Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Front!

Front! on näkemyksellinen ja reippaasti kantaa ottava podcast sijoittamisesta ja maailmasta. Kun markkinat ja politiikka ovat yhä epävarmempia ja mitä tahansa saattaa tapahtua, minne sijoittajan kannattaa katsoa? Missä ovat markkinoiden hyvät, pahat ja rumat? Mihin voi yhä luottaa, ja mitä kannattaa ajatella toisin? Front! on välttämätöntä kuunneltavaa kaikille, jotka tahtovat olla askeleen verran muita edellä. Se kertoo, minne markkinat ovat menossa, mistä kohistaan nyt ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota seuraavaksi. Podcastin vakioääni on kovan luokan sijoitusammattilainen Vesa Engdahl, jota jututtaa Frontin Heidi Jäkärä. Sarjan on tuottanut Jaksomedia.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.3.2020.

Sijoittaja, näin varaudut inflaation nousuun

Julkaistu 10.6.2021

Talousuutisia seurannut sijoittaja ei ole voinut välttyä huolestuttavilta viesteiltä: inflaation epäillään nousevan. Mitä asuntolainoille ja talletuksille tapahtuu, kun nollakorkojen aika päättyy? Entä miten sijoittajan pitäisi reagoida inflaation nousuun? Front-podcastissa inflaation vaikutuksia markkinoihin avaavat Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä.

Oman sijoitusstrategian luominen ei ole rakettitiedettä

Julkaistu 27.5.2021

Jokaisella on oma sijoittamisen tyylinsä: toinen suosii tarkkaa teemaa, ja toinen napsii osakkeita näppituntumalla. Vaikka sijoittamisen tyylejä on monia, vain päämäärätietoinen strateginen sijoittaminen antaa ymmärrystä siitä, milloin sijoitus on todella onnistunut ja missä on menty vikaan. Sijoittamisen analysoiminen muuttuu helpommaksi, kun päätösten takana on ajattelua, periaatteita ja johdonmukaisuutta. Front-podcastin yhdeksännessä jaksossa Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä pohtivat, millä tavoin sijoitusstrategian laatimista voi lähestyä ja mistä sijoittajan on hyvä lähteä liikenteeseen. 

ETF on sijoittamisen hitti-instrumentti

Julkaistu 13.5.2021

ETF eli pörssinoteerattu rahasto on noussut sijoitusmaailman hitti-instrumentiksi. Niiden viehätys perustuu muun muassa siihen, että ETF-rahastot ovat jatkuvasti kaupankäynnin kohteena, ja ne ovat erittäin likvidi sijoitusinstrumentti. ETF-rahastojen saloja Front-podcastissa avaavat Heidi Jäkärä ja Vesa Engdahl.

Megatrendit: Missä ovat tulevaisuuden megakaupungit?

Julkaistu 29.4.2021

Kaupungistuminen on megatrendi, joka näkyy erityisesti Aasiassa ja Afrikassa, mutta kaupunkien kasvu näkyy myös Suomessa. Jos kaupunkien väkiluvun kasvua tarkastellaan prosentuaalisesti, maailman 15 nopeiten kasvavaa kaupunkia on Afrikassa. Joten sijoittaja, sinun on aika kääntää katseesi esimerkiksi Burundin entiseen pääkaupunkiin Bujumburaan ja Burkina Fason pääkaupunkiin Ouagadougou’hun. Front-podcastissa kaupungistumisen vaikutuksista ja sijoitusmahdollisuuksista keskustelevat Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä.

Megatrendit: Väki vanhenee, mutta miten sijoittaja hyötyy siitä?

Julkaistu 15.4.2021

Saksa ikääntyy, Portugali ikääntyy ja Suomi ikääntyy. Koko Eurooppa ikääntyy, kun taas monissa Afrikan ja Aasian maissa väestö nuorenee. Väestön ikärakenteen muuttuminen on yksi aikamme keskeisimmistä megatrendeistä, joka horjuttaa valtioita ja muuttaa kulutuksen rakennetta. Miten yritykset ovat reagoineet väestön ikääntymiseen ja miten sijoittajan kannattaisi lähestyä aihetta? Tästä ja monesta muusta Frontin podcastissa keskustelevat Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä.

Megatrendit: Talousmaailman aurinko nousee idästä

Julkaistu 1.4.2021

Sijoittaja, laita aurinkolasit päähäsi, sillä idän aurinko nousee kirkkaana. Kiinan ja Aasian talouskasvu on ollut viime vuosina huimaa. Ilmiö vaikuttaa myös suomalaisiin yrityksiin ja avaa mahdollisuuksia suomalaisille sijoittajille. Miten Kiinan keskiluokkaistuminen vaikuttaa markkinoihin? Entä miten sijoittajan kannattaa lähestyä Kiinan markkinoita? Onko Kiinaan sijoittaminen eettisesti ongelmatonta? Front-podcastin viidennessä jaksossa Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä perustelevat, miksi Kiinaan ja Aasian markkinoille sijoittaminen on ennen kaikkea mahdollisuus. 

Megatrendit: Ilmastonmuutos iskee sijoitusvalintoihin ja muuttaa yritysten toimintaa

Julkaistu 18.3.2021

Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää uusien energialähteiden kehittämistä ja kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamista. Kasvava väestö vaatii puolestaan ruokatuotannon ja vedenkäytön tehostamista. Front-podcastin neljännessä jaksossa Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä keskustelevat ilmastonmuutoksen ja resurssien rajallisuuden aiheuttamista ongelmista ja siitä, millaisia mahdollisuuksia muutos luo yrityksille ja sijoittajille.

Megatrendit: Harkitseva sijoittaja sujauttaa teknologiaa salkkuunsa

Julkaistu 4.3.2021

Teknologian kehittyminen on megatrendi, joka hyötyy muista megatrendeistä. Mutta millaisia seurauksia kehityksen vauhdilla on yhteiskuntaan ja miten sijoittajan pitäisi suhtautua teknologiayhtiöihin? Front-podcastin kolmannessa jaksossa Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä pohtivat teknologian kehittymisen mahdollisuuksia ja seurauksia.

Miten megatrendeihin sijoitetaan?

Julkaistu 19.3.2020

Mitä megatrendeihin sijoittamisesta tulisi tietää? Front!-podcastin toisessa jaksossa Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä keskustelevat siitä, mitä megatrendit tarkoittavat sijoittajalle sekä mitä tulisi huomioida kun haluaa sijoittaa megatrendeistä hyötyviin yrityksiin.

Mitä sijoittajan kannattaa tietää megatrendeistä?

Julkaistu 2.3.2020

Mitkä ovat sijoittamisen viisi megatrendiä ja miten ne vaikuttavat sijoittajaan? Front!-podcastin ensimmäisessä jaksossa Vesa Engdahl ja Heidi Jäkärä keskustelevat siitä, miten megatrendit vaikuttavat erilaisten yritysten toimintaan ja ennen kaikkea siitä, millaisia asioita sijoittajan kannattaa pitää mielessä.

Takaisin podcastien listaan