Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kirsin Book Club

Kirsin Book Club keskustelee kirjoista ja elämästä

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 43 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.3.2019.

#43 Satu Rämö ja Hildur-dekkari Islannista

Julkaistu 8.6.2022

Kirsi Raninin vieraana Satu Rämö, suomalainen kirjailija, joka asuu perheineen Islannissa. Satu on juuri kirjoittanut esikoisdekkarinsa nimeltään Hildur, joka aloittaa Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan, jossa kukin yrittää selviytyä parhaan kykynsä mukaan. Sarjan kantavat poliisit ovat islantilainen Hildur ja suomalainen Jakob. Podijaksossa keskustellaan Hildurista, Islannista ja siitä, miksi kannattaa kirjoittaa juuri dekkareita.

#42 Aino ja Alvar Aalto - katsaus arkkitehtipariskunnan elämään

Julkaistu 21.3.2022

Lukupiirimme tutustui Aino ja Alvar Aaltoon lukemalla Heikki Aalto-Alasen Rakastan sinussa ihmistä (Otava, 2021) ja Jari Järvelän Aino A. (Tammi, 2021). Podcast-keskustelussa Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen tuovat esiin, minkälaisen kuvan nämä kirjat loihtivat Ainosta ja Alvarista. Keskustelu käydään Aaltojen kotitalossa ja tuntumassa Riihitiellä Helsingissä. Lue lisää blogista: www.kirsinbookclub.com

#41 Kaunis maailma, missä olet? Keskustelussa Sally Rooney & Meg Mason

Julkaistu 25.2.2022

Pohdimme tällä kertaa, onko kirjallisuudella ikärajaa. Miksi me, aikuiset naiset, luemme ihastuneena parikymppisten parisuhteista, maailmantuskasta ja mielenterveydestä. Arvioimme myös erilaisia tapoja kuvata esimerkiksi rakkautta ja mielenterveyden ongelmia, jotka ovat esillä molempien kirjailijoiden teoksessa. Me uppouduimme keskustelussamme kahden kirjailijan teoksiin, Sally Rooneyn Kaunis maailma, missä olet ja Meg Masonin Murhe ja autuus olivat keskiössä, mutta sivusimme myös Rooneyn Normaaleja ihmisiä -teosta ja tv-sarjaa. Keskustelemassa Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen. Lue lisää kirsinbookclub.com

#40 Vietnam Special: upeat kirjailijat Kim Thuy, Quỳnh Tran & Ocean Vuong

Julkaistu 31.1.2022

Chuck Mung Nam Moi eli hyvää vietnamilaista uutta vuotta eli Tetiä! Kirsin Book Clubin podijaksossa Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat Vietnamista, mutta ennen kaikkea kolmesta upeasta, vietnamilaistaustaisesta kirjailijasta Kim Thuysta, Quynh Tranista ja Ocean Vuongista, joiden kaikkien tuoreista kirjoista ilmestyi suomennos 2021. Mitä yhteistä, mitä eroavaisuuksia?

#39 DDR Special: Sinun, Margot & Nukkumatin kylmä sota

Julkaistu 15.1.2022

Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen ovat DDR-muistoissa, joihin johdattelevat Meri Valkaman palkittu esikoiskirja Sinun, Margot, Sakari Silvolan tietokirja Nukkumatin kylmä sota ja Kirsin ja Airin omat Derkku-kokemukset. Lisää blogissa www.kirsinbookclub.com

#38 Parhaat kirjavinkit pukinkonttiin jouluna 2021

Julkaistu 12.12.2021

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin jakavat tonttupajastaan joulun parhaat kirjavinkit ja kertovat, miksi ovat päätyneet juuri näihin kirjoihin. Lue kirjoista tarkemmin @kirsinbookclub.com

#37 Katja Kettu kertoo Ismo Alanko -kirjasta

Julkaistu 8.12.2021

Katja Kettu saapui Kirsin Book Clubin vieraaksi. Airi Vilhunen haastatteli Katjaa, joka kertoi Ismo Alanko -elämäkerran synnystä.

#36 Rosa Liksom: Väylä ja vähän muutakin

Julkaistu 26.11.2021

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat Finlandia-voittaja Rosa Liksomin uudesta kirjasta Väylä, joka sekin on keskustelun aikaan Finlandia-palkintoehdokkaana. Miten koimme kirjan, joka sijoittuu Lapin sodan aikaan, jossa lähdetään lehmien kanssa pakolaisiksi Ruotsiin. Kuuntele ja lue tarkemmin blogista: https://kirsinbookclub.com/2021/11/podcast-36-rosa-liksomin-vayla---lukijoiden-suosikki-finlandia-voittajaksi/

#35 Katja Keisala: Kuubalainen serenadi unelmoiville naisille

Julkaistu 13.10.2021

Kirsi Ranin ja Katja Keisala keskustelevat Katjan esikoiskirjasta Kuubalainen serenadi unelmoiville naisille. Suomalainen nainen ja kuubalainen mies perustavat Suomessa perheen. Molemmilla on odotuksia, mutta vastaako niistä mikään todellisuutta?

#34 Millaisia olivat 1500-luvun naiset?

Julkaistu 14.8.2021

Jaksossa Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat 1500-luvun naisista pohjaten näkemyksensä kolmeen kirjaan: https://kirsinbookclub.com/2021/04/timo-r-stewart-valter-juvelius-ja-kadonneen-aarteen-metsastys-uskomaton-tositarina/Vierailevana äänenä myös Anneli Kanto.

#33 Eeva Joenpelto 100 vuotta 17.6.2021

Julkaistu 16.6.2021

Eeva Joenpelto täyttäisi 100 vuotta 17.6.2021. Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat Eevasta mm. hänen kotitalossaan Vares-Kantolassa ja pohtivat Eeva Joenpellon merkitystä, onko hänen teoksensa klassikkoja?

#32 Vieraana dekkarikirjailija Elina Backman

Julkaistu 10.6.2021

Elina Backmanin kaksi dekkaria ovat olleet huikeita menestyksiä. Kun kuningas kuolee (2020) on jo myyty 12 maahan ja juuri ilmestynyt Kun jäljet katoavat (2021) on saanut jo ylistystä. Podcastissa Elina kertoo, miten hänestä tuli kirjailija ja miksi dekkarit valikoituivat hänen genrekseen. Haastattelu tehtiin kesäkuussa 2021 kesäisessä Kumpulassa. Kirsin Book Clubista keskustelemassa ovat Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin. Lue lisää www. kirsinbookclub.com

#31 Vieraana dekkarikirjailija Anu Patrakka Portugalista

Julkaistu 8.6.2021

Kirsi Raninin vieraana on dekkarikirjailija Anu Patrakka suoraan Porton maaseudulta Portugalista. Anu Patrakka on kirjoittanut viisi Portugaliin sijoittuvaa Rui Santos -dekkaria. Podissa keskustellaan kirjailijuudesta ja dekkareista ja toki myös portugalilaisesta elämäntavasta.

#30 Vieraana Martta Kaukonen: Terapiassa, psykologinen jännäri

Julkaistu 15.5.2021

Kirsi Raninin vieraana on tällä kertaa elokuvakriitikko, esikoiskirjailija Martta Kaukonen, jonka uutuusteos Terapiassa on saanut erinomaisia arvioita. Podcastissa Martta kertoo kirjan syntypsosessista, avaa taustoja ja valottaa kirjailijanuransa seuraavia askelia.

#29 Tarkastelussa tietokirjoja

Julkaistu 4.4.2021

Kirsi Ranin, Airi Vilhunen ja Minna Väisälä keskustelevat tietokirjoista. Millainen on hyvä tietokirja? Mitkä ovat viimeaikaisia suosikkeja? Mukana tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaita ja muita kiinnostavia uutuuksia. Lue lisää Kirsin Book Clubin blogista: https://kirsinbookclub.com

#28 Märta Tikkanen - elämäkerta ja hänen omat teoksensa

Julkaistu 7.3.2021

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat Märta Tikkasesta ja hänen tuotannostaan. Pohjana keskustelulle ovat Johanna Holmströmin elämäkerta Märta Tikkasesta sekä Märta Tikkasen omat teokset.

#27 REC - mitä ymmärsimme / emme ymmärtäneet Runeberg-voittajateoksesta

Julkaistu 17.2.2021

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin yrittävät ottaa selkoa tuoreesta Runeberg-palkinnon voittajasta, Marisha Rasi-Koskisen RECistä. Kirjaa on tituleerattu jo kulttiteokseksi. Airi ja Kirsi pohtivat, mitä kirjassa oikeastaan tapahtuu.

#26 Miksi luemme elämäkertoja?

Julkaistu 1.2.2021

Miksi luemme elämäkertoja? Haluammeko perehtyä toisen elämään, oppia vai tirkistellä? Minkälainen on hyvä elämäkerta, entä huono elämäkerta? Kirsin Book Clubin trio - Airi Vilhunen, Minna Väisälä ja Kirsi Ranin - keskustelee elämäkerroista yleensä sekä erityisesti useista tuoreista elämäkerroista mm. Obamat, Kari Tapio, Einari Vidgren, Matti Nykänen, Karen Blixen, Mona-Liisa Nousiainen, Anne Brunila ja Kirsti Paakkanen.

#25 Kirsin Book Clubin kirjalahjavinkit

Julkaistu 11.12.2020

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsin Ranin kertovat parhaat kirjavinkit pukinkonttiin. Molemmat saivat poimia viisi kirjavinkkiä ja toivoa itselleenkin jotain.

#24 Väinö Linna 100 vuotta

Julkaistu 5.12.2020

Väinö Linnan syntymästä on 20.12.2020 kulunut 100 vuotta. Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen kunnioittavat kansalliskirjailijan muistoa keskustelemalla hänen tuotannostaan ja uusista Väinö Linna -aiheisista kirjoista.

#23 Finlandia-palkinto 2020

Julkaistu 24.11.2020

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee kuusi suomalaista teosta. Kirsin Book Club luki ne kaikki ja jaksossa Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat ehdokkaista. Mukana myös muita kirsinbookclubilaisia: Minna Väisälä, Eija Rintala-Murtoaro ja Marja Castrén. Lopussa myös voittajaveikkaus.

#22 Vieraana Anniina Tarasova: Kuoleman kulissit & Venäläiset tilikirjani

Julkaistu 20.11.2020

Anniina Tarasova on kirjoittanut kaksi Pietariin sijoittuvaa Reija Wren -mysteeriromaania. Reija toimii täpäkkänä yritysten sisäisenä tarkastajana ja pistää nenänsä liian innokkaasti muuallekin kuin tilikirjoihin. Kuuntele Anniina Tarasovan ja Kirsi Raninin keskustelu, jossa kilautetaan myös konjamiinilaseja.

#21 Vieraana Satu Vasantola: Kaikki kadonneet

Julkaistu 10.10.2020

Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen saivat vieraakseen kirjailija Satu Vasantolan. He keskustelivat Vasantolan uudesta kirjasta Kaikki kadonneet (Tammi, 2020). Lisää kirjasta ja muita kulttuurijuttuja blogissa https://kirsinbookclub.com

#19 Vieraana Peter Sandström: Rakkaus on kesy eläin

Julkaistu 26.9.2020

Airi Vilhunen kohtasi Peter Sandströmin Keskustakirjasto Oodissa ja keskusteli hänen kanssaan Peterin uudesta kirjasta Rakkaus on kesy eläin. Peterin kirjoissa on henkilöhahmona usein kovin hänen itsensä kaltainen mies, joten ehkäpä tämä podcast-nauhoituskin tulee esiintymään jonkun tulevan kirjan sivuilla.

#20 Vieraana Pasi Pekkola: Kaikki isäni naiset

Julkaistu 19.9.2020

Kirjailija Pasi Pekkola ja Kirsi Ranin keskustelevat Pasin Kaikki isäni naiset -teoksesta syyskuussa 2020. Keskustelussa myös molempien synnyinkaupunki Lahti, perheyhteisön roolien murrokset, #metoo-tekojen seuraukset ja aika paljon Aasiaa sivuavaa. Lue lisää blogista: kirsinbookclub.com

#18 Mistä ja keneltä saa parhaat kirjavinkit ja lukusuositukset?

Julkaistu 5.7.2020

Jaksossa keskustelemme siitä, miten päätämme, mihin kirjaan tartumme seuraavaksi. Paljastamme myös, mistä poimimme itse vinkkejä ja miten suhtaudumme, kun joku pyytää meiltä lukusuosituksia. Jaksossa mainitaan mm. seuraavat kirjat: Simona Ahrnstedt: Kaikki tai ei mitään Anna Burns: Maitomies Dashiell Hammett: Lasiavain Riitta Jalonen: Kirkkaus Tove Jansson: Kesäkirja Marja Kangas: Miestä näkyvissä Christy Lefteri: The Beekeeper of Aleppo Thomas Mann: Taikavuori Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudesta Mileva Maric: Rouva Einstein Delia Owens: Suon villi laulu Edmund de Waal: Jänis jolla on meripihkanväriset silmät Johanna Vuoksenmaa: Pimeät tunnit LISÄÄ BLOGISSA @kirsinbookclub.com

#17 Piia Leinon Yliaika - kuolema koronan jälkeen

Julkaistu 14.5.2020

Onko suomalaisella oikeus elää yli 75-vuotiaaksi? Piia Leinon vuoteen 2052 sijoittuvan kirjan mukaan ei ole. Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat kirjasta ja teemasta, joka tuntuu kovin ajankohtaiselta koronakeväänä 2020, jolloin maailmalla mietitään, kenelle annetaan tehohoitoa. Lisää kirjasta blogijutussa @ https://kirsinbookclub.com

#16 Tomas Gads - naiskaksikko Pirulainen- ja Luopiot-dekkareiden takana

Julkaistu 13.3.2020

Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen saivat dekkarikirjailija Tomas Gadsin vieraakseen kotistudioonsa. Keskustelussa oli Gadsin dekkarit Pirulainen (2019) ja Luopiot (2020). Kuuntele, ketkä ovatkaan Tomas Gadsin taiteilijanimen takana ja mistä kumpuaa kirjojen taitava psykologinen ote ja keskiössä olevan ryhmä Halmeen kokoonpano

#15 Pikku naisia ja muita tyttökirjoja

Julkaistu 7.3.2020

Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat oman aikansa tyttökirjoista. Kirsin suosikki oli Pikku naisia, Airin Vihervaaran Anna. Mitä he ajattelevat niistä nyt, noin 50 vuotta ensilukemisen jälkeen? Lue lisää blogista: kirsinbookclub.com

#14 Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

Julkaistu 19.2.2020

Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat Patrik Svenssonin menestyskirjasta Ankeriaan testamentti - Pojasta, isästä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta. Kirja on voittanut tietokirjojen August-palkinnon Ruotsissa 2019 ja sen käännösoikeudet on myyty jo 33 maahan. Tarinassa pureudutaan ankeriasmysteeriin ja kalan uhanalaisuuteen sekä Patrik Svenssonin suhteeseen isäänsä ja ankeriaan pyyntiin. Lue lisää blogista @kirsinbookclub.com

#13 Isiä, poikia, kirjailijoita ja kirjeenvaihtoa (Itkonen, Rönkä, Tamminen, Westö)

Julkaistu 4.2.2020

Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat kirjeenvaihtokirjoista. Mitä kirjoittaa vanhempi kollega toiselle kirjailijalle ja mitä tämä vastaa. Mitä kirjoittaa isä pojalleen ja miten poika kuittaa takaisin. Käsittelyssä kaksi kirjaa: Juha Itkonen ja Kjell Westö: 7 + 7 Levottoman ajan kirjeita (Otava 2019) ja Antti Rönkä ja Petri Tamminen: Silloin tällöin onnellinen (Gummerus 2020)

# 12 Pietari - kokemuksia kulttuurireissulta

Julkaistu 28.12.2019

Podcastissa Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen matkustavat Pietariin. He antavat perusvinkkejä ja kertovat omia kokemuksiaan. Tietoa ja tarinoita viisumista palatseihin, baletista bakelseihin.

#11 Tammen Keltainen kirjasto 65 vuotta

Julkaistu 9.10.2019

Onnittelemme 65-vuotiasta Tammen Keltaista kirjastoa! Yli 500 käännöskirjaa on vuosien varrella julkaistu. Podcastissa Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat omasta suhteestaan Keltaiseen kirjastoon, esittävät toiveita ja jopa spekuloivat vuosien 2018 & 2019 Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajista.

#10 Louisiana Literature Festival

Julkaistu 1.9.2019

Terveisiä Tanskasta, Louisiana Literature Festivalilta, jotka järjestettiin Humlebækissa 22.-25.8.2019. Kirsin Book Club vieraili festivaaleilla ja podcastissa Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen kertovat festivaalisuosikeistaan. Tämä oli ensimmäinen nauhoituksemme ulkona ja emme olleet varautuneet, että mereltä puhaltanut tuuli humisisi taustalle noin kuuluvasti. Pahoittelemme ja tiedoksi, että karvamikki on jo tilattu!

# 9 Pajtim Statovci: Bolla

Julkaistu 7.8.2019

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat Pajtim Statovcin elokuussa 2019 julkaistusta uutuusteoksesta nimeltään Bolla. Lue blogistamme (kirsinbookclub.com) jutut Pajtim Statovcin aiemmista kirjoista Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän. Podcastin lopussa poimitaan myös muita kiinnostavia syksyn uutuuksia.

#8 Meeting with Kim Thuy, the Vietnamese-born Canadian Writer in Lahti, Finland

Julkaistu 28.6.2019

"Friendship doesn't come along very often." And other beautiful sentences in our discussion about life in Vietnam, Vietnamese culture and many other topics, e.g. do people need vacation, how to cut your own hair and the beauty of rainy days. Kirsi Ranin met Kim Thuy in Lahti International Writers' Reunion in June 2019. More pictures @kirsinbookclub.com

#7 Viveca Sten: Sandhamnin murhat

Julkaistu 20.6.2019

Olimme tutustumassa Sandhamnin idylliseen saareen kirjailija Viveca Stenin johdolla kesäkuussa 2019. Podcastissa juttelemme Vivecan olohuoneessa ja kuulemme hänen tuntemuksiaan Sandhamnista, dekkareittensa päähenkilöistä, kirjoittamisesta ja murhaajista. Juttelemme myös uusimmasta, Sandhamnin murhat -sarjan yhdeksännestä kirjasta nimeltään Huonossa seurassa. Lue kirja arvioita ja katso Sandhamnin retkemme kuvakavalkadi blogistamme @kirsinbookclub.com

#6 Helsinki Lit 2019 - jälkipyykki & kv. kirjailijatervehdyksiä

Julkaistu 24.5.2019

Helsinki Lit -kirjallisuusfestari oli 17.-18.5.2019 Helsingissä. Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen ovat olleet joka vuosi katsomossa ja arvioivat podcastissa, mitkä olivat tämän vuoden huippuhetket ja missä kesksuteluissa oli toivomisen varaa. Kirjailijatervehdykset Kirsin Book Clubin podcastin kuuntelijoille välittävät Pascal Engman, Nina Lykke, Kim Thuy ja Andre Aciman. Heidän kirjoistaan voit lukea lisää blogista @kirsinbookclub.com

#5 Johanna Venho: Ensimmäinen nainen

Julkaistu 8.5.2019

Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Airi Vilhunen keskustelevat Johanna Venhon kirjasta Ensimmäinen nainen, joka kertoo fiktiivisen Sylvi Kekkosen äänellä naisen elämästä presidentti Urho Kekkosen rinnalla ja varjossa. Kirsi ja Airi antavat myös muita vinkkejä ajankohtaisista kirjoista, jotka sopivat loistavasti äitienpäivälahjoiksi ja joita kannattaa lukea myös äitienpäivän jälkeen. Podcastissa mainitut kirjat voi kerrata blogijutusta osoitteessa kirsinbookclub.com

#4 Michelle Obaman keikalla Tukholmassa

Julkaistu 18.4.2019

Kirsin Book Clubin Kirsi Ranin ja Päivi Jääsaari sekä Leena Jääsaari olivat kuuntelemassa Michelle Obamaa Tukholman Globen-hallissa 10.4.2019. Podcastissa tunnelmia ennen ja jälkeen Michellen keikan sekä muutamia lainauksia itseltään Michelleltä esimerkiksi hänen esikuvanaisistaan. Lue lisää blogista kirsinbookclub.com

#3 Laura Lindstedtin kanssa Ystäväni Natalia -terapiassa

Julkaistu 28.3.2019

Kirjailija Laura Lindstedt kertoo Ystäväni Natalia -kirjastaan Kirsin Book Clubin Airi Vilhusen haastattelussa. Lisäksi Airi ja Kirsi keskustelevat mm. Ystäväni Nataliasta, vulvamuffinsseista, Oneironista, Lincoln Bardossa -teoksesta ja Dickistä sekä paljastavat lomalukemisensa. Lue lisää blogista: kirsinbookclub.com

#2 Minna Canth ja muita yönaisia

Julkaistu 18.3.2019

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin juhlistavat Minna Canthin 175-juhlavuotta. Podcastissa vierailevat kirjailijat Minna Maijala, Suvi Ahola ja Minna Rytisalo sekä muita yönaisia. Lue myös blogia @kirsinbookclub.com

#1 Elena Ferrante: Napoli-sarja

Julkaistu 6.3.2019

Kirsin Book Clubin Airi Vilhunen ja Kirsi Ranin keskustelevat Elena Ferranten Napoli-sarjan loistavista ystävistä, naisista, miehistä ja salaperäisestä kirjailijasta.

Takaisin podcastien listaan