Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ- podi yksilötaloudesta ja kaikesta joka siihen liittyy. Jokaisessa jaksossa sekoittuu vinkkejä, ideoita sekä inspiraatiota, jotka yhdessä toivottavasti auttavat sinua nostamaan taloudellista itseluottamustasi. Ida, Ronja ja Erja kehottavat kaikkia puhumaan rahasta!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 43 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.8.2019.

S5E7 Vakuutukset, yay vai nay?

Julkaistu 20.9.2020

Kuinka turvallinen olo sinulla on? Tässä jaksossa mietitään vakuutuksia ja Erja on jutellut ammattilaisen kanssa. Minna Zilliacus on vastannut kysymyksiimme ja sen puitteissa käymmekin läpi omia ajatuksia. Mitä mieltä itse olemme vakuutuksista? Onko meillä laajat vakuutukset käytössä vai kevyempi versio? Kuinka usein vakuutukset kannattaa kilpailuttaa?

S5E6 Nopeasti rikkaaksi- miten vaurastumista voi vauhdittaa? Rakastumalla?

Julkaistu 13.9.2020

Podin uusin jakso on julkaistu ja tässä jaksossa mietitään vaurastumisen vauhdittamista. Vaurastumisen ensimmäinen askel on se että tulot ovat suuremmat kuin menot ja toinen yhtä tärkeä askel on että ylijäämä sijoitetaan. Rakkaus on yksi tapa nopeuttaa vaurastumista mutta miksi

S5E5 Ikuinen opiskelija?

Julkaistu 6.9.2020

Tässä jaksossa keskustellaan opiskelusta ja lähemmin siitä minkälainen meidän matkamme on ollut. Mikä on kolmoistutkinto ja kuka on sen suorittanut? Kenellä oli tavoitteena päätyä presidentiksi? Kuka on opiskellut tulkiksi? Aikuisena opiskelu on erilaista ja tätä puimme eri suunnista.

S5E4 – Suomessa ei työllä rikastu- viisi nopeaa vinkkiä sijoittamiseen ja rahanhallintaan (ei rakettitiedettä)

Julkaistu 29.8.2020

Tässä jaksossa heitämme viisi vinkkiä jotka ovat SPOT ON kun puhutaan sijoittamisesta ja säästämisestä kissojen hyvässä seurassa (siis fyysisesti kissanpennut olivat läsnä, näet ne Youtuben puolella) Mietimme esimerkiksi sitä, miksi ammattilaista ei kannata yrittää voittaa pörssissä. Käydään myös keskustelua matkasta nauttimisestä. Tietenkin korkoa korolle ilmiö nousee myös keskustelun aiheeksi. ….. Pahoittelemme heikkoa äänenlaatua, syytämme kissaa.

S5E3 Strategiat haltuun: Asuntosijoittamisen strategiat pähkinänkuoressa

Julkaistu 23.8.2020

Tässä jaksossa keskustelemme asuntosijoittajan strategioista. Miksi on tärkeää tietää strategia oman toimintansa takana? Kokeneen asuntosijoittajamme Ronjan kanssa käymme läpi yleisimmät strategiat eli arvonnousustrategia, osta-remontoi-myy eli flippaus-strategia sekä vuokratuottostrategia. Mistä sitten kannattaa aloittaa? Lopussa kerromme hyviä vinkkejä eri tahoista, jotka tarjoavat kattavaa tietoa asuntosijoittamisesta.

S5E2 Pahinta mitä voit tehdä? Se, ettet aloita!

Julkaistu 16.8.2020

Tässä jaksossa puhutaan aloittamisesta. Jokaisen on hyvä muistaa, että tänään olet tilanteessa, jossa olet jo toteuttanut aikaisempia unelmiasi. Jotta pääset toteuttamaan unelmiasi niin sinun täytyy ensin uskoa siihen, että ne ovat mahdolliset. Mistä sinä unelmoit? Mitä teet unelmiesi eteen?

S5E1 Idiootit ympärilläni? Kuinka ymmärtää itseä ja muita. Mitä värejä edustamme?

Julkaistu 9.8.2020

Syö nuku säästä podin uusi kausi on täällä ja kokeilemme myös YouTubelle videon luomista Hangossa. Jaksossa linnut laulavat ja jengi on koossa. Uudella kokoonpanolla lähdetään uuteen kauteen ja tämän takia käydäänkin läpi omat värit, luvassa siis keskustelua liittyen Idiootit ympärilläni kirjaan. Kirjan avulla voi muita ymmärtää paremmin mutta kokonaisuus kannattaa ottaa ripauksella suolaa. Mitkä ovat meidän värimme? Tunnistatko itsesi?

S4E11 Kesäloma häämöttää – kokoonpanomuutos, Youtube ja Hanko.

Julkaistu 30.5.2020

Jakso tuotettu yhteistyössä Nextoryn kanssa. Käytä koodia syonukusaasta sivuilla nextory.fi/kampanja. Neljäs kausi on tullut päätökseen ja uudet tuulet puhaltavat syksyllä. Miltä tuntuu, kun harrastuksena käyntiin lähtenyt podi on ollut matkassa mukana neljä kautta? Mitkä ovat suosikkijaksomme kautta aikojen? Jaksossa paljastetaan myös millä kokoonpanolla jatketaan syksyllä. Miten Youtube kanava liittyy kaikkeen?

S4E10 Miljonääriksi 6 eurolla päivässä- Säästä turhista kuluista mutta älä nuukaile

Julkaistu 28.5.2020

Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Nextoryn kanssa. Syötä koodi syonukusaasta sivuilla nextory.fi/kampanja. Tässä jaksossa keskustellaan Seppo Pennasen kirjasta Köyhästä rikkaaksi- kuudella eurolla päivässä miljonääriksi. Mitkä ovat kirjan opit? Millainen taloustietämys suomalaisilla on? Kannattaako Lottorivi ostaa? Säästä turhista kuluista mutta älä nuukaile, elämä on elämistä varten. Pahoittelemme äänenlaatua jakson lopussa. (life happened)

S4E9 Haters gonna hate- keskustelua elämästä, työstä, menestymisestä ja siitä miksi muitten onnistuminen saattaa ärsyttää.

Julkaistu 17.5.2020

Jakso on toteutettu yhteistyössä Nextoryn kanssa. Käytä koodi syonukusaasta sivuilla nextory.fi/nextory Varoitus, tätä jaksoa ei kannata ottaa liian vakavasti koska Mimmit ovat vaihtaneet vapaalle. Jaksossa mietitään elämää, työtä ja menestymistä monesta eri näkökulmasta. Miksi vertaamme itseämme muihin, miksi vertaamme elämäntilanteita? Miksi menestyminen on huono asia? Miksi meitä ärsyttää toisten kukoistaminen? Lähdetään yhdessä kohti menestystä, nähdään huipulla

S4E8 Mitä yrittäjille kuuluu keskellä koronaa ja miten säästöhaaste etenee?

Julkaistu 9.5.2020

Tässä jaksossa paneudutaan kysymykseen, joka on monen huulilla niin mediassa kuin muutenkin: mitä yrittäjille kuuluu? Erja on päässyt juttelemaan Jutta Westerlundin kanssa, joka työskentelee Posintra Oy:lla. Posintran työ on mm. yrittäjien tukemista ja keskustelussa käytiin läpi yrittäjien fiiliksiä kentällä. Minkälaiset viestit kentältä on tullut? Posintran toimintaan voit tutustua posintra.fi sivuilla. Jaksossa myös nopea katsaus säästöhaasteeseen ja sen etenemiseen. Studiossa Erja,

S4E7 Sopivasti rohkeutta ja riskiä – rikkinäinen turvatyyny vai ruokamyrkytys?

Julkaistu 30.4.2020

Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Nextoryn kanssa. Ota tarjous haltuun sivuilla nextory.fi/kampanja koodilla syonukusaasta. Riski on negatiivisesti latautunut sana ja tässä jaksossa katsotaan kolikon kääntöpuolta. Miksi sijoittamisessa ei kannusteta mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä mutta elämän muilla osa-alueilla siihen suoranaisesti yllytetään. Riskiarviointi on tärkeä osa sijoittamista ja sitä kannattaa harrastaa. Oma riskinsietokyky on myös hyvä tiedostaa.

S4E6 Merkityksellistä arkea koronankin keskellä – yhden yrittäjän tarina - Suvi Nurme studiovieraana.

Julkaistu 26.4.2020

Erja pääsee jaksossa haastattelemaan Suvi Nurmea joka luotsaa omaa tuotantoyhtiötään House of good feelingsiä. Puhumme tekemisen intohimosta, mahdollisuuksien oivaltamisen voimasta, elämästä juuri tässä hetkessä sekä välittämisen ja läsnäolon merkityksellisyydestä kriisinkin keskellä. Suvi kertoo tuntojaan myös siitä miltä tuntuu, kun kevät on yhdeltä istumalta peruttu? Keskustelun ydinsanoma on selkeä: verkostot kantavat.

S4E5 You are on FIRE! Säästöhaaste heitetty - kuinka paljon pystyt kerryttämään tilille kuukaudessa?

Julkaistu 16.4.2020

Tässä jaksossa keskustelemme etätyöstä ja säästämisestä. Miten etä työt kulkevat? Studiossa pohdimme joskos tämä maailman tilanne voisi toimia meille lähtölaukauksena tiukemmalle säästöhaasteelle. Inspiraationa käytämme FIREttämistä, Mr. Moneymustache- blogia ja 4 prosentin sääntöä. Kuinka kovaan säästöasteeseen voi kuukaudessa päästä? Haastamme kuulijat mukaan kuukauden FIREtykseen. https://www.mrmoneymustache.com/

S4E4 Pörssin hutiostokset ja Erjan vaatekaappi – miten ne liittyvät toisiinsa?

Julkaistu 12.4.2020

Studiossa keskustelua keväästä, koronasta, positiivisesta ajatusmaailmasta ja luonnosta. Teiltä on tullut paljon kysymyksiä ja suosituin on mihin sijoittaa? Miten Erjan vaatekaappi liittyy pörssiin? Kuinka usein Erja tekee hutiostoksia? Mitä sijoittajan pitäisi nyt tehdä? Mitä me tekisimme, jos saisimme ison summan rahaa vuodeksi käyttöömme? Meitä voi seurata myös instagramin puolella: syo.nuku.saasta, rroms ja erjarossi.

S4E3 Pienistä puroista kasvaa iso joki - korkoa korolle ja mahdollinen menetetty tuotto juustopatongin takia.

Julkaistu 4.4.2020

Studiossa on uudet kujeet, kun testauksessa on uudet podimikit. Kun raha on tiukalla niin on aika katsoa kulutusta tarkemmin. Monet dissaavat pienten kulujen karsimista mutta esimerkiksi lapsiperheessä se voi olla ainut tapa saada tasapaino. Miten pieni kulu kasvaa vuosien saatossa menetettyä tuottoa? Muistathan hyödyntää kampanjan nextorylla. Nextory.fi/kampanja ja koodi syonukusaasta niin saat 30 päivää ilmaista kuuntelua. (uusille asiakkaille)

S4E2 Koronavirus- syy tarkistaa oma budjetti? Onko Firettäminen seuraava siirto? Mistä karsia?

Julkaistu 28.3.2020

Jakso nauhoitettu 14.3.2020 Luovuus esiin, kun mahdolliset taloushaasteet iskevät budjettiin! Tässä jaksossa puhutaan rahahuolista, jotka Korona-virus voi tuoda mukanaan. Miten pidät budjettisi ajan tasalla? Mitä muutoksia kannattaa miettiä? Onko FIREttäminen ainut tapa selvitä, voiko muuttuvat kulut unohtaa? Studiossa keskustellaan kuinka voimme yhdessä kantaa kortemme kekoon, ja auttaa Suomen taloutta nousemaan takaisin jaloilleen Covid19-viruksen jälkeen.

S4E1 Koronavirus valtaa mielen ja maailman – mitä tehdä ?

Julkaistu 17.3.2020

Jakso nauhoitettu 14.3.2020 Covid-19 on lamaannuttanut Kiinan markkinat ja myllertää nyt Euroopassa. Sosiaalisessa mediassa näkyy tyhjiä hyllyjä. Miksi vessapaperit on ostettu loppuun? Pörssissä 2019 oli nousua ja puhuttiinkin siitä, että markkinat olivat ylikuumat. Päällä on öljykriisi ja nyt vielä Koronavirus, yhdessä tämä tekee markkinatilanteesta todella haastavan. Mitä tehdä nyt? Studiossa jaetaan omia sijoitusstrategioita näinä hetkinä mutta tämä ei ole sijoitusneuvontaa.

S3E11 Kuinka rikas olet? Kuusi vaurauden tasoa.

Julkaistu 14.3.2020

Tässä tammikuussa nauhoitetussa jaksossa Jenni on vihdoin mukana ”studiossa” muiden kanssa. Jännitystä on ilmassa. Miten vauraudessa mennään eteenpäin ja miten voi tunnistaa kuinka rikas oikeasti on? Jaksossa keskustellaan vaurauden kuudesta tasosta ja miten ne voi tunnistaa. Millä levelillä me olemme? Entäs itse? Ensimmäisestä tasosta, jossa jokainen kulu on tärkeä viimeiseen asti missä millään kululla ei ole väliä. Jaksossa avautuu tasot ja niiden sisällöt.

S3E10 Neljä ämpäriä- miten säästää tehokkaasti? Puskuriämpäri, Puolustajaämpäri, Passiivinen-Hyökkääjä-ämpäri sekä Leikkiämpäri alias FunnyMoney Ämpäri.

Julkaistu 6.3.2020

Tämä jakso on tehty yhteistyössä Nextoryn kanssa. Käy sivuilla nextory.fi/kampanja ja syötä koodi syonukusaasta jotta saat käyttöösi e-kirjat ja äänikirjat ilmaiseksi 30 päiväksi. Tässä jaksossa sukellamme säästämisen maailmaan. Neljän ämpärin strategia takaa hyvät yöunet. Strategia vaatii pientä ponnistusta alussa mutta sen jälkeen se pyörii omalla painollaan. Puskuriämpäri, Puolustajaämpäri, Passiivinen-Hyökkääjä-ämpäri sekä Leikkiämpäri alias FunnyMoney Ämpäri.

S3E9 Riittämättömyyden tunne, uupuminen ja jaksaminen. Muutosjohtamisen asiantuntija Sanna Fäldtin vinkit sisäisen voimasi löytämiseen.

Julkaistu 28.2.2020

Suomalainen työelämä venyttää naisia äärimmilleen (ja myös miehiä). Riittämättömyyden tunne ja uupuminen yleistyy. Miten pystyisimme nauttimaan työstämme? Studiossa vieraana on Sanna Fäldt, Porvoolainen viestinnän ja muutosjohtamisen asiantuntija. Äskettäin Sanna hyppäsi myös kirjailijaksi ja on julkaissut kirjan: Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään. Sannan intohimo on saada juuri sinut uskomaan omaan voimaasi ja löytämään se, mitä sinut on luotu tekemään.

S3E8 Sukella kanssamme kirjojen maailmaan - 4 kirjavinkkiä vaurastumiseen ja itsesi kehittämiseen

Julkaistu 21.2.2020

Tämä jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Nextory.fi kanssa. Saadaksesi e-kirjat ja äänikirjat käyttöösi ilmaiseksi 30 päiväksi käytä koodia syonukusaasta. Käy sivuilla https://www.nextory.fi/kampanja ja aktivoi etu. Tarjous koskee uusia asiakkaita. Tässä jaksossa käymme läpi neljä kirjaa. Kirjat, jotka ovat keskustelunaiheena: Think and grow rich- Napoleon Hill Idiootit ympärilläni- Thomas Erikson Voittamisen anatomia- Aki Hintsa Jag lämnar ekorrhjulet- Åsa Axelsson

S3E7 Rikas isä, köyhä isä 2/2 – Karvaratti, opiskelu ja rikastuminen!

Julkaistu 14.2.2020

Tässä jaksossa jatketaan Rikas isä, köyhä isä kirjan parissa. Miten Idan auto liittyy tähän kaikkeen? Entä karva-ratti? Jaksossa keskustellaan riskienhallinnasta, maailman menosta ja rahan hajauttamisesta. Miksi ei kannata hajauttaa liian vähällä rahalla? Miksi kannattaa olla utelias ja miten ranskanleipä liittyy tähän kaikkeen? Mitkä ovat Robert T. Kiyosakin parhaat vinkit?

S3E6 Näin rikastut – Rikas isä, köyhä isä - rikastumisen ABC.

Julkaistu 10.2.2020

Robert T. Kiyosakin kirja on tänään jo tunnettu legenda ja tässä jaksossa se on agendalla. Kirja on niin suosittu, että sitä joutuu kirjastolla odottamaan kaksi kuukautta. Kirja on täynnä Suoraa puhetta rahasta, bisneksestä ja sijoittamisesta. Kirjan avulla rikastuminen on helppoa, ota koppia omasta taloudestasi ja opi tärkeimmät asiat heti. . Studiossa tässä jaksossa Erja, Ida ja Ronja.

S3E5 Miksi sijoittaa asuntoihin? Onko se rakettitiedettä? Pehmeä aloitus aiheeseen.

Julkaistu 31.1.2020

Tässä jaksossa Ronja ja Ida keskustelevat asuntosijoittamisesta. Miksi asuntosijoittaminen on hyvä idea ja mitkä ovat riskit? Voivatko asunnot olla tuottava harrastus? Entäs mikä on Happy Housing? Jaksossa mietitään sijoittamista monesta eri suunnasta. Kotisivuilla myös pieni postaus aiheesta https://atasovaspara.fi/fi/personal-finances-fi/sijoitusmuotona-asunnot/

S3E4 Raha on vain rahaa – fyrkan äärellä Nina Nordlundin kanssa.

Julkaistu 29.1.2020

Terveiset Tampereelta. Nuori2020 tapahtumassa oli myös bloggari, varallisuusvalmentaja ja asuntosijoittaja Nina Nordlund. Ninan kanssa keskusteltiin hetki yksilötaloudesta ja sen hallinnasta. Miten motivoitua säästämään? Miten opettaa lapsille ja nuorille taloustaitoja? Aktiivinen vai passiivinen rahasto? Ninan kirjasuositukset: Kortinvartija – Kyösti Hagert, Pauliina Jokinen Rikas isä, Köyhä isä – Robert T. Kiyosaki Quit like a millionair -Kristy Shen https://www.nextory.fi/

S3E3 Taloustaidot, työelämätaidot, Tampere ja Nuori2020- Miten nämä kaikki liittyvät yhteen?

Julkaistu 17.1.2020

Tässä jaksossa vieraillaan Nuori 2020 tapahtumassa Tampereella ja saimme kunnian haastatella Talous ja nuoret TAT:ista Elisa Koivumaata ja Riikka Lehtistä. TAT on valtakunnallinen vaikuttaja, joka auttaa nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja. Heillä on siis sama missio kuin meillä. Mitä TAT tarjoaa ja millainen tilanne kentällä on tänään? TAT:iin voi tutustua https://www.tat.fi/info/ sivuilla josta löydät materiaalia ja tietoa toiminnasta.

S3E2 Vuorokauden tunnit hyötykäyttöön - miten tehostaa omaa toimintaa?

Julkaistu 6.1.2020

Aikaa on rajallinen määrä ja miljoonat eivät auta meitä saamaan 25 tuntia vuorokauteen. Mistä lähteä tekemään muutoksia? Mitä voimme helposti tehostaa ja muuttaa?  4 - Hour workweek (kirjoittanut Timothy Ferris) on luettu ja tästä keskustellaan kolmoskauden kakkosjaksossa. Onko multitaskaus mahdollista? Mihin silmien räpsyttäminen auttaa? Entä miten Erja on jakanut aikansa arjessa? Studiossa mietitään mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä asiat vaikuttavat omaan toimintaan.

S3E1 Uudenvuoden lupaukset sikseen, miten onnistua muutoksessa ja miten perjantaikukat liittyvät tähän...

Julkaistu 6.1.2020

Kausi kolme on potkaistu käyntiin ja tammikuun kunniaksi keskustelu kääntyy muutoksiin ja tavoitteisiin.Syö nuku säästä voit seurata instagramissa ata.sova.spara tilin kautta. -Podistudioon on saapunut Erja Rossin. -Ida oli lähellä burnoutia, miten muuttaa tapoja? Muutos on elämässä väistämätöntä, joten lähde valmistautuneena matkaan. Mitkä ovat studiosta jaetut parhaat vinkit? Ja hei, muistakaa myös juhlistaa onnistumisia ja palkita itseänne matkalla, vaikka perjantaikukilla Porvo

Tiptaptiptap- Ostan asuntoja jälkipyykkiä, Naistakomo Oy, säästötavoitteet vuodelle 2020 ja säästöniksit jouluksi.

Julkaistu 12.12.2019

Syö nuku säästä podi nousi yhtäkkiä tilastoissa ja saimme uutta virtaa joten tässä joulutervehdykset meiltä teille. Ronja on vieraillut Ostan Asuntoja podissa Harri Hurun kanssa. Uusi Oy on myös perustettu. Tervetuloa mukaan tapahtumiin, ensimmäinen on 30.1 ja ruotsinkielinen tapahtuma 13.2. Jos sijoittamisen aloittaminen kiinnostaa niin kannattaa laitta 12.3 kalenteriin. Joulu on ovella, tarviiko joulun olla kallis? Minkälaiset rahatavoitteet asetimme vuodelle 2020?

S2E7 Työnvaihto mielessä? Kesätöitä kesäksi? Ota haltuun ansioluettelo, työnhakemus sekä verotus.

Julkaistu 2.12.2019

Kiireinen syksy takana ja podijaksoja on julkaistu jo monta, onneksi tekemällä oppii. Viimeinen jakso on täynnä hyvää tietoa, jos olet etsimässä uutta työtä. Tässä jaksossa käydään läpi niin työhakemuksen kirjoittaminen, mietitään mitä tietoja pitää CV:lle laittaa, puhutaan verokortista sekä käydään läpi mistä niitä työpaikkoja löytyy. Jos olet tyytyväinen nykyiseen työpaikkaasi niin se ei ole este oikotien vierailulle. Välillä voi tehdä hyvää hieman katsella markkinoit

S2E6 Nuori sinussa on tulevaisuus! ETF, Sijoittaminen for dummies, sijoitusstrategiat, Nordnet ja paljon muuta.

Julkaistu 16.11.2019

Tässä jaksossa tutustumme Jeremias Makkosen blogipostaukseen. Jeremiaksella on usein hyviä postauksia ja Nuori, sinussa on tulevaisuus on yksi niistä helmistä. https://www.jeremiasmakkonen.fi/sijoittaminen-for-dummies-osa-18-nuori-sinussa-on-tulevaisuus/ Jeremias tarjoilee hyviä syitä miksi kannattaa aloittaa kuukausisijoittaminen jo nuorena. Entäs mikä on ETF? Jaksossa käymme myös läpi sijoitusstrategiamme ja kerromme miten avaat arvo-osuustilin Nordnetilla. Ida myös ostelee uutta Superrahas

S2E5 Talous ja velkaneuvonta - Velkaneuvojan vinkit hyvälle yksilötaloudelle

Julkaistu 9.11.2019

Tässä jaksossa tapaamme Mona Isbergin joka työskentelee talous- ja velkaneuvojana. Monan kanssa käydään läpi hänen työkuvaansa ja saamme kuulla myös hänen perus työpäivästään. Koska kannattaa ottaa yhteyttä velkaneuvojaan ja missä asioissa voi saada apua? Monalta saamme myös vinkit hyvään taloudenhallintaan. Jos itse tarvitset apua niin voit ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 029 566 0175.

S2E4 Tapaaminen pankissa 2/2- Credit, Debit, ASP tässä muutama sana joka selitetään pankkitapaamisen toisessa jaksossa

Julkaistu 29.10.2019

Pankkihaastattelu jatkuu Porvoon Osuuspankissa Jennin kanssa. Tämä toinen jakso koskee maksukortteja. Mikä ero Credit- ja Debit korteilla on? Mitkä voi olla syyt, jos kortti ei toimi. Lisäksi Jenni kertoo mitä verkkopankissa voi tehdä, mitä toimintoja siellä on. Korttien ja verkkopankin lisäksi Jenni Rif kertoo mitä muita palveluita Porvoon Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen. Esimerkiksi paljon puhuttu ASP-tili.

BONUSJAKSO- After work naisille - tule, opi ja ole sinä

Julkaistu 29.10.2019

Isot uutiset vaativat oman jaksonsa! Tässä Bonusraidassa puhutaan Erja Rossin kanssa After Work tapahtumasta joka rantautuu Porvooseen marraskuussa. After work- ilta koostuu inspiroivista puheenvuoroista, minglauksesta sekä naisten välisistä kohtaamisista ja tietenkin verkostoitumisesta. Mutta miten päädyimmekään järjestämään tämän tilaisuuden? Oliko se kohtaloa? Kaikki tämä ja paljon muuta kakkoskauden bonarijaksossa.

S2E3 Tapaaminen pankissa osa 1/2- miten valita pankki? Koska pankkitilin saa avata itse?

Julkaistu 20.10.2019

Tervetuloa seuraavan jakson pariin, tapaaminen pankissa osa yksi on julkaistu. Tässä jaksossa Ida vierailee Porvoon Osuuspankissa ja keskustelee Jenni Rifin kanssa. Ida ja Jenni käyvät läpi perusjuttuja joita ei ikinä voi toistaa liikaa. Kun ensimmäinen pankkivierailu on edessä, tämä jakso opastaa. Jakso on nauhoitettu pankissa joten äänenlaatu on hieman tavallista heikompi. Jaksossa Jenni opastaa pankin valinnassa ja keskustelua syntyy myös pankin peruspalveluista sekä pankin vaihtamisesta.

S2E2 Säästölokakuun kuulumiset ja Cashflow Quadrant- miten raha tienataan

Julkaistu 13.10.2019

Tässä jaksossa paneudutaan Robert T. Kiyosakin Cashflow kvadranttiin. Samalla kerrataan säästölokakuun meiningit. Miten on onnistuttu? Onko tilillä tuhansia euroja? Cashflow quadrant kirja kuvastaa neljää eri tapaa ansaita rahaa. T: Työntekijä, P:Pienyrittäjä, B:Bisnesomistaja, S: Sijoittaja. Kaikki kirjaimet kertovat oman tarinan siitä mistä rahat voivat tulla. Jokainen meistä voi haastaa itsensä ja päästä osaksi jokaista kirjainta ja sen tuomia mahdollisuuksia (mutta myös rajoitte

S2E1 Uusi kausi ja säästölokakuu

Julkaistu 30.9.2019

Syö Nuku Säästä podi on täällä ja lähtee uusin voimin uuteen alkuun. Jakso on täynnä syksyn kuulumisia. Sijoittaja 2019 ja voittajat Julia Thurénille sekä vuoden sijoitusteko Mimmit Sijoittaa,Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander, puhuttavat myös. Pankinvaihto on myös ollut ajankohtaista ja säästölokakuun lanseeraus päättää jakson. Jaksossa puheenaiheena olleet: https://omaaikalehti.fi/artikkeli/kannattaako-pankin-vaihto-6.147.129354.705059078c

S1E5 Miten saada oma rahakone? Velka vai varallisuus?

Julkaistu 8.9.2019

Syö nuku säästä podin ekan kauden viimeinen jakso on täällä! Jakso on täysi sillisalaatti joten keskustelunaiheita on monia. (Yläfemma sille että viiden jakson tavoite saavutettiin.) Eka sesonki on ollut hieman kuin speed-deittaus, epämukavaa sekä pelottavaa mutta se paranee onneksi harjoittelemalla. Jaksossa puhutaan Tobias Schildfatsin kirjasta ”Rahakone”. Pienillä muutoksilla voi muuttaa taloudellista tulevaisuuttaan paremmaksi. P.S Myös salakerhot ovat niin out!

S1E4 Miksi aloittaa nuorena?

Julkaistu 30.8.2019

Neljäs jakso on täynnä syitä aloittaa säästäminen nuorena. Keskustelussa myös paljastuu Ronjan ja Idan työeläkkeen ennustus euroina mikä shokeeraa molempia. Mikä on 40-40-40 ”huijaus”? Idan arvaus suomalaisten keskieläkkeelle vuonna 2017 on 2300€, onko tämä lähellä totuutta? Onko varaa omistaa autoa eläkkeellä? Mikä on ASP tili? Pitääkö olla 18 vuotias jotta saa ASP tilin perustettua? Mitä mieltä 55-vuotiaat ovat omasta eläkkeestään?

S1E3 Budjetointi ja sen salat

Julkaistu 19.8.2019

Tässä jaksossa Ida ja Ronja keskustelevat budjetoinnista ja sen saloista. Miksi budjetointi on niin tärkeätä ja millä tavoin sitä voi lähteä tekemään? Ja tärkein kysymys: miksi itselle kannattaa maksaa ensin ja keneltä tämä ajatus on opittu?

S1E2 Henkilökohtainen talous- aihe kaikille!

Julkaistu 18.8.2019

Tässä jaksossa puhutaan rahasta helposti ja laajasti Idan ja Ronjan näkökulmasta. Ylä-asteesta opiskeluihin ja siitä suoraan pankkiin Plantagenin kautta. Kenet naurettiin pankista ulos ja miten sellaisesta nousee? Onko pankkivirkailija myyjä vai ystävä?  Milloin henkilökohtainen taloudenhallinta on tullut ensimmäistä kertaa vastaan ja mitä siitä jäi käteen? Miten erottaa brutto- ja nettopalkan?

S1E1 Uskalla puhua rahasta

Julkaistu 8.8.2019

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ podin ensimmäinen jakso on täällä, Porvoolaiset Ida ja Ronja vääntävät nyt ÄTA SOVA SPARA podia myös suomeksi. Minne rahataito on tarkoitus viedä ja kenellä on kauhukakaraoita?Tarvitseeko olla konkari että avaa tilin Nordnettiin? Mikä on ensimmäinen (ja tärkein) askel kohti rikkaampaa yksilötaloutta? Paljon kysymyksiä ja melkein yhtä monta vastausta.

Takaisin podcastien listaan