Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Turvakäräjät

Ajankohtaista kyberiä, melkein Suomen kielellä. Käräjillä mukana Antti Kurittu, Laura Kankaala ja Juho Jauhiainen. Tunnusmusiikki: Samuel Bäckström

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 67 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.5.2020.

Episodi 66 - Hamsteri

Julkaistu 27.9.2021

Marsut eivät ole hamstereita, nyt Anttikin sen tietää. Turvakäräjät tietävät tässä jaksossa myös sen että stalkerwaret eivät ole tietoturvallisia ohjelmistoja, puolustusvoimiin voi hakea kybervarusmieheksi, Tim Cook on varoittanut työntekijöitään vuotamasta Applen tietoja lehdistölle, Microsoftin Exchangessa on jännä haava, Kiina julisti kaikki kryptovaluuttatransaktiot laittomiksi ja hamsteritkin voivat hustlaa kryptovaluuttaa. Niin joo, ja tekoälyjen reseptit eivät vielä tällä hetkellä sovi meidän keittiöihin.

Episodi 65 - Mukbang

Julkaistu 20.9.2021

Antti on löytänyt uusia asioita elämäänsä tällä viikolla, esimerkiksi NFT:t ja Mukbang. Aiheina muuten Revil-lunnastroijalaisen salaamiin tietoihin julkaistu purkutyökalu, Microsoft Azuren OMI-haavoittuvuudet, kestosuosikki Office Macroilta suojautuminen, Nvidian Geforce Now-striimauspalvelu, syyskuun päivitystiistai ja DFIR aktiviteettilista.

Episodi 64 - Bounty

Julkaistu 13.9.2021

Ja taas kerran koittaa siunattu maanantai, tuo työssäkäyvän ihmisen paras ystävä ja viikon paras päivä. Puheenaiheina tällä kertaa haavoittuvuudet ja niiden hyväksikäyttö niin rosvojen kuin poliisienkin toimesta. Lisäksi pohdintaa herättää se, voidaanko Turvakäräjät jatkossa automatisoida ja juontajat päästää eläkkeelle, ja löytääkö Juho sivutyön neuvottelijana? Ehkä!

Episodi 63 - Rauhaton sielu

Julkaistu 6.9.2021

Mörkö puri Juhoa! Mitä oikein tapahtui? Sen ja muut kuulumiset kuulet taas jakson aluksi. Uutisissa käsitellään aurinkotuulia, verkkoliikenteen valvontaa, Confluencen haavoittuvuutta, irkkausta Kabulissa, sekä kryptovaluuttavarkautta.

Episodi 62 - Anonyymit Asentajat

Julkaistu 30.8.2021

Täällä tunkataan DNS:ää, hakkeroidaan unissaan ja murtaudutaan (omiin) koteihin! Ja muissa aiheissa: kuuntelijoiden kommenttien käsittely liittyen Applen CSAM toimintoon ja Kiinan yksityisyydensuojaan, Iranilaiseen vankilaan kohdistetusta hyökkäyksestä, Vastaamosta, Azure Cosmos DB haavasta, Razerin hiiristä ja SYSTEM-tason oikeuksista ja NSO Groupin Pegasus haittaohjelmasta.

Episodi 61 - Paha lapio

Julkaistu 23.8.2021

Käräjillä pohditaan tällä kertaa, onko tiivistetörmäyksillä merkitystä, muistellaan pitkästä aikaa ilmiötä nimeltään "ransomware" ja puhutaan Juhon eroottisesta urasta, joka ei koskaan edes päässyt alkamaan. Lisäksi keskustelua herättää palvelunestohyökkäysten maailmanennätys, 17.2 miljoonaa requestia sekunnissa.

Episodi 60 - Tämä audiotiedosto sisältää potilastietoja

Julkaistu 16.8.2021

GDPR varoitus! Tässä jaksossa jaetaan arkaluontoisia potilastietoja! Mutta tämän lisäksi jaetaan myös tietoturvaan liittyvää tietoa, kun käräjät puhuvat seuraavista aiheista: OpenAI GPT-3 tekoälystä, hakkeroiduista Facebook tileistä, Kaseyasta, Microsoftin "Patch Tuesday" haavoittuvuuskorjauksista, Accentureen kohdistuneesta kiristyshaittaohjelmahyökkäyksestä, Valkovenäjän Kyberpartisaaneista ja siitä että poistaako anonyymiteetin poistaminen vihapuheen netistä? Pistä jakso soimaan niin tiedät taas mistä puhutaan!

Episodi 59 - Naarasporo

Julkaistu 9.8.2021

Hyvää nimipäivää Erja ja Eira! Tänään juhlitaan suomalaisia tietoturvatutkijoita sekä keskustellaan Applen suunnittelemista toimenpiteistä lasten seksuaaliseen hyväksikäytön ehkäisyyn, pilvipalveluiden haavoittuvuuksista sekä verkkorikollisten sisäisistä ongelmista. Hyppää mukaan linjoille.

Episodi 58 - Takaisin sorvin ääreen

Julkaistu 2.8.2021

Kaikki loppuu joskus, jopa käräjöitsijoiden kesäloma. Turvakäräjät palaa siis rentouttavien teholompsahdusten jälkeen takaisin sorvin ääreen pohtimaan miten helposti kesä menee ilman kyberiä. Sen verran kuitenkin maailman tapahtumia on pidetty silmällä, että Kaseyan hyökkäyksestä, bitcoinin nimettömyydestä, videopelihuijaamisesta ja kybersodankäynnistä saadaan muutama haparoiva sana sanottua.

Episodi 57 - Lomille Lompsis!

Julkaistu 28.6.2021

Se olisi sitten viimeinen jakso ennen kuukauden mittaista Turvakäräjät-kesälomaa! Palaamme jälleen linjoille 2.8.2021. Mutta vielä päivän polttavia aiheita ennen biitsille lähtöä: mikä on Lauran lempitoivotus? Mitä Suomen puhelinverkoista löytyy ja kuka tietoturva-alan legenda ei ole enää keskuudessamme? 5G hack, Ruotsin korkatut COVID-19 tartuntatieto tietokannat, jännä iOS haava ja oletko valmis Windows 11 tuloon? Sekä mihin hävisivät bitcoin pörssin perustajat ja mitä kikkaa kiristyshaittaohjelmat yrittävät tänä päivänä?

Episodi 56 - Kyynelten lasku

Julkaistu 21.6.2021

Tällä viikolla erityisesti eteläistä Suomea on hellinyt helleaalto, josta myös Turvakäräjät ovat saaneet osansa. ☀️ Kuinka Antti on onnistunut viilennyksen automatisoinnissa? Millaisia kovennustoimenpiteitä kryptovaluuttayhtiö on ottanut käyttöön henkilöstölleen? Onko viestintä merkityksellistä kyberturvallisuudessa? Miksi Turvakäräjät suosittelevat perheen pienempien Xplora-merkkiset kellot?

Episodi 55 - Mailimittari

Julkaistu 14.6.2021

Aurinkoista päivää taas täältä Turvakäräjiltä! 55. jakso pyörähtää käyntiin ja viikottaiseen kattaukseen saatiin taas paljon erinäköisiä tietoturvaongelmia katselmoitavaksi. Tämän viikon jaksossa puhutaan yllättäen erimuotoisista kiristyksistä, An0m operaatiosta, kuinka paljon kriittisiin laitoksiin kohdistuneet kyberhyökkäykset ovat kasvaneet, sekä EA:n tietomurrosta.

Episodi 54 - Sipsipussi

Julkaistu 7.6.2021

Tällä viikolla käräjillä jaellaan ravitsemusvinkkejä, puhutaan Juhon uudesta harrastusvälineestä ja ollaan muutenkin vähän perjantaitunnelmissa. Kyberviikon katsauksessa korostuvat taas kerran kännykkäturvallisuus, kyberturvallisuuden kansallinen kokonaisvastuu ja tottakai petostelu.

Episodi 53 - Juusto

Julkaistu 31.5.2021

Turvakäräjät täyttää vuoden! 🎊 Heti episodin alussa käräjiä mietityttää kuinka olemme jaksaneet toisiamme jo vuoden. Muita aiheita ovat muun muassa OPSEC, haavoittuvuuksien brändäys, Ruotsin kansanterveys sekä SolarWinds.

Episodi 52 - Abitti

Julkaistu 24.5.2021

Käräjillä iloitaan, sillä Juhon forekoulutus päätyi sittenkin YouTubeen, kiitos aktiivisten kansalaisten! Mutta miten käy, kun nuoret löytävät sähköisestä ylioppilasjärjestelmästä haavoittuvuuden? Tästäkin keskustellaan tämän maanantain jaksossa, hyvässä hengessä ja ilman turhia kiireitä.

Episodi 51 - Lunnaskutkutin

Julkaistu 17.5.2021

Tällä viikolla Turvakäräjät jakaa Airpods Pron pesuvinkkejä, miettii Lauran pikseleitä ja pohtii ransujengien tulevaisuuden näkymiä nyt, kun yhdysvaltojen huoltovarmuuttakin on koeteltu kiristyshaittaohjelmalla. Myös WiFin turvallisuus puhuttaa.

Episodi 50 - Totoro

Julkaistu 10.5.2021

Kyberaurinko paistakoon teille kaikille Käräjien kuuntelijoille! Koska ei olisi tietoturvauutisia ilman ransuja ja maltsuja, niin niistä puhutaan tällä viikolla myös - niin uhrien näkökulmasta kuin siitä että miten niitä voi saada itselleen jos näin haluaa. Toki puhumme muistakin vakioaiheista, kuten Vastaamosta ja siitä miten Moxie Marlinspike tänään haluaa säväyttää maailman kansalaisia. Ja hei, muistakaa myös että virtuaalinen MAYhem on 15.5. eikä 17.5. kuin Juho on mainostanut eri kanavissa!

Episodi 49 - Pirihölkkä

Julkaistu 3.5.2021

Tervetuloa kuuntelemaan Turvakäräjien 50. jaksoa kaikki rakkaat uudet ja vanhat kuuntelijat! Turvakäräjät tekevät jälleen pioneerityötä ATK-kielen suomennoksissa, sekä episodin otsikosta huolimatta puhuvat ihan oikeista tietoturva-aiheistakin. Kuten Emotetin kuoppaamisesta, "syväväärennöksistä", Instagramin "fakta" tunnistusalgoritmista ja sen sudenkuopista, Applen haavoittuvuudesta jonka löysi suomalainen tietoturvatutkija, sekä erään mobiilipelin mielenkiintoisesta kiristysskenaariosta.

Episodi 48 - VPN-höyryjuna

Julkaistu 26.4.2021

Kansalaiset, medborgare, hyvää vappua, klara vappen! 🎉🍾🥂 Turvakäräjät ovat nyt virallisesti startanneet vapun vieton. Vappuviikon aiheina mietityttää Vastaamo-tapauksen uusimmat käänteet - saadaanko rikollinen vihdoin kiinni? Kuinka paha tietomurto Valtorilla on käsissään? Miten meitä huijataan sovellusten käytössä? Pitäisikö nollapäivähaavoittuvuudet raportoida välittömästi sovellustoimittajille? Miksi yliopisto yritti syöttää haavoittuvuuksia Linuxin kerneliin? Mitä keinoja Poliisilla on tunnistaa rikollisia internetissä? Onko Turvakäräjien suositus edelleen käyttää salasanamanagereita?

Episodi 47 - Unixparta

Julkaistu 19.4.2021

Tällä viikolla käräjiä vietetiin keväisissä tunnelmissa! Aiheina puhuttaa sanktiot, kuukausia kestänyt toimitusketjuhyökkäys, lauraisonlinekanankoipi, CSGO:n haavoittuvuudet, parran vaikutus koneoppimiseen sekä viime viikon paikkaustiistai.

Episodi 46 - Elliptinen Käyrä

Julkaistu 12.4.2021

Hyvää elliptistä viikkoa kaikille kuuntelijoille! Tällä viikolla käräjien rankoissa tietoturvakeskusteluissa käsittelyssä kiristyshaittaohjelmat, Facebookin tietojen vuotaminen, pilvipalveluiden fyysisen tietoturvan vaarantuminen, huumeratsia kun salatut viestit päätyivät poliisin haltuun, sekä miten erilaisia collab-työkaluja voi käyttää kyberhyökkäyksien välineenä.

Episodi 45 - Pääsiäisyllätys

Julkaistu 5.4.2021

Pääsiäisyllätys! 🥚🐰 Tässä jaksossa puhutaan Lauran uudesta Twitch-kanavasta ja Antin remonttikohteista. Mikä huijauskoodeja tuottanut toimija on saatu kiinni? Miten Facebookin tietovuoto vaikuttaa sinun elämääsi? Kuinka rikolliset levittävät nyt haittaohjelmia? Kuka Mikko löysi ja mitä? Saivatko rikolliset ujutettua haittakoodia PHP:n lähdekoodiin? Mitä GitHub on laittanut ikijäähän?

Episodi 44 - Lahe

Julkaistu 29.3.2021

Tällä kertaa naamapalmusunnuntain kunniaksi käräjiä mietityttää tiedustelu, Googlen nollapäivät, Reddit-kauhutarinat DNS:stä ERPissä sekä miten Suomen Chicago lausutaan suomeksi?

Episodi 43 - Sakari

Julkaistu 22.3.2021

Keitä oikein ovat Arska, Reiska, Pate ja Sakari? Turvakäräjät puhuvat tämän viikon jaksossa palvelunestohyökkäyksistä, Suomen eduskuntaan kohdistuneesta kybervakoiluoperaatiosta. Tämän lisäksi päivitetään menneitä tapahtumia kuten viime vuoden Twitter hakkeroinnista langetettuja tuomioita, Solarwinds hyökkäyksen uhrista Mimecastistä, sekä viimeisinä viikkoina villinä riehuneeseen Exchange-haavoituvuuteen tehdystä hyökkäyskoodista. Kaiken tämän lisäksi vielä pohditaan tekstiviestien turvattomuutta. Aikamoinen kattaus!

Episodi 42 - Mikroprosessorivalmentaja

Julkaistu 15.3.2021

Tällä viikolla käräjiä mietityttää Juhon orastava keski-ikä, Antin omaksuma nykynuorten konttimuoti sekä tietenkin kaikkia viime viikolla puhuttaneet Exchange-murrot, jotka piinaavaat organisaatioita kautta maailman. Viime viikko olikin ikävä erityisesti rakkaille servereillemme - palvelimia on palanut niin loogisella kuin fyysiselläkin tasolla siellä sun täällä.

Episodi 41 - Kosminen

Julkaistu 8.3.2021

Kosmista maanantaita kaikille! ✨ Käräjillä tänään puhuttaa viime viikolla pidetty instagram live sekä vuoden 2020 paras podcast -äänestys. Onko RuuviTag turvallinen? Mitä ovat bitflipit? Ovatko selaimen lisäosat turvallisia? Kuinka hyvin AI osaa tunnistaa omenan iPodista? Mitkä pelifirmat ovat tukkanuottasilla? Oletko jo päivittänyt Exchange? Nyt olisi viimeistään päivittämisen aika, miksi?

Episodi 40 - Ovistoppari

Julkaistu 1.3.2021

Uusi kyberviikko ja Laura ei taaskaan nuku. 💤 Tänään käräjillä puhutaan muun muassa ajankohtaisista huijauksista, Lauran henkilöjutusta Hesarissa sekä Antin pienet IoT-tunkkailut. Mihin Sandworm/Kamacite rikollisryhmä yrittää murtautua jatkuvasti? Onko Blockchainille vihdoin löytynyt oikea käyttötapaus? Miten kerhotalon tietosuojaan pitäisi suhtautua?

Episodi 39 - Pakettipäällikkö

Julkaistu 22.2.2021

Turvakäräjät heittävät taas korkealaatuista huumoria ja etenkin Juho kylvää ovelia sanaleikkejä. Kuuntelijamme halusivat tietää miksi väitämme iPhonen olevan turvallisempi kuin Android puhelimien - ja tässä jaksossa kerromme miksi! Tämän lisäksi puhutaan Applen M1-sirusta, koodin riippuvuuksista ja Nordean mobiilipankkiin liittyvästä kömmähdyksestä.

Episodi 38 - Larppaaja

Julkaistu 15.2.2021

Tällä viikolla käräjillä puhuttavat Juhon viimeinkin valmistuva dippatyö, Larpan pahislarppaukset, etäyhteydet niin firmojen IT-verkkoon kuin ICS/SCADA-ympäristöihin, miten kiristäjille ei koskaan pidä maksaa sekä case-tutkimus tosi hienosti onnistuneesta kriisiviestinnästä Footfallcamin osalta.

Episodi 37 - Bruno

Julkaistu 8.2.2021

Nollapäiviä! SolarWindsiä! Pankkihuijauksia! Kaikkea sitä maailmalla ja kotimaassa taas tapahtuukin. Tällä viikolla käräjillä pohditaan myös Internet asbestin määrää, sekä Laura kertoo asioita iOS:stä mitä Antti ja Juho eivät halunneet kuulla.

Episodi 36 - Stonks

Julkaistu 1.2.2021

Emotet on kuollut ja kohta kuopattu, hyvästi! 👋 Mitä yrityksiä ja toimijoita on tunnistettu SolarWinds-hyökkäyksen uhriksi? Minkä maan APT-ryhmä on tällä kertaa kohdistanut hyökkäyksen tietoturvatutkijoihin? Kuinka Vastaamolle on käymässä uutisoidun tietomurron seurauksena? Miten Reddit-käyttäjät laittoivat kapuloita kapitalismin rattaisiin?

Episodi 35 - Flash Elää!

Julkaistu 25.1.2021

Mitä ihmettä? Flash ei olekkaan kuollut?! Ja miksi Antti haluaa UFC kommentaattoriksi? Tässä jaksossa puidaan ATK asioita, kuten haittaohjelmista löytyneiden haavojen raportoimisesta ja sen eettisyydestä, pikavippi kiristysohjelmista, psykoterapiakeskus Vastaamosta ja yllättäen SolarWindsistä. Juho myös droppaa myös tietoa uusista haavoittuvuuksista.

Episodi 34 - KäräjäLeaks

Julkaistu 18.1.2021

Maanantai on jälleen toivoa täynnä! Mikä sivusto kertoi myyvänsä SolarWinds Orion-hyökkäyksessä vuotaneita tietoja? Kuinka toimitusketjuhyökkäyksistä päästään eroon tulevaisuudessa? Missä Microsoftin tuotteessa on vakava nollapäivähaavoittuvuus? Miten Pfizerin tietoa levitetään informaatiovaikuttamistarkoituksessa? Entä millaisen hyökkäysketjun Google Project Zero havaitsi kohdistuneen Android- ja Windows-käyttäjiin?

Episodi 33 - BANNED

Julkaistu 11.1.2021

Aurinkoista vuotta 2021 kaikille Turvakäräjien kuuntelijoille! Tänään puhutaan raskaista ja hieman vähemmän raskaista kyberaiheista. Listalle mahtuu asiaa Yhdystvaltojen viimeaikaisista tapahtumista, Ticketmasterista, SolarWindsistä (kuinkas muutenkaan), Googlen reCAPTCHAN ohittamisesta ja ajankohtaisesta WhatsAppiin liittyvästä aiheesta. Tuu kuuntelee!

Episodi 32 - RIP Flash

Julkaistu 4.1.2021

Flash on kuollut, kauan eläköön HTML5! Käräjillä juhlitaan uutta vuotta kyberaiheiden parissa. Antti, Juho ja Laura keskustelevat Suomen eduskuntaan kohdistetusta hyökkäyksestä, "Corona Anti-virus" takaovesta, Ericssonin ja Huawein välisestä suhteesta, Brexitin aiheuttamista retroviboista, SolarWindsistä ja Zyxeliin kovakoodatusta salasanasta. Mutta ei siinä vielä kaikki! Keskustelua herättää tällä kertaa paljon myös se, miten tietoturvaan tulisi oikeastaan edes suhtautua.

Episodi 31 - Arnoid

Julkaistu 28.12.2020

Vuosi 2020 on kohta paketissa! 🎆🎇 Onko korona myös 2021 kalenterissa? Kenestä tulee virkamies? Kumpi televisio on parempi, QLED vai OLED? Mitä aurinkopyrskäykselle kuuluu? Mitä huonoa Antti on tällä kertaa löytänyt Android-puhelimista? Miksei Cyberpunk 2077-peliä kannata ladata? Kuuntele ja tiedät!

Episodi 30 - Aurinkotuulet

Julkaistu 21.12.2020

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille kuuntelijoille! 🎄 Joulu lähenee ja tietoturvakentällä tapahtuu. Turvakäräjät on mukana hakkeriradiossa, jos sen rahoitus täyttyy mesenaatissa! Mistä FireEyen murrossa olikaan kysymys? Miten luottokorttitietoja varastetaan? Mitä tietokoneen komponenttia voidaan käyttää WiFi-adapterina? Miksi yritykset kärsivät enemmän kyberhyökkäyksistä Suomessa kuin muualla Euroopassa?

Episodi 29 - Swag

Julkaistu 14.12.2020

Oikein hyvää huomenta kaikille kuuntelijoille! Tällä viikolla onnitellaan kyberalalla noteerattuja hahmoja, Antti kertoo Chuck Norris-henkisiä vitsejä, sekä julkaisimme Turvakäräjät swagia! Puhutaan myös sipulimarketin takavarikoinnista, APT32:sta, nettiin kytkettyjen laitteiden haavoista ja FireEyen tietomurrosta. Just näin!

Episodi 28 - Turvakäräjät will now have stories

Julkaistu 7.12.2020

Hyvää itsenäisyyspäivää [näin jälkikäteen] 103-vuotiaalle Suomelle! 🇫🇮 Miten 243 miljoonan Brasilialaisen terveystiedot olivat levälläään internetin suuntaan? Minkä uuden piiloutumistavan TrickBot on omaksunut? Ovatko konttiteknologiat haittaohjelma vapaita? Miten Covid-19 rokotetta kehittäviä yrityksiä vastaan tällä hetkellä hyökätään? Kuuntele ja tiedät mistä tällä viikolla puhutaan!

Episodi 27 - Hei Siri!

Julkaistu 30.11.2020

Hei Siri, toivota kaikille hyvää maanantaita! Tänään Juho selittää meemejä auki, Laura toivoo Teslaa ja Antti kuiskuttaa kaikkien Siriin salakomentoja. Tämän lisäksi käräjiä puhuttaa myös ihan tietoturva-asiatkin, kuten minkälaisia kyberuhkia vastaan Covid-19 rokotteentekijät painivat, Teslaan liittyvä haavoittuvuus, MEMS-mikrofonit, työntekijöiden pääsyt tietoihin sekä Microsoftin "Productivity Score". Huh! Paljon asiaa!

Episodi 26 - VTJGc1lXbHVaVzRnYTI5cmIzVnoK

Julkaistu 23.11.2020

Moikka moi ihanat kuuntelijat ja aurinkoista alkavaa viikkoa! Turvakäräjät hivelevät tärykalvojanne uudella alkutunnarilla! Sekä tietysti ajankohtaisilla tietoturva-asioilla, kuten puhumalla valeuutisten vastaisesta kamppailusta, siitä miten koneoppiminen saattaa mahdollistaa tehokkaamman salasanan murtamisen, Zoom palaveriin liittyvästä kämmistä ja siitä että... Laura ei saanut PS5:sta?

Episodi 25 - Kyberalfa

Julkaistu 16.11.2020

Long time no kybermaanantai mutta tänään taas. Antti valmistui koulusta, paljon onnea! :D Mitä tarkoittaa swattaus? Haluaako EU estää salauksen? Miksi Iso-Britannia on (kyber)sodassa? Millaista työryhmää LVM valmistelee? Miten V8 liittyy Chromeen?

Episodi 24 - Kotipizza

Julkaistu 9.11.2020

Laura on voittaja - TOR:illa tavataan!!! Laura palkittiin Team Whackin yhteydessä tehdystä installaatiosta Shortlandissa. Onnea Lauralle! Mistä potilasjärjestelmästä löytyi haavoittuvuuksia? Pitäisikö lunnaiden maksaminen olla laitonta kiristyshaittaohjelmatapauksissa? Saitko hyvän Hacker IQ:n Deloitten testipelissä? Miksi Applen uusin päivitys kannattaa asentaa välittömästi? Mitä Silk Road-darknetmarketin Bitcoineille käy? Kuuntele ja tiedät mistä Käräjillä puhuttiin!

Episodi 23 - hunter2

Julkaistu 2.11.2020

Tiesittekö että melkein puoli vuotta Turvakäräjiä takana? Bileitä odotellessa Turvakäräjillä jutellaan taas ajankohtaisista aiheista, kuten päivitetään Vastaamon ja siihen liittyvien tapahtumien tilannetta. Tämän lisäksi pöydällä ovat sellaiset asiat kuin Ruotsin tietovuodosta, sekä Brian Krebs.

Episodi 22 - Valkokaulushakkerit

Julkaistu 26.10.2020

Uusi viikko kyberrintamalla. Kuluneen viikon aikana on tapahtunut paljon niin Suomessa kuin maailmallakin. Miten Vastaamon tietomurron uhrien tulisi toimia tässä ikävässä tilanteessa? Käytetäänkö henkilötunnusta oikein? Kuinka Antti, Laura ja Juho päätyivät tietoturva-alalle? Oliko Laura hyvä matematiikassa? Kenen Twitter-salasanat ovat heikkoja? Jakso on poikkeuksellisesti hieman pidempi kuin tavallisesti, toivottavasti pääsemme ensiviikolla palaamaan normaalipituuteen.

Episodi 21 - Sukkatunnus

Julkaistu 19.10.2020

Viikottainen kiristyshaittaohj.... eikun tietoturva podcast käsittelee taas polttavia aiheita. Tässä jaksossa puhutaan myös muista mielenkiintoisista tietoturvauutisista, kuten tietoturvayhteisön tapahtumista, pahoista naapureista, ja siitä miten kukaan meistä ei ole turvassa kalastelulta.

Episodi 20 - Siveyden Sipuli

Julkaistu 12.10.2020

ERITTÄIN hyvää kyberviikkoa kaikille kuuntelijoille! Tämän viikon jaksossa jostain syystä Turvakäräjien aiheet ovat melko eteläisissä asioissa. Jaksossa päivitetään myös haittaohjelma kuulumiset sekä puhutaan koneoppimisen mahdollisuuksista.

Episodi 19 - Pörrötys

Julkaistu 5.10.2020

Uusi viikko ja sää miellyttää jälleen Anttia. Tässä jaksossa keskitytään Lauran uuteen otsatukkaan ja kyberuutisiin. Mitä vanhojen Windows-versioiden lähdekoodien vuotamisesta voi seurata? Miten lintujen katselu liittyy Twitteriin? Voiko lunnaiden maksamisesta jatkossa seurata sakkoa?

Episodi 18 - Tahna-astia

Julkaistu 28.9.2020

Turvakäräjät jälleen palveluksessasi! Viikon aikana Antti on ehtinyt katsoa Netflixiä kun taas Juho ja Laura ovat tehneet vierailuja erilaisiin virtuaalitapahtumiin. Mitä Turvakäräjät ovat mieltä sähköpostien valvonnasta? Millainen tulevaisuus meillä on internettiin kytkettävien IoT-laitteiden kanssa? Mikä on SHINE ja miten se liittyy tietoturvaan? Mitä harmittavia ominaisuuksia PasteBin tuo palveluunsa? Oletko jo pelannut Turvakäräjät juomapeliä?

Episode 17 - Huijarisyndrooma

Julkaistu 21.9.2020

Uudessa jaksossa Antti paljastaa Mörkö-koiran tuoreimmat kuulumiset. Kuluneella viikolla tapahtui myös jo kauan pelätty ransomwaresta johtunut kuolema, josta keskustellaan jaksossa. Disobey avasi myös kutsun esityksille, johon käräjät vahvasti suosittaa laittamaan omat kiinnostuksen kohteensa. Entä mitä tapahtui TikTokille jenkeissä? Mikä Windows haavoittuvuus puhuttaa tällä kertaa? Onko Bluetooth sittenkään niin turvallinen kuin koronavilkku-jaksossa väitimme? Kuuntele ja tiedät mistä puhutaan.

Episode 16 - Kuminaamari

Julkaistu 14.9.2020

Kuminaamari? Liittyykö nämä aiheet enää edes kyberturvaan? Sitä käräjilläkin pohditaan, mutta onnistuneesti löydettiin tietoturvakulma aiheista kuten Kontiolahden mainoskampanja, Nordean tietomurto, Windows päivitykset ja Counter-Strike.

Episode 15 - Koronavilkku

Julkaistu 7.9.2020

Viime viikolla Suomen kansaa puhutti Koronavilkku sovellus - ja tottakai se herätti ajatuksia myös Turvakäräjien keskuudessa. Jottei keskustelu menisi liian COVID-19 painotteiseksi, käräjillä puhutaan myös AlphaBaystä, sekä Microsoftin Sysmonista ja Defenderistä. Kuuntele jakso ja saat kuulla myös Antin viime viikon sääennustuksen!

Episodi 14 - 700050

Julkaistu 31.8.2020

Kesä on pian ohi mutta käräjät jatkuu. Millaisia toimijoita on teknisen tuen huijauspuheluiden takana? Mikä pieni ylläpitäjän ponnistus auttaa monia tietoturvatutkijoita? Miksi TikTok on taas ajankohtainen? Kuinka paljon haavoittuvuuskista pitäisi maksaa tietoturvatutkijoille? Miten sisäisiä uhkia yritetään rekrytoida?

Episodi 13 - Sohvaperuna

Julkaistu 24.8.2020

Hyvää uutta alkanutta viikkoa - tai meille käräjille viime viikkoa! Tällä kertaa juttelemme siitä kuinka paljon dataa on saatavilla suoraan internettiin suojaamattomien tietokantojen kautta, sekä mitä kuuluu Emotetille ja kerrataan mitä kävi Uberin (salatuista) tietomurroista. Näiden asioiden lisäksi pohditaan nettikiusaamista ja onko mahdollista teknisillä ratkaisulla korjata sosiaalisia ongelmia.

Episodi 12 - Fake News

Julkaistu 17.8.2020

Viikko alkaa kyberaurinkoisissa merkeissä. Tässä jaksossa jutellaan Lauran kaverin kalastelusta, Juhon tietojen vuotamisesta ja kolmikirjaimisien virastojen haittaohjelmatutkimuksista. Tämän lisäksi Antti yrittää selittää miten maailmanlopun teknologia Bitcoin toimii ja keskustellaan Androidiin kohdistuvista haavoittuvuuksista.

Episodi 11 - Interventio

Julkaistu 10.8.2020

Kyberhyökkäyksiä ja interventioita. Kenelle EU on asettanut sanktioita kyberhyökkäyksistä? Kuinka TikTok saaga etenee Yhdysvalloissa? Miten Twitter-hakkereiden oikeudenkäynti on alkanut?

Episodi 10 - Tervahauta

Julkaistu 3.8.2020

Viikko on jälleen hujahtanut ja on käräjien aika. Minkä haasteen Antti antoi Iiro Uusitalolle? Keitä Twitter-hakkeroinnista pidätetyt lopulta olivat? Mitkä kaksi suurta ransomware-tapausta olivat viikon aikana uutisissa? Onko poliisilla jo massavalvonta käytössä?

Episodi 9 - Jackpot

Julkaistu 27.7.2020

Kyberin täyteinen viikko piti sisällään mitä jännittävimpiä käänteitä. Tällä kertaa Laura pääsi myös kertomaan kuulumisiaan! Mutta sen lisäksi jaksossa käydään läpi Garminin tietomurtoa, raha-automaattien hakkerointia, GoldenSpy haittaohjelmaa, sekä mitä tapahtuu kun hakkerit joutuvat hakkeroinnin uhriksi.

Episodi 8 - Se oli DNS

Julkaistu 20.7.2020

Internet oli suorastaan tulessa menneellä viikolla. Mutta mitä oikein tapahtui? Miksi DNS on kaikkien ongelmien takana? Voiko VPN palveluihin luottaa? Ja miten ihmeessä Twitter hakkeroitiin? Tämä kaikki ja vielä enemmän, käräjien hellässä käsittelyssä.

Episodi 7 - Milleniaali

Julkaistu 13.7.2020

Käräjillä seurattiin kybermaailman tapahtumia sateisissa tunnelmissa. Mistä yritysten suosimasta työkalusta löytyi tällä kertaa vakavia haavoittuvuuksia? Mikä mahtaa olla edelleen maailman suosituin salasana? Minkä valmistajan verkkolaitteisiin voi luottaa? Kuuntele ja tiedät!

Episodi 6 - Kapakka

Julkaistu 6.7.2020

Heinäkuun ensimmäinen viikko ei ollut hiljainen kyberrintamalla. Missä yritysten käyttämissä palomuuri- ja kuormantasaajaratkaisuissa on havaittu vakavia haavoittuvuuksia viime viikon aikana? Kuinka poliisi nappasi rosvot, jotka käyttivät salattuja viestiyhteyksiä? Mikä on Roblox? Mitä Juho tarkoittaa vesireikähyökkäyksellä? Kuuntele episodi ja tiedät kuluneen viikon oleellisimmat kyberuutiset.

Episodi 5 - Mäntylä

Julkaistu 29.6.2020

Viime viikon tietoturva aiheet TikTokista CyberBunkeriin ovat tällä kertaa Turvakäräjien käsittelyssä. Tämän lisäksi pohdimme - miksi poliisien tietoja vuodetaan nettiin? Ja voiko tietoturvan lisääminen olla jopa vahingollista tietyissä tilanteissa? Ja miten voi olla että Juho ja Laura eivät tiedä kuka on Jasmin Mäntylä? Kuuntele episodi niin tiedät mistä puhutaan!

Episodi 4 - Salad Fingers

Julkaistu 22.6.2020

Käräjillä hiljainen viikko takana juhannusta viettäessä. Tällä viikolla tutkiskellaan kotimaisia aiheita kuten luukku.com palvelun käytäntöjä, palautetaan mieleen menneisyyttä kun Adobe Flash Player lähenee näin finglishinä End-of-Lifeä ja Google haluaa muuttaa selaimensa osoitekenttää. Tämän kaiken lisäksi - oletko tilannut ruokaa lähiaikoina? Ei hätää, Juho tietää mitä söit viimeksi.

Episodi 3 - Pokémon

Julkaistu 15.6.2020

Viikko on taas vierähtänyt, mutta kiristyshaittaohjelmat jatkavat edelleen ihmiskunnan kiusaamista. Mutta tiedätkö mikä on EKANS? Onko tavaroillasi tietoturvamerkkejä? Voiko mihinkään enää luottaa? Miten saa frendit tanssimaan Beyoncén “Single Ladies” biisin tahtiin? Päivän polttavia kysymyksiä punnitaan taas Turvakäräjien vastaanotolla.

Episodi 2 - John Wick

Julkaistu 8.6.2020

Maailmalla tapahtuu ja Turvakäräjät kokoontuvat keskustelemaan viikon polttavista aiheista. Mihin kyberturvallisuusautomaatiota tulisi käyttää? Kuinka selviytyä kiristyshaittaohjelmista? Miten Covid-19 näkyy kyberturvallisuusmaailmassa? Kuka on John Wick? Nämä ja monet muut aiheet pääsevät Turvakäräjän kriittiseen käsittelyyn tässä podcast sarjan toisessa jaksosssa.

Episodi 1 - Uusi MacBook

Julkaistu 1.6.2020

Maailmalla tapahtuu ja Turvakäräjät kokoontuvat keskustelemaan viikon polttavista aiheista. Ovatko botit pilanneet Twitterin? Miksi eBay porttiskannaa jengin koneita? Ja voiko kalastelun harjoittaminen parantaa tietoturvaa? Nämä ja monet muut aiheet pääsevät Turvakäräjän kriittiseen käsittelyyn tässä podcast sarjan ensimmäisessä jaksosssa.

Episodi 0 - Kuka, mitä, miksi? Onko ihan pakko?

Julkaistu 25.5.2020

Tervetuloa käräjille! Sarjan introjaksossa juontajat Laura Kankaala, Juho Jauhiainen ja Antti Kurittu esittäytyvät, muistelevat menneitä ja kertovat, mistä Turvakäräjissä on oikein kyse. Pysy kuulolla, ensimmäinen jakso julkaistaan 1. kesäkuuta!

Takaisin podcastien listaan