Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hyvän välitystavan podcast

Hyvän välitystavan podcastissa pureudutaan nimensä mukaisesti hyvään välitystapaan sekä ajankohtaisiin välitysalaan ja asuntomarkkinaan liittyviin teemoihin. Sarja vastaa välitysalan muuttuviin haasteisiin ja auttaa luomaan alalle yhteisiä käytäntöjä.

Miksi hyvän vuokravälitystavan ohje on oltava hallussa ja mitä mokia tutustumalla ohjeeseen voi taklata? Mitkä ovat yleisimpiä väärinkäsityksiä taloyhtiöiden osakeluetteloiden sähköistämiseen liittyen? Millaiset asunnot ovat lunastusvaaran alla? Mitkä ovat tyypillisimmät asuntojen somemarkkinoinnin sudenkuopat?

Uudella kaudella juontajana toimii Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa. Podcastissa keskustellaan yhdessä Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsenten sekä muiden asiantuntijavieraiden kanssa.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen sekä Hyvän vuokravälitystavan ohjeeseen osoitteessa: www.kiinteistonvalitysala.fi


Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 22 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.1.2021.

Jakso 22: Vuosi 2023 välittäjän silmin - Jatkuuko tahmea asuntomarkkinatilanne?

Julkaistu 14.2.2024

Kiinteistönvälitysalan keskusliiton hintaseurantapalvelun datan mukaan asuntokauppojen määrät laskivat lähes neljänneksen verrattuna vuoteen 2022. Välittäjälle vuosi oli tahmea ja asiakkaat odottivat välittäjän näkevän korkojen ja energian hintojen kehityksen kuin kristallipallosta. Mutta kuinka markkinan hiljaisemmat ajat todella vaikuttivat välittäjän työhön ja toiko tämä mukanaan jotain hyvääkin?

Tuomaksen vieraina ovat RE/MAX Suomen toimitusjohtaja ja KVKL:n vuoden 2023 hallituksen puheenjohtaja Pasi Aalto sekä Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja ja KVKL:n vuoden 2024 hallituksen puheenjohtaja Mika Laurikainen. Millaisia vinkkejä he antavat välittäjille vuoteen 2024?

Jakso 21: Hyvän välitystavan lähettiläiden terveiset kentältä - Ensin tutustutaan Hyvän välitystavan ohjeeseen, sitten vasta lakikirjaan

Julkaistu 31.1.2024

“Ensin tutustutaan Hyvän välitystavan ohjeeseen, sitten vasta lakikirjaan.” Ohje auttaa jokaista uutta välittäjää alaan tutustuessa ja pitää vanhatkin tekijät oikealla tiellä. Ohjetta ei tarvitse onneksi muistaa ulkoa, sillä hyvä sisällysluettelo auttaa ongelmakohdissa tiedon etsimisessä. Mutta mitkä ovat ne ohjeen luvut, joihin Hyvän välitystavan lähettiläät suosittelevat erityisesti tutustumaan?

Tuomaksen vieraana ovat kiinteistönvälittäjät Emilia Nikkilä Kiinteistömaailmasta Kangasalta, Miia Karppinen RE/MAX Nosteesta Lahdesta sekä Pia Ketoja OP Kodista Tampereelta. He kaikki toimivat myös vuoden 2023 Hyvän välitystavan lähettiläinä. Emilian, Miian ja Pian mukaan Hyvän välitystavan ohje kaivetaan kentällä esiin lähes viikoittain.

Jakso 20: Mitkä asunnot ovat lunastusvaaran alla?

Julkaistu 18.1.2024

Mitä tarkoitetaan lunastusoikeudella asuntokaupassa ja miten yleisiä lunastuslausekkeet ovat? Mitä tapahtuu, jos yhtiöjärjestyksessä onkin lakipykälista poikkeavia määräyksiä? Entä varainsiirtovero? Tarvitseeko sitä lainkaan maksaa vielä kaupanteon yhteydessä, kun on epävarmaa, jäävätkö osakkeet lopulta tälle ostajalle?

Tuomaksen vieraana ovat SP-Koti Oy:n lakiasiainpäällikkö ja KVKL:n lakivaliokunnan jäsen Sari Kantele ja Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n puheenjohtaja sekä isännöintitoimisto Awiston yrittäjä ja isännöitsijä Aleksi Puisto, jotka kertovat myös mitä lunastustilaisuudessa tapahtuu ja kuinka pitkä lunastusaika on eli kauanko ostajan pitää odotella.


Jakso 19: Kiinteistönvälittäjä, nyt someen ja mars! Mutta muista säännöt!

Julkaistu 11.1.2024

Suomessa toimii valtavasti välitysalan ammattilaisia, jotka eivät millään tavalla hyödynnä somea työssään. Miten tärkeä kanava some on välittäjälle tänä päivänä, tuoko se toimeksiantoja uusilta asiakkailta? Miten asuntomarkkinointiasetuksen vaatimuksia pitää huomioida somessa?

Tuomaksen vieraana ovat Kiinteistömaailman kiinteistönvälittäjä Emilia Nikkilä sekä Suomen kiinteistönvälittäjät SKVL ry:n päälakimies ja KVKL:n lakivaliokunnan jäsen Tiina Aho. Tiina ja Emilia paljastavat myös somemarkkinoinnin yleisimmät kompastuskivet.


Jakso 18: Huoneenvuokralaki uusiksi - Vuokralaisen, vuokranantajan vai molempien etu?

Julkaistu 14.12.2023

Miten nykyinen asuinhuoneenvuokralaki on kestänyt ajan hammasta yli 25 vuoden voimassaolon aikana - mikä siinä toimii ja mikä ei? Kuinka digitalisaatio on luonut muutostarpeita lainsäädännölle, joka on luotu aikana ennen sähköpostiviestittelyä?

Tuomaksen vieraana ovat Kuluttajaliiton asumisen juristi Kristel Pynnönen-Andersson sekä Suomen Vuokranantajat lakiasiainjohtaja Tarik Ahsanullah, jotka toimivat myös AHVL:n eli asuinhuoneenvuokralain uudistamistyöryhmässä. Molempien mielestä häätöön liittyvät perusteet ovat laissa kunnossa, mutta prosesseja pitäisi sujuvoittaa.


Jakso 17: Huoneistotietojärjestelmä sähköistää osakekirjat, mutta miten ja milloin?

Julkaistu 7.12.2023

Huoneistotietojärjestelmän tavoite ja tarkoitus on vakioida tietoja, jotka liittyvät taloyhtiöihin ja huoneistoihin sekä sähköistää osakekirjat. Mitä tapahtuu, kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon sähköiseen järjestelmään? Mitä välitysliikkeen tulee huomioida, kun tehdään huoneistokauppaa?

Tuomaksen vieraana ovat Kiinteistömaailma Oy:n lakiasiainjohtaja sekä KVKL:n lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni ja Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Pauliina Heikkilä, jotka kertovat myös, mitkä ovat yleisimpiä väärinkäsityksiä osakeluetteloiden sähköistämiseen liittyen.


Jakso 16: Pelkällä vakaalla pyrkimyksellä ei vuokravälittäjä pitkälle pötki!

Julkaistu 29.11.2023

Mitkä asiat ovat viime vuosikymmeninä muuttaneet vuokravälitystä eniten? Hyvän vuokravälitystavan ohje päivitettiin syyskuussa 2023, mutta mitkä ovat niitä tärppejä, joihin vuokra-asuntojen välittäjien kannattaa nyt kiinnittää erityistä huomiota?

Tuomaksen vieraana on Vuokraturva Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä Vuokraturva-yhtiöt -konsernin perustaja ja pääomistaja Timo Metsola, jonka mukaan vuokravälittäjillä tapahtuu eniten mokia asiakirjojen säilyttämisessä. Jos tunnet piston sydämessäsi, kuuntele minkälaisia ongelmia siitä voi seurata.

Hyvän vuokravälitystavan ohje: https://kiinteistonvalitysala.fi/ohje-hyvasta-vuokravalitystavasta/

Jakso 15: Kiinteistön ja mökin kauppa

Julkaistu 16.8.2022

Mitä asiakirjoja tarvitaan kiinteistön ja mitä mökin kauppaan? Mitä merkitystä on sillä, millaisella alueella kaupattava kiinteistö tai tontti sijaitsee? Mitä tulee huomioida rakennusmääräyksien suhteen ja kaava-asioissa? Entä mitä välittäjän tulee tietää kiinteistön ja mökin kaupan tarjousmenettelystä? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 14: Kuolinpesässä olevan asunnon myynnin ABC

Julkaistu 9.8.2022

Myydessään kuolinpesän omistamaa asuntoa, mitä asiakirjoja välittäjän tulee hankkia ja mitä asioita selvittää kuolinpesään liittyen? Kuka voi olla kuolinpesän edustaja? Mitä tietoja vainajasta tulee hankkia ja mistä ne hankitaan? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni sekä Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n päälakimies ja lakivaliokunnan jäsen Tiina Aho.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 13: Selostusliite – asiakkaan kuulustelua vai tiedon kultakaivos?

Julkaistu 2.8.2022

Mitä tietoja selostusliitteestä tulee löytyä? Entäpä kuinka sähköisiin lomakkeisiin tulisi suhtautua? Kuinka tarkkaan välittäjän tulee tutustua kohteeseen ja kenen antamia tietoja selostusliitteeseen kirjataan? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailma Oy:n lakiasiainpäällikkö sekä Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni, Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin ja Realia Groupin lakimies sekä lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 12: Miten tunnistaa hyvin hoidettu taloyhtiö?

Julkaistu 26.7.2022

Mitä huomioitavia asioita on isännöitsijäntodistuksessa ja yhtiöjärjestyksessä? Pitäisikö ostajien paneutua enemmän energiatodistukseen? Entä mihin muihin asiakirjoihin tulisi tutustua ja mitä merkitystä asiakirjojen puuttumisella voi olla? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Valkama, Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 11: Virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa – miksi asiantunteva välittäjä on kultaa asuntokaupassa?

Julkaistu 19.7.2022

Millainen on myyjän vastuu asuntokaupassa? Entä ostajan? Millaisia ovat tyypillisimmät virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa? Kenen vastuulla on tarkastaa isännöitsijätodistuksen tiedot? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n varatuomari ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palo sekä LexLegaton kuluttajaoikeusjuristi Tuula Sario.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 10: Uusien asuntojen kauppa – riskiprojekti vai unelmien täyttymys?

Julkaistu 12.7.2022

Uudiskohteen kokonaishinnan selvittäminen on tärkeää, mutta miksi ja mikä on välittäjän vastuu sen selvittämisessä? Keneltä uusien asuntojen kauppaan liittyvät asiakirjat löytyvät? Voiko välittäjä osallistua sen selvittämiseen, tapahtuuko rakennusvirheitä? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n varatuomari ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palo sekä Sp-Koti Oy:n lakiasiainpäällikkö ja lakivaliokunnan jäsen Sari Kantele.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 9: Hyvän välitystavan ohjeet: välittäjän turva perustekemiseen

Julkaistu 5.7.2022

Miksi Hyvän välitystavan ohjeeseen kannattaa tutustua ja kuinka usein sitä kannattaa vilkaista? Mitä muutoksia Hyvän välitystavan ohjeisiin on tullut viimeisenä ja mitä on luvassa? Hyvän välitystavan ohjeesta yhdessä Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin ja Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 8: Miten pidät pääsi kylmänä neuvotteluvaiheessa?

Julkaistu 1.3.2021

Asuntokauppa sisältää paljon erilaisia vaiheita. Mitä neuvotteluvaiheessa tulee muistaa, entä miten tarjouskauppamalli eroaa normaalista tarjouskilpailusta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat ostoneuvotteluvaiheesta ja tarjouskaupasta Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n lakimies, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Tiina Ahon kanssa.

Jakso 7: Uuden asunnon myynnin knoppalogiaa

Julkaistu 22.2.2021

Uuden asunnon kauppaan liittyy paljon erityispiirteitä ja omaa sääntelyä. Mitä välittäjän on syytä tietää kaupatessaan uutta asuntoa? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat uuden asunnon kaupasta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palon kanssa.

Jakso 6: Nämä kolme asiaa välittäjältä vaaditaan: rakennusmestari, verotusasiantuntijaa ja juristi (+myyjä)

Julkaistu 15.2.2021

Välitystehtävän hoitaminen on kaukana samppanjasta ja blingblingistä, ja hyvä välittäjä tarvitsee työssään monipuolista osaamista. Miten asuntokaupat hoidetaan kunnialla maaliin? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välitystehtävän hoitamisesta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Keskitalon kanssa.

Jakso 5: Maailma muuttuu, mitä se vaatii välittäjältä?

Julkaistu 8.2.2021

Asuntokauppa käy kuumana, mutta kaupanteko on vain yksi osa asuntokauppaprosessia. Mitä kaikkea välittäjän on tiedettävä kaupanteosta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat kaupanteosta Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Sanna Sunin kanssa.

Jakso 4: Tehokkaan markkinoinnin rajat

Julkaistu 1.2.2021

Asuntokaupassa on monenlaisia tapoja markkinoida kohdetta, mutta miten se tapahtuu tehokkaasti? Mitä tietoja välitysliikkeen on kerrottava kuluttajalle markkinoidessaan kohdetta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat kohteen markkinoinnista Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n lakimies, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Tiina Ahon kanssa.

Jakso 3: Miksi välittäjän pitää kysellä niin paljon?

Julkaistu 25.1.2021

Välittäjän selonottovelvollisuuteen kuuluu monia asioita, mutta mitä tapahtuu, jos välittäjä ei täytä selonottovelvollisuuttaan? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välittäjän selonottovelvollisuudesta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palon kanssa.

Jakso 2: Miten välittäjä välttää sähköiseen asuntokauppaan liittyvät sudenkuopat?

Julkaistu 18.1.2021

Digitalisaatio on tätä päivää, mutta voiko asuntokaupat tehdä täysin sähköisesti? Miten välittäjä välttää sähköiseen asuntokauppaan liittyvät sudenkuopat? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat sähköisestä asuntokaupasta Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Sanna Sunin kanssa.

Jakso 1: Mitä hyvää sääntelyssä on välittäjän kannalta?

Julkaistu 10.1.2021

Välitysliiketoimintaa säännellään paljon – miksi? Entä mihin välittäjä tarvitsee hyvän välitystavan ohjetta? Hyvän välitystavan podcastin ensimmäisessä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välitysliiketoiminnasta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Keskitalon kanssa.

Takaisin podcastien listaan