Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Talousgurut

Nuoret talousgurut tuovat pölyttyneeseen talouskeskusteluun tuoretta särmää ja syväluotaavaa analyysiä. Talousgurut-podcastia vetävät Vuoden 2019 Talousguru-kilpailun finalistit Joni Tasa ja Petra Uusikumpu. Podcastin ohjenuorana on kertoa talouden aiheista nimenomaan nuorten näkövinkkelistä. Keskustelu pidetään selkeänä: esimerkiksi kaikki monimutkaiset termit selitetään auki.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.6.2018.

Miten tulevaisuudessa maksetaan?

Julkaistu 21.1.2020

Miksi maksaminen siirtyy mobiiliin? Koska käteinen katoaa? Muun muassa näitä asioita pohtivat Joni Tasa ja Petra Uusikumpu yhdessä MobilePay Finlandin toimitusjohtajan Anniina Heinosen kanssa. Talousgurut-podcastin uusin jakso on nyt kuunneltavissa.

Onko ASP-laina hyvä sijoituskohde nuorelle?

Julkaistu 14.10.2019

Talousgurut Petra Uusikumpu ja Joni Tasa selittävät ASP-järjestelmän toiminnan ja pohtivat, mitä etua ASP-säästämisestä on nuorelle.

Tuplaa kesätyörahasi sijoitusmarkkinoilla

Julkaistu 16.9.2019

Kesätyöt ovat loppuneet, mutta rahaa jäi vielä hieman. Talousgurut Joni Tasa ja Petra Uusikumpu pohtivat, mitä nuorten kannattaisi tehdä kesätöistä kertyneillä rahoilla. Sijoittamisen aloittamiseen ei tarvitse suuria summia. Sijoittamiseen on myös tarjolla useita vaihtoehtoja sen mukaan, miten paljon haluaa käyttää aikaa ja millaista riskin ja tuoton suhdetta tavoittelee.

Ovatko monopolit tarpeen? Vieraana Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski

Julkaistu 28.10.2018

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski saapui nuorten talousgurujen studioon puolustamaan rahapelien kansallista monopolia. Onko oikein, että valtio pyörittää uhkapelihaittoja tuottavaa rahapelimonopolia?

Mitä raha on? Voisiko Bill Gates perustaa oman valuutan?

Julkaistu 28.8.2018

Talousgurut palaavat syyskauden ensimmäisessä podcastissaan talouden perusasioiden ääreen ja sukeltavat rahan syvimpään olemukseen. Podcast-vieraana on Finanssiala ry:n pääekonomisti Veli-Matti Mattila, joka ei innostu kryptovaluutoista.

Talouskriisit ja taloustieteen epäonnistuminen - vieraana Olli Rehn

Julkaistu 2.7.2018

​”Ennustaminen jalkapallotulosten osalta on melkein yhtä vaikeaa kuin kansantalouden kehityksen ennustaminen”, avaa Olli Rehn suosikistaan jalkapallon MM-kisoissa. Talousgurut-podcastin kolmannessa jaksossa nuoret gurut ja tuleva Suomen Pankin pääjohtaja pohtivat talouskriisejä ja sitä, miksi taloustieteilijät eivät tieteellisistä malleistaan huolimatta kykene mairittelevaan ennustustarkkuuteen.

Aivovuoto ja Suomen korkeakoulujärjestelmä - vieraana Björn "Nalle" Wahlroos

Julkaistu 18.6.2018

Talousguru-voittajat Tuomikoski ja Tuovinen pakkasivat kamppeensa ja suuntasivat Tukholmaan haastattelemaan Björn Wahlroosia suomalaisesta korkeakoulutuksesta ja Suomea uhkaavasta aivovuodosta. Podcastissa nuoret gurut ja Wahlroos pohtivat, miksi Suomesta karataan muualle kouluttautumaan. Guruista toinen jää Suomeen, toinen lähtee Englantiin opiskelemaan.

Talouspopulismi - Miksi helpoilla ratkaisuilla ratsastetaan valtaan? ft. Piia-Noora Kauppi

Julkaistu 7.6.2018

”Talouspopulismi on ratsastamista helpoilla ratkaisuilla, jotka saavat vähäisillä perusteluilla kansan tuen”, arvioivat Talousgurut Tuukka Tuomikoski ja Väinö Tuovinen sekä Finanssiala ry:n toimitusjohtaja ja entinen europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi. Kolmikko keskustelee Talousgurut- podcastin ensimmäisessä jaksossa talouspopulismin taustoista, seurauksista ja mahdollisista ratkaisuista.

Takaisin podcastien listaan