Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


ERÄLOKI PODCAST

Podcast retkeilystä ja mimmienergiasta. Laita kuunteluun & osallistu keskusteluun tägillä #eralokipodcast. Muutetaan maailma yksi retki kerrallaan!

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 61 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.1.2018.

Keväthorroksesta herääminen ja retkikesän kuulumiset

Julkaistu 27.6.2020

Erälokipodcast on herännyt korona-kevään horroksesta ja jutustelee tuttuun, iloiseen ja rönsyilevään tapaansa kesän retkistä. Missä Eva seikkailee ja minne Marinella on lähdössä? Tämän ja paljon muuta kuulet, kun laitat ääniraidan rullaamaan!

60. Korona-escape ja Erälokin jännittävä aluevaltaus

Julkaistu 25.3.2020

Kenet ottaisit mukaan eristykseen? Entä mitä herkkuja varaisit mukaan? Miten selvitä vellovasta nykytilanteesta, ja mitä tapahtuu tulevana lauantaina? Tune in!

59. Naistenpäivä-spesiaali: Nella raivoaa pilkkipulkasta ja Eva pohtii sumuun eksymistä

Julkaistu 10.3.2020

Naistenpäivä-spesiaalissa Nellalla menee pilkkipulkka tunteisiin ja Eva pohtii, miten ei jatkossa eksyisi sumuun. Samalla puhutaan myös retkeilyn turvallisuudesta sekä STOP-ajattelumallista. Tune in!

58. Ystävänpäivä-spesiaali: Mikä pariskuntaretkeilyssä on parasta ja kamalinta

Julkaistu 12.2.2020

Erälokin Ystävänpäivä-spesiaalissa käydään läpi kuulijoiden ajatuksia siitä, mikä pariskuntaretkeilyssä on parasta ja kamalinta. Sivuamme myös aihetta siitä, mistä tunnistaa hyvän retkikaverin. Tune in!

57. Espanjan vaelluksen raivoaiheet, Nellan eräkirja sekä retkivinkit surkeaan säähän

Julkaistu 29.1.2020

Mitkä olivat Evan Espanjan vaelluksen raivoaiheet, keistä kertoo Nellan tuore eräkirja ja miten selvitä kolme kuukautta jatkuneesta marraskuusta? Tune in ja kuulet lisää! #eralokipodcast

56. Vuoden 2020 haasteet sekä vinkit Norjaan muuttoon ja tuleville Matkamessuille

Julkaistu 15.1.2020

Uusi vuosi ja uudet haasteet! Mistä somessa pöhistään, miten jengi haastaa itseään? Entä mitä kannattaa huomioida Norjaan muuttaessa? Lopussa myös teräspersikoiden vinkit tuleville Matkamessuille! Tune in!

55. Miltä kuulosti teräspersikoiden vaellusvuosikymmen?

Julkaistu 30.12.2019

Miltä kuulosti teräspersikoiden vaellusvuosikymmen? Yritimme tunkea 10 vuoden retket sekä ensi vuoden suunnitelmat ja ennustukset yhteen jaksoon, joten tune in! Hyvää retkivuotta 2020! #erälokipodcast

54. Karmivia retkiä ja ratkomattomia mysteerejä

Julkaistu 6.11.2019

Halloweenin kunniaksi ja teemaan soveltuen Erälokissa pohditaan tällä kertaa karmivia retkiä ja ratkomattomia mysteerejä. Kuuntele, jos uskallat!

53. Wainwright's Coast to Coast (300km) ja iki-ihana Syöte

Julkaistu 23.10.2019

Kuinka sujui Evan ensimmäinen pariskuntavaellus, kun kohteena oli Briteissä sijaitseva Wainwright'sin Coast to Coast ja matkaa 300km? Entä miksi Marinella palaa aina uudestaan Syötteelle? #erälokipodcast

52. Retkeilyn raivoaiheet vol 2

Julkaistu 9.10.2019

Me kysyimme, te vastasitte: Retkeilyn raivoaiheet vol 2, eli verenpainettanne nostattavat tekijät on julkaistu. Otetaan näistä kaikki opiksemme ja muistetaan siinä samassa olla lempeitä itsellemme. Ja muille (vaikka aina ei haluaisi).

51. Kesäkuulumiset 2019

Julkaistu 11.9.2019

Kesälomat on ohi, eli aika aika jakaa kuulumiset myös muiden iloksi. Ihan totaalisen ruosteessa ei onneksi tauon jälkeen olla, vaikka podin loppu eskaloituikin omiin sfääreihinsä. Toivottavasti nautitte paluusta, niin me ainakin tehtiin! #erälokipodcast

50. Everestin ruuhkat ja 8000m death zone

Julkaistu 5.6.2019

Everestin suosio ja ruuhkat ovat lisääntyneet, samoin valitettavat kuolemat matkalla huipulle. Miksi ihmiset ovat valmiita riskeeraamaan henkensä? Miten Himalaja kestää kasvavan paineen ja mitä asialle voidaan tehdä? #eralokipodcast

49. Retkeily ja mielenterveys

Julkaistu 30.5.2019

Syviä vesiä, synkkiä metsiä ja valoa kuusitunnelin päässä; Erälokin 49. jakso pohtii retkeilyn vaikutusta mielenterveyteen.

48. Miten retkeily on vaikuttanut elämään?

Julkaistu 15.5.2019

Miten retkeily on vaikuttanut Evan ja Marinellan elämään? Entä mitä se on opettanut? Mitä toinen meistä ei ainakaan halua olla? Tune in ja osallistu keskusteluun IG-tilillä @eralokipodcast!

47. Lisääkö kärsimys retkeilyn kiinnostavuutta?

Julkaistu 8.5.2019

Olisiko retkeily yhtä kiinnostavaa, jos siihen ei kuuluisi kärsimystä ja itsensä ylittämistä? Tune in ja osallistu keskusteluun häsällä #eralokipodcast!

46. Mikä estää retkelle lähtemisen?

Julkaistu 25.4.2019

Mitkä seikat estävät retkelle lähtemisen? Entä voiko niitä vältellä, kannattaako edes? Ja miksi ulkonäkö on vieläkin niin isossa roolissa? Tune in!

45. Erälokin retkietiketti

Julkaistu 10.4.2019

Mitä kuuluu Erälokin retkietikettiin? Entä miltä riekot kuulostavat Nellan matkimana? Tuneta ineen! #eralokipodcast

44. Mitä retkimokista voi oppia?

Julkaistu 3.4.2019

Tänään puhutaan retkimokista! Eli kaikista sähläyksistä retkillä sekä kaikesta siitä, mitä ollaan myös ehkä opittu tekemään paremmin. Tune in! #eralokipodcast

43. Suurempaa tarkoitusta etsimässä

Julkaistu 27.3.2019

Päivän aihe liittyy The Onionin juttuun siitä, kuinka vaellukselle lähteneellä naisella ei ollut muita syitä lähteä vaellukselle kuin puhdas halu lähteä vaellukselle, ja lähipiiri on tästä ymmärrettävästi kauhuissaan.

42. Kuinka houkutella muista retkeilijöitä?

Julkaistu 13.3.2019

Kiristys, uhkailu, lahjonta vai tarpeeksi hyvät retkitarinat? Tämänkertaisessa jaksossa paneudutaan siihen, miten kavereista tai puolisosta saa houkuteltua retkeilijän. Tune in!

41. Eva ja Walesin vaelluksen vedenpaisumus

Julkaistu 27.2.2019

On asioita, joita voi tapahtua vain Evalle. Tämä tarina on yksi niistä. Tune in ja naura mukana!

40. Käyvätkö ennustukset toteen?

Julkaistu 20.2.2019

Mitä retkeilykentällä näkyy, kun Eva ja Marinella katsovat kristallipalloon? Tune in, tätä raamatullista jaksoa et halua missata!

39. Ulkonäkö ja retkeily ne yhteen sopii

Julkaistu 15.2.2019

Ulkonäkö ja retkeily ne yhteen sopii, vai sopiiko? Miksi Nellalla on peili mukana mutta Evalla ei? Entä mitä sanovat Erälokin kuulijat? Ja viimeisimpänä: miksi se hatuttaa niin paljon, jos joku meikkaa metsässä? Tune on ja kerro mielipiteesi Instassa tägilla #eralokipodcast!

38. Miten huvittaa itseään retkellä?

Julkaistu 6.2.2019

Jopa retkeillessä tulee niitä hetkiä, kun kaipaa jotain tekemistä. Tämänkertaisessa jaksossa pohditaan, miten huvittaa itseään poluilla ja leirissä, yksin ja yhdessä. Tune in, ja jaa omat vinkkisi Instassa #eralokipodcast!

37. Yllätysjakso!

Julkaistu 30.1.2019

Kuka grillaa ja ketä, ja löytyykö kuumotuksiin vastauksia? Tune in, tällä kertaa kuulet meiltä jotain ihan muuta!

36. Saako retkellä somettaa?

Julkaistu 24.1.2019

Korvesta kuuluu, vai kuuluuko? Ärsyttääkö retkikaveri, joka striimaa kaiken teltan pystyttämisestä iltapuuhiin – vai oletko itse sellainen? Vai onko se vaan mukavaa jakaa kuulumisia kotipuoleen? Tässä Erälokin jaksossa pohditaan, missä tilanteissa puhelinta on sopivaa käyttää erällä ollessaan. Tune in ja osallistu somessa keskusteluun @eralokipodcast & #eralokipodcast!

35. Entä jos ei jaksa lähteä retkelle?

Julkaistu 16.1.2019

Eräloki Podcastin kolmas kausi on täällä! Avajausjaksossa Eva ja Marinella puhuvat arasta aiheesta: Entä jos ei jaksa lähteä retkelle. Onko silloin luopio? Ja kuinka luopio? Tune in! Voit osallistua keskusteluun @eralokipodcast'in Instassa tai tunnisteella #eralokipodcast.

34. Entä jos rinkkaa ei jaksakaan kantaa?

Julkaistu 19.12.2018

Toisen kauden päätösjaksossa käsitellään arkaluontoista aihetta, josta ei juuri puhuta: Mitä sitten, jos omaa rinkkaa ei jaksakaan kantaa? Onko se noloa, vai käykö niin joskus kaikille?

33. Kuulijoiden parhaat retkiniksit ja retkivinkit

Julkaistu 4.12.2018

Me kysyimme, te vastasitte! Jaossa parhaat retkiniksit, -vinkit ja hacksit, eli tavat joilla parannat ja helpotat erä- ja retkielämää. Tune in!

32. Kakkoslajit retkeilyn jälkeen, onko niitä?

Julkaistu 29.11.2018

Mitä jää jäljelle, jos elämästä poistetaan retkeily; Evalta pitkän matkan vaellukset ja Marinellalta kalastus? Tune in, saatat yllättyä!

31. Vinkit talviretkeilyyn ja lämpimiin varusteisiin

Julkaistu 22.11.2018

"Fuck you suo, kuka nyt on jähmettynyt!" Millaisilla varusteilla talviretkeily kannattaa aloittaa, mitkä ovat meidän luottokamoja ja miksi jokaisen pitäisi pelata pilkkipeliä? Kyllä, pilkkipeliä! Tune in!

30. Kuulijan toive: miten retkeily on muuttanut meitä?

Julkaistu 14.11.2018

Tämän kertaisessa Erälokissa paneudutaan aiheeseen, joka tuli kuulijalta, eli miten retkeily on muuttanut meitä, vai onko?

29. Kuinka selättää vaelluskrapula?

Julkaistu 7.11.2018

Iskeekö reissun päälle vaellusdarra? Niin meilläkin! Ensiapua saat tästä jaksosta ja toivottavasti myös somesta, eli jaa parhaat vinkkisi tägillä #eralokipodcast ja #vaellusdarra. Tune in!

28. Erälokin raivoaihe: retkikohteet ja julkinen liikenne

Julkaistu 31.10.2018

Tänään eetterissä Eräloki podcastinkin alulle pannut raivoaihe eli julkinen liikenne ja sen mahdottomuus Suomen retkikohteissa. Miten tämä voi olla niin vaikeaa?!

27. Soolo vs. ryhmäretkeily

Julkaistu 24.10.2018

Oletko suorituskone vai vuoristomaisemien fiilistelijä? Liittoudutko polulla toisten kulkijoiden kanssa vai jatkatko matkaasi mieluiten yksin? Oletko kuullut valitusharjoituksesta? Entä millainen on täydellien vaelluskumppani? Tune in!

26. Rohkeusjakso - kuinka selättää retkipelot

Julkaistu 17.10.2018

Erälokilta jo pitkään toivottu rohkeusjakso on täällä! Mitä me pelkäämme ja miksi? Miten pelkoja voi käsitellä? Mistä saa rohkeutta? Tune in!

25. Onnettomuusjakso - voiko haavereilta välttyä?

Julkaistu 3.10.2018

"Joka harkitsee seuraavaa askeltaan liian kauan, seisoo koko ikänsä yhdellä jalalla. " Vaellusreissuilla sattuu ja tapahtuu, ja se pitää hyväksyä. Mutta miten estää mahdolliset kolhut ja miten varautua surkeiden sattumusten varalle?

24. Mikä ajaa viikoiksi vuorille ja mitä jos siellä on kamalaa?

Julkaistu 26.9.2018

Grönlantilainen sananlasku tietää kertoa: "Kun olet päässyt niin pitkälle, ettet jaksa enää askeltakaan, olet kulkenut vasta puolet matkasta, johon pystyt." Mutta miksi pitää siltiähteä, jos siellä on tosi rankkaa ja kamalaa?

23. Aloittelevan retkeilijän varusteet

Julkaistu 19.9.2018

Teltat laavuissa ja muita kohteliaita vinkkejä aloitteleville retkeilijöille. Tune in ja nappaa meidän parhaat vinkit harrastuksen aloittamiseen! <3

22. Teräspersikoiden kesä, osa 2.

Julkaistu 12.9.2018

Kesäkuulumiset jatkuvat, kun tänään grillataan Evaa! Miten vuoret puhuttelivat ja mitä ne opettivat? Maistuiko saksalainen aamupala? Tune in!

21. Teräspersikoiden kesä, osa 1.

Julkaistu 5.9.2018

Erälokin toisen kauden ensimmäisessä jaksossa palataan kesäreissuihin, suolla hajoamisiin sekä kiperiin kysymyksiin, joihin vastaa ensimmäisenä.. Tune in ja kuulet lisää!

20. Te kysyitte, me vastasimme!

Julkaistu 6.6.2018

Te kysyitte, me vastasimme! Eräloki podcastin kevätkauden viimeisessä jaksossa käydään läpi kaikkea sitä, mikä kuulijoitamme kiinnosti, kuten esimerkiksi reitit, deitit ja rakkaimmat retkimuistot. Tune in!

19. Retkeily ja deittailu

Julkaistu 30.5.2018

Löytyykö rakkaus reitiltä? Vai kenties Tinderistä tai Vaellussinkuista? Entä minne viedä true hiker treffeille? Tune in ja jaa vinkkisi somessa #erälokipodcast! <3

18. Kuinka retkeillä vastuullisesti?

Julkaistu 23.5.2018

Voiko maapallon toiselle puolelle mennä retkeilemään vastuullisesti? Erälokilta paljon toivottu aihe käsittelee paljon puhuttua lentämistä ja matkailun ekologisuutta. Tune in ja osallistu Twitterissä/Instassa keskusteluun #erälokipodcast!

17. Treenaaminen ja kehonhuolto vaelluksille

Julkaistu 16.5.2018

Kuinka moni treenaa vaelluksille ja miten? Enkä tankkaa, venytteleekö kukaan? Mitkä ovat parhaat vinkit kipeille hartioille ja jaksamiseen? Tune in!

16. Retkeilyn ja muun elämän yhteensovittaminen

Julkaistu 10.5.2018

Miten aktiivisen retkeilyharrastuksen ohella ehtii ja pystyy harrastamaan muuta? Entä miten selittää perheelle, puolisolle ja kavereille, että vuorille on päästävä? Kenen napa menee kaiken edelle?

15. Suuri retkiruokanumero - älä kuuntele nälkäisenä!

Julkaistu 25.4.2018

15. Suuri retkiruokanumero - älä kuuntele nälkäisenä! by ERÄLOKI PODCAST

14. Inspiroivat vaellusleffat, lehdet ja kirjat

Julkaistu 18.4.2018

Mitä kannattaa lukea, katsoa ja kuunnella silloin, kun omaa retkeä tai vaellusta joutuu vielä hetken odottamaan? Tästä jaksosta saat roppakaupalla Evan, Nellan ja kuulijoiden vinkkejä! #erälokipodcast

13. Kuinka retkeilystä voi tehdä itselleen työn?

Julkaistu 12.4.2018

Kuinka rakkaasta harrastuksesta, retkeilystä, voi tehdä itselleen työn? Ja kannattaako se? Tune in!

12. Mistä repiä reissubudjetti?

Julkaistu 4.4.2018

Mistä ja miten kannattaa säästää, entä mistä ei kannata missään nimessä sniiduilla? Pelimerkit pöytään ja kukkarot auki, Erälokin 12. jakson aiheena on jo alusta asti toivottu raha eli reissubudjetit!

11. Mikä retkeilyssä *ituttaa?

Julkaistu 28.3.2018

Eräloki podcastin 11. jakso on varmasti yksi retkeilyn kuumista perunoista: mikä tässä hommassa ottaa eniten aivoon? Mitkä ovat kenenkin raivoaiheita? Mikä jurppii eniten ja mitä ei voi sietää alkuunkaan? Tune in!

10. Matkakuumetta

Julkaistu 7.3.2018

Kun mikään ei mene suunnitelmien mukaan.

9. Retkeily ja some

Julkaistu 28.2.2018

Miten retkeily ja some liittyvät toisiinsa? Entä millaisen kuvan some antaa retkeilystä, mikä on totta ja mikä tarua? Ja ennen kaikkea: miksi somea tarvitaan? Tune in!

8. Mistä ja miten löytää parhaat retkikohteet?

Julkaistu 21.2.2018

Mistä ja miten löytyvät parhaat retkeilykohteet? Mitkä ovat Evan ja Marinellan suosikit uusien kohteiden etsimiseen? Tune in! #erälokipodcast

7. Monenlaiset majoitteet

Julkaistu 14.2.2018

Me kysyimme, te vastasitte: miten 700 annettua ääntä jakautui majoitteiden kesken ja mitä nukkumisvaihtoehtoa jengi haluaisi tulevaisuudessa testata? Tune in!

6. Retkiyöhaaste ja talviyöneitsyys (-15°C)

Julkaistu 7.2.2018

Miten ensimmäinen talviyö sujui Nuuksiossa, kun pakkaslukemat tipahtivat -15°C asteeseen? Entä kuinka Savottan Hawu-teltassa ja Tentsilessa nukutti, ja mistä koko Retkiyöhaasteessa onkaan kyse? Tune in!

5. Eva ja kuinka aloittaa pidemmät vaellukset?

Julkaistu 31.1.2018

Mikä saa naisen vaeltamaan yksin yli 500 km mittaisia matkoja? Entä miten aloittaa harrastus itse? Nella ja yleisö kuumottivat Evaa tiukoilla kysymyksillä, käy kuuntelemassa!

4. Retkeilyvarusteet

Julkaistu 24.1.2018

Mitä pakkaat aina mukaan retkillesi, mitä et enää todellakaan pakkaa mukaasi ja mitä olisit sillä heikolla hetkellä toivonut löytyvän rinkasta? Neljännen jakson aiheena retkeilyvarusteet!

3. Naisretkeilijät - onko meitä?

Julkaistu 17.1.2018

Mitä eroa on nuorilla naisilla ja keski-ikäisten miesten retkeilyharrastuksella? Ei mitään. <3

2. Retkimentaliteetti

Julkaistu 10.1.2018

Podcast retkeilystä ja mimmienergiasta. Laita kuunteluun & osallistu keskusteluun tägillä #erälokipodcast. Muutetaan maailma yksi retki kerrallaan!

1. Eräloki podcast esittäytyy

Julkaistu 3.1.2018

Podcast retkeilystä ja mimmienergiasta. Laita kuunteluun & osallistu keskusteluun tägillä #erälokipodcast. Muutetaan maailma yksi retki kerrallaan!

Takaisin podcastien listaan