Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Opiskelemaan
Opiskelemaan podcast auttaa korkeakoulu- ja uranvalinnoissa. Podcast on neljän pelottoman ja yritteliään korkeakouluopiskelijan tuottamia tietopaketteja. Mielestämme informaatio korkeakouluvalintoihin liittyen on esitetty hajanaisesti ja sekavasti. Informaatiosta puuttuu ihmisläheisyys ja konkretia. Me tuomme tähän muutoksen.
Jaksot
Yhteensä 50 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.2.2021.
Opiskelemaan X Laurea. Työskentely kulttuurituotannon parissa
Kulttuurituotannon kolmas jakso, vieraana Eeva Vekki. Millaista on työelämä kulttuurituotannon opintojen jälkeen? Jakso on tuotettu yhteistyössä Laurea ammattikorkeakouluopiskelijoiden kanssa.
Opiskelemaan X Laurea. Millaista on kulttuurituotannon opiskelu?
Millaista on opiskella kulttuurituotantoa? Kuuntele, mitä kulttuurituotantoa opiskelevalla Nelli Perkkiöllä on aiheesta sanottavaa Lauran ja Terhin haastattelussa. Tämä jakso on tuotettu yhteistyössä Laurea ammattikorkeakouluopiskelijoiden kanssa.
Opiskelemaan X Laurea. Mikä kulttuurituotanto?
Tämä jakso on tuotettu yhteistyössä Laurea ammattikorkeakouluopiskelijoiden kanssa. Jaksossa Laurean opiskelijat Satu, Terhi ja Laura keskustelevat kulttuurituotannon opiskelusta ammattikorkeakoulussa.
K4. Bonusjakso: Kysymyksiä nuorilta korkeakouluopintoihin liittyen!
Tässä jaksossa keskustelemme fiiliksiä Studia-messuilta ja vastaamme nuorten kysymyksiin korkeakouluopiskeluun liittyen.
K4 Erikoisjakso 2. Mitä pohtia ennen korkeakouluun hakemista?
Tässä jaksossa keskustelemme mitä kannattaa pohtia ennen korkeakouluun hakemista. Muutamia aihealueita on opiskeluala, kaupunki, ulkomaat ja AMK vai yliopisto?
K4 Erikoisjakso 1. Koulutuksen tulevaisuus Feat. Futucast
Tämän kauden ensimmäisessä erikoisjaksossa päädyimme Futucastin studiolle keskustelemaan suomalaisesta koulutusjärjestelmästä, koulutuksen tulevaisuudesta ja paljosta muusta. Täysimittaisen jakson voit käydä kuuntelemassa Futucastin kanavista.
K4 Ulkomailla opiskelu 4. Kohdemaana Norja Feat. Janina Osanen
Tässä jaksossa keskustelemme Janinan kanssa mm. Minkälaista opiskelu Norjassa on? Mikä on arctic marine biology? Onko ulkomailla opiskelu kasvattanut?
K4 Tietotekniikka jakso 3. Vaatiiko työt paljon matematiikkaa? Feat. Yrjö Kari-Koskinen
Yrjö Kari-Koskinen "Koodia pinnan alla" podcastista tuli keskustelemaan kanssamme työelämästä tietotekniikan opiskeluiden jälkeen. Puhumme muunmuassa matematiikan tärkeydestä työelämässä ja siitä onko töiden saanti vaikeaa.
K4 Tietotekniikka jakso 2. Kaikki ovat tervetulleita. Feat. Saskia Simisker
Tietotekniikan ala jatkuu opiskeluiden parissa. Keskustelemme Saskian kanssa esim. minkälaista opiskelu on? Miten monipuolisuus ihmisissä on muuttunut? Onko alaa oikeasti työlästä opiskella?
K4 Tietotekniikka jakso 1. Tietokoneita ja Lego-palikoita
Tässä jaksossa kuulet hieman tarkemmin missä tietotekniikkaa voi opiskella, miten opiskelut rakentuu ja miten tietotekniikka eroaa muista IT aloista.
K4 Terveystieteet jakso 3. Mitä työelämä pitää sisällään? Feat. Katja Kosonen
Yli 600 opintopistettä suorittanut Katja tuli kertomaan mitä työelämä terveystiedosta voi olla ja minkälaisia konkreettisia oppeja hän on tästä saanut.
K4 Terveystieteet jakso 2. Miten edistää terveyttä? Feat. Saara Närä
Hyyppäämme terveystieteen syvään päätyyn ja keskustelemme mm. miten edistää terveyttä, minkälaiset opinnot ovat ja miten politiikka liittyy terveystieteeseen?
K4 Terveystieteet jakso 1. Missä ja minkälaista?
Tämän kauden toinen ala on terveystieteet. Jaksossa käydään läpi perus -ja nippelitietoa kyseisestä mielenkiintoisesta alasta. Pysy kuulolla!
K4 Biologia jakso 3. Minne opiskeluiden jälkeen? Feat. Miia Mannerla
Minkälaiset eväät tutkinto antaa esimerkiksi luonnonsuojelutyöhön? Tässä jaksossa Miia avaa mitä monipuolisia työkokemuksiaan valmistumisensa jälkeen.
K4 Biologia jakso 2. Mikä on kenttäkurssi? Feat. Riku Kangasniemi
Kuka on biologi? Mihin kaikkialle biologiassa voi erikoistua? Entä mikä on Rikun lempijäätelömaku? Tässä jaksossa perehdymme Helsingin yliopistossa biologiaa opiskelevan Riku Kangasniemen kanssa esimerkiksi näihin kysymyksiin.
K4 Biologia jakso 1. Mitä on biologia?
Pitkä odotus palkitaan ja neljäs kausi Opiskelemaan-podcastia alkaa biologian merkeissä. Tässä jaksossa perehdytään perustietoihin biologian opiskelusta.
K3 Erikoisjakso: Välivuosi
Välivuosi edessä? Tulevaa vuotta ei kannata nähdä ongelmana, vaan pikemminkin mahdollisuutena. Tässä jaksossa keskustelemme ja pohdimme mahdollisia tapoja viettää välivuotta.
K3 Ulkomailla opiskelu 3. Kohdemaana USA feat. Otto Laakso
Onko haaveena Yhdysvalloissa opiskelu? Tässä jaksossa Otto Laakso jakaa kokemuksiaan valtameren toiselta puolelta ja kertoo esim. urheilukulttuurista, stipendeistä ja yhteishengestä.
K3 Kemiantekniikka jakso 3. Katsaus työelämään Feat. Laura Ylitalo
Tässä jaksossa vieraamme Laura Ylitalo kertoo omista näkemyksistään työelämästä sen jälkeen, kun kemiantekniikan diplomi-insinöörin paperit ovat kädessä.
K3 Kemiantekniikka jakso 2. Opiskelua ja labratöitä Feat. Joni Lampila
Tämän päivän vieraamme Joni Lampila kertoo omia kokemuksiaan Kemiantekniikan opiskelusta lappeenrantalaisen silmin. Jonille alkava vuosi on jo viides opiskelujen parissa. Hän toimii myös oman ainejärjestönsä puheenjohtajana.
K3 Kemiantekniikka jakso 1. Missä, miten, minkälaista?
Kolmannen kauden viimeinen ala on kemiantekniikka. Jaksossa käymme läpi perusasioita kemiantekniikkaan liittyen sekä mahdollisia eri opiskelupaikkoja.
K3 Valtio-oppi jakso 3. Mitä valmistumisen jälkeen? Feat. Olli Alanen
Tässä jaksossa vieraamme Olli Alanen kertoo oman polkunsa etenemisestä valmistumisen jälkeen. Keskustelemme esimerkiksi järjestötoiminnasta, työmahdollisuuksien värikkäästä kirjosta sekä pääsykokeisiin liittyvistä yllätyksistä.
K3 Valtio-oppi jakso 2. Minkälaista opiskelu on?
Tässä jaksossa vieraaksemme saapuu Helsingin yliopistossa valtio-oppia opiskeleva Ella Vähäniitty, jonka kanssa käymme läpi esimerkiksi alaan liittyviä yleisiä ennakkoluuloja sekä valtio-opin laajaa kirjoa.
K3 Valtio-oppi jakso 1. Mikä se semmoinen on?
Tässä jaksossa perehdymme valtio-oppiin yleisellä tasolla. Opiskelut riippuvat hyvin paljon opiskelupaikasta, joten keskitymme hieman enemmän opiskeluun Turun yliopistossa.
K3 Opettajankoulutus jakso 3. Mikä motivoi ja mietityttää luokanopettajaa? Feat. Kaisa Vuorinen
Aina ei tule ajatelleeksi, että luokanopettajaksi kouluttautuneella on mahtavat eväät ryhtyä tekemään hyvin monenlaisia töitä. Tänään kanssamme aiheesta keskustelee Kaisa Vuorinen, josta voi käyttää yhtä hyvin nimityksiä luokanopettaja tai yrittäjä.
K3 Opettajankoulutus jakso 2. Oppimista lasten kanssa Feat. Eevi Heilimö
Vieraaksemme saapuu Turun yliopistossa luokanopettajaksi opiskeleva Eevi Heilimö. Eevin johdolla kumoamme alaan liittyviä stereotypioita ja keskustelemme näinkin tärkeän ammatin hienouksista ja haasteista.
K3 Opettajankoulutus jakso 1. Opintojen rakenteesta hakijan soveltuvuuteen
Kolmas tuotantokausi pärähtää käyntiin opettajankoulutusta koskevilla jaksoilla. Tässä jaksossa käymme läpi esimerkiksi opintojen rakennetta, valintaprosessia ja monia muita asioita. Saatat kuulla myös tarinan, jonka Janne on halunnut jo pitkään kertoa.
K2 Erikoisjakso: Psykologia opiskelun takana Feat. Hanna Siefen
Miten harjoittelet kokeeseen tai tenttiin? Oikeanlaisen opiskelutekniikan kanssa opiskelun tehokkuus kasvaa roimasti. Jaksossa keskustelemme oppimiseen erikoistuneen psykologin Hanna Siefenin kanssa esimerkiksi oppimisen eri tekniikoista, arjen monipuolistamisesta ja motivaation löytämisestä.
K2 Ulkomailla opiskelu 2. Kohdemaana Hollanti Feat. Sara Elfvengren
Miten päädytään opiskelemaan psykologiaa Amsterdamiin? Vieraamme Sara kertoo tähän kysymykseen omakohtaisen vastauksensa. Käymme läpi myös arjen peruskysymyksiä esimerkiksi hintatasoon, sosiaalisiin suhteisiin ja asumiseen liittyen.
K2 Tuotantotalous jakso 3. Miten tuta valmistaa yrittäjyyteen? Feat. Saku Valkama, TalentAdore
Tuotantotalous antaa erinomaisen pohjan yrittäjyydelle. Vieraamme Saku Valkama antaa oman näkökulmansa yrittäjyyteen, opintojen tärkeyteen ja moneen muuhun asiaan. Vaikka tuotantotalous ei olisikaan tähtäimessä, Sakun oppeja pystyy varmasti ammentamaan siitä huolimatta.
K2 Tuotantotalous jakso 2. Vermon ravirata ja linja-auto Feat. Teemu Mikola
Miten Vermon ravirata liittyy teekkareita täyteen ahdettuihin linja-autoihin? Hyppäämme suoraan syvään päähän vieraamme Teemu Mikolan johdolla. Sukelluksen aikana Teemu tiivistää tuotantotalouden olemuksen sinulle sekä kertaa opiskeluaikojensa hienoimpia muistoja.
K2 Tuotantotalous jakso 1. Mistä tutan opiskelu koostuu?
Mikä on se tuta, josta usein kuulee puhuttavan? Minkälainen historia alalla on? Entä kuka voitti aamun jalkapallokilpailun? Jakson kuunneltuasi tiedät vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin. Avaamme myös DIA-valintakokeen luonnetta.
K2 Psykologia jakso 3. Työskentelyä työterveyspsykologina Feat. Hanna Martikainen
Psykologian kolmannessa jaksossa työterveyspsykologi Hanna Martikainen muistelee lämmöllä opiskeluvuosiaan Turussa. Työskennellessään Hanna on nähnyt ja kokenut ihmisyyden ja elämisen moninaisen kirjon, mistä hän saa motivaatiota työhönsä.
K2 Psykologia jakso 2. Patjapohdinnasta opintojen rakenteeseen Feat. Vilma Sarelius
Miksi jotkut psykologian opiskelijat asustelevat viikon ajan yliopistolla? Entä miten vapaat kädet opiskelija saa opintoja rakentaessa? Turun psykologian opiskelijoiden ainejärjestön, Fobian varapuheenjohtaja Vilma Sarelius avaa kokemuksiaan ja ja näkemyksiään psykologian opiskelusta.
K2 Psykologia jakso 1. Yleiskatsaus opiskeluun
Osaako psykologi lukea ajatuksia? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen, kun paneudumme psykologian opintoihin. Tässä jaksossa kuulet perustietoja opintojen rakenteesta, hakemisesta ja työelämästä.
K2. Näyttelijäntaide jakso 3. Miten mitata onnistumista? Feat. Krista Kosonen
Ja eteenpäin! Tässä jaksossa Krista Kosonen tulee kertomaan esim. kuinka hän mittaa onnistumista ammatissaan ja kuinka näyttelijäntaide on muuttunut hänen opiskeluajoistaan.
K2. Näyttelijäntaide jakso 2. Mitä ihmettä opiskellaan ja miten opiskellaan? Feat. Lumi Aunio
Tässä jaksossa sukellamme suoraan syvään päätyyn Näyttelijätaiteita opiskelevan Lumi Aunion kanssa. Jaksossa keskustelemme esimerkiksi, mistä opinnot koostuvat ja miten ne eroavat muista korkeakouluista.
K2. Näyttelijäntaide jakso 1. Minkälainen hakuprosessi on? Mikä ihmeen TEAK?
Kausi 2 alkaa! Kuunneltuasi jakson tiedät missä näyttelijäntaidetta pystyy opiskella ja mitä hakuprosessi pitää sisällään.
K1 Erikoisjakso: Naisten asema koulutuksessa ja työelämässä Feat. WCS
Mikä merkitys esikuvilla on uravalinnan kannalta? Onko anonyymissä työnhaussa tulevaisuus? Keskustelemme 1. kauden päätösjaksossa Women's Career Societyn puheenjohtajan Tiia Sinisalon ja hallituksen jäsenen Vanessa Ekstamin kanssa esimerkiksi näistä kysymyksistä.
K1 Ulkomailla opiskelu 1. Kohdemaana Ruotsi Feat. Sonja Koskinen
Millaista opiskelu Ruotsissa on? Kuinka voin hakea opiskelemaan ulkomaille? Laita jakso pyörimään ja opi sekä kuule lisää tästä aiheesta.
K1 Lääketieteet jakso 3. Lääkärin työ Feat. Jenni Puoliväli-Oksala
Millainen on lääkärin työpäivä? Miten erikoistuminen tapahtuu? Napauta jakso pyörimään ja anna vieraamme, Jenni Puoliväli-Oksalan, kertoa sinulle omia näkemyksiään lääkärin ammatista.
K1 Lääketieteet jakso 2. Mikä ihmeen klinikka ja amanuenssuuri? Feat. Leikitäänkö lääkäriä -podi
Tässä jaksossa saadaan vieraaksemme Leikitäänkö lääkäriä -podin juontajat. Tulet kuulemaan minkälaista lääkisopiskelu on Suomessa ja Tanskassa, mitä sanat klinikka ja amanuensuuri tarkoittavat sekä minkälaista lääkisopiskelijan arki on.
K1 Lääketieteet jakso 1. Yleistä tietoa alasta.
Tämä jakso antaa kuvan opintoihin hakemisesta ja opintojen rakenteesta! Jos lääketieteellinen kiinnostaa, tätä jaksoa ei kannata jättää välistä.
K1 Oikeustieteet jakso 3. Työskentely korkeimmassa oikeudessa ja asianajotoimistossa Feat. Mika Ilveskero
Mistä työpäivä korkeimmassa oikeudessa koostuu? Mihin työhön oikeustieteen opinnot valmistavat? Tässä jaksossa korkeimman oikeuden tuomari Mika Ilveskero avaa kokeumuksiaan muun muassa näihin kysymyksiin liittyen.
K1 Oikeustieteet jakso 2. Opiskelijan kokemuksia Feat. Taneli Laine
Tässä jaksossa vieraamme Taneli Laine johdattelee sinut oikisopiskelijan elämään. Löydät vastauksia niin opiskeluihin kuin opiskelijaelämään liittyviin kysymyksiin.
K1 Oikeustieteet jakso 1. Mistä saanut alkunsa? Miten hakea?
Tässä jaksossa kuulette enemmän oikeustieteellisestä. Jakson aikana tulet kuulemaan oikeustieteiden historiasta, opiskelujen rakenteesta, hakuvaihtoehdoista, pääsykoevinkeistä sekä paljon muusta.
K1 Kauppatieteet jakso 2. Opiskelijan kokemuksia! Feat. Jesse Hirvelä
Aalto-yliopiston kauppatieteiden opiskelija Jesse Hirvelä on juuri oikea henkilö puhumaan kauppatieteiden opiskelusta. Neljän vuoden opintojen lisäksi Jessellä on kokemusta niin ainejärjestön puheenjohtajuudesta kuin myös purjehduskerhon hallitustoiminnasta. Tässä jaksossa Jesse jakaa varjeltuja vinkkejään ja kokemuksiaan opiskelusta ja vapaa-ajalta, joten älä unohda kuunnella tätä!
K1 Kauppatieteet jakso 3. Työelämä opiskeluiden jälkeen ja vinkkejä työnhakuun! Feat. Elina Peill, Deloitte
Kauppatieteiden käsittely huipentuu, kun vieraaksemme saapuu Elina Peill. Elina toimii Deloittella Partnerina tilintarkastustoiminnoissa. Tässä jaksossa kuulet työelämästä ja saat vinkkejä työnhakuun liittyen. Tune in!
K1 Kauppatieteet jakso 1. Kuinka hakea kauppikseen? Minne hakea? Miten hakea?
Kun tietoa kauppiksesta ei löydy, informaatio netistä on hajanaista tai haluat kuulla yleisiä asioita kauppiksesta, kuuntele tämä jakso! Tulemme kertomaan sinulle kaikki hakemiseen liittyvät olennaiset tiedot, faktat ja hieman enemmänkin!
Kaiken alku
Tässä jaksossa tulette kuulemaan, ketkä ovat Opiskelemaan-median takana, mitä he ovat aikaisemmin tehneet ja mikä on median tavoite. Lisää tietoa meistä löytyy nettisivuiltamme: www.opiskelemaan.com