Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Polkuporinat

Polkuporinat -podcastsarjassa pääset kuuntelemaan kestävyysurheilun parissa olevien henkilöiden haastatteluja ja pureutumaan aiheeseen juuri heidän näkökulmasta. Haastateltavana on monipuolinen joukko suomalaisia urheilijoita ja alansa asiantuntijoita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 60 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.8.2018.

Sinister7 – esittely

Julkaistu 2.8.2019

Satamailinen Sinister7 kisa juostaan henkeäsalpaavissa maisemissa Kanadan Kalliovuorilla. Tässä jaksossa kisan Race Director Brian Gallant kertoo miten kaikki lähti liikkeelle. Keskustelemme myös kisan vaikutuksesta kyläyhteisöön sekä mitä uusia suunnitelmia Brianilla on tuleville vuosille. Jakson lopussa pääsemme vielä kuulemaan lyhyet kommentit kisaan osallistuvalta juoksijalta sekä kisan pitkäaikaiselta talkoolaiselta. Lähdetään kuuntelemaan Polkuporinoita kolmannella kotimaisella (5.7.2019 Coleman, AB, Canada).

Väliporinat 9 – Sinister7 ajatuksia

Julkaistu 26.7.2019

Kesä on parhaimmillaan, ja sitä on vielä paljon jäljellä. Tässä jaksossa väliporistaan Sinister7 kilpailuajatuksista saaristossa, Nuuksiossa ja Crownest Passissa. Elämään kuuluu hienot kokemukset, vaikkei lopputulos olisikaan aina sitä mitä lähdettiin tavoittelemaan. (7.7.2019 Coleman)

Vili Mattila – VJSport

Julkaistu 19.7.2019

Juoksijan tärkeimpiä työkaluja ovat juoksutossut. VJSportin Vili Mattila kertoo miten VJSportilla tossuja suunnitellaan ja mitkä ovat heidän filosofiansa hyvän tossun aikaansaamiseksi. Lisäksi Vili kertoo muutaman vinkin mitä asioita tulisi ottaa huomioon tossuja hankittaessa (6.6.2019 Helsinki).

Ville Uronen – Polar Electro

Julkaistu 5.7.2019

Tekniikka kehittyy ja toimii coachina fyysisten arvojen seuraamisessa. Seuraaminen inspiroi ja kehittää treeniä, mutta toki itsensä kuuntelua ei saa unohtaa. Polarin Ville Uronen avaa sykemittauksen tarinaa vinkkien kera. (23.5.2019 Espoo).

Sydänliitto – sydämen hyvinvointi

Julkaistu 1.7.2019

Sydämen hyvinvoinnista on keskustelemassa Sydänliiton Marjaana Lahti-Koski ja Ilpo Mikonmäki. Keskiössä on sydänarvot sekä hyvinvointi kokonaisuudessaan. Marjaanalla on huippumaratonaritausta ja Ilpo on aktiivinen pyöräilijä. Terveyden suorittamisen sijaan he vinkkaavat elämään hyvää elämää. Syki mukaan heidän keskusteluun. (5.6.2019 Sydänliitto)

Harri Karjalainen – kansallispuistot

Julkaistu 21.6.2019

Suomalaisessa iskelmälaulussa sanotaan ”Pieni polku metsän halki vie alla vanhain lehmusten. Mulle ollut on se onnen tie kesäöisten retkien.” Polkuporinat tapasi Puistonjohtaja Harri Karjalaisen Metsähallituksesta ja keskusteli kansallispuistoihin liittyvistä aiheista sekä puistojen käyttötarkoituksista. Mennään yhdessä kansallispuistojen maisemiin. (28.5.2019 Luontokeskus Haltia)

Väliporinat 8

Julkaistu 14.6.2019

Vuorossa taas Väliporinat, jossa tuttuun tapaan käydään läpi mennyttä ja tulevaa sekä peilaamme aiheita myös omakohtaisesti. Lisäksi kerromme hieman tulevan Nuuksio Backyard Ultran tilanteesta.

Arja Uusitalo – ylirasitustila

Julkaistu 7.6.2019

Mitä kehossa tapahtuu, kun ihminen ajautuu ylirasitustilaan? Miten ylirasitustila voidaan todentaa ja miten siitä voidaan toipua. Ylirasitustila ei välttämättä johdu yhdestä yksittäisestä asiasta vaan usein taustalta löytyy useita syitä. Rentoudu kanssamme kuuntelemaan aiheesta lisää Liikuntatieteen erikoislääkäri Arja Uusitalon kanssa (21.5.2019 Helsinki).

Eija Hartikainen

Julkaistu 31.5.2019

Suomen toisena naisedustajana polku-MM kisoissa on iisalmelainen Eija Hartikainen. Tässä jaksossa Eija kertoo, miten valmistautuminen tulevaan arvokisaan on sujunut ja mistä hänen harjoittelunsa muuten koostuu. Lähde mukaan Eijan matkaan (29.5.2019).

Reetta Peltonen

Julkaistu 24.5.2019

Polkujuoksun MM-kisoihin valittu Reetta Peltonen avaa omaa harjoitteluaan ja valmistautumistaan tuleviin arvokisoihin.  Suunnistuksen nuorten sarjoissa SM-mitaleita saavuttanut Reetta panostaa nyt polkujuoksuun, johon hän on asettanut itselleen selvät tavoitteet. Lähde mukaan Polkuporinoiden jaksoon kuuntelemaan miksi polkujuoksu on Reetalle tärkeää (15.5.2019 Reetta Peltonen).

Juha Saastamoinen – valokuvaus

Julkaistu 17.5.2019

Valokuvan merkitys tarinankerronnassa on ollut aina keskeinen. Visuaaliset muistot muodostavat vahvan ja kokonaisvaltaisen muistikuvan erilaisista tapahtumista ja näiden muistojen kautta voimme helposti palata takaisin kyseisiin hetkiin ja tunnelmiin. Tässä Polkuporinoiden jaksossa pääsemme kurkistamaan kameran linssin läpi valokuvaaja Juha Saastamoisen silmin (30.4.2019 Siikajärvi).

Taina Liukkonen – stressi

Julkaistu 10.5.2019

Hyvinvoinnin ammattilainen avaa uusia näkökulmia stressiin, sen tunnistamiseen ja hallitsemiseen. Ajatuksia itsensä johtamisesta tai itsensä coachaamisesta? Meissä itsessä on voimarat ja niiden tunnistaminen auttaa saavuttamaan meidät entistä parempia tuloksia elämässä, treenaamisessa ja kilpailemisessa (18.4.2019 Helsinki).

Väliporinat 7

Julkaistu 3.5.2019

Vähän vanhaa, vähän uutta. Ja lyhyt intro uudesta Nuuksio Backyard Ultrasta (1.5.2019 Siikajärvi).

Satu ja Sami – polkulove

Julkaistu 26.4.2019

Liikunnalla on monia hyötyjä, ja poluilla voi myös leimahtaa rakkaus. Yhdessätekeminen vahvistaa usein parisuhdetta. Satu ja Sami avaavat ovia heidän yhteisiin harrastuksiin. Leimahda liekkeihin rakkauden poluilla (Siikajärvi 11.4.2019).

Janne Blomqvist – swimrun

Julkaistu 19.4.2019

Olympiauimari Janne Blomqvist on edustanut Suomea kaksissa olympialaisissa. Uusista haasteista nauttiva Janne harrastaa nykyisin maailmallakin suhteellisen uutta Swimrun-lajia, johon hänen uimataustansa on antanut hyvät edellytykset. Tässä jaksossa Janne kertoo omia swimrun-kokemuksiaan ja perehdyttää samalla kuuntelijat lajin pariin. Sukella mukaan Jannen tarinaan (18.3.2019 Helsinki).

Minna Huotilainen – aivot ja liikunta

Julkaistu 12.4.2019

Mitä aivoissa tapahtuu kestävyyssuorituksen aikana? Tekeekö dopamiini- ja endorfiinikylvyt urheilijoista oppimisen mestareita? Tässä jaksossa Polkuporinat pääsi keskustelemaan näistä ja muista aivoihin liittyvistä aiheista aivotutkija Minna Huotilaisen kanssa. Räjäytä mielesi Minnan tarinalla (20.3.2019 Helsinki).

Barkley Marathons – jälkiporinat by Sari and Mikael

Julkaistu 6.4.2019

Palataan vielä Barkleyn tunnelmiin ja käydään läpi huiman viikonlopun tunnelmia (FHSP 31.3.2019, Siikajärvi 6.4.2019)

The Barkley Marathons by Sari&Mikael

Julkaistu 22.3.2019

The Barkley Marathons - yksi maailman tarunhohtoisimmista kisoista. Tässä jaksossa Sari ja Mikael kertovat omista kokemuksistaan sekä matkastaan tulevaan seikkailuun. Lähde mukaan Polkuporinoiden kanssa syvälle Tenneseen metsiin (Siikajärvi).

Hannes Pasanen – Chartreuse Terminorum

Julkaistu 15.3.2019

Chartreuse Terminorum on ranskalaisten vastine Barkley Marathonsille. Tässä kilpailussa kahdesti mukana ollut ultrajuoksija Hannes Pasanen jakaa kokemuksiaan kilpailusta sekä omasta treenaamisestaan. Tunkkaa mukaan Hanneksen matkaan (9.3.2019 Siikajärvi).

Sakari Orava – urheiluvammat

Julkaistu 8.3.2019

Huippukirurgi ja ortopedi Sakari Orava on suorittanut tuhansia leikkauksia niin huippu-urheilijoille kuin tavallisille ihmisille. Haastattelussa Sakari Orava kertoo omasta työstään, jonka jälkeen Sari ja Mikael keskustelevat omakohtaisista kokemuksista urheiluvammojen osalta (15.1.2019 Turku).

Väliporinat 6

Julkaistu 3.3.2019

Käydään läpi taas vähän mennyttä ja tulevaa

Aki Nummela

Julkaistu 1.3.2019

Suomen maratonin ykköstykki Aki Nummela valottaa omaa juoksutarinaansa Polkuporinoiden kanssa. Aki on hakenut juoksuoppeja maailmalta ja toteuttaa niitä mottonsa mukaisesti ”rennon kovaa”. Kuuntele Akin tarina korkealta ja kovaa (24.1.2019 Helsinki).

Jaakko Eskelinen

Julkaistu 22.2.2019

Ultrajuoksija Jaakko Eskelinen hurahti totaalisesti juoksuun ensimmäisen 12 kilometrin lenkkinsä jälkeen. Tarttuessaan uuteen asiaan Jaakko panostaa siihen kaikkensa kuten oli tehnyt jo nuoruudessaan tenniksen ja musiikin kanssa. Huomenna Jaakko juoksee ensimmäisen 24 tunnin kisansa osallistuessaan Espoon E24-kisaan. Tempaudu mukaan Jaakon tarinaan ennen viikonlopun kisan seuraamista (29.1.2019 Espoo).

Mikael Fogelholm – ravitsemus

Julkaistu 15.2.2019

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm kertoo meille minkälaista urheilijan ravinnon tulisi olla niin harjoituskaudella kuin myös kisakauden pitkissä kestävyyskisoissa. Ravitsemus on tunteita herättävä aihe, johon liittyy monia asioita aina ravinnosta ympäristöasioihin asti ja jota jokaisen kannattaa pohtia omalta kannaltaan. Ahmaise Mikaelin neuvot mukaasi ja kokeile niitä niin arjessa kuin tulevissa tapahtumissa (7.1.2019 Helsinki).

Team Rynkeby

Julkaistu 8.2.2019

Miten voit yhdistää sekä pyöräilyharrastuksen että hyväntekeväisyyden? Tietysti lähtemällä mukaan Team Rynkebyn matkaan, josta vuoden aikana hitsaantuu yhteen huipputiimi ja jonka matka huipentuu pyöräilemällä kesällä Suomesta Pariisiin. Hyvää mieltä tuo vuoden aikana kerätyt lahjoitusrahat, jotka käytetään vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Rullaa Virpi Pasasen ja Ossi-Matti Lahtisen mukaan kuuntelemaan, mikä heitä motivoi Team Rynkebyssä. (23.1.2019 Siikajärvi)

Toni Lund – jälkiporinat

Julkaistu 2.2.2019

Jatketaan vielä Tonin seurassa jälkiporinoiden merkeissä

Toni Lund

Julkaistu 1.2.2019

Seikkailupyöräilijä Toni Lund on joutunut pitkien pyöräkisojen aikana hakemaan voimaa positiivisen ajattelun kautta ja asioiden oikealla suhteuttamisella. Uuden ja positiivisen kulman löytäminen ovat auttaneet Tonia Alaskan armottomassa talvessa, jossa kaikki asiat tulee tehdä harkiten ja oikein eikä virheisiin ole varaa kuolemanpelon uhalla. Lähde mukaan Tonin ja Polkuporinoiden jäätävään seikkailuun (5.1.2019 Siikajärvi).

Johanna Verho – Stressi

Julkaistu 25.1.2019

Entinen ammattinyrkkeilijä, nykyinen yrittäjä ja TFW-valmentaja Johanna Verho avaa ajatuksien kautta omaa ajatusmaailmaansa treenaamisesta ja stressistä, sekä sen vaikutuksista elämäämme. Johanna on aito taistelija, joten aukaise verhot hänen Boxer-taistelijan maailmaan (8.1.2019 Helsinki)

Annastiina Hintsa

Julkaistu 18.1.2019

Maailmankansalainen Annastiina Hintsa jatkaa isänsä, Aki Hintsan, jalanjälkiä kokonasivaltaisen hyvinvoinnin valmentamisessa. Tämän lisäksi Annastiinan arkea täyttää ultrajuoksu, joka on vienyt häntä useille mantereille erilaisiin ääriolosuhteisiin. Tervetuloa kuuntelemaan Annastiinan tarina optimoinnista, menestyksen ympyrästä ja ultrajuoksusta (20.12.2018 Helsinki).

Tommi Sulander – jälkiporinat

Julkaistu 14.1.2019

Jatketaan vielä Tommin kanssa juttua Spine Racesta sekä muustakin.

Tommi Sulander

Julkaistu 11.1.2019

Tommi Sulanderille pitkät matkat ovat mahdollisuus sulkeutua omiin ajatuksiin käyden niitä läpi lähes laboratorio-olosuhteissa. Myös hyväntekeväisyyden puolesta juossut Tommi jakaa omia kokemuksiaan sekä käy läpi alkavaa Spine Race kisaa Englannissa. Uppoudu mukaan Tommin tarinaan (5.12.2018, Siikajärvi).

Väliporinat 5

Julkaistu 5.1.2019

Käydään taas läpi vähän palautetta sekä menneitä ja tulevia jaksoja.

Susanna Saapunki

Julkaistu 4.1.2019

Suomen hiihtomaajoukkueeseen tämän vuoden alusta noussut Susanna Saapunki on elänyt koko elämänsä huippu-urheilun keskellä. Hiihdon ohella raastavat vuorijuoksut kuuluvat kesät Italiassa viettävän Susannan lajivalikoimaan. Tässä jaksossa Kuusamosta lähtöisin oleva Susanna käy läpi oman tähänastisen uransa nousuja ja laskuja (17.12.2018 Vantaa).

Virpi Sarasvuo

Julkaistu 28.12.2018

Suomen menestyneimpiin naishiihtäjiin kuuluva Virpi Sarasvuo kertoo oman tarinansa nuoresta hiihtäjälupauksesta kansainväliselle huipulle ja siitä edelleen oman perhe-elämän ja ammatin rakentamiseen. Vahvan ja kantavan itseluottamuksen kisoihin Virpi kasvatti kovan harjoittelun kautta. Rentoudu kuuntelemaan Virpin tarina (30.11.2018 Espoo).

Juha Jumisko

Julkaistu 21.12.2018

Juha Jumisko on kulkenut pitkän tien ultrajuoksijana. Yli 10 vuotta sitten alkanut juoksu-ura on vienyt miestä alun tasamaan kisoista kohti vuoria ja pidempiä matkoja. Hiljenny kuuntelemaan Juhan tarina, johon mahtuu monenlaista tunnetta ja tapahtumaa. (6.11.2018 Espoo)

Lotta Kupiainen – kehonhuolto

Julkaistu 14.12.2018

Hyvä venyttely on lihasten palautumisen ja sitä kautta uuden treenin kannalta keskeisessä roolissa. Tässä Polkuporinoiden jaksossa joogaopettaja Lotta Kupiainen kertoo, miten sinä voit toteuttaa oman kehonhuoltosi joogan avulla. Hengitä syvään ja rauhoitu kuuntelemaan Lotan venyttelyvinkit (12.11.2018, Espoo).

Väliporina 4

Julkaistu 9.12.2018

Vähän uutta ja vähän vanhaa

Mårten Boström

Julkaistu 7.12.2018

Seikkailusuunnistaja Mårten Boström on tehnyt merkittävän suunnistusuran sekä maajoukkueessa että seurajoukkueissa. Mårten on hakenut läpi uransa ennakkoluulottomasti uusia harjoitusolosuhteita ja seikkailuja kehittääkseen omia valmiuksian urheilijana ja ihmisenä. Ota suunta kohti seuraavaa seikkailua Mårtenin kanssa. (20.11.2018, Espoo)

Noora Honkala

Julkaistu 30.11.2018

Tämän vuoden alusta ammattilaiseksi siirtynyt ultrajuoksija Noora Honkala nauttii elämästään täysillä. Ammattilaisuus ja muutto Kreikkaan ovat mahdollistaneet entistä suuremman panostuksen juoksuun. Lennä Polkuporinoiden kanssa Kreikan maaseudulle kuulemaan mistä muusta kuin juoksusta Nooran arki Kreikassa koostuu (24.9.2018 Lohja).

Visa-Pekka Larivaara

Julkaistu 23.11.2018

Mitä tapahtuu, kun elämä yllättää eikä menekään käsikirjoituksen mukaan? Ultrajuoksija Visa-Pekka Larivaara on läpikäynyt suuren muutoksen ja kertoo nyt miten hänen elämänsä käsikirjoitus muuttui maraton-kisan aattona. Avaudu Visa-Pekan tarinalle. (11.10.2018 Espoo)

Heljä Ora – Mindfulness

Julkaistu 16.11.2018

Mindfulness-guru Heljä Ora MacMentorilta aukaisee oven tietoisuus- ja läsnäolotaitoihin. Miksi jumpata vain lihaksia, kun iso osa suoritusta tapahtuu mielen tasolla. Ymmärtämällä paremmin mieltäsi voit harjoittaa itsesi parempiin suorituksiin niin työelämässä kuin pitkissä urheilusuorituksissa. Nappaa Heljän vinkit omaan mielenjumppaasi (9.10.2018 Siikajärvi).

Väliporina 3

Julkaistu 11.11.2018

Kolmannessa Polkuporinoissa käymme taas läpi menneitä ja tulevia jaksoja. Lisäksi vähän omia kuulumisia treeneistä ja alkaneesta treenikaudesta.

Terho Lahtinen

Julkaistu 9.11.2018

Haluaisitko tietää miten Nuuksio Classic ja Bodom Trail saivat alkunsa? Terho Lahtinen on visioinut ja toteuttanut kaikille polkujuoksijoille rakkaita tapahtumia, joissa suunnittelun lähtökohtana on ollut ainutlaatuisen tapahtuman luominen sekä pysyvän polkuriippuvuuden ja luonnossa liikkumisen aikaansaaminen. Sulje silmäsi ja anna Terhon tarinan viedä mennessään (30.9.2018 Nuuksio).

Annele Aarni-Wiklund – NLP

Julkaistu 2.11.2018

Valmentaja ja NLP Coach Annele Aarni-Wiklund avaa meidät ajattelemaan sitä, miten kannattaa ajatella. Oletko pohtinut miksi reagoit tietyissä tilanteissa tietyllä tavalla? NLP auttaa sinua löytämään ja ymmärtämään voimavarasi ja vahvuutesi sekä tunnistamaan motivaatiotekijöitäsi niin kisatilanteessa kuin työympäristössä. Annelen mottona on ”Itseensä voi ja kannattaa tutustua” (15.10.2018 Kerava).

Arto Ahola

Julkaistu 26.10.2018

Ultrajuoksuseura Endurancen puheenjohtaja Arto Ahola käy läpi Polkuporinoiden kanssa seuran 12-vuotista historiaa. Endurance on vienyt eteenpäin suomalaista ultrajuoksua enemmän kuin mikään muu juoksuseura. Kerromme, mistä kaikki alkoi ja miten Endurance on vuosien aikana kehittynyt. Kuulemme myös Arton mietteitä ultrajuoksijoita yhdistävästä liitosta (20.9.2018 Espoo).

Kai Langel

Julkaistu 18.10.2018

Kai Langel on aina nauttinut luonnossa liikkumisesta monin eri tavoin. Hänen matkansa on kulkenut useilla mantereilla ja monissa erilaisissa olosuhteissa niin vuoristoissa kuin veden syvyyksissä. Tässä jaksossa Kai kertoo meille espanjalaisesta polkujuoksukulttuurista, josta hän on päässyt nauttimaan muutettuaan 2009 Katalonian vuoristoon. Hyppää espanjalaiseen polkutanssiin. (29.8.2018 Chamonix).

Mammuttimarssi – jälkiporinat

Julkaistu 14.10.2018

Mammuttimarssin jälkiporinoissa käydään vielä läpi vähän tulevaa ja vanhaa (4.10.2018 Siikajärvi).

Mammuttimarssi

Julkaistu 12.10.2018

Mammuttimarssi on reipashenkinen seikkailukilpailu, joka on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen kestävyyslajien kenttään. Täysin uniikkina tapahtumana se on onnistunut tuomaan paljon iloa, mutta myös raunioittanut kisaajat ajamalla heidät henkisen romahduksen partaalle. Kuuntele tapahtuman henkisen isän, Mäkkylän Mammutin, tarinointia tapahtuman taustasta sekä Korven Keijun paljastukset tämän vuotisesta tapahtumasta. Mammuttimarssin jatkoporinat julkaistaan parin päivän sisällä (4.10.2018 Siikajärvi).

Väliporina 2

Julkaistu 7.10.2018

Toisessa väliporinassa käydään lyhyesti läpi tulevia porinoita (7.10.2018 Siikajärvi)

Tero Hyppölä

Julkaistu 5.10.2018

Tero Hyppölä, tuo Imatralta ponnistanut kainuulainen kestävyyslajien taitaja. Vesien ja hankien kesyttäjä. Pitkien ja loputtomien teiden polkija. Kisojen podiumeille usein päätyvä. Itsestään kaiken irti loihtiva. Teron tarinoihin nyt sukella. (3.8.2018 Siikajärvi).

Henri Ansio – Jälkiporinat

Julkaistu 30.9.2018

Henri Ansion jälkiporinoissa tuli katettua vielä muutama mielenkiintoinen aihe. Kuuntele vielä toinen osa Henrin tarinasta (18.9.2018 Espoo).

Henri Ansio

Julkaistu 28.9.2018

Henri Ansio on Suomen kaikkien aikojen menestynein ultrajuoksija. Henri on viimeiset vuodet hallinnut kotimaan polkukisoja ja nyt menestystä on tullut myös kovatasoisissa polku- ja vuorikisoissa ulkomailla. Soita Henrin tarinasta ensimmäinen osa (18.9.2018 Espoo).

Noora Pinola

Julkaistu 21.9.2018

Salomon Suunto polkutiimin jäsen Noora Pinola on suurten seikkailujen sankaritar. Monipäiväiset seikkailukisat vaativissa olosuhteissa ovat Nooralle tuttuja lähes parin vuosikymmenen ajalta. Lajivalikoima ei rajoitus pelkästään seikkailukisoihin vaan mukaan mahtuu myös mm. kiipeilyä, hiihtoa ja vuorijuoksua. Lähde mukaan kuuntelemaan Nooran kiehtovaa tarinaa (17.8.2018 Siikajärvi).

Jukka Viljanen

Julkaistu 14.9.2018

Seikkailujuoksija Jukka Viljanen on äärimmäisten olosuhteiden mies. Seikkailuillaan Jukka on päässyt tuntemaan niin Saharan polttavan auringon ja hiekan kuin myös napajäätiköiden äärimmäisen pakkasen ja tuulen. Näissä olosuhteissa myös herkkä luonto ja ympäristössä tapahtuvat muutokset ovat jättäneet jäljen Jukan sydämeen. Hautaudu Jukan ja Polkuporinoiden seuraavaan seikkailuun (31.7.2018 Solvalla).

VäliPorina 1

Julkaistu 10.9.2018

Tässä ensimmäisessä VäliPorinassa kerromme vähän menneestä ja tulevasta. Käymme läpi saamaamme palautetta sekä kerromme mistä asioista toivoisimme edelleen palautetta. Käy kuuntelemassa ja kommentoimassa (9.9.2018 Siikajärvi).

Tomi Savolainen

Julkaistu 9.9.2018

Juoksija-lehden päätoimittaja Tomi Savolainen hengittää täysipäiväisesti liikunnallista elämäntapaa sekä omalla vapaa-ajallaan että työssään. Polkuporinoissa Tomi avaa myös omia ajatuksiaan ja tavoitteitaan Juoksija-lehden kehittämiselle ja viemiseksi eteenpäin. Avaa seuraava episodi Tomin ja Polkuporinoiden kanssa (15.7.2018 Ylläs).

Maija Oravamäki

Julkaistu 7.9.2018

Maija Oravamäki on ehtinyt tehdä kestävyysurheilu-urallaan hengästyttävän paljon asioita. Jo kotoa opittu aktiivinen elämäntapa on ilmentynyt ammattimaisena juoksu-urana sekä osallistumisena lukuisiin muihin kestävyyslajeihin. Viimeisimpänä aluevaltauksena on polku- ja vuorijuoksuissa saavutettu maailmanluokan menestyminen. Tässä Polkuporinat-jaksossa Maija valottaa meille omaa taustaansa sekä harjoittelua ja motivaation lähteitä (30.8.2018, Chamonix).

Janne Marin – vuorijuoksu

Julkaistu 27.8.2018

Janne Marin on varmasti tuttu monille vuori- ja polkujuoksijoille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tässä Polkuporinat-jaksossa Janne kertoo oman tarinansa, joka on kantanut pikkupojan pihaseikkailuista haastaviin monipäiväisiin vuorikisoihin. Jannen sanoin: ” Run like a kid. Be Free. Enjoy.” (20.7.2018 Sysikallio).

Tarja Virolainen

Julkaistu 25.8.2018

Leijonaloikan elämässään tehnyt Tarja Virolainen kertoo meille oman tarinansa, jossa hän on toteuttanut unelmaansa ympäri maailman. Tarja on kirjoittanut kirja "Juoksijan Sielu" ja juossut kaikki World Marathon Majors maratonit. Tarja on myös kokenut Kenian juoksukehdon hengen, jossa juoksu on osa ihmistä. Loikkaa Tarjan tarinaan (4.7.2018 Siikajärvi).

Polkuporinat Intro

Julkaistu 7.8.2018

Tässä ensimmäisessä jaksossa kerromme tulevan podcast-sarjamme taustasta ja tavoitteista. Toivottavasti nautit siitä ja samalla innostut kuuntelemaan varsinaiset haastattelumme eri henkilöiden kanssa.

Takaisin podcastien listaan