Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ- podi yksilötaloudesta ja kaikesta joka siihen liittyy. Jokaisessa jaksossa sekoittuu vinkkejä, ideoita sekä inspiraatiota jotka yhdessä toivottavasti auttavat sinua nostamaan taloudellista itseluottamustasi. Ida ja Ronja kehottavat kaikkia puhumaan rahasta!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 16 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.8.2019.

S3E2 Vuorokauden tunnit hyötykäyttöön - miten tehostaa omaa toimintaa?

Julkaistu 6.1.2020

Aikaa on rajallinen määrä ja miljoonat eivät auta meitä saamaan 25 tuntia vuorokauteen. Mistä lähteä tekemään muutoksia? Mitä voimme helposti tehostaa ja muuttaa?  4 - Hour workweek (kirjoittanut Timothy Ferris) on luettu ja tästä keskustellaan kolmoskauden kakkosjaksossa. Onko multitaskaus mahdollista? Mihin silmien räpsyttäminen auttaa? Entä miten Erja on jakanut aikansa arjessa? Studiossa mietitään mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä asiat vaikuttavat omaan toimintaan.

S3E1 Uudenvuoden lupaukset sikseen, miten onnistua muutoksessa ja miten perjantaikukat liittyvät tähän...

Julkaistu 6.1.2020

Kausi kolme on potkaistu käyntiin ja tammikuun kunniaksi keskustelu kääntyy muutoksiin ja tavoitteisiin.Syö nuku säästä voit seurata instagramissa ata.sova.spara tilin kautta. -Podistudioon on saapunut Erja Rossin. -Ida oli lähellä burnoutia, miten muuttaa tapoja? Muutos on elämässä väistämätöntä, joten lähde valmistautuneena matkaan. Mitkä ovat studiosta jaetut parhaat vinkit? Ja hei, muistakaa myös juhlistaa onnistumisia ja palkita itseänne matkalla, vaikka perjantaikukilla Porvo

Tiptaptiptap- Ostan asuntoja jälkipyykkiä, Naistakomo Oy, säästötavoitteet vuodelle 2020 ja säästöniksit jouluksi.

Julkaistu 12.12.2019

Syö nuku säästä podi nousi yhtäkkiä tilastoissa ja saimme uutta virtaa joten tässä joulutervehdykset meiltä teille. Ronja on vieraillut Ostan Asuntoja podissa Harri Hurun kanssa. Uusi Oy on myös perustettu. Tervetuloa mukaan tapahtumiin, ensimmäinen on 30.1 ja ruotsinkielinen tapahtuma 13.2. Jos sijoittamisen aloittaminen kiinnostaa niin kannattaa laitta 12.3 kalenteriin. Joulu on ovella, tarviiko joulun olla kallis? Minkälaiset rahatavoitteet asetimme vuodelle 2020?

S2E7 Työnvaihto mielessä? Kesätöitä kesäksi? Ota haltuun ansioluettelo, työnhakemus sekä verotus.

Julkaistu 2.12.2019

Kiireinen syksy takana ja podijaksoja on julkaistu jo monta, onneksi tekemällä oppii. Viimeinen jakso on täynnä hyvää tietoa, jos olet etsimässä uutta työtä. Tässä jaksossa käydään läpi niin työhakemuksen kirjoittaminen, mietitään mitä tietoja pitää CV:lle laittaa, puhutaan verokortista sekä käydään läpi mistä niitä työpaikkoja löytyy. Jos olet tyytyväinen nykyiseen työpaikkaasi niin se ei ole este oikotien vierailulle. Välillä voi tehdä hyvää hieman katsella markkinoit

S2E6 Nuori sinussa on tulevaisuus! ETF, Sijoittaminen for dummies, sijoitusstrategiat, Nordnet ja paljon muuta.

Julkaistu 16.11.2019

Tässä jaksossa tutustumme Jeremias Makkosen blogipostaukseen. Jeremiaksella on usein hyviä postauksia ja Nuori, sinussa on tulevaisuus on yksi niistä helmistä. https://www.jeremiasmakkonen.fi/sijoittaminen-for-dummies-osa-18-nuori-sinussa-on-tulevaisuus/ Jeremias tarjoilee hyviä syitä miksi kannattaa aloittaa kuukausisijoittaminen jo nuorena. Entäs mikä on ETF? Jaksossa käymme myös läpi sijoitusstrategiamme ja kerromme miten avaat arvo-osuustilin Nordnetilla. Ida myös ostelee uutta Superrahas

S2E5 Talous ja velkaneuvonta - Velkaneuvojan vinkit hyvälle yksilötaloudelle

Julkaistu 9.11.2019

Tässä jaksossa tapaamme Mona Isbergin joka työskentelee talous- ja velkaneuvojana. Monan kanssa käydään läpi hänen työkuvaansa ja saamme kuulla myös hänen perus työpäivästään. Koska kannattaa ottaa yhteyttä velkaneuvojaan ja missä asioissa voi saada apua? Monalta saamme myös vinkit hyvään taloudenhallintaan. Jos itse tarvitset apua niin voit ottaa yhteyttä soittamalla numeroon 029 566 0175.

S2E4 Tapaaminen pankissa 2/2- Credit, Debit, ASP tässä muutama sana joka selitetään pankkitapaamisen toisessa jaksossa

Julkaistu 29.10.2019

Pankkihaastattelu jatkuu Porvoon Osuuspankissa Jennin kanssa. Tämä toinen jakso koskee maksukortteja. Mikä ero Credit- ja Debit korteilla on? Mitkä voi olla syyt, jos kortti ei toimi. Lisäksi Jenni kertoo mitä verkkopankissa voi tehdä, mitä toimintoja siellä on. Korttien ja verkkopankin lisäksi Jenni Rif kertoo mitä muita palveluita Porvoon Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen. Esimerkiksi paljon puhuttu ASP-tili.

BONUSJAKSO- After work naisille - tule, opi ja ole sinä

Julkaistu 29.10.2019

Isot uutiset vaativat oman jaksonsa! Tässä Bonusraidassa puhutaan Erja Rossin kanssa After Work tapahtumasta joka rantautuu Porvooseen marraskuussa. After work- ilta koostuu inspiroivista puheenvuoroista, minglauksesta sekä naisten välisistä kohtaamisista ja tietenkin verkostoitumisesta. Mutta miten päädyimmekään järjestämään tämän tilaisuuden? Oliko se kohtaloa? Kaikki tämä ja paljon muuta kakkoskauden bonarijaksossa.

S2E3 Tapaaminen pankissa osa 1/2- miten valita pankki? Koska pankkitilin saa avata itse?

Julkaistu 20.10.2019

Tervetuloa seuraavan jakson pariin, tapaaminen pankissa osa yksi on julkaistu. Tässä jaksossa Ida vierailee Porvoon Osuuspankissa ja keskustelee Jenni Rifin kanssa. Ida ja Jenni käyvät läpi perusjuttuja joita ei ikinä voi toistaa liikaa. Kun ensimmäinen pankkivierailu on edessä, tämä jakso opastaa. Jakso on nauhoitettu pankissa joten äänenlaatu on hieman tavallista heikompi. Jaksossa Jenni opastaa pankin valinnassa ja keskustelua syntyy myös pankin peruspalveluista sekä pankin vaihtamisesta.

S2E2 Säästölokakuun kuulumiset ja Cashflow Quadrant- miten raha tienataan

Julkaistu 13.10.2019

Tässä jaksossa paneudutaan Robert T. Kiyosakin Cashflow kvadranttiin. Samalla kerrataan säästölokakuun meiningit. Miten on onnistuttu? Onko tilillä tuhansia euroja? Cashflow quadrant kirja kuvastaa neljää eri tapaa ansaita rahaa. T: Työntekijä, P:Pienyrittäjä, B:Bisnesomistaja, S: Sijoittaja. Kaikki kirjaimet kertovat oman tarinan siitä mistä rahat voivat tulla. Jokainen meistä voi haastaa itsensä ja päästä osaksi jokaista kirjainta ja sen tuomia mahdollisuuksia (mutta myös rajoitte

S2E1 Uusi kausi ja säästölokakuu

Julkaistu 30.9.2019

Syö Nuku Säästä podi on täällä ja lähtee uusin voimin uuteen alkuun. Jakso on täynnä syksyn kuulumisia. Sijoittaja 2019 ja voittajat Julia Thurénille sekä vuoden sijoitusteko Mimmit Sijoittaa,Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander, puhuttavat myös. Pankinvaihto on myös ollut ajankohtaista ja säästölokakuun lanseeraus päättää jakson. Jaksossa puheenaiheena olleet: https://omaaikalehti.fi/artikkeli/kannattaako-pankin-vaihto-6.147.129354.705059078c

S1E5 Miten saada oma rahakone? Velka vai varallisuus?

Julkaistu 8.9.2019

Syö nuku säästä podin ekan kauden viimeinen jakso on täällä! Jakso on täysi sillisalaatti joten keskustelunaiheita on monia. (Yläfemma sille että viiden jakson tavoite saavutettiin.) Eka sesonki on ollut hieman kuin speed-deittaus, epämukavaa sekä pelottavaa mutta se paranee onneksi harjoittelemalla. Jaksossa puhutaan Tobias Schildfatsin kirjasta ”Rahakone”. Pienillä muutoksilla voi muuttaa taloudellista tulevaisuuttaan paremmaksi. P.S Myös salakerhot ovat niin out!

S1E4 Miksi aloittaa nuorena?

Julkaistu 30.8.2019

Neljäs jakso on täynnä syitä aloittaa säästäminen nuorena. Keskustelussa myös paljastuu Ronjan ja Idan työeläkkeen ennustus euroina mikä shokeeraa molempia. Mikä on 40-40-40 ”huijaus”? Idan arvaus suomalaisten keskieläkkeelle vuonna 2017 on 2300€, onko tämä lähellä totuutta? Onko varaa omistaa autoa eläkkeellä? Mikä on ASP tili? Pitääkö olla 18 vuotias jotta saa ASP tilin perustettua? Mitä mieltä 55-vuotiaat ovat omasta eläkkeestään?

S1E3 Budjetointi ja sen salat

Julkaistu 19.8.2019

Tässä jaksossa Ida ja Ronja keskustelevat budjetoinnista ja sen saloista. Miksi budjetointi on niin tärkeätä ja millä tavoin sitä voi lähteä tekemään? Ja tärkein kysymys: miksi itselle kannattaa maksaa ensin ja keneltä tämä ajatus on opittu?

S1E2 Henkilökohtainen talous- aihe kaikille!

Julkaistu 18.8.2019

Tässä jaksossa puhutaan rahasta helposti ja laajasti Idan ja Ronjan näkökulmasta. Ylä-asteesta opiskeluihin ja siitä suoraan pankkiin Plantagenin kautta. Kenet naurettiin pankista ulos ja miten sellaisesta nousee? Onko pankkivirkailija myyjä vai ystävä?  Milloin henkilökohtainen taloudenhallinta on tullut ensimmäistä kertaa vastaan ja mitä siitä jäi käteen? Miten erottaa brutto- ja nettopalkan?

S1E1 Uskalla puhua rahasta

Julkaistu 8.8.2019

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ podin ensimmäinen jakso on täällä, Porvoolaiset Ida ja Ronja vääntävät nyt ÄTA SOVA SPARA podia myös suomeksi. Minne rahataito on tarkoitus viedä ja kenellä on kauhukakaraoita?Tarvitseeko olla konkari että avaa tilin Nordnettiin? Mikä on ensimmäinen (ja tärkein) askel kohti rikkaampaa yksilötaloutta? Paljon kysymyksiä ja melkein yhtä monta vastausta.

Takaisin podcastien listaan