Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Hyvän välitystavan podcast

Hyvän välitystavan podcastissa pureudutaan siihen, kuinka muuttuva maailma vaatii välittäjältä huolellisuutta.

Miksi asiantunteva välittäjä on kultaa asuntokaupassa? Onko uusien asuntojen kauppa riskiprojekti vai unelmien täyttymys? Entä onko selostusliite asiakkaan kuulustelua vai tiedon kultakaivos?

Uudella kaudella juontajana aloittaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton edellinen toimitusjohtaja Annukka Mickelsson, jonka jälkeen juontajan rooliin astuu toimittaja Heidi Laaksonen. Podcastissa keskustellaan yhdessä Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsenten sekä muiden asiantuntijavieraiden kanssa.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.1.2021.

Jakso 15: Kiinteistön ja mökin kauppa

Julkaistu 16.8.2022

Mitä asiakirjoja tarvitaan kiinteistön ja mitä mökin kauppaan? Mitä merkitystä on sillä, millaisella alueella kaupattava kiinteistö tai tontti sijaitsee? Mitä tulee huomioida rakennusmääräyksien suhteen ja kaava-asioissa? Entä mitä välittäjän tulee tietää kiinteistön ja mökin kaupan tarjousmenettelystä? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 14: Kuolinpesässä olevan asunnon myynnin ABC

Julkaistu 9.8.2022

Myydessään kuolinpesän omistamaa asuntoa, mitä asiakirjoja välittäjän tulee hankkia ja mitä asioita selvittää kuolinpesään liittyen? Kuka voi olla kuolinpesän edustaja? Mitä tietoja vainajasta tulee hankkia ja mistä ne hankitaan? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni sekä Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n päälakimies ja lakivaliokunnan jäsen Tiina Aho.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 13: Selostusliite – asiakkaan kuulustelua vai tiedon kultakaivos?

Julkaistu 2.8.2022

Mitä tietoja selostusliitteestä tulee löytyä? Entäpä kuinka sähköisiin lomakkeisiin tulisi suhtautua? Kuinka tarkkaan välittäjän tulee tutustua kohteeseen ja kenen antamia tietoja selostusliitteeseen kirjataan? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailma Oy:n lakiasiainpäällikkö sekä Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni, Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin ja Realia Groupin lakimies sekä lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 12: Miten tunnistaa hyvin hoidettu taloyhtiö?

Julkaistu 26.7.2022

Mitä huomioitavia asioita on isännöitsijäntodistuksessa ja yhtiöjärjestyksessä? Pitäisikö ostajien paneutua enemmän energiatodistukseen? Entä mihin muihin asiakirjoihin tulisi tutustua ja mitä merkitystä asiakirjojen puuttumisella voi olla? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Valkama, Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 11: Virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa – miksi asiantunteva välittäjä on kultaa asuntokaupassa?

Julkaistu 19.7.2022

Millainen on myyjän vastuu asuntokaupassa? Entä ostajan? Millaisia ovat tyypillisimmät virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa? Kenen vastuulla on tarkastaa isännöitsijätodistuksen tiedot? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n varatuomari ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palo sekä LexLegaton kuluttajaoikeusjuristi Tuula Sario.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 10: Uusien asuntojen kauppa – riskiprojekti vai unelmien täyttymys?

Julkaistu 12.7.2022

Uudiskohteen kokonaishinnan selvittäminen on tärkeää, mutta miksi ja mikä on välittäjän vastuu sen selvittämisessä? Keneltä uusien asuntojen kauppaan liittyvät asiakirjat löytyvät? Voiko välittäjä osallistua sen selvittämiseen, tapahtuuko rakennusvirheitä? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n varatuomari ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palo sekä Sp-Koti Oy:n lakiasiainpäällikkö ja lakivaliokunnan jäsen Sari Kantele.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 9: Hyvän välitystavan ohjeet: välittäjän turva perustekemiseen

Julkaistu 5.7.2022

Miksi Hyvän välitystavan ohjeeseen kannattaa tutustua ja kuinka usein sitä kannattaa vilkaista? Mitä muutoksia Hyvän välitystavan ohjeisiin on tullut viimeisenä ja mitä on luvassa? Hyvän välitystavan ohjeesta yhdessä Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin ja Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Jakso 8: Miten pidät pääsi kylmänä neuvotteluvaiheessa?

Julkaistu 1.3.2021

Asuntokauppa sisältää paljon erilaisia vaiheita. Mitä neuvotteluvaiheessa tulee muistaa, entä miten tarjouskauppamalli eroaa normaalista tarjouskilpailusta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat ostoneuvotteluvaiheesta ja tarjouskaupasta Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n lakimies, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Tiina Ahon kanssa.

Jakso 7: Uuden asunnon myynnin knoppalogiaa

Julkaistu 22.2.2021

Uuden asunnon kauppaan liittyy paljon erityispiirteitä ja omaa sääntelyä. Mitä välittäjän on syytä tietää kaupatessaan uutta asuntoa? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat uuden asunnon kaupasta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palon kanssa.

Jakso 6: Nämä kolme asiaa välittäjältä vaaditaan: rakennusmestari, verotusasiantuntijaa ja juristi (+myyjä)

Julkaistu 15.2.2021

Välitystehtävän hoitaminen on kaukana samppanjasta ja blingblingistä, ja hyvä välittäjä tarvitsee työssään monipuolista osaamista. Miten asuntokaupat hoidetaan kunnialla maaliin? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välitystehtävän hoitamisesta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Keskitalon kanssa.

Jakso 5: Maailma muuttuu, mitä se vaatii välittäjältä?

Julkaistu 8.2.2021

Asuntokauppa käy kuumana, mutta kaupanteko on vain yksi osa asuntokauppaprosessia. Mitä kaikkea välittäjän on tiedettävä kaupanteosta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat kaupanteosta Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Sanna Sunin kanssa.

Jakso 4: Tehokkaan markkinoinnin rajat

Julkaistu 1.2.2021

Asuntokaupassa on monenlaisia tapoja markkinoida kohdetta, mutta miten se tapahtuu tehokkaasti? Mitä tietoja välitysliikkeen on kerrottava kuluttajalle markkinoidessaan kohdetta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat kohteen markkinoinnista Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n lakimies, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Tiina Ahon kanssa.

Jakso 3: Miksi välittäjän pitää kysellä niin paljon?

Julkaistu 25.1.2021

Välittäjän selonottovelvollisuuteen kuuluu monia asioita, mutta mitä tapahtuu, jos välittäjä ei täytä selonottovelvollisuuttaan? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välittäjän selonottovelvollisuudesta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palon kanssa.

Jakso 2: Miten välittäjä välttää sähköiseen asuntokauppaan liittyvät sudenkuopat?

Julkaistu 18.1.2021

Digitalisaatio on tätä päivää, mutta voiko asuntokaupat tehdä täysin sähköisesti? Miten välittäjä välttää sähköiseen asuntokauppaan liittyvät sudenkuopat? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat sähköisestä asuntokaupasta Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Sanna Sunin kanssa.

Jakso 1: Mitä hyvää sääntelyssä on välittäjän kannalta?

Julkaistu 10.1.2021

Välitysliiketoimintaa säännellään paljon – miksi? Entä mihin välittäjä tarvitsee hyvän välitystavan ohjetta? Hyvän välitystavan podcastin ensimmäisessä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välitysliiketoiminnasta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Keskitalon kanssa.

Takaisin podcastien listaan