Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Amerikka

Yritys ymmärtää, mitä Yhdysvallat on. Jokaisessa jaksossa amerikkalaista yhteiskuntaa käsitellään vieraan kanssa teeman kautta: aseen, kirkon, standupin, liberaalin, lenkkitossujen, amerikkalaisen jalkapallon, naapurin tai hipin. Podcastia vetää Veera Luoma-aho.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.11.2016.

Amerikka: Jakso 5 – Raha

Julkaistu 30.10.2017


Millainen on amerikkalaisten suhde rahaan? Tässä jaksossa puhutaan siitä, miten raha vaikuttaa amerikkalaiseen deittailuun, mikä on amerikkalaisen luottokortin limitti ja miksi 30 ei ole Yhdysvalloissa uusi 20. Vieraana on Austinissa ja Los Angelesissa asunut viestintäyrittäjä Pekka Pekkala.

Amerikka: Jakso 4 – Juha Itkosen matkakirja

Julkaistu 7.6.2017


Miksi yhdysvaltalaiset eivät ole Juha Itkosen sielunkumppaneita? Tässä jaksossa puhutaan paitsi amerikkalaisten raskaasta panssarista, myös amerikkalaisista matkakirjoista, ja omastaan puhuu Minun Amerikkani -kirjan julkaissut kirjailija Juha Itkonen.

Amerikka: Jakso 3 – Amerikkalainen jalkapallo

Julkaistu 10.2.2017


Amerikka-podcastin kolmannen jakson aiheena on amerikkalainen jalkapallo. Miksi se on Yhdysvaltain suosituinta urheilua, ja miksi sitä on niin vaikeaa ymmärtää? Vieraana amerikkalaista jalkapalloa pelannut toimittaja Paavo Teittinen ja lajia seuraava Matti Kajaste. Amerikka-podcastia vetää Veera Luoma-aho.

Amerikka: Jakso 2 – Autot

Julkaistu 18.1.2017

Amerikka-podcastin toisen jakson aiheena ovat autot. Mikä on road tripin hienoin hetki? Mitä auto kertoo ihmisen statuksesta Yhdysvalloissa? Mitä autot kertoivat Trumpin kannattajista? Mitä on tapahtunut amerikkalaiselle autokaupungille, ja miksi pick uppien myynti sakkaa? Vieraana politiikan harrastaja ja automies Juhana Harju. Amerikka-podcastia vetää Veera Luoma-aho.

Amerikka: Jakso 1 – Tarina

Julkaistu 1.12.2016


Amerikkalaisen journalismin olemuksen voi tiivistää kolmeen sanaan: craft, journey ja community. Näin sanoo amerikkalaisen journalismin harrastaja ja sen metodeilla suomalaista mediaa uudistanut journalisti ja yritysjohtaja Jaakko Tapaninen. Mitä merkitsee se, että amerikkalainen tekstintekijä on käsityöläinen eikä taiteilija? Miksi Amerikkaa pitäisi ymmärtää matkana? Onko Yhdysvallat yksilöiden vai sittenkin yhteisöjen yhteiskunta? Amerikka-podcastia vetää Veera Luoma-aho.

Amerikka: Teaser

Julkaistu 14.11.2016

Amerikka-podcastin intro. Veera Luoma-aho vastaa seitsemän ja puoli minuuttia kysymykseen, miksi Amerikka-podcast.

Takaisin podcastien listaan