Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Opiskelemaan

Opiskelemaan podcast auttaa korkeakoulu- ja uranvalinnoissa. Podcast on neljän pelottoman ja yritteliään korkeakouluopiskelijan tuottamia tietopaketteja. Mielestämme informaatio korkeakouluvalintoihin liittyen on esitetty hajanaisesti ja sekavasti. Informaatiosta puuttuu ihmisläheisyys ja konkretia. Me tuomme tähän muutoksen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 12 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.2.2021.

K1 Erikoisjakso: Naisten asema koulutuksessa ja työelämässä feat. WCS

Julkaistu 1.4.2021

Mikä merkitys esikuvilla on uravalinnan kannalta? Onko anonyymissä työnhaussa tulevaisuus? Keskustelemme 1. kauden päätösjaksossa Women's Career Societyn puheenjohtajan Tiia Sinisalon ja hallituksen jäsenen Vanessa Ekstamin kanssa esimerkiksi näistä...

K1 Ulkomailla opiskelu 1. Kohdemaana Ruotsi? Feat. Sonja Koskinen

Julkaistu 25.3.2021

Millaista opiskelu Ruotsissa on? Kuinka voin hakea opiskelemaan ulkomaille? Laita jakso pyörimään ja opi sekä kuule lisää tästä aiheesta.

K1 Lääketieteet jakso 3. Lääkärin työ feat. Jenni Puoliväli-Oksala

Julkaistu 18.3.2021

Millainen on lääkärin työpäivä? Miten erikoistuminen tapahtuu? Napauta jakso pyörimään ja anna vieraamme, Jenni Puoliväli-Oksalan, kertoa sinulle omia näkemyksiään lääkärin ammatista.

K1 Lääketieteet jakso 2. Mikä ihmeen klinikka ja amanuenssuuri? Feat. Leikitäänkö lääkäriä -podi

Julkaistu 16.3.2021

Tässä jaksossa saadaan vieraaksemme Leikitäänkö lääkäriä -podin juontajat. Tulet kuulemaan minkälaista lääkisopiskelu on Suomessa ja Tanskassa, mitä sanat klinikka ja amanuensuuri tarkoittavat sekä minkälaista lääkisopiskelijan arki on.

K1 Lääketieteet jakso 1. Yleistä tietoa alasta.

Julkaistu 11.3.2021

Tämä jakso antaa kuvan opintoihin hakemisesta ja opintojen rakenteesta! Jos lääketieteellinen kiinnostaa, tätä jaksoa ei kannata jättää välistä.

K1 Oikeustieteet jakso 3. Työskentely korkeimmassa oikeudessa ja asianajotoimistossa feat. Mika Ilveskero

Julkaistu 9.3.2021

Mistä työpäivä korkeimmassa oikeudessa koostuu? Mihin työhön oikeustieteen opinnot valmistavat? Tässä jaksossa korkeimman oikeuden tuomari Mika Ilveskero avaa kokeumuksiaan muun muassa näihin kysymyksiin liittyen.

K1 Oikeustieteet jakso 2. Opiskelijan kokemuksia feat. Taneli Laine

Julkaistu 4.3.2021

Tässä jaksossa vieraamme Taneli Laine johdattelee sinut oikisopiskelijan elämään.  Löydät vastauksia niin opiskeluihin kuin opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin.

K1 Oikeustieteet jakso 1. Mistä saanut alkunsa? Miten hakea?

Julkaistu 2.3.2021

Tässä jaksossa kuulette enemmän oikeustieteellisestä. Jakson aikana tulet kuulemaan oikeustieteiden historiasta, opiskelujen rakenteesta, hakuvaihtoehdoista, pääsykoevinkeistä sekä paljon muusta. 

K1 Kauppatieteet jakso 2. Opiskelijan kokemuksia! Feat. Jesse Hirvelä

Julkaistu 22.2.2021

Aalto-yliopiston kauppatieteiden opiskelija Jesse Hirvelä on juuri oikea henkilö puhumaan kauppatieteiden opiskelusta. Neljän vuoden opintojen lisäksi Jessellä on kokemusta niin ainejärjestön puheenjohtajuudesta kuin myös purjehduskerhon...

K1 Kauppatieteet jakso 3. Työelämä opiskeluiden jälkeen ja vinkkejä työnhakuun! Feat. Elina Peill, Deloitte

Julkaistu 22.2.2021

Kauppatieteiden käsittely huipentuu, kun vieraaksemme saapuu Elina Peill. Elina toimii Deloittella Partnerina tilintarkastustoiminnoissa. Tässä jaksossa kuulet työelämästä ja saat vinkkejä työnhakuun liittyen. Tune in!

K1 Kauppatieteet jakso 1. Kuinka hakea kauppikseen? Minne hakea? Miten hakea?

Julkaistu 19.2.2021

Kun tietoa kauppiksesta ei löydy, informaatio netistä on hajanaista tai haluat kuulla yleisiä asioita kauppiksesta, kuuntele tämä jakso! Tulemme kertomaan sinulle kaikki hakemiseen liittyvät olennaiset tiedot, faktat ja hieman enemmänkin!

Kaiken alku

Julkaistu 19.2.2021

Tässä jaksossa tulette kuulemaan, ketkä ovat Opiskelemaan-median takana, mitä he ovat aikaisemmin tehneet ja mikä on median tavoite. Lisää tietoa meistä löytyy nettisivuiltamme: www.opiskelemaan.com

Takaisin podcastien listaan