Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Oivalluksia-podcast

Podcast by University of Vaasa

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 20.1.2020.

Oivalluksia jakso 3 - Sähköshokkeja: professorit Kimmo Kauhaniemi ja Arto Rajala

Julkaistu 27.3.2020

Käykö sinullekin niin, että sähkölaskua - ja ainakin niitä nousevia siirtohintoja katsoessa alkaa hieman heikottaa? Tai jäitkö talvimyrskyn aikana hetkeksi kokonaan ilman sähköä? Oivalluksia-podcastissa sähköstä ja ylipäätään energiamarkkinoiden murroksesta keskustelevat Vaasan yliopiston sähkötekniikan professori Kimmo Kauhaniemi ja markkinoinnin professori Arto Rajala. Kimmo Kauhaniemi on erikoistunut älykkäisiin sähköverkkoihin. Hän on tutkinut muun muassa sähköverkkojen suojausta ja sekä hajautetun energian tuotannon liittämistä verkkoon. Markkinoinnin professori Arto Rajala on puolestaan tutkimuksessaan kiinnostunut kestävistä energiamuodoista sekä kuluttajien roolista ja yritysten liiketoimintamahdollisuuksista energiamarkkinoiden murroksessa

Oivalluksia Jakso 2 - Millenniaalit Marsista: tutkijatohtori Susanna Kultalahti

Julkaistu 28.2.2020

Vaasan yliopiston Oivalluksia-podcastin toisen jakson aiheena on ”Millenniaalit Marsista”. Keitä millenniaalit ovat? Millaisia työkavereita ja alaisia he ovat? Mitä he ajattelevat ja arvostavat työssä? - Ja miten he oikein muuttavat työelämää? Aiheesta keskustelemassa on tutkijatohtori Susanna Kultalahti. Hän on henkilöstöjohtamisen tutkija ja opettaja Vaasan yliopistossa. Hän on erityisen kiinnostunut uusista sukupolvista työelämässä. Hänen väitöskirjansa ”It’s so nice to be at work!” eli vapaasti suomennettuna ”On niin kiva olla töissä” käsittelikin juuri Y-sukupolvea eli millenniaaleja työelämässä.

Jakso 1 - Kaupassa kriisissä : yliopistotutkijat Hanna Leipämaa-Leskinen ja Henna Syrjälä

Julkaistu 20.1.2020

Vaasan yliopiston ensimmäisen podcast-jakson aiheena on ”Kaupassa kriisissä”. Kuluttajat ovat muuttuneet vastuullisemmiksi, mutta teoissa se ei aina näy. Oikeiden päätösten edessä halvaannutaan ja tehdään kompromisseja. Toimittaja Miia Kahila (Radio Vaasa) jututtaa Vaasan yliopiston tutkijoita aiheesta. Dosentit Hanna Leipämaa-Leskinen ja Henna Syrjälä ovat markkinoinnin ja erityisesti kuluttajakäyttäytymisen yliopistotutkijoita Vaasan yliopistossa.

Takaisin podcastien listaan