Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Post-äiti

Post-äiti on Astrid Swanin ja Koko Hubaran ohjelmasarja äitimisestä. Sarjassa keskustellaan myös Hubaran ja Swanin luovien töiden synnystä, elämästä äitinä ja taiteilijana, mutta myös monipuolisesti äitimisestä kulttuurin, politiikan, "rodun", luokan ja sukupuolien intersektioissa. Ääneen pääsevät myös tutkijat, kirjailijat, muut asiantuntijat sekä tekijöiden lapset.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.8.2019.

POST-ÄITIi 10. Jakso: Rakkaus

Julkaistu 17.4.2020

Tuotantokauden viimeisessä jaksossa Post-Äiti saa vieraaksi kirjailija Märta Tikkasen. Koko Hubara ja Astrid Swan vierailivat ihailemansa kirjailijan kotona helmikuussa 2020 ja kysyivät rakkaudesta lapsiin, miehiin, ystäviin ja kirjoittamiseen.

Post - Äiti 9. LAPSET

Julkaistu 21.3.2020

9. Jaksossa Post-Äiti saa kaksi erityistä vierasta: podcastin tekijöiden lapset. He kertovat tietysti totuuden ja muutaman huonon vitsin. Äidit kiemurtelevat epämukavuuden ja ylpeyden ristiaallokossa. Lisäksi Astrid Swan ja Koko Hubara puhuvat kotikoulusta ja elämästä kevällä 2020.

8. Jakso: Äitiys ja mustuus

Julkaistu 28.1.2020

Post-äiti -podcastin kahdeksannessa jaksossa puhutaan mustuudesta ja äitiydestä Suomessa. Ohjelmassa on vieraana terapeutti ja yhdenvertaisuusasiantuntija Michaela Moua. Jakso on täynnä kysymyksiä ja aiheenavauksia. Mouan kanssa puhumme mm. siitä olisiko afroamerikkalainen konsepti "Black Mother" käyttökelpoinen suomalaisista mustista äideistä puhuttaessa, miten voi tukea mustan suomalaislapsen tai äidin identiteettiä, mitä rakenteille kuten koululle ja neuvolalle pitäisi tapahtua, jotta siellä tunnistetaan rasismi ja miksi puhuminen ja värien näkeminen on niin tärkeää.

Jakso 7. Nettiäidit

Julkaistu 11.12.2019

Post-Äiti jaksossa 7. keskitymme digitaaliseen äimiseen, nettiin ja someen. Haastattelussa kysymme väitöskirjatutkija Mari Lehdolta miten netti ja some vaikuttavat suomalaisessa äitimiskeskustelussa. Koko ja Astrid keskustelevat lisäksi myös kokemuksista äitibloggaajana ja blogien tutkijana.

6.Jakso POST-ÄITI: Taiteilijat

Julkaistu 15.10.2019

Koko Hubaran ja Astrid Swanin Post-äiti -sarjan kuudennessa jaksossa pohditaan yhtälöä taiteilijuus ja äitiminen. Huolimatta maskuliinisista neromyyteistä, maailmassa on eri taiteen alojen tekijöitä, jotka myös äitivät. Aihetta lähestytään Swanin ja Hubaran kokemuksien kautta. Lisäksi jaksossa seikkailee ainakin Siri Hustvedt, Susan Sontag, Beyonce, Patti Smith, Nina Simone, Whitney Houston, miljonäärivanhemmat ja taiteilijan oikea paino.

5. Jakso: Post-Äiti: Suomalainen äitimiskeskustelu

Julkaistu 16.9.2019

Post-äiti on Astrid Swanin ja Koko Hubaran ohjelmasarja, jossa käsitellään äitimistä. Viidennessä jaksossa Suomalainen äitimiskeskustelu Koko ja Astrid saavat vieraikseen kirjailija Helmi Kekkosen ja kirjalija-näyttelijä-poliitikko Jani Toivolan. Keskustelussa pureudutaan suomalaisen äitimisen kontekstissa siihen, miksi Jani kirjoitti Kirja tytölleni -teoksen ja Helmi Olipa kerran äiti -kirjan. Luvassa on puhetta tunteista, niiden tuntemisesta ja tuntemattomuudesta, kirjamessuista ja lapsista sekä heidän aikuisistaan. Niin ja isyyskin on taululla.

4.jakso Post - Äiti: Muoti

Julkaistu 3.9.2019

4. Jakso: Muoti// POST-ÄITI podcastsarjasta. Äänitetty livenä F/Symposiumissa, 22.8.2019. Astrid Swanin ja Koko Hubaran podcastsarja käsittelee äitimistä. Tässä jaksossa etsimme iloa, lohtua, rakkautta ja ystävyyttä estetiikasta, tyylistä ja muodin maailmassa. Puhumme mm. siitä, miten äitiminen ja tyyli kohtaavat tai ehkä eivät aina kohtaa. Sivuamme myös lastenvaatekulttuuria ja kerromme tyyli-ikoneistamme.

3. Jakso POST-ÄITI: Sairas äiti

Julkaistu 28.8.2019

3. Jakso: Sairas äiti// POST-ÄITI podcastsarjasta. Äänitetty livenä F/Symposiumissa, 21.8.2019. Astrid Swanin ja Koko Hubaran podcastsarja käsittelee äitimistä. Tämän jakson nimi on Sairas äiti. Puhumme siitä mitä tapahtuu kun on äiti ja sairas ihminen samaan aikaan. Pohdimme miten kertoa vaikeista aiheista uudelleen traumatisoitumatta, niin että kertominen on korjaavaa rikkovan sijaan. Testaamme sairasta äitiä alkupisteenä äiti-instituution ja intensiivisen vanhemmuuden kritiikille. Kuva: Caroline Suinner

2. jakso POST-ÄITI: äiti-historia, kiintymyssuhdeteorian kritiikki

Julkaistu 23.8.2019

2. Jakso Koko Hubaran ja Astrid Swanin podcastsarjaa POST-ÄITI. Tämä jakso on äänitetty livenä F/Symposium -tapahtumassa. Aiheena äiti-historian hahmottaminen, hoivaviettimyytti, kiintymyssuhdeteoria ja intensiivinen vanhemmuus. Swanin ja Hubaran lisäksi jaksossa vierailee post-doc tutkija Armi Mustosmäki.

1.jakso POST-ÄITI

Julkaistu 6.8.2019

1. Jakso: Post-äiti. Koko Hubaran ja Astrid Swanin podcast-sarja. Äänitimme tämän pilottijakson esitelläksemme alkavaa sarjaa ja sitä miksi äitiys on meistä niin kiinnostavaa ja usein kovin väärinymmärrettyä/esitettyä. Kerromme jaksossa mitä tarkoittaa matrisentrinen feminismi ja taustoitamme sitä, miksi äitiys ei ole ollut feminismin keskiössä ja miksi olisi tarpeen keskustella äitimisestä monipuolisemmin kuin kulutusnäkökulmana tai synnytystalkoina. Teemme sarjaa omasta kokemuksesta ammentaen, sekä tuomme mukaan asiantuntijuutemme kirjailijoina, tutkijoina, toimittajina, taiteilijoita ja median perustajina.

Takaisin podcastien listaan