilussa tai muissa suorituksissa. Kuuntele tämän viikon jaksosta kutkuttavat pohdinnat taikauskosta ja Antin tenttikynästä. Tutustu meidän instagramiin: @pottikasti

Päätöksenteon sietämätön vaikeus

Julkaistu 6.11.2020

Tämänkertainen Pottikästin jakso käsittelee päätöksentekoa. Jaksossa pohditaan, miksi päätöksenteko on niin monimutkaista ja vaikeaa. Pojat tarjoavat myös hyödyllisiä ja kokonaisvaltaisia vinkkejä haastaviin päätöksentekotilanteisiin. Toimi siis nopeasti ja laita Pottikästi korville. Nopea päätös on voittajan päätös.

Millainen on voittajan mindset?

Julkaistu 30.10.2020

Pottikästin Mikael ja Antti syventyvät keskusteluun voittajien ja häviäjien mielenmaisemista. Miten Michael Jordan nousi maailman parhaimmaksi koripalloilijaksi? Miten David Goggins pystyy juoksemaan 386 kilometriä putkeen? Mitä kaikkea voittaminen vaatii? Vastauksia kysymyksiin löydät tämän viikon jaksosta. Seuraa Pottikästiä Instagramissa @pottikasti

Hyvää Syntymäpäivää Pottikästi

Julkaistu 21.10.2020

Pottikästin 1-vuotis syntymäpäivän kunniaksi Mikael ja Antti keskustelevat kuluneen vuoden kohokohdista ja lähitulevaisuuden jännittävistä ilmoituksista. Kuuntele kutkuttavat uutiset uusista aluevaltauksista tämän viikon jaksosta. Arvonnan ja muun somesisällön löydät IG:sta @pottikasti.

Ulkonäön merkitys elämässä

Julkaistu 15.10.2020

"Moni kakku päältä on kaunis" Kaikki me kakut olemme erilaisia ja tässä jaksossa pohdimmekin elämää ulkonäön näkökulmasta. Mitä haittaa on olla hyvännäköinen? Mitä hyötyä on olla epäesteettinen? Tulenaran aiheen käsittelyllä toivomme, että jokainen pystyisi katsomaan ulkokuorta syvemmälle. Tsekkaa meidän instagram: @pottikasti

Älykkyys ja sen testaaminen

Julkaistu 9.10.2020

Mitä on älykkyys? Miten viisaus eroaa älykkyydestä? Voiko niitä edes määritellä tai testata. Hmm. Liity mukaan tämänkertaiseen pohdintaamme älykkyyden ja viisauden eroista, älykkyyden testaamisen historiasta ja koko rumban varjopuolista. Tsekkaa meidän instagram: @pottikasti

Miten muuttaa mieltä?

Julkaistu 30.9.2020

Jaksossa käsitellään mielen muuttamisen vaikeutta ja nykyajan vallitsevaa sekä polarisoitunutta keskutelukulttuuria. Syvennymme aiheeseen Lucinda Beamanin TEDx Talkin "What does it take to change a mind" avulla. Toivotamme kaikille oikein iloista Kansainvälistä Podcast -päivää! Seuraa meitä Instagramissa @pottikasti

Kouluväkivalta ja -kiusaaminen

Julkaistu 23.9.2020

Raaka ja erilainen jakso kouluväkivallasta ja -kiusaamisesta. Halutaan vaikuttaa ja muuttaa kulttuuria.

Mikä dieetti on paras? Hallitseeko some meitä?

Julkaistu 18.9.2020

Tässä jaksossa palaamme aikaisemmin käsiteltyjen aiheiden pariin uusien näkökulmien kera. Ruokavalioista ja dieeteistä paasaavan Mikaelin otsa hikoilee ja korvat puskevat höyryä ulos. Antti kertoo miten The Social Dilemma -dokumentti shokeerasi ja avasi uusia näkökulmia sosiaalisen median toiminnasta ja vaaroista.

Vihainen Kungfu mummo

Julkaistu 10.9.2020

Tuhti jakso melkein jopa räjäyttää tajuntoja pohdinnoilla simulaatioteoriasta ja tekosyistä. Syyvystasolla maapallon ydintä viistävien aiheiden lisäksi jakson keskelle on piilotettu (toivottavasti) hauska osio pilallemenneestä aksenttihaasteesta. Kiitos kuuntelemisesta. Toivottavasti pidit jaksosta!

Haluatko Mikkenääriksi? Hyväntekeväisyyshaasteen reflektointi

Julkaistu 3.9.2020

Jopa interaktiivinen aloitussegmentti tarjoaa kuulijalle mahdollisuuden kilpailla Mikaelia vastaan Haluatko Mikkenääriksi -kilpailussa. Ota esille kynä ja paperia ja testaa miten pärjäät visailussa! Pohdimme kuluneita viikkoja ja todella raskasta, mutta hyvin antoisaa Saariston Rengastien Hyväntekeväisyyshaastettamme. Mikä oli reissun kohokohta, jäikö matkalta käteen yhtään mitään? Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa: @pottikasti

Miten olla onnellisempi? Kävelyhaasteen valmisteluja

Julkaistu 16.8.2020

Hyväntekeväisyyshaastettamme edeltävässä jaksossa pureskelemme omaa valmistautumistamme tulevaan suoritukseen. Ennen kävelykeskustelua pohdimme kuitenkin onnellisuutta ja onnellisen elämän kulmakiviä sekä elämän todennäköisyyksiä. Seuraa haasteemme kulkua ja muita toilailuja meidän someista! Facebook ja Instagram: @pottikasti Paitakauppa: https://shop.spreadshirt.fi/pottikasti

NYT SE ON VIRALLISTA!

Julkaistu 8.8.2020

Projekti on vihdoinkin julkistettu. JES! Pottikästin Saariston Rengastien Hyväntekeväisyyshaaste on pitkään työpöydällä ollut projekti, joka näkee vihdoin päivänvalon. Tulemme kävelemään 19.8.2020 alkaen n. 200km pitkän Saariston Rengastien yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Lahjoitamme itse 2 euroa jokaista käveltyä kilometriä kohden MLL:n Varsinais-Suomen piirin kaveritoimintaan. PS. Mikael lähettää terveisiä sukellusveneestä.

Naiset kysyvät, me vastaamme

Julkaistu 27.7.2020

Pitkästä aikaa taas! Jakson alussa vastaamme kiperiin kysymyksiin, jotka askarruttavat erityisesti naisia. Huumorihuiskauksien lisäksi jaksossa on myös tarinasisältöä ja asiapitoista pohdintaa siitä, miten vaikeat asiat kasvattavat luonnetta. PS. Ensi jaksossa kesäprojektin paljastus! Linkki mainitsemaamme videoon: https://www.youtube.com/watch?v=xym5KUJrvsY

Korkeakouluopiskelun salat

Julkaistu 2.7.2020

Mikael kertoo kuulumisia, mutta onhan meillä ihan asiaakin. Jakson loppu keskittyy näkemyksiimme ja kokemuksiimme yliopisto-opiskelusta. Tuomme esiin hyödyllisiä vinkkejä ja hauskoja tarinoita omista onnistumisista ja kommelluksistamme. Käy seuraamassa meitä IG:ssä @pottikasti , niin kuulet ensimmäisenä uusista mielenpistoksistamme.

Lomailu, palautumisen optimoiminen

Julkaistu 23.6.2020

Miten meni juhannus? Miten lomailla oikein? Onko valhteleminen OK? ja Miten päihittää valheenpaljastuskone? Näihin kirpeisiin kysymyksiin saat vastauksen tästä jaksosta!

Sukupuolten väliset erot

Julkaistu 13.6.2020

Kesä lämmittää mieltä melkein yhtä paljon, kuin kuuntelijoiden lähettämät viestit. Siksi pureudummekin jakson alussa IG-postilaatikkoomme napsahtaneisiin viesteihin. Jakson kruunaa syvään päätyyn sukeltamalla analysoitu osio sukupuolten välisitä eroista. Instagram: @pottikasti

Viha, anarkia, vuosi 2020

Julkaistu 5.6.2020

Pottikästin historian ensimmäinen etäjakso on raakaa ja täysin aitoa pohdintaa rapakontakaisista tapahtumista, vihasta ja vuoden 2020 tapahtumista. Jakso on monella tavalla erilainen kuin edeltäjänsä, mutta koimme tarpeelliseksi saada puhua tämän hetkisestä maailmantilanteesta aidosti ääneen.

Somen valot ja varjot

Julkaistu 30.5.2020

Jaksossa vahva fokus muun muassa somen vaikutuksissa, brändien merkityksissä ja meille rakkaassa saunassa. Enjoy the ride!

Työmoraali

Julkaistu 22.5.2020

Käsi ylös, jos oot joskus kuullut jonkun sanovan "Mene töihin". Onhan tuossa heitossa jotain perääkin... Tässä jaksossa korviasi hivelee poikien pohdinnat työmoraalista, ihannetyöntekijän ominaisuuksista, Michael Jordanista sekä epäonnistumisten voittamisesta. IG @ pottikasti

Salaliittoteorioita

Julkaistu 16.5.2020

Ovatko ihmiset käyneet kuussa tai onko maapallo oikeasti litteä? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä jaksosta. Jakso huipentuu poikien mittelöön Rapid Fire Q&A -osiossa, jossa juontajilla on vain hetki aikaa vastata kiperiin kysymyksiin ja perustella kantansa. Seuraa meitä IG:ssa @pottikasti

Nostalgiaa ja tulevaisuutta

Julkaistu 9.5.2020

Mitkä asiat ovat nostalgisia 50 vuoden päästä? Jaksossa pohditaan omakohtaisia nostalgisia muistoja, tulevaisuuden nostalgiaa ja tulevaisuudessa muuttuvia asioita. Kuuntele ja pohdi, onko aivojen hakkeroiminen mahdollista tulevaisuudessa? Seuraa Pottikästiä instagramissa @pottikasti

Vastoinkäymisten voittaminen

Julkaistu 4.5.2020

Mikä meitä kaikkia yhdistää? Ainakin vastoinkäymiset. Jaksossa sukelletaankin syvälle pohtimaan vastoinkäymisten voittamista ja ensitreffien vaikutusta parisuhteen onnistumiseen. Seuraa meitä instagramissa @pottikasti

Mikä meitä motivoi

Julkaistu 28.4.2020

Tämänkertainen jakso kuvastaa mainiosti sitä, miten välillä jakson alkuperäiset suunnitelmat lentävät tuulahduksella roskakoriin, ja myöhäisillan flow määrittää jakson aiheet sekä keskustelun kulun.

Tunnelmia uudelta studiolta

Julkaistu 23.4.2020

Pottikästin jakso tuo mukanaan uusia ja jännittäviä asioita! Saatat huomata, että jakson alku ja loppu ovat saaneet uuden ilmeen ja äänenlaatu on uudistusten myötä kristallinkirkas! Kiitos tuottaja-Samun!

Pottikästin erikoisjakso #1

Julkaistu 12.4.2020

Pottikästin ensimmäisessä sekä hyvin ytimekkäässä erikoisjaksossa juontajat ottavat mittaa Aliaksesta tiimipelin muodossa.

Extreme - kokemukset

Julkaistu 1.4.2020

Erikoisjakso, jota ei paljoa suunniteltu. Tiukkaa tuisketta Netflixin uudesta Tiger Kingistä ja Extreme-kokemusten tavoittelusta hyvällä flow'lla.

Biisikisa

Julkaistu 23.3.2020

Pottikästissä luvassa tällä kertaa erikoisjakso! Pieni joukko lojaaleimpia kuuntelijoita pääsi seuraamaan Pottikästin nauhotusta livenä videopuhelun välityksellä. Jaksossa ikonisten biisien tunnistusta, Live Q & A ja paljon muuta. Outron räppi IG @pasurii

Kuumat Kysymykset ja vinkkejä "karanteeniin"

Julkaistu 18.3.2020

Tervetuloa jakson 22 pariin. Mikael ja Antti pääsevät taas tulisiin tunnelmiin Poppamiehen saattelemana. Kuuntele myös millaisia vinkkejä Pottikästibojat jakavat "Coronakaranteenin" tylsiin hetkiin. PS: Jakso omistettu Niilo22:lle

Vitsibattle ja makaronipaasaus

Julkaistu 12.3.2020

Ajankohtaisen koronapaasauksen lisäksi jakso sisältää paljon hauskaa materiaalia. On vitsibattlea ja kaikenlaista. + Kyllä, tämä on se jakso, missä Mikael selittää 5 minuuttia makaronista ja jauhelihasta.

Noloja tarinoita

Julkaistu 28.2.2020

Tällä kertaa luvassa on omakohtaisia tarinoita ulkomailta ja noloista tilanteista. Loppujaksoa kohden meno vain villiintyy. Mikaelin hullun, stetsonista vedetyn, idean myötä loppujakso onkin takuulla hulvaton. Tulisia kuunteluhetkiä jok'ikiselle! IG@ pottikasti

Intro- ja ekstrovertit

Julkaistu 9.2.2020

Kannattaa kuunnella nopee, koska jakso sisältää Pottikästin historian ensimmäisen "tappelun" hostien välillä. Kahinan lisäksi Mikael ja Antti pohtivat muun muassa persoonallisuuden piirteitä ja The Jäämiehen saavutuksia.

Toivotut Deittivinkit

Julkaistu 31.1.2020

18:sta jakso alkaa Mikaelin hulvattomalla omakohtaisella tarinalla. Jakso pitää sisällään tiukkaa pohdintaa parisuhde- ja kumppanuus asioista, sekä myös julkkisten kuolemaan liittyvästä surusta. Ota jakso haltuun ja anna palautetta instagramissa @pottikasti.

Dieettivinkit

Julkaistu 28.1.2020

17:sta jakso tuo mukanaan Pottikästille uuden nimen lisäksi uuden visuaalisen ilmeen. Koohottajat tuotannon takana pysyvät kuitenkin samoina. Ps. Pottikästi nykyään myös Spotifyssä! JEE

Beer Pong

Julkaistu 23.1.2020

Tämä jakso jatkaa tuttua ja turvallista kasuaalia kaavaa. Aiheina muun muassa Beer Pong, Conor McGregorin nousu takaisin parrasvaloihin, Bob Lazar ja UFOt

Trumpin tohinat

Julkaistu 8.1.2020

Uudella jaksolla uuteen vuosikymmeneen! Tässä jaksossa käsitellään maailmalla tapahtuvia asioita tiukalla otteella.

Urheilua

Julkaistu 18.12.2019

Aiheina Urheilu, doping, Elon Muskin oikeudenkäynti ja apinan ja possun ristetytys. Kästi jää tämän jakson myötä lyhyehkölle joulutauolle. Hyvää ja rauhallista joulua uskollisille kuuntelijoille!

Edesmenneet julkkikset

Julkaistu 11.12.2019

R.I.P Juice WRLD. Tässä jaksossa käsitellään mm. räppäreiden lääkkeiden käyttöä, elokuvia, Netflix-dokumentteja ja jouluperinteitä. Jaksossa myös todella kovat TOP 3 ja Would you rather -osiot. PS. Muistakaa laittaa manteli Mikaelin joulupuuroon. ;)

Unet ja Nukkuminen

Julkaistu 2.12.2019

Mitä on Delirium Tremens? Miks darrassa näkee outoja unia? Mtä lukee pojan lapussa? Horoskooppihourailua tms...

Kärkikolmikko-osion debyytti!

Julkaistu 27.11.2019

Jakso sisältää uutuusosio "Kärkikolmikon" lanseerauksen sekä studioon tunkeutuvan myyrän. Kuuntele ja suosittele kaverille! :) Hyvää joulunodostusta toivoo, Mikael & Antti.

Suomalainen urheilu

Julkaistu 20.11.2019

Haitohvelit jalassa väännetty sekalaistakin sekalaisempi kasa arkista pohdintaa. Saattaa sisältää pieniä määriä Ahman (lue: koira) rähinöintiä.

Mitä jos voittaisin lotossa?

Julkaistu 14.11.2019

Uusissa maisemissa nauhoitettu hieman kasuaalimpi juttutuokio. Tässä jaksossa Mikael jakaa myös salaisia sisustusvinkkejään.

Bystander Effect

Julkaistu 11.11.2019

Tässä jaksossa asiaa muun muassa auttamisesta, työnteosta ja työkulttuurista. Tämä jakso sisältää maksetun mainoksen toimijalta: https://skebatunnit-fi.webnode.fi/

Halloween spessu

Julkaistu 30.10.2019

Tällä kertaa tarjolla Halloween spesiaali! Puhetta myös peloista, pelottavista paikoista sekä huonoimmista Halloweenasuista. Enjoy.

Luonnonkatastrofit

Julkaistu 28.10.2019

Tämmöstä: Mauna Kea, luonnonkatastrofit, butterfly effect, kellot, pukeutuminen.

Maailman levinnein sanonta

Julkaistu 24.10.2019

Huikea viides jakso. Käsittelyssä maailman levinnein sanonta, armeija, mielen vahvuus ja alkoholi.

Kasvisruoka vs. lihansyönti

Julkaistu 21.10.2019

Neljännessä jaksossa Mikael shokeeraa tarinoillaan Naurusta ja William Kamkwambasta. Lisäksi keskustelua ruokavalioista.

Musiikki ja kirjat

Julkaistu 19.10.2019

Mikael ja Antti keskustelevat musiikista, guilty pleasureista, lukemisesta ja kirjoista.

Rahankäyttöä

Julkaistu 17.10.2019

Rahankäyttöä, huonoja vitsejä, Temppareita, West Papua ja Saksikäsi Edward

Aamurutiineita ja internetin ihmeitä

Julkaistu 16.10.2019

Antin ja Mikaelin rehellistä höpinää. Piti puhua ketoosista ja temppareista, mut tällasta tuli.

Takaisin podcastien listaan