Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tiedekulma podcast

Olet kiinnostunut tuoreesta tieteestä, ajattelua rikastavista keskusteluista ja tykkäät tutustua uusiin tieteentekijöihin. Tiedekulman podcastit tarjoavat toimitettuja keskusteluohjelmia Helsingin yliopiston olohuoneesta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 29 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.3.2019.

Poikkeuslinjalla | Elämmekö suuren käänteen aikaa?

Julkaistu 26.3.2020

Pekka Sauri palaa poikkeuksellisena aikana linjoille. Osallistavaa puhetta, monipuolisia näkökulmia ja vaikeiden kysymysten asiantuntijoita Helsingin yliopistosta. Pyrkimys saada koronavirus ja sen seuraukset hallintaan muuttaa koko maailmaa. Sen sijaan, että pyrkisimme palaamaan entiseen, eteen avautuu mahdollisuus rakentaa oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa. Tähän tarvitaan koko kylän aivot käyttöön. Ensimmäisen Poikkeuslinjalla-lähetyksen vieraina ovat viestinnän professori Anu Kantola ja poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen. Keskustelunaiheina mm. demokratian tulevaisuus koronakriisin jälkeen, voima- ja valtasuhteiden uudelleenjako, solidaarisuus ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion kestävyys. Moderaattorina toimii yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass.

Terveys ja tekoäly

Julkaistu 24.2.2020

Miten tekoälyä hyödynnetään terveydenhuollossa nyt ja tulevaisuudessa? Millaisia ovat tekoälyyn ja lääketieteeseen liittyvät eettiset kysymykset? Aiheesta keskustelemassa professori Sampsa Hautaniemi, lääkäri ja kokeellisen neurologian dosentti Hanna Renvall sekä lääkäri ja molekyylilääketieteen dosentti Nina Linder. Tilaisuuden juontaa Elina Lappalainen. Podcast on nauhoitettu 30.1.2020 Tiedekulman Terveys ja tekoäly -tapahtumassa, joka on osa Helsinki Health Week -ohjelmasarjaa.

Trumpin haastajat

Julkaistu 19.2.2020

Tiedekulmassa Yhdysvaltain vaaleista, politiikan taustoista ja yhteiskunnallisista kehityskuluista ovat keskustelemassa professori Mikko Saikku ja yliopistonlehtori Ari Helo. Keskustelua vetää Anu Partanen. Löytyykö demokraateilta vahva vastaehdokas Trumpille? Kuinka Yhdysvaltain poliittinen kulttuuri on muuttunut? Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Pinnalla-tapahtumassa 18.2.2020.

Koulujen joulujuhlat

Julkaistu 17.12.2019

Miksi koulujen joulujuhlaa ei saa juhlia kirkossa, vai saako? Marraskuussa apulaisoikeusasiamies linjasi, että koko koulun yhteistä lukukauden päätösjuhlaa ei tule järjestää kirkossa. Päätös laittoi monessa koulussa jo tehdyt suunnitelmat joulujuhlista uusiksi pikavauhdilla ja herätti runsaasti julkista keskustelua. Onko joulujuhlan viettäminen kirkossa automaattisesti tunnustuksellista vai osa suomalaista kulttuuriperinnettä? Missä menee raja tunnustuksellisen ja perinteisiin nojaavan juhlinnan välillä, ja millaiset yhteiset juhlat sopivat kaikille yhteiseen lukukauden päätökseen? Tiedekulman Pinnalla- tapahtumassa joulusta kouluissa keskustelevat uskonnondidaktiikan yliopistonlehtori Saila Poulter sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistotutkija Juha Nirkko. Keskustelua vetää Jari Hanska. Tapahtuma on tallennettu Tiedekulmassa 12.12.2019.

The Fall of the Berlin Wall

Julkaistu 12.12.2019

Thirty years after the fall of the Berlin Wall, this discussion will explore the effects of this momentous event which perhaps more than any other single occurrence has come to epitomize the change of the world order at the end of the 20th century. With interviews gathered from a longitudinal study with former East German activists, from a new Finnish non-fiction book on everyday life in East Germany, to a discussion of lives lost at the Berlin Wall, this event will explore the significance of the fall of the Berlin Wall three decades later. The speakers are Professor Pertti Ahonen, University of Jyväskylä, Professor Molly Andrews, Helsinki Collegium for Advanced Studies and Kati Koivikko, journalist, photographer, nonfiction writer. The event is hosted by Kaisa Kaakinen, Helsinki Collegium for Advanced Studies and it's recorded on the 14th of November 2019.

Aivojen elvytysilta

Julkaistu 3.12.2019

Tahmaavatko aivosi? Karkaako käsi älypuhelimelle, kun pitäisi lukea kirjaa? Keskittymiskyvyn heikkeneminen ja aivojen ylikuormittuminen ovat nykyajan vitsauksia, mutta tilanne ei ole peruuttamaton. Tapahtumassa Helsingin yliopiston aivotutkijat Minna Huotilainen ja Mona Moisala sekä Työterveyslaitoksen johtava tutkija Virpi Kalakoski kertovat, miten aivomme selviävät älylaitteiden, avotoimistojen ja multitaskaamisen aikakaudella. Keskustelua vetää Ville Blåfield. Videotallenteen tapahtumasta voit katsoa täältä: https://youtu.be/eA0hTAUIiYM Keskustelu on nauhoitettu Tiedekulmassa 28.11.2019 ja se on osa Smart as HEL -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/smart-as-hel

Tulevaisuus tehdään koulussa

Julkaistu 3.12.2019

Koulussa luodaan tulevaisuuden Suomea – ja siitä tulevaisuudesta on monta eri näkemystä. Millainen maailmankuva koulun ja opetussuunnitelman taustalla on nyt ja miten se eroaa aiemmista? Onko koulun tehtävä heijastella valtavirran arvoja vai seistä etujoukoissa muuttamassa yhteiskuntaa? Pitäisikö esimerkiksi ennustettuun ekokriisiin varautua kouluissa nykyistä radikaalimmin? Tämän päivän koulusta ja huomisen Suomesta ovat keskustelemassa dosentit Hannele Cantell ja Jari Salminen Helsingin yliopistosta sekä filosofian ja psykologian opettaja Arno Kotro. Keskustelua luotsaa Reetta Räty. Keskustelu on nauhoitettu Tiedekulmassa 26.11.2019 ja se on osa Smart as HEL -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/smart-as-hel Videotallenteen tapahtumasta voit katsoa täältä: https://youtu.be/NbehOfqt7MI

Tekoäly päättää

Julkaistu 30.11.2019

Algoritmeja käytetään EU:ssa jo monin tavoin päätöksenteon apuna. Suomessa tekoäly on laitettu muun muassa ennustamaan, onko nuori syrjäytymisvaarassa. Mitä haasteita tulee vastaan, kun koneelle annetaan valta pisteyttää ihmisiä ja päättää esimerkiksi vakuutuksista ja Kela-korvauksista? Miten saadaan algoritmien pohjalla olevasta datasta reilua ja oikeudenmukaista ja päätösten perusteista läpinäkyviä? Helsingin yliopiston apulaisprofessorit Minna Ruckenstein ja Teemu Roos sekä tohtorikoulutettava Jenni Hakkarainen keskustelevat Jari Hanskan johdolla siitä, miten tietokoneavusteinen päätöksenteko vaikuttaa elämäämme nyt ja tulevaisuudessa. Keskustelu on nauhoitettu Tiedekulmassa 25.11.2019 ja se on osa Smart as HEL -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/smart-as-hel Voit katsoa keskustelun myös videotallenteena: https://www.youtube.com/watch?v=g_p3ojqrEfw

Mainokset mediassa

Julkaistu 31.10.2019

Onko väliä, että kaupallisen median mainokset ovat ristiriidassa niiden toimituksellisen sisällön kanssa? Noudattavatko mediat mainosten julkaisemisessa tiettyä linjaa vai ratkaiseeko raha? Medioiden mainostamisen vastuullisuudesta ja journalismista keskustelevat viestinnän professori Esa Väliverronen ja Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson. Keskustelua vetää toimittaja Linda Pelkonen. Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Pinnalla-tapahtumassa 29.10.2019.

Kaipuu vanhaan hyvään Eurooppaan: uusoikeisto aatteellis-uskonnollisena virtauksena | Risto Saarinen

Julkaistu 9.10.2019

Helsingin yliopiston ekumeniikan professori Risto Saarinen valottaa esityksessään uusoikeiston ja oikeistopopulismin eurooppalaisia ja aatteellisia juuria. Saarinen johtaa Suomen Akatemian huippuyksikköä Järki ja uskonnollinen hyväksyminen. Podcast on nauhoitettu 19.9.2019 Tiedekulman Tästä ei puhuta -tapahtumassa, joka osa Crazy World -sarjaa.

Talouden uusjako

Julkaistu 2.10.2019

Talouden, työllisyyden ja väestörakenteen ennusteet ja mittarit hallitsevat suomalaista talouskeskustelua. Samalla ilmastonmuutos ja digitalisaatio ravistelevat työn, yritystoiminnan ja kaupankäynnin rakenteita perusteellisesti. Miten työn yhteiskunnallinen rooli, toimeentulon tavat ja kulutus muuttuvat? Kuka voittaa, kuka häviää? Talouden uudesta jaosta ovat puhumassa tutkimusjohtaja Ville-Pekka Sorsa, professori Juha Siltala ja apulaisprofessori Minna Ruckenstein Helsingin yliopistosta sekä BIOS-tutkimusyksikön tutkija Ville Lähde. Haastattelijana toimii Reetta Räty. Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Talouden uusjako -tapahtumassa 26.9.2019. Tapahtuma on osa Crazy World -sarjaa, katso koko ohjelma: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Take Back Control

Julkaistu 27.9.2019

Brexitin kaltaiset kehityskulut kuuluttavat valtioiden ja ihmisten oman määräysvallan kaipuuta. Onko valta vielä valtiolla, ja määritteleekö se oman suuntansa? Vieläkö maailmassa pelataan yhteisten pelisääntöjen mukaan? Voiko demokratia toteutua kansainvälisessä yhteistyössä? Valtioiden itsemääräämisoikeutta globaalissa maailmassa ruotivat Timo Miettinen, Jaakko Husa, Heikki Patomäki ja Johanna Rainio-Niemi. Keskustelua vetää Ville Blåfield. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 25.9.2019. Tapahtuma on osa Tiedekulman Crazy World -tapahtumasarjaa.

Yhteisöllisyyden merkitys rakenteellisen väkivallan vastarinnassa | Julian Honkasalo

Julkaistu 25.9.2019

Suomen Akatemian tutkijatohtori Julian Honkasalo puhui esityksessään transihmisten kokemasta rakenteellisesta väkivallasta ja yhteisöllisyyden merkityksestä tämän rakenteellisen väkivallan vastarinnassa. Podcast on nauhoitettu 19.9.2019 Tiedekulman Tästä ei puhuta -tapahtumassa, joka osa Crazy World -sarjaa. Katso koko ohjelma: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Divided City: Global South

Julkaistu 24.9.2019

The urban inequality of large cities and the accumulation of disadvantage present a problem all across the globe. People from similar backgrounds occupy the same areas, resulting in the division of urban space and city districts, among other factors, by ethnicity, income level, religion and language. Why is this and how can this trend be influenced? Florencia Quesada Avendaño, Filip de Boeck and Anja Nygren talk about cities in Latin America and Africa. The event is hosted by Reetta Räty. Podcast is recorded in Divided City event at Think Corner on 19 September 2019. Event is part of the Crazy World event series in Think Corner. See the programme: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Jakautunut kaupunki: Helsinki

Julkaistu 23.9.2019

Suurten kaupunkien urbaani eriarvoisuus ja huono-osaisuuden kasaantuminen ovat ongelma kaikkialla maailmassa. Ihmiset samanlaisista taustoista elävät samoilla alueilla, kaupunkitilat jakautuvat ja asuinalueet eriytyvät muun muassa etnisyyden, tulojen, uskonnon ja kielen mukaan. Mistä tämä johtuu ja miten kehityskulkuun voidaan vaikuttaa? Keskustelussa apulaisprofessori Venla Bernelius Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutista ja tutkimuspäällikkö Katja Vilkama Helsingin kaupungin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksiköstä tarkastelevat Helsingin alueellista eriytymistä. Tilaisuuden juontaa Reetta Räty. Podcast on nauhoitettu 18.9.2019 Tiedekulman Jakautunut kaupunki -tapahtumassa. Keskustelu on osa Tiedekulman Crazy World -tapahtumasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Musliminuorten moninaiset identiteetit | Teemu Pauha

Julkaistu 20.9.2019

Helsingin yliopiston Religion, Conflict and Dialogue -tutkimuskeskuksen tutkijatohtori Teemu Pauha johdattelee kuuntelijat identiteettien moninaisiin kysymyksiin sekä kertoo musliminuorten identiteettejä käsittelevästä tutkimuksestaan. Podcast on nauhoitettu 17.9.2019 Tiedekulman Yli rajojen -tapahtumassa. Tapahtuma on osa Crazy World -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Me ja ne

Julkaistu 13.9.2019

Maailmat etääntyvät ja eriytyvät. Eri näkökulmien ymmärtäminen ja aito keskustelu tuntuvat olevan entistä vaikeampia. Epäinhimillistäminen ja viholliskuvat syventävät vastakkainasettelua, jossa tärkeintä on ”toisen” vaatimusten kyseenalaistaminen. Miten vastakkainasettelusta on tullut arkipäivää? Kuuluuko erilaisten ihmisten ääni polarisoituneessa ja pirstoutuneessa julkisuudessa? Tiedekulmassa sukellettiin jakautuneeseen yhteiskunnalliseen keskusteluun Suomessa ja maailmalla. Tapahtumassa ovat keskustelemassa Risto Kunelius, Emilia Palonen ja Juha Herkman. Keskustelua vetää Robert Sundman. Inserteissä Turkin polarisaatiosta kertoo Halil Gürhanlı, Puolasta Rūta Kazlauskaitė ja Romaniasta Laura Sibinescu. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 12.9.2019. Keskustelu on osa Tiedekulman Crazy World -tapahtumasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Eriarvoisuus, politiikka, tutkimus

Julkaistu 12.9.2019

Eriarvoisuudesta puhuttiin paljon kevään eduskuntavaaleissa. Uusi hallitus lupaa ohjelmassaan, että eriarvoisuuden vähentäminen ohjaa kaikkea päätöksentekoa. Mitä eriarvoisuus politiikassa voi tarkoittaa? Mihin se liittyy ja mikä sitä määrittää? Mikä on tutkijoiden rooli? Helsingin yliopiston monitieteinen yhteiskunnallisen eriarvoisuuden tutkimusaloite (INEQ) kutsui joukon tutkijoita ja vaikuttajia keskustelemaan eriarvoisuudesta. Keskustelemassa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr), professori Antti Kauppinen (Helsingin yliopisto), yliopistonlehtori Lauri Kokkinen (Tampereen yliopisto) ja apulaisprofessori Sonja Kosunen (Helsingin yliopisto). Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 26.8.2019. Video on osa Tiedekulman Crazy World -tapahtumasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Geenit, elintavat, ruoka

Julkaistu 29.5.2019

Apulaisprofessori Ville Hietakangas ja laillistettu ravitsemusterapeutti, tutkija Tiina Jääskeläinen keskustelevat ruoasta ja lihomisesta geenien ja elintapojen näkökulmasta. Tilaisuuden juontaa Reetta Räty. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 30.1.2019. Tilaisuus on osa Helsinki Health Week -ohjelmasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohj…-health-week-2019

Mistä eurovaaleissa äänestetään

Julkaistu 23.5.2019

Missä asioissa europarlamentti käyttää valtaa? Mitkä asiat vaikuttavat yksittäisen edustajan vaikutusmahdollisuuksiin? Tiedekulman Pinnalla-tilaisuudessa EU-tutkijat antoivat ohjenuoria valistuneen äänestyspäätöksen tekemiselle. Keskustelemassa väitöskirjatutkijat Laura Nordström ja Johannes Lehtinen. Keskustelua vetää yliopistonlehtori, Politiikasta-verkkolehden päätoimittaja Leena Malkki. Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Pinnalla-sarjan tapahtumassa 21.5.2019. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Politiikasta-verkkolehden kanssa. Tilaisuuden videotallenne YouTubessa: https://youtu.be/MxzhusSvtGk

Luomua, prosessoitua, vegaanista

Julkaistu 14.5.2019

Ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola ja ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen keskustelevat Reetta Rädyn kanssa ruoan terveellisyydestä ja ruokaan liittyvistä uskomuksista. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 30.1.2019. Tilaisuus on osa Helsinki Health Week -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/helsinki-health-week-2019

Uusi maatalous

Julkaistu 21.4.2019

Ilmastonmuutos haastaa Suomen maatalouden. Viljelyolosuhteet muuttuvat eikä tuontiruokaa ehkä ole jatkossa saatavilla nykyiseen tapaan. Tulevaisuuden maatila saattaakin tuottaa oman energiansa ja valjastaa peltonsa hiilensidontaan. Miten ilmastoviisaaseen ruoantuotantoon päästään? Tulevaisuuden maataloutta pohtivat tutkija-maanviljelijä Tuomas Mattila Suomen ympäristökeskuksesta, Helsingin yliopiston agroekologian professori Juha Helenius sekä e2 Tutkimuksen tutkija Kaisa Karttunen. Hanna Nikkasen vetämä keskustelu on nauhoitettu Tiedekulmassa 26.3.2019. Tilaisuus on osa Hope for Globe -ohjelmasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohj…ma/hope-for-globe

Vaalien jälkeen

Julkaistu 16.4.2019

Miltä vuoden 2019 vaalit näyttivät ehdokkaan näkökulmasta? Mitä näistä vaaleista jää elämään niin kampanjoiden kuin politiikan sisältöjen osalta? Keskustelemassa kaksi Helsingin yliopiston professoria, Jaana Hallamaa ja Jukka Kekkonen, joilla molemmilla on kokemusta erilaisista vaaleista sekä politiikan tarkkailijan että ehdokkaan näkökulmasta. Keskustelua moderoi yleisen valtio-opin professori ja Suomen vaalitutkimuskonsortion johtoryhmän jäsen Hanna Wass. Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Pinnalla-sarjan tapahtumassa 15.4.2019. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Politiikasta-verkkolehden kanssa.

Sopeudu suomalainen

Julkaistu 13.4.2019

Ilmasto muuttaa meidänkin arkemme, mutta millaiseksi? Elämmekö vuonna 2035 tuhotulvien, pakolaisaaltojen vai aurinkopaneelien keskellä ja tuleeko ruoan kasvattamisesta tärkeä kansalaistaito? Joutuuko demokratia taipumaan jatkuvien kriisitilanteiden edessä? Kaikkiin näihin skenaarioihin viranomaiset ja tutkijat ovat jo varautuneet. Ympäristöpolitiikan professori Janne Hukkinen, kaupunkiympäristöpolitiikan professori Sirkku Juhola ja tutkija Paavo Järvensivu pohtivat, millainen on tulevaisuuden Suomi ja tulevaisuuden suomalaisten hiilineutraali arki. Yle Kioskin ilmastotoimittaja Timo “Wilderness” Korpi kertoo, millaista on elää sellaista arkea jo nyt. Tapahtumassa katsotaan Timo Korven Ilmastouutiset -sarjan ensimmäinen jakso, jonka löydät täältä: https://areena.yle.fi/1-50007698 Tiedekulmassa 27.3.2019 nauhoitetun keskustelun vetää Ville Blåfield. Tilaisuus on osa Hope for Globe -ohjelmasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohj…ma/hope-for-globe

Epäreilu ilmasto

Julkaistu 13.4.2019

Ilmastonmuutoksen vaikutukset eivät jakaudu tasaisesti tai noudata valtioiden rajoja. Globaali eriarvoisuus tekee osasta ihmisiä muita haavoittuvaisempia ja vaikuttaa heidän kykyynsä varautua esimerkiksi luonnonkatastrofeihin. Miten ilmastonmuutos ratkaistaan koko maailman kanssa? Millainen rooli Suomen tulisi ottaa kehityspolitiikassaan? Globaalin ilmastopolitiikan pelisääntöjä pohtivat ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia ympäristöministeriöstä sekä trooppisen metsänhoitotieteen professori Markku Kanninen ja kehitysmaatutkimuksen professori Anja Nygren Helsingin yliopistosta. Keskustelua luotsaa Reetta Räty ja se on nauhoitettu Tiedekulmassa 21.3.2019. Tilaisuus on osa Hope for Globe -ohjelmasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohj…ma/hope-for-globe

Kuudes sukupuutto

Julkaistu 12.4.2019

Lajeja katoaa tällä hetkellä maapallolta jopa tuhat kertaa luonnollista sukupuuttotahtia nopeammin. Miksi kuudennesta sukupuuttoaallosta pitää olla huolissaan ja mitä asialle voi tehdä? Monimuotoisuuden säilyttämisen keinoista keskustelevat Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen johtaja Leif Schulman, SYKE:n tutkimusjohtaja Eeva Primmer ja WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder. Tilaisuuden juontaa Minna Pyykkö. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 20.3.2019. Tilaisuus on osa Hope for Globe -ohjelmasarjaa: www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohj…ma/hope-for-globe

Ilmastovaalit

Julkaistu 4.4.2019

Tiedekulman vaali-illassa Helsingin yliopiston tutkijat ja neljän suurimman puolueen poliitikot keskustelevat siitä, mitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi pitäisi tehdä juuri nyt. Teemoina ovat mm. energiapolitiikka, metsäpolitiikka ja globaali ilmastopolitiikka. Mukana keskustelussa ovat ympäristöpolitiikan professori Janne I. Hukkinen, kansantaloudellisen metsäekonomian professori Olli Tahvonen ja kehitysmaatutkimuksen professori Anja Nygren sekä poliitikot Miapetra Kumpula-Natri (sd), Oras Tynkkynen (vihr), Kimmo Tiilikainen (kesk) ja Juhana Vartiainen (kok). Tapahtuman avaa Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä ja juontajana toimii Reetta Räty. Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa 28.3.2019. Tilaisuus on osa Hope for Globe -ohjelmasarjaa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/hope-for-globe

Mi­ten brexi­tin käy?

Julkaistu 13.3.2019

Vaikka maaliskuun lopun aikaraja lähenee, taistelu brexitistä ei ole päättynyt. Lähteekö Britannia EU:sta ilman sopimusta? Nähdäänkö vielä uusi kansanäänestys? Mitä seurauksia eri skenaarioilla on EU:lle ja Britannialle? Brexit-kysymyksistä keskustelevat yliopistotutkija Timo Miettinen ja väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta. Haastattelussa myös Iso-Britannian Suomen-suurlähettiläs Tom Dodd. Juontajana toimittaja Linda Pelkonen Yle Puheen Politiikkaradiosta. Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Pinnalla-tapahtumassa 12.3.2019.

Mitä Venezuelassa tapahtuu?

Julkaistu 13.3.2019

Venezuelan kriisi on jatkunut jo pitkään eikä loppua näy. Jopa yli kolmen miljoonan venezualalaisen on arvioitu jättäneen ruoka- ja lääkepulasta kärsivän maan vuoden 2015 jälkeen. Mitkä ovat kriisin taustat ja mihin suuntaan se kehittyy? Tutkijatohtori Virpi Salojärvi ja maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen keskustelivat tilanteesta toimittaja Janne Hopsun kanssa. Podcast on nauhoitettu Tiedekulman Pinnalla-tapahtumassa 19.2.2019.

Takaisin podcastien listaan