Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Tutkapari

Tutkapari on stadilainen jalkapallo-podcast, jossa äänessä ovat vedonlyöntiskenestä tutuksi tullut Pete Käenmäki sekä jalkapalloanalytiikan nouseva talentti Kim Keränen. Tutkaparissa käsitellään pääasiassa Valioliigaa sekä Mestarien liigaa, mutta tehdään myös pistohyökkäyksiä muuhun futismaailmaan. Tutkapari haluaa käsitellä vihreän veran shakkia muita analyyttisemmin sekä syvällisemmin. Missiomme on kaikessa yksinkertaisuudessaan kehittää suomalaista jalkapallokulttuuria. Pakko kompata!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 31 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.9.2018.

Peten keittiössä

Julkaistu 13.11.2019

Pitkästä aikaa! Tutkapari suunnittelee reseptiikkaansa kondikseen malmilaisessa keittiössä. Kun ainekset sekoitettiin, tuloksena oli jalkapallon evoluution puntarointia pallonhallinnan kautta sekä faktoja Huuhkajien EM-kisapaikan todennäköisyydestä. Huuhkajiin liittyen pohdimme myös mahdollisia ”comeback kingejä”. Mahtui jaksoon paljon muutakin, kuuntelepa pois kaikin parhain mokomin.

Pelastakaa mehiläiset

Julkaistu 30.9.2019

Suurin ja kaunein, Mestarien liiga, nousee tämän Tutkapari-jakson kantavaksi teemaksi. Suosikit käydään läpi, ennustetaan yllättäjiä ja joitakin kummallisia askelmerkkejä pitkin päästään myös sohaisemaan mehiläispesää. Tunnin verran timanttista jalkapalloasiaa, olkaa hyvät.

Itse tutkiskelijat

Julkaistu 10.9.2019

Vaikka yllätyksellisyys on Tutkaparin tämän kauden avainsana, jotkut asiat eivät muutu. Nimittäin, kun käynnissä on maaottelutauko, Kim ja Pete pureutuvat tuttuun tapaan ulkojalkapalloilullisiin asioihin. Jos olet kiinnostunut hyvinvoinnista, kannattaa sinun kuunnella tämä jakso. Stimulanttia mielelle – ota hyvä asento ja nauti.

Sanan saattajat

Julkaistu 26.8.2019

Johan Cruyff on jättänyt moderniin jalkapalloon kuolemattoman jälkensä. Tässä jaksossa Tutkapari nostaa Cruyffin omaelämäkerrasta esiin mielenkiintoimpia pointteja ja jatkaa keskustelua näiden aiheiden ympärillä. Cruyffin sanoista päädyttiin muun muassa HJK:hon, Pep Guardiolaan ja Frenkie de Jongiin. Kirjan lukemiselle annetaan myös vahva suositus.

Valioseura vahvistaa

Julkaistu 12.8.2019

Huhut Tutkaparin kuolemasta ovat olleet vahvasti liioiteltuja. Julkaisutahti saattaa hidastua, mutta sisältö säilyy tuttuun tapaan timantinkovana. Uuden kauden avausjaksossa pureskellaan juuri alkaneen Valioliigan voimasuhteita, kärkijoukkueita vähän painottaen. Eikä huomioitta jää muuan Teemu Pukkikaan.

Grande Finale

Julkaistu 24.5.2019

Pitkääkin pidemmän tuotantokauden päätösjakso on nyt käsillä. Lyödään koko kautta pakettiin, katsellaan vähän Valioliigaa sekä Mestarien liigaa taaksepäin. Tutkaparilla on edessään myös suuri muutos. Mistä on kyse? Se selviää ainoastaan ja vain kuuntelemalla.

Live on happy island

Julkaistu 10.5.2019

Jakso on nauhoitettu liveyleisön edessä Lauttasaaressa torstaina 9.5. herran vuonna 2019. Se on editoimaton ja tarjoillaan sellaisenaan ja siinä kunnossa kuin se alunperin esitettiin, sensuroimatta. Puhumme paljon elämästä, ilmiöistä, empatiasta. Liverpoolin ja Tottenhamin ihmeistä. Paljon muusta. Tervetuloa mukaan autenttiseen kuuntelukokemukseen!

Olisiko sinulla hetki aikaa?

Julkaistu 25.4.2019

Tällä kertaa edetään kahden aiheen taktiikalla. Ensiksi puhutaan Pep Guardiolasta ja hänen puhtoisasta imagostaan - ehkä hieman kyseenalaistaen. Yleisön pyynnöstä tartuimme kiinni kotimaiseen, sillä jakson toinen teema on kauden varsin nihkeästi Veikkausliigassa aloittanut, suuri mestarisuosikki, HJK. Mitä on vialla, miten ongelmakohtia pitäisi parantaa?, Tutkapari kertoo.

Pääsiäisen UCL-herkku

Julkaistu 19.4.2019

Pääsiäistipu muni todella suklaisen herkkupalan kaikille Mestarien liigan sekä Tutkaparin ystäville. Lähes tunnin mittaisessa jaksossa käydään läpi juuri päättyneet puolivälieräparit ja spekuloidaan ankarasti vapun aikaan miteltäviä UCL:n välieriä. Suositellaan nautittavaksi mämmiroven, kerman sekä tuhdin sokerin kera.

Valoa kohti

Julkaistu 11.4.2019

Mestarien liigassa kahdeksan joukkuetta taistelee paikasta kirkkaimmissa valoissa. Kevät on tunnetusti valon ja valaistumisen aikaa - niin myös Tutkaparille. Tuoreessa jaksossa reilu puolikas käytetään tutusti jalkapalloon, sitten pohditaan vähän mustia aukkoja ja muita universumin sekä elämän kummallisuuksia. Tervetuloa kyytiin.

Tuplapuikot ja torilokit

Julkaistu 28.3.2019

Niinhän siinä sitten kävi, ettei Tutkapari malttanut olla kokonaan jalkapallosta vapaalla, vaan EM-karsintapelejä vilkuiltiin "sillä silmällä". Jaksossa on puhetta myös Mestarien liigan puolivälieristä, mainioita tilastopaloja sekä kuulijakysymyksiä. Sitä kautta luonnostelimme lennosta parhaan mahdollisen avauksen ainoastaan skandipelaajia käyttäen. Hyppää matkaan mukaan, torilla tavataan!

Puhumisen sietämätön keveys

Julkaistu 21.3.2019

Nyt ei puhuta jalkapalloa. Ei käsikirjoitusta, vaan puhdasta aitoutta sekä avointa ja vapaata mieltä. Tutkapari muuntautui tällä maaotteluviikolla yhteiskunnalliseksi hyvinvointi-podcastiksi. Nyt kannattaa ottaa mukava asento tai vaihtoehtoisesti pidempi hikilenkki päälle ja avata mieli. Puhuminen on kultaa, ajattelu timanttia.

Viihdettä ja väkivaltaa

Julkaistu 14.3.2019

Heti alkuun varoitus herkemmälle väestön osalle: tässä jaksossa Tutkapari käsittelee väkivaltaisiakin asioita, lisäksi jaksossa on voimakasta kielenkäyttöä. Ensimmäisessä reilussa puolikkaassa ollaan iloisempia, kun puhumme Zidanen paluusta, Ajaxin jatkopaikasta ja ylipäätään Mestarien liigasta. Osallistukaa keskusteluun, ensi viikon jaksoon otamme vastaan ei-jalkapalloilullisia aihe-ehdotuksia.

Harakoille meni

Julkaistu 28.2.2019

Tutkaparin huomio on viime viikkoina kääntynyt Newcastlen suuntaan. Mitä Harakat tekevät oikein - se selviää tämän viikon jaksossa. Lisäksi Sarrille myönnetään tukea Liigacupin farssin jäljiltä, mietitään Huddersfieldin timanttia, otetaan kantaa Leicesterin managerikaruselliin ja paljon muuta. Lähde ihmeessä Tutkaparin rattoisaan kyytiin!

Suolaiset piirakat

Julkaistu 22.2.2019

Nyt on hauska jakso! Tällä kertaa Tutkapari nauhoitti hieman rennommalla otteella, mutta timanttinen ote säilyi. Jakson analyyseissa vilahtelevat ainakin Mestarien liigan pudotuspelit, Jose Mourinho, tulevan sunnuntain Man United-Liverpool sekä Suomessa aivan liian vähäiselle huomiolle jääneet suolaiset piirakat. Kattavan asiasisällön ohella Kim ja Pete raottavat myös valloittavia persooniaan.

Yläkerta huutakaa meille

Julkaistu 15.2.2019

Tuoreessa Tutkaparin jaksossa keskiössä ovat luonnollisesti Mestarien liigan jatkopelit. Kelataan mennyttä ja katsotaan tietenkin tulevaan. Alkuun otetaan kuitenkin kiinni Evertoniin sekä Sarrin tilanteeseen Chelseassa, myös hiljaisen siirtoikkunan maukkaimmat peliliikkeet käydään läpi. Tutkaparilla on lisäksi tiedotettavaa uusista kehitysaskeleista. Tervetuloa mukaan!

Vastauksia vastassa

Julkaistu 24.1.2019

Tällä kertaa Tutkapari nauhoitti live-version ja vastasi suorassa Twitch-lähetyksessä esitettyihin kysymyksiin mm. Frenkie de Jongin siirrosta Barcelonaan ja Thierry Henryn tilanteesta Monacossa. Jakson alussa pohditaan myös Tottenhamin loukkaantumisten vaikutusta kevätkauteen sekä puntaroidaan maailman vanhimman futisskaban, FA Cupin, kierroksen kuuminta matsia Arsenalin sekä Man Unitedin välillä.

Uudet kujeet

Julkaistu 11.1.2019

Tutkaparin uusi vuosi 2019 lähtee liikkeelle vauhdikkaasti. Luvassa on livestriimausta, on paitakamppista, joten jatkuvan kehityksen tiellä pysytään tukevasti. Tässä jaksossa käsitellään Chelsean hyökkäyspään ongelmia, Ole-Gunnar Solskjärin tuomia uudistuksia Man Unitediin, ennakoidaan putoajakandidaatit ja pohditaan Teemu Pukille sopivaa valioliigaseuraa. Ja vähän muutakin.

Tutkapari julistaa joulurauhan

Julkaistu 22.12.2018

On aika rauhoittua, levätä ja nauttia. Jos nyt kuitenkin tarvitsee vielä joulusiivoilla, niin laitapa ihmeessä Tutkaparin joulujakso soimaan samanaikaisesti korviin. Jaksossa käydään läpi ainakin Mestarien liigan jatkopelien otteluparit. Ja vähän vielä muuta. Tämän jakson myötä Tutkapari haluaa kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa erinomaisen antoisaa ja rauhallista joulua!

Paineessa hiotut

Julkaistu 13.12.2018

Nyt annetaan puheenvuoro vaietuille. Jakson keskiössä on aivan liian pienelle ihailulle jäänyt jalkapallon ammattikunta, nimittäin puolustava keskikenttäpelaaja. Matka alkaa Fernandinhosta, jatkuu seuravan sukupolven huippulupauksiin ja kääntyy lopuksi Tottenhamin analysointiin, jossa puolustavilla keskikenttäpelaajilla on myös osansa. Lisäksi esitellään Tutkaparin mahdollinen design-hitti.

Valmentajat vaihtoon

Julkaistu 5.12.2018

Tutkapari alkaa olla lopen uupunut Manchester Unitedin ja Southamptonin managereihin. Jaksossa kerrotaan kyseisten joukkueiden ongelmista, mutta otetaan katsaus myös Arsenalin huimaan tuloskuntoon, Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierrokseen sekä pariin ajankohtaiseen aiheeseen. Tämän lisäksi Pete kaipaa vinkkiä kolmen ruokalajin illallisen alkupalaksi. Ottakaa mukava asento - tästä mennään!

Pidä hanska hukassa

Julkaistu 22.11.2018

Tutkapari palaa tällä viikolla jalkapallon pariin, mutta mitä mahtaa tämä kryptinen otsake tällä kertaa tarkoittaa? Miten ihmeessä kaksi suomalaista miestä saavat jalkapallo-podcastiinsa ujutettua myös seksuaalineuvontaa? Asiahan selviää ainoastaan kuuntelemalla. Jakso sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka voivat olla haitallisia, mutta todennäköisemmin ne ovat sinulle hyödyksi.

Tehdään egoteko

Julkaistu 15.11.2018

Seurafutis viettää maajoukkuetaukoa, niinpä Tutkapari pääsee pureutumaan ulkojalkapalloilullisiin aiheisiin! Tällä kertaa keskustelun punaisena lankana pyörii ego. Miksi ego on usein tiellä, miten se ilmenee, miten voisimme ajatella toisin? Miten keskusteluun liittyy empatia tai hyvän tekeminen? Ota mukava asento ja aloita irroittautuminen. Ai niin - kyllä tähänkin jaksoon saatiin futista mukaan.

Kattava UCL-katsaus

Julkaistu 2.11.2018

Tällä viikolla Tutkapari lyö katseet jo ensi viikon alkupuolelle, kun kilpailuista kaunein, Mestarien liiga, palaa pieneltä tauolta. Jaksossa käydään läpi jok'ikinen lohko, puidaan tilanteet, jatkosaumat ja käydään myös läpi tulevan kierroksen otteluita. Unohtamatta tientenkään vedonlyönnillistä näkökulmaa. Jos haluat olla duunipaikan safkapöydän kunkku, kannattaa kuunnella.

Kiitos, anteeks ja näkemiin

Julkaistu 25.10.2018

Tutkaparin jaksossa palataan oldskool-tekemiseen eli luvassa on edellisen valioliigakierroksen purkua. Alkupäässä käsitellään myös tuoreimpia tapahtumia Mestareiden liigassa ja lopuksi katseet käännetään jo tukevasti viikonloppuun. Tällä kertaa selviää myös Kimin räppinimi. Jakso nautitaan kevyesti viilennettynä.

Who let the dogs out

Julkaistu 17.10.2018

Jalkapallokulttuurin luominen sekä ylläpitäminen on Tutkaparinkin agendalla - siksi tuore jakso tarjoaa puhetta Kansojen liigasta. Huuhkajathan ovat voittamattomina luoneet jonkin asteista futiskiimaa Pohjolaan! Tämän lisäksi ennakoidaan tulevan viikonlopun valioliigakierrokselta muutamaa otteluparia - mitkä ovat esimerkiksi Newcastlen alisuorittamisen juurisyitä? Ota rento asento, luurit korville ja nauti.

Kasvun äärellä

Julkaistu 10.10.2018

Kasvu on kaikessa kehityksessä olennainen vaihe. Tutkaparin tuoreessa jaksossa ollaan hieman poikkeuksellisissa tunnelmissa, sillä jalkapallosta puhutaan normaalia vähemmän. Sen sijaan Pete ja Kim haluavat avata omia persooniaan ja herätellä sekä kuulijoissa että itsessään uudenlaisia ajatuksia. Mutta ei huolta ystävät - kyllä keskusteluun mahtuivat myös Ajax, Julian Nagelsmann sekä Arsenal.

Sitä saa mitä tilaa

Julkaistu 27.9.2018

Kysyimme yleisöltä ja toiveet toteutuvat - Tutkaparin uusimmassa jaksossa käsitellään some-kyselyn tulosten mukaisesti Valioliigaa. Vaan ei viikkoa ilman puhetta Manchester Unitedista. Tämän lisäksi puramme Watfordin ylisuoriutumista, Bournemouthin kompastumista sekä Evertonin hyökkäyspelin haasteita. Tarjolla on myös ennakko viikonlopun huippupeliin Chelsea-Liverpool. Emmekä malttaneet pitää näppejä täysin erossa Mestarien liigastakaan.

Kirsikat kypsiä poimittavaksi

Julkaistu 19.9.2018

Tutkapari palaa tällä viikolla Valioliigan pariin. Jaksossa otetaan kiinni muun muassa Watfordin kuplasta ja sen puhkeamattomuudesta - tappiosta huolimatta sekä Burnleyn huolestuttavan syvästä alakulosta. Bournemouthin ranking ansaitsee puolestaan tuntuvan noston, kuten Pete ja Kim avaavat. Lopuksi keräillään vielä tulevan viikonloppukierroksen kypsimmät vetokirsikat koriin.

Mestarien liigan ennakko osa 2

Julkaistu 14.9.2018

Tutkaparin retki halki Euroopan jatkuu. Toisessa osassa saadaan selvyys Mestarien liigan lohkojen E-H joukkueista. Sen lisäksi, luonnollisesti, erityisesti Kim kunnostautuu jalkapalloilijoiden seurustelusuhteiden saralla. Ottakaa mukava asento - kiehtovat tarinat sekä piinkova analyysi odottavat!

Mestarien liigan ennakko

Julkaistu 13.9.2018

Tutkapari analysoi mitä todennäköisimmin Suomen kattavimmassa Mestarien liigan kausiennakossa kahdeksan lohkon jokaisen joukkueen. Mikäli pelaajat, pelitavat tai seurahistorioiden pikku knopit ovat hakusessa, on Tutkapari "the place to be". Avausosassa tarjoillaan elegantisti neljän ensimmäisen lohkon täysi kuudentoista ruokalajin kattaus. Peräkkäisin sanoin - luurit korville tai ämyreistä nupit kaakkoon, matka läpi Euroopan alkakoon!

Takaisin podcastien listaan