Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uutisraportti podcast

Uutisraportti podcastissa ajankohtaisista aiheista puhutaan niin kuin toimittajat puhuvat niistä töiden jälkeen drinksuilla: mielenkiintoisesti ja turhia jännittämättä. Julkaisijana Helsingin Sanomat.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 61 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.1.2019.

13.9.2019: Postin työntekijöiden palkat, Mama Africa, nationalistihistorioitsija Teemu Keskisarja

Julkaistu 13.9.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Tuija Siltamäki keskustelevat Postin yhä pahenevasta kriisistä ja suunnitelmista että sen 8000 työntekijän palkkoja alennetaan, sekä pääministeri Antti Rinteen sotkeutumisesta asiaan. Tuomaksella lyhyt kommunistiparahdus. "Mama Africa" eli EU:n uusi kansainvälinen yhteistyökomissaari Jutta Urpilainen oli pettymys, vai oliko? HS:n pitkässä artikkelissa esiteltiin historioitsija Teemu Keskisarja – joka kertoo olevansa nationalisti. Onko hän siis Belsebub itse!

5.9.2019: Suomen rikkaat -tutkimus, kaaos Briteissä, Samujin joukkorahoitus

Julkaistu 5.9.2019

Tämän viikon podcastissa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Tuija Siltamäki keskustelevat suurta keskustelua herättäneestä Suomen rikkaimman promillen asenteita käsitelleestä tutkimuksesta, Britanniassa tällä viikolla parlamentissa totaaliseen kaaokseen johtaneista lakiäänestyksistä ja vaatemerkki Samujin ympärille syntyneestä joukkorahoituskampanjasta.

29.8.2019: Porvoon poliisiampumiset, Boris Johnson, kepun puheenjohtajakisa

Julkaistu 29.8.2019

Tuomas ja Marko palaavat studioon yhdessä Tuijan kanssa keskustellakseen Porvoon poliisiampumisista, mediamylläkästä ja persumylläkästä niiden ympärillä, Maria Ohisalon haastattelusta ja Boris Johnsonin laukaisemasta perustuslaillisesta kriisistä Britanniasta, kun hän antoi kenkää koko parlamentille, sekä keskustan puheenjohtajakisasta mutta tämä keskustelu lähti vähän raiteiltaan.

22.8.2019: Sanna Marinin utopia, Hongkongin mielenosoitukset ja vastauksia kuulijoiden kysymyksiin.

Julkaistu 22.8.2019

Kesäkauden viimeisessä Uutisraportissa Alma Onali, Milka Valtanen ja Tuija Siltamäki keskustelevat Sanna Marinin utopiasta ja Hongkongin mielenosoituksista ja vastaavat kuulijoiden esittämiin kysymyksiin. Jaksossa selviää esimerkiksi se, minkä ikäisiä nämä toimittajat oikein ovat.

15.8.2019: IPCC:n uusi raportti, Epsteinin salainen elämä ja Woodstockin perintö

Julkaistu 15.8.2019

Tämän viikon jaksossa Alma Onali, Paavo Teittinen ja Tuija Siltamäki keskustelevat ilmastopaneeli IPCC:n uudesta raportista, miljonääri Jeffrey Epsteinin salaperäisestä kuolemasta ja pohtivat legendaarisen hippifestivaalin Woodstockin perintöä.

8.8.2019: Yhdysvaltain joukkomurhat, Veikkauksen mainonta ja pakkoruotsin paluu.

Julkaistu 8.8.2019

Tämän viikon Uutisraportissa Milka Valtanen, Teemu Muhonen ja Tuija Siltamäki.

1.8.2019: Ylikulutuspäivä, kansanedustajien taksimatkat ja Flow-festivaalin riistoepäilyt

Julkaistu 1.8.2019

Tämän viikon Uutisraportissa Milka Valtanen, Alma Onali ja Tuija Siltamäki keskustelevat ylikulutuspäivästä, kansanedustajien taksimatkoista ja Flow-festivaalin riistoepäilyistä.

25.7.2019: Hassuja tukkia, propagandaa ja väärennettyjä profiileja

Julkaistu 25.7.2019

25.7.2019: Hassuja tukkia, propagandaa ja väärennettyjä profiileja by Helsingin Sanomat

18.7.2019: Mätäkuun uutiskatsaus

Julkaistu 18.7.2019

Tämän viikon jaksossa Teemu Muhonen, Tuija Siltamäki ja Milka Valtanen keskustelevat sotesta, Antti Rinteen komiteoista ja suomalaisen median Trump-fiksaatiosta. Lisäksi luodaan katsaus mätäkuun uutisiin, kuten James Bond -uutisankkaan ja Tekirin kyselyyn vihatuimmista suomalaisista.

11.7.2019: Syöttöporsaat, riitelevä hallitus ja fasismin yö

Julkaistu 11.7.2019

Mitä SYL oikeastaan vaatii, kun se vaatii opiskelijalle oikeutta lomaan ja loma-ajan toimeentuloon? Mikä opiskelijoita oikeasti uuvuttaa? Miksi uusi hallitus kinaa kuin vaalit olisivat jo nurkan takana? Entä mikä vetää Euroopan populisteja Venäjälle? Podcastissa Alma Onali, Tuija Siltamäki ja Paavo Teittinen keskustelevat viikon ajankohtaisista kysymyksistä. Jaksossa selviää, vaadittiinko keneltäkään opiskeluaikoina yhtään mitään ja jaetaan parhaat vinkit päästä pois liminaalista.

4.7.2019: Eurooppa palaa, Euroopan unioni suhmuroi ja Hyvinkää markkinoi

Julkaistu 4.7.2019

Miten median pitäisi kertoa lähestyvästä ilmastokatastrofista? Vai onko vastuutonta sanoa katastrofi? Mitä väliä on sillä, miten EU valitsee johtajansa? Mihin kaikkeen influencer-markkinointi taipuu? Heinäkuun ensimmäisessä podcastissa Tuija Siltamäki, Paavo Teittinen ja Milka Valtanen keskustelevat viikon ajankohtaisista kysymyksistä. Jaksossa selviää, kuka on studion pahin alarmisti, mikä teki Jean Claude Junckerista suuren johtajan ja mitä kaupunkeja panelistit olisivat valmiita markkinoimaan.

27.6.2019: Säästöliekkejä, liekinheittimiä ja palavaa aktivismia

Julkaistu 27.6.2019

Pitäisikö Suomen pihistää vai panostaa EU-järjestelyihin? Miksi Iranin ja USA:n välit kiristyvät? Onko yrityksen pakko sateenkaariliputtaa? Pride-viikon podcastissa Alma Onali, Tuija Siltamäki ja Milka Valtanen keskustelevat viikon ajankohtaisista kysymyksistä. Jaksossa selviää, jäävätkö ulkomaalaiset toimittajat kaipaamaan huippukokouskrääsää, kuka haluaa pommittaa ja ketä ja pohditaan, kuka saa juhlia Pride-viikolla.

20.6.2019: Saako mitään enää sanoa? Voiko poliisiin luottaa? Missä on Boris?

Julkaistu 20.6.2019

Tämän viikon podcastissa Alma Onali, Tuija Siltamäki ja Milka Valtanen keskustelevat sananvapauskeskustelusta, poliisin korruptiosta ja Helsingin Kalliota kuohuttaneesta sosiaalisen median kissajahdista. Jaksossa selviää, miksi Eppu Normaali on väärässä, onko poliiseilla liian pienet palkat ja mitä tapahtuu, kun sosiaalisen median logiikka siirtyy ketjuista kaduille.

13.6.2019: "Jääprinsessakohu", Valtion kehitysyhtiön ongelmat, Isis-vaimot

Julkaistu 13.6.2019

Tämän viikon jaksossa Aino Frilander, Tuomas Peltomäki ja Marko Junkkari keskustelevat sisäministeri Maria Ohisaloon liittyvästä "jääprinsessakohusta", eli uskomattoman kovasta some- ja mediamyräkästä joka syntyi kun IS:n toimittaja kuvaili häntä jääprinsessaksi, ja valtion kehitysyhtiö Vake oy:stä, jonka toimitusjohtaja erosi ja jätti koko yhtiön miljardiomaisuuksineen kysymysmerkin varaan, sekä Isis-vaimoista, jotka norjalaislehti VG:n raportoinnin mukaan eivät ole lainkaan niin viattomia kuin haluavat itse esittää.

6.6.2019: Uudet ministerit, hallitusohjelma, mystinen iranilaiskenraali

Julkaistu 6.6.2019

Tämän viikon jaksossa Marko Junkkari, Aino Frilander ja Tuomas Peltomäki keskustelevat Suomen uudesta hallituksesta, siihen nimetyistä ministereistä, hallitusohjelman linjauksista joihin on sisällytetty täysin poikkeuksellinen taloudenhallintamekanismi ja Helsingin Sanomien mainiosta jutusta, joka kertoo iranilaiskenraali Qassem Suleimanista.

31.5.2019: Eurovaalit, Huhtasaaren haastattelu ja mediakritiikki, hallitusneuvotteluiden vuodot

Julkaistu 31.5.2019

Tämän viikon podcastissa Aino Frilander, Tuomas Peltomäki ja Marko Junkkari keskustelevat lyhyesti eurovaalien tuloksista, Laura Huhtasaaren antamasta haastattelusta ja sen ympärille nousseesta kritiikistä toimittajaa kohtaan sekä hallitusneuvotteluista, joista on vuodettu aika paljon tietoja.

Eurovaalit: Perinteisille ryhmille köniin ja Hakkaraiselle haastavat ajat meppinä

Julkaistu 27.5.2019

HS:n toimittaja Jarno Hartikainen käy läpi tärkeimmät pääpiirteet sekä kotimaisista että eurooppalaisista tuloksista Pekka Mykkäsen Into piukeena eurovaaleista –podcastin viimeisessä osassa.

Eurovaalit: Eurovaalit ovat ”jättimäinen mikseri, joka heittää ihmiset uusille sijoilleen”

Julkaistu 24.5.2019

Helsingin Sanomien EU-kirjeenvaihtaja Jenni Virtanen purkaa kyselyjä ja viime hetken tuntemuksia eurovaalien alla Into piukeena eurovaaleista -podcastissa. Tänään ollaan extra into piukeena ja kuullaan otteita kahdesta eurovaaleja varten tehdystä kampanjalaulusta.

23.5.2019: Kissanrääkkäys, Itävallan korruptioskandaali ja hallitusneuvottelut

Julkaistu 23.5.2019

Tämän viikon Uutisraportti-podcastissa puhutaan kissanrääkkäyksestä ja eurovaaliehdokkaiden yleisestä moraalista, Itävallan korruptioskandaalista ja aina vain hallitusneuvotteluista.

Eurovaalit: Brittien piti lähteä EU:sta, mutta tänään he äänestävät eurovaaleissa

Julkaistu 23.5.2019

HS:n Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä purkaa Britannian politiikan hämmentäviä kuvioita Into piukeena eurovaaleista -podcastissa. Brexitinsä kanssa kompuroivassa Britanniassa järjestetään tänään vastentahtoisesti EU-parlamentin vaalit.

Eurovaalit: ”Ootko sä jutsku” – ehdokkaat kertovat tulehtuneista tunnelmista vaalien alla

Julkaistu 22.5.2019

EU-parlamentissa tärkeään valta-asemaan nousseet vihreiden Heidi Hautala ja kokoomuksen Petri Sarvamaa kertovat Into piukeena eurovaaleista -podcastissa, miten perinteiset puolueet rakentavat vastavoimaa äärioikeiston mahdolliselle vaalivoitolle sunnuntain eurovaaleissa.

Eurovaalit: Brexitin uhri kertoo, kuinka EU-parlamentin vakaus horjuu vaaleissa

Julkaistu 21.5.2019

Brittitoimittaja James Kanter kertoo Into piukeena eurovaaleista -podcastissa, kuinka Brysselistä on tullut monelle kansalaiselle ”myrkyllinen brändi” ja kuinka äärioikeiston nousu uhkaa EU-politiikan vakautta. Hän myös paljastaa, miten kävi hänen pyrkimykselleen saada Belgian kansalaisuus. Kielenä on tällä kertaa englanti.

Eurovaalit: Ymmärräthän sen, että kun äänestät Sirpaa, niin äänestät myös EPP:tä?

Julkaistu 20.5.2019

HS:n toimittajat Jarno Hartikainen ja Elli-Alina Hiilamo purkavat Into piukeena eurovaaleista -podcastissa puolueiden eurovaaliohjelmia sekä sitä, miten suomalaisen mepin äänestäminen tarkoittaa myös EU-parlamentin ryhmien tukemista. Paitsi ei välttämättä ihan.

Eurovaalit: Hakkuut, ilmasto, energia ja naisten paikka

Julkaistu 17.5.2019

Euroopan komission ilmastoasioista vastaava tiedottaja Anna-Kaisa Itkonen kertoo Into piukeena eurovaaleista -podcastissa, kuinka merkittävä rooli EU-parlamentilla on ilmastoasioista. Hän kertoo Brysselistä käsin myös tasa-arvon hitaasta etenemisestä EU-koneistossa.

16.5.2019: Hallitusneuvottelut, USA vs. Kiina kauppasodassa, naisten vartaloiden politiikka

Julkaistu 16.5.2019

Tämän viikon podcastissa Tuomas Peltomäki, Aino Frilander ja Marko Junkkari keskustelevat hallitusneuvotteluista, joista mitään virallista ei ole tullut ulos mutta pieniä tietoja neuvotteluiden sujumistesta, USA:n ja Kiinan kiristyvästä kauppasodasta, sen syistä ja mahdollisista vaikutuksista, ja Alabaman aborttilainsäädänöstä, Suomen synnytysväkivaltakampanjasta ja muista kysymyksistä joiden keskiössä on naisen vartalo ja itsemääräämisoikeus.

Eurovaalit: Eurooppaa repii vaalien alla "epävarmuuksien cocktail"

Julkaistu 16.5.2019

HS:n ulkomaantoimittaja Heikki Aittokoski kertoo Into piukeena eurovaaleista -podcastissa, miltä Euroopan sielunmaisema näyttää eurovaalien alla ja miten se kiinnittyy laajempiin globaaleihin trendeihin.

Eurovaalit: Miten valtaa käytetään ja kahmitaan EU:ssa

Julkaistu 15.5.2019

Into piukeena eurovaaleista -podcastissa kuullaan Juho Romakkaniemeä, joka on työskennellyt aiemmin EU-vallankäytön huipulla ja nähnyt, kuinka komission ykkösvirkamiehen nimitys ”ei kestä moraalista päivänvaloa”.

Eurovaalit: ”Surullisen alhainen” nuorten äänestysaktiivisuus huolestuttaa

Julkaistu 14.5.2019

Into piukeena eurovaaleista -podcastissa kerrotaan, että suomalaisnuorista vain kymmenen prosenttia äänesti 2014. Studiossa vierailevat EU-parlamentin ja komission Suomen-toimistojen johtajat Jarmo Oikarinen ja Antti Peltomäki.

Eurovaalit: On aika kurkata eurovaalikoneen sisälle

Julkaistu 13.5.2019

EU-asioihin perehtynyt HS:n toimittaja Jarno Hartikainen selittää Into piukeena eurovaaleista -podcastissa, mitä HS:n eurovaalikoneen konepellin alta löytyy.

9.5.2019: Politiikan isot nimet oikeudessa, hallituksen muodostus, luonnon monimuotoisuuden tuho

Julkaistu 9.5.2019

Tämän viikon podcastissa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Maria Manner keskustelevat monisäikeisestä oikeudenkäynnistä joka alkoi Helsingissä, ja jonka yhteydessä on vilauteltu politiikan todellisten heavy-hittereiden nimiä. Lisäksi puhutaan hallitusneuvotteluista nyt kun Antti Rinne päätti muodostaa hallituksensa keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja Rkp:n kanssa. Lopuksi vielä YK:n uudesta raportista, jonka mukaan jopa miljoonaa lajia uhkaa sukupuutto.

Eurovaalit: Into piukeena eurovaaleista esittää vaalin ääripäät

Julkaistu 9.5.2019

Eurooppa-päivänä alkavan Pekka Mykkäsen podcastin ensimmäisessä osassa ottavat yhteen EU:n purkamista toivova ehdokas Laura Huhtasaari (ps) ja federalisti Aura Salla (kok).

Miniraportti podcast: Kohta alkaa ilmestyä eurovaaleihin liittyvä podi

Julkaistu 6.5.2019

Moi kaikki, Tuomas tässä. Olen unohtanut sanoa, että kohta tässä Uutisraportti podcastin feedissä alkaa tulla myös Eurovaaleihin liittyviä podeja. Lisätietoa ja podcastin vetäjän Pekka Mykkäsen haastattelu tässä miniraportissa.

2.5.2019: Hussein Al-Taeen kirjoitukset, hallitusneuvottelut, lukiolaisten vakava stressi

Julkaistu 2.5.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Aino Frilander keskustelevat Hussein Al-Taeen kiirastulesta, joka syntyi kun hänen vanhat somekirjoituksensa pulpahtivat julkisuuteen. Lisäksi Marko valittaa esi-hallitusneuvotteluiden etenemistä ja merkityksiä. Lopuksi puhutaan lukiolaisten lisääntyneestä stressistä.

25.4.2019: Äitiys ja johtajuus, hallitusneuvottelut, EU-vaalit, Sri Lanka

Julkaistu 25.4.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Aino Frilander keskustelevat Annika Saarikon valinnasta – hän valitsi oman vauvansa puoluejohdon sijaan, ja tämä avasi tulvaportit toimittajien thinkpieceille, lisäksi arvioidaan johtajattoman keskustan motiivia osallistua hallitusneuvotteluihin. Europarlamenttivaalit lähestyvät (kuukausi ja 1 päivä!) joten käydään läpi aivan peruskysymyksiä siitä, miten ääni kannattaa päättää. Lopuksi masentava keskustelu Sri Lankan hirvittävistä terroriteoista ja siitä, miksi poliitikkojen on niin vaikea sanoa että uhrit olivat kristittyjä.

18.4.2019: Eduskuntavaalien tulos, tuloksen merkitys ja seuraavat vaalit

Julkaistu 18.4.2019

Tämän viikon podcastissa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Aino Frilander käsittelevät vaalit, niiden tuloksen ja merkityksen.

Vaaliraportti: Miten puoluejohtajat pärjäsivät Ylen vaalitentissä?

Julkaistu 12.4.2019

Vaalireportterit Elina Väntönen ja Teemu Muhonen arvioivat puheenjohtajien onnistumista viimeisessä suuressa vaalitentissä.

11.4.2019: Suuri eduskuntavaalipodi

Julkaistu 11.4.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Vaaliraportti podcastista tuttu Elina Väntönen analysoivat tilanteen nyt, eduskuntavaaleja edeltävällä viikolla, tilanteen äänestyskopissa äänestyspäätöksen realisoituessa äänestäjien valinnaksi ja tilanteen vaalien jälkeen: kuka muodostaa hallituksen ja miten ja miksi.

Vaaliraportti: Miksi ihmiset haluavat kansanedustajiksi?

Julkaistu 11.4.2019

Torstain podcastissa Elina Väntönen ja eduskuntatoimittaja Teija Sutinen puivat, miksi eduskuntaan riittää halukkaita, vaikka työ on rankkaa ja kritiikki kovaa.

Vaaliraportti: Miksi puolueet vaikenevat vaalilupaustensa rahoituskeinoista?

Julkaistu 10.4.2019

Keskiviikon podcastissa Teemu Muhonen ja Paavo Teittinen pohtivat, miksi puolueiden on niin vaikea nimetä konkreettisia keinoja suurten vaalilupaustensa rahoittamiseen.

Vaaliraportti: Pika-analyysissa HS:n tuore puoluekannatusmittaus

Julkaistu 9.4.2019

Mitkä puolueet ovat matkalla vaalivoittoon, kenen on syytä olla huolissaan? HS:n tuoreen puoluekannatusgallupin tuloksia käyvät läpi toimittajat Elina Väntönen ja Teemu Luukka.

Vaaliraportti: Missä vaalipiireissä muhivat suurimmat myllerrykset?

Julkaistu 8.4.2019

Maanantain podcastissa Teemu Muhonen ja Teija Sutinen käyvät läpi eri vaalipiirien kihelmöivimpiä asetelmia.

Vaaliraportti: Mitkä puolueet istuvat tulevassa hallituksessa?

Julkaistu 5.4.2019

Perjantain podcastissa Teemu Muhonen ja politiikan toimittaja Teemu Luukka spekuloivat tulevalla hallituspohjalla.

4.4.2019: Brexit, Sipilän ja Halla-ahon vääntö Oulussa, nepalilaisravintoloiden orjaolot

Julkaistu 4.4.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Aino Frilander ja Marko Junkkari puhuvat brexitistä, joka lähenee muttei selkiydy, pääministeri Juha Sipilän ja Jussi Halla-ahon kiristyneistä tunnelmista Oulussa puhuttaessa Oulun tapahtumista, ja nepalilaisravintoloiden työoloista, jotka muistuttavat enemmän orjuutta kuin mitään muuta.

Vaaliraportti: Kannattaako pienpuoluetta äänestää?

Julkaistu 4.4.2019

Tänä keväänä paikkaa eduskunnassa tavoittelee peräti yhdeksän pienpuoluetta. Mistä se kertoo? Studiossa toimittajat Elina Väntönen ja Ossi Mansikka.

Vaaliraportti: Miten puolueiden ilmasto-ohjelmat eroavat toisistaan?

Julkaistu 3.4.2019

Keskiviikon lähetyksessä toimittajat Elina Väntönen, Piia Elonen ja Minttu Mikkonen puhuvat puolueiden ilmasto-ohjelmien eroista – ja eroja on paljon.

Mistä vaalikojuilla oikeasti puhutaan?

Julkaistu 2.4.2019

Tiistain podcastissa toimittajan Teemu Muhonen, Elina Väntönen ja Marko Junkkari keskustelevat siitä, millaisia poliitikkojen ja kansalaisten välisiä juttutuokioita he ovat vaalikentillä todistaneet.

Vaaliraportti: Mitä tuore kysely ehdokkaiden vetovoimasta kertoo?

Julkaistu 1.4.2019

Vaaliraportti: Mitä tuore kysely ehdokkaiden vetovoimasta kertoo? by Helsingin Sanomat

Vaaliraportti: Onko vaalien alla keskusteltu aivan vääristä asioista?

Julkaistu 29.3.2019

Eduskuntavaalit lähenevät ja vaalitenttikausi käy kuumimmillaan. Toimittajat Elina Väntönen ja Saska Saarikoski pohtivat, onko vaalikeskustelu pyörinyt oleellisten asioiden ympärillä.

28.3.2019: Järkyttävä pedofiliarinki paljastui, Muellerin raportti ja persujen vaalivideo

Julkaistu 28.3.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Aino Frilander ja Marko Junkkari keskustelevat Keskusrikospoliisin paljastamasta, Suomessa ammattimaisesti operoineesta pedofiliaringistä, Robert Muellerin raportista ja sen merkityksestä Trumpille ja demokraateille ja perussuomalaisten vaalivideosta ja sen merkityksestä sananvapaudelle.

Vaaliraportti: Miten häiriköinti on muuttanut vaalikampanjointia?

Julkaistu 28.3.2019

Vaaliraportti: Miten häiriköinti on muuttanut vaalikampanjointia? by Helsingin Sanomat

Vaaliraportti: Tarvitseeko pääministerin olla suosittu?

Julkaistu 27.3.2019

HS:n Vaaliraportti-podcastin keskiviikkoisessa jaksossa toimittajat Elina Väntönen ja Teemu Luukka käyvät läpi HS:n tuoreen pääministerigallupin tuloksia. Suomalaisilla ei ole selvää suosikkia pääministeriksi, ja se on itse asiassa demokratian kannalta hyvä asia.

Vaaliraportti: Onko vaalien voittaja jo ratkennut?

Julkaistu 26.3.2019

Vaaliraportti: Onko vaalien voittaja jo ratkennut? by Helsingin Sanomat

Vaaliraportti: Haluaako Sdp lihan pois perheiden ruokapöydästä?

Julkaistu 25.3.2019

Vaaliraportti: Haluaako Sdp lihan pois perheiden ruokapöydästä? by Helsingin Sanomat

21.3.2019: Junes Lokan ja Johanna Vehkoon oikeudenkäynti, ilmastolakko ja vaaligallupit

Julkaistu 21.3.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Aino Frilander keskustelevat sananvapauteen liittyvästä Junes Lokan ja toimittaja Johanna Vehkoon oikeudenkäynnistä, ruotsalaisen Greta Turnbergin aloittamasta maailmanlaajuisesta ilmastoliikkeestä ja äärimmäisen pikaisesti vaalien alla julkaistavista gallupeista.

14.3.2019: Brexit, hallituksen kaatumisen vaikutukset, Venezuela

Julkaistu 14.3.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Maria Manner keskustelevat Brexit-äänestyksistä, kaikista niistä lukuisista eri vaikutuksista, joita Sipilän päätöksellä kaataa hallitus on vaalikentillä ja Venezuelan luisusta kohti inhimillistä katastrofia.

8.3.2019: Extraextraextraraportti hallituksen erosta

Julkaistu 8.3.2019

8.3.2019: Extraextraextraraportti hallituksen erosta by Helsingin Sanomat

7.3.2019: Timo Soini, Isisiin liittynyt Sanna haluaa takaisin, Heidi Hautalaa syytetään putinistiksi

Julkaistu 7.3.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Aino Frilander keskustelevat Suomen viime vuosikymmenien poliittisen historian kenties merkittävimmästä nimestä eli Timo Soinista, joka ilmoitti ettei jatka enää kansanedustajana, Suomeen takaisin haluavasta Sannasta, joka lähti 2015 kammottavan terrorijärjestö Isisin hallitsemille alueille Syyriaan, ja yllättävästä amerikkalaisen verkkolehti The Daily Beastin selvitystyöstä, jonka mukaan vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala on salainen putinisti – väite jonka Hautala kiistää täysin.

28.2.2019: Sote-uudistuksen kuolema, Anne Bernerin jääviys, M. Cohenin kuuleminen

Julkaistu 28.2.2019

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Aino Frilander keskustelevat viimeisestä kahdesta viikosta sote-uudistuksen ympärillä, Anne Berneriin liittyvistä jääviyskysymyksistä hänen pankkiuransa tultua julki ja Trumpin entisen asianajajan Michael Cohenin kuulemisesta Yhdysvaltain kongressissa.

22.2.2019: Miniraportti podcast ja avunpyyntö kuulijoille

Julkaistu 22.2.2019

Hiihtoloma yllätti kaikki, joten tämän viikon podcast typistyi miniraportti podcastiksi, jossa Tuomas kertoo asiat joista olisi todennäköisesti puhuttu (brexit ja Berner) ja pyytää lopuksi teiltä kaikilta apua uuden podcastin suunnittelussa.

14.2.2019: Tiedustelulakien paniikkijarrutus, ihmeellinen Irak-suhmurointi, poliittiset kuplat

Julkaistu 14.2.2019

14.2.2019: Tiedustelulakien paniikkijarrutus, ihmeellinen Irak-suhmurointi, poliittiset kuplat by Helsingin Sanomat

24.1.2018: Sdp Sanna Marinin johdolla vaaleihin, poliittinen keskustelu Oulun ympärillä

Julkaistu 24.1.2019

Tämän viikon jaksossa Marko Junkkari, Tuomas Peltomäki ja HS:n ulkomaantoimittaja Aino Frilander keskustelevat Sdp:n mutkikkaasti alkaneesta vaalikaudesta, kun puheenjohtajaksi astuu sairastuneen Antti Rinteen tilalle Sanna Marin. Lisäksi puhutaan poliittisesta keskustelusta maahanmuuttokysymysten ympärillä Oulun tapahtumien jälkeen sekä Donald Trumpin shutdownista eli päätöksestä asettaa koko maa panttivangiksi 5,7 miljardin dollarin muurille.

Takaisin podcastien listaan