Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ammattipuhuja

Suomen ensimmäinen puhujan ammattiin keskittyvä podcast. Vieraina Suomen eturivin puhujia. Isäntänä Christoffer Weiss.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 23 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.9.2020.

23. Mika Pesonen

Julkaistu 1.3.2021

Esiintymistaidot ovat tärkeimpiä taitoja mitä voit oppia ja jalostaa. Onneksi en ole ainoana sitä mieltä. Myös ambivertt i, temperamenttiälykäs Mika Pesonen vannoo hyvien esiintymistaitojen nimeen.

Substanssia pitää tietty olla mutta jos ei ole taitoja tuoda sitä sunstanssia esiin, niin onko sillä niin väliä? Ja ainakin, voiko sitä substanssia tehostaa hyvällä esiintymisellä?

Mikä on unirätti, paisuntasäilö ja meteopaatti? Täysin uusia sanoja minulle. Kuuntele jakso niin tiedät.

Ota podi haltuun ainakin Spotify:ssa

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #podcast #season2 #introvertti #ekstrovertti #temperamenttiäly

22. Perttu Pölönen

Julkaistu 22.2.2021

Steve Jobs sanoi tunnetusti “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards.”

Joten miten sitten voi seurata Perttu Pölösen ohjetta, pitäen huolta siitä että onnistuu niissä OIKEISSA asioissa, jos ei voi tietää mitkä ne asiat on?

No ei ehkä voi tietää, mutta ehkä voi selvittää, yrittää, koittaa, mokata ja onnistua. Toinen tunnettu lainaus tulee Wayne Gretzkylta: You Miss 100% Of The Shots You Don't Take.

Eli vedä vaan, kiekkoa lapaan ja ilmaveivillä sisään. Välillä menee omaan maaliin, välillä toiseen…

Löydä inspiraatiota ja fiilistä omaan elämääsi sekä kurkista Pertun ihmeelliseen maailmaan.

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #podcast #season2 #tulevaisuus #säveltäjä #kirjailija #tietokirjailija #futuristi

21. Jaana Hautala

Julkaistu 15.2.2021

Podcastia nauhoittaessa tulee todellakin treenattua läsnäolon voimaa. Kun on ruudun tai pöydän toisella puolella valovoimainen henkilö joka säteilee viisautta, intohimoa ja kokemusta, niin ei oikein voi olla muualla.

Jaana Hautalan haastattelu tai oikeastaan keskustelu, ei ollut tästä poikkeus. Opin valtavasti itsestäni ja puhumisesta, ja mieltä muotoiltiin ja huijattiin niin paljon että tästä löytyy pureskeltavaa moneksi kuuntelukerraksi.

Äärimmäisen toimeliaan retikulaarisen aktivaatiojärjestelmän ansiosta sinäkin tulet tästä edespäin näkemään ja kuulemaan viittauksia NLP:hen katukuvassa, arjessa ja juhlassa. ;-)

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #podcast #season2 #nlp #meta #valmentaja #jaanahautala #reset #burnout #voittaja

20. Anssi Rantanen

Julkaistu 8.2.2021

Jokaiselta ihmiseltä voi todellakin oppia jotain. Tämä on suurin syy miksi haluan tehdä näitä podcasteja, koska opin itse valtavasti keskustelemalla Suomen eturivin puhujien kanssa.

Anssi Rantanen kuuluu niihin puhujiin jotka ovat saavuttaneet hyvin lyhyessä ajassa todella paljon, olihan Anssi puhunut ennen vuoden 2019 Nordic Business Forumin voittopuhettaan, mutta sen jälkeen hänellä on ollut todella paljon menekkiä erilaisissa tapahtumissa.

Kasvuhakkerina hän on jatkuvasti itse jatkuvassa kehityksessä ja tulee ihan varmasti pysymään puhujaskenen aallon harjanteella myös tulevaisuudessa.

Anssissa on hullun professorin elkeet, odotamme että häneltä tulee Andrew Szydlon tyyppisiä demonstraatioita myös jatkossa.

19. Mika D. Rubanovitsch

Julkaistu 1.2.2021

Kun on niin selkeät tavoitteet kuin Mika Rubanovitsch niin ei voi olla menestymättä. Mikan määrätietoisuus huokuu hänen jokaisesta liikkestä, hengenvedosta ja sanasta.

Ja selkeesti jälkikasvulla on sama meininki, oranssista Lamborghinista päätellen. Ehkä mun kannattaa alkaa käyttää enemmän oranssia, niin saatan mäkin saada sellaisen. Vai pitäiskö vaan tehdä enemmän töitä…

Mika käyttää esiintymisvalmentamisen kuvailuun esimerkin mitä en ole ikinä aikaisemmin kuullut. Tosin täysin järkeenkäypä vertaus.

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #podcast #season2 #ruba #rubanovitsch #rubaonline #stopmyynti #äläolepomo #myynti #myyntivalmennus #valmentaja #10askelta

18. Niina Ratsula

Julkaistu 26.1.2021

Oikein toimimisen kulttuuri on missio, kirja, keynote-puhe ja filosofia. Tämän sanan ympärille Niina Ratsula on rakentanut koko ammatillisen identiteetin. Vaikka hän ei väitä että olisi keksinyt sanan, niin hän on ainakin tehnyt töitä sen institutionalisoitumisen eteen.

Oikein toimimisen kulttuurissa on kyse siitä, että emme tee vastuullisia valintoja siksi, että se näyttäisi hyvältä viestinnässä, suojaisi sakoilta tai lisäisi brändiarvoamme. Vaan kyse on siitä, että toimitaan oikein – koska se on toimintaa ohjaava arvo. Oikein toimimisen kulttuurissa on kyse asioista, joita tapahtuu silloin kun kukaan ei ole näkemässä, kysymässä tai vaatimassa selitystä. Se on tapa toimia. Osa yrityskulttuuria.

Teksti on poimittu Niina Ratsulan mainioilta nettisivuilta. Suosittelen käydä tutustumassa. Onko se sitten oikein podcastin tekijältä käydä kopioimassa miltei sanasta sanaan vieraan sivuilta? Noh, siinäpä meille eettinen dilemma…

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #podcast #season2 #niinaratsula #eettisyys #etiikka #moraali #laskentatoimi #ktm #kauppaopisto #tohtori

17. Risto Kuulasmaa

Julkaistu 18.1.2021

Taisin kuulla Ristosta ensimmäisen kerran vuosia sitten Tubeconin yhteydessä. Hän jäi mieleen kiinnostavana ihmisenä…

Laitoin LinkedIN:issä verkostoitumispyynnön kesällä 2019 ehdottaen yhteistyötä In Finland We Have This Thing Called… projektin tiimoilta www.wehave.fi Silloin fokukset eivät natsanneet.

Kun näin että Risto tekee korkean tason valmennuksia, ehdotin yhteistyötä esiintymisvalmennuksien merkeissä. Silloinkaan fokukset eivät natsanneet.

Ja kun marraskuussa 2020 hain tulevalle kaudelle puhujia, niin Risto vastasi viestiin 23:ssa minuutissa “Kiitos kutsusta, tulen mieluusti!“

Kuten huomaatte, keskustelu oli erittäin antoisa. Ja olen ihan varmasti kasvanut paremmaksi versioksi itsestäni tämän ansiosta

16. Alf Rehn

Julkaistu 11.1.2021

UUSI KAUSI ALKAA!

Mies jota on helppo ylistää, joka on saanut suunnatonta kehua sekä tapahtumien osallistujilta, järjestäjiltä ja medialta. Mistä se johtuu? Mikä on Alfin salaisuus? Voiko sitä replikoida tai kopioida?

Kun Alfia kuuntelee niin yksi asia tulee selväksi, hän on intohimoinen ihminen joka ei säästele tai himmaille. Onko mahdollista että hän on ottanut hieman inspiraatiota fanittamastaan Ethel Mermanista?

Teatraalisuus tulee esiin Alfin olemuksessa erittäin mukaansatempaavalla tavalla. Mitä jos kouluajan kaikki professorit olisi yhtä innostavia? Olisimmeko vielä enemmänmenestyneitä Jaksaisiko sitä kukaan? ;-)

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #podcast #season2 #alfrehn #innovaatio #design #johtajuus

15. Reidar Wasenius

Julkaistu 5.1.2021

SEASON FINALE!

On suuri ilo ja kunnia saada kauden päätöjaksoon ihminen joka on inspiroinut minua omalla puhujaurallani erittäin paljon. Kaikki suomalaiset ovat kuulleet hänen ääntä, mutta kaikki eivät ole nähneet hänen kasvonsa. Joten olkaa hyvät… @reidarwasenius

Mies joka räjäyttää kaikki somet mihin eksyy, vai onko kenties kaikki loppupeleissä harkittua ja strategista?

Teekkarista keksijäksi, valmentajasta personal braineriksi, sijoittajasta Disney-hahmoksi?

Mitä vielä? Vaikka mitä!

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #aivobic #briim #personalbrainer

14. Tom Pöysti

Julkaistu 29.12.2020

TUPLAJAKSO!!!

Legendaarinen näyttelijä ja Suomen mahdollisesti kokenein turpaduunari ja motivaatioratsu Tom Pöysti pistää pöydän koreaksi ja sukat rullalle tässä eeppisessä, kauden pisimmässä keskustelussa.

Nyt oli niin paljon asiaa, sisältöä ja passiota että järkevä olisi leikannut ison määrän pois. Mutta kun kaksi hullua suomenruotsalaista laittaa kahvi- ja leivoshöperöissä keskustelemaan taiteesta, elämästä, rakkaudesta, intohimosta, kuuntelemisesta, aitoudesta ja läsnäolosta, niin eihän sitä voi tosta noin vaan lähtee pätkimään.

Ota lasin kylmää tai kuppi kuumaa ja tule mukaan matkalle kohti inhimmillisyyden syvintä ydintä. Oikein ihanaa alkavaa 2021 kaikille!

ps. Mitä luulette? Meniköhän labradori sekaisin saamistaan lahjoistaan?

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #teatteri #näytteleminen #paatos #passio

13. Helena Kastikainen

Julkaistu 23.12.2020

Innokas, naseva, sopivan kiltti ja tarpeeksi ilkeä. Suorasanainen, suomalainen nainen jolla on enemmän ruista ranteessa ja ryhtiä selässä kuin monessa jääkärikomppaniassa.

Kun pitää saada tavaratalon työvuorot sovitettua, milleniaalijohtajia ymmärtämään mistä köydestä vetää tai kävellä turhautumisessaan Helsingistä Nuorgamiin, tehden matkasta 10-osaisen podcastin, niin silloin kannattaa soittaa Helena Kastikaiselle.

Häneltä tulee sekä showta että substanssia joka ei jätä ketään kylmäksi, ainakaan jos hän sattuu nauramaan (mikä on täysin mahdollista) Pikkupomostaja johtajaksi kirjan kirjoittaja on myös esiintynyt ansiokkaasti Diili-ohjelmassa.

Tein muuten podcastissa mainitun VIA-testin ja tulokseni on “Creativity” mikä ei sekään silleen yllättänyt. ;-)

#itsgonnabeawesome #ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #milleniaali #johtaminen #kirjailija #diili #tvstätuttu

12. Robson Lindberg

Julkaistu 17.12.2020

Harva ihminen on käynyt läpi niin traumaattisen kokemuksen kuin Robson. Hänellä on elämänsä aikana ollut monta mahdollisuutta valittaa, uhriutua ja luovuttaa. Mutta miehellä pysyy lippu korkealla ja hymy korvissa.

Äänekäs, loistelijas, määrätietoinen ja hyväntuulinen. Siinä Robson pähkinänkuoressa.

#itsgonnabeawesome #ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #triathlon #aivovamma #onnettumuus #selviytyminen

11. Maaretta Tukiainen

Julkaistu 7.12.2020

Tämän jakson vieras on minun mielestäni suunnattoman mielenkiintoinen henkilö. Meitä yhdistää tiedon ja elämän aito jano ja tarve ymmärtää asioita, sekä räkättävä nauru… Puhuva kirjailija Maaretta ei taida tietää että myös minä olen opiskellut Voinmaan Opistolla näyttelijäntyötä. Joten kerron sen nyt sinulle näin tässä kuvauksessa. ;-)

Valtavan kirjatuotannon lisäksi Maaretta on toiminut vuosikymmeniä laajasti media-alalla mm. kustannustoimittajana, ohjelmapäällikönä ja leffakriitikko. Lisäksi hän on opettaja, sisustusarkkitehti ja LifeCoach. Todellinen renesanssinainen.

Suosittelen vahvasti hankkimaan Maaretan kirjoja sekä osallistumaan hänen koulutuksiin/valmennuksiin. Ja pitäkää silmät auki ja korvat höröllä meidän tulevista projekteista.

www.ammattipuhuja.fi/podcast

#itsgonnabeawesome #ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #sisustus #kirjailija #kirja #kirjoittaminen

10. Tomi Kaukinen

Julkaistu 30.11.2020

Tämä jakso on omistettu Roopelle <3

Kenen metallimusiikin legendan kanssa Tomi meinas päästä lavalle keikalla? Mikä on ruotsinsuomalaisen laitahyökkääjän luottovaatteet kun on menossa puhumaan? Mitä hänestä piti tulla isona? Mikä on paras kokemus tapahtumasta? Entäs pahin moka? Miksi Tomi kiroilee niin paljon ja missä tilanteessa häntä jännittää?

Näihin ja monen muuhun kysymykseen saamme tässä jaksossa jossa ruoditaan valtakunnan virallisen epäonnistujan elämää ja uraa startup-yrittäjänä, kouluttajana, puhujana ja juontajana.

Huikea jakso jossa energisyys ja supliikkisuus ei lopu kesken. Tais Tomi kans oppia muutama uusi asia Maailman johtavalta AudioVisuaaliselta Alkemistilta. Hyvää shittii ja pähee pössis!

HUOM! VIeraan kielenkäyttö on ajoittain suodattamatonta!

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #epäonnistuminen #licensetofail #roope

9. Camilla Tuominen

Julkaistu 23.11.2020

Näin Camillaa useita kertoja lavalla, ennenkuin tutustuttiin ja olin aina yhtä vaikuttunut sekä hänen esiintymisestä että kalvoista. Onneksi rohkenin kerran tapahtuman jälkeen mennä puhumaan hänen kanssa. ;-)

Toki ennen tätä me oltiin melkein kämppiksiä, mutta kohtalo vei meidät erilleen, tosin sitä kautta tutustuin Terhi Majasalmeen, joten jokin tarkoitus silläkin oli ;-)

Tällä kertaa meillä molemmilla oli rajattu aika, joten jakso on hieman normaalia lyhyempi, mutta se on sitäkin tiiviimpi!

Ajankohtaista asiaa ja ikiaikaisia viisauksia tarjolla tällä kertaa roppakaupalla. Tunteikasta ja asiallista!

www.ammattipuhuja.fi/podcast

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #tunteet #tunteellisuus #tunnejohtaminen #emotions #emotionevangelist

8. Mikael Hugg

Julkaistu 17.11.2020

Tutustuin ensimmäisen kerran Mikael Huggiin ihan randomisti Messukeskuksen tilaisuudessa jossa hän oli puhumassa ja vakuutuin heti hänen tietotaidosta, habituksesta ja esiintymistyylistä.

Ja vaikka olemmekin monta kertaa puhuttu sen jälkeen ja olenkin ollut Mikaelin podcastissa vieraana, niin vasta nyt pääsimme ruotimaan puhumisen jaloa taitoa oikein urakalla ja ajan kanssa.

Kaikki podcastit ovat olleet tähän mennessä opettavaisia ja inspiroivia. @mikaelhugg tosin toi ihan uuden tason mukaan keskusteluun. Me naurettiin välillä ihan kippurassa. Hyvä että saatiin kuitenkin myös jotain asiallista keskustelua nauhalle…

Mikael Hugg on yksilön kasvumielialaan ja oppimisen maksimoimiseen perehtynyt keynote-puhuja, joka auttaa kuulijoitaan innostuneesti oppimaan, uskomaan omaan potentiaaliinsa ja yltämään parhaimpaansa.

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #kasvuhakkerointi #myynti #socialselling

7. Joni Jaakkola

Julkaistu 10.11.2020

Rautainen puheammattilainen joka päivästä ja viikosta toiseen väsymättä tahkoaa suomalaisten päähän ruoan, treenin ja levon tärkeydestä. Kaikki tietää sen mitä Joni opettaa, mutta harva kuitenkaan sen tekee. Jopa Joni itse jää välillä kiinni siitä ettei perusasiat toteudu arjessa.

MUTTA, kun perusasiat on kunnossa niin välillä voi joustaa, tilanteen sen vaatiessa.

Joni edustaa sitä puhujasorttia joka puuhastelee ja vetää omaa settiä, ilman älytöntä egoa ja puskemisen energiaa.

Lisäksi Jonilla on hyvin miellyttävä huumorintaju joka pilkahtaa aina välillä esiin.

6. Marjo Rantanen

Julkaistu 4.11.2020

Tästä naisesta ei saa kyllä mitään selvää. Tai siis saa, mutta ei voi laittaa mihinkään lokeroon. Marjo Rantasta halusin tähän podcastiin koska hän vaikuttaa mysteeriseltä, viisaalta sopivan hullulta ja hauskalta.

Vuoden Puhuja 2019 ja tunnelmamuotoilun pioneeri/tietokirjailijalta ei lopu jutut ja tarinat kesken. Sekä elämästä yleisesti että puhujan ammatista. Aivan ihastuttavaa jutella niin rautaisen ammattilaisen kanssa.

Huumoria riittää, koska eihän yli 100 puhujakeikkaa vuodessa VOI vetää otsa rypyssä.

Ja vaikka heitetäänkin paljon herjaa niin Marjossa on ihanaa syvyyttä josta jokainen voi hyötyä. Todellakin kuuntelemisen arvoinen jakso.

Kaksi tuntia meni siivillä ja juttua olisi riittänyt toiseen settiin vielä.

Next time ;-)

5. Antti Merilehto

Julkaistu 27.10.2020

Antti Merilehto on huikean viisas ja sympaattinen mies jolta jutut ei lopu kesken.

Oli ilo keskustella näin tietoisen ja humoristisen ihmisen kanssa jolla on valtavasti esiintymiskokemusta.

Palkittu puhuja ja kaikin puolin hyvä tyyppi.

Miltei 100 minuuttia tiukkaa settiä

#ammattipuhuja #puhuja #ammatti #puhuminen #tapahtuma #event #keynote #powerpoint #viestintä #vakuuttaminen #innostuminen #ai #tekoäly #keinoäly #oppiminen

4. Terhi Majasalmi

Julkaistu 23.10.2020

Tähän lauseeseen “Mulla on ihan kliffaa” kiteytyy Terhi Majasalmen näkemys ja kokemus elämästä. Kuuntele koko jakson ymmärtääksesi tarkemmin mitä hän sillä oikein tarkoittaa.

Pandemiakevät on toki muuttanut asioita myöskin Terhin elämässä, mutta varallisuusvalmentajana ja kouluttajana, sekä ammattimaisena sijoittajana hän oli monella tapaa paljon paremmin valmistautunut ja varautunut kuin useat meistä.

Mistä kaikki sai alkuunsa? Kuinka puhuja voisi paremmin huolehtia vauraudestaan? Millaisia presentaatioita Terhi tekee luentoihiinsa? Näihin ja moniin muuhun kysymykseen saadaan tässä jaksossa vastaus.

3. Johannes Hattunen

Julkaistu 13.10.2020

Johannes ”Hatsolo” Hattunen on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia Suomalaisia breikkareita. Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruuksien lisäksi hän on uransa aikana voittanut lukuisia kansainvälisesti merkittäviä kilpailuja.

Pyysin Hatsoloa vieraaksi, koska arvostan hänen loputonta innnostumista, tinkimätöntä täysillä tekemistä ja aivan mieletöntä fiiliksen luomisen kykyä.

Vaikka hän onkinin kovan luokan tanssitaituri, hän on viimeisten vuosien aikana luonut menestyksekkäästi uraa puhujana, kirjailijana, sarjayrittäjänä ja työhyvinvointivalmentajana.

Kokemukset tanssiringeissä ovat opettaneet Hatsoloa, että menestyksen raaka-aineet ovat kaikkien ulottuvilla.

2. Teemu Arina

Julkaistu 5.10.2020

Teemu Arina on kansainvälisesti tunnettu digitalisaatioon erikoistunut tietokirjailija ja tulevaisuusteemoihin keskittynyt puhuja. Arina on monipuolinen ja visionäärinen puhuja jolta juttu ei lopu kesken. Ei ainakaan jos ennen puheenvuoroa on maistunut Upgraded kahvi.

Hän on lisäksi biohakkeri, eli itseään mittaava ja kvantifoiva henkilö. Teemu on myös sala-jedi, mies joka tietää about kaiken kaikesta.

Huikea tietopaketti ja kaiken lisäksi vielä erittäin miellyttävä henkilö.

Pyysin Teemua haastatteluun, koska arvostan hänen tietotaitoa ja meillä lähtee aina juttu luistamaan.

On aina ilo haastatella ihmistä jota ei tarvi suostuttaa tai yllyttää vastaamaan, vaan lähtee just sopivasti rönsyilemään.

Teemulla on selkeesti tämän kauden pisimmät vastaukset. Tsekkaa itse sekuntikellolla jos et usko.

1. Mato Valtonen

Julkaistu 29.9.2020

Mato Valtonen ei oikein esittelyjä kaipaa. Jopa niin paljon ettemme edes nauhoittaneet hänestä varsinaista esittelyä. No mikäpä siinä. Mies on tehnyt pitkän ja loisteliaan uran artistina sellaisissa bändeissä kuin Leningrad Cowboys ja Sleepy Sleepers. Eikä Maton matka oo loppunut niihin, vaan hän on viimeisen 20 vuoden ajan ainakin yhtä loisteliaan uran puhujana.

Maailman enimmäisessä Ammattipuhuja-podcastissa syvennytään pitkä uran aikana kertyneisiin oppeihin ja havintoihin…

Maton sanoin, “Anna kun mä näytän”

No hänhän näyttää.

Nautinnollisia kuunteluhetkiä.

Ammattipuhuja-podcast, aina maanantaisin.

www.ammattipuhuja.fi/podcast

Takaisin podcastien listaan