Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ihan sama?

Ihan sama on Invalidiliiton podcast, jossa nuoret aikuiset keskustelevat seksuaalisuudesta, ihmissuhteista, elämästä. Kaikesta siitä, mikä meitä yhdistää.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 14 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.4.2019.

Suuri väittelyjakso

Julkaistu 3.12.2019

Mikä on oikea termi vammaiselle? Pitäisikö henkilökohtaisille avustajille olla oma koulutus? Kannattaako omaa diagnoosia nostaa esille?

Henkilökohtainen apu.

Julkaistu 18.11.2019

Millaista on olla ihminen, joka tarvitsee joka päivä toisen ihmisen apua? Voinko olla itsenäinen, koska minulla on henkilökohtainen avustaja? Entä kannattaako avustajaksi palkata ystävä?

Moniperusteinen identiteetti

Julkaistu 5.11.2019

Vammaisuus on tärkeä osa vammaisen ihmisen identiteettiä, mutta se ei tietenkään määritä koko ihmistä, vaan vammaisella ihmisellä voi olla useampia identiteetin osia vammaisuuden lisäksi. Millaista on elämä jos on vaikka nainen, vammainen ja seksuaalivähemmistön edustaja? Miten vammaisuus vaikuttaa omaan seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiin kasvamiseen? Ihan sama? -podcastissa Jaana Tiiri ja Pinja Eskola keskustelevat moniperusteisesta identiteetistä

Kompensointi

Julkaistu 22.10.2019

"Mun on pärjättävä hyvin ja mun on oltava välkky, koska olen vammainen." Kompensointi tarkoittaa tunnetta siitä, että pitää tehdä asioita paremmin ja pärjätä. Se voi näkyä esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa ja työelämässä, mutta siitä on myös mahdollista päästä eroon.

Vammaisena parisuhteessa

Julkaistu 8.10.2019

Vammaisuus ja rakkaus- ja parisuhde? Mitä se tarkoittaa? Millaisia ilmiöitä siihen liittyy? Miten esimerkiksi avustajan läsnäolo vaikuttaa rakkaussuhteeseen?

Identiteetin elinkaari

Julkaistu 24.9.2019

Miten vammaisen nuoren identiteetti kehittyy? Miten oman identiteetin voi ottaa haltuun? Entä mikä on vertaistuen merkitys? Pinja Eskola ja Jaana Tiiri keskustelevat identiteetin elämänkaaresta.

Media ja vammaiset ihmiset

Julkaistu 10.9.2019

Invalidiliiton Ihan sama? -podcastissa nuoret aikuiset keskustelevat elämän kutkuttavista aiheista. Parikymppiset Pinja Eskola ja Jaana Tiiri ovat löytäneet toisensa Invalidiliiton kautta. Pinja Eskola on töissä Invalidiliitossa, kokemustoimija ja bloggaaja. Jaana Tiiri työskentelee Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa ja on aktiivinen toimija Invalidiliitossa. Invalidiliiton Ihan sama? -podcastin 2. kauden 1. jaksossa Pinja ja Jaana keskustelevat mediasta ja vammaisista ihmisistä. Miten vammaiset ihmiset näkyvät ja miten heidät esitetään esimerkiksi tv-sarjoissa tai elokuvissa?

Koulukokemukset

Julkaistu 13.8.2019

Invalidiliiton Ihan sama!-podcastissa Milla Ilonen ja Osku TImonen keskustelevat vammaisten nuorten koulukokemuksista.

Matkailu

Julkaistu 4.6.2019

Osku Timonen ja Milla Ilonen keskustelevat matkailusta.

Elämänvoima

Julkaistu 21.5.2019

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat elämänvoimasta eli siitä, mikä antaa arkeen virtaa ja jaksamista. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa.

Deittailu

Julkaistu 7.5.2019

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat deittailusta. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa.

Seksuaalisuus

Julkaistu 22.4.2019

Ihan sama?-podcastin toisessa jaksossa Milla Ilonen ja Osku Timonen juttelevat seksuaalisuudesta. Kolmekymppiset Milla ja Osku ovat yhdenvertaisuusvaikuttajia ja he ovat muun muassa olleet mukana Invalidiliiton nuorisotoiminnassa.

Ennakkoluulot

Julkaistu 7.4.2019

Milla Ilonen ja Osku Timonen keskustelevat ennakkoluuloista.

Ihan sama? -podcastin esittelyjakso

Julkaistu 4.4.2019

Tämä on Invalidiliitto ry:n podcast, Ihan sama?

Takaisin podcastien listaan