Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Vainio & Rinnekangas

Luovaa elämää, spontaania tarinankerrontaa ja parempaa viestintää. Juuso Vainio on Maltalla työskentelevä viestinnän ammattilainen. Henna Rinnekangas on konseptisuunnittelija-yrittäjä Helsingissä tai reissun päällä. Tutustuimme kollegoina Maltalla. Viestintätaustan lisäksi meitä yhdistää intohimo matkusteluun. Välillä jakso saattaa olla muotoa – Vieras, Vainio & Rinnekangas – kun mukanamme keskustelemassa saattaa silloin tällöin olla myös vieraita. Tervetuloa mukaan, pidetään hauskaa! IG: @vainiorinnekangas & Hennan tarinoita seuraat myös Whattawowworld-blogissa: www.whattawowworld.com/fi

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 62 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.5.2018.

Näkemiin vai hyvästi?

Julkaistu 9.10.2019

Kolmannen kauden päätösjaksossa Henna ja Juuso miettivät, mikä on oikea tapa lopettaa työt tai parisuhde. Miksi hyvästellessä on niin haikeaa, mutta silti uuden alun tuntu? Kuuntelijakysymys on kaikkien kuuntelijakysymysten äiti.

Henna osallistui Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan

Julkaistu 2.10.2019

Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas keskustelevat heittäytymisestä itseään haastaviin tilanteisiin. Henna kertoo osallistumisestaan Haluatko miljonääriksi -kisaan viime lauantaina. Miten saa positiivista jännitystä elämään? Entä millaiset ohjelmakonseptit vetävät meitä puoleensa?

Ikäviestintä

Julkaistu 25.9.2019

Vainio & Rinnekangas keskustelevat sukupolvien välisestä viestinnästä. Missä vaiheessa lapset alkoivat saarnata vanhemmille? Mitkä ovat eri ikäisten viestinnän kompastuskivet ja ratkaisut? Kuinka tämä aika on muuttanut viestintää ja mitenkäs on uskottavuuden laita?

Muutoksentekijät ovat vihaisia kotkia

Julkaistu 18.9.2019

Tässä jaksossa penätään rohkeita muutoshaukkoja ja tarkkasilmäisiä kotkia! Vainio & Rinnekangas keskustelevat eri brändien taidoista muutostilanteissa. Haistetaanko tilaisuudet ja mukaudutaanko aktiivisesti? Kuinka Suomi saa sijaa maailman mullistamisessa entistä enemmän? Juuso ja Henna ainakin uskovat teihin hyvät brändit – niin paljon, että jaamme ilmaista mainostilaa!

Lihaa ja sirkushuveja

Julkaistu 13.9.2019

Mikä kiinnostaa ihmisiä? No draama – mutta miksi? Onko ihmisillä aina olleet samanlaiset kiinnostuksen kohteet vai onko meistä tullut ajan saatossa yhä turhamaisempia? Kiinnostaako muutos yhä vai onko se tänä päivänä ilmastovarjojen alla? Tarvitsemme sielunhoidoksi saippuaa, lihaa ja sirkushuveja – onko näin? Vainio & Rinnekangas pohtivat merkityksellisten ja epämerkityksellisten asioiden suhdetta elämässä.

Hyvään viestintään tarvitsisi Nasan rakettitiedettä

Julkaistu 28.8.2019

Fucking viestintä! Jos olet joskus miettinyt, että viestiminen on vaikeaa, kuuntele tämä jakso. Vainio & Rinnekangas puivat hierarkian plussia ja miinuksia, pomolle puhumisen pelkoa, anteeksipyyntöä ja -pyytäjiä. Lopuksi selviää (ehkä) lopullinen totuus siitä, onko olemassa huonoja kysymyksiä.

Nimistä nimittäin!

Julkaistu 22.8.2019

Vainio & Rinnekangas pohtivat viestejä nimien takana. Maiden, ihmisten ja yritysten nimet pääsevät puntariin eivätkä hirmuhallitsijatkaan välty käsittelyltä. Saako nimeä muuttaa, onko olemassa hyviä ja pahoja nimiä – ja miten nimestä tulee brändi?

Ovela kattobilekutsu ja islantilainen pubimöläytys

Julkaistu 14.8.2019

Vainio & Rinnekangas keskustelevat monitulkintaisesta viestinnästä. Miksi joskus sanotaan yhtä kun tarkoitetaan toista? Entä pitääkö suu tukkia, ettei vain vahingossa loukkaisi ketään? Onko Suomessa enää ironiaa ja ovatko kaikki kuolleet pyhiä pilkalta? Tässä jaksossa koetellaan mustan huumorin rajoja.

Hyväksyn käyttäjäehdot lukematta! Olenko myynyt sieluni?

Julkaistu 7.8.2019

Ihmiskunta on päätynyt tilanteeseen, jossa historian kirjoihin merkitään uskomattomia tapahtumia, jotka ovat saaneet alkunsa somesta. Tässä jaksossa Juuso ja Henna miettivät, miten meidän tietojamme käytetään vaalivaikuttamiseen ja rahantekemiseen. Muuttaako ihminen käyttäytymistään, kun somen synkät puolet paljastuvat ja avoimuus tietoturvasta lisääntyy – vai jatkammeko samaan vanhaan malliin ajatellen, että tieto lisää vain tuskaa? Pitääkö sinun mielestäsi tietoturva-asioiden olla osa ihmisoikeuksia? Juuso ja Henna opettelevat hiljalleen koko termin merkitystä.

Paljastus: podcastin pitkän tauon syy

Julkaistu 31.7.2019

Kolmannen V&R-kauden avausjaksossa Juuso ja Henna pohtivat, miksi uudistuminen on tärkeää. Osansa itsensä uudelleen keksimisessä on poptähdillä, tv-kanavilla ja politiikoilla. Joskus uudistuminen on helpommin sanottu kuin tehty. Missä makaa Suomen podcast-kenttä tällä hetkellä?

Yhteistyö on kultaa

Julkaistu 29.5.2019

Leijonat voittivat kultaa, koska he olivat joukkue isolla J:llä! Vainio & Rinnekangas pohtivat tiimityön suurtakin suurempaa merkitystä ja sitä, kuinka parhaat porukat oikein löydetään. Lopuksi poraudutaan kyynisyyden ytimeen. Sitten Juuso ja Henna jäävätkin pienelle kesähuilille. Homma jatkuu kolmannella tuotantokaudella heinäkuussa!

Olipa kerran tarina

Julkaistu 22.5.2019

Miksi Game of Thronesin loppu sai niin monet pettymään? Tämä ja tarinankerronnan muut puolet ovat Juuson ja Hennan luupin alla. Mikä tekee tarinasta toimivan ja mihin sitä voi käyttää? Lopuksi selvitetään, kuinka robottinen on tulevaisuutemme.

Työmaa, etapit ja tavoitteet!

Julkaistu 15.5.2019

Se on jo 50. jakso Vainio & Rinnekangas -podcastia. Juuso ja Henna keskustelevat merkkipaaluista ja kuinka välitavoitteet vaikuttavat etenemiseen. Saatiinko ennen aikaan enemmän vai vähemmän aikaan? Mikä on supersuoriutujien salaisuus? Työmaa on kesken – sen kuulee tästä jaksosta!

Asusi on brändisi

Julkaistu 8.5.2019

Vaatteet on mun aatteet, sanotaan. Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas pohtivat pukeutumisen antamia viestejä. Mietitään myös, kuinka shoppailun luonne on muuttunut yhä tiedostavamman maailman myötä. Mitenkäs asu vaikuttaa esimerkiksi työhaastiksessa? Viekö aito itsensä vai johonkin suuntaan tyylitelty dude voiton?

Syytä juhlaan

Julkaistu 1.5.2019

Vainio & Rinnekangas vetävät tämän jakson peruukit päässä ja vapusta villiintyneenä. Miksi meillä on niin monta juhlaa ympäri vuoden ja miten ne vaikuttavat tuottavuuteen? Lopuksi väännetään yritysten someilut tippaleivälle.

Grindaamalla miljooniin (vieraana Good Gamen perustaja Toni Halonen)

Julkaistu 24.4.2019

Menestynyt yrittäjä Toni Halonen ja noviisi Rinnekangas valottavat Vainiolle mainion grindaus-sanan merkitystä. Tämän vierasjakson miljoonamiehellä on kiinnostavaa asiaa ja hyviä vinkkejä niille kuuntelijoille, jotka haluaisivat saavuttaa vapauden luoda jotain omaa. Kuuntele! Voit myös katsoa jakson Vainio & Rinnekangas -YouTube-kanavassa.

Jytkyt ja jeesukset

Julkaistu 17.4.2019

Vaalien jälkeen, pääsiäisen alla Vainio & Rinnekangas puhuvat politiikasta ja uskonnosta. Liekö tässä jaksossa päätä tai häntää, mutta ei taida liioin olla politiikassa ja uskonnossakaan. Vaikkakin edustavathan ne ikiaikaista tarinankerrontaa. Suuri pohtimamme kysymys kuuluu, miten säilyttää perinteet mutta olla moderni ja kansainvälinen. Hyvä kuulija, onko sinulla vastaus?

Mokailen siis elän

Julkaistu 10.4.2019

Kuuntele, miksi Rinnekankaan viime päivät ovat kuluneet raskaasti ja miten Vainio liittyi asiaan. Juuso ja Henna puhuvat siitä, kuinka virheiden tekeminen ja niiden myöntäminen kuuluvat elämään. Viisaampienkin mukaan esiinnostetut virheet, niistä oppiminen ja yhteistyö kehittävät ihmiskuntaamme. Samaa mieltä?

Maaottelu

Julkaistu 3.4.2019

Henna on saapunut Maltalle ja lataa tiskiin kursailemattomat ensifiilikset vanhasta asuinmaastaan. Suomen ja Maltan eroja etsitään konttorista, kulmakaupasta ja roskalaatikoista. Juuso kertoo, miten hän lähestyy biojäteastiaa. Jakson päätteeksi tarjoillaan yllättävät vinkit tulevaan kesään.

Tee työtäs nauraen

Julkaistu 27.3.2019

Kuuntele Juuson ja Hennan vinkkipaketti siihen, miten työstä voisi nauttia enemmän. Mihin naurun voima perustuu? Jakson lopuksi puntaroidaan, mikä on Suomen jälkeen toiseksi paras asuinpaikka. 

Turhaa englantia?

Julkaistu 20.3.2019

Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas keskustelevat kielestä, kulttuurista ja kansainvälistymisestä. Mikä merkitys näillä on brändeihin, markkinoihin ja maailmaan? Kielimiehenä Juuso kertoo yhtä jos toista kiinnostavaa seikkaa. Henna taas huomaa vääntävänsä elämässä savoa ja englantia!

Boikotti ja etiikka

Julkaistu 13.3.2019

Mitä kun palvottu hahmo on tehnyt väärin? Mitä jos hyvä tuote sisältääkin ympäristölle haitallisia aineita? Miksi suuren maailman viihdetapahtumia järjestetään läpimädissä paikoissa? Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas puhuvat ihmisten ja brändien etiikasta, kun vaakakupissa ovat hyvä ja paha. Pohdinnassa on myös, tekeekö teknologian tuoma läpinäkyvyys maailmastamme helpommin arvioitavan, paremman paikan vai mitä tuleman pitää.

Sukupuolet

Julkaistu 6.3.2019

Vainio & Rinnekangas keskustelevat sukupuolen merkityksestä uutisissa ja ohjelmissa, työelämän tasa-arvosta, feminismin merkityksestä ja kivikautisista malleista. Alussa oli mies ja nainen – nyt myös muunsukupuolinen. Sepalus on eilistä, TikTok on tätä päivää. Maailma muuttuu. Kuuntele todella mielenkiintoinen keskustelu ja osallistu pohdintaan. 

Esiintyminen ja häpeä

Julkaistu 27.2.2019

Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas puhuvat mm. esiintymisjännityksestä. Elämässä kaikille tulee vastaan se tunne, kun kokee olevansa silmätikkuna ja on epävarma olo. Juuso kertoo lohdullisen tiedon, joka auttaa häpeällisen tuntuisissa viestintätilanteissa. Henna jakaa nolon tapauksen, joka sattui hyvin erikoista tehtävää suorittaessa. Mietitään, mikä tekee epävarman tai varman olon esiintyessä. Mitä on onnistuneen suorituksen takana?

Arvostelussa vaalimainokset

Julkaistu 20.2.2019

Luotamme Suomeen. Meillä taitaa olla sama suunta. Jotain rajaa!? Juuso ja Henna ottavat luupin alle puolueiden vaali-ilmeet ja iskulauseet. Kenellä toimii, kenellä ei? Aiheena mm. eduskuntavaalit 2019, mainonta, viestintä ja brändääminen.

Jos et sä vastaa

Julkaistu 13.2.2019

Viestinnän vastavuoroisuus – siinäpä vasta hartaasti toivottu termi hektisessä nykymaailmassa. Vainio & Rinnekangas keskustelevat siitä, mihin suuntaan yritysten ja yksittäisten ihmisten viestintä ja vuorovaikutus on mennyt. Puhutaan siltojen polttamisesta, vallan jakautumisesta – eritoten siis käytöstavoista, vastaamisesta ja vastaamattomuudesta. Juuso kehittelee myös tulevan kansainvälisen kielen ja Henna avautuu jälleen. Oletko mukana parantamassa maailmaa vai luotatko täysin robotteihin?

Aitoa kikkailua

Julkaistu 6.2.2019

Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas pohtivat nykymarkkinoinnin luonnetta – ja niin ihmisten kuin brändien aitoutta. Keskustelussa myös suosion salaisuus ja se, onko elämä pelkkää järjetöntä algoritmien perässä juoksemista. Juuso ja Henna vannovat myös valan. Kuuntele oitis millaisen! 

Tyhjyys ja tylsyys

Julkaistu 30.1.2019

Älä säikähdä jakson nimeä. Nytkin asiat taputellaan huumorin kautta – vaikkakin aihe on vakava. Mitä sitten kun elämässä tuntuu siltä, että mikään ei tunnu miltään? Vainio tekee analyysin kahdesta arkityypistä. Rinnekangas kertoo aika raffin sanonnan, millä hän kuvaa levotonta tunnetta kun oleminen on sietämätöntä. Jakson tuntemukset koettelevat lienee niin luovia ihmisiä kuin kaikenlaisia kansalaisia. Samaistutko? Tarjolla myös "Pään hygge by V&R" olon helpottamiseksi.

Hikiset ja hehkeät

Julkaistu 23.1.2019

Tässä jaksossa tapahtuu se perinteinen! Ensin Vainio & Rinnekangas ihastuvat ajatukseen kuntoilun tuomasta hyvästä olosta, mutta mitä sitten seuraakaan? Arvaa ja kuuntele! Millaiset tapaukset haastavat Hennan reeniä, entä Juuson pulikointeja? Oletko sinä fiiliksessä endorfiineistä ja missä muodossa? Suositellaan kuunneltavan vaikka kuntoillessa.

Brändistä ja elämästä (vieraana Supersonin Anssi Järvinen)

Julkaistu 16.1.2019

Se on Vieras, Vainio & Rinnekangas -jakso! Juuson ja Hennan vieraaksi saapuu markkinointiviestinnän konkari Anssi Järvinen, joka kertoo paljon painavaa asiaa brändin merkityksestä ja kaikin puolin mielenkiintoista tarinaa elämästään. Keskustelu voi avartaa niin yritysjohtoa kuin henkilöbrändiään hiovaa kuuntelijaa. Miksi armenialaisten kansanmurha, Sex Pistols ja Jörn Donner liittyvät merkittävästi Anssin historiaan? Tuleeko mieleen, mikä voisi olla sinun “purpose”? Jakso katsottavissa myös videona YouTubessa - muista tilata kanava siellä ja täällä!

Oikein sivistynyt jakso

Julkaistu 9.1.2019

Toinen tuotantokausi alkaa! Vainio & Rinnekangas kummastelevat ja ihastelevat sitä, kuinka suomalaiset jonottavat ämpäreiden lisäksi nyt myös sisään museoon! Kirjastoturismi on rantautunut Suomeen. Rinnekangas kertoo opiskelleensa taidehistoriaa ja sekoilee silti nolosti klassikoidenkin kohdalla. Mikä erikoisuus on Juuson mielestä hienoin kulttuuriteos? Juuso ja Henna aloittavat kauden kerrankin samassa paikassa: lähetys tulee uudesta kulttuurin kehdosta Oodista! Katsottavissa myös Vainio & Rinnekangas -YouTube-kanavalla.

Elämä pitäisi nähdä tuotantokausina

Julkaistu 19.12.2018

Vainio & Rinnekangas viimeistelevät ensimmäisen podcast-tuotantokauden ja jäävät kolmen viikon huilille. Tarkastelussa onkin vuodenkierto ja ylipäänsä koko aikakäsitys. Miten esimerkiksi työ ja asenne vaikuttavat elämän kulkemiseen? Juuso selittää sanoin ja visualisoi vuoden. Henna kokoaa podcast-kauden sadon parhaat palat. Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille kuuntelijoille! Ensi vuonna jatketaan toisen kauden merkeissä.

Eriarvoisuuden tasoittelua

Julkaistu 12.12.2018

Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas pohdiskelevat eriarvoisuutta meillä ja maailmalla. Luupin alle pääsevät mm. ihmisoikeusjulistus, Hesarin villapaidat ja robottityöläiset. Voiko hyväntekeväisyyttä brändätä? Voiko sen viedä mobiiliin?

Kaikkien meidän yritys: Suomi

Julkaistu 5.12.2018

Innokkaassa startup-hengessä Vainio & Rinnekangas pohtivat Suomen ponnisteluja maailman mittakaavassa. Missä me suomalaiset olemme leijonia, missä lampaita? Puhutaan luovista ja insinööreistä, visionääreistä ja rakentajista. Kehitellään myös pari ideaa entistä menestyvämmälle kotimaalle. Juuso ja Henna kertovat myös, miltä itsenäisyyspäivä maistuu ulkomailla. Rohkeaa itsenäisyyttä!

Ihmeellistä asiaa

Julkaistu 28.11.2018

Nyt laitetaan vanhat ja uudet maailman ihmeet puntariin. Vainio & Rinnekangas matkaavat tässä jaksossa Kiinan muurilta Colosseumille ja pohtivat, mikä kiehtoo jättimäisissä muinaisissa rakennuksissa. Vai löytyvätkö parhaat ihmeet sittenkin luonnosta? Missä hätkähdyttävissä paikoissa Juuso ja Henna ovat käyneet – entä sinä hyvä kuuntelija? Kuule ihmeellisin jakso ikinä!

Isomusta

Julkaistu 21.11.2018

Isomusta on uusi muodikas kulutusjuhla ja ilmastosuuntaus, kun mediapalstatilaa vievät yhtä lailla sekä kulutuskehotukset että ilmastonmuutos. Kuinka näin? Vainio & Rinnekangas pohtivat kevyehkön dystopian keinoin aikamme ilmiötä. Miten toteuttaa kohtuutta kaikessa? Juuso ja Henna ennustavat myös tulevien vuosien hittilahjan. VR – eli Virtual Reality -matkustaminen – voi toimia joskus! Entä saadaanko länsimetron osaamista muualle maailmaan? Onpa ilmastovastuu sitten kuluttajan tai isomman tahon, hyviä valintoja voi silti tehdä jokainen. Laatu ennen määrää, eikös!

Unelmavisio

Julkaistu 14.11.2018

Vuoden harmaimpaan aikaan tarvitsee vähän syksyn säväyttäjiä eli unelmia! Vainio & Rinnekangas pohdiskelevat haaveilun merkitystä jaksamiseen – ja sitä, millainen taakka unelmiin uskominen on. Sivussa paljastetaan vähän omia unelmia. Onko huono juttu kertoa unelmiaan ääneen? Mikä TV-visailu on sattumalta Juuson ja Hennan yhteinen haave? Eikös henkilökohtaisten unelmien pitäisi olla ihmisten visioita! Mikä on sinun visiosi? Ei tarvitse välttämättä kertoa, mutta tee vaan sitä työtä sen eteen. Juhlitaan myös ohjelman puolivuotisjaksoa!

Evoluutio

Julkaistu 7.11.2018

Vainio & Rinnekangas matkaavat kivikaudelta kyberaikaan. Ihmetellään ihmisen kehityssuuntia ja selviytymistä maapallolla, ja sivutaan tietysti myös kaikkia sukulaisiamme apinoista mäntyihin. Mikä ajatus meidän ja maapallon suhteessa on lohdullinen? Miksi aika on hyve? Tämä on elämän lyhyt oppimäärä ilman viisasta kristallipalloa – on vain yöllinen tähtitaivas.

Sananvapaus

Julkaistu 31.10.2018

Sananvapaus ei ole itsestäänselvyys kaikkialla maailmassa eikä kaikkien aiheiden kohdalla Suomessakaan. Vainio & Rinnekangas keskustelevat sananvapauteen liittyvästä vastuusta. Myös sanat valta ja taito pompsahtelevat esiin. Mikä avasi Juuson silmät, milloin Hennan suu pestiin saippualla? Kuuntele laajaääninen katsaus asiaan, jonka merkitys ei vähene koskaan. Äänen voima on valtava.

Etelä-Eurooppa

Julkaistu 24.10.2018

Niin kaukana mutta niin lähellä! Molemmissa Euroopan päädyissä asuneina ja matkustelleina Vainio & Rinnekangas pohtivat leudon välimerellisen ympäristön ja viileän Pohjolan eroja. Mikä suomalaisia vetää Espanjaan, Kreikkaan ja muihin Välimeren maihin? Henna kertoo, miten viikko Portugalissa vaikutti hänen luovuuteensa, ja Juuso purkaa etelän ihmisten ympäröimän arkensa haasteita. Millaisia tuntemuksia etelä herättää sinussa vai paahdatko vain pohjoisessa toisenlaista elämää sen kummemmin ajattelematta?

Nostalgia

Julkaistu 17.10.2018

Throwback, flashback, jne! Vainio & Rinnekangas fiilistelevät wanhoja hyviä aikoja, asioita ja aitoa kaipuuta herättäviä hetkiä maailmalta. Onnellinen elämä kerää taakseen hienoja muistoja, mutta mitä tullaan muistamaan ja kuinka kauan? Maut, ilma, äänet tekevät elämästä ainutlaatuisen. Mitkä ovat parhaita paloja sinun filmilläsi?

Somen orja

Julkaistu 11.10.2018

Some on kuin huumetta ja Rinnekangas kokee parhaillaan kouristuksia, kun takana on muutama päivä uudenlaista läsnäolevaa elämää. Joka kanavan höylä Vainio myöntää olevansa addikti, mutta miksi hän suorastaan viihtyy somessa? Eikä tunnetta helpottanut yhtään Juuson aikaansaama viraali! Keskustellaan somen suhteesta hyvinvointiin ja tiedon vallankumoukseen. Kuunteleeko isoveli Zuckerberg meitä kaikkia parhaillaan? Tehdään testi! Maailma mullistuu, mutta saisiko raitista ilmaa kiitos!

Etana-armeija

Julkaistu 3.10.2018

Tässä jaksossa mässäillään niin kyseenalaisilla kuin herkkuruuilla. Vainio & Rinnekangas huomaavat olevansa aika samanlaisia syöjiä. Ihmetellään maailman ruokia ja pohditaan, missä jamassa ruokateollisuus on. Missä Juuso oli kutkuttuneena jännityksestä ruuan äärellä - entä missä Henna kurkku kutkussa henkihieverissä? Muistellaan myös lämmöllä, kuinka työpaikka opetti nämä kollegat syömään hyvin ja nauttimaan elämästä. Kyllä ruokailu on ihanaa, jos vaan osaa metsästää tarpeeksi protskuja. Mitä sinä syöt ja olet?

Herutuskuvia

Julkaistu 26.9.2018

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta mitä herutuskuvat kertovat? Ainakin sen, että ne ovat suositumpia kuin pelkät maisemakuvat - kuuntele millä perustein! Pohditaan myös, onko läsnäolevaa elämää kameran linssin takana. Keitä julkisuuden henkilöitä Vainio seuraa Instassa ja miksi? Rinnekangas lyö vielä hittejä kuvien mausteeksi tässä jaksossa. Jos kuvat ois kivat, tämän parivaljakon Insta-tilit ovat: @juusovainio & @whattawowworld

Materia

Julkaistu 19.9.2018

Maallinen tavaran himo vai hedonistinen elämyksistä nautiskelu? Vainio & Rinnekangas pohtivat kumpi sytyttää enemmän. Kelataan myös tämän ajan henkeä, missä kohtaa maailma ja ihmiskunta makaavat mitä tulee kuluttamiseen. Entä millä erikoisella tavalla Juuso sisustaa ja mitä jännää Henna keräilee eri maista? Mikä on sinun lempiesineesi? Entä PINnaatko?! Jakso myös videona YouTubessa. Tilaa kanava siellä ja täällä!

Maailmanympärimatka

Julkaistu 12.9.2018

Se on ensimmäinen Vieras, Vainio & Rinnekangas -jakso, kun radion tekijä ja maailmanmatkaaja Sini Koskenseppä on juttusilla maapallon kiertämisestä. Vainiota kiinnostaa hanke valtavasti, Rinnekangas on jo jonkinlaisen seikkailun toteuttanut. Eripuolilla maailmaa on uhmattu henkeä ja eletty totaalisia onnenhetkiä. Kiehtooko sinua millaista pidemmän reissun toteuttaminen on? Jos olet tehnyt moisen, vertaa kokemuksia. Vamos, lähdetään maailmalle rullaamaan!

Juuret

Julkaistu 5.9.2018

Juuso on Suomessa! Kotimaassa saman pyöreän pöydän ääressä Vainio & Rinnekangas pohtivat juuriaan ja suomalaisuuttaan. Mitä Suomi merkitsee paljon ulkomailla ravaaville? Mitä Suomi merkitsee sinulle? Keskustellaan, mikä on hyvää, mikä kehnoa ja kehitettävää meissä suomalaisissa ja maassamme. PS. Jakso on myös filmattu ja löytyy YouTubesta samannimisen kanavan alta. Tervetuloa seuraamaan myös siellä!

Yksi kansa

Julkaistu 29.8.2018

Vainio & Rinnekangas keskustelevat puheenaiheesta, jonka ei oikeastaan pitäisi edes olla puheenaihe. Pääkkösen Jasperin roolihahmon silmittömän vihan innoittamana pohditaan, mistä kumpuaa rasismi. Voiko tämä maailmanmeno olla edes totta - testataanko ihmisten pöljyyttä parhaillaan simulaatiossa? Mitä sinä luulet? Peace!

Elinikäinen oppiminen

Julkaistu 23.8.2018

Uudet tuulet ovat aina virkistäviä - ja syksyllä ne puhaltavat niin vasemmalta kuin oikealta. Tokkopa elinikäisen oppipolun kulkija on välillä myös tuskastunut. Mitä harrastuksia, taitoja tai piirteitä Vainio & Rinnekangas haluaisivat oppia - entäpä sinä sitten? Juusolla ja Hennalla on tarjoiltavana maailmanlaajuinen hittitrendi opeteltavaksi - idea-asteella vielä tosin, mutta jotkut ihmisethän hurahtavat!

Kyylä

Julkaistu 15.8.2018

Kyllä naurattaa makiasti! Muuttaminen tai asuminen ei ole aina yhtä hauskaa miltä se tuntuu tässä jaksossa. Käydään läpi naapurin kyylät ja muut aktiiviset vaikuttajat, maailman ihanimmat haavekaupungit ja asumisen venäläinen ruletti. Mitä levottomat Vainio & Rinnekangas odottavat eniten paikoilleen asettumisessa? Elätkö sinä täyttä elämää siellä missä majailetkaan? Tervetuloa kuulemaan pakkailun tuskaa ja erikoisia asumisjärjestelyitä.

Päivän hyvä teko

Julkaistu 9.8.2018

Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas pohtivat, kuinka helposti ihmiset auttavat toisiaan, ja muistelevat erilaisia avunantotilanteita maailmalla. Milloin apu koitui todelliseksi häpeäksi Rinnekankaalle? Missä yhteydessä Vainio oli kaikin puolin strateginen mies? Mietiskellään palvelusten velkataakkaa ja pyyteettömyyttä. Missä asiassa pihit Vainio & Rinnekangas eivät säästele? Hyvä kuulija, annatko sinä hyvän kiertää? Ps. Pyydä Juuson numero, jos tarvitset muuttoapua!

Töihin tömpsis!

Julkaistu 2.8.2018

Kun monet palailevat sorvin ääreen, Vainio & Rinnekangas pohtivat, mikä on yhtälö työmotivaation takana. Fiilistellään mielekkäintä mahdollista työtä ja kerrotaan ratkaisu, millaiset apusiivet kantaisivat kutakin meistä urallamme. Saa myös tietoosi hyvin erikoinen tapa, miten Juuso laittaa aivot narikkaan. Tämä on jakso, jossa tarjoillaan intohimoa ja pakkopullaa! Kuuntele siis vaikkapa kahvitauollasi (hyvä syy reilun mittaiseen).

Fetissi

Julkaistu 25.7.2018

Puhutaan ihmisten ihmeellisistä intresseistä, päihteistä ja fetisseistä – ja miten ne näkyvät maailmalla. Vainio & Rinnekangas ovat eri mieltä ainakin pikkuhousujen haistelusta. Ihmismieli on kompleksinen ja niin on myös laki. Onko sinulla jokin päivänvalon kestävä kiehtomus tai yön hämärä perversio? Yritetään olla tuomitsematta toisiamme.

Mätäkuu

Julkaistu 17.7.2018

Jari, Hugo, Donald, Vladimir – ovatko he läpeensä mätiä vai perusjätkiä? Millaista on Maltan, Suomen ja maailman korruptio? Eikö ikä viisastakaan kaikkia – vai onko poliittisella vallalla vaikutus, jota me vallattomat emme yksinkertaisesti voi käsittää? Kuule myös (republikaani?)norsun (hätäinen?) töräytys.

Elementissä

Julkaistu 11.7.2018

On kesähelteiden vesipetoja ja syvämerien vesipetoja. Tämä on rauhallinen veden liplatus jakso. Henna ja Juuso puivat Thaimaan luolapelastusta ja muita uutisia, joissa luonto on osoittanut voimansa. Miksi ihminen haluaa uhmata luontoa? Ehkä voisimme sanoa, että vesikin on hyvä renki mutta huono isäntä. Opitko sinä uimaan nopeammin kuin Vainio vai tarvitsetko kenties vielä oppia Rinnekankaalta?

Fixuja muutoksia

Julkaistu 4.7.2018

Taxi! Tässä jaksossa luodaan ainakin viisi eri taksibrändiä. Ja muistellaan maailman taksikeikkoja, jotka ovat helpottaneet matkan taittoa tai melkein päättäneet sen. Kuuntele myös missä ja ketä Rinnekangas rääkkäsi ja mitä suurta Vainio melkein kasvatti? Elämä on erilaisia tienristeyksiä ja nyt myös erilaisia takseja.

BBQ-herkku säähän kuin säähän

Julkaistu 27.6.2018

Olemme sään armoilla! Tämä on ratkaisukeskeinen jakso, jos vaan yhteiskunta hyväksyy the early adoptereiden eli Vainion & Rinnekankaan aivoitukset. Toivottavasti edes joku herää huomioon pelastaa tulevaisuuden lapset – tai ei ainakaan anna oman lapsensa muuttaa Malediiveille. Tarjolla myös koko festarikesän sääennuste. Millainen ilma on sun mieleen?

Johannes Kastaja & Co.

Julkaistu 20.6.2018

Futis on uskonto. Some on uskonto. Raha on uskonto – ja sitten on eri jumaluudet. Olemmeko hyviä vai pahoja vai kenties rumia ihmisiä? Tässä jaksossa Vainio & Rinnekangas pohtivat syntyjä syviä ja voimia suuria. Ja on muisto, joka on vähintäänkin yhtä syntinen kuin Hannu Salaman Juhannustanssit. Mihin sinä uskot?

Jesari on hyvä monessakin tilanteessa

Julkaistu 13.6.2018

Lentokentällä – lähtiessä ja saapuessa – sattuu ja tapahtuu. On lipsahduksia, vainoharhoja, komeita miehiä – ja kalliit hinnat! Tervetuloa Vainion & Rinnekankaan lentokenttäkouluun.

Jos emme tiedä, miten asioiden käy...

Julkaistu 6.6.2018

Yhtä aikaa pelottavin ja huojentavin jakso ikinä! Henna ja Juuso jakavat kokemuksensa hetkistä, jolloin polvet tutisivat ja sydän nousi kurkkuun. Luvassa myös vinkit pelkojen voittamiseen - ja fobian määrittely. Hei, olemme elossa!

Jotkut menee sekaisin reissuista

Julkaistu 30.5.2018

Ohjelma jatkuu! Toisessa jaksossa mennään syvälle matkusteluun, tuntemuksiin ja kokemuksiin. Kuuntele, missä maassa Vainio oli varpaillaan ja Rinnekangas riehui lentokentällä.

Tästä se lähtee!

Julkaistu 25.5.2018

Uusi podcast alkaa! Luovat maailmankulkijat Juuso Vainio ja Henna Rinnekangas esittäytyvät kuulijoille ja pureutuvat heti kättelyssä ensivaikutelman tärkeyteen. Tässä jaksossa pohditaan naurun saattelemana, millaisiin esittäytymistapoihin ja tervehdyksiin niin maailmalla kuin kotona törmää - ja kuinka tuttuja kenenkin kanssa ollaan. Tervetuloa kuuntelemaan!

Takaisin podcastien listaan