Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ajatuspaja Libera

Podcast by Ajatuspaja Libera

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 14 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.3.2016.

Liberacast - Aika On Ajanut Työmarkkinajärjestelmän Ohi

Julkaistu 14.2.2020

Lakkokevään inspiroimina Lasse ja Tere pohtivat työmarkkinajärjestelmämme roolia uuden vuosituhannen työmarkkinoilla. Jäivätkö työnantaja- ja työntekijäliitot kehityksen jalkoihin ja parantavatko ne itse asiassa kenenkään elämää? Kuinka kauan suomalainen duunari tai yritykset jaksavat maksaa jarrukahvassa roikkuvien korporaattien päähänpistoista? Ja miten itseltään mattoa jalkojen alta vetävää työmarkkinajärjestelmää pitäisi uudistaa?

Liberacast 13 - Libera vuonna 2020

Julkaistu 31.1.2020

Liberan podcast herätetään uudelleen henkiin. Tässä Liberacastin jaksossa sisältöjohtaja Tere Sammallahti ja toiminnanjohtaja Lasse Pipinen purkavat markkinaliberaaleista kerrottuja myyttejä, käyvät läpi Liberan vuoden 2020 suunnitelmia ja arvostelevat eduskuntapuolueiden politiikkaa.

Yleinen Tasapaino - saamaton yritystukityöryhmä

Julkaistu 20.4.2018

Miksi yritystukityöryhmä ei onnistunut karsimaan yritystukia? Liberan Podcastissa kysymykseen on vastaamassa kansanedustaja Antero Vartia

Yleinen tasapaino - demarien liberaalivähemmistö

Julkaistu 28.3.2018

Liberan Yleinen tasapaino -podcastissa Mikko Kiesiläisen vieraana sdp:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari. Skinnari on jäänyt omassa puolueessaan liberaaliin vähemmistöön. Podcastissa hän pohtii liberaalin ajattelun sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja sosialidemokraattisessa puolueessa.

Yleinen Tasapaino - alkoholilaki

Julkaistu 15.2.2018

Alkoholilaki saatiin vuosien valmistelun jälkeen maaliin. Yleinen tasapaino-podcastien vieras Sinuhe Wallinheimo kertoo väännöistä hallituskumppaneiden ja virkamiesten kanssa. Keskustelua vetää Liberan toiminnanjohtaja Mikko Kiesiläinen

Yleinen tasapaino - kausaalipodi

Julkaistu 5.9.2017

Talousteoria-podcastin huippusuosion innoittamana Liberan podcastissa keskustellaan taas taloustieteestä! Aiheena on tällä kertaa empiirinen taloustiede ja erityisesti kausaalipäättely. Kausaalipäättelyllä tarkoitetaan yhteiskunnallisten syy-seuraussuhteiden tutkimusta. Siis tutkimusta, joka menee korrelaatioiden tuolle puolen. Tutkimusta, jolla pyritään selvittämään, mikä aiheuttaa yhteiskunnassa mitäkin. Liberan Heikki Pursiaisen vieraina ovat johtava tutkija Matti Sarvimäki ja tutkimusprofessori Tuomas Pekkarinen VATTista. Vieraat vastaavat seuraaviin kysymyksiin: Mitä syy-yhteyspäättely on? Mihin syy-sitä tarvitaan? Mitä ovat satunnaiskokeet? Miten voidaan päätellä syy-seuraussuhteita, kun kokeiden järjestäminen ei ole mahdollista? Mikä ihme on kontrafaktuaali? Kuuntele Liberan Yleinen tasapaino -kausaalipodi, viihdy ja viisastu!

Yleinen tasapaino - lukukausimaksut

Julkaistu 30.5.2017

Podcastin aiheena korkeakoulujen lukukausimaksut. Tunteita nostattavasta asiasta keskustelemassa ETLAn tutkimusjohtaja Niku Määttänen ja Helsingin yliopiston entinen kansleri Kari Raivio. Miksi maksuton yliopisto on huono juttu? Kuinka suuret maksujen pitäisi olla? Pitäisikö Suomessa olla yliopistomarkkinat? Mitä tutkimustieto sanoo? Näitä kysymyksiä vieraiden kanssa pohtimassa on Liberan Heikki Pursiainen.

Yleinen tasapaino - pormestarit

Julkaistu 28.3.2017

Ajatuspaja Liberan kuntavaalipodcastissa ei keskusteltu ympäripyöreistä arvokysymyksistä tai maakuntauudistuksesta, vaan kuntien tehtävistä. Syvälliseen keskusteluun Heikki Pursiaisen kanssa osallistuivat pormestariehdokkaat Anni Sinnemäki (Vihr.) sekä Jan Vapaavuori (Kok.). Pursiainen oli ehdokkaiden kanssa eri mieltä lähes kaikesta.

Yleinen Tasapaino - verot

Julkaistu 28.2.2017

Podcastissa puhuvat verotuksesta VATTin Essi Eerola ja Boreniuksen verojuristi, osakas Janne Juusela. Keskustelua kuljettaa Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen. "Verotetaan muurahaista, ei heinäsirkkaa", kuvaa Pursiainen säästämisen ja verotuksen suhdetta. Kuuntele, onko verokeskusteluun mahtunut muita eläinvertauksia.

Yleinen Tasapaino - hyvinvointiyhteiskunta

Julkaistu 24.10.2016

Työstä, holhoamisesta, vastuusta, yhteiskunnasta, hyvinvoinnista, reiluudesta, arvonmuodostuksesta ja muista meitä kaikkia suomalaisia koskevista aiheista podcastissa puhuvat professori Heikki Hiilamo, kirjailija ja kulttuurintutkija Jari Ehnrooth ja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen.

Yleinen Tasapaino - talousteoria

Julkaistu 12.7.2016

Liberan podcastissa puhuvat tällä kertaa talousteoria-asiaa toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen, professori Klaus Kultti ja professori Hannu Vartiainen.

Yleinen Tasapaino - aluepolitiikka

Julkaistu 28.6.2016

Ajatuspaja Liberan kolmannessa podcastissa aluepolitiikasta ja -tuista puhuvat keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä, VATTin erikoistutkija Tuukka Saarimaa ja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen.

Yleinen Tasapaino - maahanmuutto

Julkaistu 21.4.2016

Ajatuspaja Liberan historian toisessa podcastissa puhutaan maahanmuutosta. Toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen johdattaa keskustelua "suvakkien" kesken maahanmuutosta, koulutuksesta, työelämästä ja väestömuutoksesta. Keskustelussa mukana väestötutkija Jussi Pyykkönen, HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen ja kansanedustaja Osan Yanar.

Yleinen tasapaino - puhepuhetta yritystuista

Julkaistu 9.3.2016

Ajatuspaja Liberan ensimmäisellä podcastilla puhuvat yritystuista ja niiden merkityksestä Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen, markkinoinnin kummitäti Anne Korkiakoski ja ETLAn tutkimusjohtaja Mika Maliranta.

Takaisin podcastien listaan