Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
DocEmilia
Emilia Vuorisalmi on lääkäri, tietokirjailija, yrittäjä sekä kahden lapsen äiti. Emilian intohimo on rohkaista ja inspiroida ihmisiä sekä auttaa jokaista löytämään oma yksilöllinen resepti terveeseen ja täyteen elämään. DocEmilia-podcastissa keskustellaan mielenkiintoisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista eri alojen johtavien asiantuntijoiden kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Jaksot
Yhteensä 38 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.1.2018.
39. Taloudellinen turvattomuus ja miten siitä selvitä?
Yt-neuvotteluiden piirissä on tällä hetkellä yli 400 000 suomalaista ja lomautettuna yli 122 000 henkilöä. Taloudellinen turvattomuus koskettaa siis jollain tasolla melkein jokaista meistä.
Emilia sekä psykologi ja traumapsykoterapeutti Hanna Markuksela keskustelevet miten taloudellinen epävarmuus vaikuttaa ihmisiin. Mitkä ovat varoitusmerkkejä, joihin on heti reagoitava ja millä keinoilla edistää tilanteesta selviämistä? Entä miten tukea kumppania, jonka työ on juuri lähtenyt alta?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
38. Kehon ja mielen yhteys sekä stressinhallinta
Tämä podcast äänitetty 7.4.2020. Kehotamme seuraamaan THL:n ja muiden virallisten tahojen päivitettyjä suosituksia ja ohjeita.
Hanna ja Emilia keskustelevat kehon ja mielen yhteydestä ja miten yhteyttä voi hyödyntää arjessa sekä stressitilanteissa.
Miten Hannalla ja Emilialla menee kun eristystä on takana jo melkein kuukausi? Millä keinoilla kumpikin on edistänyt hyvinvointiaan uudessa tilanteessa?
Miksi mielellä on juuri nyt suuri vaikutus moniin fyysisiin oireisiin? Minkälaiset psyykkiset ilmiöt kuormittavat kehoa? Millä askeleilla kuormituksen voi purkaa? Miksi plasebo-efektiä kannattaa hyödyntää aina kun mahdollista? Mitä hyvää muuttuneista olosuhteista on seurannut? Millaisia ovat eristäytyneiden naisten "hurjat" viikonloppusuunnitelmat?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
37. Parisuhde ja sinkkuus poikkeustilanteessa
Tämä podcast äänitetty 31.3.2020. Kehotamme seuraamaan THL:n ja muiden virallisten tahojen päivitettyjä suosituksia ja ohjeita.
Emilia ja psykologi Hanna Markuksela keskustelevat mitkä ovat tällä hetkellä pariskuntien sekä sinkkujen suurimpia haasteita ja antavat vinkkejä miten päästä niistä yli.
Mitkä ovat pariskuntien tyypilliset haasteet eristyksessä?
Miten saada omaa tilaa, kun koko perhe on enemmän neljän seinän sisällä?
Miten eristys vaikutta sinkun elämään ja deittailumahdollisuuksiin?
Mikä avuksi sinulle, joka ei saa kosketusta ja läheisyyttä?
Mitä on apokalyptinen panetus?
Emilia ja Hanna jakavat myös omia unelmiaan sekä kokemuksiaan koronakriisin ensimmäisiltä viikoilta.
Podcasting lopussa Hanna kertoo harjoituksesta, jolla lisätä henkistä yhteyttä niin parisuhteessa kuin ystävän kanssa.
Vinkkaa jaksosta kaikille aiheesta kiinnostuneille ja seuraa meitä somessa @hannamarkuksela ja @docemilia
Pidetään toisistamme huolta!
Muista, että apua on saatavilla ja sitä kannattaa hakea nyt normaaliakin matalammalla kynnyksellä.
Suomen mielenterveys ry:n nettisivut: mieli.fi
Valtakunnallinen kriisipuhelin: 09 25250111
Vanhempainpuhelin (MLL): 0800 92277
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
36. Miten vaalia kehon ja mielen terveyttä koronakriisin keskellä
Emilian ja traumapsykoterapeutti Hanna Markukselan tiivis ja selkeä keskustelu mielen ja kehon hyvinvoinnin edistämisestä koronakriisin keskellä.
Mitkä ovat mielen ja kehon tyypilliset reaktiot kriisitilanteessa?
Miten eristäytyminen vaikuttaa meihin yksilöllisesti?
Millä keinoilla on mahdollista vakauttaa hermoston vireystilaa ja loiventaa stressipiikkiä?
Käytännön vinkkejä kuormittumisen, yksinäisyyden ja mökkihöperöitymisen helpottamiseen.
Jakson lopussa Hanna vetää harjoituksen, jota jokainen voi käyttää kotona ahdistuksen purkamiseen tai pienenä hengähdystaukona etätyöpäivän aikana.
Muista myös, että apua on saatavilla ja sitä kannattaa hakea nyt normaalia matalammalla kynnyksellä.
Valtakunnallinen kriisipuhelin 09-25250111
Vanhempainpuhelin (MLL) 0800 92277
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
35. Ravintolisät - Kuka niistä hyötyy ja miksi?
Emilian ja biokemian tohtori Timo Lehdon kattava ja kiinnostava keskustelu ravintolisistä. Miten hyvin saamme tänä päivänä vitamiineja ja hivenaineita ravinnosta? Mitkä kaikki asiat vaikuttavat ravintoaineiden imeytymiseen ja miten ravintoaineiden saamista ruuasta voi tehostaa? Mistä ravintolisistä on useimmiten hyötyä ja mistä tunnistaa hyvän valmisteen? Miten hormonitoimintaa voi tasapainottaa ravintolisillä? Entä mikä avuksi jos uni ei tule?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
34. Ruuhkavuodet - miten johtaa itseään niiden keskellä
Emilia sekä työnkokemuksen asiantuntijat ja Ruuhkavuosiopas: Rakenna hyvä arki ja kukoista töissä -kirjan kirjoittajat Linda Rautanen ja Laura Hannola keskustelevat ruuhkavuosien mahdollisuuksista.
Miten kukoistaa ruuhkavuosina niin töissä kun kotona?
Miten tunnistaa omat arvot ja valjastaa ne myös arkeen? Miksi sisäisen motivaation tärkeys korostuu ruuhkavuosina? Millaisilla harjoituksilla voimme muuttaa omaa sisäistä puhetta ja lisätä kiitollisuutta arkeen? Miksi ruuhkavuodet ovat nimenomaan mahdollisuus - ei uhka? Näistä ja paljosta muusta aitoa ja rehellistä keskustelua!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
33. Geenit - Miksi ja miten niitä tulisi testata?
Emilia sekä lääketieteen tohtori ja geenitutkija Kirsi Auro keskustelevat geeneistä ja niiden tutkimisesta.
Miksi geenejä kannattaisi lähteä tutkimaan ja mitä hyötyä tuloksista voi testin tekijälle olla? Mistä tunnistaa luotettavan geenitestin? Onko testaus riskitöntä ja pysyykö tieto varmasti turvassa? Miltä näyttää geenitestien tulevaisuus?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
32. Nainen & hormonit
Emilia ja naistentautien erikoislääkäri ja Mehiläisen gynekologi Tuuli Soini keskustelevat naisten hormoneista elämän eri vaiheissa.
Mistä PMS:ssä on kysymys ja miten lievittää oireita? Mitä perimenopaussilla tarkoitetaan, mitä muutoksia hormoneissa silloin tapahtuu? Entä vaihdevuodet? Miten viivästyttää niiden saapumista ja miten kääntää hormonien lasku voimavaraksi? Mikä avuksi jos libido droppaa ja seksi ei maistu?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
31. Palautumisen tärkeys
Marko Yrjövuori on Mehiläisen fysiikkavalmentaja, joka omaa myös pitkän uran NBA:ssa ja NHL:ssä maailman suurimpien tähtien luottomiehenä. Emilia ja Marko keskustelevat palautumisen tärkeydestä terveyden ja hyvinvoinnin lähteenä. Miten löytää balanssi kuormituksen ja palautumisen välillä? Mistä tunnistaa uupumisen ensimmäiset merkit? Mitä tavallinen ihminen voi oppia huippu-urheilijalta? Entä mitä Emilia ja Marko ovat itse oppineet omista pohjalle putoamisistaan ja miten nyt kiireisissä yrittäjien arjissaan pitävät huolta jaksamisesta?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
30. Uni terveyden lähteenä
Emilian ja unilääkäri Henri Tuomilehdon kattava ja mielenkiintoinen keskustelu unesta.
Miten uni vaikuttaa hormonitoimintaan ja miksi hyvin nukkuessa lihakset kasvavat ja paino pysyy helpommin kurissa? Mitä kaikkea unessa tapahtuu ja milloin on syytä epäillä unihäiriötä? Kannattaako unta monitoroida? Entä millä keinoilla voimme avittaa nukahtamista ja parantaa unen laatua?
Kaupallinen yhteistyö - LähiTapiola
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29. Riippuvuuden uudet muodot
Ihminen voi teoriassa olla riippuvainen mistä vain. Viime vuosikymmenien aikana tapahtunut digitaalinen vallankumous on tuonut mukanaan uusia addiktioiden muotoja ja entistä useampi meistä on koukussa esimerkiksi someen. Mehiläisen pariterapeutti Jouni Pölönen ja Emilia keskustelevat riippuvuuden uusista muodoista ja millä tavoin niitä voi ehkäistä ja hoitaa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
28. Miten toipua sydänsurusta?
Parisuhteen päättyminen voi olla elämän voimakkain kriisi. Eron hetkellä monet tunteet ovat vaikeita kestää ja joskus niiden voimakkuus on jopa pelottavaa. Pelon tunne kuuluu kuitenkin eroon ja kipeiden tunteiden läpikäyminen on yksi tärkeä osa erosta toipumisen kivikkoisella tiellä. Kivusta ja surusta huolimatta erosta voi lopulta seurata myös hyviä asioita ja siitä voi selvitä entistä parempana ja vahvempana ihmisenä. Ero on myös mahdollisuus henkiseen kasvuun ja uuteen parempaan omannäköiseen elämää. Kunhan vain maltamme pysähtyä.
Kuuntele Emilian ja Mehiläisen pariterapeutti Jouni Pölösen keskustelu eron vaiheista ja miten erosta toipumista voi edistää.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27. Sydänsurut ja evoluutiobiologia
Emilia ja evoluutiobiologian dosentti Markus Rantala keskustelevat sydänsuruista evoluutiobiologian näkökulmasta. Miksi sydänsurujen kuuluu sattua? Minkä vuoksi nykyään toipuminen kestää usein kauemmin kuinesi-isillämme ja miten pystymme nopeuttamaan toipumista?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26. Mielen ja suoliston vahva yhteys
Suolistoa usein kutsutaan toisiksi aivoiksemme eikä turhaan. Mehiläisen lääkäri Emilia Vuorisalmi ja evoluutiopsykologi Markus Rantala keskustelevat jaksossa suolen ja mielen välisestä vahvasta yhteydestä. Tiesitkö, että suoliston ja aivojen välinen yhteys kulkee kumpaankin suuntaan: suolistosta aivoihin kuin myös aivoista suolistoon? Entä miten saada suoliston ja mielen viestintä sujuvaksi ja hyvinvointia edistäväksi?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25. Ystävyyden aivokemia
Nykytutkimusten valossa sosiaaliset suhteet ovat tärkein yksittäinen tekijä terveen ja pitkän elämän takana. Emilia ja kirjailija, käsikirjoittaja Katri Manninen ovat olleet läheisiä ystäviä 12 vuotta. Kaverukset keskustelevat ystävyyssuhteestaan sekä siitä, miten ystävyys parhaimmillaan antaa meille kaikkia tarvitsemiamme rakkaushormoneja ja miksi soitto ystävälle on tehokas tapa purkaa stressiä.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24. Lasten kanssa matkalla
Podcastin vauvavuosi huipentuu kuuntelijoiden kovasti toivomaan jaksoon lasten kanssa matkailusta. Podcast-jakson vieraana on kolmen poikansa kanssa maailmaa kiertänyt mediavaikuttaja Hanna Väyrynen. Emilia ja Hanna juttelevat, mitä vuosien varrella on opittu lasten kanssa reissaamisesta. Mitä pakata lennolle? Miten valita sopiva kohde? Lasten kanssa matkustelun plussat ja miinukset? Entä miten pitää parisuhteesta huolta perhelomalla?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23. Toisenlainen joululoma
Koen olevani etuoikeutettu ja kiitollinen joulun ajan tuomasta rauhallisuuden ja turvallisuuden tunteesta, josta olen itse saanut nauttia aina.
Kaikilla joulu ei kuitenkaan ole lapsille ilon ja turvallisuuden täyttämää aikaa, vaan jotakin aivan päinvastaista. Joulunaika on Kenian kisii-heimon pikkutytöille vaarallista aikaa. Suuri osa tyttöjen sukuelinten silpomisesta tehdään loma-aikana, jolloin tytöillä on aikaa toipua leikkauksesta.
Vahvat uskomukset ja perinteet saavat vanhemmat lähettämään tyttärensä tähän kammottavaan toimenpiteeseen.
Silpomaton.fi -tytöt turvaan kampanja auttaa tyttöjä järjestämällä turvaleirejä tytöille ja kouluttamalla vanhempia silpomisten haitoista ja uskomuksien valheellisuudesta.
Kuuntele podcast silpomisesta ja osallistu tytöt turvaan joulukampanjaan @silpomaton.fi sivuilla. Tehdään maailmasta paikkaa jossa yksikään tyttö ei joudu pelkäämään Jouluna.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
22. Mitä tehdä jos vauva valvottaa?
Emilia ja lasten uniohjaaja Liisa Niskakangas keskustelevat mitkä ovat yleisimmät ongelmat vauvan rikkonaisten unien takana ja käyvät läpi keinoja joilla saada vauva nukkumaan hyvin.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
21. Aivojen kuormittuminen ja miten sitä estää?
Mehiläisen lääkäri Emilia Vuorisalmi ja psykologian tohtori ja aivojen asiantuntija Mona Moisala keskustelevat siitä miksi aivojen kuormittumisesta on tullut uusi kansantauti.
Mitä tehdä jos muisti pätkii ja aivot tuntuvat sumuisilta? Miten rytmittää työpäivä kuormittumisen estämiseksi? Mitä uni tekee aivoille ja miksi lenkkeily tekee fiksuksi?
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19. Lapset digimaailmassa
Mehiläisen lääkäri Emilia ja Psykologian tohtori ja aivojen asiantuntia Mona Moisala keskustelevat siitä miten kasvattaa lapsia nykymaailman jatkuvat digitaalisen ärsyketulvan keskellä.
Miten TV:n katsomien vaikuttaa vauvaan? Miksi teinille puhelimen sulkeminen illalla on ylivoimaisen tuntuista? Mitä hyötyä on pelaamisesta ja mistä tietää mikä on liikaa?
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18. Tiede kauniin ja terveen ihon takana
Mulla on ilo ja kunnia toimia tänä syksynä Vichyn Liftactive- tuotesarjan kauneuslähettiläänä. Tämän yhteistyön inspiroimana tein podcastin tieteestä terveen ja kauniin ihon takana. Ihotautien erikoislääkäri Susanna Majasuon kanssa keskustelemme mitkä kaikki asiat vaikuttavat ihon hyvinvointiin ja mistä iho-ongelmat saattavat viestiä. Miten elintavat ja ihonhoitorutiinit vaikuttavat ihoon ja miten välttyä ennenaikaiselta ikääntymiseltä? Entä mitä tekee kollageeni ja miten boostata sen tuotantoa? Kaupallisessa yhteistyössä Vichyn kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17. Bondaa beibisi kanssa
Uusimmissa jaksossa Emilia ja professori Liisa Keltikangas-Järvinen keskustelevat vanhemman ja lapsen välisen kiintymyssuhteen kehittymisestä
Mitkä ovat tärkeimmät asiat kiintymissuhteen synnyssä? Mitkä ovat kosketuksen, katseen sekä äänen rooli tunnesiteen synnyssä. Mitkä ovat suurimmat esteet nykypäivänä turvallisen kiintymissuhteen syntymiselle ja onko suurin osa vanhempien huolista aivan turhia? Tiesitkö muuten että nykytutkimustiedonkin mukaan vauva valitsee ainoastaan yhden henkilön johon kiintyy ensisijaisesti? Kaupallinen yhteistyö Nestlén kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16. Kehonkuva
Uusimmassa Emilia ja arjen kemiaa jaksossa Emilia Marja Kihlström keskustelevat kehonkuvasta.
Mistä kehonkuva muodostuu ja millä keinoilla pystymme tukemaan tervettä suhtautumista omaan kehoon?
Entä miten raskaus, synnytys ja vauva-aika saattavat muuttaa asennetta omaan vartaloon? Ja miten kääntää negatiiviset ajatukset arvostukseksi ja kiitollisuudeksi omaa kehoa kohtaan?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15. Salatut Imetyskansiot
Miksei kukaan kertonut tästä? Emilia ja Lotta Backlund juttelevat elämästä imetyskuplassa kommelluksineen ja haasteineen.
Miten ja missä imettää ja kuka päättää tämän? Entä miten pysyä viileänä kun vauva saa tissiraivarit julkisella paikalla? Jaksossa myös mimmien vinkit lentokoneessa imettämiseen ja miten viinitonkasta voisi askarrella isälle imetyssäiliön. Kaupallisessa yhteistyössä Nestlén kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
14. Suolisto on myös vauvan toiset aivot
Miten raskauden aikainen ravinto ja elintavat vaikuttavat kohdussa olevan lapsen suoliston bakteereihin? Entä synnytys? Mitkä ovat äidinmaidon vaikutukset vauvan suoliston mikrobiomiin ja mitä tulisi ottaa huomioon kiinteisiin ruokiin siirryttäessä? Miten pitkään antibioottien vaikutukset näkyvät suolistossa ja millä keinoilla haittoja voisi vähentää? Voiko äidin stressi siirtyä lapseen suolistobakteereiden kautta? Kuuntele Emilian ja professori ja lastenlääkäri Mika Mäkelän mielenkiintoinen keskustelu siitä, miten ihmisen elämän 1000 ensimmäistä päivää vaikuttavat suoliston bakteerien kautta terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kaupallisessa yhteistyössä Nestlén kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13. Mitä vauvana syöt se vanhana vaikuttaa
Myyttejä murtava keskustelu ravitsemuksen merkityksestä. Mihin voi vaikuttaa ja mihin ei? Hyvän ravitsemuksen abc lapsen ensimmäisen 1000 päivän ajaksi ja sen pitkäkestoiset vaikutukset. Vieraana Hanna Lagström, erityisasiantuntija, ravitsemustieteen dosentti. Kaupallisessa yhteistyössä Nestlén kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12. Lasten infektiot
Emilian ja Mehiläisen Lastentautien erikoislääkärin Maria Enlund-Cerullon tiivis paketti lasten yleisimmistä infektioista nyt ulkona! Miten välttää lapsen sairastumista ja edesauttaa lapsen immuniteetin kehittymistä? Mitkä ovat imeväisten ja leikki-ikäisten yleisimmät infektiot ja miten niitä hoidetaan?
Mehiläisen digiklinikka palvelee ympäri vuorokauden ja vastaa vanhempien kysymyksiin etänä. Palvelu toimii OmaMehiläinen-sovelluksessa jonka voi ladata Apple Storesta tai Google Playsta.Kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11. Lapsen ravitsemus
Jaksossa Emilia ja Mehiläisen ravitsemusterapeutti Soile Ruottinen keskustelevat siitä millaisia ovat uusimmat lasten ravitsemussuositukset.
Milloin ja miten siirtyä rintaruokinnasta kiinteään ruokaan? Mitkä ovat lapsen kehityksen kannalta tärkeimmät ravintoaineet? Mitä tehdä jos ruoka ei maistu lapselle?
Katso myös Emilian ja lastenlääkäri Ove Mickelssonin video lasten allergioista:
https://www.mehilainen.fi/lasten-mehilainen/lasten-allergiat
Kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10. Synnytys - Miten saada mahdollisimman hyvä kokemus?
Emilia sai kokea toivomansa vesisynnytyksen ja jututtaa jaksossa synnytyksessä tutustumaansa kätilö Johanna Honkasta.
Miten vanhemmat voivat valmistautua synnytykseen? Mitä kaikkea synnytyssalissa nykypäivänä voi pyytää, kun vaan tietää kysyä?Kannattaako suoli tyhjentää ennen synnytystä? Eri kivunlievitysmuotojen hyödyt ja haitat? Miten löytää toimiva synnytysasento ja kenelle vesisynnytys sopii?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9. Vinkkejä vauva-arkeen
Miten imetys vaikuttaa äitiin ja lisääkö skumppa todella maidon tuotantoa? Miten vauvan hampaat kannattaa harjata? Entä miten tutista luovutaan? Tämän viikon Emilia ja arjen kemiaa -podcastin vieraana iki-ihana Ainu-neuvoja, terveydenhoitaja Eila Saari. Jaksossa Eila ja Emilia vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin vauvan hoitoon liittyen. Kaupallisessa yhteistyössä Bernerin kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8. Parisuhteen haasteet ja hoito, kun vauva saapuu taloon
Jaksossa Emilia ja Mehiläisen seksuaali- ja pariterapeutti Jouni Pölönen keskustelevat siitä mitkä ovat parisuhteen suurimmat haasteet vauva-aikana. Miten jaksaa paremmin väsymyksen ja mullistuksen keskellä ja milloin hakea apua? Millä keinoilla huolehtia ettei kumpikaan koe oloaan ulkopuoliseksi? Miten tärkeää on oma aika? Entä miten käy seksielämän uuden tulokkaan saapuessa? Miten vauva-ajan haasteet vahvistavat parisuhdetta? Kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7. Ravinto ja imetys
Tämän viikon jaksossa keskustellaan ravinnon vaikutuksesta imetykseen. Mitä imettävän äidin olisi hyvä ottaa huomioon ruokavaliossaan? Millä saada omaan ruokailuun rytmiä ja laatua? Mitä syödä jos imettäessä on koko ajan nälkä? Ja millainen on imettäjän täydellinen yösnack? Emilia ja ravintoterapeutti Sonja Wahlroos pohtivat jaksossa mm. näitä teemoja. Jakson sponsorina toimii Ainu, joka on ollut mukana suomalaisten vauvaperheiden arjessa jo monta vuosikymmentä. Tiesitkö esimerkiksi, että purulelujen tehtävänä on lisätä vauvan syljen eritystä, joka suojaa hampaita? Tutustu Ainun laadukkaisiin tuotteisiin osoitteessa www.ainu.fi. Kaupallisessa yhteistyössä Bernerin kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6. Äitiyshuolto
Miten raskaus ja synnytys vaikuttavat lantionpohjan lihaksistoon? Miten valmistaa lantionpohja synnytykseen? Pitääkö huolestua jos virtsa karkailee raskaana tai synnytyksen jälkeen? Miten löytää sopiva synnytysasento ja ponnistaa oikein? Mitkä ovat yleisimmät ongelmat synnytyksen jälkeen ja milloin tulisi hakeutua tutkimuksiin? Entä miten ja milloin aloittaa treenaaminen synnytyksen jälkeen?
Emilia ja Mehiläisen fysioterapeutti Anu Parantainen keskustelevat mm. näistä teemoista, sekä antavat ohjeita miten pitää huolta lantionpohjasta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5. Raskaus ja ravinto
Moni äiti tuskailee informaatiotulvan ja alati vaihtuvien suositusten keskellä. Emilia sekä ravitsemusterapeutti ja ravitsemustieteen tohtori Tiina Jääskeläinen keskustelevat siitä mitä uusimmat tutkimukset kertovat raskaudenaikaisesta ravinnosta. paljon sikiö lisää äidin energiantarvetta? Mitä ravintolisiä tarvitsemme raskauden eri vaiheissa? Mistä äidin ravinto tulisi koostua ja mitkä ovat tärkeimmät asiat joita tulisi välttää? Entä miten isän ruokavalio ja elintavat heijastuvat hedelmällisyyteen ja tätä kautta raskauteen?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4. Hedelmällisyysterveyden ABC
Emilia sekä Felicitas Mehiläisen lääketieteen tohtori ja hedelmällisyyslääketieteen uranuurtaja Tarja Olkinuora keskustelevat siitä miten elämäntavat vaikuttavat hedelmällisyyteen ja heijastuvat lisäksi sukupolvien päähän.
Mitkä ovat yleisimmät syyt hedelmättömyyden takana? Entä mistä toistuvat keskenmenot saattavat kertoa ja missä vaiheessa olisi syytä hakeutua tutkimuksiin? Entä mitkä ovat tärkeimmät tekijät pitää mielessä hedelmällisyysterveydestä huolehtittaessa? Kaupallisessa yhteistyössä Mehiläisen kanssa.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3. Ravinnolla hedelmälliseksi
Miten ravinto vaikuttaa hedelmällisyyteen? Mitkä ovat yleisimpiä ravintoon liittyviä syitä kun raskaaksi tuleminen ei onnistu? Entä millaisella ruokavaliolla voimme optimoida hedelmällisyyttä? Tällä viikolla Emilian asiantuntijavieraana Lontoossa työskentelevä, naisten hyvinvointiin ja hedelmällisyyteen erikoistunut ravintoterapeutti Sonia Wahlroos. (www.nordicnutritionist.com)
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2. Raskaus ja seksi
Emilia, sekä seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Marja Kihlström keskustelevat siitä, miten raskaus vaikuttaa seksuaalisuuteen, libidoon ja kehonkuvaan.
Miten raskaus muokkaa hormonitoimintaamme? Miksi osa äideistä hehkuu halut katossa läpi raskauden, kun taas toisilla raskaus vie halut ja draivin? Entä miten raskaus vaikuttaa isän haluihin?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1. Parisuhde ja raskaus
Emilia sekä seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Marja Kihlström keskustelevat siitä millaisen mullistuksen parisuhde kokee raskauden aikana.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.